..mi az hogy a szelepek átlátszóak...? ...és milyen jellegű ez a fulladás ..?
..a fogyásztáshoz annyit ..szerintem valamin állítani kell mert a Berlimben ugyan ez a motor van és még soha nem fogyasztott 8.5-9 -nél többett ..sőt a váltó csere elött 7.5-tell is beérte ..
üdv újra a Picassoval megjártuk Bp.-Debrecen útvonalat oda-vissza ez a fulladás sajna megint előjött pedig úgy nézett ki elmúlik ... pillangószelepház kitakarítva szerelő által ... de a szelepek átlátszóak ez normális ? a szerelő azt mondta hogy csere ... és lehet ez miatt fulladozik ...
más 1.6 16 szelepes hát nagyon nem szereti a 110-120 km/h 10.5l/100km jőtt ki :O ez elég megdöbbentő szerintem (Computer szerinti) de 60-80 között elég szép a fogyasztás 5-6l
a bontott lutri. Tavalyelőtt cserélni kellett a generátort, kaptam bele egy bontottat 20-ért. Egy évre rá az is csereérett lett, úgyhogy akkor már újat vettem 60 körül. És működik rendesen.
a tied is bontható (nekem is '03 van), de ez már com2k-s. Ha kontakthibás, akkor javítható, kicsit macerásabb a szétszedése, és a kormányt is le kell venni hozzá.
Btw az enyém azt művelte, h 2-3 indexelés után nem indexelt tovább, hanem a lámpákat felkapcsolta. HA fel volt kapcsolva a lámpa, akkor indexelt rendesen. Csak csere oldotta meg. :( Mondjuk mákom volt, 5e-ért vettem egy olyat, ami szép volt és jó is, csak a board váltógombja volt törött, azt meg átoperáltam a szédültből. :)
Én magam nem ugranék neki, de biztos akad rá jelentkező...
Egyébként ha venni kell, bontóból ~20e, az új télleg nagyon drága.
ha csak kontakthiba baja van, akkor akar javithato is
ezt úgy érted, hogy házilag (arra nem vagyok alkalmas), vagy tudsz ajánlani vkit?
Nekem 2003-as, a duda a kormányon van, tehát már az újabb megoldás. És mindössze annyi a bajom, hogy néha nem indexel, ill ha kiteszem az indexet, egy ideig villog, aztán leáll. Én is tartani szoktam ilyenkor a kart. Tehát sima kontakthibának tűnik, ehhez képest a szerviz csak a cserét tartotta megoldhatónak, vmi 60-70 ezer körüli áron. Annyiért meg inkább tartom a kart, ha éppen kell.
nyugi, vissza fog jonni, ahogy nedvesebb lesz az ido. :) Egyebkent nekem a xsaraban azt csinalta, h az index fel-felvillant, de a belso visszajelzo nem, vagy csak nagyon ritkan. Veletlenul, a pincegarazsban vettem eszre a hibat.
Sztem ha citroenben vagy autovillamossagiban tapasztalt embernek mutatod, ismerni fogja a bajt. Nem ritkasag.
mára aztán ahiba teljesen megszünt. most mit tegyek, a szerelőnek meg sem tudom mutatni, mert most már nem produkálja a hibát. cseréltesem ki vagy várjak vele?
legalábbis az alkatrész áruház keresőjébe a típus, motor köbcenti, kivitel, évjárat beírása után ad be külön balos (duda, lámpa, első-hátsó ködlámpa) kapcsolót és jobbost (első-hátsó ablakmosóst, ablaktörlőst) is.
ebből kiindulva vélem úgy, hogy külön ki lehet cserélni.
ha télleg külön kapcsolós, akkor relative egyszerűen kiszedhető, javítható, óvatosan szét kell bontani, kipucolni a belsejéből a nedves-zsíros fémreszeléket, összerakni és voilá. sima xsarán csináltam párszor (másét is, sajátomat is)
azt honnan tudom, hogy milyen rendszerű a gépem? évjárattól függ, vagy az alvázszám utal rá, vagy csak akkor tudom meg, ha a szaki szétszedi a kormányt?
Ha com2k-s vagy com2000-es (a ketto ugyanaz) az autod, akkor a kormanykapcsolok egy tombbe vannak osszeepitve egy vezerlovel, ami az auto buszrendszerere csatlakozik. Nem olcso a csereje, ki lehet fogni jo allapotu bontottat, de ha csak kontakthiba baja van, akkor akar javithato is. (nem egyszeru szetszedni, de nem is lehetetlen). A diagnosztizalasa nagyobb trukk...
Én is valami érintkezési vagy kontakt hibára gondoltam, de azt nem értem, hogy a hiba miért szünik meg magától, és miért jelentkezik ismét, átlagos használat mellett.
Érdemes vizsgálgatni a hiba okát, vagy biztos a kapcsoló.
Vegyek egy kormánykapcsolót és cseréltesem ki, akkor biztosan megszünik ez a hiba?
ennek nem lehet az a baja mint a 2000 körüli xsaráknak, amiknek még külön volt az index és az ablaktörlő, hogy a nedvesség + a zsír + a kapcsolóóból kidörzsölt anyagmaradék vezetővé vált?
ismét segítéget kérek. 1,6-os 2002-es évjáratú Picassom korábban (kb. fél éve) produkálta a következő hibát: magától elkezdett balra indexelni, ami egy elég veszélyes és bosszantó tünet. Akkor nem tudtam megjavítatni, mert mennem kellett vele. A kisújjammal kitámasztva kb. 3-4 napig 200-300 km-t menve használtam, aztán minden egyszer csak megjavult. két hónapja ismét jelentkezett a hiba, de másnapra ismét semmi gond. Ma reggel semmi hiba, melóból hazafelé - és azóta folyamatosan - ismét magától életre kellt az index.
kérdésem, a bajuszkapcsoló hibája-e vagy más lehet? azt külön is lehet-e cserélni? utángyártottat vagy bontottat vegyek?
Üzemenyagszintjelző döglődik. Csurig töltött tankkal 3/4-et mutat. Van ennek valami típushibája ? Érdekes módon OMV prémium dízel tankolása után jött elő...
1 hete a picasonk amikor a szélvédő párátlanitást rákapcsolom a klimával a fedélzeti ezt irja ki engine temperature majd hirtelen felugrik a viz hőfoka majd vissza és ezt addig ismétli mig ki nem kapcsolom. az előtét ellenálást már komplettan kicserélték . mi a gond ? számitogépre rádugták minden rend. kérlek segitsetek.
Szerintem a kattanástól nem kell félni addig jó míg kattan mert legalább működik valami csak nem tudjuk mi :D A Fékpedál meg nekem is felkeményedik de szerintem az nem probléma mert szervós és szerintem természetes hogy felkeményedik.
a zaj amirol beszeltem halkabb mint az uzemanyagszivattyunak a zaja, (amikor az ember csak elforditja a kulcsot, de nem adja ra az oninditot). Vagy lehet hogy csak a fulem zug 2-3 percig? :D
Mindezeket csak azert kerdem, mert a kocsi meg nincs nalam 1 eve es meg mondhatni nem szoktam hozza. Tudnom kell hogy "bug" vagy "feature". Franciaul "bogue ou une fonctionnalité".
parazni nem parazok... elmondom mi tortent vagyis hogy vettem eszre: aruhaz parkolojaban akartam indulni (hatratolatni), kuplung benyom, errefel auto indul nekifele a szemben parkolonak. Mondom fek. Fek. FEEEEEEEEEEEK. Kezifekkel allitottam meg.
Az eset utan figyelni kezdtem jobban, es van amikor beulok es mar kemeny a pedal.
Gyereket nem zarok / hagyok az autoban. Tehat nincs ki pedalozzon ejszaka...
A helyzet, hogy ezen túl vagyok, leállított klímával csinálja a kattogást. Pl. most is. Hideg és üzemmeleg motornál is. Szóval egyenlőre talány. A klímát azért felismerem...
Ja az 1,6 HDI az egy C4-es, de motorilag mindegy. A Picasso-m 2,0 HDI és az nem nyöszörög, hanem kattog alapjáraton, valami ki-be kapcsolgat. Na arra én is kíváncsi vagyok, mert elég hangosan csinálja és nagyon régóta. A kattogáson kívül nincs jele semmi más tünetnek, szépen jár alapjáraton a motor.
Itt én is az üzamanyag ellátásra gyanakszom, vagy éppen, mint Te, a szervóra. Az utóbbinak már van némi hangja is, ha véghelyzetbe tekerem a kormányt.
Nekem 1,6 HDI van és ugyanezt lehet hallani, valószínűleg a nagynyomású üzemanyag ellátó rendszer termeli a hangot. Ne foglalkozz vele. Ha nyitott motortérrel ráadod a gyújtást, akkor is hallani ilyen nyöszörgéseket.
Szerintem az van, hogy már kicsit parázik a kolléga és nyomkodja már leálláskor. Pár lenyomás után mindenképpen felkeményedik, igaz ez hosszabb állás esetén is nyomkodás nélkül. Ez szerintem normális. Pl. ezért szabad csak járó motorral vontatni, szervó nélkül ilyen a rendszer.
Nem hiszem, hogy nagy baj lenne. Ha hiba lenne, akkor már üzemszerű ellapotban is keményebb lenne a fék a normálisnál és esetleg a kormány is. A szervó tönkremenetele inkább egy folyamat, a kopás miatt.
Kérdés, hogy van-e elég olaj benne? Ha nincs akkor hova tűnt? Nekem az a qrva menyét egyszer belerágott a flexibilis részbe a motortérben. Nem nagyon, csak annyira, hogy elkezdett könnyezni a vezeték, nyilván nem ízlett neki... De az olajat hamarabb észrevettük, mint a fékpedálon.
Diesel vagy benyas? A kemeny pedal arra utal, h elszokik a vakuum a szervodobbol. Sokat nem jarnek vele igy, ui. egyszer ut kozben is meg fog viccelni. A betonkemeny allapotban is fekezheto a kocsi, de kb ugy, hogy teljes erobol taposni kell a pedalt, akkor ugy-ahogy lassulni fog. Dieselen sztem kulon eszkoz allitja elo a vakuumot, benyasokon alt. a szivoter vakuumjat hasznaljak (hogy a pican pontosan hol/hogyan van azt nem tudom, csak altalanossagban konyitok hozza egy picit).
Ha kiprobalod, leallas utan rogton 3-4 fekezesre elegendo vakuum van, utana kemeny lesz a pedal. Ha pl. a gyerek jatszik az autoban leallitas utan egy picit, az lehet oka az egesz esetnek. :)
1. van valakinek olyan hogy indulas elott ha feket tapossa akkor a pedal tok kemeny? Indulas utan megpuhul. Nem mindig csinalja, de van amikor allas kozben felkemenyszik, akkor ha nincs kezifekem behuzva, akkor hiaba nyomom neki, gurul az auto...
2. mi hallatszik leallaskor, olyan mint egy halk halk venti hang, ami egy ido utan (3-5 perc) elhalkul, leall. Turbo venti vagy a levego keringeto rendszer? Vagy mas?
Köszi a 17 kerben, elugrottam már ecserre, de nem tudott adni ilyet. Kb 50 db volt neki, de pont ilyen nem volt! A rózsaszín matrica mit jelent? mert ilyen a miénk.
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni tőletek egy hae lettep xsara tulajdonos és meg nan törve az első lökháritóm. El szeretném vinni müanyagoshoz megcsináltatni csak nem tudom hol kezdjek neki a leszerelésének! Aki ebbe tud segíteni nagyin megköszönném akár képekkel vgy videóval tud segíteni az még jobb. Válaszotokat előre is köszönöm további szép napot nektek és balesetmentes közlekedést mindenkinek! Üdv VIktor
Egy 2005-ös 1,6 8szelepes picassohoz, keresnék szervó szívattyút, rószaszín matricást ( tartályos). Tudtok valami jó helyet ahol rá tudok lelni egy ilyenre?
...szerintem meg te nem tudod miről beszélek.... NEM a kerékcsapágyakról... hanem a hátsó lengőkarok tűgörgős CSAPÁGYAI-ról.... oldalanként 2 db ... vagy még most sem értesz velem egyet.... ? nem vagyok csak egy hobbi szerelő de már túl vagyok ezen a kis műtéten ...
Nekem van egy eladó 2006 dec-i, de 2007ben szalonban vásárolt 1.6 hdi 109Le Picasso Elit (digit klíma, tempomat, 4 el. ablak, esőérzékelő stb stb...) 4 vadonat új gumi van rajta, most cseréltettem le még a gyári! gumiját. Bronz színű de a hivatalos neve szahara ezüst. Az autó tökéletes és szép is. Km.: 166.700 szervízkönyvel . Fix ár 1.55mill.
Szerintem a jelzett problémának semmi köze a csapágyhoz!
Több oka lehet. Először is a lengéscsillapító, ami miatt hamar felüt a hátsó kerék. A másik, hogy ettől még nem szabadna fémes hangnak lenni, ugyanis alul van két méretes gumipogácsa, ami ezt hivatott tompítani. Igen ám, de ez nagyjából 6-10 év alatt szépen előregszik, hovatovább szétesik. Az enyémet most fogom cserélni, már megvettem a cuccot hozzá. A gumisok szóltak, amikor felemelték az autót, hogy elmállott...
A legviccesebb oka az lehet, hogy a pótkerék nincs rendesen odahúzatva a kocsi aljához és az csapódik. Nem vicc, találkoztam már ilyennel! :-) Kell egy kis ügyessség ahhoz, hogy azzal a szar kulccsal megfeszítsük, előfordul, hogy valaki hamarabb feladja a kelleténél.
A csapágy menet közben sík terepen is jelentkezik, jellemzően nem úthibánál, vagy fekvőrendőrnél. Ezt a legkönnyebb az alábbi módon kiszűrni:
felgyorsítasz 60 km-re és kinyomott kuplunggal elkezdel gurulni. Ha guruláskor surlódó recsegő hangot hallasz, akkor a csapágy halt meg.
...csak a "szokásos" hátsóhíd probléma... ha bele ülsz a csomagtartóba és nyekeregni kezd vidd el a közejövőben megcsináltatni mert még megúszhatod csak csapágy cserével....
Picassom hátuljánál, a lengéscsillapítók felöl a bukkanóknál fémes zörgés hallható. nem a pótkerék tartó, szerelő ismerősöm szerint a torziós tengely vagy mi adja a hangot.Ettől még mehet a kocsi v csináltassam meg?
Van egy 206-os Peugeotom (is). Írtam abba a topikba, de elég lanyha ott az élet.
Bezáródott a bal hátsó ajtaja. Hogy lehet kinyitni, hogy javítsam? Nagypajszer? Hiába húzgálom fel a lezáró fület és közbe feszegetem a kilincset, semmi.
...nem akarom elvenni a kedved , de tedd össze a két kezed hogy eddig még nem kócolódtak össze a szelepek... az 1.6 16v -nek 120 ezer a vezérműszíj csere ideje...
Akkor most az a kérdés, hogy melyik HDI. Nekem 2,0 literes van. Azt a 120-ezres szerviznél még a márkaszerviz ügyködte. Legutóbb már magam kontójára cseréltettem 220 ezernél, nem vártam meg a 240 ezret.
Sajnos nincs meg a szervizkönyvem, elhagytam, de erre a tényre biztosan emlékszem.
120 ezer km-ként. Egyszerre kell cserélni a feszítő görgőkkel és a vízpumpával. Interneten sokkal olcsóbban hozzájutsz. Én ott vettem, választék is volt, közepes árkategória már biztosan jó.
...eltekintve a középső érintkezőktől a csatlakozó hasonló és lehet csak apróságokban különbözik.... és amennyiben a kábelek kiosztása megegyezik +1 csatlakozó cserével megoldható... mivel a korábbiakat az általam bemutatot fojtó szeleppel szerelték , ezért nem értettem milyen "műanyag házasról" beszélsz....
...csak tájékoztatás képpen egy zsír új 69100 ft a "műanyagból "
Köszönöm a válaszokat, szépen megkaptam a magamét a km-ek miatt. Ebből azt szűrtem le, hogy normális használat melett nem számít soknak, mert ezek a motorok bőven többet bírnak? A többi kérdésemre viszont nem reagáltatok. Hibák? 1,6 v. 2,0 ?
Az enyém 2007-es és 166e km van benne 1.6 hdi - 109Le. Ez sok? Hát a 0-hoz képest az... de ismerek többet amibe valós 3-400E van és semmi bajuk nem volt, de volt, hogy 80e-nél turbócsere megvolt már. Ez felhasználófüggő... Amúgy 1.55mill-ért az enyém eladó :) ELIT felszeretséggel
Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék vásárolni 2004-2005-ös évjáratú 1,6 vagy 2,0 dizel járgányt. A kérdésem az lenne, hogy melyik motor jobb, és mire kell figyelni a vásárlásnál, esetleg vannak-e tipushibák stb. Mennyi km-rel szabad ilyet venni, mert amiket idáig találtam az mind 160 és 190000 km körül vannak. Nem sok egy picit? Mennyit bírnak ezek a motorok?
Nem olyan régen vásároltunk egy 2006-os 1.6 benzines Picassot 45000km-rel. Olyan problémánk van,hogy menet közben 4. és 5. sebességfokozat között (üresben) leáll a motor (kivillannak a visszajelző lámpák,mint indításkor).Azonnal újra indul,amint lelépek a kuplungról.Ritkán csinálja,de azért szeretném tudni az okát.A szervizben motortisztítót javasoltak...kipróbáltuk,de a gondot nem oldotta meg.
Szerintetek miért csinálhatja ezt???Előre is köszi!
Ez bizony lehet, ne felejtsük el, hogy a kocsi törött volt. De az is lehet, hogy amikor összerakták, valami nem került a helyére. Tuti nem computercserés hiba. Attól a szerelőtől, amelyik 3 méterről gyurcsoki látomásokat produkálva egy ilyen sokesélyes hibánál kimondja a tutit, hát a jó Isten mentsen meg minden autótulajdonost.
igen mondjuk pörög 3000/ percet féket benyomom és 1500/ percre leesik szóval látványosan !
computer meg zárlatott kapott elvileg mert áthuzott az áram bikázás közben !?!? nem tudom hogy lehetséges... (munkásaink használják az autót ezért nem tudom pontosan)
Rendszeresenkarbantartott 2002-es benzines picasso esős időben menet közben eztprodukálja: akksi kijelző kivillan, egyszer-egyszer megáll, de "pöcre indul", majd normálisan megy napokig. Aztán egyszer csak az ABS lámpa villan ki,megszünikazABSműködni, szintén menet közben. útközben rohadtul idegesít, de megy a gép, a hiba menetközben megszünik,minthavalamizárlatlenne,adátumésóralenullázódik.Pár nappal később ismét akksi jelző, leáll, majd a hiba megszünik. Gépre téve semmi hibakódot nem jelez, az akksi kb. fél éves, a szaki átnézte (persze mire ráért, már kiszáradt minden) de semmi beázást nem látottamotortérben.
Mi lehet? Valahol beázik valami vezeték, szakadás, zárlat..?
nem gázbowdenes elvileg de ma megnéztük olyan mint ha beindítom és szívatóval menne gázra semmit nem csinál ... de ha a féket benyomom akkor visszaesik fordulat ez vajon mi lehet ?
Segítséget szeretnék kérni. Legyen valaki olyan kedves, és nézze meg tankolás közben, hogy a tanksapka alatt van-e egy kis lyuk gyárilag, vagy az enyémbe úgy fúrták tolvajok, és azon keresztül szívják le a benzinemet. Mert vagy lopják a benzinemet, vagy megőrült a benzinszintjelző. Szerinte közel fél tank eltűnt 100 km alatt.
passz nem mi csináltuk csak őssze lett rakva és amikor menni akartunk nem reagált ... elvittük szerelőhöz aki kb 3 méter távolságból 2 perc alatt megállapította hogy computer csere kb 300.000 forint szereléssel alkatrésszel ... ezért elég furcsának találtam gondoltam írok íde hogy mik lehetnek még ?
Ha jól értem, a kocsit összetörted, vagy törték, mindegy. A törés után összel lett rakva és minden működik, kivéve egy dolgot, ha gázt adsz neki, akkor lefullad. Ez a baj?
Szerintem jó eséllyel ez nem is komputer probléma. Az üzemanyag ellátásban gyökerezik szerintem a probléma. Csak diagnosztikával lehetne kiszűrni, hogy mi az, ami nem megy? Lehet, hogy nincs is összefüggésben a töréssel, egy eldugult szűrő, vagy meghibásodott benzinpumpa, ami miatt nem kap elég üzemanyagot. Erre utalhat, hogy nincs hibaüzenet, "service" lámpa stb... sem.
lökhárító minden meg lett rajta csinálva kicserélve légzsák pótolva
de lett a motornak is baja de mi lehet az ? azt mondták többen hogy 2 computer van benne és valószinű mind a kettőt cserélni kell de ez igen furcsa szerintem mert
beindul az autó alapjáraton megy 1-esbe alapjáraton gurúl hidegen szívató megy melegen lekapcsolja visszajelző lámpák a műszerfalon müködnek világítás ablaktörlő minden elektromos cucc működik benne amit szerintem szintén a computer vezérel nem ? csak a "gázadás" része ment el a computernek ? akkor mind két computer cserés ? másik szerelő azt mondta hogy lehet még az e-gáz ment tönkre szerintetek mi lehet ?
Ne haragudj, nem b@szogatás képpen, csak nem tudjuk mit akarsz?
Nem a vastag betűkkel van baj. A magyar helyesírás számtalan, Nálad nem alkalmazott módszert ismer arra, hogy értelmezni is lehessen, amit leírtál. Kérlek dekódold magyarra!
Sziasztok vagy egy 2006 évjáratú 1.6 comfort xsara picasso 80 kW, 109 LE
törve lett nyiltak a légzsákok elöl meg lett csinálva Computer hibás elvileg ami furcsának találok mert
beindul az autó alapjáraton jár 1-esbe alapjáraton lehet menni vele diagnosztika lámpa ég légzsákot nem érzékeli index lámpa ablaktörlő minden megy jól
mi lehet a baj ? lehet computer ? mert volt aki e-gázt mondott vajon mi lehet ?
A hátsó szélvédő mögött van egy féklámpa. Hogy a náthába lehet kevenni? Az oldalán van két gomb- szerűség, ott sejtem a megoldást, de hiába nyomom be és feszegetem, semmi.
Valamikor az őskorban volt róla szó, de nem találom.
A szélvédőt kell sz...r munkám okán kivenni, mert befolyik a víz. Így a ragasztó vágásakor útba van a lámpa.
sziasztok! A xsara picassaon hdi 2,0 motorral szerelve ,nem tudom valaki nem e járt hasonló képpen? mikor megyek vele leveszem a gázról a lábam és nem esik vissza a fordulat ha csak üresjáratban túráztatom akkor visszaesik.jó. kb 1100-1200ford.pörög a bovdent megnéztem szorulás nincs mi lehet a gond ?? köszi a választ!
Ma nem volt időm foglalkozni vele, csak annyira, hogy a thermosztátot beledobtam forrásba lévő vízbe. Kinyit. Tovább nem is jutottam. A nejem ment vele. Azt mondja 75-80 fok között ment.
Hogy mi volt a sok dolgom, miért nem értem rá?
Beálltam a garázsba a Picassoval. Nyitott hátsó ajtóval. Rögtön ki is törtem a szélvédőt. :-((
Elmentem venni. Meg szélvédő ragasztót is. Lesz vele dolog azt látom. Hajaj! Mire leszedem az " új"-ról és a keretről is a ragasztót.
Sziasztok! Van két hátsó citron sara picasso ülésem. 5000Ft-os darabáron. Az ülések hibátlanok! Továbbiakat telefonon vagy emailen. Elérhetőségem:06209309517 vagy a somi83@freemail.hu
Jó lenne tudni, hogy amikor forralja a vizet, akkor a hűtő menniyre meleg alul, iletve felül. mert ha nem süti a kezed, akkor temosztát. 90 foknál már a hűtőventillátornak is kéne menni, ha jó a kapcsoló.
Mivel termosztát nélkül 70, termosztáttal pedig forr, nagy sansz van arra, hogy az a rossz.
250 km-ről hazahoztam gond nélkül. Hallottam, hogy néha forralja a vizet. Egyik szemem mindig a vízórán volt. Nem csinálta. Tegnap illetve ma délelőtt is kétszer. Vettem egy új termosztátot, azzal is. Na basszus! Kiheréltem. Azzal szaladgáltam. Semmi baja. Persze a víz csak 70 ° fok volt. Az új termosztát is szar? Vagy más? Tippem belül van, de babonából le se írom. Vélemény?
Tudom itt off, de a 206-os fórum egy kicsit fura. És van egy Picassom. :-)))
Nagy eséllyel leszívták a benzint a kocsimból. Hétfőn tankoltunk, bár nem sokat, kb. 10 litert. Azóta nem sokat ment. Ma reggel már csipogott, hogy üres.
A tanksapka alatt találtam egy kis lukat, a fedelet kinyitva. Ez valami gyári légtelenítő lyuk, vagy ott szívták ki a benzint? Nem emlékszem erre a lyukra, azért kérdezem.
sajnos nem találtam c4 topikot, ezért itt kérdezem meg.
egy kis bevezető, hogy miért és milyen autót keresek.
Eddig (a 2. autó) egy opel corsa volt. Reggel a nejem bepakolja a gyerekeket és viszi őket suliba délután vissza. Ez napi 2*5 km. Az éves futás teljesítmény 3000 km körül volt. (Az autót 2006-ban 14.000 km-el vettük most 42.000 km van benne 6 év használat után - vezetett szervizkönyv!)
Esetenként a szüleit látogatta meg.
Most viszont, hogy bekerült egy kutyus is a családba havonta 1-2 verseny + az éves nyaralás. Tehát az eddigi 3000 km éves teljesítmény növekszik 6000 km-re. (A céges - főleg elsőként használt autóba nem fér be a kutya - elég nagy ugyan a csomagtere de szedan.) Szóval ezért keresek ilyen nagyobb egyterűt.
Két tipusra gondoltam: citroen grand c4 picasso illetve renault grand scenic.
A kérdés itt a citorenre vonatkozik:
- mire kell figyelni
- milyen tipus hibák vannak (motorkódok és évjáratok amiket kerülni kell?) amit hallottam, hogy bizonyos 2008 előtti modelleknél a motorvezérlő elektronika gyakran megadja magát igaz ez xara info. (mint a passat 2.0 170 le pd elem)
- egyéb hasznos észrevételek.
Nagyon kevés van belőle a piacon, hol érdemes keresgélni a hahu-n kívül?
Tudom, hogy a dizel ilyen rövid távra nem alkalmas, de még ilyen futásteljesítmények mellett is 60 k-val olcsóbb az üzemeltetés. (Vagy a gázos jönne szóba. Gyárilag létezik belőle gázos változat?)
köszi, megnéztem, de én 1 csatit találtam a veztőülés alján, az eleje felöl. Szétszedtem, kontakt spray, semmi változás.Légzsák kapcsoló nincs kikapcsolva. Van máshol még csatlakozó?Anyósülés alatt?
Sziasztok! Edesapám 2001-es 1.8 16v-es Picassoja rendetlenkedik. Csak úgy indul, ha gázt nyomunk, és mintha nem is menne minden henger olyankor. Rákötöttem a laptopot és az alábbi hibákat dobta:
Kiegészítő berendezések + megszakított áramkör
EOBD vagy motor vezérlőelektronika
Motor számítóegység fogadás
Generátor
Motor fordulatszám (többek közt szerintem ezért sem indul, csak gázzal, de van más gond is)
Hátsó lambda-szonda: nem jellemzett nyitott áramkör
EGR szabályozás összefüggés
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
2002 -es évjáratú, Picasso HDI a jármű. Tegnap óta az Air Bag nevezetű narancssárga visszajelző lámpa világít folyamatosan. Biztosítékokat megnéztem, nem volt köztük rossz. Akkor mi lehet? Előre is köszi.
Én egy Citroën Xsara Picasso 1.8 16v(2002-es) tulajdonosa vagyok.Szeretnék tőletek mint hozzáértőktől segítséget kérni.Az utóbbi időben kb. 1 hónapja furcsa szokása lett az autónak,mikor már majdnem üres a tank elkezdett rángatni.Persze előfordult már féltankkal is csinálta.Olyan mintha nem lenne ereje vagy nem kapna benzint,kicsit felpörgetem a motort már ha tudom és akkor elmúlik,de ilyenkor azért szemlátomást jobban füstöl amikor egy kicsit felpörgettem.Olvastam itt is hasonló problémáról,de nekem nem állt le még egyszer se.Cseréltünk benzinszűrőt,de ez nem orvosság a problémára mint kiderült.Ja és még valami az indexem is magától életre kelt,közép állásban jelez balra ez magától most elmúlt,de ha van valami ötlet ha netán visszaköszön akkor szívesen várom az ötleteket.
A tanácsra vagy ötletre azért lenne szükségem,mert sajnos nem vagyok hozzáértő és nem szeretném ha hülyére venne az autószerelő(itt már most elnézést kérek a kivételektől!!!!).
Még 1-2 apróság,mikor lenne ésszerű vezérműszíj és gyertya cserét végrehajtani???Ez csak a gondoskodás céljából,mert szeretném még egy jó ideig használni.
Elfelejtettem az előbb valamit, először az ajtón levő gumiszegélyt húzd le az "A" oszlop hosszában. Akkor már szinte alá is látsz a műanyag burkolatnak és adja magát.
Óvatosan le tudod pattintani a burkolatot, felülről kezd! Visszarakni nehezebb, de az sem gáz. Vezetékek mennek benne, de valószínűleg a patentek ciceregnek. Nekem is ki van tömve hangszóró vattával. Az szerintem jobb, mint a szivacs.
Ne foglalkozz vele, örülj neki. Ha a klíma megjáratódik, a max egy-két perces működés csak használ neki, mert a kompresszort megkeni.
Nekem van amikor egy-két hónapig áll a kocsi (második autó és sajnálom a bevált régit eladni), és pontosan ez a problémám, oda kell figyelni, járatni egy kicsit.
ha mar lekaptad a burkolatot akkor csak takaritani kell es olyan lesz mint az uj. altalaban a benne levo zsir elkoszolodik es azert nem huzza vissza az ovet.
ha mar a boncolasnal tartunk, megmondana valaki hogy mikeppen lehet leszedni az A oszolopon levo muanyagokat? cicereg mind a 2 es elegge kellemetlen. merre huzzam es honnan kezdjek neki?
Velem együtt gyorsan öregszik a kocsim is. A két első biztonsági öv csak noszogatva megy vissza. Ha leszaggatom a burkolatot, akkor lehet a visszahúzó rugó erejét növelni?
A klímát nagy hőmérséklet ingadozás után vagy eltérés után az autó automatiuksan bekapcsolja automatára... ez kb 10 fok feletti különbségnéligaz.Kikapcsolni nem tudod ezt a funkcióját
2.0 hdi's picassom csinal olyat hogy reggeli indulaskor inditja a klimat is, barmi is tortenjen kint (hoseg, hideg).
Nem tudom mennyire egeszseges hideg motornak es a klimakuplungnak a terheles, ezert kerdeznem hogy ezt ki lehet valahogy kapcsolni?
Ha nakpozben masodjara inditok, akkor mar nem csinalja.
Es egy masik dolog: az A oszlopaimban (mindkettoben) turacio-fuggo cicerges megy vegbe. Hogyan tudom oket leszedni anelkul hogy letornek valamit? Szivaccsal szeretnem megspekelni a hatuknal levo teret..
Egy lelkiismeretes francia autó szerelőt keresek Érd-Százhalombatta környékén. A probléma nagy valószinűséggel a levegő csappantyúval van, küföldi út során jött elő az a probléma hogy nem húzott az autó, alapjáraton pedig leállt. Egy kinti szervizben mondták hogy ezzel lehet a baj, kicserélni nem tudták de szerencsére haza tudtam jönni vele. Akinek volt halonló gondja az irhatna nekem. Az autó típusa: Xsara picasso tendance, 2007 évjárat. A címem: sagirobi@gmail.com
De, tuti mechanikus is volt a hiba (totál szét volt kopva a kapcsoló réz pályája és a réz- és mocsok pép mindefelé odatapadva), viszont közben megoldódott, vettem (nagyon jó áron) egy másik com2k-t, beraktam, minden ok. (egyszerűbb volt, mint ezt hurcigálni javíttatni)
Asszem 1,2-1,3W-os. Létezik ugyanebben a méretben 2W-os is, sokkal nagyobb fényt ad, mitagadás jól is jön, azonban a műanyag foglalatok nem bírják. Nekem ilyen van benne és az izzókat évente kicserélem (ha kiégett, ha nem) évente foglalattal együtt. A felső visszajelző sort kicseréltem LED-re. Sokkal jobban látszik és nem ég ki.
Nagyon könnyű a csere.
A fekete műanyag bélést ki lehet pattintani, alul és felül tartják körmök, egy kés, vagy bicska pengéje elég. Nem érzékeny a köröm, hogy könnyen letörjön, de könnyen ki is jön.
A kijelzőt két csvar tartja. Ugyanolyan, mint a műszerfal többi elemét.
ha ezt kitekerted a kijelzőt óvatosan húzd ki és a hátán lévő két bajonettes csatit le kell venni. Innentől Tiéd a pálya!
1.8 16v nívópálca probléma... Eredetileg rugós/spirálos pálca volt az autóban és ennek a tömítése egy idő után szét porladt. Rendeltem gyárit, alvázszám alapján. Amúgy az összes 1.8 16v-t elvileg 1 fajta pálcával szerelték. Szóval meg is jött, de nem ugyan az. Más a kihúzó része, és nem is spirálos. Hosszra pedig 1-2mm-el rövidebb. Teljesen jól tömít, és azt is hozták amit rendeltem, cikkszám szerint. Annyi még, hogy a Citroen service box-ban a képen az van ami gyárilag is van az autóban, a spirálos, de a hozzá tartozó cikkszám már más nívópálcát hoz. Elméletileg ez is jó. A Peugeot 407-be van ehhez hasonló...
Van valakinek tapasztalata ebben? Édesapám autójáról lenne szó.
Nem is lett igazán tökéletes, így aztán nagyon alkalmi áron vettem egy com2k-t, ami eleve egy picit jobb állapotú, mint az enyém volt (feszesebbek a kar végi tekerők), és úgy tűnik (lekopogom), mindene jó, működik. Légzsák-kibontásból lassan diplomázhatok... :)
10 éves, 1,8-as motorral. Nos, kiír egy hibaüzenetet, amiben gazoil-t emleget, de benzines, és a műszerfalon a visszajelzősor bal oldalán az első sárga lámpa kigyullad, világít folyamatosan, egy gombára hasonlít. Ez a lámpa a használati útmutatóban benne sincs.
Nem tudjátok mimlehet ez? Az autó tökéletesen működik, benzinszűrőt cseréltem.
Na, szétugrasztottam. Hogy a fiatal francia mérnökök anyukái sose nyugodjanak békében... Korrekt módon van csinálva, nehogy véletlenül normálisan bontható legyen, meg a kis kerek réz bizgentyű és a panel minősége még véletlenül is olyan gagyi h gari után hamar szétkopjon. Kis forrasztóónnal egyelőre életre bírtam verni, de hosszú távú megoldásnak ez nem lesz jó.
Nemrég boldog tulajdonosai lettünk egy 2007-es diesel 2000cm3 automata C4 Picasso Grand-nak. Sajnos leírást-gépkönyvet nem kaptunk hozzá, tudna valaki segíteni honnan lehetne letölteni magyarul, angolt már leszedtem de nem minden egyértelmű számomra főleg a műszerfal beállításainál. Ha esetleg meglenne valakinek nagyon megköszönném.
Amúgy az autó nagyon rendben van, tutter az automata váltó főleg tempomattal kombinálva (majdnem el is alszom:D) Gyerekek is imádják, mi is. Remélem hű társunk lesz a következő 5-10 évben. A hátsó két ülés is király pláne hogy mindig ott lapul a padlóban. Fűnyírógép mellé még befekszem hátra akkora a hely. A kilátás pazar (csak a szélvédőt ne kelljen takarítani :D) Elötte 206 SW Peugeot-unk volt, semmi bajunk nem volt vele de kinőttük. Automatánk is volt régen egy 1.6 benzines Opel csepp kadett, akkor szerettünk bele az automatákba, de az még 3 sebességes automata volt csak.
Amit leirtal, az nagyreszt egybecseng a szervizem velemenyevel.
Ok is csak a lendkerekkel riogatnak, ami elegge kiszamithatatlan, hogy mikor (es miert) adja meg magat.
300ezret azert nem terveznek a geppel, de a kovetkezo 50-60ezret meg jo lenne nagyobb kiadas nelkul de ezzel a kocsival letudni. Es ket ev alatt azert ossze lehet sporolni egy valtasra az alaptoket.
Bar kovetkezo kocsinak immar "csak" egy kombiban gondolkozok, a gyerekek miatt mar nem kell az egyteruseg (menet kozben hirtelen hatramenni), es a kombik azert megiscsak autobbak. Rakter stb meg hasonlo.
Udv,
deRosa
ui.: most nyaron volt szerencsem 2 hetre egy (ber) DS3-mat vezetni. A legjobban osszerakott Citroen volt, ami valaha volt a hatsom alatt. Tenyleg nem rossz. Csak a start-stop rendszeret utaltam bizonyos helyeken.
200-250 ezer km körül azért kezdjél félretenni, mert érhetnek meglepetések Ezek azonban olyan alkaltrészek, amelyek után ulyabb százezrekre bebiztosítottad magad.
A porlasztócsúcsok felújítása kb 120 ezerbe lesz. Úgy hallottam volt, 300 ezernél már nagyon befigyel. Nekem most 240 ezer van a kocsimban és már a diagnosztika jelzi, hogy eléggé magas a korrekció. A nagynyomású üzemanyagszivattyú és a turbó elvben 500 ezer km-ig elmegy, ha odafigyelsz (olaj és szűrőcserék, a turbő előbb már leírt kíméletes használata). A szervószivattyú még drága tétel, korábban leírásra került, csak gyár által ajánlott (gyári) olajjal szabad tölteni. Ha így teszel, akkor az sem várható. A lendkerék kiszámíthatatlan, erre nem tudom mi az orvosság, de ez fájóan sokba kerül.
1,6HDi nél van az a bizonyos szűrő a motorban ami eltömődhet
de ha rendesen van cserélve az olaj és odafigyelsz a turbóra - leállás nem egyből hanem kicsit alapjárton ketyegjen a gép ha megérkezel akkor nem lesz vele sok bajod...szerintm :)
Engem inkabb a diesel-re jellemzo rizikok foglalkoztatnak most, a hagyomanyos benzinesek viszonylag egyszeru szerkezetek a HDi-hez kepest. (se turbo, se rengeteg baros nyomocso, se...)
nyaralas alatt megviccelt bennunket a kocsi (Xsara Picasso 1.6HDi, 6 eves, 155.000km): 1270km-t nyomtunk le 38 fokban bedoglott klimaval. Szar vicc volt, mit ne mondjak.
Aztan 2 dolgot kellett megcsinaltatni rajta:
- uj huto a klimanak, a regit megettek a belerohadt bogarak-levelek, az aluminium kisse szetmalott a szerves vegyuletektol.
- a FAP adalek erzekeloje meghibbant, szerinte kifogyott a le, pedig nem is -> uj tartaly es annak feltoltese.
A kocsi ismet/tovabbra is remelkul szuperal, valojaban semmi kedvem se lenne meg lecserelni.
A kerdesem az lenne, hogy a eddig es a jovoben is megkap mindent, amit illik (eddig is es most is szakszervizben jart, kotelezo szervizek, rendesen megcsinalva es nincs szethajtva, azaz 130cal cirkalunk joreszt autopalyan), akkor tervezhetunk-e meg vele "biztonsaggal" a kovetkezo par evre 200+ ezer km-ig?
A kocsi mai maradvanyerteket tekintve se egy turbojavitas, se motorcsere, se mas nagyobb kaliberu javitas nem lenne esszeru, nem tudom, mikor szoktak ezek elojonni... Illetve mikor jon a vezrmuszijcsere?
a gyári rádió, amit 99 óta bármelyikben életre keltek neked két perc alatt, a bsi révén ismeri fel, hogy saját autójában van és akkor most szólnia kell, vagy idegen autóban és akkor most idegesítően pittyeg.
te ott túrod a programot meg erősködsz, hogy de, aztán meg fassetuggya, lehet, hogy te jobban tudod aztán akkor te vagy a juhász attila és te tartottad a műszaki oktatást a citroen hungáriánál a budaörsi úton a pincében tizenhárom éve.
Ésszerű magyarázatot akkor tudnál adni hogy miért tudja a bal egy és a többi nem a szekvenciális ablakot?? Ha nem programozás akkor mi?
Ugyanis ésszerűen ok legyen más a motor és vezérlés de akkor is kellene lenni az egyában választási lehetőség hogy milyen ablakemelő van benn-. De akkor külön külön!!!
vedd ki a két kapcsolót. mármint a jobb és bal oldalit.
teljesen más.
bal oldalra több lábú a kapcsoló, mint a jobb oldalra és pont ennyivel több vezeték is megy rá.
vedd ki a két ablakemelő motort.
a bal oldalira szintén több vezeték megy.
ki ne találd már, hogy a bal oldali automata és becsípődésgátlós, a jobb oldali meg sima, akkor szoftveres vezérlésben kellene csak megoldani, mert ez nem így van.
Hát ebben inkább Zolysysnek lehet igaza, mert lényeges minden hardver elemen (pl elektronika + csatlakozók) ott van a Peugeot jelzés is. Az lehet, hogy szoftverben különböznek, de azért ebben sem vagyok biztos.
Annyira, hogy anno én a Peugeot márkaszervizbe jártam alkatrészekért, mert a Citroennél 2-3-szorosába került!
Az ki9csit zavaró volt, hogy az alkatrészek kódja más volt, de a robbantott rajzokon mindig ki tudtuk bökni a szükséges cuccot. Nekem 2,0 HDi van, ugynezzel a motorral jöttek ki P307-ek is. Aztán ahogy elnéztem a P206-osokban (a nejem azt kapott a cégénél) szintén egy csomó alkatrész stimmelt. A tükör, a vészvillogó gombja, stb-stb.
Amúgy a BSI től függ hogy milyen ablakmozgatás van benne.. feljebb lépni max bsi cserével lehet, vagy más ablakemelővel. Viszont azkkor állandóan hibaüzenetekkel lesz tele a tároló
Ó, hogy nőne köröm a pöcsére az összes fiatal francia mérnöknek, aki a kormánylégzsák-rögzítést kitalálta! A COM2000 tervezőinek meg lógna a seggéből a nyelve! Mennyit xoptam mindkettővel ma...
Btw valahogy szét lehet szedni az indexkart? Valahol abban döglődik a kakukk. Most épp azt csinálja, h indexelek valamerre, villan párat, majd abbahagyja a villogást és felkapcsolja a tompítottat. Ha picit megmozgatom az indexkart, akkor visszaáll a rend, indexel és a lámpa nem világít. Egyelőre egyetlen workaround, hogy indulástól folyamatosan használom a lámpát és figyelek az indexre.
Ja, és hogy az öröm még nagyobb legyen, az aksi is kipurcant reggelre, lökéssel beindult, de gyorsan kapott egy másik aksit, sajnos töltést nem tudtam mérni, a mérőműszeremben is kimerült az elem. :(
Zolysys!
A picassonál meglehet csinálni, hogy a ködlámpát használja nappali fénynek? Több különböző típuson láttam már ( ford vw ) Nem a gyári megoldások mert ezek már 5-6 éves kocsik. Gondolom valamilyen sw beállítás lehet.
Az enyém 2003 1.6 benzin.
Az a baj hogy adatlapba nem írjátok be kinek milyen gépe van így csak találgatni lehet.. nem kell vázszám de mondjuk év hónap felszereltség stb jó kiindulásnak
Xsarán már javítottam hasonlót (a régebbi típusú indexkapcsolót), ott szépen szét kellett pattintani az egész házat és kipucolni a fémreszeléket. Volt, amikor a nagynyomású levegő is elég volt neki.
Járt már valaki úgy, h a lámpa (helyzetjelző/tompított) egy-egy pillanatra önállósítja magát? A műszerfal háttérvilágításán tűnt fel pár napja először, h néha elhalványul, illetve a helyzetjelző visszajelzője felvillan. Ma 2x csinálta. Kormánykapcsoló-pucolás? Más?
Megszünt a gondom . El volt szakadva az ékszijjam tök rongy volt meg az ékszijj hajtás illetve egy feszitö görgö volt szarrá.Csere lett.Most az volna a kérdésem hogy gyujtás után nem alszik el a motor teszt lámpa csak ha elinditom a motort.Mivel lehet kiütni belöle csak számitógéppel vagy van egyébb megoldás?????????
Nem kell óvatoskodni. Normálisan használd. Ha nem használod, hogy kopjanak, illeszkedjenek ösze? Számítani kell gyengébb fékhatásra, de nem annyira, hogy lényeges lenne. Úgyis igény szerint nyomod. Ne foglalkozz vele.
Az enyém benzines, az (a könyv szerint) 55l, most túrtam meg az excel táblát, ahol a tankolásokat gyűjtöm, a leghosszabb út egy tankkal 513 km, 42 l. Ekkor már tuti világított az üresjelzője. Többször is sikerült üresjelzőig futtatni, olyankor mindig kb 40-41 liter megy bele. Ma pl. az utolsó kocka még világított, 37,4l ment bele (btw nekem az utolsó kocka kb 30 km alatt, magyon hamar eltűnik, és utána szintén nagyon hamar világít az üresjelző).
Sziasztok.Érdeklödnék.Ha teljesen kitekerve van a kormányom mindkét irányba sürü gyors hangos kattogásokat hallok.Ha valaki tudja legytek szivesek tanácsot adni Kösszenet elöre is mindenkinek
Kezelési útmutató 12. oldal:
benzin kb 55 l
disel kb 60 l
Tessék megnézni a könyvben! Nemrég belinkeltem a használati útmutatót, egy akksi csere probléma miatt!
Mivel minden új, még nem 100%-os a fékhatás, de ha a felületek megfelelően összekopnak, minden oké lesz, addig óvatosan vele.
Egyik ismerősöm készült a vizsgára, pont egy nappal előtte cserélte a fékbetéteket, mert gatya állapotban voltak és úgy húzták meg a vizsgán, mint a szél. :)
Csak neked akart jót. A kocsit sem jó összetörni az esetleges gyenge fékhatás miatt, gondolom nem szívesen látnád magad az RTL klub hiradóban hogy: Felelőtlen sofőr gyereket gázolt!
Ép eszű ember nyilván nem szerel be használt féktárcsát-fékbetétet. Ez egy jó autószerelő, érdemes megtartani ha magad nem szívesen szerelgetsz... :)
Tudom, hogy a gyári cuccok drágák, de pl. a Bárdinál elég jó minőségű utángyártott is kapható (új).
Én is ilyenekkel szaladgálok hosszú évek óta problémamentesen. Vizsgákon is kíváló értékeket produkál az autó. Tehát van alternatíva az olcsón-jót elvet figyelembe véve. :)
Van egy 2007 1.6 Picassonk aminek elment az alapjárata. Itt a keresőben amiket találtam kérdéseket válaszokat az általában alapjárati ingadozásról szólt. Hibakódot nem ir. Mindegy neki, hogy hideg meleg motor 10 ből 8 szor megáll. Mint az autóversenyzők úgy váltunk már mert nem viseli el ha kicsit hosszabban kinyomjuk a kuplungot. Ráadásul nyaralás alatt jó kis szerpentines tájon. Ha valakinek van ötlete kérem ne titkolja :).
Köszi Öcsi
ui. jöttünk vele országúton, pályán, lassan is gyorsan is szerintem ki van égetve.
Igen teljesen tiszta votl. a szerelőm azt mondja,hogy van valami nyomás érzékelő talán map szenzor? ez a neve lehet azt kellene cserélni. csak tudod mikor már a 2.-ik motrot cserélem feleslegesen,semmi kedvem kiadni oylan alkatrészért a pénzt,ami nem oldja meg a problémám.
Már fél éve szívok az apajáratommal.Cseréltem már 2x alapjárati motort de mindig ugyanaz a probléma.Néhány km megtétele utánpl.közlekedési lámpánál megállok,és hallom hogy nehezen teker az alapjárategyre lásabban nehezebben sokszor már be is rázkódik a motorés az is előfordul,hogy le is ál . Az érdekes ha kivesszük a motort megtakarítjuk,akkor egy darabig megint jó 3 hete vettem egy új motor,akkor 2 hétig nem jelentkezett ma meg már ismét ugyanaz a probléma.
Hamarosan megyek Németbe melózni de nem merek így nekivágni. a Citroen szervizóradíjait nem tudom megfizetni. van esetleg ötletetek?
Nem kizárt, hogy trükköznek, de a 40% túl brutális, azt észreveszi az autó.
Inkább a sok kicsi sokra megy alapon játszhatnak a kérdéssel alacsonyabb %-os aránnyal.
Érdekes amúgy ezeknek az üzemanyagoknak az utólagos kipárolgása, illata, bűze. Közelmúltban sikerült kiborítanom fél liter benzint valakinél, szépen beszívta a viakolor. De ahogy a nyári melegben párolgott, még a szomszédjuk is gázszagra panaszkodott. 1:1-ben olyan szaga volt mint a hagyományos földgáznak amit a gáztűzhelynél is érez az ember ha nem sikerül begyújtani hamar.
Szettünk már szét 2T Wartburg blokkot, annak meg szintetikus higító szaga volt. Pedig a tulaj nem higítóval etette... :)
minap cseréltem egy taxi Pica AC-t....tank leborit féloldalra karima leteker ac kivesz...mire a másikat befűztem és feltekertem a nem kicsit szivatos koronaanyát...majd meghaltam az etanol bűzétől....nem vicc...és a tulaj soha de soha nem tankolt etanolt.ez kb a sokadik ilyen tapasztasztalatom.senki nem tudja mi van az autójában,nem tudod leellenőrizni.
Azért a 40 % etanol kicsit túlzás nem? Gondolom minden kutasnak van otthon egy tartálykocsia amibe a lefejtett benzint teszi:)
Esetleg személyes tapasztalat?
legfőképp azért mert 5 literből 2 tuti etanol.a legnagyobb kutasfogás a benzin lefejtése majd feltöltése etanollal.különbözet zsebre tehető,és te aki tankolsz soha rá nem jössz....
ha cserélnéd...van ilyen csövem ami nem "izzad".A nyomásérzékelő gombát érdemes újra cserélni csőcserénél.Miért?mert ez a tapasztalatom:ha kitekered a régi szervócsőből,akkor az újba visszatekerve szivárogni fog.feltöltésnél elegendő egy liter az új olajból,és érdemes teljesen kikergetni a régi olajat a kormányműből.csak ,hogy jó is legyen a végeredmény.
Hozzászólásodat olvasva, lehet, hogy sajnos a saját példámon kell igazolnom hozzászólásodat. Utántöltöttem a szervóolajat, mert izzad az egyik flexibilis cső és még nem volt időm utána tölteni. Márkás szervóolajat tettem bele, most nem tudom milyet, de mindegy, nem a "gyárit". Most véghelyzetbe tekerve a kormányt csúnyán "sír" a szervó szivattyú, lehet, hogy ősszefügg a dolog és az izzadás is erősödött. Nem halogatom, kicseréltetem akkor a csövet és hát ezzel együtt az olajat is.
Nekem pl az ablakmosó tartály szivattyúja + a klíma nem indult. Halogattam a bontást, aztán egyik reggel beindult a klíma (igaz eredetileg kevés volt benne a gáz, tehát csak harmatoskán) és rögtön kipróbáltam az ablakmosót, az is ment. Azóta sincs probléma. Lehet, hogy valami hibajelzést küldhetett a BSI-nek és az letiltott, hogy még mit, az elég misztikus lehet, de ez bevallhatjuk Citroenben előfordul. Bizonyos indítás szám után a hiba "kiesik" és a rendszer, ha a hibajel oka nem áll fenn, beindul. Ezt a C4-esemnél is tapasztaltam már. Ha türelmetlenebb vagy, nézzenek rá számítógépen, előfordulhat hogy csak törölni kell a hibát.
Visszatérve a klímára ellenőriztetted a gázt, vagy csak gondolod, hogy van? Asszem 750 gramm a gyári töltés, nekem már csak 180 gramm volt benne. Évi 10-15% veszteség normális. Nekem 11 év alatt jutott el ide. Azért kérdezem, mert lehet védelem, ami letilt a gáznyomás kritikus csökkenése esetén, védve ezzel a kompresszort.
sok katalógus hoza ki ezt az egyébként általános olajat,de jelen esetben nem használható mert behabosodik a dextron III-mal és mivel a folyadék össszenyomhatatlan de a habosodás keltette gáz összenyomható így túlnyomás keletkezik a rendszerben tönkretéve a tömítéseket és magát a rendszert is...magyarán a gyárilag betöltött és előirt olaj nem használható mással vegyítve.
Nah, a teszt vége az lett, mivel már a 100-as is a végét járta, hogy most elszaladtam vele a kútra, rátankoltam 20 liter 95-öst és minden rendbejött... :)
Végét járta az üzemanyag szintem, bemegyek az OMV-re, látom van 100-as benya, nah, teszek egy próbát, vettem 10 litert, meglátjuk mit alkot vele alapon. Az a kis plusszpénz ilyen csekély mennyiségre és egy tesztre nem oszt - nem szoroz... :)
Tudom hogy a rendszernek rá kell állnia az "új" üzemanyagra, régebben voltak kísérleteim etanollal is (nem jött be a dolog).
Tehát, semmi változás, se nem ment jobban, se nem rosszabbul, gyorsulásban sem tapasztaltam változást. Viszont az addigi 8,5-ös átlagfogyi felment 10-re. :)
És ez még hagyján lenne, de a tankolás és az akkori nullázás óta már nem mutatja a kijelző hogy sacc/kb. mennyi km-em van még hátra az üzemanyagszint vonatkozásában. :)
Az a funkció csak ennyit mutat: -- --
Szóval nem tudom ez a jelenség milyen összefüggésben van a tegnapi 100-as oktánszámú benzin tankolásával vagy "elnyomtam" valamit, de mint érdekességet csak megosztom veletek... :)
akkor mostmár taglald légyszíves mi a marketingszagú abban ,ha valaki megkérdi mi tölthető bele ,én pedig leirom hogy csak ez, mert már 23456 szivattyút cseréltem atf dexron3 utántöltése miatt.szóval?
Marketing szagú,ha gyakorlatból tudom mit szabad beletenni?A szivattyút azért irtam, mert valószinűsíthető volt,hogy már beleraktál valamit.Hiába cseréled le,csak a teljes rendszer szétszerelésével tudod belőle kivenni a teljes (1.05 l) olajat.
Elnézést,kihagytam a bemutatkozást.Xsara II és Picasso modellek alkatrészforgalmazásával és javításával foglalkozunk.Bárminemű kérdéssel keressetek a 06-20/628-6346-os számon vagy karugyintezes@freemail.hu e-mail címen.
Citroen szervóba csak a Citroen chf 11-es saját specifikációval rendelkező olaj tölthető.Minden egyéb tönkreteszi a szervórendszert idővel.Szivattyúm van ,amennyiben arra lenne szükség.
Én is küzdök a klímával :) Meg kell nézni, hogy hol akad el az áram nyomáskapcsoló, kompresszor stb. A kompresszor környékén van a csatlakozója, széthúzni megmérni kap-e áramot. Ha igen akkor tekercs probléma, nem húz be illetve szakadt. Az én klímásom kicserélte a tekercset benne olyanra amit ő maga készített nem tudom, hogy más is bütyköl-e ilyeneket.
Nem tudja valaki, hogy ha leszedem a generátorról a feszszabályzót hozzáférek a szénkefékhez? És vissza tudom-e rakni? Mindezt a helyén mert most nem akarom még levenni az egészet. Ugyanis, kimaradozott a töltésem egy erősebb gázfröccsre visszajött aztán el ment végleg. WD40 segített rajta két hónapig ment gond nélkül mostanra visszatért a baj.
Hegyi menet közben a klímám leállt, azóta nem kapcsol vissza. Biztosítékok jók, ékszíj hajt, gáz van. Vele párhuzamosan elment a csomagtartó-világításom is. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a baj? Van a kettő között összefüggés, vagy csak annyi, hogy mind a kettő az én problémám? (Xsara Picasso 2008-as 1,6 HDI Tendence manuál klíma) Előre is köszönöm!
Xsara Picasso probléma: a kormányt szélső helyzetbe tekerve búgó hang jelentkezik, és csöpög belöle valami olaj. A netes fórumok szerint kormányszervó gond lehet, megnéztem a tartályt, üres :-(. Januárban volt 20 ezres szervizben, még garanciális. A szervizlap szerint ezt a szintet nem is ellenőrizték ... (hülye fejemmel én sem)
Kérdésem, hogy milyen típusó olajat szabad a szervo tartályába tölteni? A kocsi kezelési útmutatója szerint el a szerviz füzetben ez le van írva, de ott nem találtam. Nem szeretném elveszíteni a garit amiatt, hogy nem az előírt olajat töltöm be ...
A csöpögés miatt mindenképpen szerviz lesz, de addig sem szeretém kinyírni a szervót, ezért utána kellene töltenem.
A kilóméterórának (műszereknek) van egy fekete kerete. Azt alul csavarhúzóval kibillented. Utána látni fogod a két rögzítő csavart. Adja magát a dolog.
Lenne egy kérdésem! Most vásároltam egy picassot. 2007 1.6-os 16v. Az a gondom vele hogy a műszerfalona a vizhőfok és az üzemanyagszint jelző alig látszik. Meg tudná valaki mondani hogy tudom kivenni a kilóméterórát? Gondolom az égő lehet ki égve.
Sziasztok! Ma a párom picassojának az akkumlátorjához szerettem volna hozzáférni!Nem tudtam, sehol nem találom azt a 2 pecket a hátratolt vezetőülés aljában, ahol a leírás mondja.Tekeregtem,bujkáltam, de semmi.Tanács? Pedig világos a használati leírása,de nem találtam!
Némi korroziós tünetnél csak a hibás részt, veszik ki, de ezt látni kell. akármelyik javítási módszer melett döntesz utána az üregvédelemre ne sajnáld a pénzt,( kb 10 EFt, -ból megvan) mert belülről fog újra rozsdásodni. Rücsi csak akkor ér valamit, ha jó alatta a festékréteg ,és nemkezd dolgozni a rozsda, ugyhogy fényeztetni mindenképp kell.
ami szorul, ahhoz nem fértél oda, teljesen biztos.
a műanyag betét olvad és amikor meleg, MÉG lehet forgatni a kulcsot, de el fog jutni odáig, hogy megolvad, melegen még leállítod, viszont amikor kihűlt, nem fogod tudni elfordítani a kulcsot.
Van egy Picassom 2007-es 1.6hdi ELIT és van egy érdekes tünete. Néha, véletlen szerűen, van hogy egy nap 3x de van hogy 3 napig egyszer sem, a balos tükröm kinyílik. Ugye elektromos tükörről van szó és tökéletesen működik a becsukó funkciója meg a kinyíló is. De néha alaphelyzetből, valamiért kifele nyílik és csak a balos. Ilyenkor a kis tükörállító karral visszahalytom ahogy kell és vissza. Mi lehet a hiba?
Csak ránézek, hogy áll a dolog, mnnyire vérzik, alkatrész van-e és mennyiért satöbbi. Ha meghaladja a képességeimet, ami nincs kizárva, megy dokihoz. Ez pár nap, és addig sem megyek vele csak itt a városban(ami nem pest) klíma off-on.
Én meg legelőször. Lehet barkácsolni, de a gyújtáskapcsoló torka véres! Amit lehet én is sk csinálok, de ezeket az áthidalásokat, relézéseket én csak megelőzésképpen csinálnám.
Amint ráérek orvosolom, már ez is valami, hogy sikerült kideríteni a hiba forrását. Csak a belső hőérzékelő működése aggaszt, hogy az mivel függ össze mert az sem kap áramot.
nyugi, tud. ez olyan jófajta öngerjesztő folyamat, ahogy romlik a vezetési képessége, ott nő meg a hőmérséklet a legjobban, ezáltal tovább ég, stb. Hajlamos a környékén levő drótok belsejét is megkeményíteni, a réz nem lágy formálható, hanem merev, törékeny lesz. Ideális esetben még egy autótüzet is össze lehet hozni vele.
Akkor ezért volt, hogy egyszer csak alig bírtam eltekerni a kulcsot ami előtte simán működött(a napokban volt, a strandig mentünk ami tíz perc és ott már alig bírtam leállítani hazafele már nem ment a ventillátor). Megolajoztam, megjárattam most úgy ahogy működik.
Ezek szerint mégis csak fent lesz a baj. Összeégni jobban már nem tud, mert nincs áramellátása a ventillátornak :)
egyszer csak nem fogod tudni elindítani az autót, mert kezd összeolvadni a gyújtáskapcsoló betéted.
betét csere (nem a zár rész, hanem maga a kapcsoló) és van rajta egy piros meg egy sárga vastag vezeték, azt be kell relézni, onnantól örök meg egy nap.
Ez a klíma és belső ventillátor történet ismerős. Nekem 2001-es kiadású kocsim van. Az első néhány évben kiadott kocsiknál van, illetve volt egy konstrukciós hiba, amit nem igazán hangoztattak. A belső ventillátor a gyújtáskapcsolóról kapja az áramot. A bekötés alul van méretezve, egy idő után beég. Ilyenkor nem indul be a belső ventillátor. A klíma megy, nem azzal van a baj, csak mivel nincs hőcsere, ki-be kapcsolgat.
A probléma sajnos csak a gyújtáskapcsoló és az ajtózárak komplett cseréjével orvosolható. Újra kell tanítani a teljes kocsit, immo stb...
2. verzió:
A belső keringtető ventillátor csatlakozója kontakt hibás. Ezzel a problémával is találkoztam már. Nekünk látni lehetett a beégést is, elég nagy áramok cikáznak itt. A kábel + csatlakozó együtt cserélhető, és az egész műszerfalat le kell hozzá bontani. Javításhoz, forrasztgatáshoz szinte lehetetlen hozzáférni.
Személyes véleményem, hogy az 1. pont szerinti hiba áll fenn Nálad. Gyakori hiba.
Én is picasso tulaj vagyok és a gondom nem kicsi. Előbb megállt a klíma (amelyre immár 100E Ft-t költöttem, idén raktam rendbe 50E-be került, kompresszor kuplung gondok voltak+töltés), majd megállt a belső ventillátorom is. Szétszedtem, nem volt könnyű hozzáférni, kipucoltam, olajoztam, teszteltem szivargyújtóról működik. Visszaraktam, semmi. Kiderült nem is kap áramot. A biztosítéktábla makulátlan, az odaillőket cserélgettem is, hátha. Majd jött a beltér hőmérsékletét mérő kis ventillátoros szerkezet amin nem ment a ventillátor. kipucol, tesztel működik, de nem a helyén. Kiderült ő sem kap áramot. Összes csatit átnéztem egészségesek, nem rohadtak be(mitől rohadtak volna? :) ). A hiba központi lehet.
Tehát, ha van valaki aki jobban ért hozzá mint én, nyilván van :) és találkozott hasonló problémával vagy tudja a megoldást kérem segítsen vagy ha vannak ötletek szívesen fogadom őket hátha bejön.
pár éve hasonló történt velem is, itt a forumon javasolták, hogy csere elött fujjam át WD40-el hátha segít és nem kell jó pár tízezret kipengetni egy komplett karért, ha ez nem segít akkor sajna csere ! Én megcsináltam és láss csodát müködött a kar , igaz közben szereztek nekem olcsón egyet és a következő vizsgakor be is tették a régi helyett (cc 3 hónapig ment így).
hali. én sajna nem értek az autókhoz, itt a fórumon szoktam tanácsot kérni. az én Picassom is már produkálta ezt a hibát. ha indexeltem az úgy maradt, menet közben magától elkezdett indexelni, a világítás magától felkapcsolt, pedig a kar lekapcsolt állapotban volt, azt álló autón, leállított motorral sem lehetett kikapcsolni, majd egyszer csak magától lekapcsolt. borzasztó idegesítő jelenség volt, menet közben nem is indexeltem, de a kocsi indexelt, ezzel megzavarva a többi autóst. akkor mindenki a kormánykapcsolóra (bajuszkapcsoló) gyanakodott, már néztem is újat a neten, de éppen akkor halt el a gyári 10 éves akksim. azt újra cserélve ez a kormánykapcsoló hiba is egyszerűen megszűnt és azóta (több mint fél éve) nem is produkálja ezt.
Tegnap megjaftekoltam, csak nem tudom, hogy hova kötöttem és ez kicsit zavr, de MŰKÖDIK!
A motortéri bizt tábla középső csatlakozőjának 10-es számú lábából kijön egy fehér vezeték. Azon gyújtásra van 12V, így erre kötöttem. Mivel a DRL ledes és 11,6W a teljesítmény igénye összesen (I<1A) ezért a relét bátorkodtam elfelejteni. Tegnapi 120km-es út után még minden rendellenesség nélül működik (kop, kop, kop), csak zaver hogy mi megy arról a vezetékről. Egyébként ebben a csatiban még van két vastagabb vezeték is amin csak gyújtásra van 12V, csak macerás lett volna a keresztmetszet miatt kötni.
Valaki nem tud egy mototéri biztosíték tábla csatlakozó kiosztást???... vagy komplett kapcsolási rajzot.
Szerintem a kormánykapcsoló elhalálozott. Csere. Vaterán találsz biztosan bontottat is, legutóbb ott láttam. Előtte azért nézesd meg lexián a hibát, mert zárjuk ki biztosra a BSI-t.
Ja, ha csak gyújtás ráadása esetén akarod, hogy működjön, akkor egy + relét kell beiktatni, amelyik csak a gyújtás ráadáskor zárja a menetfény áramkörét. A gyújtás jelet a biztosítéktábláról könnyű levenni, van üres biztosítékhely is. De le tudod venni akár a rádió csatlakozójáról. Ez utóbbi ha jól emlékszem a rózsaszín vezeték, de ebben nem vagyok 100% biztos. Mérj!
Célszerüen és egyszerűen, kövesd le az első parkolófény lámpájának a vezetékét. A motortérben rá tudsz kötni bárhol. Az 1-2A többletet észre sem fogja venni. A menetfény bekapcsolásához a parkolófényt bekapcsolod és kész.
Másik verzió, hogy a hátsó helyzetjelző lámpa vezetékét keresed meg. Ezt elég könnyű lekövetni, a hátsó lámpában biztos cseréltél már izzót. A kábelköteg ha jól emlékszem a vezető oldalán megy előre. Ebben az esetben a LED-es menetfény állandóan ég, ha a hátsó helyzetjelző is.
A kesztyűtartó mögött van gyárilag előkészítve kábelátvezető hely, ahol át tudod vinni a vezetéke(ke)t a motortérbe. A motortér felől úgy tudsz hozzáférni, hogy az első ablaktörlő motort+mechanikát leszereled.
Valaki tud segíteni abban, hogy a motortérben lévő biztosítéktáblából kijüvő kábelek melyikére tudnék rákötni egy nappali vmenetfényt. Az áramfelvétewl kb. 1A és csak gyújtáson és/vagy járó motornál szabad villanynak rajt lenni.
Köszönöm!
Vagy van valakinek esetleg egy komlett kapcsolási rajza 2003-as 1.6 8V benzines Picassohoz???
Köszönöm! Lehet, hogy már a hétvégén nekifekszem a dolognak. Majd kiderül hányas az a bizonyos dugókulcs ami szükségeltetik, nagy jelentősége nincs, minden szerszám rendelkezésre áll... :)
Üdv! A kézifékkarról le kell pattintani a műanyag burkolást a markolat mögött.Két félből áll,középen kezd el,haez meg van akkor fel tudod szedni a padlóbetétet és hátulról meglátod az anyát.Már nem emlékszem 10-s vagy 13-as csőkulcs vagy dugókulcs kell hozzá.Sok szerencsét.
Mit érsz a pager-rel? Nálam itt a munkahely előtt két pasast leütöttek, amikor megzavarták őket. Az egyik a tulaj volt, a másik segített (volna) neki. Ha agresszívkodsz, ők is azt teszik és nem biztos, hogy Te győzöl. Ilyen világban élünk. A pager és a GPRS hatékonyságát lenullázza, hogy az interneten is meg lehet venni 20 ezer forint körül GSM blokkolót. Nem nagy befektetés annak, aki rosszban utazik. Onnantól nincs kapcsolat, nem jön jel, nincs sms meg a többi.
A kocsit kinyitni (nem csak a Picasso-t, hanem bármelyiket) kinyitni ezeknek gyerekjáték, ez ellen védekezni nem lehet, mondhatni feleleges. Legfeljebb nem hagyok a kocsiban semmi értékeset. Én abban hiszek, amikor oda van betonozva. Max. pajszterrel lehet hozzáférni a védelem lelkéhez.
Ja és ki ne ejtsd a szádon a fórumban, hogy riasztó, ha nem akarod, hogy fikázzanak! :-D
A riasztó riassza a vakondot, a szúnyogot stb. Az autótolvaj nem riad... :-) A célod az hogy szirénázzon, vagy az, hogy reggel is ott legyen a kocsi, ahol hagytad? Na ugye! :-)
Szóval "autóvédelemről beszélünk". A lényeg, hogy a kocsit csak a tulaj tudja elindítani és ehhez az is szükséges, hogy a motorteret is csak ő tudja nyitni, de legalábbis csak akkora rombolással, vagy időigénnyel, ami már nem éri meg. Ehhez jobban kell érteni, mint egy riasztót és szirénát beszerelni, amit mindenki nagyívben... és pillanatok alatt ki lehet ütni.
A múltkor egy új arc azon a fórumon elmesélte, hogy milyen szuper riasztója és immoja van bent, amit profi szerelő rakott be neki és azt a kocsit nem kell védeni olyan "bonyolultnak tűnő" cuccal, mint amit a fórumon javasolnak. Erre a fentebb említett fórumtárs megkérdezte a kocsija típusát. A válasz után megadta, hogy a hatástalanítása asszem 5 perc, valamint azt is, hogy a "profi" szerelő hol, milyen színű vezetékeket szakított meg, azok milyen célt szolgálnak. A védelem krokodilcsipesszel kiiktatható.
Canbusost semmiképpen. A legkönnyebben hatástalanítható cuccok. A canbusos riasztókat a márkaszervizeknek találták ki, nem kell gondolkozni, beszerelése perc és le lehet akasztani igen komoly összeget a kuncsaftról. Ami nekik előny, az a rosszarcúnak is az, csak nem a pénzedet akassza le, hanem a kocsidat viszi el.
A Picasso jól felszerelhető egyedileg szerelt riasztókkal és a motortérzár is könnyen felszerelhető. Én saját kezűleg megoldottam, de ha profit akarsz korrekt áron (még canbus-on belül is talán), akkor keresd drMinit-et az "Autólopás" topicban. Jó referenciái vannak, pl. én... :-D
Olvasgass vissza az említett fórumban és keresd meg Minit-et. Amit ő mond, az úgy van!
van olyan, h folyamatos adatrögzítő, akinek van ilyenje, azzal kellene megnézetni, ráteszik az autóra (az obd csatira), te mehetsz vele ahova csak akarsz, és ha megáll, utána le kell venni a rögzítőt és visszavinni elemzésre. valszeg abból kiderülne az ok.
Tisztelt Laci bácsi! Aholaz autómat nézték gyári diagnosztikai berendezéssel vizsgélták.És pont az a baj,hogy semmiféle hibát nem jelez a gép.A fedélzeti computer sem ír ki nekem semmit mikor megáll.Még annyit mondtak,hogy lehet ki van kopva a gyújtáskapcsoló betét és néha nem érintkezik benne valami.Hát nem tudom.
A helyzet az,hogy gyertyákat cseréltem azok jók.A jeladót nem tudom nézték-e.Ahhoz valahonnan keríteni kellene egyet próbára, hogy ne kelljen megvenni feleslegesen.
Aranyos ez a Wartburgos sztori. Olcsóbban is megúszhattad volna a dolgot, főleg időben ha a tartály alján lévő csavarral spontán leengeded az összes benzint egy lavoárba... :)
Jó az a Wartburg, mert minden szem-és kézközelben van, a tartály kimelése-kipucolása-visszahelyezése egy 45 perces művelet. Persze csak akkor ha nincs tele a csomagtartó két köbméter szarral. :)
Sziasztok.Köszi a tanácsokat.Az a helyzet,hogy a tank le volt szedve amikor a szivattyút cserélték benne. Azt mondta a szerelő(aki jó barátom),hogy nem volt koszos a tank. A leállások nem állnak összefüggésbe a benzin mennyiségével.mindegy tele van vagy csak kevés van benne.Amúgy az injektorokat és a trafósort csak a próba erejéig rakták bele,tehát azokért nem fizettem.Amúgy a leállások is érdekesek.A szerelőnél járt 2órán keresztül a kocsi,azt hitte már jó(trafósor cserekor). Aztán egyszer csak leállt,de mintha a gyújtást levették volna. Nekem pedig úgy állt le,hogy elkezdett szaggatni és leállt.Amúgy tegnap óta még egyszer sem állt le. És ez a legrosszabb.Tehát nem tudom mi lehet a baj.
Csatlakozva Laci bácsihoz és is azt mondom, hogy az üzemanyag ellátással van a gond. Ha mindazt cseréltétek (felelegesen) amit leírtál, akkor a lánc végén vagy az üzemanyag tartálynál.
Kérdés tehát:
Látsz-e összefüggést a leállások és aközött, hogy mennyi üzemanyag van a tankban? Ha a gondok sűrűsödnek az üzemanyag fogyásával, akkor szinte biztos, hogy a tankban van túl sok kosz.
Ehhez egyébként elég egy alkalommal rosszkor rossz helyen tankolni.
Sose felejtem el, amikor egyszer ( vagy 20 éve) 240 km-t autóztam le 50-el, mart ha jobban nyomtam, lefulladt (1,3-as warnyú). Otthon aztán kiderült, hogy az üzemanyag szűrő volt tele homokkal. Szerencsére a szűrő filléres dolog volt, cserélni, meg 3 perc, még 3-at elhasználtam belőle, mire a tartály kiürült. Utána vittem el szerelőhöz kimosatni a tartályt.
A mostani autók rosszabbul torelálják ezt a problémát.
Én elsősorban üzemanyag ellátási problémákra gyanakodnék.
Nem is tudom, fél füllel hallottam hogy van mégegy benzinszűrő magában az üzemanyag tartályban. Esetleg nem lenne hülyeség az egész tartályt kiemelni és kitisztítani.
Bizonyos körülmények teret engedhetnek annak, hogy rengeteg dzsuva lehet benne.
Tisztelt Xsara Picasso tulajdonosok! Az a helyzet,hogy 7éve van Picassom.Eddig nem volt vele semmi komolyabb bajom, de most elkezdett szivatni az autóm. Gondol egyet és elkezd rángatni aztán megáll. Pár perc múlva beindul aztán megint ugyanúgy elkezd rángatni és megáll.Tegnap 6-szor csinálta ezt velem 45percen belül.Aztán beindult és azóta tökéletesen működik.Pöccre indul, jól húz, nem áll le.Egy hónapja kezdődött ez a dolog. Ki lett cserélve a benzinszivattyú és a szűrő is. Utána is megállt. Aztán villamosság szerelő nézte. Végig minden vezetéket, csatlakozót, testelést ellenőrzött.Cserélt trafósort és injektorokat is. Nem talált semmit, és még mindig leáll ha rájön. Írjatok már nekem,ha valaki találkozott ilyen jelenséggel, mert tanácstalan vagyok, és néha félek elindulni a kocsival, hogy mikor áll le. Előre is köszönöm a segítségeket. Feri.
....most éppen én is egy hegesztett leömlővel járok amit egy "speciális hideg hegesztő elektódával" és inverteres trafóval csináltak sikeresen... igaz az egy rövid repedés volt...
Közben szeretném az eredetit is megcsináltatni ..de az már hosszabban a lambdától a hengerfejig repedt és ugyan azzal a technikával sehogy nem akar sikerülni... ahogy hűll kifelé úgy reped el újra a friss hegesztés.....
lassan a kuplung bowden problémám megoldódik, éppen a percekben érkezik meg az alkatrész, azonban egy újabb gond, hogy a kipufogó öntvény csonk elrepedt, a kocsi, mindha egy traktor lenne, olyan hangos.
hegeszteni nem lehet, egy bontottra lenne szükségem. kicseréltessemegyáltalán? hol keressek?mitgondoltok?
Nincsen valakinek Picasso (2002-es) jobb oldali elektromosan becsukható és állítható tökörháza, ami a képen látható. Csak ez és a fűthető tökörlap tört el, minden más része használható a réginek. Ha valaki tudja, hogy a csak kézzel becsukhatós háza csereszabatos-e vele, már az is segítség. Minden megoldás érdekel, mert összerakom több darabból is.
Mindenkinek köszi a segítséget. Eltekertem és megnéztem, megtaláltam és valóban a bovden a bűnös! Elszakadt. Hazavontattam, a szerelő meg hétfőn trélerrel elviszi magához. A műhelye éppen egy Unix bolt közelében van, gondolom, ha küldök neki egy sms-t holnap, hamar megszerzi a cuccot, azt mehetek.
Ebben a Picassoban is 150000 km van és 10 éves, úgy látszik, ennyit bírt.
Köszi a biztató választ, remélem igazad lesz. Sajna már ott hagytam a falu túlsó végén, majd holnap odatekerek és meglesem. hétfőn meg aztán, bevontatom a szerelőhöz, aki 10 km-re van csak. Jó hír, hogy tapasztalatod szerint vontatható, és gyorsan javítható.
Tipikus jelenség, elszakadt a bowden! Ha kinyitod a motorháztetőt, akkor a hűtő mogott van a vége és egy karon keresztül mozgatja a mechanikát. Itt szokott a csonknál lerszakadni. elszakadni. Az enyém is megcsinálta már ezt 150 ezer km körül... Nincs gáz, de az autó mozgásképtelen. Én Budapest belvárosában hétvégén (mikor máskor?) szívtam meg, fizettem egy taxisnak 5 rugót, aki rendes volt és nem akart megvágni. Elvontatott a legközelebbi szervizhez, járó motorral lehet. Leparkoltuk a szerviz elé, hétfő délutánra már volt autóm. Utcán cserélni a bowdent sajnos nem lehet.
99,9%, hogy Neked is ez a gondod! Ne pánikolj, SOHA ne legyen nagyobb gondod! :-)