Keresés

Részletes keresés

kovácsno1 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 71

a levlistán találtam, közkincs ezért átmásoltam ide.

http://hvg.hu/hvg_friss_cikk.asp?oID=25bdf7fb-b17b-4297-978b-ee47fea96bbc

érdemes elolvasni.

 

 

Keszikörnyezet Creative Commons License 2004.10.21 0 0 70
Lehet, hogy a tudatlanságomat erősítem meg, de mi az a "polidili"?
Előzmény: ALBI (69)
ALBI Creative Commons License 2004.10.21 0 0 69

Már ezért is érdemes volt megnyitni ezt a topikot !

 

Ime a nagyobb nyilvánosság ami eljuthat szinte mindenkihez !

Ha pedig a dolgoknak politikai szinezete van (lesz) megy a polidilibe!

Ott aztán remélhetőleg kapnak az urak elvtársak ! :)

Előzmény: Keszikörnyezet (68)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2004.10.20 0 0 68

A szemétégetővel kapcsolatban a helyzet jobb mint 2 hete volt.

A Kovács pék mindenáron akarja az égetőt, sajnos a polgármesterünk támogatja ezt az elképzelését. Az gondolom ismert, hogy a lokálpatrióta frakció tagjai csak ritkán szavaznak a pék ellen. Szórólapokon folyamatosan próbáljuk tájékoztatni a lakosságot az eseményekről, mert szerintünk a nyilvánosság a legjobb fegyver az átgondolatlan döntésekkel szemben. A lakossági és civil tiltakozások valamint visszajelzések miatt a testületi ülésen az Erdész alpolgármester is hajlandóságot mutatott a népszavazás kiírására, remélem komolyan is gondolta. Csak az a félelmem, hogy az Erdész Kovács Kecskeméthy triumvirátus eddig szinte mindenben együtt döntöttek valamilyen érdekek mentén, nehogy ez is egy előre kitalált és egyeztetett néphülyítés legyen. Mert ha a kiírandó szövegben nem tudnak megállapodni azt fogják mondani "Mi megpróbáltuk, de xy csoport vagy személy miatt nem jöhetett létre a népszavazás"

A másik baj lehet ha pl. azt teszik fel kérdésként a lakosoknak, hogy "szemétégetőt, pirotechnikai módszerű hulladék megsemmisítőt vagy egy magyar technológiájú hulladékégető kerüljön megvalósításra?"

 

Sajnos a megfelelő megoldás kiválasztásához még az alap adatok és a hulladékgazdálkodási terv sem állnak rendelkezésre, pedig ezt a törvény szerint is kötelező az önkormányzatoknak elkészíteni. (ez a mulasztásos törvénysértés valamint a több mint 6 éves semmittevés lehetetlenné teszi az ésszerű döntés meghozatalát)

Tájékoztatásul mellékelem még az egyesület által terjesztett híranyagot.

 

"

TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉTÉGETŐRŐL

 

Tájékoztatjuk Dunakeszi lakosságát, hogy a Kecskeméthy Géza polgármester és Kovács László frakcióvezető által tervezett szemétégető öncélú megvalósítása ellen több mint 4300 Dunakeszin élő állampolgár tiltakozott aláírásával. A nagyarányú lakossági tiltakozás ellenére a képviselő-testület elutasította a népszavazás kiírását arra hivatkozva, hogy nem volt meg a szükséges 3657 érvényes aláírás. Példa nélküli eljárás, hogy a választók akaratát a polgármester és a képviselő-testület semmibe veszi.

 

Tény, hogy kezdeményezésünk hatására Kovács László és Kecskeméthy Géza újabb ajánlatokat vizsgált meg, azonban ezek mindegyike csak hulladékégetéssel kapcsolatos elképzelés.

 

Az eljárás az alábbiak miatt meggondolatlan és öncélú:

1. A városvezetésnek először azt kellene megvizsgálnia, hogy az adott problémára (hulladék-elhelyezés) milyen lehetőségek, módszerek és eszközök állnak rendelkezésre (ezen 6-8 éve gondolkozik a városvezetés, mégsem jutottak semmire). Ezt követően lehet a szóba jöhető változatok várható hatásait felmérni, és kiválasztani közülük a legjobb megoldást. Ehhez a hulladékgazdálkodási tervet is el kell készíteni.

2. Érthetetlen, hogy miért akarnak a lakosok akarata ellenére szemétégetőt építeni a városban. Kovács László véleménye szerint a lakosságot tájékoztatni kell a beérkezett szemétégetési három lehetőségről (svájci, angol és magyar ajánlatok).  Önök szerint jó-e, ha csak szemétégetőkből lehet választanunk?

3. Polgármesterünk szerint velünk nem fordulhat elő az, ami a dorogi szemétégető környezetszennyezésekor történt, hiszen a magyar tulajdonos nem fog spórolni az üzemeltetési költségeken a dorogi külföldi tulajdonossal szemben. Ennek ellenére a lakosokban él a félelem, hiszen senki nem szeretne zacskós vizet inni heteken keresztül, ha súlyos környezetszennyezés történik.

 

Végezetül azt kérdezzük a városvezetéstől, tudnak-e arról, hogy a Közép–Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki többek között a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésére. Miért nem pályázott erre Dunakeszi?!

 

 

 

A Tiszta és Élhető Dunakesziért                                                                                      Környezetvédelmi Egyesület

 

 

Elnézést, hogy hosszú voltam.

Előzmény: 6630 (63)
ALBI Creative Commons License 2004.10.20 0 0 67

 

Egy levél a levlistáról betezem ide  hátha valaki nem olvasta.

 

 

A 2-es út mellett a Duna felőli oldalon a körforgalom és a házgyár között
valakik szép csendben sittel töltik fel a területet. Megint. Nem hinném,
hogy erre bárki hatóságtól engedélyt kaphattak volna.  Igaz a hatóság nem is
lép fel ellenük. Úgylehet nem is tud róla.
G

 

Aztán a levél amit első felindulásomban irtam a plogármesteri hivatalnak!                                                                Tisztelt Kecskeméthy Géza !


Bizonyára Ön is értesült arról, hogy Dunakeszi határában valószinű engedély
nélkül épitési törmeléket helyeznek el!
Kérem mielőbbi sürgős intézkedését ez ügyben.
Mellékelem a Dunakeszi levelező listán kapott levelet, ha Ön nem ismerné.

Intézkedését köszönöm és egyben kérem Önt, hogy az ügyben sziveskedjen
tájékoztatást adni.

6630 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 66
Van a csapatban  zsidózó képviselő is. Ilyenek civilizált helyen nem minősülnek szalonképesnek. Úgy látszik itt ez nem számít.
hhaha Creative Commons License 2004.10.20 0 0 65

Szasz!

Ő nem , csak az apukája volt párttitkár. Többeknek is, -(van akinek az anyukája)-akik most jobbosnak állítják be magukat. Nem történt más, mint  a fregoli kabát másik oldalát viselik.Ne tévesszen meg senkit, hogy néhány mezei éhenkórász is van a csapatban. A fejekben a módszerekben ugyanaz az erőszakos osztályharcos indulat vezérel, mint a kommunistákra jellemző volt. Jah a koncért érdemes összetartani. Mi másért halgattatták el a vendégkönyvet, mint azért, hogy az új betelepülők ne tudhassanak róluk semmit. Veszélyben érzik a hatalmukat.

Előzmény: ALBI (64)
ALBI Creative Commons License 2004.10.19 0 0 64
Természetesen tudom, hogy van MSZP és SZDSZ képviselő a testüleben de az alapvető felállás jobbos.
Méghogy a lokálpatriöták balosok, Kovács úr mint kommunista ?? DDDD
Előzmény: ALBI (62)
6630 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 63

Sziasztok!

Nagy csönd van a szemétégető körül. Van valakinek infója?

ALBI Creative Commons License 2004.10.19 0 0 62
Hello !
Lehet rosszul tudom de Dunakeszi önkormányzata jobbos !
Leirnád ki az aki a jelenlegi önkormányzatban MSZP-s ?
Előzmény: hhaha (61)
hhaha Creative Commons License 2004.10.18 0 0 61

Helló!

Van a városunkban , vagy csak volt? egy újság a Dunakavics, ami a helyi ügyekkel foglalkozik. Mi lett vele? Ki tudja?

Végre nem egy - gazdifüggő farkcsóváló kiskutya módjára - dicshimnuszokat zengő sajtótermék, hanem kulturált hangú kritikai lap, amely nem fél a kényes témákat boncolgatni. Sajnos a felvetett problémákra és kérdésekre városunk vezetői nem reagálnak. Az ő füleik süketek a választók  kérdéseire.

A proletárdiktatúra gyakorlatán pallérozódott párttitkár apukák és anyukák most uralkodó gyermekei jó tanítványok módjára gyakorolják a hatalmat. Izomból. A homlokukra bár nemzeti színű zászlót festettek, de a zsigereik ,a szívük a régi elvtársi ütemre dobban.Vehetjük úgy is, hogy a hatalomban továbbra is az MSZMP van. Az egyik fele MSZP-nek, a másik fele Lokálpatriótának nevezi magát. Ugyanazon fának két hajtása ők.

hhaha Creative Commons License 2004.10.18 0 0 60

 

1. Talány.Laikusok vegyenek elő papírt-ceruzát .kis számolás következik.Pm úr beszámolójában elhangzott , hogy 15-16 önkormányzati lakást akarnak felújítani 100 millió Ft ér. Az lakásonként  több, mint 6 milla. Ezek zöme panel lakás, józan ésszel  belátható, hogy épeszű ember  ennyi pénzt sohasem költene a csótányos kéglijére. Vajha kiknek a lakás- nyaraló felújítási költségei lesznek még ebből a keretből kigereblyézve???????? 

 2. Talány.Ki az úr a házban?

A Közüzemi Kft ügyvezetője a Homolya. ( érettségi+ gyorstalpaló újságíró tanfolyam fizetés havi 800 e.)  A Közüzemi Kft üzemvezetője a Bauer Márton.( 8 általános+lakatosipari szakmunkás,fizetés havi  fél milkó.) Tehát Bauer beosztottja a Homolyának.

Bauer Márton képviselő, Homolya nem az. A képviselő főnöke a Közüzemi Kft ügyvezetőjének.Tehát Bauer főnöke a Homolyának. Hogy is van ez?

Bauer attól képviselő, hogy a Pék megengedi neki, hogy az legyen.(listás helyről tornászta be magát) Homolya attól ügyvezető, hogy a Pék megengedi neki, hogy az legyen.  Mindenben végrehajtja a főnökök utasításait. Lebukás esetén el fogja vinni a balhét ez az üzlet alapja.

Mindenki fosik a péktől. Vajon miért?Aki konfliktusba keveredik vele, annak rövid idő alatt meggyűlik a baja az adóhatósággal, vagy véletlenül ellopják az autóját.

3. Talány.Miért kapja a csatorna és útépítés bonyolítását a Közüzemi Kft, mikor nem dolgozik ott egyetlen a tárgyhoz értő szakember sem.??

Aki ezekre a kérdésekre értelmes választ tud adni az kap egy Calypso zoknit!

ALBI Creative Commons License 2004.10.16 0 0 59
6630 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 58
Hirdetni kellene a topicot a Keszi Channelen kábel TV-n. A levlistán nagyon kevesen vannak feliratkozva.
Dog999 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 57

Üdvözlet!

 

Helyes.

Mindenki küldje szét ismerőseinek a topik linkjét.

 

Dog

ALBI Creative Commons License 2004.10.14 0 0 56
elmondhatod !! :)
Előzmény: ALBI (55)
ALBI Creative Commons License 2004.10.14 0 0 55
Itt is lemondhatod amit a levlistán megteszel.
Itt többen hozzászólhatnak !
Shock Ace Creative Commons License 2004.09.22 0 0 54

Sziasztok

Újjá éledtem...

A Topic sajna nem volt sehol eddig.. Nem volt lehetőségem egy jó ideje arra, hogy egyáltalán valamit is kezdeni tudjak vele, de ha minden jól megy, akkor mostantól változik ez a helyzet. előnyére :)

 

Én örülnék, ha mindenki, akit érint a topic, írna pár sort. (Újra)Kezdésnek megteszi! hm? :)

zsoltdi Creative Commons License 2004.08.14 0 0 53

Sziasztok!

 

Látom ez 1 halott topic.

Fel kéne éleszteni.

Vagy ijjjen kevesen neteznek Keszin? 

Cuoresportivo Creative Commons License 2004.02.09 0 0 52
Sziasztok,

Versenyistállóba keresünk Alagra lovagolni vágyó, könny?súlyú kb. 14-16 éves fiatalokat, kezd?t is! Minden nap lovagolhatsz, ha ügyes vagy versenyben indulhatsz kés?bb.

Érdekl?dni nálam mélben légyszi.

ID Creative Commons License 2003.01.08 0 0 51
itt van még egy lakópark, ami szintén a barátság útnál épül, a piac mögött. az alábbival tulképp szomszédosak. árak vannak az linkek mögött.
Előzmény: Shock Ace (50)
Shock Ace Creative Commons License 2003.01.08 0 0 50
Hali!

Az egyik Alagon, a másik a Barátság úti ltp-n épül.
Az árakról nincs infoja senkinek?

Előzmény: ID (49)
ID Creative Commons License 2003.01.04 0 0 49
az egyik dunapark fantázianévvel készül, weblap róla itt.
Előzmény: Sfakutya (48)
Sfakutya Creative Commons License 2003.01.03 0 0 48
Dunakeszin épül két lakópark. Tudtok róla valamit?
Shock Ace Creative Commons License 2003.01.02 0 0 47
Halihó! BUÉK minden kedves topic társnak! ;)

Alsó? Teljes mértékben! :) 4 km?... nem távolság :))

Előzmény: matchbox (44)
sanzika Creative Commons License 2003.01.01 0 0 46
BUEK mindenkinek!
ID Creative Commons License 2002.12.27 0 0 45
hogyne lehetne csatlakozni :)

és boldogújév (mindjárt) mindenkienk!

Előzmény: matchbox (44)
matchbox Creative Commons License 2002.12.27 0 0 44
Lehet még csatlakozni a topiklakókhoz?
Én is Dunakeszin lakom, bár nem tudom alsó mennyire tartozik Dunakeszihez.-:))
Előzmény: Shock Ace (43)
Shock Ace Creative Commons License 2002.12.27 0 0 43
Kellemes ünnepeket, és Boldog új évet! :)
karrimor Creative Commons License 2002.12.19 0 0 42
Kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok a topic
olvasóinak!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!