Üdv. Ha valakinek van Honda F400 gépe Mio Standard hajtóművel, legyen szíves a két ékszíjtárcsa pontos méretét adja már meg. Fontos lenne. Nagyon köszönöm.
Én is erre szavazok. A vissza sétáló kereket a Te gépedről koppintottam. KF 04 gépem van, a váltvaforgatós eke nem szerencsés hozzá. Maradt a szimpla eke visszafelé sétálósan.
Ezen a honlapon lévő információk nagy része bődületes marhaság, valami idegen szöveget fordítottak fordítóprogrammal.
A Honda 600-700 szériák viszont tényleg kiválóak, más kérdés, érdemes-e új gépért és eszközeiért közel 1 millát kiadni, főleg, ha még gyanús az eredete is(pl., lehet kínai)
Én(is) itt a fórumról régi motoros/hondás vagyok, kiváló gépek, ki lehet fogni használtan 2-300 ezer Ft-ért pár éves, igazi alapgépet, néhány munkaeszközzel, a többi eszköze is megvehető, főleg így szezon végén.
Segítségeteket szeretném kérni abban,hogy milyen új egytengelyes traktort érdemes vásárolni. Szőlőben szeretném használni szántáshoz. Segítséget előre is köszönöm!
Próbáld meg azt,hogy legalább előtte egy hónappal, kapáld bele a gyomot meg a trágyát.Majd hagyd egy kicsit piheni a földet.Hidd el, utána könnyen és szépen tudsz szántani.
Kapálógép a következőkből áll:
1. Briggs 675 series (5,5-6 lóerős) 190 cm3-es motor.
Azért csináltam videót,mert más is lássa, hátha kedvet kap a kerti munkához. Ha be kellene költözni a városba,akkor inkább világgá mennék! Ez a kis politechnika boldogít!
Az enyémen csak a két hátsó műanyag kerék van ,az meg műanyag. Lehet ha az oldaltárcsát leveszem nem ugrált volna annyira, de kevés helyen volt letaposott a föld(egyik biztosítót ki is esett). Következő kapálás után már cserélhetem az olajat is.
Lassabb is. Mindig irigyeltem a pörgős kis Robi gépeket. A KF lassabb, de ha leengedem úgy, hogy a kapavas nem látszik ki, akkor rendesen megmozgatja a földet. Az összekeményedett földet ajánlatos keresztben is művelni. Az ugrálásról annyit, hogy nálam az orrkerék 4x8-as kerék öntött alumínium felnivel. Ezzel talicska szerűen tolhatom és megemelve rotáláskor orrsúly.
Nekem sincs előszűrőm. Évente cserélek szűrőt, és olajat is.
Ma meg volt a próba nap, robi 55 után kicsit lassabbnak tűnt a tempó de így is elfáradtam. Néhány helyen a tömörebb talajon kicsit ugrált. Levegőszűrőbe előszűrőt érdemes venni, mert ha jól néztem létezik ilyen a gépkönyv szerint, de az enyémben nincs.
Üdv mindenkinek! Tudnátok segíteni? Adott egy MF-70-es kisgép. Nem tudok egy árva szikrát sem kicsiholni belőle. A gyújtótekercs, a kondi és a megszakító új. A kondi néha kisül de több ív nem jön a kábelen. Mi lehet a baj?