Pepula: köszi!
tudom, hogy a kiemeléstől nem lesz hosszabb a rugóút, de nekem nem a rugóúttal van a baj, bár azt is teljes mértékig ki lehet motorozni, hanem azzal, hogy a kerék beleér a sárvédőbe, még mielőtt koppanna a hátsó rugóstag.ezért kéne egy kis kiemelés, hogy ne törje össze a sárvédőt, ahogy tette azt a kerék tavaly:eredmény-egy új hátsó sárvédő.
Szerinted mennyi lehet egy 22-25-ös karbi használtan?
{azért vagyok így megáldva a karbival, mert annak a srácnak, akinek a rendőrös bulija volt, annak a 80-as mtx-én olyan karbi volt, mint a 125-ön, de ezt írtam már.szóval azon a motoron nem volta semmi más tuning(se kipuffogó, se légszűrő)csak a nagyobb karbi, és úgy ment, mint az állat.}
Tűszelepet szerzek egy szerelő havertól, mert a márkakereskedésben biztos drága, meg amíg lehozzák...
A tesóm - Sheriff- kérdezi: mennyibe kerülhet a powerszelephez a szimering?Valamennyire megcsinálták a motorját, nyit a szelep rendesen, és pörög is jól, de a szelep nyitása előtt kicsit dadog néha, és ha gyorsan vered le a pacskert, akkor fulladozik.de ha kinyit a szelep, elég jó.Így olyan 100-105 körül m1 óra szerint. Lehet-e még jobban beállítani?
ENDURÓ FOREVÖR :-)
Jó régen írtam a fórumra, de hát én egy ilyen trehány disznó vagyok...
Most megpróbálom pótolni, onnan kezdem, ahol utoljára felírtam.
Dabre:
ZDoman-nak volt egy DT-je, igaz 100-as hengerrel, de azon megforgott a kerék, akárhol voltál. Szerintem ki lehet hozni egy 80-asból is...
Atsz:
A rendőrös buli elég kellemetlen. Én megcsináltam a hengert úgy, hogy lereszeltem a 7-est, ókomból öntöttem egy 4-est, és felragasztottam a helyére. Majd ha lesz róla kép, akkor elküldöm. Ha meg valakinek nagyon kell, oda tudom adni az öntőformát is. Kiemeléstől nem lesz ám hosszabb rugóutad, ugye tudod? Ugyanúgy le fog koppanni a rugó, a kiemelés inkább csak optika, mellesleg az egész hátuljára káros (ledarált láncvezetők, meg ilyenekre gondolok...). Ha nagyon tuningolni akarsz, ajánlom a Gianelli rezonátort (Vértestolnán kb 4e Ft). Azzal pörög is, megy is, meg hamarabb szét is esik. Ha nagyon kell, beszélhetünk, hogy csinálok neked nyitott dobot (alu ház, rozsdamentes lezárások), de csak nyáron, most érettségi alatt nem foglalkozok semmi ilyennel. A keverékösszetétel csavarja nem az, amelyiken rugó van, az az alapjárati fordulatszámé... Karbit 80-as hengerhez (DT) 25-ig mindenképpen lehet, esetleg 28-ast (Dellorto NSR karbi pl.), de az csak visítva. 100-as hengerhez mehet a 28-as is bátran. Csak kell hozzá jobb légszűrő, meg át kell fúvókázni (ez egy nagyon idegtépő dolog, szétszedni-összerakni a karbit sokszor nem egy kellemes buli). Nagyobb olajpumpa nem kell, elég kicsit ráállítani a gyárira. CR méretű karbiról annyit, hogy a CR-nek 5x akkora (nem vicc!!!) csatornái vannak, mint a DT-nek... Ha a karbiból folyik a benzin, az lehet attól, hogy a tű vége el van kopva, és nem zár el rendesen. Sajna nem tudom, hol lehet ilyet kapni... Nekem volt egy másik, azt tettem bele, azóta jó.
Sheriff_:
Ha a power alatt folyik az olaj, akkor kivan a szimeringed. Egyébként semmi, csak az az olaj jön elő, ami nem ég ki a benzinből.
George34:
Majd elküldöm a rajzot, csak valahol be kell szkennelni még. De van rajta egy alkatrész (valami félvezető, az tuti), amire még nem jöttem rá, hogy mi. De majd felküldöm az oldalra...
Bandi2:
Megpróbálom szkenelni a CDI elektronika rajzát, meg az állítható rugóelőfeszítését, majd felrakod az oldalra?
Mindenki:
A vértestolnai srácot én is tudom ajánlani, teljesen korrekt, és általában DT-hez minden van nála. Meg tegnap voltam ott, van most NSR-je, meg CR-je is. A CR megy mint állat... Rendőrök tudnak szemetek is lenni, emgem csak egyszer fogtak meg MZ-vel, de nem vágtak meg. Más tapasztalatom hál' istennek nincs. Nem is akarom, hogy legyen. Az az alvázszám bediktálós dolog jó nagy szemétség volt. Na, most szerintem ennyi, majd küldöm, amit tudok. Meg megpróbálok sűrűbben ránézni a fórumra.
Jó motorozást mindenkinek!
Supermoto 80? Ha használni is akarod arra, amire építetted, akkor eléd vékony kerekek kellenének rá. Úgy meg nem valami szívmelengető látvány. De láttam már szép kis 2ütemű supermotokat. Kiváncsi lennék hogy néz ki egy DT.
atsz
70e-ér vettem, és kb 130-140-ből jó lenne megúszni a dolgot. Gyári új vez.tengely 80e Ft. Úgyhogy vagy utángyártott vagy használt. És még szelephimbák is kellenek.
Környékünkön legnagyobb büntetés motorozásér még csak a szelepszámolás volt. Vagyis:
-szelep ki
-megfordul
-jó messzire hátradob.
-gépet hazatol.
Álltalába minden ilyen eset után defektcsere volt, mert mindenki tolta neki hazafele vagy 50 km/h-val. Engem még soha nem kaptak el! Ha nem jársz ismerős helyen, akkor a szántáson keresztül le lehet lépni(azért, mert mindíg van az embernek jóakarója). Persze csak ha nem Niva-val vannak. Akkor húzósabb, de nem lehetetlen. De még menekülnöm se kellett. Lehet azért,mert nem szeretem az aszfaltot.
hali.
Én csak annyit mondanék, hogy mivel én versenyszerűen supermotozok van rálátásom a dologra és én is szeretném átalakítani a DT-met, de ha normálisra akarom megcsinálni (17colos fűzött kerekek) a legszerényebb számítással jönne ki 120 ezerből. ebben benne van 320-as féktárcsa is, meg a hozzávaló fékmunkahenger-kiemelő alkalmatosság is. És akkor még erre jönne a gumi.. Szoval maximum bontóból gyorsasági öntött alufelnivel lehetne olcsóbban megoldani, de az meg nem birná a terepezést, a supermotoban meg ugye az is van.
De ha valakinek van olcsóbb 5lete irja ki, mert vevő vagyok rá!
hali.
Dabre: a tel szám a maileden!Ha kész a motor, írd már meg, hogy hogy megy, mert én is szeretnék jövőre egy 350-es Dr-t!érdekelne, hogy hogy megy a 250-es.Amúgy meg lehet tudni, hogy mennyiért vetted így, és mennyibe fog kijönni a végén?
supermoto 80-as?hmm-nem rossz 5let
lumbergh:
ha nem vagy szívbajos, akkor nyogodtan vehetsz 125-öst szerintem is, de ez nagyban függ a fakabátoktól!
Nálunk is megmondták nekünk, hogy ha a faluban nem lesz randalírozás, akkor nem fognak bántani.
De pl. a szomszéd srácot a nem messze lévő faluban 3-szor is feljelentették a zsaruk.1., mert nem találtak semmi különöset a motoron, minden rendben volt(biztosítás, eü felszerelés, izzókészlet meg ilyenek), de nem akartak üres kézzel hazamenni, úgyhogy felhívták a diszpécsert, bemondták az alváz/motorszámot és egy perc alatt rájöttek, hogy 80-as a motor!A másik 2 feljelentés úgy volt, hogy megvárták az utca végén, hogy tolja e a motort:-nem tolta-megb****ták megint.
Szerintem kérdezd körbe a motorosokat a lakhelyeden, hogy mennyire csesztetősek, mert ha akarnak, úgy is találnak v.mit!
és a henger mellett az idomra is csináltathatsz matricát-jó nagyot, hogy szúrja ki a szemüket! :-)
ui.:ugye nem veszitek rossz néven, hogy én is írok, hiszen mtx-em van?A kis ferde-szeműek(nem feltétlenül Honda)gépeihez viszont egész életemben hű leszek.
1.
125-ös 50-es papírral nagyon-nagyon rendőr kedve függő.
Nálunk most jött !!! 10 új rendőr a faluba és úgy kezdték,
hogy odajöttek a motoros csapathoz, egyik szombat este, mikor
együtt eltünk a téren, és elmondták, hogy nem fognak velünk
foglalkozni, amíg nem az úton "ökörködünk", hanem a határban.
Azt mondták bukó mindig legyen, mert ha nincs nagyon megbüntetnek
(többek tapasztalták már...) azt is mondták, hogy ha bukó van
rajtunk nem állítanak meg, ezzel gyakorlatilag azt is mondták,
hogy nem fognak szívózni, ha a 12 éves srác jogsi nélkül
bukóban robogóval jár suliba...
DE! pl már a szomszéd faluban IQvitézek a rendőrök, mert volt olyan, hogy
az 51-es Simsonos gyereknek leengedték a kerekét, mert ugye megbüntetni
nem tudták, szoval azért tették, mert 51cm3-es a motorja (tudom hülyeség,
de van ilyen) aztán hallottam már ugyanezt 4sebesség miatt, és van olyan
rendőr aki szerint nem gyártottak 6 sebességes 50-es motort. (ez leginkább
az olasz motorral rendelkezőket érinti).
Nekem 4db Yamaha DT80LC2-es motorom volt meg volt egy Honda CRM 125-öm
mind 50-es papírral, és egyszer se foglalkoztak a köbcentivel a rendőrök,
ill. a DT-nél rákérdeztek és ha azt mondtam 50-es elhitték, a CRM-en meg
50cm3 felirat volt... Pesti rendőrrel nincs tapasztalatom, pedig voltam
suliban 4X a Moszkva téren.
Szoval én azt mondom, meg kell próbálni venni 125-öst 50-esként, de a minimum
tényleg egy igényes 49cm3 felirat és akkor valszeg. nem lesz gáz.
2.
Lumbergh:
Szerintem nem érdemes venni léghűtéses DT-t már, és 125-be ami "vizes"
az (ha jól tudom) már mind poweres. Nehéz lesz szerintem 150alatt találni
elfogadható állapotú DT-t, de nem lehetetlen, csak keresni kell.
A ráköltés mértéke szerintem a hozzáértéstől függ. Ha jó a füled, meg
lehet hallani, hogy mi csörög/nem csörög benne. Optikát meg mindenki
fel tudja mérni.. Lánc/lánckerekek/fék/fékbetét szerintem nem elhanyagolható,
szoval mindent át kell nézni rendesen.
Yamaha XT: nincs vele semilyen tapasztalatom, de az biztos, hogy 4ütemű 125ös
nem lehet valami erőgép, max. 15 loerö, de viszont előnye, hogy nagyon
keveset eszik, a kétüteműhöz képest semmit (kb. a felét)..
Yamaha TDR: Dabre!: A TDR az kétütemű!! Sőt ha nem csal az emlékezetem a
DT-blokkja van ám benne! max. annyi, hogy lehet, jobban meg van tuningolva, meg
talán önindítós.
Yamaha DT 125 LC: ezzel sincs tapasztalatom, de ez is 2T, és azért lehet jobb
(megbízhatóbb) konstrukció mert ezt még japánban tervezték/gyártották.
Mondjuk mivel öregebbek, nem biztos, hogy észrevehetően tovább birják.
Yamaha DT 125 R: ebben asszem olasz, vagy spanyol, vagy francia (hirtelen nem
tom melyik) fejlesztésű és gyártású Minarelli motor van, amiben én annyira
nem bízok, de mondjuk nekem is ilyen van :). (kezd is már csörögni)
elméletileg, ha minden folytás ki van szedve akkor 27/28 lóerő, de az enyémből
elméletileg minden ki van szedve, mégse megy 110-120nál többet és szer. ez akkor
nincs még 22 lóerő se, de javítsatok ki, ha tévedek!Ja és szerintem ilyet 180/200
alatt nem találsz még rossz állapotút se. (max. lopottat)
bandi2:
Vértestolnai DT-s ember(ek). Én ismerek egy embert, tőle volt az összes 80-as DT-m,
nekem soha nem volt vele problémám, teljes lelki nyugodtsággal elvinném hozzá a
motoromat szereltetni (ha nem csinálnám meg magamnak :)) DE! van Vértestolnán
egy másik ember is aki foglalkozik motor/alkatrész importtal, őt nem ismerem, ezért
nyilatkozni nem tudok róla. Mindenesetre akinek a honlapon kinn van a száma, az az
akit én ismerek. Ja és szerintem vállal szerelést, de meg kell tőle kérdezni 'fonon.
HUH! elnézést kérek mindenkitől, hogyha zavarja a hosszú hozzászólásom, és remélem,
hogy azért van akinek segítettem vele!
A vértestolnai srác szerel is. Nem tudom, hogy másnak vállal-e szerelést, de ő sok DT-t lepusztult állapotban hozza be külföldről, és faszán kipofozza. Kérdezzé rá.
Azt nem tudom, hogy mennyire megbízható!
lumbergh
Szerintem mindenféleképpen a 125-öst vegyed, de figyelj oda, hogy a henger alján már ne 125ccm legyen, hanem 49ccm Meg lehet csinálni egy reszelővel, pillanatragasztóval, dróttal (abból vannak a számok és betűk), és kellően vastag festékréteggel:-)!! Egyébként nem mindenhol hiszik el a rendőrök, hogy 50-es. Pl Itt Bp-en Nem nagyon lehet ezzel játszani:-) Vidéken nincs gond. Engem is egyszer már rendesen átvizsgáltak. 4 rendőr nézte körbe a gépemet, de nem volt gond, csak nem tetszett nekik a led-es hátsólámpám, mert nem volt CE jelzés rajta:-)(most sincs)
Mindenféleképpen Ypvs-est vegyél. Bár ez egy hibalehetőség, de a teljesítményben segítség.
Én úgy tudom, hogy ha minden jól van beállítva, és a folytások is jó helyen vannak (a polc alatti ládában), akkor kb. 27Le-ős a Dt.
Lenne egy kerdesem azokhoz akik mar ismerik valamennyire a vertestolnai sracot.
Korabban mar emlitettem, hogy a dt-mnek valoszinuleg gyujtas vagy cdi problemaja van, az autoszerviz ahol most van nem tud sok mindent kezdeni vele, ezert elvinnem mashova.
Vertestolnara gondoltam csak azt nem tudom, hogy a srac szerel, javit is vagy csak alkatreszt arul? Szerintetek hova vigyem, ahol nem vernek at nagyon?
Én még nem hallottam, hogy valakit ezért elkaptak volna a rendőrök.
Mennyi macera van vele? Ez állapotfüggő. Egy jó motorral semmi. Talán még le se kell mosni.
Az XT-nek és a TDR-nek semmi köze a DT-hez. Max annyi, hogy Yamaha. Mind a kettő nagytestű 4ütemű motor. De ha találsz 150-ér XT-t akkor inkább azt vedd meg.
Poweres DT '85-ös asszem 22LE, és szerintem eddig nem gyártottak 28LE-s 125-öst. Vagy igen?
némi tanácsra lenne szükségem.
tavaly próbáltam egy cimborám DT80-át ,és teljesen belekavarodtam. mostanra gyűlt össze a zseton, uh szeretnék beruházni. jogsim nincs, viszont a cimbora azt tanácsolta, h 125-öst vegyek kismoci papírokkal. szó, mi szó igen csábító a 28(?) LE...
gyakorlatilag semmi lövésem a DT-khez, uh jól jönne némi segítség.
1. mennyire rizikós 125-ös gépet hajtani 50-es papírokkal? szokták ellenőrizni a rend őrei?
2. milyen évjáratot ajánlotok? max 150e-em van rá mindenestül (és akkor már belekalkuláltam 1hónap zsíroskenyeret is:)) power-szelepest érdemes?
3. mennyi macera, és ráköltenivaló van vele vásárlás után?
4. olvastam hirdetésekben XT-t, TDR-t, LC-t, R-t... mi micsoda???
El tudnád küldeni annak a 250ccm felett foglalkozó bontónak a címét és telefonszámát? Ezt az Mz bowdenes dolgot asszem megjátszuk. Előtte még fölhívom a vértestolnai srácot, hogy milyen árba van neki gyári. Köszi!
ZDoman:
Köszi szépen!a gyapotos kipuffogón már én is gondolkodtam, de nem tudom, hogy megéri-e csináltatni, vagy inkább vegyek.Nemtudom, hogy milyen árben vannak.A kiemelést értem, hogy mit írtál, meg el is tudom képzelni/szerintem ez a legegyszerűbb, meg igényes is, mert akármikor visszaalakítható, nem úgy, mint a heggesztés/toldás-foldás, stb.az olajszivattyú csöve a membrán fölé megy!
Most az a gáz a karbimmal, hogy ha megállok és leállítom a motort, és nem zárom el a benzincsapot, akkor folyik a benzin, és ezt eddig nem csinálta!Szétszedtem, kitakarítottam, ahogy a nagy könyvben..., mert azt hittem, hogy felakadt a tűszelep a kosz miatt, úgyhogy ez kizárva.A biztonság kedvéért vettem STP karburátortisztító adalékot, kíváncsi vagyok.Visszatérve a karbihoz, az egyik haveromnak volt egy ilyen mtx-e, és azon Mikuni karbi volt, ránézésre olyan, mint az mtx125r-en(olyan egy másik havernak volt), de nem volt bekötve a különolajzás.Az a motor nagyon ment!simán kipörögte az órát(10-11000), gyorsult is nagyon, és a vége is 95 körül volt gyári dobbal!!!
a Sheriff a tesóm... az a baj a motor revüs hirdetésekkel, hogy mindegyik messze van!(Nyíregyháza mellett lakunk)Azért felhívtam az egyiket, talán van küllője, a fűzésre megy találtam végül egy boltot, ahol a szerelő meg tudja csinálni.ZDoman:sokat segítettél!köszi!
george34: vigyázz a tirisztorral, az én mtx-embe 18000Ft volt bontóból!
Dabre: a tesóm dt-jébe MZ kuplungbowdent vettünk, az ha nem pont olyan hoszzú, le lehet vágni, és lehet kapni 10ft-ért csavarozós bowdenvéget.A gyári asszem 4-5000 ft körül van, de ez nem biztos.Az egyik legnagyobb motorbontó Majosháza(benne van a Motor Revüben-www.auto-tuning.hu), meg van a revüben kifejezetten 4 ütemű japán bontó-cím 250cm3-től.
Pepula
Friss hús vagyok még a pályán,de máris sz.ban vagyok.Dt50mx a gépem, totál lelakva vettem.Már összepakoltam csak az elektronikám meghalt.Pontosabban a tirisztor v.mia rák! Ha,ráérnél elküldenéd nekem a nyák rajzát és az alkatrész listát,nembaj ha csak a 80-as van meg!
A címem: simsongyuri@freemail.hu
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!
Hali!
A segitségeteket szeretném kérni.
Öcsém vett 1 DT 125-t, és az évjáratára lenne szükségem.
A motor még léghütéses, dobfékes, hátul kponti rugos. Néztem a DT-oldalt, de ott nem találtam pontosan ilyet.
Szerintetek 8eHUF jo ár 1 komplett műszerfalért???
Évjárat: 1982 Megye: Budapest
Ára: 130000 Feladás dátuma: 2003.02.09.
Tel.: xx-xx/xxx-xxx
Eladó egy Yamaha Dt125mx enduro 50-es papirokkal! Léghütéses,dobfékes,teljes motorgenerállakl(500km van a motorjába,még nincs bejáratva) nagyon jó állapotban!! Érdeklödni csak telefonon!
Csak úgy találomra kerestem egy hirdetést! Döntsétek el, hogy mennyire adtam olcsón, vagy drágán.
A hibái:-Elektronika, de mint az kiderült, mert ismerős vitte el, nála már működött valamennyire a világítás. Amikor elvitte, nálam csak a műszerfalvilágítás működött.
-Gáz-, kuplungbowden szorul szorul. A kuplungot próbáltam kiküszöbölni, de mint hallom nem ment, úgyhogy azt veszek neki egyet. kuplungbowden! Milyen más motorét lehet belerakni? Vagy boltba mennyibe kerül az utángyártott/eredeti?
Szasztok.
Dabre: A tied milyen állapotan volt amikor eladtad??Mik voltak a hibái(minden aprót írj le ha ráérsz)...Én is elszeretném adni és érdekelne hogy mennyit kérjek érte....
Te olcsón adtad el??Mert én ebbe a részében nem vagyok otthon a dolgoknak.Minden tanács érdekel!
Köszi Robi
Felpakoltam az oldalra a kepeket meg tulajdonosokat amiket az elmult 1-2 hetben kaptam. Ha valaki kuldott valamit es nincs ott akkor megegyszer kuldje el! Koszi.
atsz:
én is szoktam levett hátsódobbal menni néha, és nekem is ugyanez volt mindig:
jobban gyorsult, de nem ment (sokkal) többet végre...érdemes csinálni egy gyapotos
hátsódobot, hogy ne szólaljanak meg a risztók a motor hangjától és a
lehető legjobban gyorsuljon a motor.
Kiemelést legegyszerűbben egy téglalap alakú zártszelvényből lehet csinálni (!!!)
A DT80/125-höz van és az is kb abból van. Úgy kell csinálni, hogy a felső rögzítőpontnál
ki kell csavarozni a telót, el kell fordítani 90 fokkal és arra kell rátenni a zártszelvényt,
amit feljebb kifúrtál és oda csavarozod az alvázat. Persze a zártszelvényhez is hozzá kell
csavarozni a teleszkópot. Ha ezt nem értetted, akkor utánanézek képnek és elküldöm emilbe...
A karbikon 2 csavar szokott lenni: egyik rugós, általában kézzel is tekerhető, ez az alapjárat
állító csavar. A másik egy kisebb, eldugottabb, ez a levegőcsavar (keverékösszetétel).
Nagyobb karburátornak szerintem csak tuninigkipufogó felszerelése után (vagy azzal együtt) van
jelentős hatása, mert a 2T motorokat leginkább kipufogóval folytják gyárilag (általában) és ha már
a kipufogótól kiforogna és a karbi nem szállít elég benzint (levegőt) fúvókázás, vagy légszűrőtuning
után, se szerintem csak akkor érdemes karbit venni.
80cm3-es motorra 26-28mm-es karbit szoktak tuning gyanánt rakni, de asszem a 80-as DT-n is 22-es van,
szoval a Te 18-asod után az is fejlődés lehetne.. Szerintem más olajszivattyú nem kell. Azt nem tudom,
hogy az MTX-en hová megy az olaj a szivattyúból (karbiba/membrán fölé??) mert ha a karbiba csatlakozik,
akkor olyan karbit érdemes keresni, amibe szintén csatlakozik az olajszivattyú... Ha mégsincs olyan akkor
meg lehet azt játszani, hogy kikötöd az olajszivattyút és keverékkel jársz, de nem ajánlatos,
mert keveréknek sokkal több olajat kell öntenia benzinhez és drágábbra jön ki.
Sheriff_:
Nem biztos, hogy jó 5let házilag küllővel foglalkozni mindenféle "előképzés" nélkül.
A MotorRevüben kb. 5 hely van ahol foglalkoznak ilyenekkel, szerintem náluk kellene próbálkozni.
vannak uj videok megint, majd lehet rakok ki belölük.
Sziasztok.
Dabre: Mennyiért adtad el a DT-d??
Neked nem lógot a váltó tengelyed??
Nekem a szimeringet 2hetente kiveri!!
Lehet hogy én is eladom a DT+a Simosont és a kettő árából veszek egy fiatalabbat.
Ezért érdekelne hogy mennyiért adtad el. Köszi