Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem a lisztet felejtsd el! A rizst és egyéb ilyen "méretű" kaját érdemesebb 1,5l-es ásványvizes palackba rakni, az légmentesen zár és a levegőt/oxigént kiszoríthatod N2O-val (habpatron), hogy ne avasodjon meg. Lehet száraz hüvelyeseket (lencse, bab,...) is elrakni így.
Az állaguk azért mindezeknek romlik, így ha lehet, érdemes elhasználni a régit és újakkal pótolni (FIFO).
A gyümölcsaszalvánnyal szerintem az a baj, hogy hosszabb távra magas a nedvességtartalmuk, így megpenészedik. Ha kiszárítod, akkor meg olyan kemény lesz, mint a cipőtalp. Ez egyénfüggő is, mert én édesszájú vagyok, így nem rakok el édességet, mert "rájárok". :D
Pár karton ásványvíz is mehet a "raktárba", de ezt is érdemes cserélni, mert sok év alatt kiválik belőle az ásványi anyag.
Egyelőre kicsiben, de elkezdtem a felkészülést. Kis, 14 literes tescos műanyag dobozokba tartalékolok vegyesen kész élelmiszert (konzerveket) és alapanyagokat (rizs, liszt, stb.) ill. tartós élelmiszert (aszalványok) és vitaminokat, gyógyszereket.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen nedvességet megkötő anyagokat tehetnék a ládákba? A lisztet gondolom védeni kell, ha a nem papír csomagolású holmikat nem is.
Igaz lehet e az,h a koléga egy víztorony tetejéről ilyen rádióval áthidalt 50km távolságot?8w kimenő teljesítménnyel és 50 Ohm-os antennával. - vagy csak vakított? Ez a rádió alkalmas lehet sík terepen 30km áthidalására?
Ezekkel a rádiókkal a kis hatótáv a baj. Viszont jól hordozható, ha meg tudod oldani a töltést.
Ezzel inkább olyat tudsz csinálni, hogy csoportot szervezel prepperekből (a környékeden, nem a neten :) és megbeszéltek egy vészfrekvenciát SHTF esetére, mert csoportban könnyebb a túlélés.
Repülőknél van vészhelyzeti freki (121,5 MHz), de azt ezzel a kütyüvel nem tudod fogni vagy adni.
A freki sávok (békeidőben) be vannak osztva hatóságilag, így magáncélra nem tudod kisajátítani csak kemény pénzért, a publikus sávokon meg minden van, amit el tudsz képzelni. :)
Baj esetére meg lehet beszélni egy frekit, ami kevésbé zavart, ha a jelenlegi használója baj esetén tuti kiesik.
Sziasztok! Szerintetek létezik itthon kimondottan prepper frekvencia?Vagy ne álmodozzak és ha baj lesz,tekergessem az állomáskeresőt h találjak hasonszőrűt?
Szerintem a nagy svéd,bár utóbb vettem kínából 14cm est és igen jól teljesít.Találsz a legiosmilitary.hu,vagy militarysurplus.hu oldalakon nem drágán jókat.
A lenti linkeken látható (ill. nem), hogy nincs szünetmentes táplálás kialakítva. Sem helyileg, sem alkatrészileg. Az AH-nál másutt vannak a tartalékok.
Mivel a lakosság már nem rendelkezik tömeges tájékoztatásra használható mennyiségű telepüzemű KH vételi eszközzel, így nincs is értelme ezeknek az adóknak az áramkimaradás esetére üzemelniük. Ha tájékoztatni kell a lakosságot egy hosszabb kimaradás esetén, akkor a hadsereg és a rendfenntartóerők ezt meg tudják tenni. Nekik ez is a feladatuk és megvannak erre az eszközeik is.
Az Antenna Hungária telephelyein (egy cég referenciájaként felsorolva) szumma ~10 MW szünetmentes kapacitás van beépítve. (a 2 MW-os aggregátor is még "polcról veszik" méret, pár ezer liter gázolaj meg elfér egy ekkora telephelyen)
nem úgy néz ki egy ilyen objektum, mint amiről tárlatvezetést várhatsz el. ;)
Miért nem? Pakson is megnézhetsz mindent, pedig az magasabb biztonsági kategóriába tartozik. ;)
Egy rádióadóban semmi titkos vagy titkolni való nincs. Látszik minden a műholdképen vagy a külső fotókon is, tankönyvben is le van írva. Az elfoglalást szokás megakadályozni nem a megnézést.
A felújítási ismertető, amit linkeltél részletesen leírja, mit csináltak, de nincs benne aggregátoros táplálás, ami érthető, mert csak az adó 2MW-ot eszik a betáp 11kVx180A. A teljes adó a kiegészítő épületekkel együtt ennek 2-3x-át igényli. Ekkora aggregátorba elég sok nafta kellene. De nincs értelme, mert a közeli Paksról folyamatosan jön a delej. Ha már onnan se jön, akkor kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy a népnek szórják az igét.
(Az autonómiára/őrzésvédelemre azért még egy ilyen publikus előadásban is van elég utalás. A villany betáp adatok alapján ehet hogy nem az ennyire nagy, csak a "másodvonalas" adókat tervezik teljes áramszünet esetén használni. Azoknál reális egy ~500-1000 kVA-s dieselgenerátort használni a létesítmény és az adóteljesítmény alapján.)
Jók ezek a túlélési listák. Pl. az autórádió. Ez mire jó? Miért nem egy kis fogyasztású rádió, akár kurblis is lehet. Az autórádióhoz aksi is kell, amit meg tölteni kell(ene). A másik gond a rádióval, hogy az a nyüves adó is árammal megy és annak kell rendesen a kakaó.
"Ha hirtelen lép fel asszimetria, összeborulnak a hálózati összetevők és áramhiány lép föl."
Ez még országon belül se fordulhat elő, ahol működnek a védelmek. A problémás területet lekapcsolják, hogy ne húzza le a többit. De ehhez erőműveknek kell leállniuk. Az alaperőműveket (jó esetben AE) folyamatosan üzemeltetik. A kieg. és csúcserőművek meg ha nem mennek, akkor korlátozásokat lehet bevezetni. Már ha a kényelemhez szokott tespedt lakosságot rá tudják venni a saját érdekükben. Választhatnak: vagy kerülik a fényárt, túlfogyasztást, stb. vagy teljes áramtalanítás az adott területen. De lehet területeket időosztással le-felkapcsolgatni.
"Tehát nem az energia hiánya miatt lesz áramszünet, hanem mert elromlanak a berendezések."
A németek a szenet preferálták. De mivel az kevés és környezetszennyező, ezért a franciáktól vették az áramot, mert azok okosan jó sok AE-vet építettek és az nem fekszik meg holmi gáz/szén/hülyeség válságtól. Nézd meg, mennyi áramot termelnek AE-ben a németek vs. franciák.
Az AE-vel akkor kezdődik a probléma, ha megkérdezik a "jónépet", hogy mi legyen. A sok "okos" tiltakozik az AE ellen, mert az sugárzik, meg rádióaktív hulladék, meg Csernobil, meg Fukusima, bla-bla-bla. Persze ha mellétennék, hogy hányan halnak meg a többi erőmű károsanyag kibocsátása miatt, akkor az AE szuper-zöld lenne.
"Hol a híres német logika és precizitás?"
Sose volt. A németek nem olyan menők, mint innen sokan hiszik. A köznép agyilag lemaradt 20-30 évet.
A megújuló energia csak adott időszakban hatékony. Mivel leépítették a "koszos" erőműveket, ezért bizonyos időszakokban energiahiány léphet fel. Ezt a nemzetközi hálózat kiegyenlíti. Ha hirtelen lép fel asszimetria, összeborulnak a hálózati összetevők és áramhiány lép föl.
Tehát nem az energia hiánya miatt lesz áramszünet, hanem mert elromlanak a berendezések.
Amit én észrevettem hogy ez most az első számú téma, viszont arról senki sem beszél hogy miért lett gond az energia ügy a németeknél.
Szénerőművek károsak, tehát felhúztak egy rakás atomerőművet és bezárták a szénerőműveket. De ez se volt jó, tehát sorra bezárták az atomerőműveket és nyitottak néhány szénerőművet. Ez persze nem feltétlenül elég, bizonytalan lett az energiaellátás, de még azt is bejelentették hogy a szénerőműveket is bezárják, meg az összes atomerőművet. De akkor honnan lesz áramuk? A semmiből? Hol a híres német logika és precizitás? Elfogyott... :-/
Elképzelni sem tudom hogy mi a tervük, már azon kívül hogy pánikolnak hogy nem lesz elég áram.