Keresés

Részletes keresés

Feher Tigris Creative Commons License 1998.06.30 0 0 134
szia dyzs,

abszolut elfogadom, hogy Te az ismeroseiddel nem kivansz uzleti kapcsolatra lepni. azt is elfogadom, hogy Te az MLM-t csak uzleti kapcsolatnak tartod. azok, akik kitalaltak, epitettek az erzelmi, pszichologiai hatasara is. tudomasom szerint pl. a nok kozmetikumot, a ferfiak meg autot legtobbszor a baratnojuk/baratjuk tanacsara vesznek (betegsegre gyogyszert meg mindenki a szomszedjaera). ezt a barati tanacsot hasznaljak uzletre. barkinek a jogat elismerem, hogy ez ne tetszen neki (a fenti esetekben hasznalta mar valaki?). ismetlem, a rendszert ez meg nem minositi.
Tigris

IvanKutuzov Creative Commons License 1998.06.30 0 0 133
Minden mlm-est küldjetek ide olvasni, hogy fejlődhessenek a markecolásban.
Sma Creative Commons License 1998.06.30 0 0 131
Kedves Mindenki!

Egy barátom javasolta, mint büdös mlm-esnek, hogy nézzem meg ezt az asztalt.
Végig olvastam mindent, mit írtatok.
Javaslom mindannyiótoknak ugyanezt.
S ha a végére értetek, kérdezzétek meg magatoktól:
- Vajon ki volt indulatos, intoleráns, ill. nyitott a másik gondolataira?
- Ki akarta meggyőzni a másikat a vélt/valós saját igazáról érvekkel, s ki csak érzelmekkel?

A miértek végiggondolását rátok bízom.

dyzs Creative Commons License 1998.06.29 0 0 130
Fehér Tigris!

Alapvetően igazad van, mindenki abból él, hogy hozzáad valamit egy áru/sozlgáltatás értékéhez és ezt megfizetetti a vevővel. Ami miatt az MLM mégsem szimpatikus nekem az az, hogy a "normál" eladásnál tisztességes versenyben küzdesz meg a vevőidért, akiket eleinte nem is ismersz. Az MLM szisztémában pedig kifejezetten a rokonaidra, barátaidra, ismerőseidre KELL ráhajtanod. Ez nekem már önmagában is undorító. Én utálnám, ha a barátaim, ismerőseim és rokonaim tartanának el. Velük én érdek nélkül szeretek kapcsolatot tartani. Ráadásul nincs tisztességes verseny sem, mert az ügynök bármit (hangsúlyozom, akármilyen hazugságot) mondhat a "termékbemutatón". Nincs semmilyen kontroll, semmilyen ellenőrzés. Nos én ezért tartom tisztességtelen üzletnek az MLM-t.

Feher Tigris Creative Commons License 1998.06.29 0 0 129
Jaj, hadd legyek en is hosszu!
Szoval, amikor Te a boltban leemeled a kenyeret, akkor 20Ft-ot fizetsz a buzaert, meg 20Ft-ot a peknek, aztan 20 Ft-ot a nagykereskedonek, aztan 30 Ft-ot a kiskereskedonek, es igy megveszed olcson a 90Ft-os kenyeret (szamok hasbol). Ilyenkor a Te felso vonalad a buzatermeszto, a pek, a nagykereskedo, meg a kiskereskedo is. Mind abbol el, hogy Te megvetted a kenyeret.
ezek az emberek ugye dolgoznak a penzukert. de mar egy Madonna mit dolgozik a tobbmillio dollarjaert? a'lkerdes volt: megfizeted a 15 evet, amit gyerekkoraban tanult tancolni, meg enekelni, meg tehetseges, meg szerencses. Ezt igy egyutt, es nemcsak a munkajat fizeted meg.
Az MLM is a fenti ketto. Csak a felso vonaladat itt ismered (aki szereti a virslit, ne nezze vegig, hogy keszul); es van aki befut, mert tehetsege es szerencseje van. Szerintem az egyetlen altatas az egeszben, hogy ez mindenkinek megy. Pedig nem: csak annak akinek ehhez van erzeke. Kb. kereskedo alkat.
En csinaltam, es rajottem, hogy nem vagyok az. De a rendszer maga az en szememben se nem jobb, se nem rosszabb, mint a hagyomanyos.
Medwe Creative Commons License 1998.06.29 0 0 128
Dudvarek!
Mán által is mentem a Lovagitornába. A Kertes doktort mög emlegesse az önfejlődésch!
Medwe Creative Commons License 1998.06.29 0 0 126
IvanKutuzov!
Az sem baj, meg más sem.
Egyébként Dr. Telkes csíkelhúzása szerintem nem udvarias volt. Hogy milyen, azt inkább nem írom le. A lényeg, hogy nem vártam tőle mást.
Oswald Creative Commons License 1998.06.29 0 0 125
Sziasztok!
Engem sokszor megkerestek, de soha nem borítottak ki az Mway-esek, pedig mindig nemet válaszoltam. Egyébként már legalább egy éve nem hallottam a Nemway-ről.
Ja, egyszer kiborítottak az MLM-esek. Voltam az Aliance biztosító társaság kiselőadásán, ahol MLM szisztéma volt a téma és az előadó csaj (kb.28) olyan pökhendi, lekezelő stílusban adta elő magát, hogy az vérlázító volt. Az erőszakos álláspontja szerint hálát adhatunk az égnek, hogy ott lehetünk, mert ez egy gesztus tőle, hogy beavat minket és neki tök mindegy, hogy mi mit csinálunk, neki akkor is tele a bukszája, úgyhogy el lehet húzni, ha nem értesz egyet, aztán a végén szó szerint kirúgott engem és a barátnőmet is. Nagyon megalázó volt, pedig tényleg egy-két poént eresztettünk csak el. Ő végig poénkodott velünk, nekünk nem lehetett, de ez az MLM-et csak közvetve jellemzi. Mindenesettre maradandó élmény volt. Hasonlónak képzelem a Darnel térdinget, ahogy az a faszi kinéz. L

Szerintem használjátok ki az alkalmat és érdeklődjetek régen látott ismerőseitek felől, amíg ott van nálatok a régen látott ismerősötök, aztán udvariasan válaszoljatok nemet.
Üdv.
L.H.O.

aTom Creative Commons License 1998.06.29 0 0 124
Eddig szerencsésen elkerült a dolog, csak oly módon találkoztam vele, hogy nyílvánvaló volt, hogy nem leszek áldozat. Feleségem régebbi munkahelyén kezdett el foglalkozni ilyen árusítással egy kolléganője, akinek jó affinitása volt a dologhoz, be is jött neki anyagilag. Mivel ez egy igen drága termék volt, és tudta, hogy nekünk nem telik rá, meg sem próbált beszervezni. Egyszerűen csak az elején, amikor még nem volt elég kiterjedt köre, kétszer megkért minket, hogy menjünk el a bemutatóra "tölteléknek". (Becsületesen megmondta, hogy kell a sok résztvevő.) Engem egy dolog rettenetesen zavart. Tudtuk tőle, hogy meg_vannak_szabva_még_a_szavak_is, amiket használhat. Engem ku***ra zavart, hogy milyen "magyartalanul" volt minden lefordítva. (Pedig ő tudott rendesen beszélni.)

A jelenség azért nem ismeretlen, mindig zavar, ha egy régebben látott ismerős azt kezdi el firtatni, milyen biztosításunk van. Egyébként van, de_azt_nem_ismerősnél_kötöttük.

aTom

Laci Creative Commons License 1998.06.29 0 0 123
Az lehet, hogy az MLM alapvetően jóötlet, de előbb meg kéne változtatni a célcsoportot (már akit be akarnak szervezni Mo-n tuti vagy önző, vagy buta, vagy pár zseni [büszkeség, és tartás nélkül] lehet egy ilyenben). De hát ők a "marketinges" cég, mutassák be rátermettségüket, és változtassák meg az attitüdöt, népszerűsítsék, adják el nekem ezt is. Majd ha sikerül, akkor jön a Kánaán számukra (anyagilag legalábbis).

Majd meglátjuk, majd meglátjuk

IvanKutuzov Creative Commons License 1998.06.28 0 0 121
Brummogi!
Csak nem baj már az is, hogy udvariasan elhúzta a csíkot?
Brumm,brumm.
Medwe Creative Commons License 1998.06.28 0 0 120
Urakok!
Mindenkinek kösz.
Vagyis inkább gratula.
A törzsasztalnál helyet foglaló hölgyek és urak szellemi színvonala az, ami nem engedhette tovább Telkes Dr. maradását.
Ő egy okos ember, aki hamar felismeri, hol esik megfelelő táptalajra az elhintett mag, és hol lesz falrahányt borsó a győzködés.
Nem látta értelmét a további vitának, hsizen mi nem az a közeg vagyunk, ahol ő újabb áldozatokat szedhet. Nem csak a mlm-nek, hanem a többi "színvonalas" szolgáltatásának!
joska Creative Commons License 1998.06.28 0 0 119
Kedves Asztaltársak,
sajnálom, hogy nem vehetek részt ebben az épületes vitában tovább, mert most pár héten át igen csak hézagosan tudnék részt venni benne.
Búcsúzóul csak annyit, hogy tiszteletben tartom mindenki véleményét, aki gyűlöli az mlm-et, nyilván jó személyes oka van rá. Nekem meg sok személyes tapasztalatom, ami miatt szeretem. Még azt is megkockáztatom elmondani - bár számitok rá, hogy kevesen fogjátok elhinni nekem, - hogy NEM a pénz miatt szeretem és NEM a pénz miatt csinálom a hálózatot. Őszintén szólva én csak egy könyvet akartam irni a témától, aztán "úgy maradtam", megismerve az egyik cége, benneragadtam.
Miért? mert tényleg jó lehetőség sokaknak, sok barátomnak és családtagoknak is segigethettem általa. Aztán még azért mert lelkiiismeretes és szakszerű oktatással szeretném csökkenteni azoknak a számát, akik önhibájukon kivül belebuknak.
Azon nem tudok változtatni, hogy sok rossz cég oly sok rossz tapaszalatot okozott, hogy általános az a rossz vélemény, ami ebben a vitában is kiderült.
Azon végképp nem tudok változtatni, hogy lesznek, akik minden leirt soomat kétségbe vonják, manipulációval vagy egyenesen hazugsággal vádolnak.
Én, és sokan mások mindenestre jól érezzük magunkat abban a rendszerben, ahol dolgozunk.
Nem is hiszek benne, hanem TUDOM, hogy az mlm nagyszerű találmány, pár év múlva egy nagyon sikeres vállalkozási forma lesz nálunk. A rossz sahnos tartósan velünk marad.
Én még egyszer csak arra szeretnék kérni mindenkit, hogy egy kicsit több tisztelettel bánjunk egymással, kevesebb indulat és több tárgyszerű adat, tapasztalat mindenesetre tanulságosabb lenne.
Mindenesetre én ebben a vitában is sokat tanultam, és ezt a lehetőséget mindenkinek köszönöm.
Jó nyarat kivánok mindannyiótoknak!
Joska
holist Creative Commons License 1998.06.27 0 0 118
Minő érdekes topic!

Egy-két dolgot érdemes lenne különválasztani.

A rendkívül széles körben tapasztalható MLM jelenség, a "csőlátókörű", térítő fílinges szerencsétlen csillogó szemű pénzéhes futottakmégek, az nagyon szomorú, az ezt tudatosan terjesztő ember pedig elítélhető. Jó alaposan. Ezzel kapcsolatban azonban egyrészt mindegy, hogy milyen a termék, másrészt szükség van hozzá az emberi alapanyagra - sok olyan emberre, aki elégedetlen az életével, és úgy gondolja (én is úgy vélem, tévesen), hogy ezen a kellemetlen helyzeten úgy változtathatna, ha a többieknél gyorsabban, több pénzre tenne szert.

Ami a terméket illeti - ha tényleg olcsó mezei kaszálmányból összetákolt cucc a Sunrider, akkor miért van az, hogy a kölkök (olvasni nem tudnak, 7 - na jó, ő tud, de évvesztes, egyenlőre csak a nagybetűket - és 3 évesek), ha kezdenek náthásodni, és bevesznek egyet az AlphaC20, egyébként nevetségesen tudományoskodó névre hallgató pirulából (egyébként fintorogva meg utálkozva) jobban lesznek, továbbá miért van az, hogy felnőtt, tanárnő barátunk, aki az iskolában TBC-t kapott, majd a nagytudású orvostudomány által erre felírt, állítólag mással nem helyettesíthető, egy éven át szedendő három gyógyszertől minden (minden!) bőr és nyálkahártyafelületre kiterjedő szemmel is jól látható, igen erősen viszkető kiütést kapott, amitől az orvostudomány a gyógyszerek leállítása után sem tudott felszámolni, egy Sunrider kenőcstől, amit egyébként egyáltalán nem akart kipróbálni, mert kimondottan orvoshívő, de mivel a viszketéstől lassan öngyilkossági gondolatai kezdtek lenni, beadta a derekát, szóval ettől két (2) nap alatt eltűnt, orvos pajtik máig keresik.

Megjegyzem, mégegyszer, jó terméket is lehet szemét mód árulni.

A fent említett emberi alapanyag meg adott. Tehát véleményem szerint a jelenleg működő MLM (tisztelet a kivételnek) egy parazita jelenség, ami egy annyira beteg társadalomban, mint ez a mi drágalátos "Nyugati Civilizációnk", gyakorlatilag szükségszerűen megjelenik. A hiszékenység, az önismeret hiánya, a kapzsiság és az önzés - ez rendkívül jól kihasználható kombináció, akik kihasználják, azok is ilyenek, csak okosabbak a többieknek - nem látnak át a szitán, de mélyebbre látnak.

Végül a sokat emlegetett alapötlet - mármint, hogy kihagyni a sok közvetítőt - ezt inkább parallel distributed marketingnek kellene hívni, egy jól, biztonságosan és olcson működő internet mellé kellene még hozzá egy jól, megbízhatóan és arénylag olcsón működő szállítási rendszer is (globalice pl. léghajók). Azzal végülis szerintem sem lenne semmi gond, hogy ha akarok venni egy kabátot mondjuk Nepálból, akkor ne az legyen, hogy az a szerencsétlen, aki varrta, kap érte 40 forintot, én megveszem 20 ezerért, miközben postán elküldhette volna mondjuk kétezerért,, tehát ha én adtam volna érte tizet, ő is meg én is sokkal jobban járhattunk volna.

Ennyit, offline írtam, hoszzú lett, bocs.

Telkes József fordítótoborzási üzelmeiről van rajtam kívül valakinek élménye? Érdekes adalék lehet, egy napomat tutira ellopta.

holist

RaSeK Creative Commons License 1998.06.27 0 0 117
Kimerítőek voltatok, de azért hozzáteszem a magam élményeit.

1. Van egy ösmerősöm, akivel együtt fújtuk az alacsony C-t egy énekkarban. A faszi összejött egy nővel, aki elkezdte mosatni az agyát az amvallyal. Odáig jutottak, hogy a gyerek egy szép napon felállt az énekkarban és azt mondta (legalább korrekt volt): nem tudja tovább vállalni, mert az idejét és a gondolatait teljesen leköti az amvaj, a barátait is abból a körből választja, úgyhogy pá...
2. A csávónak elég jól kezdett menni a téma, aztán egy idő múlva mekkeresett, be akart szervezni, még a felső vonalát is elhozta. Aztán amikor kifejtettem neki, hogy én kib@szott elégedett vagyok a munkámmal, imádom csinálni éjt-nappallá téve (szóval elkezdtem ujjongani, mint Mari néni a Telemázliban a húszezer forint nyereményen), szóval nem akarok váltani, nos akkor elkezdett békén hagyni. A felső vonala egyébként negyed órán keresztül a pénzről beszélt. Nekem, a pénzügyesnek...
3. Egyszer sajnos beugrottam a dolognak, s nem elég, hogy bőrig ázva érkeztem meg a találkozóra, ráadásul egy volt katonatiszt és egy óvónő esett nekem. Leszereltem őket. Viszont szánalmas volt az óvónő, ahogy bizonygatta, hogy ő akkor is megcsinálja ezt meg azt a szintet, meg hogy két év múlva 200.000 forintot fog keresni havonta (sic!). Én meg közben arra gondoltam, hogy ha egy év múlva nem keresek annyit, akkor sz@rf@szú alak vagyok (az vagyok, igaz, hogy ez évekkel ezelőtt volt :-)
4. Ami számomra undorító a dologban: az előbb említett beszélgetésen egy vadidegen ember jutalékelszámolását mutatták meg nekem. Névvel, fullextrásan, ahogy kell. (Ha igazi volt, akkor takony, ha nem, akkor fos... :-()

+1 Egy barátnémat egyszer felhívta egy volt osztálytársa, akivel tényleg évek óta nem beszélt. A csajnak gyanús volt a dolog, úgyhogy megkérdzte: emvély vagy biztosítás??? Emvéj volt..

AMWAY => nem way

Nehéz ember Creative Commons License 1998.06.27 0 0 116
Kedves Jack!

Duduschnak írt hozzászólásom első mondata válasz az első kérdésedre, de nálam sokkal jobb válasz adot SPS.

Joska!
Ezért gondoltam, hogy ha van lelkiismereted, akkor az rossz. De hogy kérdegetsz, most már arra gondolok, hogy nem tudod, vagy elfelejtetted, mi az a lelkiismeret. Te még a hozzászólásaidból is reklámot csinálsz, rajtad kívül nemigen van asztaltárs, aki az „adatok”-hoz reklámot csatol. Persze ez téged nem zavar, mert hát miért is?
Fura (és ügyes!), hogy teljes nevedet leírod, így olyan helyzetbe kerülsz, hogy az asztaltársak korlátozottak lesznek veled szemben. Ráadásul ez is önreklám.
Még szerencse, hogy az én nevem teljesen hétköznapi, Nagy László.

Az mlm építése egyben az emberek szédítése, ezért tisztességtelen. Hiszen, mint itt többen kifejtették, szinte azonos a pilótajátékkal, a hamis vallással, a csőlátás alakításával, stb.
És megnézném azt az mlmest, aki nem hazudik. Én meg nem hazudok. Aki meg sokat és anyagi érdekből hazudik, az szemét. Mlmék meg tanfolyamokon tanulnak hazudni.
Aki fogalmazgat, nem egyenesen válaszol a maga érdekében, az is hazudik. Minek ragozzam tovább?
Gondolom, hogy te igen értelmes ember vagy, így ezekre (ha másért nem a saját lekiismereted elnyomására) már tudod a választ. Így teljesen felesleges engem kérdezned, te nem változhatsz énmiattam, akkor meg minek kérdesz?
Bizony minősítem magam, és jól elhatárolódok.

Nehéz dolgok ezek.

Nehéz ember Creative Commons License 1998.06.26 0 0 115
Kedves Dudusch!

Nem azzal van a baj, hogy valaki embereket akar okítani, változtatni, hanem az, hogy ezekből az emberekből az alakítgatással még hasznot alkar húzni!
Egyébként amit Te személyiségfejlődésnek tartasz, az esetleg a szabadabb emberek szemében éppen a személyiség leépülése, szerintem, és ha jól értem medwe szerint is porladó egyéniséged helyett jönnek a lózungok. Aztán, ha a tudatod teljesen kiteljesedik (szerinted), akkor mehetsz a sárga házba? Tudod, a kényszerképzetek ellen az egyed nemigen tud védekezni, nem tudja őket megkülönböztetni a valóságtól, ráadásul még „fertőzőek”, azaz továbbadhatók is. Nos, a legtöbb tréning inkább személyiségromboló, mint építő, ne haragudj, de ez rajtad is látszik. Ha meg is haragudsz rám, sémáidat pl. medwe azonnal észrevette. Te meg még örülsz is „fejlődésednek” és kicsit büszke is vagy rá.
Lehet, hogy Téged is mellbevág (mint Csülköt máshol) egyenes hozzászólásom, de hát azért vagyok Nehéz ember, mert sok nehézséget okoztam környezetemnek és barátaimnak is. Ha viszont kihámozol a vélekedésemből valami hasznosat, akkor használtam neked. Ok?
Ha

Nehéz dolgok ezek.

Medwe Creative Commons License 1998.06.26 0 0 114
Joska!
Lentebb megtalálod.
A véleményemet a topik elején, az oda vezető utat pedig 3-4 hozzászólással alább.
joska Creative Commons License 1998.06.26 0 0 113
Kedves Medwe,
áruld el mér, mert tényleg érdekel, hogy mi a bajod velem?
Joska
joska Creative Commons License 1998.06.26 0 0 112
Kedves "Nehéz Ember",
mi az a személyes tapasztalat, ami ennyire kiakasztott? Úgy vádaskodsz, hogy magadról mondasz vele - nem túl jó - véleményt.
Mit gondolsz, ha nem lenne tiszta a lelkiismeretem "idetoltam volna a képemet"???
Joska
Medwe Creative Commons License 1998.06.26 0 0 111
joska!
Két kérdést tettél fel nekem.
A másodikból látom, hogy még mindig nem olvastad el, amit a mlm-ről és személy szerint Rólad lejjeb írtam. Tedd meg, lécci!
És hogy mit csinálnék a helyedben?
Ezt nem komolyan kérded, ugye? Merthogy én nem tudom egy olyan erkölcsiségű ember helyébe képzelni magam, mint amilyen Te vagy. És nem csupán az mlm óta ez a véleményem Rólad.
SPS Creative Commons License 1998.06.26 0 0 109
Jack,

az önfejlesztés nem hülyeség. De nem mindenkire húzhatók rá az általános irányelvek - mindenki különbözö.
Másrészt mint pszihiáter Jóska tudja, hogy egy jó pszihiáter nem alakít ! Csak segít !
Egy rossz pszihiáter pedig ... (aki a tudományát másra (ki)használja ...)

Üdv,

eSPé

U.i: Manipulation sucks !

Jack Creative Commons License 1998.06.26 0 0 108
Nehéz Ember!
Nem egészen értem, miért baj az, ha valaki másokat akar alakítani? Úgyértem, pl. az általános iskolai tanitónéni is azt teszi, vagy pl. José Silva is, az aikido edzőm is közvetve ezt tette, meg még sokan mások.
Persze, nem mindegy, hogy hogyan teszi, ebben egyetértek... én pl. imádom meghallgatni sikeres emberek történetét, de a következtetéseimet magamnak vonom le. Ami meg a "Bibliából való lopás"-t, meg ilyeneket illeti, nem sok olyan dolog van, ami nem lenne benne a Bibliában... pl. a kémek egyik alapkönyve. Ugyanígy nem sok eredeti írásművet találhatsz, hiszen majd minden író valakinek a stílusát veszi át, csak esetleg jobban sikerül neki, mint az eredetinek... ami meg az önfejlesztést illeti, Józsi, ha jól emléxem, általános alapelveket mond, amelyek ésszerűek, vagy a tapasztalatait írja le. Legalábbis az a két irománya, amit én olvastam. Ezzel mi a gond?
Azt mondjátok, az önfejlesztés hülyeség, ésatöbbi. Ezt most azért mondjátok, mert Telkes Józsi írja, akkor pedig biztos MLM-re akar rádumálni, vagy azért, mert tényleg teljesen felesleges így belegondolni dolgokba?
Nehéz ember Creative Commons License 1998.06.26 0 0 107
Joska!

Szerintem nagyon igaz, hogy az mlmesek elvesztik barátaikat, stb. Hogy tönkretesznek egy csomó emberi értéket, csőlátást kapnak a szabad választás lehetősége helyett. Aztán a sok % miatt baromi drágák a cuccok, sokan kapnak az eladás után hasznot.
Ezért, aki az mlmbe húzza az embereket, oktat, agitál, az vagy bolond, vagy szemét! Két jó ismerősöm torzult el miattuk, oszt most ők is szégyenkeznek.
Te biztosan magad is győzködöd magad, hogy nem vagy te rossz.
Minket minek győzködsz erről, felfordul a gyomor. Már az is szemétség, ha valaki arra akar rávenni egy másik embert kereskedelem céljából, amit az magától nem akar, ez más a szabadságába gázolás. Ezért utálják a tisztességesek az ügynököket és az ügynökséget. Amit az mlmék tesznek iszonyú szemétség, ahogy valaha rendes ember adagolja a beoltott igéket, hazudik, hogy rávegyen dolgokra, közben meg a lelke szenved.
Te hómpédzseden és munkád során meg mintha tanító, vagy próféta lennél, lopsz a Bibliából, a hitről, stb., és abból élsz, hogy embereket alakítgatsz. Bizony olyasmi ez (az mlm), mint valami rossz vallás, nekem már sok éve eszemben van. Az mlmben sikert elért emberek meg szinte csak a pénzzel tudnak érvelni, erkölcsöt, barátot, emberséget vesztve marad olyan ember, ki tizedét nem éri néhai saját magának. (Ide is szólt egy)
Akinek meg van saját meggyőződése, nem veszi be a maszlagot, az csodálkozik az általatok csőbehúzott ismerősei (erkölcsi-szellemi) romlásán.
Egyébként Murphy v.mely könyvének szavaival: élő kereskedő még nem mondott igazat. Hát ez az mlmre biztos igaz, ha lenne is kivétel néhány tagra, az oktatóikra nincs! Aki hazudni tanít, attól én sose várhatok igazat.
Jó vastag bőr lehet a képeden, ha idetoltad, mert annyira ostoba nem lehetsz, hogy a tudatod mélyén ne sejlene, mekkora szemétség, amit az emberekkel csinálsz. Igaz, ez reklám is lehet, de biztos vagyok benne, hogy itt most melléfogtál.

Nehéz dolgok ezek.

HAME Creative Commons License 1998.06.25 0 0 106
"világon sok millió, Magyarországon legalább tizezer embernek
már ez a tisztességes és becsületes megélhetése. "
:-))))))))))))))))))))))))))))
joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 105
Kedves Medwe,
szerintem nem gazemberek találták ki, hanem okos üzletemberek sok lépésben fejlesztve ki a mai módszereket. Sajnos ezek még nem tökéletesek, nég azoknál is a cégeknél sem, ahoka termék és a jutalékrenszer jó. 100 cégből legalább 95 rossz, és itt helyénvaló sokszor a "gazember" minősités is.
Nagyon baj, hogy jó cégeknél sem jó sokszor az oktatás - márpedig szerintem a siker titka ez.
A sok "bukott" mlm-es ugyanakkor nem abban keresi a hibát, akikben a legtöbbször kellene: nevezetesen saját magábab. Nahéz, kitartó munkával, éveken át sokat dolgozva lehet akár sok pénzt is keresni tisztességesen.
Az üzlet lényege: a cégnek a termékforgalmazó új fogyazstókat vagyis új piacot szerez, és a cég - mivel ez érték - természetesen jutalékkal fizet érte.
Kérdésem: te mit tennél az én helyemben, ha a hátad mögö9tt tisztességtelennek minősietenek, mert egy ilyen gyanus ügyet támogatsz, mint az mlm?
Az egész világ ellen nem tudok védekezni, s még kevésbé ha a támadások nem szemtől-szembe, hanem "orvul" jönnek?
Meggyőződésem szerint az mlm jó találmány - de még meg kell tanulni mind a cégeknek, mind pedig a vállalkozási lehetőségeket kereső embereknek helyesen használni. Hazugság, torzitás, nagyotmondás és manipuláció nélkül... Ezzel egyet tudsz érteni?
Jóska
Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 104
joska!
A mlm-eseket senki nem tartotta ebben a topikban sem gazembernek, csak inkább szerencsétlen áldozatnak.
Gazember az, aki kihasználja őket.
Te pszichiáter vagy, tehát pontosab tudod, hogy mit csinálsz, Te majd utóbb sem mondhatod, hogy nem tudtad, mire megy ki a játék.

A véleményemet pedig megtalálod lejjebb, ha ütsz egy "ctrl+f"-et, beírod hogy "medwe" és elindulsz lefelé.

Egyébként az mlm-nek vannak jó oldalai is (ezt is leírtam, korábban) de nem azért, mert gazemberek találták ki, hanem annak ellenére.

Üdv. medwe

joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 103
Egyszerre válaszolok mindenkinek, aki rossz véleményt mondott az mlm-ről.
Előrebocsátom: nem akarok senkit sem meggyőzni arról, hogy ez az ő útja. De kérdezem, milyen alapon tartotok bárkit tisztességtelennek, aki ilyen üzleti vállalkozással foglalkozik?
Nem mindenkinek való ez az üzlet, de én a magam részéről nagyra becsülök mindenkit, aki belevág és becsületesen megtanulja ezt a szakmát, többek között azért, mert jó adag előitélettel kell szembenéznie. Olyasmikkel, amit itt a levelezésben olvashattok.
Az mlm ugyanis különös jószág: kivülről valóban sz... ügynek néz ki - belülről szép.
Nem kötelező elhinni, csak azt kérném, hogy kicsit legyetek óvatosabbak a véleményetekkel, mert a világon sok millió, Magyarországon legalább tizezer embernek már ez a tisztességes és becsületes megélhetése.
Jóska
joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 102
Átfutottam az összes választ, de most nem találotam, melyiket mondtad te.
Joska
Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 101
Dudva!
Méghogy szőke is vagy?
Rohanok a háromszázas topikodba, amihez különben is gratula!
Csak asztán én is tuggyak a rendelkezésedre állani (ijenkorba már nemmindig megy)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!