Keresés

Részletes keresés

andromedae Creative Commons License 2016.06.05 0 1 29978

Meerun teljes panzióval voltunk, 10 nap AI upgrade +300 ezer Ft lett volna (napi + 30 ezer) kettőnkre. Az ebédekre nem is mentünk el a kiadós reggeli után, időhúzásnak tarottuk. Folyadékot bőven ittunk, 4,5$ volt egy flakon víz, és ha még vacsora előtt meg is éheztünk akkor is ettünk ezt azt, egy kicsit koktéloztunk, időnként egy kis bor vacsorához. Mivel egyáltalán itthon szinte egyáltalán nem iszunk alkoholt, ott sem volt rá igényünk. De még így is bőven a napi 30 ezer alatt voltunk, tehát nem érte meg nekünk az AI. Nyílván aki tudja hogy nagy evő-ivó az kiszámolhatja az adott szigeten mi éri meg neki jobban. Ezenkívül több AI lehetőség is van, AIplussz, AI gold stb...

 

Az árakat meg felesleges összehasonlítani mivel a Maldív egyedi azt kell megfizetni (ennek ellenére pl 1millióból szerintem nem érdemes menni a Maldívra, inkább akkor már Thaiföld vagy a Karib hisz ott valóban sokkal jobb lehetőségeket kapunk ugyanazért az összegért) nem beszélve arról hogy az óceán közepén egy apró szigeten megoldani a logisztikát azért nehezebb mint egy karibi ország, egy nagyobb terület esetén.

Előzmény: Smash71 (29977)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 29977

Sziasztok!

 

Értem,kis agyam kezdi befogadni hogy Maldivon az AI nem kiugróan jelent többet mint mondjuk Mexicoban vagy Dominikán ahol konkrétan éhen szomjan halnál egy FP-n vagy a gatyádat otthagynád a lobbyn kicsekkolásnál.Bár ott meg eltudsz menni a boltba bevásárolni ha kell, de én ezt még 10+ év alatt KÉNYSZERBÖL még sose tettem meg.

Amugy ellent mond a józan észnek hogy az ember egy ilyen utazáson garasoskodjon,de ha a 3,5k Eurora 1,5k-t kell fizetni az AI-ra, és azt mondjátok hogy annyit lehetetlen szinte el inni -enni normális szinten akkor azért a saját ellenségem én se vagyok a pénzemnek :D

 

Előzmény: lucita (29976)
lucita Creative Commons License 2016.06.05 0 1 29976

Szia,

 

Mi legutóbb félpanziós ellátással voltunk kint. Az első teljes nap estéjén elballagtunk a recire, megkérdeztük mennyi volt a fogyasztásunk, és mivel bőven az AI felár alatt maradtunk, így nem upgrade-eltünk. Ha elértük volna, upgrade-elünk.

Minden nap ebédeltünk, és egy pillanatig sem fogtuk vissza a fogyasztást, vagy agyaltunk azon, hogy jaj belefér-e még egy koktél. Ittuk, ettük, ami jól esett. A fiúk söröztek, koktéloztak, még a reggelihez is rendeltük az üdítőt (gyümölcslé ingyen jár), én kókuszdión éltem. Elmentünk 2 fakultatív programra, de csak azért 2-re, mert a többi nem volt számunkra érdekes. Így, 4 főre kb. 1000 $-ral költöttünk kevesebbet, mint az AI felár.

De nekünk még soha sehol nem érte meg az AI, ott is képtelenek voltunk kihasználni, ahol befizettük.

 

Azt meg tudod tenni, hogy előzetesen kérsz itallapot, étlapot, stb. és kiszámolod, hogy nagyjából mennyit fogtok költeni. AI-ban ált. van 1-2 fakultatív program is, azt is számold hozzá.

 

A másik témához. Tesómék most voltak először. Kicsit félt, hogy mi a fenét csinál majd ott, ma gondolkodás nélkül menne vissza - ahogy moonwalkr frappánsan megfogalmazta - szöszmötölni.

 

üdv, l

Előzmény: Smash71 (29974)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 29975

Valójában nem panaszkodom Május elején jöttem haza Punta Cana-rol,szóval a boldogság kapszulát már benyeltem idénre, de ez kb nálam Októberig fog kitartani,akkor a nyughatatlan láb szindromám elhatalmasodik és mennem kell.

Ugy ahogy mondod a Karibi emberek- hangulat a levegőben lévő boldogsághormon....

Annyira lazán veszik az életet "még ha csorok is"és annyit lehet ott nevetni mint a világon sehol!

Mi most itt 14en voltunk barátok, egy beach resortos AI-s szállodában,szoval volt hangulat gondolhatod  :D

De ide maldivra csak 2 en megyünk a kedvesemmel,mint irtam is,beigértem neki egy szép romantikus utat a 20.fordulonkra igy hát ki kell tennem magamért.

 

"De mégis az benne a titok, hogy ez az unalmas szöszmötölés csodává áll össze."

Ezt elkaptad,többet ért mint sok oldalnyi mellébeszélés.

Köszönöm.

 

 

 

Előzmény: moonwalkr (29969)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 29974

Hola!

 

"Lényegében matematikailkag is mindegy, hogy előre fizetsz 1,2M-t és kinn már semmit, vagy előre fizetsz 1M-t és kinn még hozzáfizetsz 0,2 M-t (mert nagyjából így működik még a matek is)"

 

Teljes mértékben egyet értek,a kérdés itt az hogy a végén fizetett számla egyen értékü-e az AI val?

Mert én nem akarok egy hangyányit sem aggodni azon hogy mennyit és mit ihatok és ehetek mert a végén több százezeres számla vár a lobbyban.

Szóval szerinted ha megiszom én is és a párom is a 'franc a pofánkat' napi 3-4 koktélt fejenként,iszom amikor csak kiszáradok,eszem amikor csak megéhezek,meghivom a babyt egy párszor az étterembe este.

A végén nem fizetek annyit a 80 kotélra,3-4 étteremre,a sok sok gyümölcslére-folyadékra,mintha egy ésszerü AI-t kértem volna?(10nap)

És akkor nem voltam "karibi" turista ha ezeket kértem ugye?  :D

Meg is ragadnám az alkalmat hogy akkor itt megkérdezzem Tojglius kollégát: hogy mit tapasztalt A TP-hez képest az AI ott ahol te voltál mennyiben volt több-jobb-más?

Neked megérte-e?

Olvastam hogy igen, de kicsit kifejtenéd bövebben?(még szép hogy két"kazis" meg EQ-s,olyan igazi vállra emelhetös-agyadat kiloccsantos :))

Meg a többiek hogy mik a tapasztalatok ebben a témában,kérlek irjátok le hogy kényeztettek titeket vagy hogy nem :D

Aztan én ezen az AI-s témán már nem is ruggozok tovább a részemröl.

Előzmény: moonwalkr (29969)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 29973

Sziasztok!

Sajnálom hogy nem olvastad végig,mert nyilvánvaló hogy nem ,ugyan is a végén az volt hogy elmegyek Maldivra.

 

"Az ilyen hozzászólásokat hívják trollkodásnak: beugrasz egy topic-ba, és ellene mész az árnak."

 

Nem,nem ezt hivják trollkodásnak.

Nem "beugrottam" hanem végig olvastam több évnyi hszt, pár száz óra videót,és teljes mértekben a topic témájához szóltam hozzá.

Ellenben Te?

 

Előzmény: Zoom (29970)
Casady Creative Commons License 2016.06.04 0 0 29972

Sziasztok! Találkoztatok már ezzel a cikkel? Egyre több portálon köszön vissza, ès a falra mászok tőle:

http://www.agraroldal.hu/lebego-hazak-magyarorszagon.html

 

en itt nőttem fel, igaz hogy 28-30 fokos a víz, de azt sehol sem említik, hogy büdös, koszos olajos. 10 centi látótávolság nincs, sorozatos halpusztulás van, habzik a víz a parton a szennytől. A cikk írója ezek után egy lapon meri említeni a Maldív-szigetekkel..

Pranit Creative Commons License 2016.06.03 -1 1 29971

Jajj, ne írj már ilyet, hogy nincs táj. :-) Nekem egyik meghatározó eleme az egész Maldív-érzésnek, amit ott a szememmel látok.

Nem lehet megfogalmazni és jól leírni, csak az fogja tudni, hogy mi az a Maldív-érzés, aki már járt ott és átélte. Aki még nem járt ott, annak biztos sokszor fellengzösen hangzik amikor az ember erröl az egyedülálló érzésröl próbál beszélni, pedig létezik a Maldív érzés, bizonyítják ezt az ott jártak.

 

 

Előzmény: moonwalkr (29969)
Zoom Creative Commons License 2016.06.03 -1 1 29970

Véleményedből én a következőt olvastam ki:
"Karib sokkal olcsóbb, sokkal több ételt, italt és élményt ad. Ezért én nem akarok Maldivra menni."
Az ilyen hozzászólásokat hívják trollkodásnak: beugrasz egy topic-ba, és ellene mész az árnak.
Értem én, hogy csak a jószándék vezérel, vagyis a most hezitálókat a jó útra terelgesd, csak ahhoz tényleg túl heves volt a hozzászólásod.

Előzmény: Smash71 (29962)
moonwalkr Creative Commons License 2016.06.03 0 5 29969

Szerintem nem sértődött meg senki, csak más a temperamentumunk, ennyi.

 

Annyit azért higgy el, hogy maldiv tényleg más. Nehéz ezt megfogalmazni (régebbi útjaim utáni útleírásaimban ezt hellyel közzel sikerült is megfognom sok oldalon keresztül, egy-két mondatban viszont nem megy). Nem titkos hely persze, de mégis úgy jönnek vissza onnan az emberek, mintha az lenne, mert kicserél.

 

Ami az AI vs. FP/reggeli kérdést illeti:

"Meséld már el nekem kedves utazó ha délután 6-7-8 kor megéhezel/szomjazol,mert ugye milyen gyarló az ember néha akkor éhes amikor nem is gondolja hogy az lesz  :D na szoval akkor mit csinal a reggelis- félpanzios kolléga?"

Hát elmegy egy bárba, vagy az étterembe és eszik-iszik. Nem kell hozzá pénzt hurcolnod magaddal, filléreskedni végig, hozzáírják a szobaszámládhoz, lényegében annyit és akkor eszel, amikor akarsz, a szabadság érzés teljesen biztosított (jó persze, a szobában azért nincs literszámra bekészítve rum, mint karibon: és persze a nyaralás végén egy összegben a szobaszámlát is ki kell fizetni). És általában tényleg nagyon hedonistának kell lenni, hogy a hivatalos AI felárat túledd/túlidd a bárban sörönként, koktélonként, szendvicsenként. A maldivok megcéloznak egy célközönséget, és valahol innentől az eleganciához hozzátartozik - és ezt se Te, se senki más ne vegye célzásnak, vagy bármi negatívnak -, hogy nem leinni, leenni akarsz egy előre befizetett keretet és nem az vezérli egy sör elfogyasztását, hogy a a nyaralás végén majd rendezni kell a szobaszámlát. Lényegében matematikailkag is mindegy, hogy előre fizetsz 1,2M-t és kinn már semmit, vagy előre fizetsz 1M-t és kinn még hozzáfizetsz 0,2 M-t (mert nagyjából így működik még a matek is)

 

Annyi off-fal zárnám, hogy a Karib-tengernek én is nagy híve vagyok, az is egyedi, bármikor szívesen indulok oda is, ahogy még számos más helyre (pl. Thaiföld). De pl. egy Dominikán, vagy Kubában inkább azok dominálnak, amiket Te alább emlegetsz (környezet, táj, étel, ital és esetleg igen, az AI), vagy a kultúra, az emberek, hangulatok. Maldiv ebben az értelemben rém unalmas hely. Itt nincs "táj" a szó általános értelmében, nincs helyi zene, hangulat, amit a helyiek árasztanak magukból, valóban "csak" a kedvesed kezét fogod a verandán, vagy "uszikálsz" a halak között. De mégis az benne a titok, hogy ez az unalmas szöszmötölés csodává áll össze.

Előzmény: Smash71 (29958)
andi265 Creative Commons License 2016.06.03 -2 0 29968

Mindenképpen, ott keresem majd.

Köszi!

Ez gyönyörű, mesés!

Előzmény: Casady (29965)
benji58 Creative Commons License 2016.06.03 -1 0 29967

Maldív érzés

 

Tojglius Creative Commons License 2016.06.03 0 0 29966

Sztem senki se sértődött meg, csak tényleg "heves" volt az érvelésed... :)

 

+ még talán annyi, hogy azért a videók a környezetet tényleg bemutatják, de - bármilyen sznobul (beavatottan :D) hangzik - a hangulatot/érzést amiről írtunk, nem tudja visszaadni... és ha valaki ezt az érzést keresi/szereti/igényli, akkor biztos, hogy itt tudja a leginkább megtalálni...

 

+ bevallom, hogy a kazettás magnós szövegen hangosan felröhögtem :D :D (remélem kétkazettás és "ekvalézeres" :D)

Előzmény: Smash71 (29962)
Casady Creative Commons License 2016.06.03 -1 4 29965

Szia! Itt egy rövid összefoglaló, a következő napokban még feltöltök kb. 15 videót mindenről ami Bora-n látható, de ezekért gyere majd át a Tahiti forumra kérlek, hogy ne itt offoljunk. Köszi!

Előzmény: andi265 (29964)
andi265 Creative Commons License 2016.06.03 -2 0 29964

Szia Casady,

 

Igen, kérlek oszd meg!! Nagyon érdekelne, milyen volt.

Hülye kérdés, gondolom álomszép!!!!

Üdv,

Andi

Előzmény: Casady (29963)
Casady Creative Commons License 2016.06.03 0 0 29963

Sziasztok! Olvasgatom itt a fórumot és látom szóba jönnek más trópusi üdülőhelyek. Így bátorkodom kicsit Off-olni. Én trópusi kalandozásaimat Maldív szigetekkel kezdtem, és az itteni fórumozóknak ezúton is köszönöm a sok segítséget amit anno kaptam. Hosszabb-rövidebb Filitheyo videók még mindig megtekinthetők a youtube csatornámon. Teljesen megfertőzött az érzés, és elhatároztam, hogy minél több trópusi szigetet szeretnék bejárni.

 

- jövőre Atlanti óceán, Karib térségben gondokodom, és szívesen olvasnám mások véleményét egy privát üzenetben, hogy ne zavarjuk ezt a topic-ot

 

- illetve 1 hete érkeztem Bora Bora-ról és Tahiti-ről, ahol szintén rengeteget videóztam, és szívesen megosztom a tapasztalataimat azokkal, akik hasonló terveket szövögetnek.

 

Üdvözlet!

Smash71 Creative Commons License 2016.06.03 0 1 29962

Hola!

 

"Viszont empírikus tény, hogy mindenki másképp hülye és így kerek a világ..."

 

+nagyon eltaláltad

 

BIG sorry ha valaki úgy érzi sértő lettem volna.

NEM ez volt a szándék !

Max,hevesen érveltem  :D

 

andi265 Creative Commons License 2016.06.03 -3 0 29961

Senki sem mondta, hogy Dominika-Cancun-Montego SZAR, csak annyit, hogy MÁS.

Teljesen más és ez igaz is.

 

Nem érzem sértőnek azt az ominózus hozzászólást, ne essünk már egymásnak légyszi.

Mindenkinek más az elvárása, ne méregessük össze, kinek mekkora van :)

 

 

 

Tojglius Creative Commons License 2016.06.03 0 3 29960

Mi anno spec van olyan szigeten voltunk ahol TP volt az "alapellátás", de kifizettük az AI-t, mert nem akartam azzal foglalkozni, hogy van-e kedvem még egy sört inni és jajmilyendrága...és igen, drága volt, és igen, nekünk megérte... :) :)

 

DE - bár a megéhezés szubjektív, meg az igények is, mert én pl a kajára "tojok" egy nyaralásnál, akár egy hétig is eleszem gond nélkül ugyanazt - az is igaz, hogy maldívon "nincs amiben elfáradj" ezért mi az AI-ből is mindig kihagytunk egy kaját/nap, mert az egész napos hentergéstől nem fogsz megéhezni... :)

 

Viszont empírikus tény, hogy mindenki másképp hülye és így kerek a világ...

Előzmény: Smash71 (29958)
Maldívocska Creative Commons License 2016.06.03 0 0 29959

Már az is egy élmény, ha benneteket olvas az ember :)))))

Smash71 Creative Commons License 2016.06.03 -2 0 29958

Hola!

 

Olvasgatva a saját Hsz-emet némi önkritikát kéne gyakorolnom..de nem megy  :D

Tényleg az jön le mint ha nekem Maldiv csak ALL INCLUSIVE jönne be.

Pedig nem.

Vagy is de.

Szerintem túl sok elözö HSZT olvastam és előmászott a tudat alattimból :D

Csak a félpanzió,söt elég a reggeli is....

Miiiiiiiii????

Meséld már el nekem kedves utazó ha délután 6-7-8 kor megéhezel/szomjazol,mert ugye milyen gyarló az ember néha akkor éhes amikor nem is gondolja hogy az lesz  :D na szoval akkor mit csinal a reggelis- félpanzios kolléga?

Rakott el reggelröl/ebédröl magának kaját?(ez már milyen gagyi)Elmegy és befizet egy étterembe?Milyen logikus nem?Vagy hozott otthonrol kolbászt szalonnát?Vagy elmegy és vesz magának akkor is ha nincs befizetve?

Én itthon felszállok a gépre és onnantól nem akarok foglalkozni  azzal hogy mikor és hol eszem iszom.

Mert akkor és ott ahol akarok,ezért fizetek.Tök mind1 hova megyek Maldivra vagy Horvátba.

Számomra 2 dolog fontos :környezet/táj-étel/ital a szállást pont leszarom.Azt a 4-5 órát amit ilyenkor szoktam aludni akár a sarokba is eltöltöm.

De elötte a beach bungi verandáján betolok annyi INGYEN koktélt hogy csak áppen addig tudjak elmászni ! :D

 

 

Előzmény: Smash71 (29951)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.03 -3 0 29957

Sziasztok !

Nem gondoltam hogy "csak" az AI jelenti a Maldiv érzest, DE majd én eldöntöm hogy nekem mi a teljes holiday.

Lehet a becsápolt tök mind1 milyen nemzetiségü akárkik lebegnek a szemed elött akik megsértik a  szigeteidet...igy vagy ugy,esetleg 2 nél többen vannak a te "szent" part szakaszodon...

Nem,nem viszem le a "kazettás magnót" és nem,nem dobálok szét koktélos poharakat és még sorolhatnám mit nem csinálok, de hogy megélem a pillanatot az biztos  :D

Te úgy hedonizálsz hogy csendben elüldögélsz a kedvesed kezet fogva egy pálma fa alatt, vagy bámulod a halakat,engem ugyan nem zavarsz...

Ne zavarjalak már én se ha kifizetek 1millát hogy azt csinálok amit akarok.

Az meg szubjektivitás kérdése hogy kinek mi-mit ér meg.

Nem kell ugy elöadni mintha ez egy rejtélyes sziget lenne és csak a beavatottak tudják hogy mi folyik ott.

Csak 2 kattintás és már is 500,000ezer videot nézhetek elsö kézböl a legszebb Maldiv szigetekröl.

Igy tehát mint mondtam NEKEM jobban megéri akár Dominika-Cancun-Montego most már talán Kuba is a pénzemért kapott élményért,ha 2 évig ilyen SZAR helyekre megyek akkor a 3. évben megsporolok egy Maldivra.

Mint hogy otthon üljek 2 évig és kuporgassak !

Igy majd kimegyek 3 év múlva egy Angaga szintü szigetre 2,5k-3,5 euroért AI val! és beleharapom a nevemet egy pálmafába csak neked !  :D

 

buenas noches

moonwalkr Creative Commons License 2016.05.31 0 1 29956

Bár mind nagyon különbözőek vagyunk, másképpen élünk meg dolgokat, de 4 maldiv sziget és 3,5:) karib-tengeri nyaralóhely összehasonlításából nem Karib kerülne ki győztesen:)

 

Kétségtelen, hogy maldiv túlárazott, de a Maldiv érzést nem az AI adja. Az hogy az ember teljesen kicserélve ér haza, mindent megér, hogy látja a természetnek ezt a szegletét, szintén mindent megér. És ahogy Tojglius kolléga írta, a maldiv érzés nem csillagfüggő, az "alapabb" szigeteken is maximálisan megvan. Illetve azért azt is hozzá lehet tenni, hogy a besorolás itt teljesen valós, egy 4*-os sziget már nyugodtan elmegy luxusnak az itthoni mércével, a maldiv alsó-középkategóri magasan ver sok, máshol felső kategóriásnak besorolt helyet.

 

Illetve ahogy a félmondataidból látom, Te azért egész másra is gerjedsz ("csajok, zene, koktélok", hangulat, nyüzsgés-pezsgés). Na mindezek itt nincsenek, ez a másság egyik fő kulcsa.

 

Pár év múlva azért szívesen látunk itt a fórumon, amikor mégis maldiv mellett döntesz:)

Előzmény: Smash71 (29951)
moonwalkr Creative Commons License 2016.05.31 0 0 29955

Szia pzsuzsu

 

 

Nagyon szubjektív lesz, amit most írok, de javaslom, hogy keress másik szigetet. Maldivon belül annyi csodálatos hely van még. Sun is csodálatos és biztos, hogy nem lett rosszabb, de egy új szigeten új élményeket is szerezhetsz, ami hozzátesz a maldiv érzéshez. Csak egy példa: ha a további lehetőségekből megnézzük pl. Filitheyo-t, akkor ugyanazokat a sztenderdeket megkapod, mint Sun-nal, de összehasonlíthatatlanul jobb víz alatti világot (sznori és búvárlehetőségeket), sokkal dzsungelesebb feelinget kaphatsz.

 

És még egy tanács: ha végül másik szigetet választasz, ott kinn próbáld meg, hogy soha nem ejtesz ki olyan mondatot, ami úgy kezdődik, hogy Sun-on ez...(ilyen és olyan volt). Szerintem érdemes a csodálatos maldiv érzést egy kicsit MÁSKÉPP megtapasztalni.

Előzmény: pzsuzsu (29950)
Tojglius Creative Commons License 2016.05.31 0 2 29954

Annyi "helyebítés" a személyes élmények alapján, hogy szerintem a nagybetűs "maldív élményt" megkapod egy "alapközép" szigeten is allin és vízfeletti luxusbungi nélkül is, és ezt biztos, hogy nem fogod Karibszigeteken (bár ott is van asszem egykét "csak szálloda" sziget) /bárhol máshol megkapni

(talán a világ másik végén, bora bora környékén, mégegyszer ennyiért) 

 

Nekünk a maldív élmény az idilli trópusi képeslap környezet mellett (amit tényleg sok helyen megkapsz) azt jelentette, hogy a szigeten el vagy zárva a világtól, a civilizációtól, nincsenek városok, autók, lakosok... csak a gyönyörű környezet, a sziget, néhány hozzád hasonlóan békés turista, a személyzet + a béke és a nyugalom...

 

de tény, hogy már egy "középkategóriás-félpanziós" sziget se "olcsó" +  ha full ai-re meg luxusra vágysz, akkor a "mi viszonyainkhoz" képest sajnos túlárazott a dolog...  (arról ne is beszéljünk, hogy milyen jó lesz ha tovább gyengül a forint... )

Előzmény: Smash71 (29951)
Tojglius Creative Commons License 2016.05.31 0 0 29953

Szia Zsuzsa!

 

mi anno meerun voltunk ami az egyik legnagyobb sziget (hasonlóan sunhoz) és másodszorra ha mennénk, egészen biztos valami icipici szigetet választanánk...

és nem félnék attól, hogy csalódnánk, mert azt azért nem nagyon lehet... :)

Előzmény: pzsuzsu (29950)
andi265 Creative Commons License 2016.05.31 -3 1 29952

Szia,

 

Jól látod sajnos. Túl van árazva, bár azért 700ezerért mér lehet ALL INC-el menni jó szigetre, de ez nem azonos a karibi all inc-kel.

Viszont ne is hasonlítsd a Maldív érzést Dominikához vagy Mexikóhoz. Más.

 

Talán érdemes lenne a Fülöp szigeteket, Myanmar-t vagy Malajziát is megnézned, nagyon ott van az is és még nem olyan durva. Én most ebben gondolkodom.

Tény, az árak elszaladtak a Madívon. Azért Sun Island-ért ezeket az összegeket elkérni...egyszerűen nem arányos szerintem.

 

Ez a véleményem.

 

 

 

Előzmény: Smash71 (29951)
Smash71 Creative Commons License 2016.05.31 -2 0 29951

Sziasztok!

Gondoltam elviszem a “lányt” egy szép útra,szempont volt hogy 10k km en belül legyen mert ennyit bir a testem economyn,meg persze a tenger/óceán.

Igy esett a választás Maldivra.

Pár nap alatt megrágtam vagy 2 évnyi hszt ,néhány utazási irodát,honlapot.

Kicsit elszontyolodtam, mert asszem’ nem megyek Maldivra… :D

Miért is?

Szerény következtetéseim:

500-700 ezer forintért/Fö igen csak alsó-középkategoriás szigetre tudok “benevezni” még akkor is ha én szervezem le az utat(repit,szállást,transfert).

WTF?

7 napra ALL IN nélkül.

Kicsit túlárazotnak tartom,fölleg hogy ezért a pénzért nem is kapom meg az Igazi Maldiv élményt.(én igénylem az AI-t bármikor megkivánok egy italt-ételt már nyomom is az arcomba.Hogy néha a fizetösbe jobb kaja van?persze...csak jobban kivánja a kis szemed..meg amugy fogom magam beülök aztán rendelek,vagy ki akadályoz meg benne ha van pénzem?meg amugy se eszek-iszok annyit hiszen egész nap sznorizok meg úszkálok

jövök megyek...Nálam ez pont forditva müködik,ha ilyeneket csinálok sok energiát fogyasztok szal’ alap hogy bevágok 5-20 coctailt ,akkor eszek amikor akarok,ha épp nincs nyitva valamelyik AI akkor beülök egy fizetösbe és ha ahoz sincs kedvem akkor csinálok egy hot-dogot vagy egy hamburgert a beach bárban…

Egy felső-középkategoriás sziget pedig ahol nincs tömegnyomor,rendes AI van(nem kell a “zöld koktélért külön fizetni)szép a part-viz-sznori-bungi ennek a minimum duplája/Fő?

Javitsatok ki kérlek ha valamit benéztem.

Amennyiben ez igy van akkor még gyüjtök pár évig,mert nekem minimum egy Komandoo,Kihadd,Athuruga hozná a Maldiv érzést(és legalább 10-12nap) egy Niyama,Gili már álom kategoria.

Addig is 500k ért elmegyek a Karib térségbe megint(figyeled, direkt nem irtam hogy hova)

2 Hétre! full AI.

Gyönyörü part- Viz-Karibi csajok-Zene-Hangulat

és ott az ALL IN 5-10 éttermet 3-5 oldalas itallapot jelent

2-3 évig majd csak kibirom valahogy a gyüjtögetést  :D

Köszöntem.

pzsuzsu Creative Commons License 2016.05.30 0 0 29950

Kedves Fórumozók!

 

10 év után idén nyáron ismét a Maldív-szigetekre tervezzük a nyaralást és igen nagy dilemma a sziget választás. 10 évvel ezelőtt Sun Island-on voltunk, ami, mint első Maldív élmény maga volt a paradicsom!

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes-e visszamenni Sun-ra, vagy válasszunk inkább másik szigetet, de ha másik, akkor melyik? Árban a Sun-hoz hasonlók jönnének szóba (Royal, Paradise, Helengeli, Filitheyo, ?). Attól félek, ha visszamegyünk, esetleg nem lesz ugyanaz az élmény, mint elsőre, ha mást választunk, és nem jön be annyira, bánni fogjuk, hogy miért váltottunk...

 

Előre is köszönöm, ha valakinek van jó ötlete!

 

Zsuzsa 

moonwalkr Creative Commons License 2016.05.30 0 0 29949

Talán még annyi maradt ki az előbbi mondatból, hogy "Egy-egy időszakra, egy-egy szobatípusból, néhány darab szobára", azaz nem az adott szobatípus akciós-promós az adott időszakban, hanem csak mondjuk a 218 db Superior Beach Bungallowból 10 db.

Előzmény: Maldív2016 (29947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!