Keresés

Részletes keresés

goldenboy Creative Commons License 1999.06.20 0 1 30
Hat nemtom gyerekek. Speciel en nem altalanositanek, hogy a "szabadenergia-kutato" az ilyen, meg olyan. Szemelyesen ismerek nehany honi fejlesztot, nem a buxatomogetes jar a fejukben elsodlegesen. Ugyanakkor meg tudom erteni a zarkozottsagukat, a paranoiajukat. A kutatashoz penz kell gyerekek, az eredmeny eszkozon torteno manifesztalasahoz pedig szinten kell penz, nem beszelve arrol, hogy egy tenylegesen, a gyakorlatban is mukodeset bizonyitott elmelet piaci erteke mekkora. Baszottnagy. Baszottnagy, sot hatalmas tovabba az a toke- es piaci ero, amelyik ezeket az eredmenyeket a sajat jolfelfogott erdekeben ki akarja sajatitani, fiokbadugni, hogy tovabb rabolhassa a vilagot hulyeseggel, es szennyezze ossze a kornyezetet unokaink szamara is emlekezetes modon a jolismert energiaforrasok jolmegszervezett ertekesitesevel. Ezzel az erovel all szemben 1-1 db. idiota fejleszto, neha egy kisebb csoport, akik jonnek itt a bolcsek kovevel, mint a kisbencek, hogy nesze piti emberek, lehet okulni belole,
nem kell feltetlenul rakban meghalni 35 evesen.
Probalj meg Karcsu kiallni a blahara a kis eszkozoddel, ha van olyanod egyaltalan,
basszal fel terjedelmes dokumentaciot a netre. Nem fog senki korbetapsolni, hogy megerkezett kisbence, a nagyokos fejleszto, es letette elenk A Megoldast. Kabe ket orad van onnantol, hogy publikaltad public helyen, s ha nem apukad az effbiaj elnoke, jonnek a csunyafijuk, es kiradirozzak a nevedet az anyakonyvi kivonatbol, aznap szartal utoljara. Ez nem jatek. Nezzetek meg,
ha a fejleszto kiteszi a cuccat, nem is, eleg, ha csak hangosan gondolkodik monnyuk a Melyvizben, rogton jon tiz okosabbnak lacco felszentelt berenc a mittudomenmilyen akademiarol, es belefojtja a szot, harom felmondat utan. A moderator gyerek nem tudja leugatni ezeket a pitbullokat, akik
egyebkent azert kapjak a fizetesuket, hogy nap-mint-nap bebizonyitsak maguknak es nekunk, Newton milyen fasza kis helyen ult es milyen jokor ott, az almafa alatt.
Hitelesseg: az interneten nincs olyan, ettol a mediatol nem szamonkerheto, menj utana, ha bizonyossagot akarsz.
A net-en torteno publikalas semmit nem old meg, a jonep este nyolckor nem az aktualis zero-point site-ot letoltve fogja benyomni a borsodit.
Holist arra utal, hogy kiforrott es kidolgozott marketing-kommunkikacio kell a targykor nepszerusitesehez. Ugyvan, azkell.
A higrogennel kapcsolatban mar elkezdtek az usa-ban, megpedig igen okosan. Kulonbozo alapitvanyi forrasokbol finanszirozva (itt johetne Soros Gyuri bacsi), videoval, cederommal, kiadvannyal bemennek egy highscool-ba, s ott elbeszelgetnek a gyerekekkel demonstrative az gyakszioran. Megkerik Johny Kisbencet, hogy tolja be a garazsban osszerakott elektrocellas Dodge-ot az udvarra, amit a nyugdijabol finanszirozva rakott ossze szemben a dajmlerkrajzlerrel, burrogtesse meg a gyerekeknek, szagoljak meg a vizgozt a kipufogon kijove, s lass csodat, a gyerek ugy szalad haza, hogy apa, anya, hagyjuk a benzinkutat a picsaba, hol tartjatok itthon hidrogent. Igaz, az amerikai jonepet kurvara nem izgatja a benzinproblema, van dogivel, meg olcso,
de a ma nevelodo generacio mar nem nezi jo szemmel a kipufogofustot. Japanban kormanyprogram van a megujjulo energiaforrasok kutatasara es zaros hataridon (5 ev) belul az atallasra! Mindezt nem az ujjambol szoptam, hanem a Discovery Channel-en igen keso ejszaka-hajnalban nyomnak paradigma-valto musorokat, gyakrabban, mint az rtl-en. Viszont a plebsz rtl-t nez, az meg szarik az egeszre. Nem a kutatokkal, s nem a talalmanyaikkal van problema, hanem a mindenkori erdekekkel, a szurokkel, amin es ahogyan atmegy az info. Be kell csomagolni a dolgot szepen, es ugy letenni, ahogy leteszik a barbibabat. Akkor lesz siker.
Előzmény: Karcsu (27)
holist Creative Commons License 1999.06.20 0 0 29
Kedves Karcsu,

tökéletesen egyetértek arról, amit a kutatók hibás attitüdjérol írtál. Társuzl még hozzá messianisztikus tudat is - mintha nem is igazán az kéne nekik, hogy sok lóvé, hanem az, hogy Clinton, Jelcin meg a többiek egyenes adásban csókolgassák a ciipojüket és adjanak hálát, hogy megmentették az emberiséget. Annyira furcsa, hogy egynek sem jutott eszébe megtörni a hallgatást, hogy néha azt gondolom, a muködo, gyakorlatban használható vákuumenergiás készülékekrol szóló híresztelések nem lehetnek igazak. Ismerek valakit, például, aki azt állítja, hogy több száz ilyen találmány van abirtokában, és sumálkol, hogy lassankint kell elovezetni, meg hogy nem értett még meg rá a világ...
hát nem tudom.

holist

holist Creative Commons License 1999.06.20 0 0 28
Na de goldenboy, hónapok óta tudjuk, hogy a magyar titkoszsolgálat ezt a fórumot (az egészet) követi - vagyis akkor még az internettot követték, de biztos vagyok benne, hogy az index is a látókörükben van.

Mellesleg úgy veszem ki, hogy kísérleti jelleggel, nagyon óvatosan, rendszeresen hangoztatva, hogy "évtiozedek fognak kelleni ahhoz, hogy ebbol bármi gyakorlatit, ha egyáltalán" már szabad foglalkozni a dologgal, nem életveszélyes, csak a tudományos karrierjével játszik, aki ilyenre adja a fejét, de akad egy két olyan tekintély, akit nem ehet csak úgy egyik napról a másikra nevetségessé tenni - viszont elhiszem, hogy a gyakorlati alkalmazás bizgatása igencsak hazárdjáték.

Gondolj bele - nem elég, hogy a technológia alkalmas legyen a paradigma váltásra - az is kell, hogy a tömegeke errol kello számban értesüljenek - az a "több évtized" arra fog kelleni, hogy fontolva haladva, sok kísérlettel kidolgozzák azt a marketinget, ami lehetové teszi majd, hogy használjuk a fehér energiát, de fizessünk is érte rendesen, és ne borítsa fel a status quot.

Mondjuk a Soros speciel bekavarhatna ennek a tervnek, ha igazán akarna. Úgy látom, nem akar.

holist

Előzmény: goldenboy (24)
Karcsu Creative Commons License 1999.06.20 0 1 27
"...(az elmelet szerint a nullponti energia kinyerese anyag-antianyag viszonylataban zajlik, vagyis az antioldalbol a kinyeres altal athozott es felhasznalt energia hianya a masik, az antioldalon novekedest jelent, remelem ertheto)..."

Valamit félreértesz. A fenti állítás csak akkor igaz, ha anyagot állítasz elő. Hawking szerint ilyen megy végbe fekete lyukak körül, amikor a vákumfluktuációban keletkező virtuális részecskék a gyorsulás miatt valódi létet nyernek. Persze ez csak spekuláció. Egy másik spekuláció az, amikor két nagyméretű atommag ütközik, a közvetlen környezetében olyan nagy erők alakulnak ki, hogy ezeket a virtuális részecskéket valódivá teszik.
De ez is csak spekuláció! Egyiket sem figyelte meg senki!
Ezt nem energia kinyerésre használják, hanem azt akarják bizonyítani, hogy egyáltalán VAN vákumenergia.

A vákumenergia kinyerésekor nem részecskéket próbálnak előállítani, hanem megbontani a vákumenergia homogenitását valamilyen módon. Ráadásul nem munkavégzéssel, ha lehet, hanem valamilyen "konstrukcióval".
Az így kialakult inhomogenitás energiaáramlást kelt, és ez az áramlás használható fel tényleges energia kinyerésre.
Olyan ez, mint egy vizierőmű. Nyilván fel kell építeni, ami munkabefektetés, de ha műközdi kezd, akkor más nem igényel különösebb beavatkozást. Ezt értem konstrukció alatt.

Még néhány gondolat a politika és a kutatás összefonódásáról.
A szabadenergia kutatók fejében kellene először megváltoztatni a gondolkodási módot. Nem az anyagi profitot kellene szem előtt tartani, hanem tényleg elhivatott emberként a köz javát szolgálni. Minden kutató arra hajt, hogy először szabadalmaztassa a készülékét, persze elhajtják őket a szabadalmi hivatalból, mert nem illeszkedik munkásságuk eredménye az aktuális tudományos paradigma rendszerbe. Ők a meg nem értett zsenik! Szegények.

Ha én lennék a feltaláló és zsákutcába kerülnék azt mondanám: Rendben, le vagytok ti ...! Felteszem a Netre a teljes dokumentációt, elküldöm 236 példányban klf. újságoknak, a működő prototípussal meg kiállok a Blahára és jöhet a pupomra a szabadalmi hivatal. De nem titkolózok, mert akkor észre sem fogják venni az emberek, hogy eltett a maffia láb alól.

Őszintén! Hány teljes dokumentáció van fent e Neten, amit változtatás nélkül meg lehet építeni?
A kapzsiság! Ez teszi tönkre a egészet!

Karcsú

Előzmény: goldenboy (24)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.20 0 1 26
Ja egyébként én kezdem kissé úgy érezni, hogy Lovecraft bácsi nem mondott baromságokat, és a Föld télleg élo szervezetként viselkedik. Az immunrendszere küzd az ilyen problémák ellen.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.20 0 0 25
Nem is létezik hiteles forrás. Nekem ez lenne a szakom. Mégis, pl meteorológián azt tanítják, hogy ez spekuláció. Különbözo idopontokban mérik az adatokat, amikor egyébként is magasabb a homérséklet, és ezt vetik össze olyanokkal, mikor épp alacsonyabb volt, és hasonlók.
Ugyanakkor környezetgazdálkodásból egyértelmu és surgosen megoldandó problémáról van szó, mivel pár éven belul víz alá kerülhetnek jelentos területek a sarki jégpáncél megolvadásából kifolyólag. A fene se érti, mi van itt:)
Előzmény: holist (22)
goldenboy Creative Commons License 1999.06.20 0 0 24
Na, csakhogy kiborult a bili gyerekek, mar vartam, mikor dobja fel valaki a temat, noha korabban is voltak ra kiserletek a forumban, de erdektelensegbe meg hulyesegbe fulladt az egesz.
Zero point energia: aki ma ezzel kiserleti, gyakorlati-kutatasi szinten foglalkozik, az az ember v. csoport az eletet kockaztatja, mer ugy tuntetik el az ilyen faszikat a tisztelt olajlobbi munkatarsai, mint az omo a mustartfoltot. A dologban egyebkent szerintem nem is annyira a technikai megvalositas mikentje a problema - arra mar mukodo modszerek vannak, ki-ki utananezhet, ha akar -, hanem azok a tarsadalmi valtozasok, amelyeket ennek a teknologianak a hetkoznapi alkalmazasa generalhat. Egy kontroll-szemleltu hatalmi vilag, mint ez, ami most az agyunkat nyomja, soha nem fogja engedni ennek a szabad, a kesobbiekben barki szamara hozzaferheto, ingyenes energiaforrasnak az elterjedeset.
Tehat sucks a szisztem, elobb azt kell lecserelni, konkretan a kepviseleti demokraciat, ami a ti valasztasaitok szofisztikaltan manipulalt eredmenyeivel juttat es tart haltalomban a szisztem irant elkotelezettseget mutato korrupt kis idiotakat, akiknek kurvara nem erdekuk, hogy barminemu valtozas tortenjen idelennt a foldi energia-strukturat illetoen, mert olajtol vastagzsebu megmondoemberek finansziroznak mindent,
mediat, (ezt is), kozgondolkodas manipulalasat. Mellesleg baj van a kapitalizmussal is, Soros Gyorgy fel is hivja a figyelmet, egyfajta erkolcsi paradigma-valtast feszeget, hogy miert nem lenne eleg a haszon fele is akar?
Igen, igaza van, de sajnos erkolcsi alapokon nem lehet megreformalni a
kap.-ust, mer az ember olyan, amilyen,
a fele sosem eleg.
Problema mutatkozik tovabba a nullponti energia-felhasznalas tenyleges, termeszeti kovetkezmenyeibol, - oke, egy dolog, hogy nem kornyezetszennyezo sem az energia eloallitasa, sem a felhasznalasa -, de vajon tudhato-e, hogy amit elveszel innen, annak a hianya, azaz a nullponti enrgia eseteben az antioldalon a tobblete (az elmelet szerint a nullponti energia kinyerese anyag-antianyag viszonylataban zajlik, vagyis az antioldalbol a kinyeres altal athozott es felhasznalt energia hianya a masik,
az antioldalon novekedest jelent, remelem ertheto) hosszutavon mit fog eredmenyezni, milyen fizikai, kornyezeti es elettani hatasi lehetnek,
prognosztizalhatatlan, senki nem tuggya, meg a nullpontkutatok kozott sem meri kijelenteni senki, hogy ennek mekkora lesz a merteke, s mekkora a veszelyessegi faktora egy bizonyos merteken tul rank, a felhasznalokra?
Ketseg kivul az ugynek van letjogosultsaga, de a jelen hatalmi es vilagberendezkedesi korulmenyek csak ellene dolgoznak. Egely annak idejen megprobalta feszegetni a tarsadalmi es eletminosegbeli valtozasok a jelenlegihez kepest pozitiv iranyba torteno elmozdulasanak lehetoseget
valamelyik Mozgo Vilag-ban, - sajna nemtom melyik szamban - , termeszetesen a tudomanyos (al)vilag cinikusan kifigurazta, ami nem lepett meg.
A cikket olvasva es tovabbgondolva meglepett viszont, hogy igen-bizony karnyujtasnyira vagyunk a
konkret megvalosithatosgatol.
Az akadalyt nem mi, dolgozo, termelo, gondolkodo emberek jelentjuk, hanem azok, akiknek a dontesei kellenek ahhoz, hogy a technologia teret kapjon.
Jellemzo, - minden politikai felhang nelkul - hogy Egely szdsz-es elvbaratai
es tamogatoi, tudvan es ismerven kutatasi jelentoseget, 94-ben hatalomra kerulve hatatforditottak neki, ajto bezar. Vajon miert? Az eladdig a targy irant elkotelezettnek mutatkozo, valtoztatni akaro ertelmisegiek hatalomhoz jutva eccercsak hoppla,
fuget mutattak a kutatonak. Kurva erdekes, nem? Mitol valt hirtelen
Egely szalonkeptelenne a szamukra?
Az, hogy a tudomanyos alvilag cinikus, meg fikazos, az meg ertheto, vedik a sajat kis tyukfarmot, kinemszarjale oket. Nem vagyok biztos azonban abban, hogy jelen forumot nem figyeli-e maris
a mindenkori nagyhatalmi erdekeket szolgalo es kiszolgalo harmadik szem.
Folyt. kov.
Előzmény: holist (21)
Karcsu Creative Commons License 1999.06.20 0 1 23
Persze spekulálunk. Van egy olyan elmélet, hogy minden tendencia előbb-utóbb aláássa saját létének feltételeit.
Az üvegházhatás miatt felmelegedett légkörben több a felhő, ami miatt kevesebb sugárzás éri a felszínt.
Aztán a kicsit melegebb környezetben az aerob növényzet sokkal több széndioxidot fogyaszt el.
stb, stb.

Nagyon összetett, fel sem fogom minden aspektusát, de szerintem mindenki így van ezzel valamilyen mértékben.

Más.
Az összes eddig dokumentált témába vágó kísérlet közül a víz alatti robbantás a legérdekesebb. Nagyon jól mérhető, egyértelmű pozitív energiamérleggel.
Erről meséljetek!

Karcsú

Előzmény: holist (22)
holist Creative Commons License 1999.06.20 0 1 22
Habár, nem kell nagy homérséklet-emelkedés ahhoz, hogy a helyzet sokat romoljon - néhány fok, ha jól tudom, megemelné a tengerszintet és, ami talán még rosszabb, kibillenthetné az idojárásrendszert aktív egyensúlyából (mintha ez már meg is kezdodött volna). Vagy nem? Tudom, van, aki szerint nincs is global warming, vagy legfeljebb a marketing concept szintjén. Én nem tudom - nincs hitelesnek tekintheto információforrásom.

holist

holist Creative Commons License 1999.06.20 0 0 21
TÉnyleg, igazad van. Csökkenne az üvegházhatás, tehát az extra ho gyorsabban mehetne ki. Lehet, hogy Clarke papa ezúttal melléfogott, nem számolt? Pedig szokott. Meg vagyok gyozve, hogy a dolog nem ilyen egyszeru. Köszi,

holist

Karcsu Creative Commons License 1999.06.20 0 1 20
Igen. A felszíni hőtermelés függvénye is. De szerencsére elhanyagolható a Földet érő napsugárzás energiamennyiségéhez képest.
Jussanak eszedbe a fagyos sivatagi éjszakák is!
Nem elfelejtendő, hogy a széndioxid kibocsátás is jelentősen csökkenne, ami az üvegház hatást gyengítené.

Karcsú

Előzmény: holist (19)
holist Creative Commons License 1999.06.19 0 0 19
Tévedés - ha hirtelen, pár év alatt, mindenki elkezdene annyi energiát használni, mint most az átlag amerikai polgár, akkor igenis melegebb lenne. Nem beszélve arról, hogy nyilván még sokkal többet használna mindenki, hiszen gyakorlatilag ingyen lenne. Igaz, hogy a ho kimegy a világurbe, de az egyensúlyi homérséklet azért a felszíni hotermelés függvénye.

holist

Karcsu Creative Commons License 1999.06.19 0 0 18
"...akkor itten hamarosan emelkedni kezd a homéro higanyszála..."

Nem fog. Elmegy a meleg a világűrbe. Ami itt marad, az is csak az üvegházhatás miatt van.
Amennyi fát, szenet, olajat, gázt elégettünk, már sok fokkal melegebb lenne, ha tényleg itt maradna a teljes hőmennyiség.

Karcsú

Előzmény: holist (17)
holist Creative Commons License 1999.06.19 0 0 17
A téma engem is komolyan érdekel. Angolul beszéloknek javaslom, hogy valami éppelméjubb kereson ne csak a zero point energy kifejezésre keressenek, hanem az overunity energy, vacuum energy, white energy, vacuum coupling, quantum cavity effect kifejezésekre is. Sot, a cold fusion-dolgok egy része is errol szól. Nem mondom, hogy meggyozodésem, de sok éves, hellyel közzel végzett, hobbi szintu érdeklodés után határozottan hajlok arra, hogy ez a dolog van, és arra is, hogy a világi hatalmak ott irtják tuzzel-vassal, ahol érik.

Joe Firmage website-ján (www.thewordistruth.org) névért, emilért cserébe ingyenesen ajánlja hosszú könyvét, aminek a címe The Word is Truth. Én odaadtam az emilemet, nem spammel. UFO-hívo az ipse, és talán nem teljesen komplett (nagyon jól fizeto állást hagyott ott vagy két-három éve, hogy hirdesse az igét), de a könyv azért mégis érdekes volt (végigolvastam) egy hosszú fejezetet szentel a zero point energy kérdésének, és nagyon jó irodalomjegyzéket lehet kimazsolázni belole. Úgy tunik, az effektus (nevezik Casimir-effektusnak is, de már a jó öreg és titokzatos Tesla is foglalkozott vele) valóban, a legrigorózusabb tudományos fórumokon is igazolódott - persze amit ott igazoltak, az nagyon messze van a gyakorlati alkalmazástól. Rebesgetik, hogy gyakorlati alkalmazás is van, de mielott ezt a technológiát odaadnánk nekünk, még át fogunk állni a hidrogént égeto motorra.

Érdekes módon a jó öreg Arthur C. Clark 3001, te Final Odyssey címu regényében biztosra veszi, hogy addigra ezt fogjuk használni - viszont felhívja a figyelmet, hogy igazából nem tudjuk, honnan csatoljuk ki az energiát (megkockáztatja a feltevést, hogy a szupernovák olyan bolygókról indulnak ki, ahol a lakók túlzásba viszik a vákuumkicsatolást), és az is gond lehet, hogy ha mindenki gyakorlatilag ingyen korlátlan mennyiségu energiához juthat, akkor itten hamarosan emelkedni kezd a homéro higanyszála -

egyébként nagyon érdekes téma, fénysebességátlépés, anitgravitáció, ilyenek, és mindez ma már elfogadott tudományos lapokban... Ha lesz egy kis idom, a Firmage könyvbol kitúrok egy-két cikket. Van továbbá egy Infinite Energy címu folyóirat is (egy barátom küldte el nekem a 98 október/novemberi számot). Ebben a cikkek hangvétele olyan, hogy gyakorlatilag elvetem a "begozölt orültek" hipotézist. Most elokotortam - van ezeknek website-ja is, www.infinite-energy.com.

Sok sikert, írjátok meg az eredményeket!

holist

Dale Cooper Creative Commons License 1999.06.19 0 0 16
Ez valami olyasmi mint a virtuális elektron, nem? Tudtam, MÁGIA!!!!! Egyébként nem a kashmír, hanem az afgán hasis a legjobb!!! Attól aztán egyből megérted a világképletet! Lásd: GUT.

Üdvözlet Tibetből:

Agent Cooper

bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.19 0 0 15
Alfred es elhitted neki ? :-)))

Kerdesek:
-Mit jelent az hogy, hat az energia ?
-Mit jelent az, hogy learnyekolod az energiat?

A fizikai energia definicio fuggvenyeben a fenti ket dolog egyszeruen baromsag...

Utalom Egely mestert mer mindig ugy dolgozik, hogy elovesz valamilyen kellokeppen specialis ez ezaltal az atlagemberek szamara nem ismert kvantumfizikai jelenseget es belefoglalja valamilyen nepmesebe...

Előzmény: Alfred (14)
Alfred Creative Commons License 1999.06.19 0 0 14
Én olyat nem tudok még viccből sem mint bnoplwk2, de az Egely egy műsorban elmagyarázta, hogy a nullponti energia a tér minden pontjában minden irányba hat. Ezt felhasználni igen egyszerű, mondta, kell hozzá egy vizimalomkerék-szerű szerkezet, amit le kell árnyékolni minden irányból és csak egy kis lukon át kell beengedni az energiát, miáltal a kerék mozgásba jön, és máris használható energiánk van.
Évek óta gondolkodom ezen, de vannak részletek, amik nem tiszták.
-Az oké, hogy leárnyékolom, de az árnyékoláson belül lévő energia nem fogja zavarni a forgókámat?
-Miből van az árnyékolás, és miből van a kerék?
-Ha ez ennyire egyszerű, hogyhogy nem jelentkezik ez a jelenség véletlenül, mondjuk a háztartásomban?
Úgy érzem sokmindenre tudnám használni ezt a szerkezetet, ha sikerülne összeütni egyet, tehát segítsetek! :-)
vomit Creative Commons License 1999.06.18 0 0 13
német nyelvet gyakorolni ide, meg ide érdemes elkukkantani.
vomit Creative Commons License 1999.06.18 0 0 12
itt is van egy cikk: Top Ten Impossible Inventions That Work, és ez is érdekes lehetNEXUS Magazine
MIHALA Creative Commons License 1999.06.18 0 0 11
pint!
Fejből nem tudtam egy nethelyet sem, de a kedvedért kerestem.
Az egyik link: www.cool.icestorm.net/zpe.txt , ez egy Scientific American cikk (1997 dec.) a nullponti energiáról, amiben szó van a Casimir féle erőről, és a kiméréséről is.
A másik link: http://www.jps.net/physics/gravitation.htm , ez egy 1998-as cikk, ami a Casimir erő és a gravitáció kapcsolatát tárgyalja.
Vagy még egy: http://www2.ari.net/odenwald/anthol/vacuum.html .
Érdekes még a következő oldal, ami különféle hipotetikus űrjárművekről szól: http://www.lerc.nasa.gov/WWW/PAO/html/warp/ideachev.htm#worm.
Jó olvasást a hétvégén!
Mihala
Előzmény: pint (8)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 10
Regen volt es nem is emlexem mar ra pontosan...
Az elemi reszecskek 2 nagy csoportra oszthatok: bozonok es fermionok espedig allapotfuggvenyuk alapjan. A lenyeg az, hogy zart rendszerben a bozonok mindegyike lehet azonos energianivon mig a fermionok kozul csak 2. Namarmost az elektron az fermion kategoriaba tartozik. Igy ha zart rendszerbe tobb mint 2 kerul akkor mar a 3., 4. es igy tovabb nem erheti el a lehetseges legkisebb energianivot es minel tobb elektron van egy ilyen rendszerben annal magasabb energianivora kerulnek az utolso belepok. Az elemi reszek egy zart rendszerben 2 fele energiatipussal rendelkeznek: mozgasi es potencialis. A Mozgasi energiajuk van kapcsolatban a homerseklettel mig a potencialis energiajuk kapcsolatos a fentebb emlitett energianivokkal. Namrmost 0K-n mexunik a mozgasi energia igy marad a potencials csak. Ha a 0 Kelvines rendszeredben az elektronjaid potencialis energiajit osszegzed akkor megkapod a rendszered nullponti energiajat. Csak a miheztaras vegett ez altalaban boduletesen nagy ertek szokik lenni.
OpiumPapa Creative Commons License 1999.06.18 0 0 9
Hali !

Engem komolyan érdekel a dolog és nagyon nem az indexen dívó nullázásra gondoltam.
Jöhet minden, a Csandraszekár határtól a doppler effektusig minden, nem vagyok túl tájékozott, de hátha tőletek leszek, leszünk.

OpiumPapa

pint Creative Commons License 1999.06.18 0 0 8
Adnál hozzá linket, ha elérhető a neten? Bocs ha már volt, akkor küldd emilben.

Szvsz sokmindent lehet igazolni, de a nullponti energia nem használható fel.

Előzmény: MIHALA (7)
MIHALA Creative Commons License 1999.06.18 0 1 7
Gyerekek, ez most poén rovat, vagy tényleg érdekel valakit a téma?
Egyébbként a Casmir effektust két egymástól független, a tudományos világ által elfogadott mérés is igazolta (ld. Élet és Tudomány).
Hm?
Újlaki Creative Commons License 1999.06.18 0 0 6
Tévedsz, nem nullpont-energia, hanem pont null energia.

Egyébként energiatakarékos (nullpont) sütőben is lehet kacsát sütni.

Előzmény: Csúnya Kiskacsa (5)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 4
Vagy ezt mondta már valaki, valahol, valahogy, valamikor...
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 3
Mutassatok egy 0 pontot, és megvilágítom!
Cactus Creative Commons License 1999.06.18 0 0 2
Egely Gyuri bácsit kell megkérdezni erről, ő tudja. Még lámpát is világgíttat vele, de hogy MIÉRT, azt szerintem maga sem tudja.
Boss Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1

OpiumPapa!

Te ezt tudod!

Hát had tudjuk meg mi is.

Boss

Planney Creative Commons License 1999.06.17 0 0 0
Jéé egy Nullpont...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!