Keresés

Részletes keresés

v_peti Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37966
Kösz, akkor a milliós BMV mellett a 900 ezres Suzuki reális lehet. Főleg, ha elég messze gyártották. (Vajon Európában, vagy Japánban készült akkor?)
Kíváncsi lettem volna, mennyibe kerültek a mikulások, de Lenke néni nem mondta meg.
Előzmény: NGA (37965)
NGA Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37965
1989 október, közvetlen a rendszerváltáskor hivatalos Merkur árak:
BMW 316i - 1.160.000
Dacia 1310 TLX - 183.000
Lada 2107 - 240.000
Mercedes 190 - 1.317.840
Moszkvics 2140 - 156.000
Trabant 601 - 91.000
Opel Kadett 1,3 (csak piros 5 ajtós) - 645.000
VW Golf 1,3 (csak fehér 5 ajtós)- 670.000
Előzmény: v_peti (37931)
GRick78 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37964
Sys4096: érdekelnének engem is a dvdk, de sajnos nem látom az e-mail címedet, hogyan lehetne kapcsolatba lépni Veled ezügyben? :)
Előzmény: sys4096 (37663)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37963
Elnézésedet kérem, azért nem írtam le, hogy mi történt, mert csak hézagos emlékeim vannak. Egyrészt uncsi volt, másrészt a macskát hajkurásztam a lakásban, mert állatorvosnál volt jelenésem vele, ő meg tudta és inkább illegalitásba vonult volna. Így, amit láttam is hiányosan láttam, ill. amikor meglett, ki is kapcsoltam a tévét, és mentük.
Olyasmire emlékszem, hogy Taki tudta/sejtette az igazat Jánosról (hogy nem Malév alkalmazott, csak kimenti Almát a nagyis szilveszterből), Mágenék is elvonultak a közös mentős ügyeletbe, Takácsék leadták a pulykát Feriéknél*, amit azok nagy ovációval fogadtak, Julcsi vezette karácsonyfa körberohangálás is tartott, János Almával meg a Halászbástyára ment, ahol ahhoz képest, hogy áll. szilveszter volt, tök nyugi volt, sőt, a város is. Eddig láttam.

*ez a Feriéknél szervezett házibuli is kiverte a biztosítékot. Mondjuk, arra nem is emlékeztem, hogy Jutkának volt olyan kolléganője, sőt, kolléganői, akik különböztek Bélabácsitól, Háveltől, Górnagymaristól meg Börönditől ;-)
De, hogy hat harmincon aluli emberek EZ és ILYEN legyen a BUUUULIIII, az sajnálatos. Meg, hogy SENKI nem tudta, hogy kell megcsinálni a disznótorost (Takibá bezzeg tudta: annyi zsírban sütötte, mintha rántott húst csinált volna)
Előzmény: sorozatfüggő? (37962)
sorozatfüggő? Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37962

Ezt én is így gondolom (h. János is egyike lett a sajátosan selejtes, humor nélküli figuráknak). De szóval h.volt az a vége??

Ja, és mikortól lesz végre dátum a fejezetek részek végén??? Így azért nehezebb követni.

Előzmény: Törölt nick (37960)
sorozatfüggő? Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37961
Hát erre a verzióra nem számítottam. Mikndenesetre akkor izgi lehetett  :)
Előzmény: Kövezett (37958)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37960
Az az alkotói verzió? ;-))))
Mert én nem ezt láttam. Holott egyáltalán nem lett volna ellenemre, ha legalább Lenke néni kétszer (négyszer, nyolcszor) olyan jó ember lett volna (minél több darabban van, annál jobb).
És mennyivel életszerűbb lett volna, mint a Halászbástyán ácsorgás ;-)

Ja, és nekem baromi fura már az akkori Trokán Pétert is "fiú"-nak titulálni (az infópultos csaj így írta le Almának azt, aki a fagyöngyöt hozta).
Meg, amit csinált, az voltaképp aranyos volt (kicsit idegbajos, de aranyos), csak épp nekem ehhez is túlkoros (ill. később kellőképp ki is derül, hogy sem az a romantika, sem az a humor nincs meg benne, ami ehhez a követéses akcióhoz kellett volna)
Előzmény: Kövezett (37958)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37959
Szomszédok stáblista
Jó böngészést ;-)
Amúgy, sokkal egyszerűbb beírni egyenest a gugliba (v. bármilyen más keresőbe), mint egy kérdésbe ide. Ma már Vágási Feri is így csinálná, mert egyszerű, gyors, jogtiszta, és többet tudsz meg, mintha mi válaszolunk ;-)
Előzmény: v_peti (37955)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37958
Elővette az erdészetből hozott láncfűrészt és mindenkit lemészárolt :-D
Előzmény: sorozatfüggő? (37957)
sorozatfüggő? Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37957

Sziasztok!

Vki ,a ki látta a mait, lenne olyan kedves és elmondaná, h. mi volt a vége? Onnantól,h. János beállított Almáékhoz szilveszterkor!

Nagyon köszi!

v_peti Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37956
A főszereplőket természeresen tudom, meg pár melléket is: Pl. Fruzsina IRL is Fruzsi, Antónia - Závodszky Noémi stb...

János, akarom mondani Trokán Péter most nálunk játszik a színházban (Szombathely), bár lehet, hogy ezt már mondtam. De megőszült azóta. Viszont ha eszembejut, mindig Jánost mondok az IRL neve helyett.

v_peti Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37955
Bár már biztosan volt, de eléggé régen, és nem így együtt.
Hogy hívják IRL a következő szereplőket?

Mérnöknő, mentősnő (mostani), későbbi aki jön majd rendes mentősnek, nem gyakornoknak), Stefi (vérestollú), igazgató, igazgató helyettes (később jön majd "ejtőernyősként"), reklamáló úr, aki később Janka nénivel összejön, na és Janka néni nevében sem vagyok biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37954
Ja, és a magyarázat: Etus részben példaadója (H-Á. édes anyukája, akit mi is sokat emlegetünk szegényt, más konteksztusban) nem keramikus volt, hanem "irodalmi nagyasszony".
Írt is, de inkább menedzselt, művészeket fogott össze, egyébként Molnár Ferenc lánya volt.
Ha ennél többet tudnál, akkor gugli a Te barátod ;-)
pl. Sárközi Márta (amiből kiderül, hogy S.M. is kisvendéglőbe szeretett járni kajálni, nyilván ZÓNApörköltöt esetleg marhapörköltöt (tarhonyával) evett.
Előzmény: Törölt nick (37953)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37953
Korábbi opuszokból ollózva:
"tejbegrrr!!! válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.30 23:09:35 Š (18636)
Szilágyi Máriáról hirtelen ennyit találtam a neten:
Szilágyi Mária (Jászszentandrás, 1924 – Bp., 1979. ápr. 19.): keramikus. Az iparművészeti iskolában Orbán Antal és Ohmann Béla volt a mestere. Tanulmányai befejeztével egy évig Vittorio de Colbertaldónál tanult Rómában. Évtizednyi időt töltött szövetkezeti munkában, ahol edényeket, tálakat, vázákat, étkészleteket, népballadai és irodalmi ihletésű figurális kompozíciókat, faliképeket és maszkokat készített. Az 1950-es években elsősorban kollektív kiállításokon szerepelt. Részt vett az I., II. és V. Orsz. Kerámia Biennálén, Pécsett. Önálló kiállítása 1968-ban a Fényes Adolf teremben volt Bp.-en, majd a Savaria Múzeumban, Szombathelyen. Munkáival szerepelt a Jubileumi Iparművészeti Kiállításon 1975-ben a bp.-i Műcsarnokban. A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központba készített kerámia faliképet (1979). Dózsa Györgyről mintázott mellszobra Celldömölkön a járási pártbizottság egykori épületében található. Néprajzi tárgyú tanulmányokat is írt.

A Kemenesaljai Művelődési Központ (9500 Celldömölk, Dr. Géfin L. tér 1.) időszakos tárlatai: Móritz Sándor Munkácsy-díjas festőművész és Szilágyi Mária keramikus - művész hagyatékából

Nyughelye a Farkasréti temető Hv1. (101.) parcella 4-16: Szilágyi Mária (iparművész, keramikus, etnográfiai író) 1916-1979. Sírverse: “Gondolataim agyagba véstem, / a szivárványtól színeket loptam, / tüzet szítottam a kemencébe, / azt hiszem, hogy nem hazudtam.”
Előzmény: OldDirty (18614)

OldDirty válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.30 21:23:25 Š (18614)
"egyebkent a muveszno, vagyis a valodi TYUKANYO valodi neve: Szilagyi Maria keramikus, de o mar meghalt, ha jol tudom, a 70-es evekben. amugy Etus haza itt van hozzank kozel, a 11. keruleti Pannonhalmi ut es Ugron Gabor ut sarkan, es emlektabla is ki van teve." idézet innen.
Egyébként igazi Szomszédok-fanatikusoknak kötelező a <a href="http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9010636" target="_blank">Vége lesz a Szomszédoknak!</a> c. topic legalább alapszintű ismerete, ami - szinte hihetetlen - akkor jött létre, amikor még ment a sorozat. Az infó és az idézet is onnan van.
Előzmény: ALacka (18602)

tejbegrrr!!! válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.30 20:54:21 Š (18601)
Többek egybehangzó állítása szerint Etus lakása egy gyakorló keramikusé volt, az ő műveit szoborja anyagba a bűvésznő. Amikor a háznál jártam, lefotóztam a kaputelefont, és a "név + kerámia/keramikus" kulcsszavakkal próbáltam gugliban rákeresni az eredeti alkotóra, de sajnos nem találtam semmi említésre érdemeset... :(
Előzmény: Constanzia Corleone (18584)"
Előzmény: v_peti (37951)
v_peti Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37952
Baki: A bárban beszélgetnek a hajón Desiré és Körte. Hajnali 4 óra van, ha jól rémlik, de világos nappal, és a lámpák sem égnek. A 3.-4. rész környékén volt ez.
v_peti Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37951
Ő talán IRL keramikus?
Előzmény: Kövezett (37939)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37950
Engem annak idején bosszantott nagyon, főleg Etus bölcsességei. Manapság már csak nevetek az egészen, bár még most is van egy-két olyan, amire azt mondom "na neeee" :)
Előzmény: Törölt nick (37949)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37949
Meg arra jöttem rá, hogy mindig halálosan felbosszant a Szomszédok, mert annyi balekság van benne, amit utálok.
Már bocsánat, de ha épp összegabalyodnék az én kedvesemmel (akivel egyébként akkor békültem ki), akkor nulla esély van arra, hogy felvegyem a telefont.
De ha felveszem, mert mondjuk nincs otthon a gyerek (aki épp az idegbeteg karácsonyfa körül rohangálást szervezte, amit látva a fiam meg is kérdezte, hogy most akkor ez karácsony v. szilveszter?), és a más emeleten lakó lakótársamat keresik, egyáltalán nem életbevágó ügyben, akkor megmondom a hívónak, hogy csókoltatom, most nem hívok oda senkit.
De ha már akkor lúzer vagyok, hogy odahívom, az első taktusnál úgy eltanácsolom a lakásomból a jó szomszédot, hogy arról nyekken.
Antiszociálisan vagyok, tudom, és soha nem lakhattam volna a Lantos utcában ;-)

Hasonlóképpen a Művésznőt is megküldeném egy sallerral a lencsibabázásért, a beszélgessenekhatudnakozásért. Neveletlen picsa. Mármint a nagyszerű Etus.
MacPet Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37948
Nincs vagy. :) Már korábban látható volt, hogy kagylós kaputelefon van, amit fel kell emelni, hogy hallani is lehessen.
(Nálunk korábban- van talán 20 éve, olyan volt amit nem kellett felvenni, de egy gomb talán akkor is volt, amit meg kellett nyomni.)
Előzmény: Törölt nick (37947)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37947
Tök vicces, mikor Böhm és Taki arról vitázik, be lehet-e kapcsolni a karácsonyfán a gyertyasort kint a ház előtt, közben meg az égők jól láthatóan világítanak ;-))))
Julcsi meg elég furán kaputelefonált, mert megnyomott egyszerre egy csomó gombot, és már intézte is a felhívást a néphez. De én úgy emlékszem, hogy a lent mondottakat csak akkor lehetett hallani, ha felvették fent a kagylót, amit meg nyilván nem vettek fel RÖGTÖN a csengetés után. Vagy?
MacPet Creative Commons License 2009.04.24 0 0 37946
Jön a főerdész! :)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37945
Igyekezz, mert lehet, hogy Londonban be van tiltva. Arrafelé igényes kultúremberek laknak :-)
Előzmény: Mrs Fred Weasley (37943)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37944
Épp pár résszel ezelőtt akadt meg a szemem a Laci után nyomozó rendőrön, Lesznek Tiboron, hogy már ő sincs (később tán ő lesz Feri kolléganőjének a brutál, válófélben lévő férje)
Előzmény: MiJu (37942)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37943
Kedves FŐsegítőimnek köszönöm a pompás és remek linket, most már én is lassan beérlek benneteket. :))
MiJu Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37942

Sajnos, sokan elmentek már, milyen remek színészek voltak! :(

Sümeghy, "Kutya", Béla bácsi, Böhm úr, Szöllőssy dr, Szöllőssyné, Kenéz elvtárs, Szedlák Rezső, Szép Ilonka, Hermin, zöldséges Józsi, a taxis /Kránicz Lajos/....

Előzmény: Törölt nick (37940)
MiJu Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37941
Tegnap az M1-en a Mázli című (szerintem remek) filmben Kozma Jocó szerepelt mint rendőr. Semmit nem változott a Szomszédok óta:))
Előzmény: Kövezett (37939)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37940
Persze, hogy sopánkodnának, hiszen mondom, hogy a Lantos utca felett akkor is csupa felhő az ég, sőt, zuhog, ha máshol gyönyörű idő van. Nem hiába annyi ott a bűneset is!
A legpozitívabb Takibá meg már nincs is velünk :-(
Előzmény: MiJu (37938)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37939
Az A la carte c. műsorban most megnézhető Sárközi Mátyás Londonban élő író, aki Sárközi Márta fia, és így Horváth Ádám féltestvére.

(Gy. k.: H. Á. részben Sárközi Mártáról - Molnár Ferenc lányáról - mintázta Etus alakját.)
MiJu Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37938
Szerinted most nem találnának legalább annyi okot a sopánkodásra? Szinte hallom Etust szavalni a válságról, Lenkét az árakról, Mágenheimet az egészségügyről, Mágenheimnét arról, hogy mások bezzeg évente 4x mennek wellnesshotelbe ...stb :)
Előzmény: Törölt nick (37937)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37937
Tényleg, ha fele akkora lenne a fűtésszámla, akkor a sopánkodásból is vissza kellene venniük!
Bár, Lenke néni elszántan belenézne a kamerába (szem összehúz, száj vékony vonallá présel), és belemondaná, hogy mennyi utánajárásba került ez a napkollektor, hogy a melósok összemászkálták a lépcsőházat, és ki tudja, megtérül-e egyáltalán valaha, meg különben is, mi van, ha nem süt a nap (és a Lantos utca felett mindig felhős az ég - átvitt értelemben persze ;-)
Erre Alma hozzátenné, hogy napkollektor ide vagy oda, az idén sem fognak tudni nyaralni menni, mert jó, jó az a napkollektor, de amit ezen megspórolnak, az bizony elmegy az egyre drágább párizsira, meg benzinre. De nagyika ne féljen, ők Jánossal most inkább nem is gyűjtenek lakásra, hanem besegítenek neki a megélhetésben, mert ugye egyedül, Taki nélkül...
Előzmény: OldDirty (37936)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37936
Kaptak ők külső hőszigetelést, meg szép sárga színt, ha jóltom, kívülre... a HÁZ sajnos 2007 nyara óta még kevésbé emlékeztet a régi forgatási helyszínre (az emiatt feleakkora fűtésszámlát fizető valódi lakók gondolom ezt nem bánják:))
Előzmény: fruti (37935)
fruti Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37935

:)

És sopánkodhatnának is egy sort, hogy miért nem az ő házukra szerelték fel a kollektorokat, mikor fognak ők is sorra kerülni.

Előzmény: Törölt nick (37934)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37934
Istenem, ha lenne sorozat, egy egész rész erről szólhatna ;-)
Napkollektort kaptak Mágenheimék
Visszajátszanák a régi részekből, mikor nyaranta egy-egy hétre leállt a melegvíz szolgáltatás, és mondjuk Pattogi reklamál emiatt Böhmnél, vagy Janka néni Kutyánál, Vágási Feri meg elmagyarázhatná a mostani közösböhmnek, hogy hogyan működik a napkollektor, megemlékezhetnének a Föld napjáról (koccintás kisüstivel)....
brasil82 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37933

Az tényleg életszerű, hihető jelenet, és aranyos is! Csak ott rontották el, hogy jó melóshoz híven, farkaséhesen neki láttak az ételnek, aztán a Bence gyerek 5-6 kanál után megköszönte, majd rövidesen Feri is! Kizárt dolog, hogy jól laktak ennyivel, a lábas meg gyakorlatilag tele volt még!

Vagy "DrágaJutkám" esetleg eltolta a csuszát???

Előzmény: MiJu (37932)
MiJu Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37932
Egyik kedvenc jelenetem, amikor Jutka megjelenik a vagonoknál a túróscsuszával, amit kanállal esznek a lábosból Feriék:)
v_peti Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37931
1991-ben voltam kint németéknél. Akkor egy autó 20 000 DM-ért reális ár volt. Átszámítva a 87-es árra azért nem lehetett sokkal kevesebb. Viszont akkor Veres úr említése alapjáb a 25 forintos márkával beszorozva 500 000 forintot kapnánk. De ugyebár itt elég sok extra adó terhelt egy nyugati kocsit nem beszélve arról, hogy ha az adott típus nem alsó-, hanem felső kőzépkategóriás volt, akkor reális lehet a közel egymilliós ár.
Előzmény: nightrunner (37892)
tom55 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37930
De gyors a rendőrség húúú.
MacPet Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37929
Csodálom, hogy Marikát nem zavarták el azonnal a boltból.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37928
Csak egy villanást láttam a mostani részből, de Mágennek ez a mérnöknő szerelme nekem irtóra hasonlított Julcsira. Na, nem a mostanira, hanem ahhoz, ahogy majd pár év múlva ki fog nézni (ha leszámolok néhány kilót)
Meg Taki is elmegy ám, na, oda, amit a Szomszédokban sosem neveznek nevén...:
az utolsó általam látott részben még azon ment a kesergés, hogy a kórusnak nincs zséje, ezért tagságit szednek, de ezt sem tudja mindenki fizetni, ezért nekik befizetik*, erre most, hogy találnak valamit, amiből a kórus tovább tudna élni (netán pluszt is hozna a tagok konyhájára) beveri a morcost.
És ismét remek sértődött fejek voltak a rész végén, egyedül a hörcsög volt szimpatikus (de az meg már milyen, hogy fél percig mutatnak egy lelkesen szuszogó hörit??? ;-))) IZGALOMHEGYEK!!!!

* csodálkoztam is akkor, hogy nem álltak fel hirtelen másik huszonöten a kórusból, látva, hogy semmi következménye, ha nem vállalják a tagsági díjat, hogy ja, akkor ha nem kell fizetni, mert a többiek kifizetik, akkor inkább nekik is sem telik arra a 25 ftra...
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37927

16. fejezet

- Béla bácsi egy koponya! Vesztegetésből hasznot csinál! :)

- Taki bácsi nem ismeri Tenkes kapitányt! Király!!!

- A kasszánál nem így van többlet, ahogy ezt most lejátszották...

- Egy megrendezett baleset volt, hogy az áldozat felállt és elment?

Az xx-es rendszámú lada kölcsön-kocsi volt! Vagy ha úgy tetszik bérkocsi.

- Szakszervezeti felfogás..., GMK... Istenem!

- Juli megkapta az anyjától azt amit megérdemelt!

A hörcsögök meg felborítják a "futószalagukat" Aranyosak! :)

Előzmény: **BPO-700** (37924)
tom55 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37926
Feri dokkmunkás vagont pakol... Nemhogy egy tartálykocsit engedne le...aztán belemenne az olajszőkítés bizniszbe.
fruti Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37925
Mekkora arca volt már Julcsinak, mikor nagy kegyesen társadalmi munkában is elvállalta a ház takarítását. Épp hogy nem küldte el a fenébe Bőhmöt, amiért nem tud fizetni a takarításért, holott ő jelentkezett rá. Szó sem volt róla, hogy ezért fizetést fog kapni.
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.23 -1 0 37924

15. fejezet

- De édes a Böhm úr! Felsorolja Sümeghynek, hogy mi van a lépcsőházban! Tisztán, símán, nyugodtan! :)

- Nem semmi ez az Etus! Meg se kérte, kipakolta, közli, hogy elutazik és kész! Ez még semmi! Kávét kért, kettőt-hármat kavar és elmegy...

- Az már természetes, hogy Karakas is az uszodában legyen, ott ahol Mágenheim is úszik! Mintha követné a "Nagy baj" a "Nagy Fehéret"...

- Szemétgyűjtés apropóján: Manapság már nem nagyon van társadalmi munka! Vagy még akad?

- Típikus vidéki parasztjelenet: férfiak dolgoznak, asszonyok viszik a kaját! Igaz itt éjszaka játszódott le! :)

Előzmény: **BPO-700** (37903)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37923
Ugyan már, Laci prof asztala az Életképekben ma is így néz ki! ;-)
Előzmény: Alpári Gnác (37922)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37922

Na igen, az öregkornak is vannak szépségei:))

Egyébként pont ma csodálkoztam rá a főorvos íróasztalára.

Ma már egy bármilyen íróasztal elképzelhetetlen számítógép nélkül, itt meg volt az asztalon egy piros telefon, egy sehova se világító kis szar lámpa és slussz.

A fal melletti asztalon meg egy Optima írógép.

Régi szép idők, azon biztos nem fagyott le a májkroszoftvindóz sose:)

Előzmény: Törölt nick (37921)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37921
Csupa olyat írtál, amiről a fele topik azt sem tudja szerintem, hogy eszik (ették)-e vagy itták ;-)))
off
Letöltöttem a Szíriusz kapitány sorozat darabjait a netről, ma végeztem az első "évaddal" és egyes részeken szénné röhögtem magam. Pl. mikor a XXV. századi űrhajósparancsnok vágyódva említi, hogy milyen könnyű dolga lenne, ha lenne otthon számítógépe, ahová BETÁPLÁLHATNÁ az adatokat, és akkor néhány másodperc múltán a gép KIDOBNÁ az eredményt. Vagy, hogy a Föld és a Hold között a telefon és a videofon mellett írásban vmféle TELEXEN tartják a kapcsolatot (tehát még csak nem is faxon.
on
Ehhez képest a Szomszédok már igenis képben van, sőt ;-))))
Előzmény: Alpári Gnác (37919)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37920
:-DDD
Előzmény: Alpári Gnác (37919)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37919

Köszönöm!

Most az egyszer megalkuszom acélos elveimmel, mert ahogy Taki bácsi, én sem vagyok sem gyáva, sem stréber.

Találtam némi NDK-márkát, holnap azt is beváltom az araboknál, aztán ha nem írok többet, akkor nem sikerült:)

Mellesleg ha a technikai színvonalat a művészivel akarnánk megfeleltetni, akkor ahhoz a super-8 is sok lenne, talán a laterna magica...

Előzmény: Kövezett (37918)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37918
Természetesen a letöltött videó technikai minősége elég gyenge. A művészi meg a szokásos :-)
Előzmény: Alpári Gnác (37916)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37917
Próbáld meg az Orbit Downloader nevű szomszamentő lágyárut. Mivel ez ingyenes, valószínűleg nem felel meg a Vágási-sztenderdnek, ergo a te mércédnek sem. Ez esetben tudok ajánlani remek és pompás fizetős programot is. :-)
Előzmény: Alpári Gnác (37916)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37916

Lettem?

Mindig is az voltam:)

Gyakorlatilag egyik haverom sem értette, hogyan vagyok képes én ezt az izét nézni, sőt a mai napig társasági poén, hogy ha kocsmázás okán nem láthattam, akkor képmagnetofon segítségével rögzítettem is.

Szóval hogy ez annyira szar, hogy az már jó. Ez egyfajta merőben új minőség, Ed Wood-i magaslatokban szárnyal a Mester...

És most elkezdtem a merevlemezes digitális beltéri egységemre rögzíteni a fejezeteket, de egy részt az ostoba kütyü elfelejtett felvenni, ezért gondoltam, hogy pótolnám én ezt, persze csakis jogtiszta számítógépes májkroszoftvindóz segítségével.:)

Előzmény: Kövezett (37910)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37915
Én élő egyenesben láttam, kb. egy hónapja "együtt" tekintettük meg A tőke c. remekművet a Nemzetiben a Tavaszi Fesztivál keretében.
Jól nézett ki (nem a tőke, és nem a Nemzeti), Albert nem volt ott.
Előzmény: Alpári Gnác (37908)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37914
Tényleg! Teljesen olyan! :-)))
Előzmény: Quantumleap (37912)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37913

Mint írtam regényt lehetne írni erről a lakótelepi beázásról.

Én a hetediken lakom és mi is beáztunk. De nem ám a felettünk lévőtől, hanem mindannyiunk csodálkozására, miutaán alaposan összevesztünk, a szembelévő lakó szomszédja áztatott minket, persze 10.-ről!!!

Quantumleap Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37912

Állítólag azt a hangot az Impossible Mission címü, commodore 64-es játékból kölcsönözték, amikor nem sikerül az ugrás a figurával és lezuhan.:)

Előzmény: Ez a nick már foglalt? (37911)
Ez a nick már foglalt? Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37911
A leüberelhetetlenebb rész az szerintem az mikor a sorozat elején méregetik a még készülő lakásokat és pont lezuhan egy ember.A zuhanó krapeket pedig látni az erkéky ablakában:D
Az a hang amit kiad és az a mozdulatlanság ahogy zuhan....na meg amilyen gyorsan zuhan...kb,mint egy hungarocel bábu ^^
Kövezett Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37910
Mazochista lettél, Gnáci? Hát nem jobb helyen van ez a szarság remekmű az MTV oldalán? :-)

Én tudok ilyen programot, de csak jogtiszta használatra árulom el a nevét. :-)
Előzmény: Alpári Gnác (37883)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37909
Nem kötekedésképpen, de nem Bőhm lakik a hetediken? Taki fel is ajánlja Süminek, hogy menjen őhozzá aludni, ugyanis ő a csőtörés felett lakik.
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37908

Aztán hogyhogy nem szólnak a fanfárok Klarissziamia feltűnése örömére?

Aztán Sümi ugyebár a hetediken lakik, Takácsék az elsőn, hogy a fenébe tud egy ház ilyen szinten beázni?

És hát valóban, azok a mísz fejek, amiket vágnak, dermesztő.

MiJu Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37907
A Szomszédokban mindig gond volt a kulcsokkal, zárakkal, szegény Bőhm is folyton a lépcsőházban téblábol emiatt, lehet, hogy ezért nem merik zárni a kocsikat:)
Előzmény: Törölt nick (37904)
MiJu Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37906
Ha nem lett volna később a legendás bölcselkedés az epizódok végén, akkor elfogadnám, de nekem hiányzik Etus életvezetési tanácsa - szerencsére a 27. résztől már rendszeres lesz/most néztem meg a régi felvételeket/:)))
Előzmény: Törölt nick (37905)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37905
Szerintem meg irtó kifejező, ahogy a szereplőlista alá bevágják a szereplők arcát, és nagy többségében mind olyan szemeket meresztget folyton, hogy azzal ölni lehetne.
Jól visszaadja a picsogós, nyavalygós hangulatot.
NEm is tudom pl. Mágenéknek minek egyáltalán szöveges jelenet: elég lenne a végére bevágni ahogy utálattal/sértődötten/mérgesen méregetik egymást, Julcsi kétségbe esetten/dühösen/csalódottan nézi két nem egészen ép szülőjét, és kész, minden el van mondva nekünk ;-)
Előzmény: MiJu (37900)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37904
Szerintem a Szomszédokban soha egyetlen autót nem zárnak be. Tegnapelőtt a Hondát hagyta nyitva Szőlőssyné doktornő (igaz, Takibá felhurcolja a lakásba az aksit) Aztán csodálkoznak, hogy annyi a lopás! ;-)
Előzmény: Mondeo Mk II (37899)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37903

14. fejezet

- "Nem késhetek, mint a maszeknál!" Háát ha 1 perces is igyekezném, már láthatom a "munkakönyvemet"...

- Nahát! Mágenéknál is ugyanaz a tapéta? Nah, majd megfigyelem Vágásiéknál is! :P

- Hát igen! "Szükség törvényt bont." Az ember ahol tud, ott... Mindig is volt, van és lesz kiskapu!

- Bábszínház. De rég vóótam! Már nem is emlékszem mikor... :P

- Ez a Gábor Gábor hülye! Vegyianyagot nyaldossa...

- Lám-lám! A Takiék szervízében szerzett pénz nem éppen valódi!

- Ahogy elnézem, a biztosító akkor sem akart nagyon fizetni! :DD

- Hatalmas perec! Ma hol kapható?

- A Ferinek a gondját valahol meg lehet érteni! Szerintem.

- Puff! A "Csibe" kiosztotta az öregeit! :P

Előzmény: **BPO-700** (37901)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37902
Azt hiszem, a 18. fejezet (az első szilveszteri) után.
Előzmény: MiJu (37900)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37901

13. fejezet

- Mágenheim egy beteget lát el egy lakásban: pontosan ilyen tapétánk volt nekünk is anno! :))

(Nem azért mondom, de Lenke néniéknél is ez van!)

- Ez aztán a tanári fegyelem! :)

- Ez a Juli milyen ellenszenves! Új munkahelye lévén már elégghé flegma az új főnökével...

- Kőbányai világos! LOL Azért három korty sört meginni belőle és otthagyni... pff

- Méghogy a szűlő áll feljebb, mikor a gyerek magnóval zavarta az órát!

- A lakótelepi beázásról regényt lehetne írni! Nálunk is volt és meglepődtünk, hogy honnan jött a víz...

- Sosem tudtam megérteni ezeket a női frizurákat (még ma sem!). De a Juli haja tisztára olyan, mint ha paróka lenne...

- "Szent Péter" Komolyan mondom ez a Taki bácsi! Egy csúcs!

Előzmény: **BPO-700** (37876)
MiJu Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37900
Mikor jönnek már a nagy bölcsességek a végén? Így olyan befejezetlennek tűnik:)))
Mondeo Mk II Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37899
Nem is tudtam, hogy a Trabantban központi zár van :D :D :D
(A tegnap leadott 11. fejezet vége főcíme: Mágenék kiszállnak a Trabiból, Nagy Fehér bezárja a vezetőoldali ajtót, de csak azt, utána elmennek :D )
nightrunner Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37898
Újabb ár-sokk számomra: Sümegi lakásriasztója 7200 Ft-ba került, ráadásul "svarcba". Én csak ahhoz tudok viszonyítani, hogy '93-ban volt 85 Ft-os éh-órabérem és '95-ben meg kerestem kb. nettó 26-28ezer Ft-ot.
nightrunner Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37897
Szerintem csak egy gyerekstatiszta volt. Az us.imdb.com szerint még egy filmben szerepelt. Emlékszem, annak idején minket is elrángattak szereplőválogatásra az általános suliból a Pasaréti úti filmgyárba.
Előzmény: **BPO-700** (37893)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37896
Gyökér Balázs a Port.hu-n.
Előzmény: **BPO-700** (37893)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37895
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37894
Hát nem nagy - mai szemmel nézve! :P
Előzmény: nightrunner (37892)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37893
Ez a Gyökér Balázs valami statiszta volt? Nem halljuk, látjuk őt.
Előzmény: nightrunner (37891)
nightrunner Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37892
Az semmi! Mikor Etus kérdezgeti az autóárakat a telepen, az ipse egy pár éves Ladára mond valami 140ezret, egy japán kocsira 900ezret(!). Akkor egy tojás 2,80 volt, most 28 Ft. Mai árra váltva a Lada ezek szerint akkor 1.420.000 Ft-ba került, a japán meg 9 miller! Ez azért nagyon durva. Ki tudja, hogy akkor milyen fizetések voltak?
Előzmény: **BPO-700** (37884)
nightrunner Creative Commons License 2009.04.22 0 0 37891
Ez mekkora poén: a tizedik részben, egy kissrácot, aki petárdát kotyvaszt, majd magát a Nagy Fehért is kis híján felrobbantja, Gyökér Balázs-nak hívják a való életben. Vajon a neve alapján válogatták a szerepre? :-)
MacPet Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37890
Takiék háza: lásd 37696. hsz.
A mentős jelenetet nem tudom A sarkon egy OTP és Mézes Mackó neonja látszik.
Előzmény: BONNIE (37889)
BONNIE Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37889
A második részben láttam is a felállványozott hidat. A többi?
Előzmény: MacPet (37888)
MacPet Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37888
1987-88-ban volt a Lánchíd teljes felújítása.
Előzmény: BONNIE (37887)
BONNIE Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37887
Most nézem az elejéről. Miért nem volt Lánchíd? És hol volt Takácsék régi háza? És hol volt a mentős jelenet?
sys4096 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37886
El is ment rögtön az étvágya a jelenet folytatásában :)
Előzmény: **BPO-700** (37885)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37885

Szomszédok I. - Kudlik Juli bemondja a Szomszédok kezdetét

Csodálom, hogy senki nem írt véleményt! Szőllősy doktor úr hallgatja, hogy Vágásiék életét is nyomon követhetjük...

Előzmény: **BPO-700** (37687)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37884
Íme a próbaút! Ajtó rossz, zöldkártya (?)... 43 ezerért egy Trabant 1987-ben! Igaz használt autóról van szó... Csúúúcs! Etus lerobban a trabanttal a villamos-vágányon! Persze akkor jó lett, mikor ott volt a rendőr...
Előzmény: **BPO-700** (37874)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37883
Tud valaki olyan capture-programot, amivel a videotárból le lehet tölteni és egyben a számítógép merevlemezére lehet rögzíteni a pompás és remek fejezeteket?
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37881
Kövezett topictárs volt kedves, hogy segített a válaszadásban! :)
Előzmény: Törölt nick (37880)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37879
A zuhanós jelenet. Arccal a föld felé és életben marad... :S
Előzmény: **BPO-700** (37876)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37878

Valamint Vicsek Ferenc is feltűnt.

Annyira jók ezek a termelési riportok:)

Előzmény: MacPet (37875)
fruti Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37877
Ez a sínen trabanttal lerobbanós jelenet nagyon megmaradt bennem, mikor gyerekként néztem...
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37876

12. fejezet

- Magenheim lerobbanó trabantja: "Lakótelep ébresztőszolgálata." :)))

- Hjajj... Élelmiszer-eladó kiszolgálása... Ismerős!

- Feri megúszta a tankmenetet a katonaságon. Nem semmi lett volna...

- Ezen meglepődtem: lezuhan nem tudom hány emeletet és életben marad. Persze Karakas ismét megjelent: "Ahol Karakas van ott baj van!" Azért megvárja őt a mentőállomásnál. "Baj lesz!" :P

- Volt-nincs kerámia. Hát én az ilyen nagy munka gyümölcsének törése után megharagudtam volna, mégha unokám is törte el...

- Desiré most megkapta a magáét, és még finomak is voltak! :P

- Trabant-ablak: letekerés nélkül! Taki bá a "szervíz-mester"! :))

MacPet Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37875
Igen, ez a Vizy.
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.21 0 0 37874

11. fejezet

- Laci ennyire "mindenes"? Autót vezet, lovagol...stb. Mi több Alma közelében. Nagyon szereti őt!

- Jól látható, hogy akkoriban még nem volt szigorítás dohányzás területén: Gábor Gábor mindhol, ahol csak tud füstöl! Hol volt még akkor ez a rendelet?!!

- Hehe! Tv-javítás árát a Sümeghy riasztószerelésébe számolja be! :)))))))

Múltkor láttuk a zöld ezreseket, most meg a barna 100-asokat is! Húúú!!!!7200,- forintért egy riasztó. Ma vajon mennyi lehet?

- Na igen, a próbaút! Ajtó rossz, zöldkártya (?)... 43 ezerért egy Trabant 1987-ben! Igaz használt autóról van szó... Csúúúcs! Etus lerobban a trabanttal a villamos-vágányon! Persze akkor jó lett, mikor ott volt a rendőr...

- Na most már értem! Valószinű ezt kihagytam! Janka néni azért olyan "nagy" szereplő, mert Szőlősy doktor testvére... Ezt nem tudtam! :)

- Családlátogatás: Osztályfőnököm is volt.

- Ez a pályaudvari "árus" (Sümeghy-betőrő) nem Vizy András volt?

- Nálunk nem a kaputelefon, hanem a kapu romlik el mindig. A liftről nem beszélek, erről írtam a minap. Ilyen a lakótelepi lift...

Előzmény: **BPO-700** (37864)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37873

Apró érdekesség a UPC set-top-boxa részéről, a holnapi rész tartalma:

"A műsorban szeretnénk egy kicsit mindenki számára érthetőbbé és hétköznapibbá tenni a Feng Shui-t, és megcáfolni azokat a negatív előítéleteket, amik ezzel az ősi kínai tudománnyal szemben kialakultak."

És mindez abszolut igaz a Szomszédokra, ami mint cseppben a tenger, a világ minden bölcsességét maradéktalanul tartalmazza, pompás és remek alkalmat teremtve ezzel a szórakozva okosodásra...

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37872
Ja, még annyi, hogy HÁ nem csak a nem állandó szereplőknél törekszik az egyszerűségre.
Gondolom, a kezdő karakterek még azért viselnek más nevet, mert akkor még nem ő volt az író, így azokat örökölte, de később ez teljesen szokásává vált, az Életképekre már kórosan (pl. Garai Dezső Főrendező = Garas Dezső) ;-)
Előzmény: MacPet (37870)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37871
Természetesen tudom, hogy vannak visszatérő szereplők a Szomszában, beszéltünk is itt róla pár napja pont Mimike kapcsá (meg, hogy máshol is van ilyen)
Csak próbáltam viccelni Ernőbá képzelt életútjával a főnökségtől az alkesz hajléktalanságig (a többi, Cseke Péter tanár-nyomdász, Mimike igazgató-postás karrierje nem olyan érdekes) ;-)
Ezek szerint nem túl jól sikerült a vicc ;-)
Előzmény: MacPet (37870)
MacPet Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37870
Ernő bácsit alakító színész Köves Ernő, Horváth Ádám az egyszerűségre törekedett. A nem állandó szereplőknél ez gyakori. Van, hogy csak hasonlít a két név. Vagy valaki a környezetében viseli. (Földi Teri Földesi Teréznek - a kislány sorozatbeli neve- adta az iskolai díjat)
Etus már most is bunkó volt amikor Jocót bemutatták neki.
Előzmény: Törölt nick (37869)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37869
Nem is emlékszem, hogy Benő bácsi ilyen korán volt, még hozzá a "saját" nevén. Vajon mitől csúszott le Laci Műszer és Irodaellátó főnöksége után a hajléktalan Etus talpát nyaló bohóccá?

Szőllősyék megint előadták a szocialista fogorvos tragikomédiát:
beteg megy ki, ráköszön, Szőllősyné meg sem rebben, összeszorított szájjal megy rendelési (munka)időben referálni Jutkáról. Közben, míg fogdoktor és szemdoktor családi életet élek, a paciens jól láthatóan kint várakozik (és Szőllősy dr ugye eleve elkésett)
De az is jó volt, ahogy Szőllősyné Jutkánál csak úgy lazán becsapja a kis autócskája ajtáját, és a zár jól láthatóan nyitva marad... naná, hisz az operatőr bent ül ;-)
Jutka drágámnak meg akkora bajsza volt az anyjával való közös sírós-rívósban, hogy még Bokros Lajos is csodájára járhatna ;-))))
Etus meg óriási fej volt a maiban. Itt még olyan volt, mint egy kedves manó, nem olyan, mint egy gonosz, kinyilatkoztató keserű törpe. Erre sem emlékeztem.

Az is nagyon jó volt, hogy a második robbanás gondosan megvárta a kiérkező mentőket, tűzoltókat, rendőröket, de anyuci persze nem éledt fel addig. Mondjuk, nem vagyok egy hobby vegyész, de elképzelni nem tudom, hogy egy akkora robbanás után, amitől anyuci 8 méterre a robbanástól is eszméletét veszti, hogy tud BENT aztán cca 15-20 perc múlva bármi más MEGINT robbanni? Gázpalack, ami addigra hevült fel?
Kövezett Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37868
Szívem egyetlen királynője, neked külön is prezentálom a világhálózati szövegszerkesztővel fellelhető fejezetek titkos és rejtett helyét: Szomszédok az MTV videótárában.

Ha bármilyen nehézséged adódna a műélvezet elérésének útján, hívd a karbantartókat állok rendelkezésedre. :-)
Előzmény: Mrs Fred Weasley (37857)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37867

Na ezt lesni fogom! Sajnos akkoriban voltak kihagyásaim. Most igyekszem minden részt megnézni.

nem tudtam, hogy Ferinek van féltestvére. Én azt tudom, hjogy egszer majd meglátogatja alkoholista anyját. Olvasom, hogy apja is felbukkan majd, ő róla nem tudok semmit.

Előzmény: Dr. Máris (37833)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37866
Igen, sokaknak nincs.
Előzmény: MacPet (37831)
MacPet Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37865
Nem emlékszem, hogy házmesterként emlegették volna. Közös képviselő volt az elejétől fogva, az én emlékeim szerint.

Talán a lakóknak sem volt választási lehetősége, hogy ő legyen, vagy valaki más.
Előzmény: Törölt nick (37862)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37864

10. fejezet

- Sajnálom, de Jutka, már elvesztette a gyerekét.

- Szemműtéthez tv. Nem semmi...

- Az öreg Béla bácsi! Szimpatikus tanár! :)

Amúgy sajnos a helyesírás ma is probléma. Nem hiába: Nehéz a magyar nyelv! :P

- Azért nem semmi! Ilyen értéke volt a pénznek: Rokkantnyugdíj mellett a 25 forintos (havi) tagdíj nem fért bele.

- Petárda... Az asszony hogy sérült meg ilyen távolságban? A zsigás rendörségi és a Csepel Tűzoltó! :)))

Amúgy fura, hogy gyorsan kiszált a másik mentő is.

- "Halló? ... Anyád! ..." Hát ezen jót röhögtem, mikor Juli hazatelefonált és Etus vette fel a telefont! :))

Előzmény: **BPO-700** (37860)
M62 187 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37863
... én le is maradtam... :(
Előzmény: **BPO-700** (37859)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37862
Azt tudom, hogy később az lett, de én úgy okoskodtam, hogy rögtön építés után aligha volt ez még önálló jogi személyű társasház, mert azt a lakóknak kell megalapítani, ha jól tudom, itt meg még a lakók be sem költöztek, azaz, nem, hogy társasházat nem tudtak alapítani, de közösböhmöt választani sem lehetett érkezésük.
A másik ága az okoskodásomnak, hogy 87-ben még nem volt általános, hogy ekkora házak társasházak legyenek, nem is tudom, a jogi háttér létezett-e ehhz már akkor (szerintem ez csak az önkormis lakások magántulajdonba adásával kezdett el felfutni)
Szóval, ezért gondolom, hogy Böhmöt szvsz valami felsőbb hatalom ültette oda a kulcsokkal, mondjuk ő volt a "boldog emlékű" IKV képviselője (kvízkérdés a betűszó megfejtése, csak harmincon aluliaknak ;-) netán az építő cégé (bár akkor meg Takiék nem itt kaptak volna lakást, ha ez nem állami beruházás)
Aztán persze olyan dolog a házmesterség/közösképviselőség, hogy vállald el egyszer, és sose lesz más helyetted, aki átvegye ;-)))
Persze, lehet, hogy nincs igazam, de a logikám ez volt.
Előzmény: MacPet (37852)
MacPet Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37861
Izgalmas résznek ígérkezik: jön Etus, Ernő, és Góliát is!
Előzmény: **BPO-700** (37859)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37860

9. fejezet

- A babakocsi!!!! Öcsémnek is ilyen volt! Akkoriban ez volt a "menő divat"! :)

- A felvonó! Nekünk kettő is van, gyakran egy se műkődik, még napjainkban se. Ez még nem változott...

- Nem is tudtam, hogy autókereskedő volt az egykori focista, aki majd Ferivel fuvarkodik majd!

- Etus: "Nem szűk neked az utca?" Húúú, épphogy nem sértette meg! :DD

Egyébként szerettem Etust.

- Hehe! Nyugati pályaudvar kordon nélkül! Tetszett a régi Belgrád rakpart is! Igazi retró! :))

Előzmény: **BPO-700** (37803)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37859
A franc! Majdnem lemaradtam! Ma 9:45-kor kezdik vetíteni!
MacPet Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37858
Az mtv videótárában az első 8 már fent van. Gondolom folyamatosan frissül.
Előzmény: Mrs Fred Weasley (37857)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.04.20 0 0 37857
Hát most aztán ez már sem nem pompás és nem is nagyszerű.:(
Azokon a részeken kívül, amiket FŐkövezett olvtárs jóvoltából meg tudok nézni (buborékkal - ezt nem FŐkövezettnek köszönhetően), tudom máshol is követni az "új" részeket?
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37856
Bőhmnek lehetett egy hasonló, kisajátított háza, mint Takiéknak, vagy lehetett egy önkormányzati lakása, amit erre cserélt.
MacPet Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37855
Előzmény: Kövezett (37853)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37854
Persze, Böhm bácsi aktív korában könyvelő volt! :-)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37853
Így van. Felháborító egyesek tájékozatlansága! Mintha Kutyát simán leügyelőzné ügyelő helyett :-)
MacPet Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37852
Bőhm nem házmester volt, hanem közös képviselő. :)
Előzmény: Törölt nick (37851)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37851
Akkoriban azért valóban ki-kiutalgattak lakást, valóban csekély pénzért vagy akár bérleménybe is. Persze, nem gyakran, és vélhetőleg nem egy egyedülálló kisnyugdíjasnak...hacsak nem valami fontos elvtárs volt az illető. Böhm ugyan nem tűnt annak, de lehet, hogy házmesterként kapta, nem, mert másképp hogyan tudta volna már ő fogadni a beköltözőket?
És Isten ments, hogy én védjem az állandó nyavalygást, de azért egy egyedülálló nyugdíjasnak lehet, hogy valóban nem volt könnyű (ma meg pláne) egyedül fizetni a rezsit, és tényleg számított 2 dkg sonka (bár, szerintem ez a korosztály inkább meg sem veszi a sonkát egy ilyen helyzetben)
Előzmény: Törölt nick (37849)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37850
Istenem, az ilyen mondatokért élek-halok ;-)
"A producer már akkor sem nagyon talált megfelelő írót, ha összehoztak valamit, akkor neki javítania kellett, így - akárcsak az Életképek-nél - a Szomszédok-nál is ő írta az összes cselekményt, dialógust, a komplett technikai könyvet, kameramozgással együtt."
Hja, meg mindig mindenki szembe megy az autópályán, gondolom.

"Nincs kedvenc időszakom vagy epizódom a 13 évből, de legkedvesebb emlékként az ünnepek, a karácsonyi részek maradtak meg. Olyan is volt, hogy egy színésznek születésnapja volt, összekötöttük, és a karakter is ünnepelhetett. "
56-os visszaemlékezések, brr...
Egyetlen valóban nagy jelenet Hofi szilveszteri megjelenése volt.

Vagy ez már az Életképekről:
"akkoriban az volt a feladat, hogy a Családi kör-re emlékezető tévés produkció szülessen, drámai történetekkel, de nem didaktikus szándékkal"
Nem didaktikus???? Karcsi nem is tud még menni sem másképp, mint NEVELŐszándékkal, és akkor az egész cselekményről még nem is beszéltem.

OldDirty kartács youtube-os videjóit meg magáévá tette az Origo és videásította ;-)
Előzmény: Gamma Leonis (37848)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37849
Így van,és említeném még Közös Bőhm-öt is,aki ugyancsak szegény,hiszen nem engedhet meg magának 12 deka sonkát 10 deka helyett,bármennyire is szereti,mégis tökegyedül lakik egy lakásban,amihez valahogy csak-csak hozzájutott.

Juli sirámai a pénztelenségről azért is hiteltelenek,mert ahányszor külföldi munka adódott Nagy Fehér számára,mindig beintett az asszony.
Előzmény: Törölt nick (37847)
Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37848
Origós cikk a kedvencünkről. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.19 0 0 37847
Egy szót se szólnék ahhoz, ha Vágásiéknak nem telt volna lakásra, de a kitagadott énektanárnő meg az állami gondozott nyomdászgyerek meg tudta oldani a dolgokat...
Itt viszont 4 rendesen kereső felnőtt él egy háztartásban (két nyugdíj, két nyugdíj melletti munka, két normál fizu), de nem, hogy lakásra nem tudnak a fiatalok félretenni (az rendben lenne, ha EZÉRT laknának otthon, és pár év múltán lépnének), de sokszor a napi megélhetési gondok miatt nyivákolnak.
Hasonlóképpen Mágenék, akiknek ha jól emlékszem még mosógépük sincs az új lakásban, nyaralni sosincs egy vasuk sem, autóra csak Etustól telik (vajon miből, ha neki meg sosem üzlet a művészet, ráadásul egyedül él és tartja fent azt a bazi nagy kérót?) De Juli sipákol, ha némi plusz műszakot kéne vállalnia GG-nél, és marad a nagy pénztelenség akkor is, mikor már bjútisztyúdió tulajdonos, és a nagyobbik lánya eltartja magát a keresetéből.
Ha meg a pénztelenség a koncepció, meg a szegénység bemutatása, akkor is tudni kéne disztingválnia HÁ-nak, hogy ki mennyire szenved (karikatúra, ha soha senki nem tud megvenni tíz deka parizert, vagy kiborul rajta, ha 150 forinttal emelik a közös költséget), vagy ezt el kell, hogy higyjük, mert a Szomszédok egy korrajz, akkor azt is el kell hinnünk, hogy Gazdagrét maga Rió szegénynegyede, ahol negyedóránként ölnek meg valakit, két percenként rabolnak, erőszakolnak, pedofilkodnak, robbantanak (arról már nem is beszélnék, hogy a sok bűncselekmény ellenére a rendőrség azért a toppon van, és mindent lefülel, megold, megvéd, ami már önmagában is egy ellentmondás) ;-)))
Előzmény: Alpári Gnác (37846)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37846

Mert az volt a koncepció, hogy egy fiatal párnak reménytelen a lakáshoz jutás.

Érdekes, nekem egyedül is sikerült...

Bérelni az drága, csak elmegy a pénz, de azért nagyapónak persze meg kellett venni Deziré lepattant Zsiguliját.

Egyébként a sorozat elejétől a végéig mélypont, a legrosszabb, amikor megjön Rezső, aztán meg Kázmér, velük olyan mondatokat sikerül elmondatni, amiket egy random program írhatott a májkroszoftvindóz segítségével.

Meg az ultiparti!

Basszus, én még nem hallottam eleven embertől azt a szót, hogy ultimó.

Rendben, HÁ-nak nyilván proli játék ez, csak hallott róla, nyilván, de akkor mér nem járt Sümegi mondjuk bridzs-klubba?

Előzmény: Törölt nick (37843)
Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37845

Azon is fennakadtam, hogy Alma stewardess volt, minimum két nyelven perfekt, tanult nő, és elmegy a fiatalkori barátja bárjába pultosnak, és ott dolgozik évekig.

Az ilyen lúzerség már vérlázító. És ahogy hisztizett a főerdésszel. Pedig ki kellett volna tartaniuk egymás mellett, felépíteni a házat, jobb melót találni, aztán gyerekeket szülni, és ők lettek volna a kertvárosi jó módú család.

De nem.

Előzmény: Törölt nick (37842)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37844
Ja, és az öregek, (akik amúgy testi és szellemi képességeiknek olyannyira birtokában voltak, hogy Nagyika hetente fogott egy rablóbandát, Takibá meg többet autós üldözött, mint a legmenőbb kaszkadőrök) szinte repestek az örömtől, hogy a kis lakásukban két felnőtt embert kerülgethetnek, ha budira kellene menniük, vagy fürödni szeretnének, vagy ébredhetnek fel rá, mikor ezek ketten a leghülyébb időpontokban jönnek haza v. mennek melóba, netán veszekednek a hangszigetelt kisszobában ;-)))
Szóval, még ha valakit ápolni kellett volna nekik, vagy egy palota lett volna, dupla v. tripla komforttal, oké.
Előzmény: MacPet (37841)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37843
Na, ez kissé kótyagos lett a megfogalmazás, csak későre jár már:
Szóval, lehet, hogy Alma annyira lúzer, hogy nem probléma neki nagyikáékkal lakni a szűk kisszobában, de hogy egy felnőtt, sőt meglett vadidegen férfinak sem lenne probléma nagyikáéknál dekkolni...
Előzmény: Törölt nick (37842)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37842
Néhány???? Túl pozitív vagy ;-))))
Ami az án csőrömet a legjobban csípi a Horváth Ádám ópuszokban, hogy itt soha senki semmit nem beszél meg. Emlékszem, mikor János és Alma szétköltöztek, éppen hat hónapja rohasztottak valamit magukban, ami nem is volt jogos, de mivel nem beszéltek, nem tudták meg, hogy csak tévedés volt...
Jó, tudom, ilyenek a szappanok, de minden másban agyon van idealizálva a bemutatott közeg, itt miért nem fér bele SOHA, hogy a férjek-feleségek, barátok-barátnők, főnökök-beosztottak elugassák egymásnak, mi fáj?
Abból is lehetne ám jelenetet írni!

Amúgy, a főteniszpályatulaj nem két Jánosos otthonlakás közt volt?
Ami a leghihetetlenebb, az az, hogy ha már Alma egy lúzer, hogy nem probléma neki nagyikáékkal lakni a szűk kisszobában, de egy felnőtt, sőt meglett férfinek sem probléma ez?
Meg ugye, anno esett róla elég szó: Alma nem keresett rosszul, szvsz János sem, pláne mikor vezető lett, aztán, ha lakásra tényleg nem tellett, azért nem kellett volna nekik "otthon" lakni...
Csak szvsz akkor logisztikai problémák lettek volna, és úgy nehezen értesülhettünk volna arról, ha a főerdészt hetvenhatodjára is meglövi vm rabsic, netán a presszót gránátvetővel lövik a rivális drogárus tálib banda tagjai.
Előzmény: Gamma Leonis (37840)
MacPet Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37841
És nem akarták az öregeket magukra hagyni.
Előzmény: Gamma Leonis (37840)
Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37840

Az albérletes epizód utáni időre gondolok, amikor már a főerdésszel élt együtt a kisszobában a nagyiék lakásában.

Az annyira égő volt. Két felnőtt ember fix keresettel és képtelenek lakást venni maguknak.

Azért volt néhány idegesítő húzása a sorozat írójának...

Előzmény: Törölt nick (37835)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37839
Köszönöm a pontosítást.
Hiába, annyi év eltelt azóta hogy utoljára láthattuk, hogy csak az orra maradt meg az emlékezetemben, meg a teniszpályája, meg az öregurak, akik ott játszottak. Más nem ;-)
Előzmény: Alpári Gnác (37837)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37838
4 sec-el lekéstem:)
Előzmény: Törölt nick (37836)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37837
Sándor
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37836
Nem Ádám volt, hanem SándORR :D
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37835
Almáék éltek albérletben, sőt, Alma egyedül is élt ott asszem, mikor a Nagyorrú barátjával (a nevére nem emlékszem, de szvsz Ádám, mert Schell Ádám játszotta ;-) ) összerúgták a port.
De amúgy igazad van ;-) !!!!
Előzmény: Gamma Leonis (37832)
MacPet Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37834
Hm, tényleg. Igazad van.
Előzmény: Dr. Máris (37833)
Dr. Máris Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37833

Ferinek van egy féltestvére. Igaz sokat nem fog szerepelni.

Előzmény: MacPet (37831)
Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37832

Ez az egykeség nagyon zavart, mert azért a legtöbb embernek van testvére. Kedvenc teleregényünk torz családmodellt mutatott be.

Egyedül Flóra érkezése törte meg a monomániát.

Legalább említés szintjén lehetett volna szó a testvérekről.

A másik negatív pont, hogy Alma sosem költözött el a nagyszüleitől. Azért 30-on túl férjünkkel együtt a nagyiéknál lakni, égő.

MacPet Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37831
Nem tudom, de a lakók közül másnak sincs testvére. Ádám, Juli, Jutka, Feri, Alma, és később Matyi is mind egyke, a nyomdász még állami gondozott is. Nem akartak bonyolítani.
Feri az apjával talán kétszer, anyjával többször találkozik majd. Janka mellett ő az egyik legjobb szerep a sorozatban.
Előzmény: v_peti (37827)
Isti_FG03 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37830
Az Ftp szerver linkje volt fenn természetesen!:)Köszi a segitséget!
Előzmény: Kövezett (37829)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37829
FTP szerver a YouTube-on? Miket meg nem tud az ember!

Addig is próbálkozz itt: MTV videótár.
Előzmény: Isti_FG03 (37826)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37828
Feri? Feri nem állami gondozott volt? Úgy emlékszem anyját felkereste, aki alkoholista. Apjáról, mondjuk nem tudok semmit.
Előzmény: v_peti (37827)
v_peti Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37827
A későbbiekben miért nem látogatták meg soha az Ózdi rokonokat? És Feri az apját?
Előzmény: MacPet (37793)
Isti_FG03 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37826
Üdv!Azt szeretném kérdezni hogy honnan lehetne letölteni a szomszédok valamennyi részét?Mert az ftp szerver ami fenn van youtubeon néhány embernek nem működik!Üdv és köszi a választ előre is!
egy kívülálló Creative Commons License 2009.04.18 0 0 37825
Mágen a sorozatban olykor úgy viselkedik, hogy egyértelmű: őt is Etus nevelte, miután a szüleire rádőlt a ház 56-ban...
Előzmény: sys4096 (37817)
grétisas Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37824
Kiváló kérdés!
Előzmény: fruti (37821)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37823
Bizony, az egyesülési szabadságról szóló törvény (1989. évi II. törvény) akkor még váratott magára. Noha a Ptk. is rendelkezett az egyesületek létrehozásának szíbályairól, senki nem mert élni velük... A nyolcvanas évek derekán azonban megizmosodott az önszerveződések igénye. Azért nagyon tanulságos, hogy a kórus egyik tagja az '51-es viszonyokat idézte fel. Mélyen beleégett az emlékezetébe.
Előzmény: MacPet (37806)
fruti Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37822
Jaj, elírtam, nem 97-ben, hanem 87-ben.
Előzmény: fruti (37821)
fruti Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37821

Ezek után kíváncsi lennék, hogyan nyilatkozna az Életképekbeni szerepéről.  Az sokkal inkább ciki, mint mikor Mágenheimet alakította.

De vajon mi tartotta mégis 12 éven keresztül a Szomszédokban? Hiszen már az elején, 97-ben mehetnékje volt, akkor írták bele a szerepébe, hogy Jemenbe fog utazni.

Előzmény: grétisas (37818)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37820

Úgy látom, még nem linkelte be senki: Horváth Ádám a Napkeltében 

Igaz, hogy hétfőn volt, de jobb későn mint soha:)

sys4096 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37819

Raksányi Gellért egyszer egy művházban tartott valami előadást, utána autogramosztás, beszélgetés stb. Ekkor megkérdezte az egyik rajongót, hogy melyik akakítása tetszik a legjobban, rajongó rávágja: Szomszédok! Erre Kutya lehangoltan: hát ez jellemző...

Mondjuk ez poénnak is elment. :)

Előzmény: grétisas (37818)
grétisas Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37818
Nálam nagyfehér akkor írta le magát, amikor a Szomszédok beli szerepéről degradálóan nyilatkozott. Valami olyasmit is mondott, hogy inkább ne játszotta volna el... Szerintem nem volt kötelező ismertté válni általa.
Előzmény: sys4096 (37817)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37817

bunkóskodik, ha épp olyan kedve van.

Úgy tűnik, ez időnként IRL is előjön. Pár hónapja volt Debrecenben a Kaméleon bemutatója, amin Kulka is ott volt. Előtte készült egy rádióinterjú, amelyben szegény riportert eléggé bunkó módon tette helyre két kérdésben. Konkrétan már nem emlékszem a kérdésekre, de abszolút korrektek voltak, csak a Nagyfehér ezúttal a kákán is csomót keresett. Egy kissé viszaesett akkor a tetszési indexe nálam...

Előzmény: fruti (37801)
Nomea Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37816
Az én nagyim is tud, ha belelendül... De nem első alkalommal. :)
Előzmény: **BPO-700** (37815)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37815
Az elég kellemetlen szituáció volt, de Lenke néne nem volt rest! Nem is zavartatta magát! :D
Előzmény: Nomea (37814)
Nomea Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37814
Ez a tartalmas beszélgetés, ami Deziré és Takácsék között zajlik...
Előzmény: **BPO-700** (37813)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37813

Nekünk is porosodik valahol... :P

Nekünk még az félkampós csőves kávéfőző is porosodik! :))))

Előzmény: Nomea (37812)
Nomea Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37812
A miénk asszem sárga... Ha nagyon kotorásznék a konyhaszekrényben, talán meg is találnám.
Előzmény: **BPO-700** (37810)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37811
Nem hiába: Más világ volt...
Előzmény: MacPet (37808)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37810
Nekünk piros volt. :)
Előzmény: Nomea (37809)
Nomea Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37809
Lemaradtam megint az online-adásról... Így jár, aki munkaidőben Szomszédol...

Tejtartóóóóó!!! Julcsi kezében. Szerintem mindenkinek volt otthon valamilyen színű. :)

MacPet Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37808
Most már furcsának tűnik, de így volt.
Előzmény: **BPO-700** (37807)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37807
Nade rendőrségi? :O
Előzmény: MacPet (37806)
MacPet Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37806
Bármilyen egyesülethez kellett engedély. Még csak 1987-ben járunk!
Gábor első fellépése, de még csak a "futottak közt" a stáblistán. :)
Előzmény: **BPO-700** (37803)
titolesz Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37805
A szülők bosszúja: ))
fruti Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37804
Igen, ő lesz majd a Nagy Fehér kolléganője. Már csak ezért is bánhatott volna vele finomabban.:)
Előzmény: **BPO-700** (37802)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37803

8. fejezet

- A(z rádió) egyesület megalakításához rendőrségi engedély? Vagy valamit félreértettem? :o

- Tipikus dolog volt, hogy szomszédok megbízhatósága! Amíg elutaztunk mi is valahova, mi is megkértük a kedves szomszédot.

- A 80-as évekbeli kozmetikaversenyt láttunk, az akkori divatnak megfelelően. Én a mai napig sem szeretem a túlkozmetikázott arcokat. Lehet csak én vagyok ezzel így.

- Gábor Gábor már aktív a sorozatban! :))

- Ezen a "kerékcserén" akkor is jót röhögtem! Tetszett Taki bá szövege!

- Ez a mentős-téves risztás nem volt véletlen! Karakas Ágnessel az élen. Persze a történetek sorrendjén haladva még mit sem tudunk erről a lányról! :)

- Most Ádámon jött ki a féltékenység Juli miatt, kiGábor fotósunk társaságában jött haza. A dolog pikantériája az, hogy ez valós, nem úgy, mint múltkor Juli féltékenykedése Ádám - Julcsi "kapcsolata" miatt...

Előzmény: **BPO-700** (37800)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37802
Azzal a "kis csajjal" még fogunk találkozni! :P
Előzmény: fruti (37801)
fruti Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37801

A mai részben Mágen elég bunkó volt az evezős csajjal. Mintha ő tehetett volna a balesetről.

Szerintem majdnem olyan rossz természete van, mint Julinak. Annyi a különbség, hogy ő nem hisztériázik, hanem bunkóskodik, ha épp olyan kedve van.

**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.17 0 0 37800

7. fejezet

- Vágási Ferenc, mint ezermester. Manapság az ingyenmunkák nem nagyon vannak!

- Juli igazgatójának irodájában látható volt az oldalkagylós telefon. Nah, nekünk is olyan volt, de az is tárcsázós volt. :)

- Érdekes módon, mikor néztem a sorozatot, akkoriban nem tűnt fel nekem ennyire ellenszenvesnek a Szőllősi úrat, mint most...

- Lenke néni jól "kihallgatta" Dezirét, Alma nem kis örömére. Kellemetlen szituációk! :)

- Hihetetlen ez a Juli! Most a vihar miatt hisztizik. Nincs olyan fejezet, amikor "nyugalmi állapotban" van?

- Tetszik, hogy a lakótelepi házban, ha valaki segítségért kért (miután Sümeghy-hez betörtek), akkor megmozdul az egész lépcsőház! Ma?

Előzmény: **BPO-700** (37782)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37799
Nagyon valószínű pályamódosítás ;-)))
Előzmény: sys4096 (37796)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37798

:)))))))

Ugye-ugye? Ez a 20 év!

Előzmény: 16tonna (37797)
16tonna Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37797
Pár napja többen panaszkodtatok, hogy rossz az időpont annak, aki nosztalgiázni/röhögni akar. Nem olvastam végig a hsz-eket, lehet, hogy azóta már jelezték az olvtársak, de én is mondom: az MTV Videotárban immár fellelhető minden (újra)leadott rész.
Apropo, nosztalgiázás/vihogás: esetemben mindkettő bejön, hiszen
a) amikor élesben ment a sorozat, akkor voltunk friss házasok, babavárók, baba nevelők - a gyerekünk ezen cseperedett... Meglepetésemre nem csak a jellegzetes zenére, de néhány arcra-karakterre is emlékszik.
b) csak ezt a néhány részt látva, a 20 évvel ezelőtti "rögvalóság" furcsaságai (cuccok, szóhasználat, lakberendezés, no és a csúcstechnika...) megbámulása mellett pl. olyan kifejezéseken tudok mulatni, miszerint egy gépkocsivezető-az pilóta. OK, ha nagyon muszáj, hát legyen az egy Forma 1-es, nodekérem Volgát, Nivát, Trabantot, Ladát vezető, hajtási engedéllyel rendelkező egyedeket pilótának nevezni????? :)))
sys4096 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37796
Idővel a Szomsza is "helyretett" egyes mellékszereplőket. Pl. "Szöszi" már Feri munkatársa a nyomdában, de egyszer említi, hogy azelőtt tanár volt.
Előzmény: Törölt nick (37795)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37795
Amcsi sorozatokra is jellemző, hogy egy mellékszereplő más szerepben, esetleg kicsivel nagyobban, tér vissza.
Sőt, még olyan is van, hogy a mellékszereplő élettörténete csak később körvonalazódik, és szöges ellentétbe kerül a korábban elhangzottakkal.
(most nézem újra a Gilmore-t, és Kirk először vmféle szállító, aztán már ő Kirk, de bemutatkozik az ős városlakóknak, a sokadik évadban viszont kiderül, hogy akinek évadokkal korábban bemutatkozott, ott tanult táncolni pici korától ;-)
Szóval, ez legyen a Szomszédok legkisebb hibája ;-)
Előzmény: MacPet (37793)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37794
Tesó c. film...
Előzmény: MacPet (37789)
MacPet Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37793
A rokonság elmúlik. Lenke testvére, a kohász Ignác bácsi is előkerül később, mint erdőtulajdonos. HÁ elvesztette a noteszét, amibe a szereplőket jegyezte, ezért lehettek azonos színészek, különféle szerepekben. Bár kétheti ciklusban nem feltűnő, de napi kettővel már igen.
Előzmény: **BPO-700** (37792)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37792
Csak mert, ózdi gyerekként, Takácsék "ismerőseként" már felbukkant.
Előzmény: MacPet (37791)
MacPet Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37791
Julcsi szerelme lesz. Egy lépcsőházban futnak össze, ahova J. nyári munkán újságot hord, K. pedig vagy ott lakik, vagy valami rokonát látogatja. (ha jól emlékszem)
Előzmény: **BPO-700** (37790)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37790

Köszi!

Ha jól látom, akkor Németh Kristóf sokáig nem lesz. Hogyan bukkan fel akkor? Milyen aprópóból?

Előzmény: MacPet (37789)
MacPet Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37789
Elek Ferenc ezeken kívül még a UPC reklámból is ismerős lehet "mappa szájba, mappa szájba"
Előzmény: **BPO-700** (37786)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37788
Utána néztem! Meglepődve olvasom itt, hogy azért több filmben is játszott már. Viszont nem szerepel a film a filmográfiáján...
Frajti Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37787
Elvégezte a Színművészeti Főiskolát, a Katona József Színház tagja...
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37786
Köszi! Nem nagyon hallani róla mostanság. Csak Szomszédokban volt látható, amolyan "gyerekszereplő"-ként mint Kovács Krisztián és társai?
Előzmény: MacPet (37785)
MacPet Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37785
Kozma Jocó (Elek Ferenc) a túlsúlyos gyerek.
Előzmény: **BPO-700** (37782)
ezekiel 2517 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37784
Czető B. László dramaturgként van feltüntetve azoknál a részeknél, ahol ki volt írva a neve, az írók közt azért szerepel, mert elvileg az ő ötlete volt az egész sorozat, és az imdb a "creator"-okat az írók közé teszi...
Másrészt abban az excel fáljban is azért van jócskán hiba...
MacPet Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37783
Alma két napja vagy nem alszik otthon, vagy nem fürdik. :)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37782

6. fejezet

- Áááá! Zöld ezres! Te jóég!

- 4x5 dkg sajt. Jó gyorsan kiszolgált!

- V. Feri elég jól bírja a dohányzás mentességet! Sorra utasítja vissza a cigarettákat.

- Szegvári Katalin! Hehe! A "studiós"! :)) Őt sem látni manapság...

- Hát én a Taki bácsi helyében fenakadtam volna a hirtelen megváltoztatott megszólításon...

- A "dagadt fiút", aki Julcsi oldalán van, hogy hívják?

- Juli elmaradhatatlan hisztije ma sem maradt el. :(

Juli féltékenységi kérdése Ádámhoz: "Csinos?"

Ádám válasza: "Más!"

:))

Előzmény: **BPO-700** (37780)
MacPet Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37781
Színre lépett Karakas Ágnes! :)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37780

5. fejezet

- Csúcs hogy ezek a régi mentőautók érkezés után is úgy vííííínnyog.

- 20 forintos tartozás! Hát ilyen is volt.

- Húúú! Élveztem a "Taki-kórust"! :))

- Vágásiéknál a fényerőszabályozó kapcsoló. Nekünk is volt, hamar lecseréltük. Nekünk nem nagyon vált be. Sokszor nem úgy műkődött ahogy kellett volna.

- Julcsi még mindig egyenruhában? Én úgy emlékszem, mintha "két hete" évzáró lett volna.

- "Ölelkezve főnökkel lámpát venni!" Ez a Lenke néni! :))

Viszont a Domus még ma is a vásárlók szolgálatában áll!

Előzmény: **BPO-700** (37740)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37779
Ja, de elég hibásan, Czető B. László pl dramaturg volt, nem író. Szereplők tekintetében még mindig a tommystar féle XLS táblázat az irányadó, az gyakorlatilag hibátlan, sokfelé meg is lehet találni.
Előzmény: ezekiel 2517 (37776)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37778

Csúcsforgalom, vicces kresz vetélkedők

Markos-Nádas Csúcsforgalom paródiájából a "nem szabad lovaskocsival biciklistára állni, mert piros lesz a nyaka" volt az egyik legjobb poén:)

Előzmény: Törölt nick (37772)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37777
Hát azt hiszem akkor látnánk, szembesülnénk a 2009-es valósággal... :P
Előzmény: Törölt nick (37771)
ezekiel 2517 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37776
Minden feltüntetett alkotó és szereplő fent van az imdb-n:
http://www.imdb.com/title/tt0108950/fullcredits
Előzmény: OldDirty (37713)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37775

Nem hát, mert a lánya a pénzére pályázik, plusz még Almáékat is meg akarja vágni saccperkábé 200000 forinttal, valami "lelépési pénz" címén. De erre Lovasdoktor időben figyelmezteti Almáékat, hogy vigyázzanak, ne fizessenek mert jogtalan.

Vagy valami ilyesmi... emlékezetből írtam:)

Előzmény: fruti (37767)
egy kívülálló Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37774
Egy barátommal arról is beszéltünk, milyen lenne a Szomszédok remake. Megpróbáltuk kiosztani a szerepeket, de legkésőbb Etusnál megakadtunk...
Előzmény: tro9er (37770)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37773

Igazad van! Mindig hallgattam őt a rádióban! :)

Peterdy humorista volt.

Előzmény: Törölt nick (37749)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37772
Istenem, a Csúcsforgalom! Vicces kresz vetélkedők, útinform, vezetés technikai tanácsok, aztán jött a Szabó család...
Előzmény: Kövezett (37769)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37771
A 37606-id hsz környékén volt már téma, lehetséges ötletek is kerültek fel, hogy mi kerülne bele a "10 év múlva" filmbe.
Szerintem, nem karmolnánk véresre magunkat az izgalomtól ;-)))
Előzmény: tro9er (37770)
tro9er Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37770
Kár hogy nem jutott még senkinek sem eszébe hogy erről egy egyrészes (vagy akár több) filmet csinálni "Szomszédok 2009" néven. Szerintem a szereplőket nem lenne nehéz meggyőzni, persze aki még életben van :( Pedig aztán történet adott lenne...
Kövezett Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37769
egy kívülálló Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37768
Így van, mindkettőt Földi Teri játszotta. Mondom fejből, mert a mai két epizódot a felvevőegységem nem rögzítette, így csak a buborékos verzióra tudok hagyatkozni. Pedig úgy be voltam indulva, hogy végre kipótolhatom a hiányokat. Rémes és sajnálatos.
Előzmény: MacPet (37764)
fruti Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37767

Nem a férje, hanem az apja. Szép Ilonka özvegyasszony, erre figyelmezteti is "Rezső" Takibácsit:)

Lesz majd olyan rész, mikor Szép Ilonka felajánlja Takinak, hogy Almáék kössenek az apjával eltartási szerződést, így megoldódna a lakásproblémájuk. Alma, János és Taki el is mennek terepszemlére, ahol kiderül, nem valami barátságos ez a bizonyos papa. Ha jól emlékszem, elég beteges az öreg és tolószékben ül. Lehet hogy ennek a balesetnek az következményeként...

Előzmény: sys4096 (37753)
Quantumleap Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37766
Ez is a kidolgozatlanságot mutatja, hogy nem állandósulnak azonnal. Mint ahogy az is, hogy az epizódok végen eleinte kint voltak mellékebb szereplök is (Laci, Jutka apja, Jutka anyja, Deziré stb.), és a készítök csak késöbb kapcsoltak, hogy csak azokat kellene kirakni, és bölcseleteket adni a szájukba, akik mindenepizódos szereplök.
Előzmény: egy kívülálló (37734)
Quantumleap Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37765
Valaki nem tudja, mi van a hogyvolt.blog.hu-val? Olvasnám a Szomszédokos blogokat, de nem jön be az oldal.
MacPet Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37764
Ugyanaz a színésznő volt Jutka első igazgatónője, és Mimike, a postáskisasszony.
Több hasonló eset lesz még.
Előzmény: Törölt nick (37763)
P.stephenson Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37762

Nem tudom, ki volt az igazgatónő, de aki osztotta a bizit, az nagyon hasonlított szerintem a Mimikére, meg is jegyeztem magamban, hogy az a nő semmit se változott 20 év alatt.

P.s

Előzmény: Törölt nick (37759)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37760

Meg.

De lesz még - most még egyelőre - off szereplő is a filmben!

"Vili bá" is sokszor, sok helyszínen: pl.: strand, presszó...

Előzmény: P.stephenson (37755)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37758
És mennyi lesz még Julinak? pfff
Előzmény: Törölt nick (37751)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37757
Lesz ő még taxishiéna is Góliáttal karöltve.
Előzmény: Törölt nick (37756)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37756
"Hahó, az megvolt, hogy a postás Mimike osztotta bizonyítványokat?"

Megvolt bizony!Nemsokára pedig feltűnik Ernő bácsi,a későbbi alkoholista hajléktalan,de most még Laci feletteseként (?).
Előzmény: P.stephenson (37755)
P.stephenson Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37755

- Istenem! Kék-vörös nyakendő! Kórus! Hol vannak már az úttörődalok?

Hahó, az megvolt, hogy a postás Mimike osztotta bizonyítványokat?

P.s

Előzmény: **BPO-700** (37740)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37753
Nem a férje, hanem az apja. Szép Ilonka özvegyasszony, erre figyelmezteti is "Rezső" Takibácsit:)
MacPet Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37752
Nem a férje, volt. A "papa" névvel illették. A szép Zomboriné özvegyasszony.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37751
A tegnapi telefonos hisztit én csak 80%-ra értékeltem,a mai volt az igazi,de természetesen igazad van,tényleg elkezdte már tegnap a telefon színével.
Előzmény: **BPO-700** (37745)
MacPet Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37748
És volt egy horváthádámos állandó jelző: rémes!
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37747
Akkor jól láttam!
Előzmény: MacPet (37742)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37746
Már le is szokott.
Előzmény: sys4096 (37741)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37745
Julinak ma a második volt. Tegnap volt az első...
Előzmény: Törölt nick (37739)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37744
Öööö... Volga! Volvok most vannak! Talán nem is véletlenül... Vol... :))
Előzmény: Törölt nick (37739)
MacPet Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37743
Az iskola igazgatónője még nem is sejti, hogy postás lesz.
MacPet Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37742
Igen, Taki kolléganője volt a bácsival az előzőben.
Előzmény: **BPO-700** (37736)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37741
Nemsokára le fog szokni a cigiről.
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37740

4. fejezet

- Mágenheimék talefonja a folyóson! :) Tetszik a szlogen! :) Ellopták a telefont, de a szlogen szerint: "Hallgatni arany!"

- Hát igen! Ilyen volt a pedagógia szakma! Sok jó dolgot csináltak, aminek nem örültek. Ahol tudtak akadályoztak.

- Nahát! Nem is tudtam, hogy Kristóf "ózdi" gyerek.

- Ózdi Kohászat az megvan még. Nem?

- Nem tudtam már, mi hiányzik! Bőhm úr latinjai...

- Istenem! Kék-vörös nyakendő! Kórus! Hol vannak már az úttörődalok?

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37739
Volvo?Szerintem az inkább Volga.Egyébként vágyom egy ilyen autóra,bár biztos,hogy jó sokat fogyaszt.
Juli első hisztije is megvolt.És milyen béna volt Mágen élménybeszámolója!
sys4096 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37738

Mielőtt kimondanák, valaki mindig gyorsan közbeszól: "ki ne mondd!". Vagy "majdnem kimondtam..." Ebben főleg Takibá volt a zászlóvivő:)

Na, csak rárakták a 12-es karikát... akkor a 4 évvel ezelőtti ismétléskor miért nem? Akkor is volt már ORTT meg miegymás.

A mai fejezetben minden (és mindenki) a telefon körül forgott:)

Előzmény: egy kívülálló (37735)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37737
Jah, és Jutka terhes.
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.15 0 0 37736

3. fejezet

- Csúcs kezdet! Ik280-as reptéri - beljárati - busz. :) Tele van a Szomszédok retrókkal! :))

- Lenke néni: "Nem fogok kempingezni a lakásban!" Ma már elgondolkoztató...

- Bőhm bácsi 20 forintos meghívója. Hát nem kis pénz volt az!

- Volvo, Barkas... Jólláttam, hogy Peterdy volt a filmben?

- A Takács kolléganője nem szerepelt az előző fejezetben, mikor ki akarta fizetni Mágenheimnek az "ellátást"? Vagy keverem valakivel?

- Telefon-téma: Mindenki a Mágenheimék telefonját használja.

Ki az a Sümeghy Oszkár? A dalnok! :DDD

Honnan tudja a ház a telefonszámot? Én biztos nem adtam volna ki...

- Meglepően sokat dohányzik Feri. Nem is emlékszem arra, hogy dohányos lenne, vagy nem tűnt fel nekem?

Előzmény: **BPO-700** (37676)
egy kívülálló Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37735
Ez tényleg volt. Másrészt viszont az egész sorozat valószerűtlenségének kvintesszenciája szerintem az a jelenet, amikor Julcsi rájön, hogy Robi lovag megcsalta, sétálnak Kristóffal, megjelenik Robi, Julcsi kétségbeesik, hogy mit csináljon, mire Kr. válasza: "Küldd el a..." Sic. Nem én pontoztam ki. Még annyi sem, hogy a francba, a fenébe, a pitlibe, a hogyishívjákba, nem: küldd el a.
Előzmény: sys4096 (37706)
egy kívülálló Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37734

A nemsokára esedékes szilveszteri részben is lesz egy kis etyepetye kettejük között...

Egyébként valaki kérdezte a bölcs mondásokat (nincs időm visszakeresni): nos, ilyenek is a szilveszteri részben lesznek először (mindenki kíván valamit az új évre), de nem állandósulnak azonnal, még eltellik majd pár rész, mire állandóvá válnak.

Előzmény: OldDirty (37721)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37733
Irányítsd ide a szövegszerkesztődhöz csatlakoztatott beviteli eszköz mutatóját, majd nyomd le a bal oldali gombot a mutatóujjaddal. Ha nem sikerül, hívd a karbantartókat! :-)
Előzmény: Frajti (37732)
Frajti Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37732
he? :/
Előzmény: Kövezett (37731)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37731
Brilliant szomsza-disambiguation :-)
Előzmény: Frajti (37729)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37730
Előzmény: Kövezett (37728)
Frajti Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37729
Negyedikén, a sorozat szerint pedig 17én :)
Előzmény: Kövezett (37728)
Kövezett Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37728
Alapvető szomszatudás (newspeak!), hogy Flóra/Franciska 1988. novemberének elején született, tehát az első epizódban látható lakásfelavató aktus fogamzásilag rémes és csúfos kudarccal végződött.
Előzmény: **BPO-700** (37725)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37727
Pont ezt akartam írni, már kattintottam a válasz gombra, de még mielőtt az ablak váltott, el tudtam olvasni, hogy már válaszoltál is.
Flóránál direktebb bizonyíték, hogy igenis dugtak, nincs is ;-)
Hacsak a maiban nem mutatták hard porn szinten az akciót ;-)))
Előzmény: MacPet (37722)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37726
+ 1 még valamikor akkoriból amikor Schell Judittal kavart a nagy fehér.
Előzmény: MacPet (37722)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37725
Útban van a Franciska... :P
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37724

néhány jelenet láttán dőltem a röhögéstől

Voltak jelenetek, amin én is elmosolyodtam. Bizony akkor nem is volt nevetséges, hanem maga a valóság! :))

Előzmény: Cesare Gonzago (37717)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37723
Erről lemaradtam! :/
Előzmény: sys4096 (37706)
MacPet Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37722
Pedig még legalább egy volt, mert a kis Flóra nem ebből lett. :)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37721
Ja egyébként Mágenék első és utolsó dugását láthattuk a teleregény 12 éve alatt. Máskor legalábbis nem utaltak rá már soha, főleg nem ennyire :)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37720
Ja, főleg hogy alkoholista csöveseket is befogad, valamint egyedülálló nő létére minden férfit kibasz a házból este 10kor, főorvost, sikeres vállalkozót... De ez még pár nap múlva lesz, hiszen tényleg, még nincs is Tyúkanyó :)
Előzmény: Törölt nick (37718)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37719
Ekkor még Etus karaktere bizonytalan volt. Nem is nevezték nevén.
Előzmény: v_peti (37716)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37718
Etussal BÁRMEKKORA házban együtt lakni VISZONTAGSÁG!!!!
Előzmény: v_peti (37716)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37717
Remek érzés három év után újra hozzászólni ebben a topicban. Nagyon örülök, hogy újra műsorra tűzte az m1 a Szomszédokat. Ma délelőtt kellemes perceket szerzett az első két rész. Egészen pontosan: néhány jelenet láttán dőltem a röhögéstől.
v_peti Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37716
Ádám az albérlet viszontagságairól beszélt. Nem értem, miért nem Etusnál laktak eddig? Elég nagy háza van.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37715
Tessék szerkeszteni ;-)
Én csak annyit néztem, hogy az első részt hárman írták, és mindhárman ott vannak a wikin.
Előzmény: OldDirty (37713)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37714
Igen, Lenke néni kimondottan kiállhatatlan volt az első részben, még, ha próbáltam is mentegetni a költözéssel járó idegeskedéssel. Erre kiderül, hogy "csak" 17 évet laktak abban a házban. A hiszti alapján azt hittem, a két kezükkel építették fel a házat, még az esküvőjük után (esetleg, már oda született a vén csataló), de mikor felszállnak a teherautóra, jól látszott, hogy a ház még csak karban sem volt annyira tartva, hogy az ember azt érezze, az ottaniak nagyon szerettek ott lakni. (milyen volt már az a kapu? És a kert? Amit meg a kutyával csinált, azt sosem bocsátom meg a vén szipirtyónak.

A másik kedvencem Szőllősyné doktor volt, aki úgy ad időpontot betegnek a telefonba, hogy még csak rá sem pillant a férje előjegyzési naptárjára. Úgy látszik, neki már akkor olyan procija volt, ami elbírta volna bármelyik vindózt és fejből nyomta az ilyesmit....És felhívnám a figyelmet Szőllősyék telefonkészülékére és Sony márkájú televíziójára, valamint a lakás késő nyolcvanas évekbeli (mai retro divatnak megfelelő) design bútoraira. Jól felépített kellékezés a karakter mellé ;-)) Ahogy Szőllősyné stílusa is, ahogy a telefonáló pacienssel beszélt: kellőképp undok, kioktató, igazi állami egészségügyi stílusban pattogott.

De megmondom őszintén, nem vette be a gyomrom egyszerre még az első részt sem, félbehagytam a felvétel megtekintését ott, hogy Mágenheimék még csak be sem költöztek. Most gondolkodom, mi legyen a többivel (a mai maradékkal, meg, hogy felvegyem-e egyáltalán a többit). Lehet, nem vagyok annyira kemény, mint hittem ;-))))
Előzmény: egy kívülálló (37705)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37713
Jó példa rá h a magyar wiki mekkora szar, ugyanis pl. R. Székely Julianna is írt.
Előzmény: Törölt nick (37712)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37712
A google barátod, meg a wiki barátnőd segítenek mindenben ;-)

" Alkotói [szerkesztés]

* Horváth Ádám, Bujtás János, Bujtor István, Vadas Mihály – rendezők
* Miskolczi Miklós, Polgár András, Horváth Ádám, Szabó György, Zimre Péter – forgatókönyvírók"

Szomszédok a wikipédián
Előzmény: Törölt nick (37708)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37711
A fejezetek 99%a szerda este/reggel kezdődik és csüt. estéig tart (ugye csütörtökönként adták le). Sose volt egy hónapos ugrás egy történeten belül, illetve a hosszabb távú események kéthetenkénti időközönként voltak kvantálva, több részen át :)

v_peti: eleve vég nélküli teleregénynek tervezték, csak az első hatot írták meg egyből. a próbaszám az első fejezet volt, utána szabad utat kapott a folytatás, és az első pillanattól kezdve nem lehet tudni, mikor/hogy lesz vége. A színészek panaszkodtak is miatta a Szomszédok-riportkönyvben.
Előzmény: Törölt nick (37707)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37710
Én is ugyanebben a cipőben járok, egyébként nem ülök le elé.
Előzmény: gerardito (37700)
v_peti Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37709
Először egy 6-részes sorozatot terveztek csak. Azt gondolom előre megírták. Később döntöttek úgy, hogy ebből szappanopera lesz.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37707
Igen,nekem is feltűnt,hogy a későbbi részek inkább improvizációra emlékeztetnek,teljesen össze-vissza történnek az események.Kéthetente mentek a részek,de a történet hol egy napot,hol egy hónapot ugrik.
sys4096 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37706

Volt azért később is nagyritkán. Például. Vagy amikor a zugügyvédnő panaszolja a Nagyfehérnek, hogy burkoltan lekurvázták az előbb amikor majdnem elütötték.

Vagy idézni lehet, csak direktbe nem szabad káromkodni HÁ szerint? :)

egy kívülálló Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37705

Lenke néni kardigánja emlékeim szerint a sorozat végéig meglesz, időről-időre elő is kerül.

Nekem az tűnik fel mindig, ha az első részeket nézem, hogy azok még meg voltak írva. Oké, rosszl, de ki voltak találva a karakterek. Lenke néni pl. egy vén hároia és feltűnően svábosan beszél ("össze vagytok stimmelve" stb.) - később csak Taki bácsival huzakodik majd, egyébként meg ugyanolyan drága jó asszionyy lesz, mint mindenki más. Sümy is hogy megjavul majd úgy Böhm halála után... Teljesen eltűnnek majd a karakterek onnantól, hogy Horváth Ádám írja. Na meg a csúnya beszéd. Később olyasmi, hogy "szarházi", teljesen elképzelhetetlen volna :-))

Előzmény: Nomea (37693)
grétisas Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37704
Apa kezdődik! :)

Ma reggel lement a pilot és a második rész.
MacPet Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37703
Hasonlít, nem is kicsit. Ugyanolyan. :)
Előzmény: Balu-1341 (37702)
Balu-1341 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37702
Nem tudom mennyire látszik jól a képeken: (lehet volt már korábban)

a képek egyébként a Lindából valók, de nem hasonlít Lenke néni kardigánjára?
Előzmény: Nomea (37693)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37701
Köszi!
Előzmény: Gamma Leonis (37699)
gerardito Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37700

Valahol hallottam róla.. De ha megy a TV-ben, akkor leülök nézem, viszont videóról úgyse lesz időm visszanézni. Már most tudom. Bocs :)

Előzmény: Törölt nick (37697)
Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37699

Buborékmentes, eredeti változat volt. Kint volt előtte a 12-es figyelmeztetés.

Előzmény: sys4096 (37698)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37698
Nem láttam a mait; melyik változat volt? Buborékos vagy mentes?:) A 12-es karika tényleg kint volt? A teletext és a port.hu szerint ilyen besorolást kapott. Legutóbb karikamentesen ment.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37697
Videóról, DVD felvevőről hallottál már?
Előzmény: gerardito (37694)
OldDirty Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37696
Nevegy utca asszem, egy sarokra Gazdagréttől, a ház amúgy máig áll, és semmilyen autópálya nincs ott :)
Előzmény: **BPO-700** (37674)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37695

Mert délelőttönként sajnos sokan nem fogjuk tudni nézni :(

Miért? Talán dolgoztok? Pfff... Vannak még dolgozók? Ma már ez ritkaszámba megy... :S

Előzmény: gerardito (37694)
gerardito Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37694

Szerintem teljesen nem esélytelen, mert amikor úgy kb. 4 éve ismételték, akkor este 19.00-kor ment, és 500 ezer - 550 ezer közötti nézőszámot hozott. Szerintem ez elég jó adat, és ha most is este lenne, megint elég sokan néznék szerintem. 

Meg az mtv-t érdemes e-mailekkel bombázni, mert amikor pár éve pl. a Dallas-t ismételték, akkor is egy hét után délelőtt 9-ről 16.45-re tették át a kezdést a nézői kérések miatt. Szóval, aki tud, írjon e-mailt, hátha sikerül. Mert délelőttönként sajnos sokan nem fogjuk tudni nézni :(

Előzmény: Törölt nick (37692)
Nomea Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37693
ÁÁÁÁ, köszi!

A lemaradt első rész...

Lenke néni kardigánja olyan ismerős volt valahonnan... Anyósomon még tavaly ilyesmi volt...
Előzmény: **BPO-700** (37687)
gerardito Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37691

Jajj, de jó, sikerült megnéznem, de holnaptól sajnos meló :( Aki szeretné, hogy kedvezőbb időpontban legyen a Szomszédok, légyszi írjon a kozonsegszolgalat@mtv.hu címre, hátha sikerül elérni valamit. Délután 5 óra után valamikor szuper lenne.

Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37689

Nagyon durva, hogy majd negyed évszázad telt el az első epizód első leadása óta! Akkor voltam 9 éves. Tiszta időkapszula érzésem volt. Odaverős hangulat. Hol vannak már a 80-as és a 90-es évek! Veszek ma francia drazsét, és azt fogom görgetni ujjaim között, mint a múlt édes, csokivá változott könnyeit.

Ah, nagyon az agyamra ment a Szomszédok-érzés...

És igen, a csengőhangom még mindig a zenéje. :-)

**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37687
Előzmény: Törölt nick (37683)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37685
Szerintem nagyon vicces sorozat volt,ki kell emelnem az akciójeleneteket,autós üldözéseket,verekedéseket,robbanásokat.

Frajt Edittel volt egyszer egy beszélgetés,ahol elmondta,hogy ő maga is undorodik ettől a szereptől.NagyFehér párszor felpofozhatta volna,vagy leléphetett volna más nővel,hisz lett volna lehetőség,de hát akkor nem volna ő Mágenheim Ádám.
Előzmény: Törölt nick (37683)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37684

Így van! A ménk is ikervonalas volt. Egyszerűen nem tudtunk telefonálni, mert hallottunk a "társunk" beszélgetését. :)

És bizony így van, sokat kellett várni a telefonra! Ráadásul éveket! Mi spec 12 évet vártunk rá... :S

Legalább a kért telefont kaptuk meg (persze amilyen ajánlat volt akkor). Akkoriban még nem volt nyomógombos telefon...

Előzmény: Törölt nick (37682)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37682
A telefonhoz:a mi első telefonunk piros színű volt,és ugyanilyen tárcsázós.Azért kellett valamivel kevesebbet várni rá,mert anyám orvos,a burzsoázia akkor is könnyebben jutott hozzá.Rémlik valami abból az időből,hogy ikervonalunk volt (ez a megfelelő kifejezés?) a felettünk lakóval,és ha felvettük a kagylót,hallottuk,ahogy beszélget a telefonban.Simán lehallgathattuk egymást.Emlékeztek,milyen sokat kellett várni a vonalra,hogy tárcsázhassunk?
Előzmény: **BPO-700** (37676)
MacPet Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37681
Milyen sok a dohányos.
Nomea Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37680
"Te érettségiztél??? ... Akkor minek jársz ebben a bőr maskarában?"

A Pokolgép Ítélet helyett-je is a környéken készült...
MacPet Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37679
És elhangzott egy "szarházi", dr. Szöllősy szájából, mint Feri jelzője.
Nomea Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37678
"Uram, nekem ma este felléééépéééésem van!"
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37677
Nekem nagyon tetszett,sokadszorra,ahogy Jutka apja szarházizza Ferit,a proligyereket.
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37676

2. fejezet

Háát igen! A nyugdíjasok vásárlása: annyit szeretne kapni, amennyit kért. 10 dkg sonkát kért akkor ne adjanak 12 dkg-t! Na meg a kávédaráló... :)

Telefon: Az első hívás! Emlékszem, mikor mi is megkaptuk az első telefonvonalat, pont így voltunk mi is! Telefonálgattunk mindenhova és a telefonszámot nem tudtuk azonnal! Természetesen téves hívásokkal... :P

Takács úr és Lenke néni piszkálódásai felütnek!

Bár nem tudom, hogy manapság mi van, de én ma már pont a fordítottját tapasztalom: tanár segít a tanulónak. Ez amolyan "családlátogatás-féle" program. Ma sajnos valamiféle "tanár-verő program" van... :(

Nomea Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37675
A második részt már láááááátoooooom!!!!:D:D:D
Előzmény: Szociofotó (37673)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37674

Édes Istenem! Tiszta retró! Ezt a részt elösször 22 éve láttam? :))

1. fejezet:

Nagyon aranyos volt! Érdekes volt. Fel sem tűnt nekem, hogy Bhöm úr, mikor elkérte a személyit - azonosítás végett - kiolvasta Vágási Jutka foglalkozását.

Takácsék merre is laktak? M0-ás út mentén? Már állt ott valami panelház... Amúgy az én szívem is megszakadt volna, hogy ennyi idő után ott kell hagyni.

Magenheim a kongresszuson. Tiszta múltidéző volt! A mentőautó a tipikus szirénájával.

Szociofotó Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37673
?
MacPet Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37672
apa, kezdődik!
Nomea Creative Commons License 2009.04.14 0 0 37671
Az agyam eldobom... Totál rákészültem az online-adásra, és erre sehol semmi... Így nem fogom látni kedvenc sorozatomat. Szerintem vagyunk ezzel így páran... :(
Gamma Leonis Creative Commons License 2009.04.13 0 0 37670

Igen! Mindenki írja be a naptárjába:

április 14. 9 óra 45 perc, Szomszédok első rész! Utána pedig egyből jön a második is.

Én már beírtam a mobilomba. :-)

Üdv!

P.stephenson Creative Commons License 2009.04.09 0 0 37669

Az Újbuda c. újságban indult egy cikk sorozat kedvenc teleregényünkről.

1. rész: 2009. 6. szám, 8. oldal:

http://www.ujbuda.hu/ujsag/2009_03_25/200906.pdf

2. rész: 2009. 7. szám, 6. oldal:

http://www.ujbuda.hu/ujsag/2009_04_08/200907.pdf

P.s

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 37668
Az más ;-)
Akkor legyen:

már csak pár nap, és....
eldobhatja Seduxenét, mert jön a Szomszédok!
Előzmény: tejbegrrr!!! (37667)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2009.04.09 0 0 37667
Nem hír volt, reklám! :)
Előzmény: Törölt nick (37665)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 37666
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 37665
Fel! Támadunk!
Köszönjük a "friss" hírt ;-)))
Előzmény: tejbegrrr!!! (37664)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2009.04.08 0 0 37664
Húsvéti ajándék az m1-től: április 14-től hétköznap reggelenként dupla részekkel jön minden idők legjobb sorozata! Közel a feltámadás?
sys4096 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 37663
Dobtam:)
Előzmény: grétisas (37662)
grétisas Creative Commons License 2009.04.03 0 0 37662
Nagyon szépen köszönöm előre is! :)
E-mailt sajnos én sem tudok küldeni mert nem publikus a mailed. :(
Dobj légyszi te nekem, nálam public.
Előzmény: sys4096 (37660)
aas Creative Commons License 2009.04.01 0 0 37661
Ó, ha már (itt is) összefutottunk, szívesen küldtem volna E-Mail-t, de nem c leltem címet. Egy ilyen DVD jómagamat is igen érdekelné... :-)
Előzmény: sys4096 (37660)
sys4096 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 37660
Lehet róla szó. Adj egy emilcímet, a többit megbeszéljük ott.
Előzmény: grétisas (37659)
grétisas Creative Commons License 2009.04.01 0 0 37659
Hű DVD-ről? :) Hogy én milyen régóta szeretném a gyűjteményeben tudni a "Szomszédok összes" DVD-ket. :)
Esetleg tudnánk találni valami módot arra, hogy ez megtörténhessen? :)
Előzmény: sys4096 (37655)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37658
Majd kérvényezem vmlyen pctv megvásárlását a főnökömtől ;-))) És persze egy óra eltávot a munkából. De szerintem rendben lesz minden ;-)))
Előzmény: MacPet (37656)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37657
Irigylésre méltó a tűrőképességed ;-)
Persze, a nosztalgia az nosztalgia, de olyan ez, mint egy jó disznótoros: rágondolva kívánom, de ha megeszem, megfekszi már a gyomrom ;-)))
És elég belőle egy-egy harapás időnként ;-)))
(sőt, sokszor már az Életképektől is gyomorégésem lesz, nem is kell hozzá monstre Szomszédok ismétlés)
Előzmény: sys4096 (37655)
MacPet Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37656
Az élő kommentár lényegesen kevesebb lesz. Este pedig már nem ugyanaz. Vagy este egyszerre kapcsoljuk be a készüléket? :)
sys4096 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37655
Meglátjuk. Addig is nézem dvd-ről. Ha meg indul, majd a tv-ben is, természetesen:)
Előzmény: Törölt nick (37654)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37654
Azért attól félek, hogy anno az ősolvtársak már kibeszéltek mindent, amit lehetett, azaz, belőlük kijött, ami bent volt, és lesz-e annyi újonnan felbukkanó olvtárs, hogy megtegye a maga nagy spanyol viasz féle felfedezését ;-)
Előzmény: sys4096 (37653)
sys4096 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37653

vajon a topik újjáéled-e az ismétléssel?

Miaz, hogy! Már a vetítés hírére feléledt:)

Előzmény: Törölt nick (37641)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37652
Beszéld meg a főnököddel ;-)))
Előzmény: MacPet (37650)
sys4096 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37651
Valamint 3 műszakban dolgozók délutános beosztásban. Feltéve, ha nem keccsölnek műszak előtt:)
Előzmény: Roxer17 (37643)
MacPet Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37650
Attól félek, ha egyszer elkezdem nézni, nem fogom tudni abbahagyni.
fruti Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37649

Remélem, hogy végig leadják a sorozatot, ha már elkezdik vetíteni. Nehogy az legyen, mint a Família Kft. esetében, amit többször is elkezdtek ismételni,  aztán gondoltak egyet és a felénél abbahagyták.

Constanzia Corleone Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37648

Vajon lesz buborék az első részekhez vagy az eredeti változat lesz?

Rozsomákot és buborékot a Szomszédokba!

Előzmény: Törölt nick (37640)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37647
Ez a "felvevőegység" már igen szomszédok-os megfogalmazás volt. Hiába, itt jár a szellem miközöttünk ;-))))
Előzmény: Törölt nick (37645)
OldDirty Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37646
Én is itt vagyok még, de mégegyszer nem bírom már végignézni, főleg hogy tudom az egész sztorit már odavissza :D De majd osztom az eszet, ha esetleg újabb rajongók jönnek és kérdéseik vannak bármivel kapcsolatban :D Falrahányt borsó, de nekem amikor visszakerestem vmit a topicban, mindig gond volt, hogy pontosan melyik fejezetről szól 1-1 hsz. Úgyhogy, ha ismét követitek/követjük a teleregényt, meg lehetne próbálni, hogy minden nap mondjuk aki elsőnek beír az aznapi adaggal kapcsolatban, odaírja, hogy épp hanyadik fejezet ment. Ha egy-egy kimarad, az se gond, csak valami támpont legyen néha :) Persze csak 1 ötlet.
Előzmény: Törölt nick (37645)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37645
No, meg azok, akik rendelkeznek felvevőegységgel, megfelelő kapacitással és türelemmel. Újrakezdjük? :D
Előzmény: Roxer17 (37643)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37644
hmmm...hmmm..
itt az alkalom, hogy valaki feltegye az elmaradt részeket valami megosztóra...

hmmm....hmmmm...
Roxer17 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37643
Szuper...nyugdíjasok és munkanélküliek előnyben!
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37642
Sőt, napi két rész lesz!
Előzmény: Törölt nick (37641)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37641
Anyám, először megörültem, de aztán lehiggadva rájöttem, hogy nem tudom, kibírnám-e valaha is még egyszer az EGÉSZET végignézni.
Bár, mivel délelőtt van, ezért ez a fajta "szappanos", azaz napi nézés úgy sem lesz jellemző, egyszer-egyszer meg azért lehet, hogy kedvem lesz rá...
És nem elhanyagolandó szempont: vajon a topik újjáéled-e az ismétléssel? (mert ugye jó társaságban röpül az idő meg a Szomszédok)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 37640
Figyelem,

Április 14-től újra Szomszédok az m1-en! Igaz, délelőtt...
sys4096 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 37639
Hoppá, bocs. Úgy tűnt, hogy elsőre nem sikerült.
sys4096 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 37638

A kutya neve találó. Egy Idióta a két idiótának.

László úgy látszik "nem elégedett meg a mesterségével az istenadta, hanem celebségre vetemedett öreg fejjel." :-)

Előzmény: Alpári Gnác (37634)
sys4096 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 37637

A kutya neve találó. Egy Idióta a két idiótának.

László úgy látszik "nem elégedett meg a mesterségével az istenadta, hanem celebségre vetemedett öreg fejjel" :-)

grétisas Creative Commons License 2009.03.21 0 0 37636
Több sebből is vérzik ez a felvétel.
1. Ez m ár egy kész lakás hiszen, konyhaszekrény beépítve, nyílászárók, fűtés rendszer szintén, tapéta fent a falon stb.
2. A belső felvételen minimum az 5. magasságában vannak, (beton virágláda) a tájból ítélve inkább feljebb, de a 11. alatt.
3. A külső felvétel során tuti az 5. emelett alatt vették fel (tipp 2. emelet) hiszen nincs ott a beton virágláda.

Egyébként mikor jelenik már meg DVD-n? :)
Előzmény: MacPet (37626)
MacPet Creative Commons License 2009.03.20 0 0 37635
Köszönjük a tájékoztatást. Ha Kiszel Tünde és Vágási Matyi titkos kapcsolatáról is lenne hír, örömmel venném. :)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.03.20 0 0 37634

Asszem, ez a megrázó riport idekívánkozik:)

http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/fox090318/

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 37633
Ugyan se kép, se videó, de van egy új OTP reklám, amiben Drága Jutkám énektanárnőt alakít egy iskolában ;-)
Szomszédok élt, Szomszédok él, Szomszédok élni fog!
;-)
sz.t. Creative Commons License 2009.03.11 0 0 37632
Tudja valaki, hogy most milyen üzlet van annak a kisboltnak a helyén ahol Lenke néni dolgozott?Vagy esetleg a címét?
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 37631
Akkor vírusos volt, és megfertőzte Hírót?
Így van ez ezekkel a puccos kiadásokkal.
Előzmény: Kövezett (37630)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.03 0 0 37630
A nem jogtiszta így fest:

Előzmény: Törölt nick (37629)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 37629
Vágási Feri meglátott egy nem jogtiszta vindózt a számítógépen, ami a nézésétől ijedtében lefagyott?
Előzmény: Kövezett (37628)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.03 0 0 37628
Találós kérdés: ki mit néz?

:-)
v_peti Creative Commons License 2009.03.02 0 0 37627
Így már ismerős.
Előzmény: MacPet (37626)
MacPet Creative Commons License 2009.03.02 0 0 37626
Előzmény: v_peti (37624)
MacPet Creative Commons License 2009.03.02 0 0 37625
A mentős ment ki hozzá egyszer. Építész. Később a doktort próbálta megszerezni.
Előzmény: v_peti (37624)
v_peti Creative Commons License 2009.03.02 0 0 37624
Ő ki volt?
Előzmény: sys4096 (37618)
v_peti Creative Commons License 2009.03.02 0 0 37623
Nem is tudtam. :( (RIP)
Előzmény: Kövezett (37615)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37622
Az elején Klarissza is rá volt kattanva, de nem ezért szeretjük. :-)
Előzmény: sys4096 (37621)
sys4096 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37621
És hogy teljes legyen a Nagyfehér-rajongó hölgyklub: a szép ügyvédnő:)
Előzmény: Kövezett (37619)
Dr. Máris Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37620

Meg Oli úr.

Előzmény: MacPet (37616)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37619
Ez az!!
Aztán a szép medika okvetlenül. És ki ne hagyjuk Évikét! :-)
Előzmény: sys4096 (37618)
sys4096 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37618

És Karakas Ágnes:)

Előzmény: Kövezett (37617)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37617
Meg Lencsi baba! ;-)
Előzmény: MacPet (37616)
MacPet Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37616
És térjen vissza Bakonyi et. is. :)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37615
Madaras Bandi sem él már :-(
Előzmény: v_peti (37613)
Kövezett Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37614
Julcsi vegye el Matyit. Persze a kuka 1.0-ás verziót, a második talpraesett gyereknek látszott, nem hinném, hogy hagyná magát. :-)
Előzmény: v_peti (37612)
v_peti Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37613
Ő már 5 szalont is üzemeltet a városban. de a válság miatt nemigazán megy, ezért az a sorozat végén tönkre ment, de azóta újra talpraállt Albert (Vagy hogy hívták az újgazdag csaj férjét?) beszáll tőkével a vállalkozásba.

Madaras Bandi, miután megnyílt a LIDL és az ALDI, bezárt, és elment nyugdíjba. De amikor a morcos úr bemegy a PLUS-ba, és balhézik, pont akkor amikor Bandi is ott vásárol, akkor rendreutasítja Sümegi helyett.

Előzmény: sys4096 (37611)
v_peti Creative Commons License 2009.03.01 0 0 37612
Szegény Kutya! Nem is nagyon rémlett, hogy meghalt. :( (RIP)
Valamilyen esemény legyen. Akkor menjen férjhez Julcsi! De kit vegyen el?

Nem muszáj esküvő, de csak az esküvő meg a temetés hozza össze a rokonságot. (Meg a lottóötös.)
Előzmény: Kövezett (37607)
sys4096 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 37611

Nagyon jó, de GáborGábor kimaradt:)

Előzmény: Törölt nick (37610)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 37610
Szvsz semmi.
A párizsi ára felment, igaz, a bifidusos joghurt csak 59 forint. (csak egyre kisebb töltetű)
A gyógyszertárban Pattogi még mindig pattog, a postán is sorok állnak, de Mimike bírja a rohamot (pláne, mióta Keres Emillel ki is pakolt egy pár bankot)
A taxisok, autószerelők ügyeskednek (ugye Taki bácsi szegény meghalt, így nem tud egyetlen becsületes lenni), a közösköltséget továbbra sem fizetik pontosan a lakók (bár Kutya helyett természetszerűleg új közösképviselő van)
Jutka negyvenedjére is visszautasította, hogy megpályázza az igazgatói pozíciót (bár, a múlt héten három drogdílert és négy pedofilt fogtak a sulinál Ferivel)
Feri vacilál, hogy lecserélje-e a Vindóz most futó változatát Vistára, de még nem gyűlt össze a pénze rá. Majd Góliáttal keccsöl egy kicsit, a nyomdában amúgy is kevés a meló, így válság idején örül is, hogy még nem építették le.
Matyit felvették főiskolára, de csak költségtérítésesre, amit a szülők nehezen fizetnek. Időnként megjelenik Janka néni, kiissza a sublótot, és csípős megjegyzéseket tesz.
Mágenheim doktor továbbra sem fogad el paraszolvenciát, de a szép medika, a szép ügyvédnő után egy szép masszőrnő (aki fájó hátát masszírozza) üldözi szerelmével.
Juli is ugyanolyan házisárkány.
Julcsi mostanában nem tette tiszteletét a Lantos utcában, mert nem fért be az ajtón.
Alma és János épp most szakítottak negyvenhetedjére, miután 10 hónapig nem beszélték meg, hogy az a nő, akivel Alma Jánost látta a buszon, nem a szeretője, hanem BKV ellenőr. Flóra átvette Józsi standját a budafoki piacon, és élvezi.
Laci presszóját most hozta rendbe a negyedik robbantásos merénylet után (elkövetőket Delfinék és Antónia férje elfogták)
Etus továbbra is osztja az észt, és istápolja Ernő bácsit, aki még mindig nem iszik, viszont rosszallóan cöcög, ha Virág látogatásakor lebenőbácsizza. De továbbra sincs megrendelése, bár mindenki istennőként tiszteli.
És így tovább.
Előzmény: sys4096 (37609)
sys4096 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 37609

Vagy egyszerűen csak egy olyat, hogy kivel mi történt 10 év alatt.

Előzmény: v_peti (37606)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.02.26 0 0 37608
Jó lenne ha nem adnátok ötleteket a Mesternek:)
Előzmény: Kövezett (37607)
Kövezett Creative Commons License 2009.02.25 0 0 37607
Na de kérlek, ki megy ma férjhez húszévesen? És ki venné el Flórát? Kutya és Sümi már nem élnek, Virágh doktor ugyan belefáradhatott Etus ostromlásába, de mégsem mutatna jó példát a nézőknek egy nagymama-unoka csere.
A másfél órát is sokallom, 15 perc bőven elég lenne. :-)
Előzmény: v_peti (37606)
v_peti Creative Commons License 2009.02.25 0 0 37606
Lassan 10 éve... Jó ötlet lenne csinálni egy Szomszédok 10 év múlva című filmet. (normál, másfél órásat), mondjuk Flóra esküvője alcímmel.
Előzmény: Kövezett (37605)
Kövezett Creative Commons License 2009.02.25 0 0 37605
Hát igen, elég sok időt elszomszédoltunk itt. Akkor remek és pompás dolognak tűnt, pedig csak nosztagia volt. Rémes volna újra elkezdeni, bár, ha beigérnének egy igazi bikinis Etust, talán még Neonvadász olvtárs is visszajönne... :-)
Előzmény: tejbegrrr!!! (37604)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2009.02.25 0 0 37604
Szép idők voltak, bizony. :) és :(
Előzmény: Kövezett (37566)
ARIBOY Creative Commons License 2009.02.17 0 0 37603
ARIBOY Creative Commons License 2009.02.17 0 0 37602
jánkesz Creative Commons License 2009.02.10 0 0 37601

Isten éltesse Komlós Jucit 90. születésnapja alkalmából és további hosszú, boldog életet kívánok.

Gamma Leonis Creative Commons License 2009.01.29 0 0 37600
Hozzáadtam a fórumot a kedvenceimhez. Ugyan teleregény ismétlése nélkül csendes, de azért még mindig ide jár a rajongói "keménymagja". :D

Üdvözlet mindenkinek!

Ui.: A csengőhangom továbbra is a teleregény nyitózenéje.
Kövezett Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37599
Naaaaaaa! Egy Bandi csak dobálja a csókjait Etusnak! :-)

Az én oldalam már megszabadult a szomszédjaitól, amikor feltették a hungariantv.com-ra az opuszt.

Ezt neked küldöm. :-)
Előzmény: Mrs Fred Weasley (37598)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37598
És közben dobj sűrű csókokat Kövezettnek!:))
Előzmény: fruti (37596)
kissbandi2 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37597
Szia! Köszönöm, megtekintem. A szerver valóban nem üzemel. Már rátaláltam! :-)
Előzmény: fruti (37596)
fruti Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37596

Szia!

Sajnos ez a szerver átmenetileg nem üzemel. Ezzel kapcsolatban olvasd el a 37537-es hozzászólást.

Viszont a Dailymotion.com-on fent van az első 80 rész, ott meg tudod nézni, ha érdekel.

kissbandi2 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37595
OK! Olvasok, figyelmesen! :-)
Előzmény: kalambo (37593)
kalambo Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37594
kalambo Creative Commons License 2009.01.23 0 0 37593

Akkor olvass még egy kicsit, de figyelmesen...

Előzmény: kissbandi2 (37592)
kissbandi2 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 37592
Sziasztok!
Most regisztráltam itt, de egy ideje olvasgatom. Nagy Szomszédok fan volnék! :-)
Olvasom, hogy létezik egy szerver ahonnét le lehet tölteni, a teleregény összes
részét. Mi a módja hogy én is hozzáférjek?
Előre is köszönöm! Kiss András
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37591
Ja, fura is.
Előzmény: Kövezett (37590)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37590
Ök már rég eltűntek...:-(
Előzmény: Törölt nick (37589)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37589
Mert ez ÚRI dolog. Hacsak, nem vagy FŐtopikoló...
Előzmény: Kövezett (37588)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37588
Á, egy is főtt burgonya elég. Ehhez van szokva a gyomrom.
Előzmény: Törölt nick (37587)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37587
Marhapörkölttel v. rakott krumplival? Netán simán, parizerrel (esteleg pÁrizerrel)?
Előzmény: Kövezett (37585)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37586
Azt az újságot biztos Vágási Feri szedte.
Előzmény: MacPet (37584)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37585
Konyakot?? Én maradok a rostosnál.
Előzmény: Törölt nick (37583)
MacPet Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37584
TVR-hét. Senki mást nem ír, csak a művésznőt.
Előzmény: Kövezett (37581)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37583
Konyakot?
(azaz, én most éppen vörös bort, de a hagyományok miatt, ugye...)
Előzmény: Kövezett (37582)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37582
Jó. Mit iszunk? :-)
Előzmény: Törölt nick (37580)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37581
Mellik újság? A gazdagréti? :-)
Előzmény: MacPet (37579)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37580
Gyertek el a névnapomra?
Előzmény: Kövezett (37578)
MacPet Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37579
A tv-újság úgy írta, mint főszereplő. :)
Előzmény: Kövezett (37578)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37578
Pre-szomsza Anita negyedszázada:

sys4096 Creative Commons License 2009.01.09 0 0 37577

"Sziasztok!

A szerver határozatlan ideig nem lesz elérheto. Az okokat most nem boncolgatom, legyen elég ennyi. Költözés után, remélhetoleg 1-2 héten belül jövünk vissza.

A kellemetlenségekért elnézést kérek.

És még valami: Elég sokaknak sikerült az elso byte-tól az utolsóig letölteni a sorozatot,
kérlek benneteket, hogy itt-ott (mondjuk torrenten :D ) ha lehetoségetek van rá, akkor
töltsétek fel, osszátok meg.

tomikgb@index.hu"

Jelenleg ez a szerverhelyzet. Igaz, ez tavaly november végi hír...

Előzmény: fvm (37573)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.03 0 0 37576
Kis olvasnivaló.... és lehet oda is kommentelni....
sys4096 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 37575

Biztos téli szerverszünet, legalább 2 hét:) Próbáld meg 8-án csütörtökön! :)

Amúgy igen, itt fent van az összes rész fejezet.

Előzmény: fvm (37572)
egyvélemény Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37574
ott a pont... :)
Előzmény: Kövezett (37571)
fvm Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37573
mert nálam akart indulni= nem akart indulni
fvm Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37572
az ftp szerver még müködik? mert nálam akart elindulni.. más irta multkro h gond lenen vele. vagy olyan szerver ahol fent van mindegyik rész??
Kövezett Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37571
Csak semmi álszerénység! Nem vagy te Bástya elvtárs Béla bácsi :-)
Előzmény: MacPet (37569)
MacPet Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37570
Köszönöm! :)
Előzmény: Kövezett (37568)
MacPet Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37569
:))
Ez teljesen kiesett, hogy én írtam be a szám címét. Akkor, a mikor néztük, akkor könnyebb volt, de most a fejezet száma alapján számomra lehetetlen volt megmondani.
Kövezett Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37568
Kérlek szépen.

Ha jó a megoldás, enyém a dicsőség, ha nem, MacPet olvtárs a felelős :-)

(De úgy emlékszem, nem szokott tévedni.)
Előzmény: unikumi (37567)
unikumi Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37567
Nagyon szépen köszönöm, igazán nagy örömet szereztél :)

Keresgéltem, de ez a hozzászólás elkerülte a figyelmemet. De amit írtál, azt alá tudom támasztani. Sajnos későn találtam rá erre a topicra...
Előzmény: Kövezett (37566)
Kövezett Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37566
Íme MacPet olvtárs megoldása.

Istenem, micsoda élet volt ebben a topikban 2-3 éve! Sün, Neonvadász, Tejbekúr, ALacka, Ordas meg a többiek!

És szegény Lafno, aki egy éve örökre elment... :-(
Előzmény: unikumi (37565)
unikumi Creative Commons License 2009.01.02 0 0 37565
Nem tudjátok véletlenül, mi annak a számnak a címe, ami a 307. fejezetben a stúdióban szól? Tudom, hogy egy talán 3 lemezes relaxációs CD-sorozat egyik lemezén van, de sehogy sem akar eszembe jutni sem a lemezek, sem a szám címe...
Mecseki67 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 37564
B.U.É.K.
MacPet Creative Commons License 2008.12.31 0 0 37563
Boldog új évet!
OldDirty Creative Commons License 2008.12.31 0 0 37562
lassan hagyományos :D
OldDirty Creative Commons License 2008.12.31 0 0 37561
Bujtor új sorozata lett helyette (Komédiások, Színház az egész világ), ami kb 4 rész alatt megbukott.
Előzmény: Dreamer (37559)
ARIBOY Creative Commons License 2008.12.31 0 0 37560
Minden kedves topikba irónak,valamint olvasónak Boldog Új Évet kivánok!

Szomszédok,1998.Szilvesztere.
Szomszédok 305. - Szilveszter
Dreamer Creative Commons License 2008.12.27 0 0 37559
Nem olvastam vissza, de miért írod ezt?

Nem tudom a sorozat megszűnéseinek mikéntjeit, de ha valaki felvilágosítana akkor azt megköszönném!

Dreamer
Előzmény: Jack The Lad (37558)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.12.27 0 0 37558

Szerintem a sorozatot kinyíró Bujtor Istvánra és a Mahir akkori vezetőre kellene egy több száz kilós emléktáblát akasztani...

fruti Creative Commons License 2008.12.27 0 0 37557

Sziasztok!

Egy hónappal ezelőtt én is jártam a "Lantos utcában". Igaz hogy szépen fel lett újítva a ház, de szinte rá sem lehet ismerni. Szerintem azt a jellegzetes 3 sávot a környező házak oldalán - ami a főcímben is látszott - meg kellett volna a hagyni.

Ha azokat is lefestik, tényleg nem fognak ráismerni az arra járó érdeklődők, hogy

itt forgatták a Szomszédokat.

Előzmény: Dreamer (37555)
sys4096 Creative Commons License 2008.12.27 0 0 37556

Valóban szépen felújították. Kb. 10 éve jártam arra, a nem messze lévő Petőfi laktanyában voltam katona. Egyik haverral néztünk szét a Gazdagréti lakótelepen. Kerestük a Lantos utcát:) Akkor még nem tudtam, hogy valóságban Csiki-hegyek utca. Mimike póóóstáját és drágaJutkám iskoláját megtaláltuk. 

És tényleg illene valami emléktáblaféleség a házra.

Előzmény: Dreamer (37555)
Dreamer Creative Commons License 2008.12.27 0 0 37555
Áldott Karácsonyt!

A feleségemmel az esti "szórakozásunk", hogy a Szomszédok részeit szoktuk nézni, általában 4 részenként. Mára a 222 résznél tartunk.

Tegnap este a fővárosban akadt dolgom, és kíváncsi voltam a "Lantos u. 8"-ra.

Jöjjön hát, egy friss fotó. A ház, és a bejárat.

Mára "sajnos" teljesen eltűnt a régi "jelleg"
A ház nagyon jól fel van újítva. Számomra furcsa volt állni, ott ahol ~10 évvel ezelőtt aktívan forgattak... :(

Annyit vártam volna, hogy egy tábla álljon, valami megemlékezés féle... de úgy tűnik, hogy ez mára már nem "érték".

Dreamer

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37554
Nekem mindegy, hogy a párttitkár nevel, vagy hogy "csak" ugyanazokat a módszereket használja... A szomszát meg bizony teljesen áthatotta a didaktikus szemlélet... Jó ügy érdekében, persze, de a cél nem szentesíti az eszközt.... ;-)
Amúgy, a két dolog sem feltétlen áll ám olyan messze egymástól, hiszen, az "úttörő ahol tud, segít", meg egy csomó más is tkp. általános érvényű erkölcs. Ami mára, a magyar vadkapitalizmus korára kétségtelenül kiveszőben van, v. legalábbis nem trendi.
De ez nem emeli meg a Szomszédok valamikori színvonalát visszamenőlegesen sem (bár mára különösen kilóg az oktat, legfetási célzatú lóláb, mert akkoriban még igencsak hozzá voltunk szokva az ilyesmihez, hiába puhult a rendszer, a megszokás, az megszokás volt).
A jelen helyzet meg persze ettől még rosszabb, még volt, és félek, van is lejjebb.
Előzmény: egyvélemény (37552)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37553

Az Életképekben az a gusztustalan, hogy olyan szereplők vannak jófejnek beállítva, akik sem gyereket nem neveltek fel, sem arra nem voltak képesek, hogy ha gyerekért nem is, de legalább egy házastársért felelősséget vállaljanak (Kárcsi és Laci), addig lúzerként van beállítva, ráadásul a többi "jófej" fikázásával és megvetésével fűszerezve, egy olyan valaki, aki képes volt a nem saját gyerekét is felnevelni (Viola).

Ehhez képest a Szomszédok maga volt a "good head paradise" (jófej paradicsom).

Viszont perfekt Etus már gyerekként is sok volt nekem, ahogy sokszor elgondolkodtam azon is, hogy az adott szitut miért úgy, és miért nem más módon kell megoldani.

Előzmény: Törölt nick (37551)
egyvélemény Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37552

nem idealizálom, de mikor forgatták, már rég nem volt az a pártállami ráhatás, mint mondjuk a 70-es években...

ezzel csak azt mondom, nem a párttitkár neveli a népet a sorozaton át, hanem az olyan viselkedési normák igénye amik mára zömmel kivesztek, divatjamultak...

akkor a tv a közért volt, ma meg azért, hogy a zsi.ó kalmár az otthonunkban is ránk tudja tukmálni a portékáját... innen a kifejezés "kereskedelmi tv"

persze ezt nem szabad vérkomolyan venni..

:DDD

Előzmény: Törölt nick (37549)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37551
Az Életképek annyival rosszabb, hogy ott mostanra teljesen "zsírtalanítva" van a dolog: semmi társadalmi szerepvállalás, cuciális érzékenység is csak nyomokban (mindenki villákban lakik, kocsival jár, max. karácsonyi ajándékra nem telik soha, de aztán mégis megveszik a laptopot)
Szóval, valóban a sója veszett el a dolognak ;-)
Előzmény: Alpári Gnác (37546)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37550
Ahogy elküldtem, beugrott, hogy valaki majd így értelmezi a szavaimat.
Nos, jobb lett volna, mert akkor univerzális nevelő célzatú sorozatunkat keresztezték volna a rémmesével, úgy mégis izgalmasabb lett volna. Igaz, a korhatár miatt sok kicsiny gyermeket fosztottak volna meg a nemesebb emberré való válás lehetőségétől ;-))))
Előzmény: sys4096 (37547)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37549
Szerintem, érthető volt, hogy nem szeretem a mostani szappanokat (azok nem teleregények, hanem a szappanok szappanjai)
Amit viszont írsz, valahogy kísértetiesen emlékeztet gyerekkorom lúzungjára a "cucialista embertípus"-ról, a cucialista erkölcs"-ről, stb. stb.
Amúgy, egy művészeti alkotásnak (még a szórakoztatónak is) nem az a feladata, hogy egy az egyben másolandó mintákat nyújtson mintegy szájába rágva a (z idióta) nézőnek az egyedül elfogadható helyes viselkedési mintákat egyes helyzetekben.
Még egyszer mondanám, amit mondok, azzal nem a mostani szemetet védem, mert ott valóban még az a minimális minőség, tartalom sincs meg, ami a Szomszédokban még időnként fellelhető volt.
Csak ne idealizáljunk már kritikátlanul, mert az a lónak az ő MÁSIK oldala...

Előzmény: egyvélemény (37548)
egyvélemény Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37548

szerintem nem kizárólagos csapásirányokat írt elő, hanem valós, mindennapi helyzetekkel foglalkozott és a szereplők az eléjük gördülő akadályokat, az alapvető erkölcsi-társadalmi normáknak megfelelő módszerekkel oldották meg...

...tette mindezt kiváló, tanult színészek tolmácsolásában, nem pedig a bigbrádörből meg az utcáról "beesett" szereplőkkel mint sok mai "teleregény" ;)

Előzmény: Törölt nick (37542)
sys4096 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37547
Ruha nélkül jobb lenne? :-)
Előzmény: Törölt nick (37544)
Alpári Gnác Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37546

No, azért erénye nem sok volt...:)

Én mindig azt mondtam, hogy ez annyira szar, hogy az már jó (Nagy Ferótól koppintva).

Ugyanez a helyzet az Életképekkel.

A Mester nem szűnik meg folyékony szart a lábunk elé önteni:)

Jack The Lad Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37545

Igen, az hiba, bár azt pont nem hibaként akarta HÁ elkönyvelni...

Előzmény: Törölt nick (37544)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37544
A ruhái? ;-)
(vagy már eleve az hiba, hogy szerepelt?)
Előzmény: Jack The Lad (37543)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37543

Hát igen, ráadásul úgy, hogy ami a szerző szerint az egyedüli helyes út pl. Juli életében az adott szituációban, az az egyedüli helyes út az összes magyar családanya életében is.

Ami még negatív volt nagyon, az az, hogy Etus hibátlan volt, míg az összes többi szereplő esendő volt, hibázott, ki többször, ki kevesebbszer.

Aki nem így látja, az mondjon nekem egy hibát, tévedést Etus "pályafutásában".

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 37542
Minden erénye mellett pont az volt a legnagyobb hibája, hogy úgy nevelt, hogy nevelni AKART, didaktikusan mutatva az egyetlen helyes utat, feketén-fehéren bemutatva a választási lehetőségeket.
Taki bácsinál még elment, hogy mindig minden szabályt betartott, adott számlát, nem javíttatott feketén, mindenkinek segített. Lenke néninél már inkább uncsi volt a sok nevelő szándékú sóder vagy röhejes a terrorista elhárító lakótelepi kisnyugdíjas. Ugyanígy Vágási Híró Feri, aki csak jogtiszta szoftvert használ, és inkább koplal, csak fussa rá (kevésbé lett volna röhejes, ha mondjuk egyszerűen csak nem beszélnek róla, honnan vette, aztán jónapot)
Etusról már ne is beszéljek.
Mondom, mindezt minden erénye mellett!
Előzmény: egyvélemény (37539)
sys4096 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 37541
Bizony bizony.
Mecseki67 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 37540
Egyetértek
egyvélemény Creative Commons License 2008.12.23 0 0 37539

ez a sorozat még nevelt, a maiak csak butítanak...

és milyen jó visszanézni a régi jeleneteket, milyen "esetlenek" és szeretnivalóak mai szemmel...

nagyelemér Creative Commons License 2008.12.09 0 0 37538
Táskarádió, bólogatós kutya, kisdoboskönyv, Csepel bringa, Tisza cipő, Trapper farmer....és Ön mit rakna hozzá?

Csináljunk meg együtt a Legvidámabb barakk kiállítást - hozza be háztartásának azon tárgyait, darabjait, melyek bemutatása érdekes lehet a nyilvánosság számára is, s amely tárgyak valamilyen formában emblematikusak, szimbolikusak a szocializmus korszakára jellemzőek.
Táskarádió, télifagyi, bólogatós kutya, kisdoboskönyv. - Mi a közös bennük? Egy letűnt kor emlékei!

Az összegyűjtött tárgyak mintegy kiegészítésül szolgálnak azon fotóanyag mellé, amelyeket az MTI archívumából válogattunk, és a Legvidámabb barakk kiállítás gerincét képezik. A 170+30 darab, korszellemet tükröző fotó olyan képeket is tartalmaz, amelyeket eddig soha, sehol nem állítottak ki, nem lettek bemutatva. A kiállítás 800 négyzetméteren hívja emlékezni a 30 fölöttieket és megismerni a múltat a fiatalabb generációt. A tárlat visszatekintés, ugyanakkor felhívás a jövő újragondolására!

A tárgyaikat, dokumentumaikat felajánlók 2008. december 5-től jelentkezhetnek a lenti elérhetőségeken. A önkéntes kurátorok (azaz akik a kiállítást személyes tárgyaikkal bővítik) a tárlatot december folyamán ingyenesen tekinthetik meg.
Telefon: 06-1-6663-103
e-mail: erdeinora@vamdesign.hu
A felajánlott tárgyak átvétele a kiállítás időszaka alatt minden nap délelőtt 10 és 12 óra között történik az alábbi címen: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26. A tárgyak felajánlása és átadása önkéntes, a tárgyakat a VAM Design Center kiállítási installációihoz használja, így a tárgyak tulajdonosai lemondanak ezen tárgyakról.
unikumi Creative Commons License 2008.12.06 0 0 37537
A tárhelyre mostmár fel lehet lépni, de a következő üzenet található ott:

Sziasztok!

A szerver határozatlan ideig nem lesz elérheto. Az okokat most nem boncolgatom, legyen elég ennyi. Költözés után, remélhetoleg 1-2 héten belül jövünk vissza.

A kellemetlenségekért elnézést kérek.

És még valami: Elég sokaknak sikerült az elso byte-tól az utolsóig letölteni a sorozatot,
kérlek benneteket, hogy itt-ott (mondjuk torrenten :D ) ha lehetoségetek van rá, akkor
töltsétek fel, osszátok meg.

tomikgb@index.hu

Ha valaki feltöltene valahová részeket, írjon ide egy linket, hogy mindenki tudhasson róla :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 37536
Egyébként tényleg: kiadták a Stirlitzet, a Négypáncélos és a kutyát, az Angyalbőrbent, jöhetne ez is.
Vagy a mester nem hisz a újfajta technikában? (az Életképek is csak mostanában kerülhetett fel az mtv online archívumába, korábban áll. azért nem, mert "szerzői jogi problémák voltak vele, szvsz HÁ nem nagyon gondolta, hogy fent kéne lennie a részeknek)
Amúgy már vagy két éve előjegyeztem egy internetes antikváriumban a Szomszédok könyvet, és pár napja kaptam meg. Még bele sem olvastam, majd az ünnepek közt...
Előzmény: fruti (37535)
fruti Creative Commons License 2008.12.05 0 0 37535

Remélem, hamarosan újra ismétli az m1. :-D

Inkább adják ki dvd-n! :D

Az ismétlések mindig akkor vannak, amikor nem vagyok tv-közelben.

Előzmény: Gamma Leonis (37533)
sys4096 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 37534

Nemrég hallottam a debreceni Friss rádióban egy telefoninterjú végét Kulka Jánossal. Ma 19 órakor a debreceni Apolló moziban lesz a Kaméleon c. film bemutatója. Magenheim doktoron kívűl itt lesz még Trill Zsolt, Hámori Gabriella és Goda Krisztina. A roadshow-ról további infók itt.

Gamma Leonis Creative Commons License 2008.12.04 0 0 37533
Sziasztok!

De jó, hogy még látogatva van a topik.
Én sem feledkeztem el a Szomszédokról. A csengőhangom még mindig a zenéje. :-)

Remélem, hamarosan újra ismétli az m1. :-D
fruti Creative Commons License 2008.12.01 0 0 37532

Én sem tudtam belépni a múlt héten. :( Remélem hogy csak átmeneti leállásról van szó! Tud róla valaki valami konkrétat?

Előzmény: unikumi (37531)
unikumi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 37531
Sziasztok! Mi történt a ftp://157.181.186.74/ címmel? Már több, mint egy hete nem tudok fellépni rá. Nagyon sajnálnám, ha megszűnne :((
sys4096 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37530

A Barátok Közt tegnapi része egy kissé népnevelősre sikerült, miszerint rengetegen használják jogosulatlanul a rokkantsági igazolványt. Imigyerek vette fel Vágási Feri szerepét, be is szólt egy kigyúrt kopasznak, aki épp a testépítő szalonból készült távozni a luxuskocsijával, rokkantigazolvánnyal a szélvédő mögött.

Erre persze beindult a BK-topiclakók fantáziája, csak egy példa: 

"De jó, itt is fognak a végén okosakat beszélni a kamerába?

Imre - Kinizsi Ottó: Felháborító, hogy egyes arcátlan emberek vissza akarnak élni az elesetteknek nyújtott segítséggel.

Laci - Tihanyi Tóth Csaba: Az ember jobb, ha vigyáz, mibe üti az orrát, nem érdemes kihúzni a gyufát.

Claudia - Ábrahám Edit: Szörnyű, ha az ember már a családjában sem bízhat. Ki másra számíthatnák?

Orsi - Lóránt Krisztina: Lelki problémáinkat komolyan kell venni, az is van olyan fontos, mint a testi egészség.

Nóra - Varga Izabella: A jó szándékot sokan nem tudják értékelni és támadásnak hiszik.

Botond - Hári Richárd: Na igen, a vén kecske is megnyalja a sót!

Noémi - Gonda Kata: Nem árt rajtatartani a szemünket barátnőnkön, sokszor jobban észrevesszük, milyen veszély fenyegetheti.

Emma - Marenec Fruzsina: Miért legyen az életkor akadály egy férfi és nő kölcsönös vonzalmánál?

András - R. Kárpáti Péter: Kutyából nem lesz szalonna, a gátlástalan emberektől minden kitelhet céljuk elérése érdekében.

Miklós - Szőke Zoltán: A cég sorsát nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha a vezetővel gondok vannak, lépni kell."

sys4096 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 37529

Fenyő Iván kétszer is bemutatkozott, hogy Vágási:)

Előzmény: Törölt nick (37528)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 37528
Beugró okt. 31. a szomszédok-os stílus 22:25-nél kezdődik.
Előzmény: Törölt nick (37527)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 37527
Nem tudom, vannak-e cross rajongók, de a Beugró múlt heti (talán okt. 31.?) adásában előadtak egy jelenetet Szomszédok stílusban.
Na, jó fej leszek, ki is keresem mindjárt, és beszúrom a linkjét.
Előzmény: sys4096 (37526)
sys4096 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 37526
Csütörtökön volt a Friss rádióban a Fotelpatkányok (sorozatfüggők műsora). Ebben mindig a Szomszédok zenéje a zárószám. Ez alkalommal bejátszották a 301. fejezetet, pontosabban azt a részt amikor Feri gépe lefagy:)
atilanta74 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 37525
Sziasztik
Ha valakinek megvan a szomszédok összes része akkor legyen szives vegye fel velem a kapcsolatot mert nagyon szeretném megszerezni
atilanta74@gmail.com
köszönöm előre is
Attila
Kövezett Creative Commons License 2008.08.26 0 0 37524
Vacsoracsata - Gasztroreality (Forrás: port.hu)

Az elejét nem láttam, viszont a végét sem, mert a reklámnál elkapcsoltam.
Előzmény: Törölt nick (37523)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 37523
Hát úgy, hogy a panel együtt nőt Julcsival... ;-)
Amúgy, meg jujujujujjjjj.
És mi volt ez a már látszatra is teljesen életveszélyes műsor, pláne a reteken, ahonnan kedvenc műsorvezetőnket -emlékeim szerint legalábbis- szépen kiszórták?
Előzmény: Kövezett (37522)
Kövezett Creative Commons License 2008.08.26 0 0 37522
Csak azt tudnám, hogyan lett ilyen tágas a panel :-)
Az alsó kép sarkában ott figyel a szövegszerkesztő, és valahol még biztos megvan a dokker fosbarna köpenye is...:-)
Előzmény: Alpári Gnác (37521)
Alpári Gnác Creative Commons License 2008.08.26 0 0 37521

Dzsíszász...:)

Pedig milyen kis helyeske volt, amikor totál betépve vigyorgott a Noiret-ben, mint vadalma...

Előzmény: Kövezett (37520)
Kövezett Creative Commons License 2008.08.26 0 0 37520
As time goes by...

MacPet Creative Commons License 2008.07.30 0 0 37519
Az elején hangosabbra volt állítva a hangszóróm, mint ahogy kellett volna...
Brrr.
Egyébként jó.
(ööö... pompás)
Előzmény: ARIBOY (37516)
ARIBOY Creative Commons License 2008.07.30 0 0 37518
ARIBOY Creative Commons License 2008.07.30 0 0 37517
ARIBOY Creative Commons License 2008.07.30 0 0 37516
Kövezett Creative Commons License 2008.07.12 0 0 37515
Köszönet a képileg remek és pompás, ám zeneileg rémes összeállításért. A Szomszán edzett vindózos szövegszerkesztő-szakértők a topik elhagyása nélkül is meg tudják nézni, amint azt a lenti fotográfia is tanúsítja. A módszert természetesen Vágási Feritől lestem el :-)

Előzmény: ARIBOY (37514)
ARIBOY Creative Commons License 2008.07.12 0 0 37514
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.30 0 0 37513
A szép ügyvédnőnek meg mindegyik ügyfele.....
Előzmény: Jack The Lad (37511)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.30 0 0 37512
Igen, ma néztem az újságosnál, hogy a Nők Lapja címlapján domborít a "művésznő" (ez úgyis sztandard és szomszédok konform meghatározás, ugye?)
Előzmény: sys4096 (37510)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.06.30 0 0 37511

Mágenheim orvosol, Delfin biztosítja a helyszínt, Antónia párja nyomoz, Taki bá visz oda még pár embert, Gábor Gábor Gábor Gábor Gábor fotóz...

... és Vágási Ferkó rúgja fel a menekülő elkövetőt.

Előzmény: Törölt nick (37509)
sys4096 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 37510

Jól láttad.

info 

Előzmény: Törölt nick (37509)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 37509
Pedig a megfejtés egyértelmű: bűnesetet csakis akkor követnek el, ha a főerdész is a közelben van. Mivel ahogy írod, nem volt, egyértelmű, hogy bűneset sem történhetett. A jó Mágenheim doktor meg már amúgy sem tudott volna kimenni megmenteni a megmentő főerdészt (ugye az is történet része, hogy ha főerdész bűnelhárít és megsérül, akkor a jó doktornak kell szolgálatban lennie), mert ő meg időközben átképezte magát főújságíróvá, és lecserélte Julit Évára, Julcsit meg Gáborra.
Viszont, mintha valami csoda kulturlaptermék címlapján egy újságosnál a múlt héten úgy láttam volna, hogy a Nagy Fehér hamarosan nagypapa lesz, amennyiben Julcsink most nem a FAGYLALT-tól gömbölyödik...De lehet, hogy nem jól láttam?
Pedig micsoda dramaturgiai lehetőség lenne ez, ha még menne a sorozat.
Előzmény: OldDirty (37507)
Alpári Gnác Creative Commons License 2008.06.28 0 0 37508

Nade kérlek!

Ennyi szomszédokos erdészeti előképzés után igazán tudhatnád, mikor van karácsony, meg szarvasbőgés:))

Előzmény: OldDirty (37507)
OldDirty Creative Commons License 2008.06.28 0 0 37507
Csekkoltam az Erdészházat :] A pontos helye tehát valóban ez.
65-ös busz végállomásától kb. 10 perc lehet gyalog, balra kell menni, van az út mellett egy "Erdészházhoz" feliratú tábla is, nem nagyon lehet eltéveszteni :)
Sajnos nem láttam Trokán Pétert, se a Lada Niváját, Dénes bácsi meg biztos aludt, mert az egész ház körül nem volt mozgás. Ja meg fenyőfákat meg szarvasagancsokat se lopott senki.
Kövezett Creative Commons License 2008.06.22 0 0 37506
Meg kell említenem, hogy ez a jelenet szinkron nélkül is annyira durva, hogy a DailyMotion eltávolította a szerveréről: Content rejected. This video has been removed due to a breach of the Terms of Use.
A franciák gyomra a csigát meg a békát beveszi, de ez már nekik is sok volt... :-)

Előzmény: ARIBOY (37505)
ARIBOY Creative Commons License 2008.06.22 0 0 37505
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37504
Kicsit nagyon off, de bármennyire is kedvelem egy színész hangját, elkeserítő tud lenni, hogy a szinkronrendezők mennyire fantázia nélkül és lustán válogatnak: ugyanaz a 10-20 ember szinkronizál MINDENT.
És bármennyire jó, meg profi, egy idő után már borsódzik a hátam, mikor a hetvenkettedik különböző karakterként is ugyanazt a hangot hallom...
Előzmény: Kövezett (37501)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37503
Egyrészt mindenkiről készülhet rossz kép, másrészt a másik, dedikálós képen valóban nem néz ki ennyire öregnek, harmadjára, az ősz, rendetlen frizkó-bajusz duó rendesen öregít rajta (ha olyan tüsi lenne a haja, mint Fordnak, máris pár évvel fiatalabbnak látszana, még a bajszával is)
Előzmény: Nomea (37502)
Nomea Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37502
Inkább parasztbácsis... Ők sem mindig olyan öregek, mint amennyinek kinéznek.
Előzmény: Fáradt Vándor (37498)
Kövezett Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37501
Nekem meg épp az volt a csalódás, hogy Jézusnak is CSJ agyonhasznált hangját adták (akkoriban ő szinkronizált majd' minden fő- és albájgúnárt, főnyomozót, főpisztolypárbajhőst, főeceterát...:-)
Megtisztelhették volna ezt a kivételes alkotást egy egyedi orgánummal (ha már a magyar nem bír meglenni szinkron nélkül), hogy Jézust hallva ne egy ezerszer hallott szinkronszínész jusson folyton az eszünkbe.
Igaz, én előbb láttam szinkron nélkül, és Robert Powell szelíd beszéde után különösen bántó volt CSJ karcos hangja.

Íme az eredeti.
Előzmény: Fáradt Vándor (37500)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37500
Akkor jó... a Názáreti Jézusban szerettem bele a hangjába... :)
Előzmény: sys4096 (37499)
sys4096 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37499

Megnéztem az Indiana Jones 4-et, ne aggódj, a hangja még a régi. :)

Előzmény: Fáradt Vándor (37498)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37498
Hmmmm... akkor lehet hogy annyira nem is öreg a képen... mindenesetre meglepett... remélem azért, hogy a hangja még a régi... :)
Előzmény: Frajti (37497)
Frajti Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37497
56 éves
Előzmény: Fáradt Vándor (37496)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37496
PEdig annyira nem öreg még (50 körül lehet), de a képen legalább egy tízessel több...
Előzmény: sys4096 (37494)
vizso80 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 37495
A hétvégén én is láttam valami igen érdekeset: "Vágásiné" és "Janka néni" az egekig magasztalta a birkagyapjúból készült ágyneműgarnitúrát... Elég viccesek voltak. Ahogyan Pásztor Erzsi áradozott, hogy mennyire imádja az ágyát, és a vidéki vendégszerepléseinek az a legnagyobb öröme, hogy mehet haza a birkaágyneműbe aludni... Hát igen. Mindent a pénzért.
sys4096 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 37494

Eléggé megöregedett. Én sem ismertem fel, csak a cikken belüli képen, ahol a starwarsklubnak dedikál.

Előzmény: Alpári Gnác (37493)
Alpári Gnác Creative Commons License 2008.06.01 0 0 37493

Emberek!

Láttátok Csernák János képét az Indy-s cikkben?

Én először meg sem ismertem. Dermesztő:)

Kövezett Creative Commons License 2008.05.22 0 0 37492
Hanem miért? (El nem tudom képzelni...:-)

Fredné asszony erre a videóra célzott, amelyről bátorkodtam megjegyezni, hogy a fődokk hamisan énekel.
Előzmény: Mrs Fred Weasley (37484)
OldDirty Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37491
http://youtube.com/view_play_list?p=406745F9F5F1F35D

Ide összeszedtem azokat a videókat, amiket felraktam, és szerepel benne Kutya.
vizso80 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37490

Feri és Kutya az internetről:

http://www.youtube.com/watch?v=eRTdNZ1VKDo

vizso80 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37489

Adj Uram, örök, nyugodalmat neki!

Mi élők pedig emlékezzünk rá!

Kutya Julcsinak udvarol:

http://www.youtube.com/watch?v=JD--3EvZ-e8&feature=related

Jack The Lad Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37488
Roxer17 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37487
Raksányi Kutya nyugodjon békében! :(
lassan az összes idős "Szomszédunk" itthagy minket! :(
OldDirty Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37486
Nyugodjon békében!
Előzmény: Leki (37479)
Spidermans Friend Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37485
Nyugodjék békében:(
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37484

OFF

A FŐdokit nem a hangjáért szeretjük! :D)))

Előzmény: Kövezett (37480)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.05.21 0 0 37483
Nyugodjon békében!
Előzmény: Leki (37478)
sys4096 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37482
Nyugodjék békében!
vass_jns Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37481
Sajnos fogynak a nagy öregek a sorozatból, már csak Lenke nénit üdvözölhetjük az élők sorában. No meg Etust, de őt nem nevezném nagy öregnek.

Nyugodj békében Kutyu!
Kövezett Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37480
Nyugodjék békében!
Leki Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37479
Elhunyt Raksányi Gellért színművész
MTI2008. 05. 20., 22:14Utolsó módosítás: 2008. 05. 20., 22:35

Életének 83. évben elhunyt Raksányi Gellért Kossuth-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze - jelentette be a Magyar Színház.
Forrás: MTI

Raksányi Gellért 1925. július 19-én született Szigetváron. Tanulmányai végeztével, 1947-től ötvenhárom éven keresztül megszakítás nélkül a Nemzeti Színház tagja volt, 1989 óta a társulat örökös tagjaként. 2000-től a Magyar Színházban játszott.
A magyar színházművészet egyik legismertebb karakterszínészeként főként epizódszerepeket alakított. Jelentősebb szerepei között volt Biberach (Katona József: Bánk bán), Szmirnov (Csehov: A medve), a postás, Örkény István Tóték című darabjában és Vukovics Sebő Illyés Gyula Fáklyalángjában.
Több mint ötven filmben szerepelt, köztük a Rákóczi hadnagya, a Körhinta, az Édes Anna és a Magyarok című alkotásban, továbbá a Tenkes kaptánya és a Rózsa Sándor című tv-sorozatban. Évekig a Szomszédok című teleregény egyik állandó szereplője volt.
Az egész ország ismerte a becenevét: ő volt a Kutya, illetve a Kutyu. Hároméves volt, amikor egy vadászaton kutyák hívták fel a hajtók figyelmét az eltévedt kis Gellértre, innen származott a ragadványnév.
Művészetét a legrangosabb kitüntetésekkel ismerték el. 1966-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1978-ban érdemes művész, 1989-ben kiváló művész lett. A Kossuth-díjat 1992-ben, a Nemzet Színésze kitüntető címet - az első tíz művész között - 2000-ben kapta meg.
Leki Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37478
Újabb kedves "szomszéd" hagyott itt bennünket!:( Nyugodj békében Raksányi Gellért, mindenki Kutyája!
sys4096 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37477
Az biztos, hogy a Szomszédok még mindig "erő"; elég csak arra visszaemlékezni, hogy pörgött ez a topic az ismétlés idején.
Előzmény: Törölt nick (37475)
cyber.greg Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37476
Hogy megöregedett ő is...
Előzmény: Törölt nick (37473)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 37475
Persze.
A történet csak annyi, hogy hiába vagy tíz éve vége a Szomszédoknak, egyrészt még mindig ő a legismertebb erdész az országban, másrészt, a Szomszédok még mindig olyan erő(?), amire lehet kampányt építeni.
Illetve, hogy lehet-e, kiderül majd a kimutatásnál, hogy hányan utalták ennek az OEE-nek az 1%-ot.
Előzmény: sys4096 (37474)
sys4096 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 37474
Ez legalább szakmába vág neki, nem úgy mint a cserép vagy ereszcsatorna reklám. :-)
Előzmény: Törölt nick (37473)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 37473
Tegnap egy fantáziadús hirdetést láttam a tévében.
János 1%-ot gyűjt.
Mivel a honlapjukon is fent van, ezért meg tudom osztani (bár, lehet, hogy csak holnapig, a bevallás feladás határidejéig lesz fent a banner?):
Országos Erdészeti Egyesület 1%
Ariel555 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 37472
Teljesen más vonások, csak a mosoly hasonlít.
sys4096 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 37471
Csatlakozom. Szerintem is csak hasonlít rá.
Előzmény: Alpári Gnác (37467)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.05.02 0 0 37470

De ilyen! Hidd el! :-)

Előzmény: Nomea (37469)
Nomea Creative Commons License 2008.05.02 0 0 37469
Szerintem sem ő. A szája nem ilyen. Szerintem.
Előzmény: Jack The Lad (37468)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.05.01 0 0 37468

Amíg nem igazol alibit, én úgy veszem, hogy ez ő!!!

Előzmény: Alpári Gnác (37467)
Alpári Gnác Creative Commons License 2008.05.01 0 0 37467
Szerintem ez nem ő, csak hasonlít rá.
Előzmény: Jack The Lad (37466)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.05.01 0 0 37466

Bezony!!!

Előzmény: Nausea (37465)
Nausea Creative Commons License 2008.05.01 0 0 37465
Drága Jutkám, bal alsó sarok!
Előzmény: Jack The Lad (37464)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.05.01 0 0 37464

Grósz Károly és az egyik "szomszéd" egy képen...

Na ki is?

sys4096 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 37463
Jópár évvel ezelőtt (még ment a Szomszédok) fellépett azt hiszem valami gyerekműsorban Jutka és Feri. Ott is házaspárt alakítottak, de valami fantasztikusan! Mondtam is, jé ezek igazi színészek, tudnak játszani is:-) Össze sem lehetett hasonlítani a szomszédokbeli szereplésükkel. Nagyon tetszett!
Előzmény: Törölt nick (37462)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.31 0 0 37462

Jutka és Kázmér szórakoztató estje:

http://www.bezeredj-kastely.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=65&catid=33

Én ott voltam nagyon tetszett!:) Nagyon jó és profi szinészek és ráadásul még közvetlenek is a közönséggel. Mindketten meséltek a Szomszédok beli szerepükről, sztorizgattak, nagyon aranyosak voltak!

sys4096 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 37461

sys4096 Creative Commons License 2008.03.23 0 0 37460

"Nincs rosszabb ennél: ha már le kell vetkőzni egy filmben, akkor legalább legyen értelme, mert ilyen erővel a Szomszédokban is megmutathatták volna Lenke nénit meztelenül, vagy a Vágási Ferit. Hiszen tényleg az életünk része a szex és a meztelenség, de egy filmen kell, hogy legyen motivációja ennek."

Itt a teljes cikk.

ARIBOY Creative Commons License 2008.03.16 0 0 37459
ARIBOY Creative Commons License 2008.03.16 0 0 37458
Részletek a Szomszédokbol:

Vágási Feri beszáll az Internetbe
sys4096 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 37457

Tegnap az ünnepi műsorban hallottam egy nótát, csak azt nem értem mit keres benne Takibá. "Kossuth Lajos azt üZenthe..." :-)

sys4096 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 37456

Szia.

ftp://157.181.186.74/
Felhasználónév és jelszó: szomszedok

Itt megvan az összes.

Előzmény: acdc1973metallica1981 (37455)
acdc1973metallica1981 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 37455
Sziasztok. Keresem a Szomszédok teleregény 176. és 199. fejezetét.
sys4096 Creative Commons License 2008.03.02 0 0 37454
Azt az ágyneműt szívesen kipróbálnám drágaJutkámmal:-)
Előzmény: Törölt nick (37453)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 37453
Ivancsics Ilona épp e percekben árulja a Kasmir Gold ágyneműt a BPTv-n. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!