Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2001.03.22 0 0 421
Ja, IMO, ehhez is akartam szólni. Én kaptam már itt leszúrást, hogy nem szereti igazán Zoránt az, aki nem szereti a Metrós korszakát - hát vállalom a dolgot inkább, de én tényleg nem szeretem a Metrót.
Igazság szerint nem szeretem (már) az Illést sem. Az Omegát meg sosem szerettem.
Nekem ezek olyan dohszagú dalok már, akkor és ott, persze, megértem, hogy ültek és jók voltak, de kifogyott belőlük a szufla és fáj kicsit, hogy mégis ennyire erőltetik őket.

Zorántól nem fáj annyira, mert ő legalább mást is csinál és a Metrós dalokat (szerencsémre) csak ritkán veszi elő.

A legutóbbi :-) Metró koncerten egy dal tetszett: amikor a Frenreisz a Bonasera, senorina [bocs, ezt nem tudom leírni és most nincs kedvem utánakeresni] dalt énekelte. Ja és persze az akkor még kicsilány Szandra aaaaakibortiszik versikéje. :-)

Lappa

Előzmény: Talia (418)
Lappantyú Creative Commons License 2001.03.22 0 0 420
Igen, korábban jeleztem is itt a topicban, hogy frame-ek vannak és hogy halálosan gáz. Egy hibát én is találtam a lapon és jeleztem is a "gondozó" srácnak, aki néhány nap múlva kijavította, de annyit nem írt vissza, hogy kösz.
Szóval nekem sincs túl jó véleményem az egészről, ráadásul a kezdetben élő honlap az utóbbi sok-sok hónapban nagyjából halott, leszámítva a tavaszi turnét.

Talia, persze, hogy lehetséges, hogy Pesten alig, hisz ez a koncert volt tavaly az Erkel színházban. Ilyenkor vidékre szokott menni, ha jól emlékszem, a kamarakoncerten [a szerelmes daloson] nem is volt Pesten egyáltalán. Akkor Szentendrén láttam.

Mondjuk, én egy koncerten nem feledem el, hogy más zene is van a világon, csak egyszerűen jól érzem magam, de erről már beszéltünk sokat, hogy nem vagyunk egyformák. :-)

Csepelre mentek? Megyünk együtt esetleg?

Lappa

Előzmény: rumci (419)
rumci Creative Commons License 2001.03.21 0 0 419
Beszállok a beszélgetésedbe. :-)
Szerintem pont arra való a nyári Illés–Metró–Omega-koncert, bár nekem a hideg futkos a hátamon még a gondolattól is; pedig mindhárom csapat dolgait szoktam több-kevesebb gyakorisággal hallgatni.

Most láttam a Zorán-honlap új változatát, és azt gondoltam, kár volt elrontani ezzel a (f)rame-es megoldással. Ezenkívül Csórna != Csorna. :-) Látom, hogy valaki más vette át a gondozását. Kár volt.

Az őszi turnén is csak a „vidéki” művházban léptek fel Pesten. És nagyon jó volt!

Talia Creative Commons License 2001.03.21 0 0 418
Létezik, hogy Budapesten csak egy külvárosi művházban lépnek fel? Vagy úgy gondolják, hogy aki Zoránt akar nézni az idén, az menjen az IMO-ra? Nem értem.
Apropó IMO, az erről nyitott témába ugyan nem másztam bele, de szerintem csodálatos bulit lehetne csinálni a jobb metrós dalokból, hasonló színvonalon mint ahogy néhány nóta el is hangzott az utóbbi évek Zorán koncertjein. A gond csak az, hogy egy: ehhez az a zenészcsapat kéne Zorán mellé, kettő: nincs annyi igazán fergetegesen jó metrós dal ami megtölthetne egy egész estét vagy legalábbis egy hosszabb műsoridőt, három: az IMO, gondolom, nem erről szól.
Jól elbeszélgetek itt magamban :-)
Talia Creative Commons License 2001.03.21 0 0 417
De fura, most annyira tele van a fejem a Presser-turné zenéjével, el se tudom képzelni hogy akár egy hónap múlva már Zorán-bulira megyünk. Az igazi koncert szerintem arról ismerszik meg, hogy az ember elfelejti, más jó zene is van a világon és becs' szavamra nem gondoltam, hogy a Pici-féle bulik ennyire elsöprőek lesznek. :-) Na nem baj, majd áprilisra áthangolódom.
Talia Creative Commons License 2001.03.20 0 0 416
Zorán-turné április 17. és május 18. között, részletek kint vannak a honlapon.
tommystar Creative Commons License 2001.03.07 0 0 415
tommystar végre magára parancsolt, és előbányászott egy Zorános kazettát.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

De nem lövi el egyszerre az összes puskaporát.

rumci Creative Commons License 2001.02.10 0 0 414
Remélem, nem túl későn szólok: ma 20.45–21.00, Duna Tv: Zorán énekel.
Lappantyú Creative Commons License 2001.02.08 0 0 413
Én is szeretek szomorú Zorán dalokat hallgatni, amikor elkeseredett vagyok. Tudod, azért, mert a Dusán szövegek még igazi szomorúság esetén sem reménytelenségről szólnak. Éppen ellenkezőleg. Arról szól, hogy a világ jó lesz egyszer majd. Még a búbánatos 1997 is erről szól. Nekem.

A közelmúltban az utcánkban egy ötven év körüli nő férje meghalt, rákos volt. Édesanyám hosszas lamentálás után odaadta neki az 1997-et. Kicsit félt, hogy miként fogadja.
Nagyon szépen megköszönte. Azt mondta, segített neki.

Hát így, azt hiszem.

Lappa

Előzmény: Talia (412)
Talia Creative Commons License 2001.02.08 0 0 412
A napokban népszámlálni járok. Egyik este becsöngettem egy középkorú hölgyhöz aki épp akkor ért haza egy nehéz nap után, minekután kellőképp fáradt és ingerült volt. Amikor beléptem, az 1997 nyitódala szűrődött ki a szobából, Jó így. Mentünk sorra a kérdéseken, mikor oda értünk, hogy hány gyereke született, azt mondta, egy, majd helyesbített, hogy dehogyis, kettő. Született egy, aki csak néhány órát élt. Szörnyen rosszul éreztem magam, nem elég, hogy fáradt és rosszkedvű, én még ilyenekről kérdezem, ugyanakkor mosolyogni lett volna kedvem, hogy valaki Zoránt hallgat, ráadásul nem is valami régi nosztalgiadarabot hanem pont azt a búbánatos lemezt a közelmúltból. Soha nem tapasztaltam, hogy - rajtatok kívül - bárki is szeretné az utóbbi évek Zorán-dalait, nem is tudom elképzelni, hogy lesz belőlük aranylemez. Erre találkozom valakivel aki ahelyett, hogy egy jó kis Lajcsi dáridóval próbálná magát felderíteni, pont ezt a szomorú lemezt... Mikor elbúcsúztam, már a Szeretlek szólt.

Ezt azért írtam le, mert engem nagyon megrázott, nem tudom azóta se kiverni a fejemből. Talán ha megosztom valakivel, jobb lesz. Mondd, Lappa, miért van az, hogy van aki képes ilyen szomorú dalokat hallgatni amikor amúgyis rosszkedvű? Miért nem dob fel engem is valami lakodalmas mulatozás? Egyszer régen Zorán azt kérdezte a Calypsoban a hallgatóktól, hogyan döntik el, milyen zenét hallgatnak: a hangulatukhoz választják a dalokat, vagy pont a zenével próbálják meg befolyásolni a hangulatukat? Akkor most hogy van ez?

Talia Creative Commons License 2001.02.07 0 0 411
Ja és azzal se értek egyet, hogy nem jó az ételek fényképeit nézegetni, hogy a te hasonlatodnál maradjak, bár nem teljesen értem - ??? Nem lehet egész nap oroszkrémtortát enni, viszont szívesen elolvasok bármit aminek a zenéhez köze van, mondjuk a Kacsa magazin szintjén nem, de ennél hitelesebb forrásokból.

Tali_aki szokása szerint annyira türelmetlen mert még se turné se lemez a láthatáron

Előzmény: Lappantyú (409)
Talia Creative Commons License 2001.02.07 0 0 410
Én se gyűjtöm, összesen kettő van, Az elmúlt 30 és az LGT Képes kottás. A Zorán-képekről még annyit, hogy szerintem elég rémesen nézett ki fiatalkorában, lásd lejjebb, az ötvenen túl viszont igazán rokonszenves lett. Aztán lehet, hogy azért látom így, mert én már a 90-es években ismertem meg.
Egyébként mindkét könyvben kották is vannak szép számmal ami sokat emel az értékükön.
Előzmény: Lappantyú (409)
Lappantyú Creative Commons License 2001.02.07 0 0 409
Nekem nincs meg, nem nagyon gyűjtöm (sőt, inkább egyáltalán nem) a zenészes könyveket.
Azokat a fotókat se szeretem, amelyeken ételek vannak, de se a recept nincs leírva és megkóstolni sem lehet azokat... :-))))

Lappa_is várja az új lemezt, persze

Előzmény: Talia (408)
Talia Creative Commons License 2001.02.07 0 0 408
A lenti képek Az elmúlt 30 év című könyvben szerepelnek (1993) - kivéve persze az utolsó kettőt, ami későbbi. Nektek nincs meg??

A műsorról lemaradtam, de ahogy hallom, nem nagyon volt miről.

Más. Őszre szerintetek készül új lemez? Merthogy két éve lesz, hogy a legutolsó megjelent és lassan szokássá válik, hogy kétévente kézbe kapunk valamit aminek örvendezni lehet. Úgy szeretnék még az idén új dalokat hallgatni...

rumci Creative Commons License 2001.02.05 0 0 407
Ha valakit érdekel, még nem töröltem le a műsorról készült videofelvételt. (Különben a műsor legjobb 90%-a itt látható a lapon.)
tommystar Creative Commons License 2001.02.04 0 0 406
Én meg valami más műsort programoztam be éjszaka, és ez is belelógott, de csak pont a szignál, amit itt is látsz :)). Nem is tudtam, hogy Zorán műsor is volt :((.
Előzmény: Lappantyú (404)
rumci Creative Commons License 2001.02.04 0 0 405
Ne sajnáld!
Előzmény: Lappantyú (404)
Lappantyú Creative Commons License 2001.02.04 0 0 404
Semmi vész, kicsit sajnálom, de azért túlélem biztosan. :-)

Lappa

Előzmény: rumci (403)
rumci Creative Commons License 2001.02.04 0 0 403
Tegnap délelőtt és éjszaka volt egy 25 perces Zorán-műsor. Beszélgetés, zenei bejátszásokkal. A műsor súlypontja a hatvanas-hetvenes éveken volt.
Bocs, tényleg hülyeség volt tőlem, hogy nem jeleztem előre, kicsit szétszórt vagyok manapság. :-(
Előzmény: Lappantyú (402)
Lappantyú Creative Commons License 2001.02.04 0 0 402
Mi volt ez a műsor? Rumci, te is láttad?

Én meg nem. :-(

Lappa_kösz a képeket!

Előzmény: tommystar (400)
rumci Creative Commons License 2001.02.04 0 0 401
A képek szépek. A musor azonban lehetett volna érdekesebb is. Vagy lett volna jó a beszélgetés, vagy játszották volna végig a dalokat. Tudom, ne legyek túlzottan nagyigényű.
Előzmény: tommystar (400)
tommystar Creative Commons License 2001.02.04 0 0 400
Ide süss, Lappa! Mikre bukkantam:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
A hatos direkt ilyen sötét, az utolsón ennyit tudtam javitani, (elég viseltes kazira vettem :((, mellesleg totál véletlenül vettem észre a műsort)
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.31 0 0 399
Szerelmes dal

Mikor engem nézel
Tudom, engem látsz
Mikor szólok hozzád
Érzem, engem hallasz
Ahogy érzem, mondom
Nem kell keresnem a szót
Ugye, milyen egyszeru ez
Ugye jó, hogy egyszeruen így van

Hogyha haragszom rád
Neked mondom el
Hogyha haragszol rám
Nem kell elhallgatnod
És egy rossz nap végén
Nem kell hazudnod, hogy jó volt
Ugye milyen egyszeru ez
Ugye jó, hogy egyszeruen így van

Amikor jöttöd várom
Ha esik, most is fázom
S nem no az utca kövén virág
Nem írnak verset rólunk
Nem állnak fel, ha szólunk
S az órák rendben járnak tovább

De ha arcod sápadt
Bánt, hogy fáradt vagy
Hogyha sokat késel
Félek, baj nem ért-e
Tudom. szeretsz engem
S vagyunk, ahogy lenni jó
Ugye, milyen egyszeru ez
Ugye jó, hogy egyszeruen így van
" "

Lappa_gondozza a topicját :-)

Lappantyú Creative Commons License 2001.01.22 0 0 398
én is imádtam. várom is az ismétlést, hogy megint elmazsolásgassak a műsorban. még az sem lehetetlen, hogy felveszem videora, pedig az ilyen típusú műsorokat nem szoktam rögzíteni.
szóval mostmár teljesen értem, amit a GP topicban írtál és ha megmutatod, hol kell aláírni, itt a tollam! :-)))

mindhárom pasi tök jó fej. a topicnévadó meg foreva' :-)

Lappa

Előzmény: Talia (397)
Talia Creative Commons License 2001.01.22 0 0 397
De jó volt tegnap este a Rögtön jövök. Látod, Lappantyú, ez a műsor pont olyan lett, amilyet már a múltkor is szerettem volna. Sok-sok szó esett zenéről és éneklésről, s ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nem unatkoztál. Nekem a Gerendás-beszélgetésből sem az ismeretterjesztés hiányzott, hanem mint itt, énekeltél-e már valaha komolyzenét? könnyűzenét? hogyan készülsz fellépés előtt? miért csak három dalodat játssza a rádió? mi jár a fejedben, mikor ezt a dalt énekled? ésatöbbi.

A legszebb az volt benne, hogy kevésnek éreztem a Zoránra jutó időt - de kevésnek éreztem a Gregorra jutó időt is! Szédületes figura, álmomban sem gondoltam, hogy ilyen remek párost alkotnak majd. Zoránt hallgatva pedig feléledt bennem, amit így két turné között igyekszem elfeledni, hogy annyira hiányzik. Ha csak a rádióban hallom, még az is pótol valamit. Olyan megnyugtató. De egy jó kis koncert - mit nem adnék érte...

rumci Creative Commons License 2001.01.11 0 0 396
Ott voltam a Sihedernyi koromban c. film bemutatóján (R.: Papp Gábor Zsigmond), a film a Gorkij-iskoláról készült dokumentumfilm. Zorán is elég sokat mesél benne, mellesleg ô is ott volt a vetítésen. Nagyon jó film, ajánlom mindôtöknek. (A Tabán moziban lesz holnap és holnapután délután még vetítés.)
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.10 0 0 395
Igen, igen, meg is jelent az eheti újságban, hogy elhibázták a múlt héten. Sajnálom, hogy nem voltam ott a felvételen. Valaki nem járt arra?

Én meg azt remélem, hogy jószokásához híven alig fog kérdezni és hagyja, hogy beszéljenek a vendégek. Bár a Gregor nagydumás, simán lebeszeli Zoránt a színpadról...

Lappa

Előzmény: Talia (394)
Talia Creative Commons License 2001.01.09 0 0 394
Rögtön jövök január 21-én, vasárnap este 21:00 Gregor József, Sztevanovity Zorán

Remélem, nem azt fogja kérdezni, szeret-e barkácsolni és miért hagyta ott az egyetemet, meg hogy más-e most zenésznek lenni, mint 30 évvel ezelőtt :-)

Előzmény: Lappantyú (392)
Talia Creative Commons License 2001.01.06 0 0 393
Hoppá, épp most írtam a GP topicba, hogy lesz Gerendás és amit nem írtam de hozzágondoltam, hogy írni kéne VM-nak, hívja meg Zoránt is egyszer vagy Dusánt, de legjobb, ha mindkettőt. Ezek szerint a felével már elkéstem. Dusánra azért még lehet szavazni, fogok is :-)
Egyelőre ennyit, mindig rohanok, a fene egye meg :-(
Ja, buék...
Előzmény: Lappantyú (392)
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.05 0 0 392
ooops, Vámos honlapja szerint sem Zorán még most, valószínűleg csak két hét múlva.

Lappa

Előzmény: Lappantyú (391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!