Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 131

Halis,

 

mit tudtok a "lovink" télipályájának privatizációjáról? Eladták már és kész vagy további területeket akarnak majd elkótyavetyélni?

 

ha a polimesternek minél nagyobb területet sikerül felparcellázni, akkor a lakosság száma nő, amire nagyobb dohány folyhatna az önkormányzathoz. Azonban ettől nekünk sem a városnak nem lesz jobb. Nem mennyiségi, hanem minőségi változást kellene a városnak produkálni: INFRASTRUKTÚRA.

az agyam dobtam el az imént is. Rákérdeztem, tudok-e az utcánkba tavaly(!) behúzott kábelen netezni: Válasz: nem, mert csak egyirányba kommunikáló kábelt raktak le..

- közlekedés, a város kinézete: BRRR!

 

Ha átmegyek Gödre, sír a szemem, hogy Dkszi milyen iszonyatosan jellegtelen és randa Gödhöz képest. Ha mész a kettes úton és átérsz Gödre, mindjárt sokkal jobban érzed magad.  Az igaz persze, hogy Göd már régóta kedvelt üdülőhelye volt a pestieknek, főleg (?) ők építgették a szép kis régi villákat ott.

 

"László Zoltán azért válaszolt neked, mertt ő nem tartozik a pék bandájába, ő már az új vonalat képviseli"

 

nem új vonalról van szó szvsz, hnem egy normálisabb hozzáállásról, talán lokálpatriotizmusról, de az pedig mindig időtlen és nem kor(szak)függő.

 

Ha ezek a lovit is elbsszák, akkor szerintem az egész város dühös lesz. Nem szabad hagyni. Szvsz a nemzeti kulturális örökség részének kellene elismertetni, és akkor a polimester vagy egyéb önös haszonlesők elhúzhatnak a. a.

ly

Előzmény: Törölt nick (129)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 130

De azért létezik olyan megoldás, ami nem a lakotterülethez közel (pár száz méterre) helyezi el a szemetet. Illetve ott ártalmatlanítja, semmisiti meg stb. Ezen logika mentén a tehenészeti telepen kellene házakat építeni, mert közel van a hús és a tej.:)

Bocsi, nem megbántani akartalak.

 

A László Zoliról meg csak annyit, Ő a Kovács Úr által már másodszor javasolt alpolgármester, meg a másodunokatestvére is. Családi vállalkozás ez, közbeszerzési bizottság elnöke, a felesége a helyi TV önkormányzat által támogatott vezetője, alpolgármester másodunokatesó, a testületben és a bizottságokban több munkavállalója illetve volt dolgozója. De nem sorolom tovább. 

Előzmény: kvázi-mondó (128)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 129
....Azért ne keseredj el vannak Dunakeszin hiteles emberek dögivel, csak egyenlőre nincsenek rászorulva arra , hogy politizáljanak.Meggyíőződésem, hogy két év múlva megtisztul a helyi önkormányzat is és jönnek az újak, akik talán már nem csak a saját zsebük megtömésével lesznek elfoglalva. László Zoltán azért válaszolt neked, mertt ő nem tartozik a pék bandájába, ő már az új vonalat képviseli.
Előzmény: Williem (127)
kvázi-mondó Creative Commons License 2005.01.13 0 0 128

nekem is az a legszimpatikusabb, ha minél messzebb kerül a szemét Dunakeszitől

 

Nem akarok tenyérbemászó lenni, de minden áldott település minden áldott polgára így gondolja. Legyen minél messzebb. Akkor mit csináljunk a szeméttel, mert ezek szerint sem a tárolás, sem a megsemmisítés nem jó sehol a bolygón. Ássuk el a kertben, nem? :-))) Oké, csak egy meglátás...

Előzmény: Williem (127)
Williem Creative Commons License 2005.01.12 0 0 127

Köszi a tájékoztatást.

 

Nekem szerencsém volt, mert László Zoltán alpolgármester válaszolt a levelemre, amire válaszoltam, majd ő ismét.

 

Egy dolog tisztán látszik számomra, hogy van a településen egy fontos probléma, ami még nem dőlt el, és mindenki más információval rendelkezik. Pl.: többen mondták, hogy a Dunakeszi-2 Regionális Települési Szilárd Hulladék Lerakó várhatóan 2005/2006 -ban betelik, és be kell zárni.

 

Úgy tűnik számomra, hogy a településen nincs egy olyan ember,  aki mindenki számára hiteles. Ez baj.

 

Sajnos senkitől sem hallottam jó megoldást a problémára, de nekem is az a legszimpatikusabb, ha minél messzebb kerül a szemét Dunakeszitől. Kiváncsian várom a fejleményeket.

Előzmény: Keszikörnyezet (126)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.12 0 0 126

Na akkor az elején:

A hulladék ártalmatlanításnak 3 fő alternatívája létezik illetve ezeket megelőzően mindenképpen célszerű a szelektív gyűjtést bevezetni és a hulladékösszetevőket anyagukban újrahasznosítani. Ezzel a keletkező hulladék egy jelentős részét nem kell lerakóba helyezni.

Városvezetésünk - Kecskeméthy Géza polgármester és Kovács László lokálpatrióta frakcióvezetők - szerint a városban meg kell építeni egy hulladék "hamvasztót". Ez a létesítmény minimun 100 000 család - tehát 350-400 000 ember - szemetét fogja megsemmisíteni. Ebböl számítható, hogy - még ha a vállalkozók által termelt szemetet is beleszámítjuk - akkor sem lesz elegendő Dunakeszi - Göd - Fót szemete. Annál is inkább nem mert Göd a hulladék összegyűjtését és ártalmatlanítását kb 300 Ft/hó/háztartás többletköltséggel elszállíttatja a településéről. Ebben benne van a szállítási és a lerakási díj is.

Ennél kisebb kapacitással nem lehet gazdaságosan működtetni a művet. Én csak azt nem értem, a testületi ülésen kiosztott szerződéstervezet miért nevezi szemétégetőnek a berendezést, és a Kovács képviselő miért nevezi hamvasztónak ugyanazt. Lehet, hogy többféle elképzelés is van?

Természetesen a jelenlegi lerakó nem fog az égető megépítésével bezárni, ui. az engedéllyel rendelkezik, és ameddig be nem telik addig hordani fogja az FKF RT a szemetet bele. Ez pedig az Ő gazdasági érdeke. Jelenleg a várossal kötött érvényes szerződés alapján helyezik el itt a hulladékot. Megjegyzem 1995. évben a Kecskeméthy polgármester mint alpolgármester vett részt a testületi munkában, így Ő is tehet arról, hogy a lerakó bővitésre került és a szemét a mai napig ömlik a városunkba.

Az e-mailre nem is fognak válaszolni én még nyáron írtam a polgármesternek, de nem tisztelt meg a mai napig a válaszával.

Na talán ennyit. Ha további kérdésed van szívesen válaszolok rá, ha tudok.

szia Árpi

 

 

Előzmény: Williem (117)
Facipő Creative Commons License 2005.01.11 0 0 125
Sajnos az Olaszországot kis betűvel írtam.
Előzmény: Facipő (124)
Facipő Creative Commons License 2005.01.11 0 0 124

A pék egyik haverja egy angol cég képviselője, akivel az égetőt akarják építtetni.Semmiféle közbeszerzésről sincs szó.Csak vajon a pénz honnan lesz?

 

A pék kiment olaszországba valamilyen referenciaberendezést megnézni, mivel annyira ért hozzá, de az akkor pont nem működött, mert karbantartás volt. Ennél röhejesebbet még nem hallottam. Egyébként abban napraforgóhéjat égetnek. az kicsit más, mint az én szemetem.

Előzmény: Törölt nick (118)
Williem Creative Commons License 2005.01.11 0 0 123

Kedves Likvidator!

 

Sajnos még nem tudtam Dunakeszire költözni, még van egy pár hónap, de remélem a nyáron már ott leszek. Ezért nem vagyok tájékozott a helyi viszonyokról. Ki is ez a pék?

Valaki elmegy a 14.-én? Én sajnos nem tudok.

Előzmény: Törölt nick (119)
Facipő Creative Commons License 2005.01.11 0 0 122
Ha ez igaz, az sajnos kedvenc hazánkban nem egyedülálló, a szélsőbaloldali Fidesz kormány is referencia, versenytársak nélül adta a barátoknak az autópálya építést.Ez csak a kommunista rendszerekben, vagy más diktatúrákban volt lehetséges.
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 121

o vazze, de béna vagyok!

nem olvastam visszafele

bocs..

lemy

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 120

"Sziasztok!

Tájékoztatni szeretnélek benneteket, hogy 2005. január 14-én 18.00- kor lakossági fórom lesz a város hosszú távú hulladékgazdálkodásával

kapcsolatban a Széchenyi Általános Iskolában.

Akit érdekel a téma jöjjön el.

Üdv

Árpi"

 

 

csak beidéztem a fentit, mint látható, szasztok

lemy

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 119
Jut eszembe, ha kétségeid lennének ügyeskedéseikkel kapcsolatban, csak kérdezd meg ,hogy kik végzik az utcák bitumenezését.Megmondom neked. Nagyobb Rudolf nevű fiának barátai által sebtiben alapított cég kapta meg a lehetőséget ezekre a munkákra , gyakorlatilag minden addigi referencia nélkül.Ez van.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 118
Kedves Villiem! Ha nem látnám, hogy Magyarul írsz azt gondolnám nem itt élsz közöttünk.Hogy-hogy mi haszna van az önkormányzatnak az égető megépítéséből? Semmi! Haszna azoknak lesz aki támogatják majd a nagy beruházást a jó szokások szerint. A mű megépítésére majd közbeszerzési pályázatot írnak ki és jó Magyar szokások szerint majd valami barát kapja majd meg a lehetőséget, (ha még nincs eldöntve) és ő szépen visszatolja zsebbe a pénz kb. 10%-át. És ugyan ki más lenne a közbeszerzési bizottság elnöke, mint a Pék. S ha megvan a buli, ő majd tovább szétosztja a lét azoknak akiknek szükséges, vagyis akik neki szavaznak.
Williem Creative Commons License 2005.01.10 0 0 117

Köszönöm az információt, de sajnos valószínűleg nem tudok elmenni a fórumra.

 

A leírtakkal kapcsolatban a következő kérdések merültek fel bennem:  a jelenlegi hulladéklerakóval mi lesz? Bezárják? Ha nem, akkor minek szeretnének egy másikat, ha igen, akkor hova lehet tenni a hulladékot?  Ez az égető csak a 3 település (Dunakeszi, Fót, Göd) hulladékának kezeléséhez kell, vagy Bp.-t hulladékának egy részét is ide szállítanák? Milyen érdekük fűződik a képviselőknek az égető megépítéséhez? Milyen alternatívák vannak? A választott képviselők Dunakeszin laknak?

 

Szomorúan tapasztaltam, hogy a polgármesteri hivatalnak küldött (péntek) email-re nem válaszoltak. Felhívtam a hivatalt telefonon ez ügyben,  de érdemben senkivel nem tudtam beszélni.

 

Üdv 

Előzmény: Keszikörnyezet (116)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.10 0 0 116

A városban jelenleg tart a vita a hulladékelhelyezés kérdéseiről. A képviselői hozzászólásokból az megállapítható, hogy a lerakó bővítését szinte senki nem támogatja.

A baj az, hogy a képviselők egy jelentős része egy hulladékégető megépítésével akarja a szemetet eltüntetni, megsemmisíteni. A helyszint Dunakeszi - Göd határán akarják kijelölni.

Nagy baj, mert egy ilyen beruházás megvalósítása esetén évente legalább 100 000 tonna hulladékot kell beszállítani az égetőműbe. Csak összehasonlításként Dunakeszin évente cca 12-15 000 tonna kommunális hulladék keletkezik.

A beruházáshoz ha megvalósul fog tartozni egy hulladéklerakó is. Itt lesz elhelyezve az 1 000 tonna /év mennyiségű veszélyes hulladék ami nem égethető (elemek, gyógyszerek, vegyszerek, stb.), valamint a salakanyag és a nem égethető összetevők kb 30 - 40 000 tonna / év mennyiségben.

 

A kérdésről a szemétégetőt támogató lokálpatrióta frakció lakossági fórumot szervez 2005. január 14-én 18.00 -kor a Széchenyi Általános Iskolában. Ott bárki felteheti kérdéseit a hulladékgazdálkodási kérdéseiről az illetékeseknek.

Üdv.  

Előzmény: Williem (115)
Williem Creative Commons License 2005.01.07 0 0 115

Szevasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem. Dunakeszi Tóvárosi részében, a Rózsakő lakóparkban (közel a 2a-hoz, Széchenyi-Kossuth sarok) nézegetünk lakást, de nem nagyon ismerjük Dunakeszit. A közlekedésről olvastam a topic-ban, de a hulladékgyűjtőről nem. Információim szerint a 2a és Fót között található, ami kb. 3 éve elég kellemetlen szagot árasztott, de ez a probléma megoldodott. Most elég ellentmondásos dolgokat hallottam: bővíteni szeretnék, egy éven belül bezárják, másikat akarnak építeni. Mit hallotatok ezekről? előre is köszönöm a segítséget.

 

alexclassic Creative Commons License 2005.01.01 0 0 114
Mindenkinek BUÉK egy még csak 1 éve itt élőtől... :)
Ha tudok segíteni civil munkával, szívesen... Heti 1 30 perces műsort akár társadalmi munkában is leforgatok, ha van hol leadni és valaki összeszedi miről kellene beszélni... (15 éve operatőrködöm, vágok, még a technika is megvan hozzá). Szóval BUÉK!
karrimor Creative Commons License 2004.12.31 0 0 113
 Boldog új esztendőt és sok kerékpáros utat kínvánok mindenkinek !
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.23 0 0 112
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
ALBI Creative Commons License 2004.12.23 0 0 111
Mindenkinek kellemes Karácsonyi ünepeket és BUÉK !
Albi
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.21 0 0 110
Kedves Shock ez a mi kis országunk nagy problémája, hogy nebeszéljünk a bajokról úgy sem történik semmi.......én hiszem,hogy ez nem lesz mindíg így és igenis írjuk  meg amit csak lehet hátha hamarabb kerül rendes kezekbe a város. A pék valóban sokat keresett szar kenyerével, de vagyona nagy részét ő is az ÁFA visszaigénylések korának köszönheti mint még sokan mások pl. Szabo Zoli Jáki Pali Piros Imi stb......csak pékünk amíg lehet és amíg van mit , addig privatizálnak és közbeszereznek mindent ami mozdítható.........a gyerekeit hagyjuk.....söpredékek....kivéve a lány....
Shock Ace Creative Commons License 2004.12.21 0 0 109

Mennyi vélemény!

 

Csak az a nagyon szembetűnő, hogy 3renitens elég lojális a pék iránt.

A többiek meg beszélnek arról is, amiről egy lojális ember nem akar, pedig tudna.

Mindenkinek megvan a maga véleménye, és biztos, hogy mindenkinek más a rálátása. Kérdés csak az, hogy mi az, amit észreveszünk, és mi az amit nem akarunk.

 

Na és persze ez nem változtat semmin. Sajnos.

 

 

Facipő Creative Commons License 2004.12.21 0 0 108
A régi szép időkben ő csinálta a legrosszabb kenyeret. 1 nap múlva már ehetetlenül száraz, kemény volt. Igaz ennek ellenére jól megszedte magát. Példamutató gyereknevelés terén is, lásd két szimpatikus fiát.Most van börtönben valamelyik? Az sajnos egy szegénységi bizonyítvány, hogy sok polgár rá szavazott.
Előzmény: 3renitens (107)
3renitens Creative Commons License 2004.12.21 0 0 107

Méghogy hatalma lenne a Kovács péknek? Ugyan már! Ő nagyon családszerető és jó közösségi ember. Támogatja az iskolákat,óvodákat.Ez lenne a hatalomgyakorlás?Mindíg rendes komonistaellenes ember volt.Pék már régóta, még akkor kapta a maszek engedélyt, mikor néhai őskomcsi Jancskár elvtárs volt a tanácstitkár.De biztosan nem a szolgálataiért. Utálta őket.Egyszerüen csak jó kenyeret sütött.

Sokan szeretik, tisztelik ezért választották képviselőnek.

Facipő Creative Commons License 2004.12.21 0 0 106

A pékkel kapcsolatban már lassan hasonló a helyzet, mint Anettkával. Anettka is egy jelentéktelen senki, de egy ország foglalkozik vele.A pék egy primitív majdnem írástudatlan sötét ember, mégis valami rejtélyes okból nagy hatalommal bír ezen a közepes méretű településen.Egyéb díszpéldányok is vannak, mint pl. a Kliment Gézuka, a Pék ölebe. Elég nevetséges, ahogy az üléseken csüngő szemekkel néz gazdájára.

Reméljük, hogy mikor pék barátunk kiöregszik, az iskolából kibukott börtönviselt kopasz terepjárós fiai veszik át tőle a település irányítását.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.21 0 0 105

Kedves Likvidátor! Azt hiszem félreértettél, én (102)-re válaszoltam. Abban a kérdésben pedig van jelentősége, hogy ki volt párttag (MSZMP), mivel azokat nem nagyon szervezték be besúgónak, igaz, hogy őket is figyelték.

A pékről már leírtam a véleményem.

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 104
Kedves Haindling ne add már az ostobát, tudod te jól mi a helyzet, mindegy teljesen mi a párt vagy akármi neve csak egyel mindíg több szavazat legyen határozat hozatalkor. A pék mint hithű szabaddemokrata kezdte most már az neki a másik oldal és ő a lokálpatrióta.A lényeg hogy amit eltudnak még adni azt minnél hamarabb eladják a megfelelő strómanoknak gyakorlatilag szarért-hugyért, hogy azután zsebre tegyék az árkülömbözetet.Ez addig fog menni amíg kedvük van hozzá, vagy amíg  a mostani szavazógépek ülnek az önkormiban akik alamizsnáért szavazgatják meg nekik az éppen aktuális okosságot. Okozhatja bukásukat még néhány olyan "vállalkozó" is kinek eladták a strandot, de látod ha baj van szarban hagyják a barátot.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 103

Nem mintha nem tudnám róla elképzelni, de ilyesmire nem olyanokat szoktak a múltban alkalmazni, akik valamilyen társadalmi csoportban, közösségben, vagy nagyobb létszámú munkahelyen tudtak valamit összekagylózni? Én nem tudom, hogy a pék mi volt a múltban, de szerintem akkor is pék volt, illetve a múltban egy pék volt, nem pedig egy beképzelt, simlis helyi kiskirály, egy intézményesített fosztogató. Szóval szerintem nem ő az.

 

Inkább máshol kellene keresgélni. Ki volt a múltban valahol vezető, miközben nem volt párttag?

Előzmény: Shock Ace (102)
Shock Ace Creative Commons License 2004.12.18 0 0 102

Ha jól sejtem Kovács Lászlóról van szó.

 

3renitens... te nem vagy érintett véletlen ebben a témában? Esetleg családtag vagy? Vagy te vagy a pék?

 

Nem akarok senkit fikázni, de az túlzás, amit apám látott:

 

Bement a pékségbe, hallja, ahogy kiabálnak, az ügyfél pult előtt meg nem volt senki. bekukucskált a konyhába, és látta, hogy a Főpék kiabál az alkalmazottaival, hogy ügyetlen f...ok, leejtették ugyanis a tésztát a földre. És akkor közölte a főnök, hogy nem érdekli, szedjék fel, és süssék ki, a nép azt is megeszi...

 

Ettől függetlenül ennek a pékségnek a termékeit szeretem a legjobban. Árban sem sok, az íze is jó.

 

Civil képviselet... igen.

Azt hiszem a lokálpatrióta kör ezt próbálja képviselni, kérdés, hogy mekkora sikerrel...

 

Előzmény: Törölt nick (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!