Üdv mindenkinek. Az OLX/60.000 szűrő tényleg zseniális, nem az ára, hanem a helykihasználása miatt. Ha a középső kamrába állítunk egy fokolót, szinte tökéletes eprüvetta is van.... (kiöntő felől kell nézni :-) ). Miért kell ez ilyen anyagból?
Plexiből ragasztópisztollyal összeállítható egy délután, töredék áron. Bocsánatos bűn, ha nem tart ki 20 évig.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
"A gyümölcsök szabad savjának túlnyomó hányada alma-, czitrom- és borkősavakból áll. A szabad savak kormányozzák az erjedés lefolyását, menetét. A talaj felsőbb rétegeiben élő, onnét a felkavart porral, rovarok közvetítésével mindenüvé elkerülő, illó savakat gerjesztő, nemkülönben rothadást okozó, ekként a szeszes erjedést hátráltató mikroorganizmusok, a szabad savakkal szemben, kétszerte-háromszorta is érzékenyebbek, mint az élesztők. A természettől fogva savanyú gyümölcslevekben, bár abban a mikroorganizmusok legvegyesebb társasága verődött össze, a legkisebb számban jelenlevő élesztők sokasodnak el, míg a versenytársaik fokozatosan elmaradnak, elhalnak. Az oly czefrékben, amelynek savját akár mesterségesen krétával közömbösítettük, avagy a reájuk csapódott meszes- márgás föld, a szabad savat lekötötte, a rothadást okozó, illó-, hangya-, eczet-, proprion-, vaj- stb. savakat termelők jutnak előtérbe. A gyümölcsök gondos gyűjtését, földes részektől történő megszabadítását, mosását, már e tétel is megköveteli.
Az élesztő azonban csak viszonylag savtűrő. Védett helyzetben, azaz idegen csirától mentes és mentesen tartott czefrében, a legbujábban akkor sokasodik és a legerőteljesebben úgy erjeszt, ha a táplálék közömbös kémhatású, vagy legfeljebb oly szerves savtól (almasav) igen-igen gyengén savanykás, amelyet elfogyasztani is tud. A túlságosan savanyú czefrékben az élesztő csak lassan szaporodik, mert idő kell, míg a véletlenül ott jelenlevő egy-két savtűrő sejtből, elegendő számban, ily tulajdonságú utódok származnak. Ezáltal az erjedés lomha és az eredmény is tökéletlen lesz. Az éretlen gyümölcsben ennélfogva nemcsak kevesebb a szeszt adó czukor, de a feles sav egyúttal az anyag kihasználását is hátráltatja. Az éretlen gyümölcsöt ennélfogva utóérlelni kell."
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
zt csak valószínűsíteni lehet, hogy alul nyitott. :) Ha megnyitod a hirdetést (már megint ez a linktilalom:), látszik oldalról is. Úgy kell hogy legyen, különben felül kifolyna. Négy zártszelvény, az elsőben le, a másodikban fel, a harmadikban le és végül a negyedik a kifolyó. Az első és a harmadik "aknában" egy-egy textil szűrőbetét.
Elmés, de a 60 ropi érte az enyhén szólva is jól el van dobva...
Most már csak azt kéne elérnem, hogy kisebb is maradjon, mert minden megnyitásnál akkorára nyit, hogy csak a negyed része fér a monitorra. Ez azóta van amióta az új ikonok megjelentek.
...ami lemaradt, hogy így az üstfedő nyúlványára lehetett volna, egy (70-literhez) jobban illeszkedő nagyobb csatlakozót tenni és ahhoz kérni a "defi" menetét...
...egyébként evvel a hibával gyakran találkozni...(nagy átmérőjű üstfedő, pici lukkal)...
...az még csak hagyján, hogy ilyen "absztrakt" a kinézete, de szerintem a "durva" árat említve, még igen finom voltál...de minek is kellene a két teljesen eltérő funkciót, egy készülékben egyesíteni??... (ez nem svájci bicska), hiszen amíg az epruvettát (akinek van) mindig használjuk, addig a kozmaolaj szűrőre csak a cefrefőzéskor van szükség...
............
...az én véleményem szerint, a fentiek, ha nem is nélkülözhetetlen, de igen hasznos kiegészítői a pálinkafőzésnek...megkönnyítik az otthonfőzés folyamatát...
...ne izgulj nálam is ilyen nagy...ráadásul nálam a jobb oldalon és csak a kép harmada látszik az egésznek...ha nálad is így jön, akkor először a kurzorral (bal klikk), húzd a képet középre, de ezt is csak a felső sötét sávra helyezve tudod megtenni...így ha már előjött a "jobb felső", lehet a teljes képet a le-fel nyíllal mozgatni, vagy kicsinyíteni úgy, ahogy Feribá
Van egy ismerősöm, aki üstöket gyárt Pécsen, rozsdamentes anyagból, bármilyen kérésnek eleget tud tenni, gyárban készíti az üstöket, bármilyen méretben, 1és 2 mm es anyagból. Ha valakit érdekel írjon.