Igazából magam sem tudom. Valóban igazad lehet abban, hogy megerősítést várok az orvosoktól a műtéttel kapcsolatban. De ugye ezt eddig nem kaptam meg és valószínűleg nem is fogom. Egyébként a hátam közepére sem kívánom a műtétet, de egyre kevésbé látok bármilyen megoldást.
Ha ennyire preferálod a műtétet miért nem mész vissza ehhez a dokihoz? Valahol azt érzem, hogy ezt akarod minden orvosból kicsikarni. Miközben amúgy megértelek, hisz ugyan abban a cipőben járok. De a műtét szót pont nem akarnám hallani.
Engem már tavaly meg akart műteni egy gerincsebész. Ha hozzá visszamennék, akkor lehetne opció.
Az infúzió semmit nem használt eddig. Ma kaptam meg a negyedik adagot. Ráadásul csütörtökön a hölgy nem találta a vénámat, ezért csuklóm környékén próbálkozott. Sikerült neki kétszer egymás után valami ideget eltalálni. Felüvöltöttem a fájdalomtól. Olyan volt, mintha áramütés ért volna. Azóta sem múlt el, bizonyos mozdulatoknál újra előjön ez az áramütésszerű érzés. Ez még hiányzott!
Ez a legnehezebb az egészben. Az ember nem tudja, hogy van-e értelme alávetnie magát egy komoly műtétnek. A siker egyáltalán nem garantált. Sőt!
Más részről viszont van az a pont, mikor nincs más megoldás. Konzervativ módszerek nem segítenek, a panaszok hosszű ideje fennállnak, munkaképtelenség, stb.
Mind a kettő változat benne van a pakliban. De sokaknak nem sikeres, sokaknak visszatér a probléma, és van olyan is, akinek rosszabb lesz. Amit tapasztalok, hogy ha nincs eget rengető baj az MR felvételen már nem vesznek komolyan. Engem dobott már ki idegsebész másfél óra várakozás után 10 perc alatt olyan beszólással, hogy "Bár nekem lenne ilyen jó a gerincem" És nulla segítség. Innentől pedig jön az, hogy pszichés a bajod. Szóval igen nehéz.
Olvasgatom évekre visszamenőleg a műtéti beszámolókat, és sajnos elég elkeserítőek. Persze már maga az, hogy valakinek gerincműtétre van szüksége, az elkeserítő. Az meg pláne, hogy nem igazán olvasni olyan beszámolót, amelyik sikeres műtétről számolna be. Tényleg ilyen rossz az arány, vagy egyszerűen akinek sikerül, az már nem jön vissza később elmesélni?
Ez érdekes volt. Miután ott náluk jelenleg még nem elérhető, ezért ajánlotta a doki a konkurenciát. Nem értem, hogy ők hogyan csinálhatják, ha mások nem. Hogy pontosan mi lesz benne, azt nem tudom. Annyit tudok, hogy isiász infúzió.
És vajon miért a Koroknai? Mesélj majd az ottani tapasztalataidról, egyszer nézegettem őket is amikor szakembert kerestem. Még 2016-ban kaptam egy infúziós kezelést egy rehab központban, ha azt kapod....:-((( Neodolpass volt.
A kezelés nem ott lesz, hanem a Koroknai Medicalban. Náluk - meg másutt is - majd februárban indulnak újra az infúziós kezelések. Még októberben a korona miatt mindenütt leállították.
Ha az ottani konzervatív kezelésből indulok ki akkor az lesz. Remélem nincs baj a cukroddal és a vérnyomásoddal. Az elmúlt évek folyamán sok szteroidot kaptam, sajnos csak rövid ideig volt hatása. De a többi ( NSAID) nekem cukorka.
Örülök, hogy hozzá mentél. Mit is mondjak? Sajnos egy idő után nem fognak komolyan venni, tudom, benne vagyok. Tegnap bejutottam sürgösségi beutalóval a reumára, másik orvoshoz, újra átnézte a papírokat, megvizsgált, kikérdezett és éreztem, ahogy kiteszem a lábam kibeszélik, hogy na ennek is csak pszichés gondja van. Pedig én lennék a legboldogabb ha nem kellene orvoshoz mennem, mert köszönöm szépen, kapok itthon elég figyelmet és szeretetet.
Ugyan nem magamról beszélek, de ezt mondd annak, aki 140 ezret visz haza havonta. Abból 30-40 ezer egy kontrollért....és sokaknak jelenleg nincs más segítség mint a magánrendelés. Ha pedig megkapod az orvostól azt, hogy addig nem beszélek a derekáról amíg nem csináltat a nyakáról MR-t és nem megy neurológushoz is akkor épp egy havi fizetésről beszélünk.
Nagyon nem olcsók, és sajnos bennfentestől tudom, hogy az egész intézmény nagyon pénzközpontú. A konzervatív kezelés alatt több tízezerért pedig amit kaptam.....hogy tekintsünk el attól mennyit ért. Amit pedig a "jónevű" orvosokról gondolok azt szerintem már térddel kapcsolatban kifejtettem régebben. De te is tapasztalhattad, ráadásul megkavartak. Dönts belátásod szerint, aztán mesélj!
Leszakadt a derekam, de ez már 4 éve volt. Azóta is többször voltam, de a legnagyobb segítséget akkor és arra a problémára kaptam. Egy normális manuálterápia úgy zajlik, hogy a kikérdezés, leletek átnézése és vizsgálat után egy jó masszázs és utána helyreteszi amit kell. Ajánlom neked Kovácsi Gábort.