Keresés

Részletes keresés

Luckuty Creative Commons License 2005.05.27 0 0 512
Nem tudom, lehet, hogy kivitelezhetetlen ötlet, de azért leírom: Nem kéne dokumentálni városrészenként az utcák- terek képét a fák szempontjából? Ez digitális fényképezögéppel nem nagy költség, igaz, sok munka, de ha elég sok embert be lehetne szervezni, akinek van gépe, akkor megoldható. Az eredményt egy CD-re ki lehetne írni, és az utólagos viták elkerülhetök lennének, hogy mi volt kiszáradva, és mi nem. Hogy mire lenne jó ez az egész? Nem tudom. A fák vissza már nem ragaszthatók.
Előzmény: Törölt nick (511)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.26 0 0 510
Valószínű, de előtte majd gondosan körülöntik gázolajjal, nehogy kihajtson szegény és a mocskos komenisták ezen köszörüljék a mocskos tollukat a mocskos újságjukban.
Előzmény: Luckuty (509)
Luckuty Creative Commons License 2005.05.26 0 0 509
Tegnap végre volt alkalmam egy futó pillantást  vetni (kocsiból) az emlékmüre és környékére. Ami nekem feltünt, az az ahogyan azt a sarkon álló fát kivágták. Nem egy tuskó maradt utána, hanem egy kb. embermagasságú törzs. Lehet, hogy ennek a fának is a gyártelepiekhez hasonló sorsot szántak, és a fafaragó már köszörüli és vésöit?
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.24 0 0 508

Az emlék/remekmű egyébként miről szól? Mi a kapcsolat az alkotás és a cím között?

Mitől trianoni ez az opus?

A magyar királyság először az őszirózsás forradalomkor szűnt meg, amit az elmebetegségét és hihetetlen kártékonyságát tekintve dobogós Horthy nevű tengerész visszaállíttatta, mint államformát (király nélkül), majd 1946-ban végleg megszűnt.

 

 

Olvasnivaló:

http://attac.zpok.hu/article.php3?id_article=142

 

 

Előzmény: Törölt nick (507)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.23 0 0 506

Spartacus nova,

 

a fát illetően lehet nálad a pont. Én egy bazi nagy és zöldellő fának láttam, legyek elfogult, de itt valóban nem ez a lényeg. Hanem, ha akár te csinálsz valamit - mondjuk csak hagyj a házad előtt pár napig egy kis sódert -, akkor rögtön elővesznek.

 

Egyébként amint már mondtam, szvsz az a baj, hogy a pék ellentmondásos személyiség, s ha valakinek közvetve/közvetlenül a saját csörtetése során valami pozitívat okoz, akkor az hajlamos elveszíteni az objektív tájékozódás igényét - ugyanez igaz persze azokra is, akiknek 'rosszat' tett a figura. Ezt kellene valahogy medrébe terelni vele és mással kapcsolatban is.

lemy 

Előzmény: spartacus nova (488)
Luckuty Creative Commons License 2005.05.23 0 0 505

Kedves Amarella!

 

Régen jártam városunk azon részén ahol ez a szörnyedvény felépült.

 

Állítólag az én hozzászólásomra válaszolsz, de nem tudom, milyen szörnyedvényröl beszélsz. Talán az Ipari Parkról? Mióta én a kutyám arrafele sétáltatom, az mindig is ott volt, nem hiszem, hogy bárkinek is eszébe jutna lebontatni. A szomorú az, hogy ott  egyre újabb területeket rabolnak el a természettöl, fákat írtanak ki, lankákat gyalúlnak le. Az így "megtisztított" területet kamionparkolásra, építöanyag és ki- tudja-milyen  szerkezetek tárolására használják. Az új lakópark is egyre beljebb terjeszkedik, nem maradt meg a régebben szántóként használt területen. Ráadásul néhány éve törmeléket hordtak a repülötér folytatásaként elterülö rét lezárására. Ez egyrészt ronda, másrészt járhatatlan, hóban-sárban különösen. Nem hiszem, hogy ne lenne joga ott bárkinek is sétálni, tehát miért kéne azt lezárni. És ha mégis, akkor miért így?  Sajnos egyébként az a rét is egyre szemetesebb.

Előzmény: Törölt nick (504)
a.a. Creative Commons License 2005.05.22 0 0 503

Kedves "Én vagyok az apád"!

 

E-mail-ben leírtam neked egy pár gondolatot az elmúlt néhány napban hozzászólásaidra reagálva. Kérlek téged, olvasd el, és jelezz vissza valamilyen formában, mert nagyon érdekelne a véleményed más kérdésekben is.

Üdvözlettel: A.A.

Előzmény: én vagyok az apád! (492)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 502

István király nagybetegen állt meg Alcsútdobozon, egyik legősíbb településünkön (min. 967 éves!) és ott ajánlotta fel az országot Szűz Máriának. Klasszikusokat csak pontosan!

 

 

Előzmény: Facipő (499)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 501

 

Na, Kedves Szupernova!

 

Most mondd el kenetteljes székfoglalódat Likvidátornak, Távfutónak, Facipőnek és Vezírhangyának is. Ők is rizsáznak bizonyára bizonyíték nélkül. Ellentétben a szent emberrel és haverjaival, illetve veled.

Vezírhangya Creative Commons License 2005.05.20 0 0 500

A Kovács pék egy gengszter, a "Kiskovács" fiával együtt. Ezt Dunakeszin szinte mindenki tudja, és mégis folytathatja űzelmeit.

A helyi rendőrök meg örülnek, ha előre köszönhetnek neki.

Katasztrófa!:-(

Facipő Creative Commons License 2005.05.20 0 0 499

Ugyan már kedves Távfutó !

 

Olyan embereket akarsz meggyőzni akik elhiszik, hogy a Kossuth térre 2 millió ember fér be, meg akiknek a vezére több száz millióért filmeztette magát? Ők vakok, még azt is elhiszik, hogy István király pont a vezér szülőföldjén állt meg, felnézni az égre.Kopé egyébként liberális polg. mester jelölt volt. Változik a világ, az ateista vezér is imádkozik a templomban.

Sajnálom is szegényt, nehéz munka így szavazatokat gyűjteni.

Ha jól emlékszem ő mondta a kereszténydemokratáknak, hogy "térdre, imára".Az őt követő csorda erre sem akar emlékezni.

 

Kopé képviselőtársai egyébként (nem az MSZP-ből) azt állítják, hogy az sem igaz, amit gondol.Súlyos beteg ember.

 

Az hogy valaki más tulajdonán engedély nélkül építkezik az sem számít mert igaz ügyet képvisel.

Előzmény: távfutó (497)
távfutó Creative Commons License 2005.05.20 0 0 498

Még egy pár zó kedves S. Nova!

 

A fakivágás engedélyéről:

 

Azt a önkormányzat műszaki osztályán dolgozo hölgy Xy. állította ki!

1. az önkormányzat saját hatáskörben saját magára nézve nem engedélyeztethet semmit! tehát törvényt sértett!

2. Az akácokat minden évben vissza vágják, és kihajt tehát amiről te beszélsz az csúsztatva van! fogok küldeni képet a jogsértően kívágott fáról, a fa élt és élt volna!

3. Engedélyt kell kérni! nem utánna és közben, előtte!

4. akiket ott látsz lapátolni azok havonta milliókat lopnak ki a város zsebéből! legalább picit izzadnak!

5. Az általad magasztalt Kovács Zseni Pék, eladta a Duna-parti strandot; felesége tévéje havi kb 1,5 millióért működik a városban (nem egyoldalú a tájékoztatás!) ; minden vágya hogy szemétégetőt építsen a Dunakeszin kb milliárdos haszna lenne ; megvette az Auchan alatti mezőgazdasági területet 70ezer FT-ért, átminősítette, és eladta az Auchan nak 1,5 milliárdért! ő a mi Igaz Hívő Nagy Magyar Zsenink!

 

üdv

Előzmény: spartacus nova (485)
távfutó Creative Commons License 2005.05.20 0 0 497

Kedves S. Nova!

 

1920-2005! 85 év! Mi a fenének van szűkségünk egy Trianon emlékműre? Elötte sem volt Magyarország!!!! Osztrák-Magyar Monarchia volt! Mátyás óta nincs független Magyarország!

Egy olyan városban ahol a decemberi népszavazáson a többség NEM-mel szavazott a kettős állampolgárságra, a szélső jobboldal néhány 100 főnyi támogatóján kívül senki sem akar ilyen emlékművet a városba! Én sem! utálom ezt a nagy magyarságot! A régi párt katonákból lettek manápság a legnagyobb keresztény magyarok!

 

kérdés S. Nova!

 

Hogyan építkezel? előbb engedély, aztán építés vagy fordítva?

 

önkormányzati ülésen a KoPé kijelentette, hogy neki és szélső jobboldali szerveztének nincs szüksége holmi engedélyekre! engedély csak a proliknak kell, ők pénzzel megoldanak mindent!

 

ÜDV

Előzmény: spartacus nova (494)
Facipő Creative Commons License 2005.05.20 0 0 496

Kedves Apám !

 

Ezúton tájékoztatlak, hogy az MSZP-s frakcióvezető megkérdezte, hogy mi a tervük, de nem kapott választ, illetve csak azt, hogy rendbe teszik a parkot.Pedig akkor is tudta már a sunyi kis pék, hogy mit akar. Saját szememmel láttam, meg a füleim is hallották.

 

Én roszz véleménnyel vagyok a magyar közállapotokról, de ami itt folyik az 5 nagyságrenddel rosszabb, mint az átlag. Vajon miért nem kérdezel arról, hogy a pék miért faragtatta ki az élő fákat, amik közül az egyik szerencsétlen kihajtott? Szerinted ez is helyes volt?

 

Nem írtam olyat, hogy a kamat jelentéktelen volt. Olvasási problémáid vannak? Egyébként nagyon jól mehet Neked, ha 18-22 % kamatot jelentéktelennek tartasz (ha nem tudnád dupla jegybanki kamatról van szó).Vagy uzsorás vagy és ennél is többet kérsz?

Előzmény: én vagyok az apád! (492)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 495
Azon gondolkodom, hogy nem maguk a képviselők gerjesztik e ezeket az értelmetlen vitákat, az egyébként valóban rendbe tett terekről és egyebekről amíg ez idő alatt három ujabb területet minősítettek át építési területté strómanjaik nevére, amin természetesen szarosra keresik magukat........egyébként meg nem azt kéne inkább vizsgálgatni, hogy mennyiért lettek rendbe téve azok a terek??? TEHETSÉGÜK VAGY TEHETSÉGTELENSÉGÜK NEKIK IS CSAK A VISSZAOSZTÁSIG TERJED, NINCS EZ MÁSKÉPP MINT AZ EGÉSZ MAGYAR SZABADRABLÁSBAN.
spartacus nova Creative Commons License 2005.05.20 0 0 494

Haindling!

 

Ezeket én is ugyanúgy leírhatnám az írásaidról: féligazságok, lózunkgok, hiedelmek, stb. Örülök h tiszteletben tartod a hitemet, vagy ezt is meg kell köszönnöm? A te tudásodról sajnos nem tudok, semmit, legfeljebb azt, amit magadról állítasz. Ha jól értem te egy igazságosztó, tévedhetetlen ember vagy a városban, vagy legalábbis eddig ez jött le nekem. Ez esetben elnézésedet kérem, hogy tetszik az alakuló utcaképünk, és hogy nem akarok hanyatt-homlok elköltözni emiatt valahova máshova.

Természetesen bizonyítékokkal sem állíthatsz senkiről hamis dolgokat, köszönöm h kijavítottad tévedésemet. Remélem a jövőben ebben, a te általad megfogalmazott szellemben fogsz te magad is eljárni.

Előzmény: Törölt nick (493)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 493

S. Nova (Supernova)

 

Amiket írsz, azok féligazságok, hiedelmek, laikus vélekedések, üres lózungok, amikkel nem kívánok vitába szállni. Tiszteletben tartom a hitedet, kérlek te is tartsd tiszteletben a tudásomat.

 

Csak egy utolsó kérdés:

 

"Nos abba az is bele tartozik, hogy bizonyítékok nélkül nem állíthatunk senkiről hamis dolgokat"

 

Tehát akkor szerinted bizonyítékkal állíthatok bárkiről hamis dolgokat?

 

Sajnálom, de hozzáértőként ez jön le nekem.

 

Szevasz

Előzmény: spartacus nova (491)
én vagyok az apád! Creative Commons License 2005.05.20 0 0 492

Ahol mondod a kamat tényleg jelentéktelen volt. Ami a törvényességet illeti minden kormányzat hagyott kivetni valót maga után. Ezt a passzust is vitatták a jogászok, de hát akié a halalom azé a törvény. Az a pár százezer vállalkozó ezt biztos nem felejti el.

Még egyszer mondom, a testületin a szocialista képviselőknek meg kellett volna kérdezniük mit is takar pontosan a park rendezése. Vagy ennyire mindegy nekik a dolog? Ha jól tudom a körzetnek szocialista képviselője van. Ő mit csinált? Aludt közben? Vagy nem volt ott? Egyik sem jön ki túl jól. A bocsánatkérést viszont soha senkitől sem szabad képmutatásnak venni, mert az jellemhibára vall.

Előzmény: Facipő (490)
spartacus nova Creative Commons License 2005.05.20 0 0 491

haindling!

 

Ne haragudj, de amég semmi konkrétumot nem írsz le addig, nem tudok mit kezdeni a hozzászólásaiddal. Addig az csak rizsa. Amit csak a mai nap itt leírtál, simán beperelhetének téged. Ugye te is hivatkoztál a jogszabályi pontosságra? Nos abba az is bele tartozik, hogy bizonyítékok nélkül nem állíthatunk senkiről hamis dolgokat. Ezzel a viselkedéssel előttem olyanná fested magadat, mint amilyennek bemutatod az általad gyalázott személyeket. Sajnálom, de kívülállóként ez jön le nekem.

Facipő Creative Commons License 2005.05.20 0 0 490

A kamat egy lényegtelen dolog volt az irományomban. A lényeg, hogy az APEH törvényesen járt el, a bűnözők pedig törvénytelenül. Ráadásul tudatosan, előre megfontoltan, mivel a képv. test. ülésen direkt nem mondták mire készülnek.Az, hogy elismerték, hogy hibáztak az nevetséges undorító képmutatás. A pék által kifaragtatott mávtelepi élő fát is megbánta az az arany ember?

 

Előzmény: én vagyok az apád! (487)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 489

 

A hit, a meggyőződés és a tárgyi ismeretek hiánya, illetve ezek együttese fontos szerepet játszik némely ember életében, nem kívánlak győzködni. Gondold nyugodtan, hogy ezek az emberek értéket teremtettek, illetve azt, hogy mi csak rizsázunk.

Előzmény: spartacus nova (488)
spartacus nova Creative Commons License 2005.05.20 0 0 488

haindling!

 

Azért a te stílusod sem semmi! Minden bizonyíték nélkül leírod, hogy ki mennyit lopott a városban. Bocs de kicsit hanyatt dobtam a stílusodtól. Tudod az egyik oldalon van az, hogy látom, hogy már vagy 2 hete lapátolnak az általad leszólt emberek kis túlzással a házam előtt, hogy rendbetegyék a környéket, te meg itt osztod az észt, és lefikázol mindent. Azaz az egyik oldalon van egy értékteremtés, a másikon csak rizsa.

én vagyok az apád! Creative Commons License 2005.05.20 0 0 487

Kedves Facipő!

 

Ha te a kszámolt kamatot busásnak tartod, akkor vagy nagyon szerény ember vagy, vagy nem értesz az üzlethez. A vállalkozásban a tőke, a likviditás a legfontosabb. Nem vagyok én bank, hogy hitelezzek, pláne nem az államnak. Ha azt akartam volna bankárnak megyek. Hidd el semmi kedvem nem volt 5 millió forintot fél évre kölcsön adni a kölcségvetés lyukainak tömködéséhez.

A törvényi háttérrel kapcsolatban gondolom te is tudod milyen viták, problémák voltak.

Amúgy ha én képviselő lennék és kb. úgy utálnám a Kovácsot, mint Te kapásból megkérdeztem volna tőle, hogy pontosan milyen átalaításokat, rendbetételt tervez. Ez a helyi mszp örökös gondja (hidd el ismerek párat), h mindig lemaradnak a történésekről, utánna meg már, mivel ők maguk semmit sem tettek hozzá az eredményekhez, csak kritizálni tudnak. Ezért van az is, hogy a lapjuk egy olvashatatlan szemétté züllesztette magát. A segítő szándék szikrája sincs meg benne, csak támadnak mindent ami mozog. Az embereknek ebből már tele van a töke. Legalább itt lent ne ugyanazt csinálják, mint a nagypolitikában. A legutóbbi választáson Asztalosra szavaztam a körzetemben, de amikor most hozza a terjesztő az újságjukat már el se tudo olvasni. Gondolod, hogy az emberek egy ilyen beállítottságú embert akarnak polgármesternek? Ha hatalomra kerülne milyen ámokfutást végezne az ilyen? A többségek nyugalomra van szüksége és a stabilitásra szavaz. Ezt sokszor elmondom a helyi baloldal mostani, vagy volt képviselőinek de egyik fülükön be, másikon ki.

Előzmény: Facipő (484)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 486

 

Az ilyen "mi nem vacakolunk, gyerekek" típusú falhugyozó szövegekre alapozva levezethetőek a dunakeszi közállapotok, amit a helyi népek jelentős része bekajál. Ugyanígy működött az orbántorgyánkofferkormány is, csak nagyban. Értelmesebb országokban ezek a figurák lenézett szélsőségek.

 

A locsolórendszer telepítésével (aminek az árát már többszörösen kilopták) most megvettek téged kilóra, most te is hangoztatod a törvénysértéseket abszólut nem elimináló dumákat. Így működik Dunakeszi.

 

 

Előzmény: spartacus nova (485)
spartacus nova Creative Commons License 2005.05.20 0 0 485

lemy!

 

Tuti h ugyanarról a fáról beszélünk, ami ott volt a tér sarkán és halott volt. Fölhívtam a hivatalt egy jó órája. Ide-oda kapcsolgattak még végre valaki tudott segíteni. A fáról készült hivatalos szakvélemény, ami veszélyesnek ítélte és kivágásra ajánlotta! Ezek után szerintem megnyugodhat mindenki. Az osztályon elmndták, hogy a fa rajta volt valami listán, ami a veszélyes fákat tartalmazta és örülnek, hogy nem önkormányzati péntből kellett vele foglalkozni. Szerintem ez is a parkrendezők mellett szól. Azt is megtudtam, hogy a kivágás előtt készült a fáról egy fotó, de az  nincs náluk, mert azt a lokálpatrióták készítették. Ajánlották h érdeklődjek náluk.

Az engedélyre is rékérdeztem, amire azt mondták, hogy valóban nincs meg csak folyamatban van a dolog. A képviselő testület azonban márciusban foglalkozott a parkrendezéssel, és ott hoztak egy határozatot. Ha jól értettem az egy álltalános állásfoglalás volt, konkrétumok nélkül.

Ez engem megynyugtatott abban, hogy tényleg jól emlékszem és egy halott fáról volt szó, amit már régen ki kellett volna vágni, mert egy viharkár után meg is dőlt a koronája. Megtudtam hogy locsolórendszer is létesül a parkban, így nem fulladozik majd annyira a környék a porban. Az ügyben állítólag tegnap volt testületi ülés, ahol a készítők elismerték h abban hibáztak, hogy nem voltak készen az engedélyezéssel. Szerintem ez is pozitív hozzáállás. Ahogy látom itt egyesek túllihegik a dolgot. Gondoljátok meg végre történik valami azzal a térrel!

Facipő Creative Commons License 2005.05.20 0 0 484

Sajnos azt kell mondanom borzasztó tájékozatlan vagy. Az ÁFA vissztartásnak meg van a törvényes jogszabályi háttere (egyébként meglehetősen magas kamatot fizetnek).Az APEH a hosszabításokra vonatkozó szabályokat mindig betartja. Egy vállalkozónak ezt illene tudnia, vagy ha nem meg kell a könyvelőt kérdezni. A pék és egyéb bűnöző társainak cselekedete pedig törvényellenes.

 

A pék egyébként az ülésen nem említette nyilvánvalóan tudatosan, hogy mire készül,csak azt közölte, hogy rendbe teszi a területet. Így képviselőtársainak is hazudott.

Előzmény: én vagyok az apád! (482)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 483

mondom, kár, hogy nem fotóztam le.

 

egyébként egyáltalán: ugyanarról a fáról beszélünk??

 

amit láttam kivágni, az a tér jobb sarkán volt, és nem volt útjában az emlékműnek.

 

most má' mindegy.

lemy

Előzmény: spartacus nova (479)
én vagyok az apád! Creative Commons License 2005.05.20 0 0 482

Bocsánat nem akarok beleszólni ilyen komoly (száraz) engedélyezős vitákba, de akkor hol volt a jogszabályi háttér, amikor a kisvállalkozásomnak az állam nem fizette vissza az áfát? Hát kérem sehol nem volt, mert ebben az országban a kisember le van to.va.

 

Amúgy a Kovácsék biztos azért nem vártak ki tudja hányszor 30 napot az engedélyekre, mert szerintem az évfordulón akarják átadi az emlékművet és kcsúsztak volna. Elkezdték csinálni és vele párhuzamosan kérték az engedélyeket. Ezt mint kisember megértem.

 

Kocsival a tárgyalt tér felé járok be Pestre. Ami azt illeti az a város egyik leglepukkantabb része. A busz fordul meg ott, meg parkolók vannak. Meg gaz. Azzal hogy rendberakják csak jót tesznek, nem ártanak semkinek.

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 481

 

Az állam, vagy bármely közösség a területből, az ott élőkből és az ott élők életét szabályozó rendszerből (törvényekből) áll. Dunakeszin hatályosak a magyar parlament által elfogadott törvények. Nincs tehát jelentősége, hogy a fa zöld volt vagy kiszáradt, az emlékmű valakinek tetszik, vagy sem, a fakivágáshoz, az emlékmű állításhoz közterületen joegrős engedély kell, még a Kovácsnak is.

 

Aki ezt nem érti, azt sajnálom, a világ fejlett kultúrájú része ezen szabályok szerint él és működik, Magyarországon (Uniós ország) is így kellene, még akkor is, ha néhány magát Atyaúristennek képzelő niemand ezt nem szereti.

 

Az ügy nem más, mint barbárság, természetkárosítás és törvénytelenségek sorozata. Azaz egy szokásos dunakeszi ügy.

én vagyok az apád! Creative Commons License 2005.05.20 0 0 480

 

Kint voltam vasárnap a családdal azon a középkori napon. Nagyon színvonalas műsor volt, jól lehetett szórakozni. Ennek már tényleg olyan jellege volt, mintha egy városban élnénk, amelynek vannak hagyományai, gyökerei, ahol színvonalasan lehet eltölteni a szabadidőt..Több ilyen kavalkád kellene, ami feldobná a város életét. A lovagi tornák és a párviadalok tetszettek a legjobban meg a pénzverés. Elismerésem a szervezőknek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!