Keresés

Részletes keresés

Akos1985 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 736

Viktor,

 

Feltöltéssel még kicsit várni kell, mivel visszaéléek voltak egyes készítőknél. Így is a bíróságon van pár szellemi jogtermékkemként nyilvántartott cucc. A jogi dolgokat, majd visszacsatolom az oldalra, s rákövetkező hónapban publikáció is következik/következhet.

Igen szoktam objektumokat készíteni, s a gépemen is van pár fél kész nagy melóm. Csak párat megemlítve: régi 2-es villamos Fővámtéri megállóhely, Lágymányosi híd, Déliösszekötő vasúti híd, s pár kisebb objektum a HÉV vonalhoz (ezekről a Fórumban vannak képek). Vannak készen is pl a csepeli víztorony, aluljárók, uttestek, korlátok.

Ezeket a GMax program egyik pluginjével lehet készíteni, amit a Trainz Asset Creation Studio névre hallgat. Ez vagy létre hozz vagy a Gmax mappán belül megtalálható lesz az ikonja, amit elindítva már is lehet az általunk készített objektumokat TRS alá vinni. Persze megfelelő config.txt megléte is szükséges, mivel ezt nekünk kell elkészíteni!

 

Google Earth cuccokról hallotam és próbálkoztam is vele. Kevés sikerrel. Miért is? Kell hozzá legalább 2 program. Az egyik a Google tervező programra, amire vannak ezek az objektumok (ezzel ellenőrizzük megfelelő e az épület, mivel sok féle verzióban is láttam épületeket). A másik egy konvertáló program, ami leszedhető ingyenesen. Na már most. Leszeded az objektumot, helyesen beállítva a konvertálót, s működésre bírva azt átteszi neked *.3ds fájlba, amit a GMax pluginnal megnyitva egy ordenálé "overfull", eszméletlen magas poly számú objektumot kapsz, amit évek munkája kibogózni. Ezzel az erővel készítek egyet saját kezület, abba legalább tudom mi van és hogyan. Hozzá teszem Parlamenttel kezdtem, ami az ívektől nem kiméletes épület :D

A többit meg sem mertem próbálni, bár lehet eredményesebb lett volna. A másik gond a méretezéssel lehet, mert lehet 10-20 méterrel is nagyobb valami, már nem passzentős a pályára olykor, mivel igyekszek én is minnél kisebb hibával dolgozni. Szóval objektum alapját és magasságát többszöri méréssel kell elvégezni.

Alap épületek, ami kocka, téglatest stb. lehet hogy jók... de akkor még ott lehet a texturásási nehézség is, amivel nem is számoltam még...

 

Remélem minden kérdésedre válaszoltam...

 

Üdv,

Ákos

Előzmény: viktor9511 (735)
viktor9511 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 735

Ákos !

 

 

Nekem nagyon tetszik maga a honlap is , és úgy gondolom mihelyst teszel fel feltöltéseket, azonnal még "vonzóbb" lesz.

 

Egy kérdésem lenne, elcsíptem a mondatodat, hogy te objekteket készítél ? :O

Melyik programmal dolgozol, én már rengeteg próbáltam ,de sehogy sem tudom.

Pedig nagyon kellene nekem is objektet csinálnom, de nem tudok.

 

 - Arról is hallottam már ,hogy valahogy lehet inportálni a Google Earth programból a 3d-s házakat, de idáig nem sikerült...

 

 

E-mail címed elmentettem  :-)

 

 

Viktor.

Akos1985 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 734

Előbb a TRS2010, most a TRS2006...

Magyar pályák azok vannak, amit kiadtak. Debrecen Nyíregháza a HoTTrainz csapat féle... kis kereséssel lehet találni kisebb pályákat is hozzá. Letöltéseket meg két klikk a cdp fájlon. Ennyi.

 

*-*-*

Alap vetően nem vagyok heves vérmésrségletű, de az ilyen jellegű kérdéseket hanyagolni fogom a választ adást, mert GYIK kérdés. Szóval olvasson vissza az ember, amennyiben erre képtelen tegye fel a kérdést magában, hogy IQ-ja nem vetekszik egy növényével. Röviden baromi lusta egyén, aki keresni sem hajlandó. Még egy költői kérdés az ilyen embernek minek net, ha nem tudja használni sem még a keresőt sem.

Ezen lehet megsértődni, de szerintem az esetek 98%-ban nekem van igazam etéma körben. A gyerekek 14-16 éves koráig maradjon a grund focinál sportoljon szórakozzon, de a gép előtt szórakozzon. Mire mondom ezt? Oktatásban dolgozom láttom... szellemi szintje nega, mivel írni, oldasni, számolni képtelen egyedek kerülnek ki az élet porondja elé, s az élete alatt arra volt a legbűszkébb, hogy a COD5-ben a zombis pályát végig vitte. Szégyen és röhej :D  Erre lehetne még tetézni... 

Ezek után én lennék meglepve, ha az ilyen kérdés csokorba feltett kérdezők között az értelmi szint a fentebb említett csoportba tartozna.

 

Papolás off...

Trainz ON...

Előzmény: Törölt nick (732)
Akos1985 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 733

Viktor, az oldalam címe: http://kunakos.indexf1.hu/project/trs2004/

Email címem a nevemre katintva is elérhető! kunakos1985@vipmail.hu

 

Azaz érzésem van, hogy az én pályám eltörpul a tietek mellett :P Mondjuk az enyémnél csak a pálya melleti max 1 utányira vannak kész a dolok. A további munkák későbbra tartom... Illetve rengeteg objektumot kell elkészítenem még...

Előzmény: viktor9511 (730)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 732

Hello. Megmondaná valaki, hogy lehet a letöltéseket felrakni a Trainz Railroad Simulator 2006-ra és hol lehet letölteni magyar pályákat a játékhoz?

Előre is köszi.

viktor9511 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 731

Képek : Amik lemaradtak :D

 

 

viktor9511 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 730

Ákos !

 

Köszönöm a segítségedet ismételten .  A honlapod hol érem el  ?


- Az e-mail címem, ide tudsz küldeni :  viki9511@citromail.hu

 

 

 

 

 

Robancs ! :

 

 

Köszönöm szépen a dícsérő szavaid :-)

 

Tudod én úgy vagyok vele,hogy Miskolcot 90-95 % -os hasonlósággal akarom kiépíteni. Tehát, ha már az épületek nem is nagyon hasonlítanak, akkor legalább az elrendezés.

 

- Képzled el szilveszter előtt az Erzsébet tértől a Városháztérig, azaz beleértve a Virágórát is , 1 teljes napig építettem, a lehető legnagyobb pontossággal.  Nagyon elszántam magam, azzal kapcsolatban , hogy meglegyen nekem virtuálisan Miskolc.

 

- Először a villamospálya, és a környező utcák épületek, ennek projektét írtam ki  { június 1. }

- Utána kezdek neki a LÁÉV kisvasútnak, amit szintén 95 % pontossággal igyekszem  projekt {június 10 - szeptember 2 }

- Utána egész Miskolcot akarom kiépíteni, ennek nincs határideje, ez nem kis munkával fog járni.

 

 

 


Lehet ,hogy nagyon fanatikusnak tűnök, de olyan gondolataid ne legyen, hogy még tanulás helyett is a pályát építem :D:D

 

( Ez a vicc helye volt ) , komolyra fordítva  a  szót ismét, élményemet lelem az építésben.  Amikor szabadidőm van, akkor leülök és építkezek.

Egy tipp :  Mindig úgy építs, hogy kijelölsz maganak egy kis területet  PL :   Centrum-Villanyredőr,  és amíg azt szépen nem csináltad meg, addig építed :-)  Én így dolgozok.

 

Tetszik a te pályád is , és semmi gond nincs a villamosokkal. Én is át szeretném festeni,de hát ez komoly feladatot igényel.

Köszönöm, ha utána tudsz nézni ,honnan van az a villamos , szintén  az e-mail címemre elküldheted . Köszönöm szépen !

 

Még egy pár kép.:

Robancs684 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 729

Viktor!

 

Bocsi a bécsi villamosnak jó a színezése.

 

Itt van pár kép az én pályámról is, hát nem a legjobb, de a hasonloság megvan:

Tiszai pu.

 Szinvapark

 Városháztér

Szent Anna tér

 Thököly u.

Újgyőri Főtér

Vasgyár

Újgyőri Piac

Stadion

Bulgárfőld

 Bulgárfőld, régi 4-es villamos

LÁEV

Vince utca

Diósgyőr

 

Nálam jelenleg 4 viszonylat közlekedik:

1:Tiszai pu.-Diósgyőr

2:Tiszai pu.-Vasgyár

3:Diósgyőr-Vasgyár

4:Buldárfőld-Tatárdomb

 

Még nem tökéletes a pálya, de készülget, na emiatt szeretném átfesteni a Tátrát.

Viktor, ilyen a bécsi villamos:

 

 

Előzmény: Robancs684 (727)
Akos1985 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 728

Esetlegesen az lehet a baj, hogy több modulból állhat. Esetlegesen a tga kép fájl mentésekor lehet valami. Láthatatlanban passzolnék.

Nálam a kis (engedélyezett) textura korrekcióknál semmi baj nem volt.

 

Nannak olyan megállók (Csepeli HÉV pályámon a Karácsony Sándor utcai megálló is), ahol egy láthatatlan megállót hoztam létre, ami volt 3-4 peron magasságra, hosszúságot, illetve esetlegesen ívben van e nem tudom sajnos van é. Ehhez hozzá tettem a saját peront és már is kész volt az "egyedi" megállóhely. Ez TRS2004-ben megoldott volt, így nem tudom működik e TRS más verziói alatt is. Amúgy a trainz.hu oldalról szedhető le, azon belül a Letöltések -> Épületek, objektumok -> TRS állomások alatt érhető el.

Ha nincsen, akkor érdemes sima megállót készíteni táblával jelölni és utas objektumokkal kiegészíteni. Jobb megoldást már csak az, hogy ha az ember maga csinálja. Ezért tartok ott, ahol :D Egyedül nehéz objektomokat készíteni és pályát is építeni, főleg ha még dolgozik is az ember. :)

Ezért van függőben a HÉV és a 2-es villamos projektem is, illetve a 4-es 6-os villamos projekt adat gyűjtési munkái is abba maradtak. Namind1 :)

Előzmény: Robancs684 (727)
Robancs684 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 727

Viktor!

 

Nagyon jó a miskolci pályád, mintha a belvárosba lennék. :)

Nekem már megvan teljes egészében, csak egyess szakaszokon az épületek hiányoznak, és a felsővezeték. :)

A bécsitmég régebben kérdezted, itt van egy hasonló, csak a pályaszámjelző az nincsen rajta emelett a vezetőfülkénél a teteje benga stilusu, és az egész villamos piros, mert a felső részének fehérnek kellene lennie, de még az áramszedősem az, olyan mint ami a tátrákon van. :(  :) :) Nem találom a neten, de megkeresem neked. :)

 

 

Ákos!

 

A bajom csak a villamos átfestéssel van, mert a gimppel sem megy. :(

Medig egy nagy vágyam válna valóra, hogy miskolci szinekben legyen a pályámon a villamos.

 

 

Nem tudtok olyam villamosmegállóhelyet, amit vonalkészitésnél megjelenit, hogy ott megáljon a villamos, kivéve azt ami a a modul citiben van??? :) Nekem csak azt az egyet jeleniti meg, ha vonalhálozatot csinálok. :)

 

Előre is köszi a választ. :)

Előzmény: viktor9511 (725)
Akos1985 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 726

Linket nem tudok adni, mert én is kaptam az egyik kedves TRS ismerősőmtől. Elméletileg a munkahelyi és az otthoni gépemen is megtalálhatóak ezek. A közúti felfestés nem tudom tartalmazza e a busz sávot meg ezeket, mivel a Csepeli HÉV-es pályámhoz nem kellettek speciel.

Küld egy emailt és elküldöm neked.

 

Képek, jók lettek nagyon. Ha teljes képet szeretnél készíteni F5-ös gombbal oldható meg, hogy elveszi az információs paneleket. Ha érdekel a városi közlekedés az oldalamon nézd meg a HÉV vonalam :)

Előzmény: viktor9511 (725)
viktor9511 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 725

Ákos !

 

 

Köszönöm kedves tőled.

 

Lenne egy kérdésem még, köszönöm segítséged.

 

Nagyon sok képen látok szintén ( városi közlekedés )  Az utakon letölthető nyilak, útburkolati jelek, meg felirítok :  pl : BUS, TRAM, stb..  a képhez hasonlót.

 

Meg mondom ilyen útburkolati jeleket ...  Nyilak, Zebrát egyáltalán nem találok :(

Megköszönném segítséged ,hogy melyik letöltő oldalon találom meg, már nagyon sokat megnéztem.

 

 

Kedves miskolciak, küldenék kettő képet, az általam épített Miskolcról, ami a Centrumtól van kész a Szent Anna térig.

 

Köszönöm.

Akos1985 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 724

Szia!

 

Miért? Mi a baj?

Előzmény: Robancs684 (723)
Robancs684 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 723

Sziasztok!

 

Sajnos nekem nem megy ez az átfestés, valahogy nem festi át a villamost. :(

Szerintem ezt fel fogom adni, és evel fel is adom a KT8D5-ős átfestését miskolci szinekbe. :(

Ez nekem nem megy, még a gimppel sem. :(

Akos1985 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 722

Igazán nincsmit! Ha kérdésed van tedd fel bátran!

Előzmény: viktor9511 (721)
viktor9511 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 721

Értem , köszönöm a segítséget.

Akos1985 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 720

Szia!

 

Első kérdésedre a válasz, a KT8D5 villamost a http://www.trainzpedro.cz/ oldalon találhatsz. Igaz ez nem miskolci színezetű, de ez van. TRS2006-ra van mondjuk, de szerintem jó lesz hozzá. Átfestét ha vissza oldasol, akkor megoldása is meg lesz. A készítőjétől engedélyet kérsz, s ha van pénzed akkor a fizetős PhotoShop-al vagy az ingyenes Gimp-el átfested a megfelévő textura fájlát kikeresve a KUID-ok közül. Biztonsági mentésről gondoskodj! KUID számot ne kérj, met nem tudom.

 

Második kérdésedre a válaszom, tulajdon képpen válaszoltál is a saját kérdésedre. TRS2004-hez van egy script, ami ezen funkciókat tartalmazza, sőt még többet is olykor. TRS2009-hez még nem nyúltam nagyon, de scripeket nézz hozzá.

 

Üdv,

Ákos

Előzmény: viktor9511 (719)
viktor9511 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 719

Sziasztok !

 

 

Új vagyok itt a fórumon, így kérlek titeket nézzétek el, hogy még nem mindent tapasztalok úgy,mint ti :-)

 

 

Nagyon sok kérdésem lenne, tudniillik nagyon szeretem a Trs 2009-et.

Miskolcot építem ki, és nagyon szeretem a pálya építését tervezni avagy játsszani egyaránt.

- Nagyon megköszönném ,ha apránként ,de válaszolnátok erre a pár kérdésre , mert sokak úgy vannak vele, hogy ők értik nekik ez így jó, és a többiek akik nem értik azok így jártak.

 

Első kérdésem az lenne, ( leginkább miskolci építőhöz ) , hogy hol találok trs2009-hez bécsi villamost ?

Valamint, KT8D5-ös villamosom ,hogy tudnám miskolci színekbe átfesteni ?

 

Második kérdésem, hogy sok videón látok olyat, hogy a játékban pl megállnak valahol ( KT8D5-tel ) és valami kis "parancs" segítsgével kinyitja az ajtókat.... először a bal, majd jobb oldalon... Ilyet ,hogy lehet ?

 

 

Köszönöm előre is segítőkészségeteket.

Robancs684 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 718

Szia!

 

Csak átfesteni szeretnék, a modellen semmit sem akarok megváltoztatni.

A Gimp az megvan a gépen.

Előzmény: Akos1985 (717)
Akos1985 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 717

Szia!

 

Ha csak átfesteni akarod, akkor:

- kérj engedélyt a készítőtől, hogy átfestheted a cuccot.

- kell egy PhotoShop (fizetős) vagy egy Gimp (ingyenes) fotó szerkesztő progi, s már is a villamosod texturáját átfestheted. Biztonsági mentésről gondolskodj!

 

GMax-al új vagy a meglévő 3D objektumaidat szerkesztheted! Ahhoz, hogy egy meglévő objektumot átszerkesz a forrás fájlra is szükség lenne (szerintem). Ezzel cáfoljon meg az, aki jobban ért hozzá.

Előzmény: Robancs684 (716)
Robancs684 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 716

Szia!

 

Mellesleg, csak az egyik Kt8D5-ös Tátrát akarom átfesteni miskolci színekbe, mert van egy miskolci pályám, amiben már a bécsiek megvannak, de még csak a piros tátrák futnak rajta. :) Na emiatt kellene valami TRS2009-es átfestő progi, de sokan mondták, hogy a gmax jó, de eléggé akaratos progi. :(

Előzmény: Robancs684 (715)
Robancs684 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 715

Szia!

 

De máshová tettem, mint az alapértelmezett, az asztalra lett telepitve, ott van a mappálya. :)

Előzmény: Akos1985 (714)
Akos1985 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 714

Szia!

 

Nem lehet, hogy máshová tetted a GMax-ot, mint az alapértelmezettként tenné?

Már rég tettem újra a GMaxomat, de a Trainz-es plugin a default helyere pakolja magát mindig, szóval ott ki kell tallózni a GMax mappát, ha máshová tetted volna.

 

Ha nem megy a dolog, akkor megoldjuk másképpen!

Írj egy mailt nekem a kunakos1985@vipmail.hu címre, ha nem menne és akkor egy időpontott egyeztetve, mikor mind2nek jó, akkora időzítünk egy távoli asztalos megoldást, s segítek.

Előzmény: Robancs684 (713)
Robancs684 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 713

Szia!

 

Letőltöttem, és fel is raktam a gépre, de sehol sem találom, és nincs benne a gmax mappában sem. :(

Ez valahogy nem akar összejönni. :(

 

Előzmény: Robancs684 (712)
Robancs684 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 712

Igen az alá szeretnék, akkor letőltöm a progit. :)

Előzmény: Akos1985 (711)
Akos1985 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 711

Szia!

 

Le kell szedni a Trainz oldalról amit mondtam, s azt telepítve megoldódhat, ha TRS alá akarsz objektumokat kreálni.

Előzmény: Robancs684 (710)
Robancs684 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 710

Szia!

 

gmax -> gamepacks mappában nincsen semmi, ez hogy lehet???

Előzmény: Akos1985 (709)
Akos1985 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 709

Helyesbítek:

 

"x: -> gmax -> gamepacks -> Trainz"

Előzmény: Akos1985 (708)
Akos1985 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 708

Szia!

 

Igen, így már olvashatobb.

Szóval... Ha jól láttom, akkor indítást követően adja a hibát, de ha TRS alá szeretnél objektumozni, akkor a Trainz Asset Creation Studio plugin-nel kell indítani, s nem a gMax exe fájlával. Ez a "x:gmaxgamepacksTrainz" mappában találod meg. Értelem szerűen az x ahová a gmaxot telepítetted.

Ha ezzel sem fog elindulni, akkor milyen operációs rendszert használsz? 32 vagy 64bit? A 64bit-es rendszerek esetén szokott előfordnulni, hogy egyes dolgokhoz nem fér hozzá a program, s rinyálni kezd nekünk.

 

Ha nem menne továbbra is, akkor írj.

Előzmény: Robancs684 (707)
Robancs684 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 707

Hello!

 

Itt is lenne a nagyobb képfelbontás:

Remélem igy már olvasható, és kiderül, hogy mi a hiba.

Előre is köszi a választ és a segítséget. :)

Előzmény: Akos1985 (704)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!