Kedves fórumozók! A Fővárosi Bíróság első fokú ítéletével az Indexet nem jogerősen elmarasztalta Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola főigazgatója által indított perben, amelyet a fóromon megjelent, vele kapcsolatos hozzászólások miatt indított. Szabó Péter azóta is folyamatosan figyeli ezt a topikot, és a neki nem tetsző bejegyzéseket újabb perrel való fenyegetéssel törölteti. Törlési kérelmeit jogi képviselője (www.szabougyved.hu) útján juttatja el hozzánk. Amennyiben olyan hozzászólást helyez el, amely Szabó Pétert vagy tevékenységét hátrányosan minősíti, és Szabó Péter kéri ennek törlését, úgy kénytelenek vagyunk hozzászólását figyelmeztetés nélkül törölni. Kérjük megértésüket.
Borisz Velcsev főügyész és Rumen Petkov belügyminiszter is megerősítette, hogy Dojcsev nagy valószínűséggel öngyilkos lett, és halálának nincs köze titkosszolgálati beosztásához.
Igen. Dojcsev (Deutsch?) Elvtárs már régóta öngyilkos akart lenni. Most végre otthon is találták.
Csak úgy csendben megjegyzem, talán abba lehetne hagyni ezen a topikon ezt az egész "cigányozás-zsidózást", és esetleg visszatérni a topik a tartalmához, címéhez.
Szoktam sétálgatni, de kívülről nem látszik, ha belülről lehugyozzák a falat.
Különben a helyi viszonyokat nem ismerők picit zagyválják a dolgokat (nem az ő hibájuk, nem pontosak az infók és az nem várható el senkitől, hogy romaügyi sétákat tegyen). A Hosszúsétatéren lévő ház (tetején egykor a renováló melósok poénja: ROMA-LAK) évekkel ezelőtt még átnyúlt a Széchenyi útra, s bár az ingatlanviszonyokat nem ismerem, sztem ez önk.-i tulajdon, mert a Széchenyi úti részt elvették tőlük és kiparcellázhatták, mert ott most egy több lakásos társasház áll.
A szép új bérlakások a Széchenyi út másik oldaláról nyíló Váralja soron vannak, egy másik olyan ház mellett, ahol már évtizedek óta szintén romák laknak. Ez utóbbiban már jártam, igaz elég régen, jó ramaty állapotban volt. De évek óta ezt a két házat nem láttam közelről.
Mindenesetre a Váralja soron, illetve közvetlen mellette a Széchenyi úton egy csomó bolt és kisvállalkozás működik, a Széchenyi út másik oldalán egy faipari üzem és bútorbolt nyílt pár éve, s a Hosszúsétatéren, a kisalagúton túl, a ROMA-LAK közelében az utóbbi években szép új házak épültek.
Mindezzel nem akarom azt mondani, hogy a környéken élők imádják a romákat, a cigánygyerekekből álló banda garázdálkodásáról is több megbízható ismerősömtől hallottam, viszont azt is tapasztaltam, hogyha egy szál felnőtt férfi határozottan rájuk szól, akkor elsunnyognak. És olyanról is hallottam már, hogy egy idős asszonnyal két cigány siheder kekeckedett a nyílt utcán nappal, miközben életerős nem cigány magyar férfiak és nők szó nélkül mentek el mellettük. Szóval az a helyzet, hogy ha nem ragadnánk le ott, hogy a cigányok mekkora gennyládák és született bűnözők, hanem a helyiek megpróbálnának közösségként élni (konzervatív alapérték a kisközösség, tudtommal), felelősséget éreznének a másik iránt és a rend iránti mániájuk nem merülne ki a cigányok gyalázásában, akkor könnyebben megoldódhatnának a problémák. Személyes tapasztalatom egyébként nincs cigányügyben, nagydarab, kigyúrt, kopasz állat vagyok és TomCatnél vásárolt pólókban járok, úgyhogy velem még nem kekeckedtek.
Egyetértünk.Sajnos a látszat és a valóság mesterségesen összekevert.Aki meg a valóságba kapaszkodik,ne számítson népszerűségre.Nincs napirenden.Lásd:pl Orbán a látszatot látszattal akarta "legyőzni".(ha akarta) Valósággal többre met volna.(ha akarta volna.)
Szerintem az,hogy ki antiszemita,az érintettek döntése.Mindenki gyanús,aki nem filoszemita.A tárgyilagosság,uram bocsá a bírálat súlyos vétek.Ezért találták ki a PC beszédet.Szerintem.Aki cigányozik,az azért veszélyes,mertholnap zsidózhat is.Jobb írmagját is kiirtani.
Kevered.Az ezüst száj tegnapelőtt azt mondta,hogy a Főnök a Csert támogatja (vélhetően késsel a kezében) az utódlási "harcban".A másik oldal meg a "4-ek bandája".Itt a "versus" csak alkalmi.Nem?
Megélh. bünözőt mint fogalmat Kuncze alkalmazta először egy intp.re adott válaszban.Aztán lett a köztudat része.Akik a tanulmányt írják,nem érdekeltek az árnyalatokban.Jó "ütős" legyen,a Soros kuratóriumban annál népszerűbb lehet.Csak nehézsúlyú rasszistának adatik meg,hogy egy ilyenben hivatkozzanak rá.Neked nincs esélyed..
Nem tisztem o.-t védeni,de itt szerintem arra a néhány arcra gondolt,akik kizárólag cigány ügyekben "jogvédenek",maximálisan kitámaszkodva a magukat lib-nek mondó,abszolút elfogult kozmopolita érteliségiekre,+sajtóbéli ágenseikre.Ráluk nem igaz,amit úgy általában a "jogvédőkről" mondottál.Lincselés meg=a más esetekben a cigánybűnözők által alkalmazott brutális erőszak.Nem kvalitatív a külömbség.
Én úgy tudom, hogy a Mo.-n élő cigányok magyarnak vallják magukat. Attól, hogy nem tagadják meg cigány etnikumukat, még lehetnek magyarok. A Mo.-n élő szlovénok, bolgárok, svábok, stb. is ragaszkodnak saját etnikumukhoz, velük kapcsolatban mégsem merül föl, hogy ne lennének magyarok. Pedig vannak Mo.-n román-, sváb- és tót falvak.
Nem akarok ötleteket adni senkinek, de a helyi Fidesz rákúrhat rendesen arra Balsay vs. Cser, ill. városi képviselők kontra megyei képviselők izmozásra, amiről korábban volt szó, ha megvalósul a Lampi Móni által fölskiccelt forgatókönyv (s erre a szocikat ismerve nem kis esély van). Ugyanis így a helyi szociknak lesz esélyük arra, hogy a pénz elosztásán keresztül beavatkozzanak a Fidesz belhatalmi harcába és kedvükre aprogassák őket, s így talán még Ovi forgatókönyvébe is bele tudnak nyúlni.
Én a Hosszúsétatér közelében lakom (nagyon közel). Tudnék neked arról mesélni, hogy mit vált ki a többségi lakosságból, amikor nem a környék három romák-lakta házába költözik egy cigány család - s nagyon kevesen vannak, akik ott is maradnak. Egyébként a Magyar Narancsban volt egy cikk pár hete Olaszliszkáról (most nincs időm, hogy belinkeljem), amiből kiderül, hogy miért élnek ott a romák a faluban: olyan házakba költöztek be, amelyek veszélyesekké váltak az árvíz miatt. Ettől függetlenül az elkülönülésnek tényleg vannak etnikai okai, nem tagadom, de ez tök hosszú téma.
Nem vagyok érzékeny semmilyen témára, a roma-zsidó vitában is egyedül maradtam ezen az oldalon, tehát bőröm, mint a rinocéroszé.