Nem hiszem, hogy az OTP támogatása kizárná a HP támogatásának lehetőségét, így valószínűleg a HP önként lépett le. Kár. Ha nekem lenne sok pénzem, biztosan támogatnám a jó zenét. Persze van aki erről másképp gondolkodik.
Az ügyben csak én bambultam el, hogy a három kék szponzorból egy kékből zöld lett? Már hogy az OTP lépett a HP helyére.
Vajon ez úgy van, hogy a HP azt mondta, hogy mostmár inkább a Shygys-ot támogatja vagy jött az OTP és közölte, hogy bármi áron, de be akarja verekedni magát a szponzorok közé?
Fura dolga van egy muzsikusnak, ha önmagát menedzseli. Délután kettőkor tárgyalás, jól szabott öltönyösök, kávé, légkondis tárgyalóterem, kilátás a Dunára... És hát tenyer kinyit, hogy valami kis aprópénzt lökjenek bele.
Tudom, persze, hogy tudom, hogy ez nem így megy, csak időnként van egy kis ilyesmi íze a dolognak. Lehet ilyesmi íze is.
Tegnap láttam egy hirdetményt az utcán az ingyenes nagypénteki Zorán koncertről, a következők álltak rajta, hátha valakit érdekel:
...valami drogos segélykoncert...
április 13. 19 óra
Marczibányi Téri Művelődési Központ
belépés korlátozott számú ingyenes belépővel, melyek átvehetők a Maxima nevű üzletben (WC 1. emelet Jókai Mór sétány 57.)
Jegyek megrendelhetők a ... telefonszámon
További információ a ... telefonszámon
A Királyerdőbe meg senki sem jön rajtunk kívül? Vagy csak nem írtok?
Tegnap láttam egy plakátot az utcán, hogy Zorán koncert április 13-án a Marcibányi téren és hogy ingyen, mert jótékonysági vagy hogyan is, az az igazság, hogy miután ez húsvétkor van, én biztosan nem leszek Pesten, szóval nem olvastam el rendesen. Akit esetleg érdekel, az talán hívja fel a Marcibányi téri művközpontot [így mondják ezt még?], ott biztosan tudnak valami infot adni.
Üdv.
Lappa_aki azt számolgatja, hogy idén nagypéntek 13-a :-)
Nem vesztettél vele semmit. Metro és Zorán két olyan külön világ amire nehéz példát mondani. Nekem sok év kellett míg rájöttem, de asszem erről írtam évekkel (?) ezelőtt.
Lehet, hogy inkább a Metróval foglalkoznak kevésbé. :-)
Amúgy nem voltam a Metró koncerten, csak láttam a tévében (vagy videóról vagy már nem emlékszem), ha jól emlékszem, kedvem lett volna elmenni (akkor még), csak akkor még ösztöndíjból éltem és nem ment.
[most menne, de most meg nincs kedvem - így van ez]
Oké, elfogadom, hogy ez nem a tavalyi turné folytatása - majd meglátjuk, hogy milyen típus lesz. Én mondjuk bizonyosan nem megyek vidékre sehová, csak Csepelre, ha lesz, aki eljön velem. Konzultáció ügyben e téren számíthatsz rám. :-)
Érdeklődtem néhány művháznál, van ahol már van jegy, sőt van ahol már le is foglalták a jegyek jó részét, érdemes lesz igyekezni. A Királyerdőre is rá kéne telefonálni hétfőn, ott mi a helyzet. Lappa, majd konzultálunk, jó? A majdnem-vidéki művházakkal pedig nincsen semmi bajom, nem is mondtam én hogy nincsenek olyan jó hely mint az Erkel, csupán csodálkozom. Azt már csak szabad :-)
>én egy koncerten nem feledem el, hogy más zene is van a világon
Látod, volt a napokban a rasszista Gerendás koncert, Rumci megnézte és jól érezte magát. Én pedig két Presser-buli között egyszerűen nem vagyok képes elmenni, pedig amúgy kedvelem a Petit. A Presser és Zorán-turné közti két hetet is kevesellem, de hát ezen nem tudok változtatni. Ami még kicsit aggaszt, hogy hogy fognak így koncertezni, mikor nyakukon az IMO, arra is kell készülni, nem? Akkor nem megy ez a "rendes" turné rovására? A fene abba a nyavalyás IMO-ba, inkább foglalkoznának a turnéval, hogy olyan jó legyen amilyet megszoktunk :-( Igaz, minden évben félek, hogy nem lesz olyan csodálatos mint az előző volt, és eddig még mindig csalódtam :-) Már úgy értem, jó értelemben :-)
A ZM-nek volt egy oldala www.zeneszmagazin.hu címen, de felújítás ürügyén már ezer éve nem működik. Amúgy sem voltak kint a teljes cikkek, csak amolyan kedvcsináló.
Te voltál a '92-es Metró-bulin??? Nekem csak a CD van meg, az is inkább megszokásból, hallgatni nem szoktam. Bár annyira nem szörnyű, viszont ritka pocsék a hangminőség, hogy hogy lehetett ilyen rosszat kihozni belőle?
> hisz ez a koncert volt tavaly az Erkel színházban
Teljesen kizárt, kedves Lappa, hogy ez a turné a tavaly tavaszi folytatása lenne, ugyanis rengeteg helyre mennek, ahol egy évvel ezelőtt már bemutatóztak az Ablak mellett lemezzel: Szolnok, Tatabánya, Debrecen, Miskolc, Pécs, Nagykanizsa, Kecskemét, Szeged - itt mind jártak a lemezbemutató műsorral, ennyi erővel egy nagyobbacska pesti bulit is be lehetett volna iktatni mostanra...
A tavaly ősz a tavaszi turné folytatása volt úgy-ahogy, de akkor más városokba mentek, sőt még a műsor is változott, nem is olyan keveset.
Ha visszanézel az elmúlt évekre, a lemezbemutató turnék között mindig voltak turnék, amikor nem egy új lemez, hanem egy új koncepció adta a vezérvonalat. '93-ban volt az unplugged. Akkoriban ez nagy újításnak számított. Aztán Majd egyszer lemezbemutató. Aztán a '97-es majdnem-heavy-metal turné. Elég meglepő fordulat az előző évek csendes-akusztikus hangulata után, nekem legalábbis. Utána megint egy lemezbemutató 1998-ban, majd egy évre rá kialakult a mostani felállás: dobok és zongora ki a sunyiba, sok-sok gitár és harmonika - főleg ez a harmonika a maga különleges zamatával -, rengeteg ütőhangszer, melegebb, bensőségesebb és érettebb megszólalás mint valaha, és végül megint egy lemezbemutató, Az ablak mellett. Ennyi a történetnek az a része, amit már én is ismerek.
Ezek szerint most megint ki kéne találniuk valamit, ami még nem volt. Kíváncsian várom :-)
Rumci, most mér szólsz közbe, olyan jól elvoltam :-)
Lappa, persze hogy megyünk Csepelre, naná, majd itthon maradok... Mehetünk együtt, miért is ne. Az IMO-ról pedig nagyjából egyezik a véleményünk, Illést már nem, Omegát sose, a Metrót pedig Zorán közbenjárása még aránylag elviselhetővé teszi, ha már a három közül muszáj választani.
Más. Zoránnal van egy beszélgetés-kivonat a márciusi Zenész(magazin) Háttér rovatában.
Ja, IMO, ehhez is akartam szólni. Én kaptam már itt leszúrást, hogy nem szereti igazán Zoránt az, aki nem szereti a Metrós korszakát - hát vállalom a dolgot inkább, de én tényleg nem szeretem a Metrót.
Igazság szerint nem szeretem (már) az Illést sem. Az Omegát meg sosem szerettem.
Nekem ezek olyan dohszagú dalok már, akkor és ott, persze, megértem, hogy ültek és jók voltak, de kifogyott belőlük a szufla és fáj kicsit, hogy mégis ennyire erőltetik őket.
Zorántól nem fáj annyira, mert ő legalább mást is csinál és a Metrós dalokat (szerencsémre) csak ritkán veszi elő.
A legutóbbi :-) Metró koncerten egy dal tetszett: amikor a Frenreisz a Bonasera, senorina [bocs, ezt nem tudom leírni és most nincs kedvem utánakeresni] dalt énekelte. Ja és persze az akkor még kicsilány Szandra aaaaakibortiszik versikéje. :-)
Igen, korábban jeleztem is itt a topicban, hogy frame-ek vannak és hogy halálosan gáz. Egy hibát én is találtam a lapon és jeleztem is a "gondozó" srácnak, aki néhány nap múlva kijavította, de annyit nem írt vissza, hogy kösz.
Szóval nekem sincs túl jó véleményem az egészről, ráadásul a kezdetben élő honlap az utóbbi sok-sok hónapban nagyjából halott, leszámítva a tavaszi turnét.
Talia, persze, hogy lehetséges, hogy Pesten alig, hisz ez a koncert volt tavaly az Erkel színházban. Ilyenkor vidékre szokott menni, ha jól emlékszem, a kamarakoncerten [a szerelmes daloson] nem is volt Pesten egyáltalán. Akkor Szentendrén láttam.
Mondjuk, én egy koncerten nem feledem el, hogy más zene is van a világon, csak egyszerűen jól érzem magam, de erről már beszéltünk sokat, hogy nem vagyunk egyformák. :-)
Beszállok a beszélgetésedbe. :-)
Szerintem pont arra való a nyári Illés–Metró–Omega-koncert, bár nekem a hideg futkos a hátamon még a gondolattól is; pedig mindhárom csapat dolgait szoktam több-kevesebb gyakorisággal hallgatni.
Most láttam a Zorán-honlap új változatát, és azt gondoltam, kár volt elrontani ezzel a (f)rame-es megoldással. Ezenkívül Csórna != Csorna. :-) Látom, hogy valaki más vette át a gondozását. Kár volt.
Az őszi turnén is csak a „vidéki” művházban léptek fel Pesten. És nagyon jó volt!
Létezik, hogy Budapesten csak egy külvárosi művházban lépnek fel? Vagy úgy gondolják, hogy aki Zoránt akar nézni az idén, az menjen az IMO-ra? Nem értem.
Apropó IMO, az erről nyitott témába ugyan nem másztam bele, de szerintem csodálatos bulit lehetne csinálni a jobb metrós dalokból, hasonló színvonalon mint ahogy néhány nóta el is hangzott az utóbbi évek Zorán koncertjein. A gond csak az, hogy egy: ehhez az a zenészcsapat kéne Zorán mellé, kettő: nincs annyi igazán fergetegesen jó metrós dal ami megtölthetne egy egész estét vagy legalábbis egy hosszabb műsoridőt, három: az IMO, gondolom, nem erről szól.
Jól elbeszélgetek itt magamban :-)
De fura, most annyira tele van a fejem a Presser-turné zenéjével, el se tudom képzelni hogy akár egy hónap múlva már Zorán-bulira megyünk. Az igazi koncert szerintem arról ismerszik meg, hogy az ember elfelejti, más jó zene is van a világon és becs' szavamra nem gondoltam, hogy a Pici-féle bulik ennyire elsöprőek lesznek. :-) Na nem baj, majd áprilisra áthangolódom.
Én is szeretek szomorú Zorán dalokat hallgatni, amikor elkeseredett vagyok. Tudod, azért, mert a Dusán szövegek még igazi szomorúság esetén sem reménytelenségről szólnak. Éppen ellenkezőleg. Arról szól, hogy a világ jó lesz egyszer majd. Még a búbánatos 1997 is erről szól. Nekem.
A közelmúltban az utcánkban egy ötven év körüli nő férje meghalt, rákos volt. Édesanyám hosszas lamentálás után odaadta neki az 1997-et. Kicsit félt, hogy miként fogadja.
Nagyon szépen megköszönte. Azt mondta, segített neki.
A napokban népszámlálni járok. Egyik este becsöngettem egy középkorú hölgyhöz aki épp akkor ért haza egy nehéz nap után, minekután kellőképp fáradt és ingerült volt. Amikor beléptem, az 1997 nyitódala szűrődött ki a szobából, Jó így. Mentünk sorra a kérdéseken, mikor oda értünk, hogy hány gyereke született, azt mondta, egy, majd helyesbített, hogy dehogyis, kettő. Született egy, aki csak néhány órát élt. Szörnyen rosszul éreztem magam, nem elég, hogy fáradt és rosszkedvű, én még ilyenekről kérdezem, ugyanakkor mosolyogni lett volna kedvem, hogy valaki Zoránt hallgat, ráadásul nem is valami régi nosztalgiadarabot hanem pont azt a búbánatos lemezt a közelmúltból. Soha nem tapasztaltam, hogy - rajtatok kívül - bárki is szeretné az utóbbi évek Zorán-dalait, nem is tudom elképzelni, hogy lesz belőlük aranylemez. Erre találkozom valakivel aki ahelyett, hogy egy jó kis Lajcsi dáridóval próbálná magát felderíteni, pont ezt a szomorú lemezt... Mikor elbúcsúztam, már a Szeretlek szólt.
Ezt azért írtam le, mert engem nagyon megrázott, nem tudom azóta se kiverni a fejemből. Talán ha megosztom valakivel, jobb lesz. Mondd, Lappa, miért van az, hogy van aki képes ilyen szomorú dalokat hallgatni amikor amúgyis rosszkedvű? Miért nem dob fel engem is valami lakodalmas mulatozás? Egyszer régen Zorán azt kérdezte a Calypsoban a hallgatóktól, hogyan döntik el, milyen zenét hallgatnak: a hangulatukhoz választják a dalokat, vagy pont a zenével próbálják meg befolyásolni a hangulatukat? Akkor most hogy van ez?
Ja és azzal se értek egyet, hogy nem jó az ételek fényképeit nézegetni, hogy a te hasonlatodnál maradjak, bár nem teljesen értem - ??? Nem lehet egész nap oroszkrémtortát enni, viszont szívesen elolvasok bármit aminek a zenéhez köze van, mondjuk a Kacsa magazin szintjén nem, de ennél hitelesebb forrásokból.
Tali_aki szokása szerint annyira türelmetlen mert még se turné se lemez a láthatáron
Én se gyűjtöm, összesen kettő van, Az elmúlt 30 és az LGT Képes kottás. A Zorán-képekről még annyit, hogy szerintem elég rémesen nézett ki fiatalkorában, lásd lejjebb, az ötvenen túl viszont igazán rokonszenves lett. Aztán lehet, hogy azért látom így, mert én már a 90-es években ismertem meg.
Egyébként mindkét könyvben kották is vannak szép számmal ami sokat emel az értékükön.
Nekem nincs meg, nem nagyon gyűjtöm (sőt, inkább egyáltalán nem) a zenészes könyveket.
Azokat a fotókat se szeretem, amelyeken ételek vannak, de se a recept nincs leírva és megkóstolni sem lehet azokat... :-))))
A lenti képek Az elmúlt 30 év című könyvben szerepelnek (1993) - kivéve persze az utolsó kettőt, ami későbbi. Nektek nincs meg??
A műsorról lemaradtam, de ahogy hallom, nem nagyon volt miről.
Más. Őszre szerintetek készül új lemez? Merthogy két éve lesz, hogy a legutolsó megjelent és lassan szokássá válik, hogy kétévente kézbe kapunk valamit aminek örvendezni lehet. Úgy szeretnék még az idén új dalokat hallgatni...