Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 101

Sziasztok,

 

iratkozzatok fel a varosi honlapon keresztul a kesziek levelezolistara, ott vmvel elenkebb a forgalom.

 

ahhoz, hogy valtozhasson valmi is keszin, ahhoz civil erő szükséges. Ezt meg kell teremteni. A baj, hogy nincs képviseletünk.

 

lemy

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 100
Örömmel látom összevonták a két dk. topikot, remélhetőleg ezáltal megélénkül itt az élet hiszen csak ez a hely maradt nekünk, hogy megírhassuk véleményeinket, mivel a városi honlapon a pék utasítására majdnem egy éve szünetel a vendégkönyv mióta valaki rosszakat írt róla.Ez Dunakeszin a szólás szabadsága!
kvázi-mondó Creative Commons License 2004.12.10 0 0 99

Hát tényleg nem valami pörgős ez a topic... :-(

 

Sziasztok, én is Dunakeszin lakom, a víztorony környékén. Sajnos kocsink még nincs, marad a Volán, de hadd ne ismételjem meg az előttem szólókat. A kosz tényleg a legkevesebb. A menetrendet nem értem, hogy minek van. Mert a buszok teljesen ad hoc járnak. Van mondjuk, hogy 25 percet késik, tkp. már a másiknak kellene jönnie, addig ott ácsorgok az idióta "kóbor" kutyák között, mert az intelligens állattartók kihajtják az utcára őket, addig se a kertet pisálják össze. Ezt soha nem fogom megszokni. Konkrétan azt is tudom ki az... Mindegy. De olyan is van, hogy 10 perccel korábban megy el. Na az a legdühítőbb.

 

Másik problémám a kiépítettség. Itt "fönt" szerintem semmi nincs. Egyszer elmentem Pesti haverokkal szórakozni a "dunakeszi éjszakába", persze a lakótelep környékére. Szombaton. Éjfélkor minden bezár. Ezt nem értem. Azóta sem bulizok Keszin. Ha mondjuk vasárnap 5-kor elfogy a cigim (ad absurdum), le kell caplatnom több kilométert, hogy vehesek. Ez nonszensz. A helyzet annyit javult, hogy nyáron vettem bringát. :-) Ennyi.

 

Egyébként a közlekedést, meg azt az utóbbi problémát leszámítva semmi bajom. A levegő jó, meg ha jön a busz, akkor a pesti munkahelyem sincs messzebb, mintha mondjuk Kelenföldön laknék, mert 45 perc alatt a Nyugatinál vagyok. És a bulihiánynak még annyi előnye is van, hogy (többnyire) csend van. Nyugi.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 98

Hali,

 

sajna nincs anyaguk, de én már beszéltem néhány emberrel. Lett egy magánkézbél elékerőlt fénykép. laptopon írok ez meglátszik.

 

koszi

lemy

Előzmény: Shock Ace (93)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 97
Ki az?
Előzmény: tud (75)
3renitens Creative Commons License 2004.12.06 0 0 96

nem unalmas örökösen a péket ...sztatni? pont őt, aki a legtöbb jót tette velünk?  Mennyi mindent adott a köznek a sajátjából! Ki mondhatja el ezt még magáról ebben a városban? Állócsillag ő Dunakeszi egén. Bárcsak még sokáig tudna adakozni!

Okos, jószívű, önzetlen ember. Jóképű férfi, sikeres a nőknél ezért van sok írígye. Amennyi  tiszteletdíjat kap a várostól az csak alamizsna felbecsülhetetlen értékű munkájáért.

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 95
.....üdv mindenkinek a Pékné féle televizio évente 14 millio forint támogatást kap pontosan, ezért bír készíteni hetente egy darab gyalázatos minőségű hír műsort és jelen van a kamerájuk a képviselőtestület ülésein......de hát ki is a közbeszerzési bizottság elnöke......pék......kell a pénz nehogy a két kis bűnöző fiának dolgoznia kelljen....azonkívül igen sok pénzt szívnak bele az orrukba a srácok......
ALBI Creative Commons License 2004.11.24 0 0 94

Tegnap a tv2 is foglalkotott a Dunakeszi határában folyo illrgális szemét lerakással!

Talán ennek hatására történik valami!

Bár a polgármesteri hivatal nem válaszolt a levelemre!

Bár lehet az elktronikus levelekre nem kell válaszolni ??

Laci 

Shock Ace Creative Commons License 2004.11.19 0 0 93
Szerintem Alsón vmiféle képviselőz kéne megkérdezni, hátha tud róla vmit. Esetleg a weblapon nézz körbe, hátha találsz vmit v. vkit a témában.
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 92

Sziasztok!

 

Dunakeszi alsón van a Pálya utca mentén egy víztorony roncs. Van tippe vknek, hogy hol járjak a története után? Az Önk-t nemtom felhívni, a vízműben sincs egyelőre szaki hozzá.

köszi

lemy

Shock Ace Creative Commons License 2004.11.15 0 0 91

A tömegközlekedési vállalatoknak nincs ilyenre pénzük. Vajon miért? Kérdezzülk állam bácsit?

 

Minél többen laknak keszin, annál több buszt kéne indítani...

Én alagon lakom, hát oda aztán juss le akár vonattal, akár busszal. Felejtős.

4-5 éve, míg nem volt kocsim, busszal és néha vonattal jártam haza. Ha a vasútállomásról induló buszra felszálltam volna, ~100 Ft-tal rövidítettek volna meg, a foglalkoztatóig. Jó nem? Megéri? Ha meg volánnal jártam, akkor a víztoronytól kellett volna mennem. 3 bérlet túl drága egyszerre sajnos. (ugye 1 a bkv, egy a volán vagy máv, és egy a helyi volán). Ezért gyalogoltam az állomástól ill. a toronytól. Keszi legvégére.

 

A kosz a legkevesebb ezek után asszem. Az is jobb, mintha nem jön busz.

 

De több busz azóta sem jár. Autó rulz. és most ezt is kitiltják. ha Bp-n mindenhol fizetned kell a parkolásért, akkor járj be és haza úgy, ahogy akarsz.

 

És csak optimista voltam.

Előzmény: 3renitens (88)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2004.11.11 0 0 90

Én természetesen ott voltam a közmeghallgatáson. A Telekeszi Tv felvette az egészet, remélem leadják a kábeltévén. Az elhangzottak nem öregbítették a polgármesterünk, illetve Kovács László lakájpatrióta frakcióvezető hírnevét De mint köztudott, a Telekeszi Tv. riportere (korábbi vezetője) Kovács úr felesége. De azért remélem leadják. Elvégre amikor szerződést kötött a Tv. az önkormányzattal évente nyolcszámjegyű díjazás mellett vállalták a független és hiteles tájékoztatást.

Ami kiderült a fórumon: Kovács László lokálpatrióta frakcióvezető szerint nincs erkölcsi alapunk arra, hogy egy Kerepes mellett most kialakításra kerülő Eu támogatással megépülő megfelelő védelemmel ellátott lerakóba vigyük el a szemetünket, mert akkor a gödöllői emberekre lesz a mi szemetünk káros hatással. Arról viszont nem beszélt, hogyha ez a lerakó Kerepesen megépül, akkor oda kb 500 ezer - 1 millió ember szemetét fogják vinni, a környezeti hatások nem romlanak, ha a Dunakeszi emberek szemetét is oda viszik. Arról már ne is beszéljünk, hogy a gödöllői érdekeket az ottani lokálpatriótáknak kell képviselniük, és nem nekünk. Vagy ott kell indulni a választásokon.

Azt is megpróbálták elhitetni velünk, letolni a torkunkon, hogy a képviselő testület ülésén még nyár elején kiosztásra került szerződéstervezetet (Tárgya szemétégető megvalósítása, Dunakeszi Önkormányzata és egy Angol beruházó cég által) nem is akarták tárgyalni, azt az Angol cég készítette, mert ott az a szokás, hogy egy több Milliárd Ft összegű beruházás esetén már az első alkalommal a tárgyalások előtt szerződést kötnek. A polgármester végül beismerte, hogy ő osztatta ki a szerződéstervezetet az ülésen. Csak azt tudnám miért néznek minket gyengeelméjűnek?

Kovács úr elmondta, hogy az általa megnézett szemétégető ami éppen nem működött - karbantartás miatt - semmilyen károsanyagot nem bocsátott ki. Na az lett volna a durva, ha igen. De azt senki nem látta milyen, ha üzemel?

Kiderült még a polgármesterünk szavaiból, hogy a tervezett technológiát Európában eddig csak szalmaszárak és egyéb mezőgazdasági hulladék megsemmisítésére használták, tehát referencia nincs. Az Angol beruházó Duinakeszin szeretné az első ilyen berendezést megépíteni, kipróbálni, és ha jól működik akkor máshol is építhetnének ilyen szemétégetőt. Véleményem szerint ezt fordítva kellene. Építsen kisérleti szemétégetőt Angliában és ha bizonyíthatóan semmilyen káros hatása nincs - bár ez lehetetlen - akkor kezdjünk újra tárgyalásba. De a tárgyalások és a hatásvizsgálatok lezártáig ne kössünk szerződést mert az balgaság lenne.

Kiderült még, hogy az égető mellé kell építeni egy veszélyes hulladék lerakót is az évi cca 1000-1500 tonna veszélyes hulladéknak, a salakanyagnak és a nem égethető hulladékelemeknek.

Ja és évente cca 80 - 100 000 tonna szemetet kel behozni a városba az itt termelődő 15 000 tonna mellé.

Talán ennyi volt. Árpi

Előzmény: ALBI (89)
ALBI Creative Commons License 2004.11.10 0 0 89

Hello mindenkinek !

 

Sajnos nem tudtam résztvenni a fórumon mert dolgoztam, de kiváncsi lennék volt-e valaki ott és mit hallott mennyivel lehet most többet tudni a szemétégetőről ?

 

Laci

Előzmény: Keszikörnyezet (84)
3renitens Creative Commons License 2004.11.09 0 0 88
Mitől retkesek a vonatok és a buszok? Hát persze,hogy a kedves utasoktól! Akik mosdatlanul, koszos ruhában, büdösen felszállnak. Akik szétszórják a szemetet. Mint az utcákon is. De én még arra is emlékszem, hogy gyerekkoromban rendszeresen naponta mosták és takarították a vonatokat, buszokat, és a pályaudvarokat.Ez mára szinte megszűnt, vagy évente egy két alkalomra csökkent. Akkor is voltak ápolatlan ,redvás ,igénytelen emberek, mégis másképpen nézett ki az utca és a járművek.A vonatablakon ki lehetett látni. Elég, ha csak a Metro kezdeti példaértékű állapotait vesszük. Takarítani kéne! Rendszeresen, alaposan. Bizonyított tény, hogy tiszta , igényes környezetben mindenki jobban vigyáz a rendre.Volt szerencsém utazni számos világváros tömegközlekedésével, de ilyen kosz, még Isztambulban és Athénben sem  volt. Pedig az a Balkán.
Előzmény: ALBI (87)
ALBI Creative Commons License 2004.11.06 0 0 87

Hello !

 

A Volánnal kapcsolatban két megjegyzés:

 

1. A járatok ritkitása, a menetrend időnkénti " trükkös " változtatása nagy problémát jelent de a Volán mindig a kihasználtságra hivatkozik .

Nme tudni ki mikor milyen felmérés eredmény képen dönt a menetrendről ! :(

2. Retkes buszok , vonatok ?

Csak ugy csendben megkérdezem vajon ki szemetel a buszon vonaton ?

Az, hogy ritkán takaritják az egy dolog de a szotyolahéj az elegánsan eldobott papirzsepkendő ???

Én magam szóltam egy hölgyre aki miután gondosan megtisztitotta az ülést elegáns mozdulattal szabadult meg a már piszkos papirzsepkendőtől !!!

szóval mitől retkesek a buszok ??

 

Előzmény: 3renitens (85)
alexclassic Creative Commons License 2004.11.05 0 0 86
Szeretem a NET-et és Keszit is... DE minek morogjak? Változna valami? :)
3renitens Creative Commons License 2004.11.05 0 0 85

Hahó

Úgy látszik az elégedetlenek nem használják a Netet. Vagy beletörődtek, hogy ez a sorsuk.

Azt gondoltam többen hozzászólnak a közlekedési anomáliákhoz, főleg a tömegközlekedéshez. A retkes buszokhoz és vonatokhoz, a ritkán induló és tömegnyomoros járatokhoz. A VOLÁN-ról minden kritika lepereg. Szerintük ennél jobb tömegközlekedés nem is létezik. Minden tiszta, gyors és kulturált. Aki az ellenkezőjét állítja az virtuális csalódás áldozata.

5-6 éve is kosz volt ugyan, de még ülve lehetett utazni és este is félóránként volt busz.

Mára ez  nosztalgikus emlék. Minél többen laknak Keszin annál rosszabb a helyzet.Nem kellene kitenni Dunakeszire a MEGTELT táblát?

Előzmény: ALBI (83)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2004.11.04 0 0 84

 

 

Sziasztok!

 

Csak tájékoztatni szeretnélek benneteket, hogy november 9-én 18.00-kor lakossági fórom lesz a város hosszú távú hulladékgazdálkodásával kapcsolatban a Barátság úti lakótelepen található általános iskolában (a bevásárló központtól Budapest irányában cca 100-150 méterre van az iskola).

Minden érdeklődőnek javaslom a megjelenést, hátha valami konkrét elképzelést is elmondanak majd a tervezett szemét- égető/hamvasztó ügyében.

 

Ha kiváncsiak vagytok rá az én véleményem még most is az, hogy a szelektív hulladékgyűjtést kellene megvalósítani a városban. A hasznosítható szegmenseket nem elégetni, hanem újra hasznosítani kell (az égető közvetve és közvetlenül is környezetromboló, gondoljatok csak az újra nem hasznosított anyagokat újra meg kell termelni ami terheli a környezetet).

 

A megmaradó un. inert hulladékot (ami az összes keletkező hulladéknak csak töredéke) megfelelő védelemmel ellátott a városon kívüli lerakóba kell elszállítani.

 

Árpád

 

ALBI Creative Commons License 2004.11.04 0 0 83

Hello Mindenki !

 

Jé volt egy topik kesziről ?

Most már van Kettő is mert, hogy nemrég én is nyitottam egyet ! :)

No se baj rövidesen öszevonják a moderák!

Egy témában kettő ugyis felesleges!

 

3renitens Creative Commons License 2004.11.03 0 0 82

Kedves Keszi Fórumozók!

Épülnek a lakóparkok, mindtöbben laknak errefelé, de a tömegközlekedés a bányászbéka színvonala alatti. Kocsi nélkül elveszett ember vagy. Este 8 után busz ,vagy vonat csak óránként indul.Felejtsd el a szórakozást és szinházat.! Csúcsidőben  6,30 és 6,50 között nincs busz Pest felé!!!!

A 6,50 esre csak bélkitaposás után juthatsz föl.  A járatszámot minden szezonváltáskor ritkítják. A VOLÁN szerint nincs tömeg , kevés az utas. Nem tudom ők melyik járatot tesztelik???

Nem akar még néhány tízezer ember Keszire költözni???Tessék csak tessék!

Előzmény: zsoltdi (53)
keszikécske Creative Commons License 2004.10.27 0 0 81
Hát a mailcím alapján én szinte biztos vagyok benne, hogy nem vagy azonos FG-vel! :-)
Előzmény: ALBI (80)
ALBI Creative Commons License 2004.10.27 0 0 80
Igen valóban egy mailcimről regisztralt mindegyik nick!
Lehetett volna kicsit trükkössebb a topiktársunk!
Csak az egyik nickjén levő mailtcimet állitja nyilvánosra a többit nem és máris nem tudni ki van mögöttük !
Maximum a stilusból mint az máskor is kiderült !
Mindenesetre nekem aki ezt a témát nyiototta több érdekem lenne azt láttatni mennyire pörgős e téma !
Remélem nem gondolja senki, hogy azonos lennék G. nickjeivel !
Albi
Előzmény: keszikécske (79)
keszikécske Creative Commons License 2004.10.27 0 0 79
Nem tartalék nickek ezek. Ezekrol is jottek hozzaszolasok.
Lehet hogy illetlenseg, de szerintem az is az, ha valaki azt a latszatot akarja kelteni, hogy egy bizonyos temaban hu de hanyan erdeklodnek, szolnak hozza, kozben meg csak egyvalaki.
Termeszetesen joga van erre barkinek.
Elofordult ilyen mar sok topicban, hogy valaki magaval vitatkozott, kozben meg ugy nezett ki, hogy joparan. :-) Szerintem ez inkabb nevetseges. De ha valaki ettol erzi jol magat, hat tegye. Kedves egessegere!
Előzmény: ALBI (78)
ALBI Creative Commons License 2004.10.27 0 0 78

Nem vagyok benne biztos szabad-e de biztos illetlenség az olvtársak tartalék nick-jeit elárulni !

Hadd legyen meg mindenkinek ez az öröm, hogy több néven is irhat!

Mégha olyat is ami esetleg nekünk nem tetszik!

ezt hívják azt hiszem szólásszabadságnak !

Előzmény: keszikécske (77)
keszikécske Creative Commons License 2004.10.26 0 0 77
Gizella!
Végülis szíve joga, de ugyan mi a fenének kell három nicken is (tud, hhaha, 6630) írnia a fórumra? Csak nem azért, hogy többnek látszódjék?
A véleményét az önkormányzatról - legalábbis egy részéről - jól ismerjük. Akkor meg elég egyszer, egy nickről leírnia a dolgokat. Ha meg más témát tesz elénk a terítékre, hogy rágódjunk rajta, akkor azt is megteheti ugyanarról a nickről!
A végén majd jól nem fogjuk tudni, hogy éppen melyik nickjének válaszoljunk, oszt összeborul az Index, mintnéhány hónappal ezelőtt! :-)
keszikécske Creative Commons License 2004.10.26 0 0 76
Meséljen Gizella! :-)
Előzmény: tud (75)
tud Creative Commons License 2004.10.26 0 0 75

Az önkormányzati képviselő közszereplőnek minősül?

Nyilvánosságra hozható-e, ha szerepel az ügynöklistán?

 

Keszikörnyezet Creative Commons License 2004.10.25 0 0 74
Köszönöm, akkor arra a helyre nem szívesen mennék:)
Előzmény: ALBI (73)
ALBI Creative Commons License 2004.10.25 0 0 73

 

A fórumok között az egyik leglátogatottabb!!!

 

A PoliDili

Igazi Polidili, kies csatatér festői aknákkal és remekbeszabott ágyútűzzel - csak elszántaknak!

 

Előzmény: Keszikörnyezet (70)
hhaha Creative Commons License 2004.10.22 0 0 72

 

A HVG cikkét olvasva sztem nem csak a pék a ludas ebben a belterjességben,hanem az ólmeleget kívánó bagázs is. A sok nímand,aki a pék nélkül legfeljebb a szociális osztályon kopogtathatna segélyért, hogy éhen ne haljon. Ehelyett  f@szkalapként űl jó pénzért a testületi ülésen, vagy zsíros fizetésért a közcégeknél. Ők értik a dörgést.Számosan vannak akik a munkanélküliség számkivetettjei voltak, mielőtt felkarolta őket. Olyanok is vannak a lakályok között, akik munkahelyet belülről csak filmen láttak. Igyenöst a padból emelkedtek a csúcsra észt osztani. Majd kis umbuldával betolták a jóba a cimboráikat is.Merő röhej és anakronizmus. A 6 év országlás alatt megszokták az ingyen jólétet ezért alaposan odaenyvezték az ülepüket a tanácsterem székeihez.Érdemes összehasonlítani a kezdeti fényképeket a maiakkal. Mennyit gyarapodtak hasban, tokában,autóban .Egyik másikuknál fölsejlik a közismert tovaris konyeces hurkás tarkó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!