Nekem is Ceau-né jutott eszembe, pedig nem is vagyok olyan vén ;-D
Számomra (talán ezért, talán nem) az Elena túlzottan "romános". Ha már az Ilonából tényleg Dunát lehet rekeszteni a családban, akkor is megtoldanám egy 'h'-val: Elenah, jah nem, Heléna. (bár nekem az sem tetszik, küklönösen a század közepén elterjedt verziójában: Helén - mint akinek torkán akadt a hal :-(
Én se hallottam, nekem még Mrs. Ceausescu jut eszembe erről a névről. (Vén vagyok, mi? :) Hogy az nem pozitív asszociáció, gondolom nem kell azért még elmagyaráznom...
De tényleg valószínű, hogy mire 10-12 év múlva elkezdhetnék csúfolni, már a tinik is mást fognak olvasni/nézni, mint a maiak.
A véleményeteket szeretném kikérni hogy egy ember mennyire tudna a mai világban érvényesűlni az Elena névvel vagy állandóan piszkálnák hogy a vámpírnaplók miatt lett ez a neve?
Várj, ez mondjuk Ausztráliában van. Kaiser akkor is elég különleges név itt - is. Ha egyszer német nyelvterületre téved, szerintem lehetnek kellemetlen pillanatai.
Az én ovimban (másik csoportban) egy lányt Julie-nek (vagy ilyesmi :-)) hívtak, és azt hittem, hogy Zsűri. :-D De volt az egyik csoportban egy fonetikusan "Sada" nevű lány is, fogalmam sincs, hogy írták.
A bölcsiből meg emlékszem egy "Szalvéta" nevű lányra. :-D Tudom, hogy van olyan név, hogy Szavéta, de nem biztos, hogy így hívták.
Abban a középsuliban, ahol ma voltam érettségizni, volt egy tabló régebbi tanárokkal (főleg XIX. századi születésűek). Volt köztük egy Zsolt, amiről eddig nem gondoltam, hogy már az 1800-as években is hívtak így valakit, de volt Zoárd, sőt Peregrin is.
A lányom sokat emlegetett az iskolából egy kisfiút: a Zsír ezt csinálta, azt csinálta... Véletlenül tudtam meg, hogy igazáből Zsíl -nek hívják, gondolom Gilles vagy valami ilyesmi... :))
Itt a játszótéren meg egy Bejke van, nagyon meglepődtem, eddig csak Zselykét ismertem. Egyébként nagyon aranyos. Ja, meg Vejke is rémlett, de megnéztem, hogy az fiúnév.
De most megnéztem a Bejkét, és ledöbbentem, hogy Babócát is találtam! Már a Pankát is kezdtem megszokni, na de hogy valaki 40 évesen Babócaként mutatkozzon be, az szerintem elég ciki...
Ismerős kisfiú idén ősszel kezdte az ovit, anyukája érdeklődésére elmondta, hogy van a csoportban egy Teve nevű kisfiú is. Nagyon csodálkozott rajta anyuka, még poénkodott is, hogy na ja, biztosan róka és elefánt is van, aztán kiderült, hogy a kis óvodás neve: Keve.
Amikor én mentem szülni, a vizsgálat után feltették a ctg-t és amíg az ment, addig töltötték ki a papírokat, és mivel én voltam ott, engem kérdeztek :-) Férjem a folyosón várt....
hat a legtobb korhazban helyben intezik az anyakonyvezest, es igy anyuka megy le, ha nala vannak a papirok, vagy egyutt mennek le az anyakonyveshez, mashol meg az anyakonyves kozvetlenul anyukahoz megy oda, es bar irnak egy nevet a papirra szuleteskor (ami addigra az anyakonyvesnel van), de meg mielott bemegy elesre, van mod valtoztatni
Nem az övé, a szülőszobában az anyát kérdezik. Persze az praktikus, hogy az önkormányzathoz (anyakönyvi hivatalba) már az apa megy be (eleve, ő tud járni :) de addigra már valamennyire hivatalos a név, szerintem nem mondhat mást, mint ami a kórházi papírokon szerepel.