Kösz, akkor a milliós BMV mellett a 900 ezres Suzuki reális lehet. Főleg, ha elég messze gyártották. (Vajon Európában, vagy Japánban készült akkor?) Kíváncsi lettem volna, mennyibe kerültek a mikulások, de Lenke néni nem mondta meg.
Elnézésedet kérem, azért nem írtam le, hogy mi történt, mert csak hézagos emlékeim vannak. Egyrészt uncsi volt, másrészt a macskát hajkurásztam a lakásban, mert állatorvosnál volt jelenésem vele, ő meg tudta és inkább illegalitásba vonult volna. Így, amit láttam is hiányosan láttam, ill. amikor meglett, ki is kapcsoltam a tévét, és mentük. Olyasmire emlékszem, hogy Taki tudta/sejtette az igazat Jánosról (hogy nem Malév alkalmazott, csak kimenti Almát a nagyis szilveszterből), Mágenék is elvonultak a közös mentős ügyeletbe, Takácsék leadták a pulykát Feriéknél*, amit azok nagy ovációval fogadtak, Julcsi vezette karácsonyfa körberohangálás is tartott, János Almával meg a Halászbástyára ment, ahol ahhoz képest, hogy áll. szilveszter volt, tök nyugi volt, sőt, a város is. Eddig láttam.
*ez a Feriéknél szervezett házibuli is kiverte a biztosítékot. Mondjuk, arra nem is emlékeztem, hogy Jutkának volt olyan kolléganője, sőt, kolléganői, akik különböztek Bélabácsitól, Háveltől, Górnagymaristól meg Börönditől ;-) De, hogy hat harmincon aluli emberek EZ és ILYEN legyen a BUUUULIIII, az sajnálatos. Meg, hogy SENKI nem tudta, hogy kell megcsinálni a disznótorost (Takibá bezzeg tudta: annyi zsírban sütötte, mintha rántott húst csinált volna)
Az az alkotói verzió? ;-)))) Mert én nem ezt láttam. Holott egyáltalán nem lett volna ellenemre, ha legalább Lenke néni kétszer (négyszer, nyolcszor) olyan jó ember lett volna (minél több darabban van, annál jobb). És mennyivel életszerűbb lett volna, mint a Halászbástyán ácsorgás ;-)
Ja, és nekem baromi fura már az akkori Trokán Pétert is "fiú"-nak titulálni (az infópultos csaj így írta le Almának azt, aki a fagyöngyöt hozta). Meg, amit csinált, az voltaképp aranyos volt (kicsit idegbajos, de aranyos), csak épp nekem ehhez is túlkoros (ill. később kellőképp ki is derül, hogy sem az a romantika, sem az a humor nincs meg benne, ami ehhez a követéses akcióhoz kellett volna)
Szomszédok stáblista Jó böngészést ;-) Amúgy, sokkal egyszerűbb beírni egyenest a gugliba (v. bármilyen más keresőbe), mint egy kérdésbe ide. Ma már Vágási Feri is így csinálná, mert egyszerű, gyors, jogtiszta, és többet tudsz meg, mintha mi válaszolunk ;-)
A főszereplőket természeresen tudom, meg pár melléket is: Pl. Fruzsina IRL is Fruzsi, Antónia - Závodszky Noémi stb...
János, akarom mondani Trokán Péter most nálunk játszik a színházban (Szombathely), bár lehet, hogy ezt már mondtam. De megőszült azóta. Viszont ha eszembejut, mindig Jánost mondok az IRL neve helyett.
Bár már biztosan volt, de eléggé régen, és nem így együtt. Hogy hívják IRL a következő szereplőket?
Mérnöknő, mentősnő (mostani), későbbi aki jön majd rendes mentősnek, nem gyakornoknak), Stefi (vérestollú), igazgató, igazgató helyettes (később jön majd "ejtőernyősként"), reklamáló úr, aki később Janka nénivel összejön, na és Janka néni nevében sem vagyok biztos.
Ja, és a magyarázat: Etus részben példaadója (H-Á. édes anyukája, akit mi is sokat emlegetünk szegényt, más konteksztusban) nem keramikus volt, hanem "irodalmi nagyasszony". Írt is, de inkább menedzselt, művészeket fogott össze, egyébként Molnár Ferenc lánya volt. Ha ennél többet tudnál, akkor gugli a Te barátod ;-) pl. Sárközi Márta (amiből kiderül, hogy S.M. is kisvendéglőbe szeretett járni kajálni, nyilván ZÓNApörköltöt esetleg marhapörköltöt (tarhonyával) evett.
Korábbi opuszokból ollózva: "tejbegrrr!!! válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.30 23:09:35 Š (18636) Szilágyi Máriáról hirtelen ennyit találtam a neten: Szilágyi Mária (Jászszentandrás, 1924 Bp., 1979. ápr. 19.): keramikus. Az iparművészeti iskolában Orbán Antal és Ohmann Béla volt a mestere. Tanulmányai befejeztével egy évig Vittorio de Colbertaldónál tanult Rómában. Évtizednyi időt töltött szövetkezeti munkában, ahol edényeket, tálakat, vázákat, étkészleteket, népballadai és irodalmi ihletésű figurális kompozíciókat, faliképeket és maszkokat készített. Az 1950-es években elsősorban kollektív kiállításokon szerepelt. Részt vett az I., II. és V. Orsz. Kerámia Biennálén, Pécsett. Önálló kiállítása 1968-ban a Fényes Adolf teremben volt Bp.-en, majd a Savaria Múzeumban, Szombathelyen. Munkáival szerepelt a Jubileumi Iparművészeti Kiállításon 1975-ben a bp.-i Műcsarnokban. A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központba készített kerámia faliképet (1979). Dózsa Györgyről mintázott mellszobra Celldömölkön a járási pártbizottság egykori épületében található. Néprajzi tárgyú tanulmányokat is írt.
A Kemenesaljai Művelődési Központ (9500 Celldömölk, Dr. Géfin L. tér 1.) időszakos tárlatai: Móritz Sándor Munkácsy-díjas festőművész és Szilágyi Mária keramikus - művész hagyatékából
Nyughelye a Farkasréti temető Hv1. (101.) parcella 4-16: Szilágyi Mária (iparművész, keramikus, etnográfiai író) 1916-1979. Sírverse: Gondolataim agyagba véstem, / a szivárványtól színeket loptam, / tüzet szítottam a kemencébe, / azt hiszem, hogy nem hazudtam. Előzmény: OldDirty (18614)
OldDirty válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.30 21:23:25 Š (18614) "egyebkent a muveszno, vagyis a valodi TYUKANYO valodi neve: Szilagyi Maria keramikus, de o mar meghalt, ha jol tudom, a 70-es evekben. amugy Etus haza itt van hozzank kozel, a 11. keruleti Pannonhalmi ut es Ugron Gabor ut sarkan, es emlektabla is ki van teve." idézet innen. Egyébként igazi Szomszédok-fanatikusoknak kötelező a <a href="http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9010636" target="_blank">Vége lesz a Szomszédoknak!</a> c. topic legalább alapszintű ismerete, ami - szinte hihetetlen - akkor jött létre, amikor még ment a sorozat. Az infó és az idézet is onnan van. Előzmény: ALacka (18602)
tejbegrrr!!! válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.30 20:54:21 Š (18601) Többek egybehangzó állítása szerint Etus lakása egy gyakorló keramikusé volt, az ő műveit szoborja anyagba a bűvésznő. Amikor a háznál jártam, lefotóztam a kaputelefont, és a "név + kerámia/keramikus" kulcsszavakkal próbáltam gugliban rákeresni az eredeti alkotóra, de sajnos nem találtam semmi említésre érdemeset... :( Előzmény: Constanzia Corleone (18584)"
Baki: A bárban beszélgetnek a hajón Desiré és Körte. Hajnali 4 óra van, ha jól rémlik, de világos nappal, és a lámpák sem égnek. A 3.-4. rész környékén volt ez.
Engem annak idején bosszantott nagyon, főleg Etus bölcsességei. Manapság már csak nevetek az egészen, bár még most is van egy-két olyan, amire azt mondom "na neeee" :)
Meg arra jöttem rá, hogy mindig halálosan felbosszant a Szomszédok, mert annyi balekság van benne, amit utálok. Már bocsánat, de ha épp összegabalyodnék az én kedvesemmel (akivel egyébként akkor békültem ki), akkor nulla esély van arra, hogy felvegyem a telefont. De ha felveszem, mert mondjuk nincs otthon a gyerek (aki épp az idegbeteg karácsonyfa körül rohangálást szervezte, amit látva a fiam meg is kérdezte, hogy most akkor ez karácsony v. szilveszter?), és a más emeleten lakó lakótársamat keresik, egyáltalán nem életbevágó ügyben, akkor megmondom a hívónak, hogy csókoltatom, most nem hívok oda senkit. De ha már akkor lúzer vagyok, hogy odahívom, az első taktusnál úgy eltanácsolom a lakásomból a jó szomszédot, hogy arról nyekken. Antiszociálisan vagyok, tudom, és soha nem lakhattam volna a Lantos utcában ;-)
Hasonlóképpen a Művésznőt is megküldeném egy sallerral a lencsibabázásért, a beszélgessenekhatudnakozásért. Neveletlen picsa. Mármint a nagyszerű Etus.
Nincs vagy. :) Már korábban látható volt, hogy kagylós kaputelefon van, amit fel kell emelni, hogy hallani is lehessen. (Nálunk korábban- van talán 20 éve, olyan volt amit nem kellett felvenni, de egy gomb talán akkor is volt, amit meg kellett nyomni.)
Tök vicces, mikor Böhm és Taki arról vitázik, be lehet-e kapcsolni a karácsonyfán a gyertyasort kint a ház előtt, közben meg az égők jól láthatóan világítanak ;-)))) Julcsi meg elég furán kaputelefonált, mert megnyomott egyszerre egy csomó gombot, és már intézte is a felhívást a néphez. De én úgy emlékszem, hogy a lent mondottakat csak akkor lehetett hallani, ha felvették fent a kagylót, amit meg nyilván nem vettek fel RÖGTÖN a csengetés után. Vagy?
Épp pár résszel ezelőtt akadt meg a szemem a Laci után nyomozó rendőrön, Lesznek Tiboron, hogy már ő sincs (később tán ő lesz Feri kolléganőjének a brutál, válófélben lévő férje)
Persze, hogy sopánkodnának, hiszen mondom, hogy a Lantos utca felett akkor is csupa felhő az ég, sőt, zuhog, ha máshol gyönyörű idő van. Nem hiába annyi ott a bűneset is! A legpozitívabb Takibá meg már nincs is velünk :-(
Szerinted most nem találnának legalább annyi okot a sopánkodásra? Szinte hallom Etust szavalni a válságról, Lenkét az árakról, Mágenheimet az egészségügyről, Mágenheimnét arról, hogy mások bezzeg évente 4x mennek wellnesshotelbe ...stb :)
Tényleg, ha fele akkora lenne a fűtésszámla, akkor a sopánkodásból is vissza kellene venniük! Bár, Lenke néni elszántan belenézne a kamerába (szem összehúz, száj vékony vonallá présel), és belemondaná, hogy mennyi utánajárásba került ez a napkollektor, hogy a melósok összemászkálták a lépcsőházat, és ki tudja, megtérül-e egyáltalán valaha, meg különben is, mi van, ha nem süt a nap (és a Lantos utca felett mindig felhős az ég - átvitt értelemben persze ;-) Erre Alma hozzátenné, hogy napkollektor ide vagy oda, az idén sem fognak tudni nyaralni menni, mert jó, jó az a napkollektor, de amit ezen megspórolnak, az bizony elmegy az egyre drágább párizsira, meg benzinre. De nagyika ne féljen, ők Jánossal most inkább nem is gyűjtenek lakásra, hanem besegítenek neki a megélhetésben, mert ugye egyedül, Taki nélkül...
Kaptak ők külső hőszigetelést, meg szép sárga színt, ha jóltom, kívülre... a HÁZ sajnos 2007 nyara óta még kevésbé emlékeztet a régi forgatási helyszínre (az emiatt feleakkora fűtésszámlát fizető valódi lakók gondolom ezt nem bánják:))
Istenem, ha lenne sorozat, egy egész rész erről szólhatna ;-) Napkollektort kaptak Mágenheimék Visszajátszanák a régi részekből, mikor nyaranta egy-egy hétre leállt a melegvíz szolgáltatás, és mondjuk Pattogi reklamál emiatt Böhmnél, vagy Janka néni Kutyánál, Vágási Feri meg elmagyarázhatná a mostani közösböhmnek, hogy hogyan működik a napkollektor, megemlékezhetnének a Föld napjáról (koccintás kisüstivel)....
Az tényleg életszerű, hihető jelenet, és aranyos is! Csak ott rontották el, hogy jó melóshoz híven, farkaséhesen neki láttak az ételnek, aztán a Bence gyerek 5-6 kanál után megköszönte, majd rövidesen Feri is! Kizárt dolog, hogy jól laktak ennyivel, a lábas meg gyakorlatilag tele volt még!
1991-ben voltam kint németéknél. Akkor egy autó 20 000 DM-ért reális ár volt. Átszámítva a 87-es árra azért nem lehetett sokkal kevesebb. Viszont akkor Veres úr említése alapjáb a 25 forintos márkával beszorozva 500 000 forintot kapnánk. De ugyebár itt elég sok extra adó terhelt egy nyugati kocsit nem beszélve arról, hogy ha az adott típus nem alsó-, hanem felső kőzépkategóriás volt, akkor reális lehet a közel egymilliós ár.
Csak egy villanást láttam a mostani részből, de Mágennek ez a mérnöknő szerelme nekem irtóra hasonlított Julcsira. Na, nem a mostanira, hanem ahhoz, ahogy majd pár év múlva ki fog nézni (ha leszámolok néhány kilót) Meg Taki is elmegy ám, na, oda, amit a Szomszédokban sosem neveznek nevén...: az utolsó általam látott részben még azon ment a kesergés, hogy a kórusnak nincs zséje, ezért tagságit szednek, de ezt sem tudja mindenki fizetni, ezért nekik befizetik*, erre most, hogy találnak valamit, amiből a kórus tovább tudna élni (netán pluszt is hozna a tagok konyhájára) beveri a morcost. És ismét remek sértődött fejek voltak a rész végén, egyedül a hörcsög volt szimpatikus (de az meg már milyen, hogy fél percig mutatnak egy lelkesen szuszogó hörit??? ;-))) IZGALOMHEGYEK!!!!
* csodálkoztam is akkor, hogy nem álltak fel hirtelen másik huszonöten a kórusból, látva, hogy semmi következménye, ha nem vállalják a tagsági díjat, hogy ja, akkor ha nem kell fizetni, mert a többiek kifizetik, akkor inkább nekik is sem telik arra a 25 ftra...
Mekkora arca volt már Julcsinak, mikor nagy kegyesen társadalmi munkában is elvállalta a ház takarítását. Épp hogy nem küldte el a fenébe Bőhmöt, amiért nem tud fizetni a takarításért, holott ő jelentkezett rá. Szó sem volt róla, hogy ezért fizetést fog kapni.
Egyébként pont ma csodálkoztam rá a főorvos íróasztalára.
Ma már egy bármilyen íróasztal elképzelhetetlen számítógép nélkül, itt meg volt az asztalon egy piros telefon, egy sehova se világító kis szar lámpa és slussz.
A fal melletti asztalon meg egy Optima írógép.
Régi szép idők, azon biztos nem fagyott le a májkroszoftvindóz sose:)
Csupa olyat írtál, amiről a fele topik azt sem tudja szerintem, hogy eszik (ették)-e vagy itták ;-))) off Letöltöttem a Szíriusz kapitány sorozat darabjait a netről, ma végeztem az első "évaddal" és egyes részeken szénné röhögtem magam. Pl. mikor a XXV. századi űrhajósparancsnok vágyódva említi, hogy milyen könnyű dolga lenne, ha lenne otthon számítógépe, ahová BETÁPLÁLHATNÁ az adatokat, és akkor néhány másodperc múltán a gép KIDOBNÁ az eredményt. Vagy, hogy a Föld és a Hold között a telefon és a videofon mellett írásban vmféle TELEXEN tartják a kapcsolatot (tehát még csak nem is faxon. on Ehhez képest a Szomszédok már igenis képben van, sőt ;-))))
Próbáld meg az Orbit Downloader nevű szomszamentő lágyárut. Mivel ez ingyenes, valószínűleg nem felel meg a Vágási-sztenderdnek, ergo a te mércédnek sem. Ez esetben tudok ajánlani remek és pompás fizetős programot is. :-)
Gyakorlatilag egyik haverom sem értette, hogyan vagyok képes én ezt az izét nézni, sőt a mai napig társasági poén, hogy ha kocsmázás okán nem láthattam, akkor képmagnetofon segítségével rögzítettem is.
Szóval hogy ez annyira szar, hogy az már jó. Ez egyfajta merőben új minőség, Ed Wood-i magaslatokban szárnyal a Mester...
És most elkezdtem a merevlemezes digitális beltéri egységemre rögzíteni a fejezeteket, de egy részt az ostoba kütyü elfelejtett felvenni, ezért gondoltam, hogy pótolnám én ezt, persze csakis jogtiszta számítógépes májkroszoftvindóz segítségével.:)
Én élő egyenesben láttam, kb. egy hónapja "együtt" tekintettük meg A tőke c. remekművet a Nemzetiben a Tavaszi Fesztivál keretében. Jól nézett ki (nem a tőke, és nem a Nemzeti), Albert nem volt ott.
Mint írtam regényt lehetne írni erről a lakótelepi beázásról.
Én a hetediken lakom és mi is beáztunk. De nem ám a felettünk lévőtől, hanem mindannyiunk csodálkozására, miutaán alaposan összevesztünk, a szembelévő lakó szomszédja áztatott minket, persze 10.-ről!!!
A leüberelhetetlenebb rész az szerintem az mikor a sorozat elején méregetik a még készülő lakásokat és pont lezuhan egy ember.A zuhanó krapeket pedig látni az erkéky ablakában:D Az a hang amit kiad és az a mozdulatlanság ahogy zuhan....na meg amilyen gyorsan zuhan...kb,mint egy hungarocel bábu ^^
A Szomszédokban mindig gond volt a kulcsokkal, zárakkal, szegény Bőhm is folyton a lépcsőházban téblábol emiatt, lehet, hogy ezért nem merik zárni a kocsikat:)
Ha nem lett volna később a legendás bölcselkedés az epizódok végén, akkor elfogadnám, de nekem hiányzik Etus életvezetési tanácsa - szerencsére a 27. résztől már rendszeres lesz/most néztem meg a régi felvételeket/:)))
Szerintem meg irtó kifejező, ahogy a szereplőlista alá bevágják a szereplők arcát, és nagy többségében mind olyan szemeket meresztget folyton, hogy azzal ölni lehetne. Jól visszaadja a picsogós, nyavalygós hangulatot. NEm is tudom pl. Mágenéknek minek egyáltalán szöveges jelenet: elég lenne a végére bevágni ahogy utálattal/sértődötten/mérgesen méregetik egymást, Julcsi kétségbe esetten/dühösen/csalódottan nézi két nem egészen ép szülőjét, és kész, minden el van mondva nekünk ;-)
Szerintem a Szomszédokban soha egyetlen autót nem zárnak be. Tegnapelőtt a Hondát hagyta nyitva Szőlőssyné doktornő (igaz, Takibá felhurcolja a lakásba az aksit) Aztán csodálkoznak, hogy annyi a lopás! ;-)
Nem is tudtam, hogy a Trabantban központi zár van :D :D :D (A tegnap leadott 11. fejezet vége főcíme: Mágenék kiszállnak a Trabiból, Nagy Fehér bezárja a vezetőoldali ajtót, de csak azt, utána elmennek :D )
Újabb ár-sokk számomra: Sümegi lakásriasztója 7200 Ft-ba került, ráadásul "svarcba". Én csak ahhoz tudok viszonyítani, hogy '93-ban volt 85 Ft-os éh-órabérem és '95-ben meg kerestem kb. nettó 26-28ezer Ft-ot.
Szerintem csak egy gyerekstatiszta volt. Az us.imdb.com szerint még egy filmben szerepelt. Emlékszem, annak idején minket is elrángattak szereplőválogatásra az általános suliból a Pasaréti úti filmgyárba.
Az semmi! Mikor Etus kérdezgeti az autóárakat a telepen, az ipse egy pár éves Ladára mond valami 140ezret, egy japán kocsira 900ezret(!). Akkor egy tojás 2,80 volt, most 28 Ft. Mai árra váltva a Lada ezek szerint akkor 1.420.000 Ft-ba került, a japán meg 9 miller! Ez azért nagyon durva. Ki tudja, hogy akkor milyen fizetések voltak?
Ez mekkora poén: a tizedik részben, egy kissrácot, aki petárdát kotyvaszt, majd magát a Nagy Fehért is kis híján felrobbantja, Gyökér Balázs-nak hívják a való életben. Vajon a neve alapján válogatták a szerepre? :-)
Íme a próbaút! Ajtó rossz, zöldkártya (?)... 43 ezerért egy Trabant 1987-ben! Igaz használt autóról van szó... Csúúúcs! Etus lerobban a trabanttal a villamos-vágányon! Persze akkor jó lett, mikor ott volt a rendőr...
Tud valaki olyan capture-programot, amivel a videotárból le lehet tölteni és egyben a számítógép merevlemezére lehet rögzíteni a pompás és remek fejezeteket?
- Feri megúszta a tankmenetet a katonaságon. Nem semmi lett volna...
- Ezen meglepődtem: lezuhan nem tudom hány emeletet és életben marad. Persze Karakas ismét megjelent: "Ahol Karakas van ott baj van!" Azért megvárja őt a mentőállomásnál. "Baj lesz!" :P
- Volt-nincs kerámia. Hát én az ilyen nagy munka gyümölcsének törése után megharagudtam volna, mégha unokám is törte el...
- Desiré most megkapta a magáét, és még finomak is voltak! :P
- Trabant-ablak: letekerés nélkül! Taki bá a "szervíz-mester"! :))
- Laci ennyire "mindenes"? Autót vezet, lovagol...stb. Mi több Alma közelében. Nagyon szereti őt!
- Jól látható, hogy akkoriban még nem volt szigorítás dohányzás területén: Gábor Gábor mindhol, ahol csak tud füstöl! Hol volt még akkor ez a rendelet?!!
- Hehe! Tv-javítás árát a Sümeghy riasztószerelésébe számolja be! :)))))))
Múltkor láttuk a zöld ezreseket, most meg a barna 100-asokat is! Húúú!!!!7200,- forintért egy riasztó. Ma vajon mennyi lehet?
- Na igen, a próbaút! Ajtó rossz, zöldkártya (?)... 43 ezerért egy Trabant 1987-ben! Igaz használt autóról van szó... Csúúúcs! Etus lerobban a trabanttal a villamos-vágányon! Persze akkor jó lett, mikor ott volt a rendőr...
- Na most már értem! Valószinű ezt kihagytam! Janka néni azért olyan "nagy" szereplő, mert Szőlősy doktor testvére... Ezt nem tudtam! :)
- Családlátogatás: Osztályfőnököm is volt.
- Ez a pályaudvari "árus" (Sümeghy-betőrő) nem Vizy András volt?
- Nálunk nem a kaputelefon, hanem a kapu romlik el mindig. A liftről nem beszélek, erről írtam a minap. Ilyen a lakótelepi lift...
Apró érdekesség a UPC set-top-boxa részéről, a holnapi rész tartalma:
"A műsorban szeretnénk egy kicsit mindenki számára érthetőbbé és hétköznapibbá tenni a Feng Shui-t, és megcáfolni azokat a negatív előítéleteket, amik ezzel az ősi kínai tudománnyal szemben kialakultak."
És mindez abszolut igaz a Szomszédokra, ami mint cseppben a tenger, a világ minden bölcsességét maradéktalanul tartalmazza, pompás és remek alkalmat teremtve ezzel a szórakozva okosodásra...
Ja, még annyi, hogy HÁ nem csak a nem állandó szereplőknél törekszik az egyszerűségre. Gondolom, a kezdő karakterek még azért viselnek más nevet, mert akkor még nem ő volt az író, így azokat örökölte, de később ez teljesen szokásává vált, az Életképekre már kórosan (pl. Garai Dezső Főrendező = Garas Dezső) ;-)
Természetesen tudom, hogy vannak visszatérő szereplők a Szomszában, beszéltünk is itt róla pár napja pont Mimike kapcsá (meg, hogy máshol is van ilyen) Csak próbáltam viccelni Ernőbá képzelt életútjával a főnökségtől az alkesz hajléktalanságig (a többi, Cseke Péter tanár-nyomdász, Mimike igazgató-postás karrierje nem olyan érdekes) ;-) Ezek szerint nem túl jól sikerült a vicc ;-)
Ernő bácsit alakító színész Köves Ernő, Horváth Ádám az egyszerűségre törekedett. A nem állandó szereplőknél ez gyakori. Van, hogy csak hasonlít a két név. Vagy valaki a környezetében viseli. (Földi Teri Földesi Teréznek - a kislány sorozatbeli neve- adta az iskolai díjat) Etus már most is bunkó volt amikor Jocót bemutatták neki.
Nem is emlékszem, hogy Benő bácsi ilyen korán volt, még hozzá a "saját" nevén. Vajon mitől csúszott le Laci Műszer és Irodaellátó főnöksége után a hajléktalan Etus talpát nyaló bohóccá?
Szőllősyék megint előadták a szocialista fogorvos tragikomédiát: beteg megy ki, ráköszön, Szőllősyné meg sem rebben, összeszorított szájjal megy rendelési (munka)időben referálni Jutkáról. Közben, míg fogdoktor és szemdoktor családi életet élek, a paciens jól láthatóan kint várakozik (és Szőllősy dr ugye eleve elkésett) De az is jó volt, ahogy Szőllősyné Jutkánál csak úgy lazán becsapja a kis autócskája ajtáját, és a zár jól láthatóan nyitva marad... naná, hisz az operatőr bent ül ;-) Jutka drágámnak meg akkora bajsza volt az anyjával való közös sírós-rívósban, hogy még Bokros Lajos is csodájára járhatna ;-)))) Etus meg óriási fej volt a maiban. Itt még olyan volt, mint egy kedves manó, nem olyan, mint egy gonosz, kinyilatkoztató keserű törpe. Erre sem emlékeztem.
Az is nagyon jó volt, hogy a második robbanás gondosan megvárta a kiérkező mentőket, tűzoltókat, rendőröket, de anyuci persze nem éledt fel addig. Mondjuk, nem vagyok egy hobby vegyész, de elképzelni nem tudom, hogy egy akkora robbanás után, amitől anyuci 8 méterre a robbanástól is eszméletét veszti, hogy tud BENT aztán cca 15-20 perc múlva bármi más MEGINT robbanni? Gázpalack, ami addigra hevült fel?
Szívem egyetlen királynője, neked külön is prezentálom a világhálózati szövegszerkesztővel fellelhető fejezetek titkos és rejtett helyét: Szomszédok az MTV videótárában.
Ha bármilyen nehézséged adódna a műélvezet elérésének útján, hívd a karbantartókat állok rendelkezésedre. :-)
Na ezt lesni fogom! Sajnos akkoriban voltak kihagyásaim. Most igyekszem minden részt megnézni.
nem tudtam, hogy Ferinek van féltestvére. Én azt tudom, hjogy egszer majd meglátogatja alkoholista anyját. Olvasom, hogy apja is felbukkan majd, ő róla nem tudok semmit.
Azt tudom, hogy később az lett, de én úgy okoskodtam, hogy rögtön építés után aligha volt ez még önálló jogi személyű társasház, mert azt a lakóknak kell megalapítani, ha jól tudom, itt meg még a lakók be sem költöztek, azaz, nem, hogy társasházat nem tudtak alapítani, de közösböhmöt választani sem lehetett érkezésük. A másik ága az okoskodásomnak, hogy 87-ben még nem volt általános, hogy ekkora házak társasházak legyenek, nem is tudom, a jogi háttér létezett-e ehhz már akkor (szerintem ez csak az önkormis lakások magántulajdonba adásával kezdett el felfutni) Szóval, ezért gondolom, hogy Böhmöt szvsz valami felsőbb hatalom ültette oda a kulcsokkal, mondjuk ő volt a "boldog emlékű" IKV képviselője (kvízkérdés a betűszó megfejtése, csak harmincon aluliaknak ;-) netán az építő cégé (bár akkor meg Takiék nem itt kaptak volna lakást, ha ez nem állami beruházás) Aztán persze olyan dolog a házmesterség/közösképviselőség, hogy vállald el egyszer, és sose lesz más helyetted, aki átvegye ;-))) Persze, lehet, hogy nincs igazam, de a logikám ez volt.
Hát most aztán ez már sem nem pompás és nem is nagyszerű.:( Azokon a részeken kívül, amiket FŐkövezett olvtárs jóvoltából meg tudok nézni (buborékkal - ezt nem FŐkövezettnek köszönhetően), tudom máshol is követni az "új" részeket?
Akkoriban azért valóban ki-kiutalgattak lakást, valóban csekély pénzért vagy akár bérleménybe is. Persze, nem gyakran, és vélhetőleg nem egy egyedülálló kisnyugdíjasnak...hacsak nem valami fontos elvtárs volt az illető. Böhm ugyan nem tűnt annak, de lehet, hogy házmesterként kapta, nem, mert másképp hogyan tudta volna már ő fogadni a beköltözőket? És Isten ments, hogy én védjem az állandó nyavalygást, de azért egy egyedülálló nyugdíjasnak lehet, hogy valóban nem volt könnyű (ma meg pláne) egyedül fizetni a rezsit, és tényleg számított 2 dkg sonka (bár, szerintem ez a korosztály inkább meg sem veszi a sonkát egy ilyen helyzetben)
Istenem, az ilyen mondatokért élek-halok ;-) "A producer már akkor sem nagyon talált megfelelő írót, ha összehoztak valamit, akkor neki javítania kellett, így - akárcsak az Életképek-nél - a Szomszédok-nál is ő írta az összes cselekményt, dialógust, a komplett technikai könyvet, kameramozgással együtt." Hja, meg mindig mindenki szembe megy az autópályán, gondolom.
"Nincs kedvenc időszakom vagy epizódom a 13 évből, de legkedvesebb emlékként az ünnepek, a karácsonyi részek maradtak meg. Olyan is volt, hogy egy színésznek születésnapja volt, összekötöttük, és a karakter is ünnepelhetett. " 56-os visszaemlékezések, brr... Egyetlen valóban nagy jelenet Hofi szilveszteri megjelenése volt.
Vagy ez már az Életképekről: "akkoriban az volt a feladat, hogy a Családi kör-re emlékezető tévés produkció szülessen, drámai történetekkel, de nem didaktikus szándékkal" Nem didaktikus???? Karcsi nem is tud még menni sem másképp, mint NEVELŐszándékkal, és akkor az egész cselekményről még nem is beszéltem.
OldDirty kartács youtube-os videjóit meg magáévá tette az Origo és videásította ;-)
Így van,és említeném még Közös Bőhm-öt is,aki ugyancsak szegény,hiszen nem engedhet meg magának 12 deka sonkát 10 deka helyett,bármennyire is szereti,mégis tökegyedül lakik egy lakásban,amihez valahogy csak-csak hozzájutott.
Juli sirámai a pénztelenségről azért is hiteltelenek,mert ahányszor külföldi munka adódott Nagy Fehér számára,mindig beintett az asszony.
Egy szót se szólnék ahhoz, ha Vágásiéknak nem telt volna lakásra, de a kitagadott énektanárnő meg az állami gondozott nyomdászgyerek meg tudta oldani a dolgokat... Itt viszont 4 rendesen kereső felnőtt él egy háztartásban (két nyugdíj, két nyugdíj melletti munka, két normál fizu), de nem, hogy lakásra nem tudnak a fiatalok félretenni (az rendben lenne, ha EZÉRT laknának otthon, és pár év múltán lépnének), de sokszor a napi megélhetési gondok miatt nyivákolnak. Hasonlóképpen Mágenék, akiknek ha jól emlékszem még mosógépük sincs az új lakásban, nyaralni sosincs egy vasuk sem, autóra csak Etustól telik (vajon miből, ha neki meg sosem üzlet a művészet, ráadásul egyedül él és tartja fent azt a bazi nagy kérót?) De Juli sipákol, ha némi plusz műszakot kéne vállalnia GG-nél, és marad a nagy pénztelenség akkor is, mikor már bjútisztyúdió tulajdonos, és a nagyobbik lánya eltartja magát a keresetéből. Ha meg a pénztelenség a koncepció, meg a szegénység bemutatása, akkor is tudni kéne disztingválnia HÁ-nak, hogy ki mennyire szenved (karikatúra, ha soha senki nem tud megvenni tíz deka parizert, vagy kiborul rajta, ha 150 forinttal emelik a közös költséget), vagy ezt el kell, hogy higyjük, mert a Szomszédok egy korrajz, akkor azt is el kell hinnünk, hogy Gazdagrét maga Rió szegénynegyede, ahol negyedóránként ölnek meg valakit, két percenként rabolnak, erőszakolnak, pedofilkodnak, robbantanak (arról már nem is beszélnék, hogy a sok bűncselekmény ellenére a rendőrség azért a toppon van, és mindent lefülel, megold, megvéd, ami már önmagában is egy ellentmondás) ;-)))
Mert az volt a koncepció, hogy egy fiatal párnak reménytelen a lakáshoz jutás.
Érdekes, nekem egyedül is sikerült...
Bérelni az drága, csak elmegy a pénz, de azért nagyapónak persze meg kellett venni Deziré lepattant Zsiguliját.
Egyébként a sorozat elejétől a végéig mélypont, a legrosszabb, amikor megjön Rezső, aztán meg Kázmér, velük olyan mondatokat sikerül elmondatni, amiket egy random program írhatott a májkroszoftvindóz segítségével.
Meg az ultiparti!
Basszus, én még nem hallottam eleven embertől azt a szót, hogy ultimó.
Rendben, HÁ-nak nyilván proli játék ez, csak hallott róla, nyilván, de akkor mér nem járt Sümegi mondjuk bridzs-klubba?
Azon is fennakadtam, hogy Alma stewardess volt, minimum két nyelven perfekt, tanult nő, és elmegy a fiatalkori barátja bárjába pultosnak, és ott dolgozik évekig.
Az ilyen lúzerség már vérlázító. És ahogy hisztizett a főerdésszel. Pedig ki kellett volna tartaniuk egymás mellett, felépíteni a házat, jobb melót találni, aztán gyerekeket szülni, és ők lettek volna a kertvárosi jó módú család.
Ja, és az öregek, (akik amúgy testi és szellemi képességeiknek olyannyira birtokában voltak, hogy Nagyika hetente fogott egy rablóbandát, Takibá meg többet autós üldözött, mint a legmenőbb kaszkadőrök) szinte repestek az örömtől, hogy a kis lakásukban két felnőtt embert kerülgethetnek, ha budira kellene menniük, vagy fürödni szeretnének, vagy ébredhetnek fel rá, mikor ezek ketten a leghülyébb időpontokban jönnek haza v. mennek melóba, netán veszekednek a hangszigetelt kisszobában ;-))) Szóval, még ha valakit ápolni kellett volna nekik, vagy egy palota lett volna, dupla v. tripla komforttal, oké.
Na, ez kissé kótyagos lett a megfogalmazás, csak későre jár már: Szóval, lehet, hogy Alma annyira lúzer, hogy nem probléma neki nagyikáékkal lakni a szűk kisszobában, de hogy egy felnőtt, sőt meglett vadidegen férfinak sem lenne probléma nagyikáéknál dekkolni...
Néhány???? Túl pozitív vagy ;-)))) Ami az án csőrömet a legjobban csípi a Horváth Ádám ópuszokban, hogy itt soha senki semmit nem beszél meg. Emlékszem, mikor János és Alma szétköltöztek, éppen hat hónapja rohasztottak valamit magukban, ami nem is volt jogos, de mivel nem beszéltek, nem tudták meg, hogy csak tévedés volt... Jó, tudom, ilyenek a szappanok, de minden másban agyon van idealizálva a bemutatott közeg, itt miért nem fér bele SOHA, hogy a férjek-feleségek, barátok-barátnők, főnökök-beosztottak elugassák egymásnak, mi fáj? Abból is lehetne ám jelenetet írni!
Amúgy, a főteniszpályatulaj nem két Jánosos otthonlakás közt volt? Ami a leghihetetlenebb, az az, hogy ha már Alma egy lúzer, hogy nem probléma neki nagyikáékkal lakni a szűk kisszobában, de egy felnőtt, sőt meglett férfinek sem probléma ez? Meg ugye, anno esett róla elég szó: Alma nem keresett rosszul, szvsz János sem, pláne mikor vezető lett, aztán, ha lakásra tényleg nem tellett, azért nem kellett volna nekik "otthon" lakni... Csak szvsz akkor logisztikai problémák lettek volna, és úgy nehezen értesülhettünk volna arról, ha a főerdészt hetvenhatodjára is meglövi vm rabsic, netán a presszót gránátvetővel lövik a rivális drogárus tálib banda tagjai.
Köszönöm a pontosítást. Hiába, annyi év eltelt azóta hogy utoljára láthattuk, hogy csak az orra maradt meg az emlékezetemben, meg a teniszpályája, meg az öregurak, akik ott játszottak. Más nem ;-)
Almáék éltek albérletben, sőt, Alma egyedül is élt ott asszem, mikor a Nagyorrú barátjával (a nevére nem emlékszem, de szvsz Ádám, mert Schell Ádám játszotta ;-) ) összerúgták a port. De amúgy igazad van ;-) !!!!
Nem tudom, de a lakók közül másnak sincs testvére. Ádám, Juli, Jutka, Feri, Alma, és később Matyi is mind egyke, a nyomdász még állami gondozott is. Nem akartak bonyolítani. Feri az apjával talán kétszer, anyjával többször találkozik majd. Janka mellett ő az egyik legjobb szerep a sorozatban.
Üdv!Azt szeretném kérdezni hogy honnan lehetne letölteni a szomszédok valamennyi részét?Mert az ftp szerver ami fenn van youtubeon néhány embernek nem működik!Üdv és köszi a választ előre is!
Bizony, az egyesülési szabadságról szóló törvény (1989. évi II. törvény) akkor még váratott magára. Noha a Ptk. is rendelkezett az egyesületek létrehozásának szíbályairól, senki nem mert élni velük... A nyolcvanas évek derekán azonban megizmosodott az önszerveződések igénye. Azért nagyon tanulságos, hogy a kórus egyik tagja az '51-es viszonyokat idézte fel. Mélyen beleégett az emlékezetébe.
Ezek után kíváncsi lennék, hogyan nyilatkozna az Életképekbeni szerepéről. Az sokkal inkább ciki, mint mikor Mágenheimet alakította.
De vajon mi tartotta mégis 12 éven keresztül a Szomszédokban? Hiszen már az elején, 97-ben mehetnékje volt, akkor írták bele a szerepébe, hogy Jemenbe fog utazni.
Raksányi Gellért egyszer egy művházban tartott valami előadást, utána autogramosztás, beszélgetés stb. Ekkor megkérdezte az egyik rajongót, hogy melyik akakítása tetszik a legjobban, rajongó rávágja: Szomszédok! Erre Kutya lehangoltan: hát ez jellemző...
Nálam nagyfehér akkor írta le magát, amikor a Szomszédok beli szerepéről degradálóan nyilatkozott. Valami olyasmit is mondott, hogy inkább ne játszotta volna el... Szerintem nem volt kötelező ismertté válni általa.
Úgy tűnik, ez időnként IRL is előjön. Pár hónapja volt Debrecenben a Kaméleon bemutatója, amin Kulka is ott volt. Előtte készült egy rádióinterjú, amelyben szegény riportert eléggé bunkó módon tette helyre két kérdésben. Konkrétan már nem emlékszem a kérdésekre, de abszolút korrektek voltak, csak a Nagyfehér ezúttal a kákán is csomót keresett. Egy kissé viszaesett akkor a tetszési indexe nálam...
- A(z rádió) egyesület megalakításához rendőrségi engedély? Vagy valamit félreértettem? :o
- Tipikus dolog volt, hogy szomszédok megbízhatósága! Amíg elutaztunk mi is valahova, mi is megkértük a kedves szomszédot.
- A 80-as évekbeli kozmetikaversenyt láttunk, az akkori divatnak megfelelően. Én a mai napig sem szeretem a túlkozmetikázott arcokat. Lehet csak én vagyok ezzel így.
- Gábor Gábor már aktív a sorozatban! :))
- Ezen a "kerékcserén" akkor is jót röhögtem! Tetszett Taki bá szövege!
- Ez a mentős-téves risztás nem volt véletlen! Karakas Ágnessel az élen. Persze a történetek sorrendjén haladva még mit sem tudunk erről a lányról! :)
- Most Ádámon jött ki a féltékenység Juli miatt, kiGábor fotósunk társaságában jött haza. A dolog pikantériája az, hogy ez valós, nem úgy, mint múltkor Juli féltékenykedése Ádám - Julcsi "kapcsolata" miatt...
Pár napja többen panaszkodtatok, hogy rossz az időpont annak, aki nosztalgiázni/röhögni akar. Nem olvastam végig a hsz-eket, lehet, hogy azóta már jelezték az olvtársak, de én is mondom: az MTV Videotárban immár fellelhető minden (újra)leadott rész. Apropo, nosztalgiázás/vihogás: esetemben mindkettő bejön, hiszen a) amikor élesben ment a sorozat, akkor voltunk friss házasok, babavárók, baba nevelők - a gyerekünk ezen cseperedett... Meglepetésemre nem csak a jellegzetes zenére, de néhány arcra-karakterre is emlékszik. b) csak ezt a néhány részt látva, a 20 évvel ezelőtti "rögvalóság" furcsaságai (cuccok, szóhasználat, lakberendezés, no és a csúcstechnika...) megbámulása mellett pl. olyan kifejezéseken tudok mulatni, miszerint egy gépkocsivezető-az pilóta. OK, ha nagyon muszáj, hát legyen az egy Forma 1-es, nodekérem Volgát, Nivát, Trabantot, Ladát vezető, hajtási engedéllyel rendelkező egyedeket pilótának nevezni????? :)))
Amcsi sorozatokra is jellemző, hogy egy mellékszereplő más szerepben, esetleg kicsivel nagyobban, tér vissza. Sőt, még olyan is van, hogy a mellékszereplő élettörténete csak később körvonalazódik, és szöges ellentétbe kerül a korábban elhangzottakkal. (most nézem újra a Gilmore-t, és Kirk először vmféle szállító, aztán már ő Kirk, de bemutatkozik az ős városlakóknak, a sokadik évadban viszont kiderül, hogy akinek évadokkal korábban bemutatkozott, ott tanult táncolni pici korától ;-) Szóval, ez legyen a Szomszédok legkisebb hibája ;-)
A rokonság elmúlik. Lenke testvére, a kohász Ignác bácsi is előkerül később, mint erdőtulajdonos. HÁ elvesztette a noteszét, amibe a szereplőket jegyezte, ezért lehettek azonos színészek, különféle szerepekben. Bár kétheti ciklusban nem feltűnő, de napi kettővel már igen.
Julcsi szerelme lesz. Egy lépcsőházban futnak össze, ahova J. nyári munkán újságot hord, K. pedig vagy ott lakik, vagy valami rokonát látogatja. (ha jól emlékszem)
Czető B. László dramaturgként van feltüntetve azoknál a részeknél, ahol ki volt írva a neve, az írók közt azért szerepel, mert elvileg az ő ötlete volt az egész sorozat, és az imdb a "creator"-okat az írók közé teszi... Másrészt abban az excel fáljban is azért van jócskán hiba...
- Csúcs hogy ezek a régi mentőautók érkezés után is úgy vííííínnyog.
- 20 forintos tartozás! Hát ilyen is volt.
- Húúú! Élveztem a "Taki-kórust"! :))
- Vágásiéknál a fényerőszabályozó kapcsoló. Nekünk is volt, hamar lecseréltük. Nekünk nem nagyon vált be. Sokszor nem úgy műkődött ahogy kellett volna.
- Julcsi még mindig egyenruhában? Én úgy emlékszem, mintha "két hete" évzáró lett volna.
- "Ölelkezve főnökkel lámpát venni!" Ez a Lenke néni! :))
Viszont a Domus még ma is a vásárlók szolgálatában áll!
Ja, de elég hibásan, Czető B. László pl dramaturg volt, nem író. Szereplők tekintetében még mindig a tommystar féle XLS táblázat az irányadó, az gyakorlatilag hibátlan, sokfelé meg is lehet találni.
Nem hát, mert a lánya a pénzére pályázik, plusz még Almáékat is meg akarja vágni saccperkábé 200000 forinttal, valami "lelépési pénz" címén. De erre Lovasdoktor időben figyelmezteti Almáékat, hogy vigyázzanak, ne fizessenek mert jogtalan.
A 37606-id hsz környékén volt már téma, lehetséges ötletek is kerültek fel, hogy mi kerülne bele a "10 év múlva" filmbe. Szerintem, nem karmolnánk véresre magunkat az izgalomtól ;-)))
Kár hogy nem jutott még senkinek sem eszébe hogy erről egy egyrészes (vagy akár több) filmet csinálni "Szomszédok 2009" néven. Szerintem a szereplőket nem lenne nehéz meggyőzni, persze aki még életben van :( Pedig aztán történet adott lenne...
Így van, mindkettőt Földi Teri játszotta. Mondom fejből, mert a mai két epizódot a felvevőegységem nem rögzítette, így csak a buborékos verzióra tudok hagyatkozni. Pedig úgy be voltam indulva, hogy végre kipótolhatom a hiányokat. Rémes és sajnálatos.
Nem a férje, hanem az apja. Szép Ilonka özvegyasszony, erre figyelmezteti is "Rezső" Takibácsit:)
Lesz majd olyan rész, mikor Szép Ilonka felajánlja Takinak, hogy Almáék kössenek az apjával eltartási szerződést, így megoldódna a lakásproblémájuk. Alma, János és Taki el is mennek terepszemlére, ahol kiderül, nem valami barátságos ez a bizonyos papa. Ha jól emlékszem, elég beteges az öreg és tolószékben ül. Lehet hogy ennek a balesetnek az következményeként...
Ez is a kidolgozatlanságot mutatja, hogy nem állandósulnak azonnal. Mint ahogy az is, hogy az epizódok végen eleinte kint voltak mellékebb szereplök is (Laci, Jutka apja, Jutka anyja, Deziré stb.), és a készítök csak késöbb kapcsoltak, hogy csak azokat kellene kirakni, és bölcseleteket adni a szájukba, akik mindenepizódos szereplök.
Nem tudom, ki volt az igazgatónő, de aki osztotta a bizit, az nagyon hasonlított szerintem a Mimikére, meg is jegyeztem magamban, hogy az a nő semmit se változott 20 év alatt.
Volvo?Szerintem az inkább Volga.Egyébként vágyom egy ilyen autóra,bár biztos,hogy jó sokat fogyaszt. Juli első hisztije is megvolt.És milyen béna volt Mágen élménybeszámolója!
Ez tényleg volt. Másrészt viszont az egész sorozat valószerűtlenségének kvintesszenciája szerintem az a jelenet, amikor Julcsi rájön, hogy Robi lovag megcsalta, sétálnak Kristóffal, megjelenik Robi, Julcsi kétségbeesik, hogy mit csináljon, mire Kr. válasza: "Küldd el a..." Sic. Nem én pontoztam ki. Még annyi sem, hogy a francba, a fenébe, a pitlibe, a hogyishívjákba, nem: küldd el a.
A nemsokára esedékes szilveszteri részben is lesz egy kis etyepetye kettejük között...
Egyébként valaki kérdezte a bölcs mondásokat (nincs időm visszakeresni): nos, ilyenek is a szilveszteri részben lesznek először (mindenki kíván valamit az új évre), de nem állandósulnak azonnal, még eltellik majd pár rész, mire állandóvá válnak.
Irányítsd ide a szövegszerkesztődhöz csatlakoztatott beviteli eszköz mutatóját, majd nyomd le a bal oldali gombot a mutatóujjaddal. Ha nem sikerül, hívd a karbantartókat! :-)
Alapvető szomszatudás (newspeak!), hogy Flóra/Franciska 1988. novemberének elején született, tehát az első epizódban látható lakásfelavató aktus fogamzásilag rémes és csúfos kudarccal végződött.
Pont ezt akartam írni, már kattintottam a válasz gombra, de még mielőtt az ablak váltott, el tudtam olvasni, hogy már válaszoltál is. Flóránál direktebb bizonyíték, hogy igenis dugtak, nincs is ;-) Hacsak a maiban nem mutatták hard porn szinten az akciót ;-)))
Ja, főleg hogy alkoholista csöveseket is befogad, valamint egyedülálló nő létére minden férfit kibasz a házból este 10kor, főorvost, sikeres vállalkozót... De ez még pár nap múlva lesz, hiszen tényleg, még nincs is Tyúkanyó :)
Remek érzés három év után újra hozzászólni ebben a topicban. Nagyon örülök, hogy újra műsorra tűzte az m1 a Szomszédokat. Ma délelőtt kellemes perceket szerzett az első két rész. Egészen pontosan: néhány jelenet láttán dőltem a röhögéstől.
Igen, Lenke néni kimondottan kiállhatatlan volt az első részben, még, ha próbáltam is mentegetni a költözéssel járó idegeskedéssel. Erre kiderül, hogy "csak" 17 évet laktak abban a házban. A hiszti alapján azt hittem, a két kezükkel építették fel a házat, még az esküvőjük után (esetleg, már oda született a vén csataló), de mikor felszállnak a teherautóra, jól látszott, hogy a ház még csak karban sem volt annyira tartva, hogy az ember azt érezze, az ottaniak nagyon szerettek ott lakni. (milyen volt már az a kapu? És a kert? Amit meg a kutyával csinált, azt sosem bocsátom meg a vén szipirtyónak.
A másik kedvencem Szőllősyné doktor volt, aki úgy ad időpontot betegnek a telefonba, hogy még csak rá sem pillant a férje előjegyzési naptárjára. Úgy látszik, neki már akkor olyan procija volt, ami elbírta volna bármelyik vindózt és fejből nyomta az ilyesmit....És felhívnám a figyelmet Szőllősyék telefonkészülékére és Sony márkájú televíziójára, valamint a lakás késő nyolcvanas évekbeli (mai retro divatnak megfelelő) design bútoraira. Jól felépített kellékezés a karakter mellé ;-)) Ahogy Szőllősyné stílusa is, ahogy a telefonáló pacienssel beszélt: kellőképp undok, kioktató, igazi állami egészségügyi stílusban pattogott.
De megmondom őszintén, nem vette be a gyomrom egyszerre még az első részt sem, félbehagytam a felvétel megtekintését ott, hogy Mágenheimék még csak be sem költöztek. Most gondolkodom, mi legyen a többivel (a mai maradékkal, meg, hogy felvegyem-e egyáltalán a többit). Lehet, nem vagyok annyira kemény, mint hittem ;-))))
A google barátod, meg a wiki barátnőd segítenek mindenben ;-)
" Alkotói [szerkesztés]
* Horváth Ádám, Bujtás János, Bujtor István, Vadas Mihály rendezők * Miskolczi Miklós, Polgár András, Horváth Ádám, Szabó György, Zimre Péter forgatókönyvírók" Szomszédok a wikipédián
A fejezetek 99%a szerda este/reggel kezdődik és csüt. estéig tart (ugye csütörtökönként adták le). Sose volt egy hónapos ugrás egy történeten belül, illetve a hosszabb távú események kéthetenkénti időközönként voltak kvantálva, több részen át :)
v_peti: eleve vég nélküli teleregénynek tervezték, csak az első hatot írták meg egyből. a próbaszám az első fejezet volt, utána szabad utat kapott a folytatás, és az első pillanattól kezdve nem lehet tudni, mikor/hogy lesz vége. A színészek panaszkodtak is miatta a Szomszédok-riportkönyvben.
Igen,nekem is feltűnt,hogy a későbbi részek inkább improvizációra emlékeztetnek,teljesen össze-vissza történnek az események.Kéthetente mentek a részek,de a történet hol egy napot,hol egy hónapot ugrik.
Volt azért később is nagyritkán. Például. Vagy amikor a zugügyvédnő panaszolja a Nagyfehérnek, hogy burkoltan lekurvázták az előbb amikor majdnem elütötték.
Vagy idézni lehet, csak direktbe nem szabad káromkodni HÁ szerint? :)
Lenke néni kardigánja emlékeim szerint a sorozat végéig meglesz, időről-időre elő is kerül.
Nekem az tűnik fel mindig, ha az első részeket nézem, hogy azok még meg voltak írva. Oké, rosszl, de ki voltak találva a karakterek. Lenke néni pl. egy vén hároia és feltűnően svábosan beszél ("össze vagytok stimmelve" stb.) - később csak Taki bácsival huzakodik majd, egyébként meg ugyanolyan drága jó asszionyy lesz, mint mindenki más. Sümy is hogy megjavul majd úgy Böhm halála után... Teljesen eltűnnek majd a karakterek onnantól, hogy Horváth Ádám írja. Na meg a csúnya beszéd. Később olyasmi, hogy "szarházi", teljesen elképzelhetetlen volna :-))
Nem láttam a mait; melyik változat volt? Buborékos vagy mentes?:) A 12-es karika tényleg kint volt? A teletext és a port.hu szerint ilyen besorolást kapott. Legutóbb karikamentesen ment.
Szerintem teljesen nem esélytelen, mert amikor úgy kb. 4 éve ismételték, akkor este 19.00-kor ment, és 500 ezer - 550 ezer közötti nézőszámot hozott. Szerintem ez elég jó adat, és ha most is este lenne, megint elég sokan néznék szerintem.
Meg az mtv-t érdemes e-mailekkel bombázni, mert amikor pár éve pl. a Dallas-t ismételték, akkor is egy hét után délelőtt 9-ről 16.45-re tették át a kezdést a nézői kérések miatt. Szóval, aki tud, írjon e-mailt, hátha sikerül. Mert délelőttönként sajnos sokan nem fogjuk tudni nézni :(
Jajj, de jó, sikerült megnéznem, de holnaptól sajnos meló :( Aki szeretné, hogy kedvezőbb időpontban legyen a Szomszédok, légyszi írjon a kozonsegszolgalat@mtv.hu címre, hátha sikerül elérni valamit. Délután 5 óra után valamikor szuper lenne.
Nagyon durva, hogy majd negyed évszázad telt el az első epizód első leadása óta! Akkor voltam 9 éves. Tiszta időkapszula érzésem volt. Odaverős hangulat. Hol vannak már a 80-as és a 90-es évek! Veszek ma francia drazsét, és azt fogom görgetni ujjaim között, mint a múlt édes, csokivá változott könnyeit.
Szerintem nagyon vicces sorozat volt,ki kell emelnem az akciójeleneteket,autós üldözéseket,verekedéseket,robbanásokat.
Frajt Edittel volt egyszer egy beszélgetés,ahol elmondta,hogy ő maga is undorodik ettől a szereptől.NagyFehér párszor felpofozhatta volna,vagy leléphetett volna más nővel,hisz lett volna lehetőség,de hát akkor nem volna ő Mágenheim Ádám.
A telefonhoz:a mi első telefonunk piros színű volt,és ugyanilyen tárcsázós.Azért kellett valamivel kevesebbet várni rá,mert anyám orvos,a burzsoázia akkor is könnyebben jutott hozzá.Rémlik valami abból az időből,hogy ikervonalunk volt (ez a megfelelő kifejezés?) a felettünk lakóval,és ha felvettük a kagylót,hallottuk,ahogy beszélget a telefonban.Simán lehallgathattuk egymást.Emlékeztek,milyen sokat kellett várni a vonalra,hogy tárcsázhassunk?
Háát igen! A nyugdíjasok vásárlása: annyit szeretne kapni, amennyit kért. 10 dkg sonkát kért akkor ne adjanak 12 dkg-t! Na meg a kávédaráló... :)
Telefon: Az első hívás! Emlékszem, mikor mi is megkaptuk az első telefonvonalat, pont így voltunk mi is! Telefonálgattunk mindenhova és a telefonszámot nem tudtuk azonnal! Természetesen téves hívásokkal... :P
Takács úr és Lenke néni piszkálódásai felütnek!
Bár nem tudom, hogy manapság mi van, de én ma már pont a fordítottját tapasztalom: tanár segít a tanulónak. Ez amolyan "családlátogatás-féle" program. Ma sajnos valamiféle "tanár-verő program" van... :(
Nagyon aranyos volt! Érdekes volt. Fel sem tűnt nekem, hogy Bhöm úr, mikor elkérte a személyit - azonosítás végett - kiolvasta Vágási Jutka foglalkozását.
Takácsék merre is laktak? M0-ás út mentén? Már állt ott valami panelház... Amúgy az én szívem is megszakadt volna, hogy ennyi idő után ott kell hagyni.
Magenheim a kongresszuson. Tiszta múltidéző volt! A mentőautó a tipikus szirénájával.
Az agyam eldobom... Totál rákészültem az online-adásra, és erre sehol semmi... Így nem fogom látni kedvenc sorozatomat. Szerintem vagyunk ezzel így páran... :(
Hű DVD-ről? :) Hogy én milyen régóta szeretném a gyűjteményeben tudni a "Szomszédok összes" DVD-ket. :) Esetleg tudnánk találni valami módot arra, hogy ez megtörténhessen? :)
Irigylésre méltó a tűrőképességed ;-) Persze, a nosztalgia az nosztalgia, de olyan ez, mint egy jó disznótoros: rágondolva kívánom, de ha megeszem, megfekszi már a gyomrom ;-))) És elég belőle egy-egy harapás időnként ;-))) (sőt, sokszor már az Életképektől is gyomorégésem lesz, nem is kell hozzá monstre Szomszédok ismétlés)
Azért attól félek, hogy anno az ősolvtársak már kibeszéltek mindent, amit lehetett, azaz, belőlük kijött, ami bent volt, és lesz-e annyi újonnan felbukkanó olvtárs, hogy megtegye a maga nagy spanyol viasz féle felfedezését ;-)
Remélem, hogy végig leadják a sorozatot, ha már elkezdik vetíteni. Nehogy az legyen, mint a Família Kft. esetében, amit többször is elkezdtek ismételni, aztán gondoltak egyet és a felénél abbahagyták.
Én is itt vagyok még, de mégegyszer nem bírom már végignézni, főleg hogy tudom az egész sztorit már odavissza :D De majd osztom az eszet, ha esetleg újabb rajongók jönnek és kérdéseik vannak bármivel kapcsolatban :D Falrahányt borsó, de nekem amikor visszakerestem vmit a topicban, mindig gond volt, hogy pontosan melyik fejezetről szól 1-1 hsz. Úgyhogy, ha ismét követitek/követjük a teleregényt, meg lehetne próbálni, hogy minden nap mondjuk aki elsőnek beír az aznapi adaggal kapcsolatban, odaírja, hogy épp hanyadik fejezet ment. Ha egy-egy kimarad, az se gond, csak valami támpont legyen néha :) Persze csak 1 ötlet.
Anyám, először megörültem, de aztán lehiggadva rájöttem, hogy nem tudom, kibírnám-e valaha is még egyszer az EGÉSZET végignézni. Bár, mivel délelőtt van, ezért ez a fajta "szappanos", azaz napi nézés úgy sem lesz jellemző, egyszer-egyszer meg azért lehet, hogy kedvem lesz rá... És nem elhanyagolandó szempont: vajon a topik újjáéled-e az ismétléssel? (mert ugye jó társaságban röpül az idő meg a Szomszédok)
Több sebből is vérzik ez a felvétel. 1. Ez m ár egy kész lakás hiszen, konyhaszekrény beépítve, nyílászárók, fűtés rendszer szintén, tapéta fent a falon stb. 2. A belső felvételen minimum az 5. magasságában vannak, (beton virágláda) a tájból ítélve inkább feljebb, de a 11. alatt. 3. A külső felvétel során tuti az 5. emelett alatt vették fel (tipp 2. emelet) hiszen nincs ott a beton virágláda.
Ugyan se kép, se videó, de van egy új OTP reklám, amiben Drága Jutkám énektanárnőt alakít egy iskolában ;-) Szomszédok élt, Szomszédok él, Szomszédok élni fog! ;-)
Ő már 5 szalont is üzemeltet a városban. de a válság miatt nemigazán megy, ezért az a sorozat végén tönkre ment, de azóta újra talpraállt Albert (Vagy hogy hívták az újgazdag csaj férjét?) beszáll tőkével a vállalkozásba.
Madaras Bandi, miután megnyílt a LIDL és az ALDI, bezárt, és elment nyugdíjba. De amikor a morcos úr bemegy a PLUS-ba, és balhézik, pont akkor amikor Bandi is ott vásárol, akkor rendreutasítja Sümegi helyett.
Szvsz semmi. A párizsi ára felment, igaz, a bifidusos joghurt csak 59 forint. (csak egyre kisebb töltetű) A gyógyszertárban Pattogi még mindig pattog, a postán is sorok állnak, de Mimike bírja a rohamot (pláne, mióta Keres Emillel ki is pakolt egy pár bankot) A taxisok, autószerelők ügyeskednek (ugye Taki bácsi szegény meghalt, így nem tud egyetlen becsületes lenni), a közösköltséget továbbra sem fizetik pontosan a lakók (bár Kutya helyett természetszerűleg új közösképviselő van) Jutka negyvenedjére is visszautasította, hogy megpályázza az igazgatói pozíciót (bár, a múlt héten három drogdílert és négy pedofilt fogtak a sulinál Ferivel) Feri vacilál, hogy lecserélje-e a Vindóz most futó változatát Vistára, de még nem gyűlt össze a pénze rá. Majd Góliáttal keccsöl egy kicsit, a nyomdában amúgy is kevés a meló, így válság idején örül is, hogy még nem építették le. Matyit felvették főiskolára, de csak költségtérítésesre, amit a szülők nehezen fizetnek. Időnként megjelenik Janka néni, kiissza a sublótot, és csípős megjegyzéseket tesz. Mágenheim doktor továbbra sem fogad el paraszolvenciát, de a szép medika, a szép ügyvédnő után egy szép masszőrnő (aki fájó hátát masszírozza) üldözi szerelmével. Juli is ugyanolyan házisárkány. Julcsi mostanában nem tette tiszteletét a Lantos utcában, mert nem fért be az ajtón. Alma és János épp most szakítottak negyvenhetedjére, miután 10 hónapig nem beszélték meg, hogy az a nő, akivel Alma Jánost látta a buszon, nem a szeretője, hanem BKV ellenőr. Flóra átvette Józsi standját a budafoki piacon, és élvezi. Laci presszóját most hozta rendbe a negyedik robbantásos merénylet után (elkövetőket Delfinék és Antónia férje elfogták) Etus továbbra is osztja az észt, és istápolja Ernő bácsit, aki még mindig nem iszik, viszont rosszallóan cöcög, ha Virág látogatásakor lebenőbácsizza. De továbbra sincs megrendelése, bár mindenki istennőként tiszteli. És így tovább.
Na de kérlek, ki megy ma férjhez húszévesen? És ki venné el Flórát? Kutya és Sümi már nem élnek, Virágh doktor ugyan belefáradhatott Etus ostromlásába, de mégsem mutatna jó példát a nézőknek egy nagymama-unoka csere. A másfél órát is sokallom, 15 perc bőven elég lenne. :-)
Hát igen, elég sok időt elszomszédoltunk itt. Akkor remek és pompás dolognak tűnt, pedig csak nosztagia volt. Rémes volna újra elkezdeni, bár, ha beigérnének egy igazi bikinis Etust, talán még Neonvadász olvtárs is visszajönne... :-)
Sziasztok! Most regisztráltam itt, de egy ideje olvasgatom. Nagy Szomszédok fan volnék! :-) Olvasom, hogy létezik egy szerver ahonnét le lehet tölteni, a teleregény összes részét. Mi a módja hogy én is hozzáférjek? Előre is köszönöm! Kiss András
A szerver határozatlan ideig nem lesz elérheto. Az okokat most nem boncolgatom, legyen elég ennyi. Költözés után, remélhetoleg 1-2 héten belül jövünk vissza.
A kellemetlenségekért elnézést kérek.
És még valami: Elég sokaknak sikerült az elso byte-tól az utolsóig letölteni a sorozatot, kérlek benneteket, hogy itt-ott (mondjuk torrenten :D ) ha lehetoségetek van rá, akkor töltsétek fel, osszátok meg.
:)) Ez teljesen kiesett, hogy én írtam be a szám címét. Akkor, a mikor néztük, akkor könnyebb volt, de most a fejezet száma alapján számomra lehetetlen volt megmondani.
Nem tudjátok véletlenül, mi annak a számnak a címe, ami a 307. fejezetben a stúdióban szól? Tudom, hogy egy talán 3 lemezes relaxációs CD-sorozat egyik lemezén van, de sehogy sem akar eszembe jutni sem a lemezek, sem a szám címe...
Egy hónappal ezelőtt én is jártam a "Lantos utcában". Igaz hogy szépen fel lett újítva a ház, de szinte rá sem lehet ismerni. Szerintem azt a jellegzetes 3 sávot a környező házak oldalán - ami a főcímben is látszott - meg kellett volna a hagyni.
Ha azokat is lefestik, tényleg nem fognak ráismerni az arra járó érdeklődők, hogy
Valóban szépen felújították. Kb. 10 éve jártam arra, a nem messze lévő Petőfi laktanyában voltam katona. Egyik haverral néztünk szét a Gazdagréti lakótelepen. Kerestük a Lantos utcát:) Akkor még nem tudtam, hogy valóságban Csiki-hegyek utca. Mimike póóóstáját és drágaJutkám iskoláját megtaláltuk.
És tényleg illene valami emléktáblaféleség a házra.
A feleségemmel az esti "szórakozásunk", hogy a Szomszédok részeit szoktuk nézni, általában 4 részenként. Mára a 222 résznél tartunk.
Tegnap este a fővárosban akadt dolgom, és kíváncsi voltam a "Lantos u. 8"-ra.
Jöjjön hát, egy friss fotó. A ház, és a bejárat.
Mára "sajnos" teljesen eltűnt a régi "jelleg" A ház nagyon jól fel van újítva. Számomra furcsa volt állni, ott ahol ~10 évvel ezelőtt aktívan forgattak... :(
Annyit vártam volna, hogy egy tábla álljon, valami megemlékezés féle... de úgy tűnik, hogy ez mára már nem "érték".
Nekem mindegy, hogy a párttitkár nevel, vagy hogy "csak" ugyanazokat a módszereket használja... A szomszát meg bizony teljesen áthatotta a didaktikus szemlélet... Jó ügy érdekében, persze, de a cél nem szentesíti az eszközt.... ;-) Amúgy, a két dolog sem feltétlen áll ám olyan messze egymástól, hiszen, az "úttörő ahol tud, segít", meg egy csomó más is tkp. általános érvényű erkölcs. Ami mára, a magyar vadkapitalizmus korára kétségtelenül kiveszőben van, v. legalábbis nem trendi. De ez nem emeli meg a Szomszédok valamikori színvonalát visszamenőlegesen sem (bár mára különösen kilóg az oktat, legfetási célzatú lóláb, mert akkoriban még igencsak hozzá voltunk szokva az ilyesmihez, hiába puhult a rendszer, a megszokás, az megszokás volt). A jelen helyzet meg persze ettől még rosszabb, még volt, és félek, van is lejjebb.
Az Életképekben az a gusztustalan, hogy olyan szereplők vannak jófejnek beállítva, akik sem gyereket nem neveltek fel, sem arra nem voltak képesek, hogy ha gyerekért nem is, de legalább egy házastársért felelősséget vállaljanak (Kárcsi és Laci), addig lúzerként van beállítva, ráadásul a többi "jófej" fikázásával és megvetésével fűszerezve, egy olyan valaki, aki képes volt a nem saját gyerekét is felnevelni (Viola).
Ehhez képest a Szomszédok maga volt a "good head paradise" (jófej paradicsom).
Viszont perfekt Etus már gyerekként is sok volt nekem, ahogy sokszor elgondolkodtam azon is, hogy az adott szitut miért úgy, és miért nem más módon kell megoldani.
nem idealizálom, de mikor forgatták, már rég nem volt az a pártállami ráhatás, mint mondjuk a 70-es években...
ezzel csak azt mondom, nem a párttitkár neveli a népet a sorozaton át, hanem az olyan viselkedési normák igénye amik mára zömmel kivesztek, divatjamultak...
akkor a tv a közért volt, ma meg azért, hogy a zsi.ó kalmár az otthonunkban is ránk tudja tukmálni a portékáját... innen a kifejezés "kereskedelmi tv"
Az Életképek annyival rosszabb, hogy ott mostanra teljesen "zsírtalanítva" van a dolog: semmi társadalmi szerepvállalás, cuciális érzékenység is csak nyomokban (mindenki villákban lakik, kocsival jár, max. karácsonyi ajándékra nem telik soha, de aztán mégis megveszik a laptopot) Szóval, valóban a sója veszett el a dolognak ;-)
Ahogy elküldtem, beugrott, hogy valaki majd így értelmezi a szavaimat. Nos, jobb lett volna, mert akkor univerzális nevelő célzatú sorozatunkat keresztezték volna a rémmesével, úgy mégis izgalmasabb lett volna. Igaz, a korhatár miatt sok kicsiny gyermeket fosztottak volna meg a nemesebb emberré való válás lehetőségétől ;-))))
Szerintem, érthető volt, hogy nem szeretem a mostani szappanokat (azok nem teleregények, hanem a szappanok szappanjai) Amit viszont írsz, valahogy kísértetiesen emlékeztet gyerekkorom lúzungjára a "cucialista embertípus"-ról, a cucialista erkölcs"-ről, stb. stb. Amúgy, egy művészeti alkotásnak (még a szórakoztatónak is) nem az a feladata, hogy egy az egyben másolandó mintákat nyújtson mintegy szájába rágva a (z idióta) nézőnek az egyedül elfogadható helyes viselkedési mintákat egyes helyzetekben. Még egyszer mondanám, amit mondok, azzal nem a mostani szemetet védem, mert ott valóban még az a minimális minőség, tartalom sincs meg, ami a Szomszédokban még időnként fellelhető volt. Csak ne idealizáljunk már kritikátlanul, mert az a lónak az ő MÁSIK oldala...
szerintem nem kizárólagos csapásirányokat írt elő, hanem valós, mindennapi helyzetekkel foglalkozott és a szereplők az eléjük gördülő akadályokat, az alapvető erkölcsi-társadalmi normáknak megfelelő módszerekkel oldották meg...
...tette mindezt kiváló, tanult színészek tolmácsolásában, nem pedig a bigbrádörből meg az utcáról "beesett" szereplőkkel mint sok mai "teleregény" ;)
Hát igen, ráadásul úgy, hogy ami a szerző szerint az egyedüli helyes út pl. Juli életében az adott szituációban, az az egyedüli helyes út az összes magyar családanya életében is.
Ami még negatív volt nagyon, az az, hogy Etus hibátlan volt, míg az összes többi szereplő esendő volt, hibázott, ki többször, ki kevesebbszer.
Aki nem így látja, az mondjon nekem egy hibát, tévedést Etus "pályafutásában".
Minden erénye mellett pont az volt a legnagyobb hibája, hogy úgy nevelt, hogy nevelni AKART, didaktikusan mutatva az egyetlen helyes utat, feketén-fehéren bemutatva a választási lehetőségeket. Taki bácsinál még elment, hogy mindig minden szabályt betartott, adott számlát, nem javíttatott feketén, mindenkinek segített. Lenke néninél már inkább uncsi volt a sok nevelő szándékú sóder vagy röhejes a terrorista elhárító lakótelepi kisnyugdíjas. Ugyanígy Vágási Híró Feri, aki csak jogtiszta szoftvert használ, és inkább koplal, csak fussa rá (kevésbé lett volna röhejes, ha mondjuk egyszerűen csak nem beszélnek róla, honnan vette, aztán jónapot) Etusról már ne is beszéljek. Mondom, mindezt minden erénye mellett!
Táskarádió, bólogatós kutya, kisdoboskönyv, Csepel bringa, Tisza cipő, Trapper farmer....és Ön mit rakna hozzá?
Csináljunk meg együtt a Legvidámabb barakk kiállítást - hozza be háztartásának azon tárgyait, darabjait, melyek bemutatása érdekes lehet a nyilvánosság számára is, s amely tárgyak valamilyen formában emblematikusak, szimbolikusak a szocializmus korszakára jellemzőek. Táskarádió, télifagyi, bólogatós kutya, kisdoboskönyv. - Mi a közös bennük? Egy letűnt kor emlékei!
Az összegyűjtött tárgyak mintegy kiegészítésül szolgálnak azon fotóanyag mellé, amelyeket az MTI archívumából válogattunk, és a Legvidámabb barakk kiállítás gerincét képezik. A 170+30 darab, korszellemet tükröző fotó olyan képeket is tartalmaz, amelyeket eddig soha, sehol nem állítottak ki, nem lettek bemutatva. A kiállítás 800 négyzetméteren hívja emlékezni a 30 fölöttieket és megismerni a múltat a fiatalabb generációt. A tárlat visszatekintés, ugyanakkor felhívás a jövő újragondolására!
A tárgyaikat, dokumentumaikat felajánlók 2008. december 5-től jelentkezhetnek a lenti elérhetőségeken. A önkéntes kurátorok (azaz akik a kiállítást személyes tárgyaikkal bővítik) a tárlatot december folyamán ingyenesen tekinthetik meg. Telefon: 06-1-6663-103 e-mail: erdeinora@vamdesign.hu A felajánlott tárgyak átvétele a kiállítás időszaka alatt minden nap délelőtt 10 és 12 óra között történik az alábbi címen: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26. A tárgyak felajánlása és átadása önkéntes, a tárgyakat a VAM Design Center kiállítási installációihoz használja, így a tárgyak tulajdonosai lemondanak ezen tárgyakról.
A tárhelyre mostmár fel lehet lépni, de a következő üzenet található ott:
Sziasztok!
A szerver határozatlan ideig nem lesz elérheto. Az okokat most nem boncolgatom, legyen elég ennyi. Költözés után, remélhetoleg 1-2 héten belül jövünk vissza.
A kellemetlenségekért elnézést kérek.
És még valami: Elég sokaknak sikerült az elso byte-tól az utolsóig letölteni a sorozatot, kérlek benneteket, hogy itt-ott (mondjuk torrenten :D ) ha lehetoségetek van rá, akkor töltsétek fel, osszátok meg.
tomikgb@index.hu
Ha valaki feltöltene valahová részeket, írjon ide egy linket, hogy mindenki tudhasson róla :)
Egyébként tényleg: kiadták a Stirlitzet, a Négypáncélos és a kutyát, az Angyalbőrbent, jöhetne ez is. Vagy a mester nem hisz a újfajta technikában? (az Életképek is csak mostanában kerülhetett fel az mtv online archívumába, korábban áll. azért nem, mert "szerzői jogi problémák voltak vele, szvsz HÁ nem nagyon gondolta, hogy fent kéne lennie a részeknek) Amúgy már vagy két éve előjegyeztem egy internetes antikváriumban a Szomszédok könyvet, és pár napja kaptam meg. Még bele sem olvastam, majd az ünnepek közt...
Nemrég hallottam a debreceni Friss rádióban egy telefoninterjú végét Kulka Jánossal. Ma 19 órakor a debreceni Apolló moziban lesz a Kaméleon c. film bemutatója. Magenheim doktoron kívűl itt lesz még Trill Zsolt, Hámori Gabriella és Goda Krisztina. A roadshow-ról további infók itt.
A Barátok Közt tegnapi része egy kissé népnevelősre sikerült, miszerint rengetegen használják jogosulatlanul a rokkantsági igazolványt. Imigyerek vette fel Vágási Feri szerepét, be is szólt egy kigyúrt kopasznak, aki épp a testépítő szalonból készült távozni a luxuskocsijával, rokkantigazolvánnyal a szélvédő mögött.
Erre persze beindult a BK-topiclakók fantáziája, csak egy példa:
"De jó, itt is fognak a végén okosakat beszélni a kamerába?
Imre - Kinizsi Ottó: Felháborító, hogy egyes arcátlan emberek vissza akarnak élni az elesetteknek nyújtott segítséggel.
Laci - Tihanyi Tóth Csaba: Az ember jobb, ha vigyáz, mibe üti az orrát, nem érdemes kihúzni a gyufát.
Claudia - Ábrahám Edit: Szörnyű, ha az ember már a családjában sem bízhat. Ki másra számíthatnák?
Orsi - Lóránt Krisztina: Lelki problémáinkat komolyan kell venni, az is van olyan fontos, mint a testi egészség.
Nóra - Varga Izabella: A jó szándékot sokan nem tudják értékelni és támadásnak hiszik.
Botond - Hári Richárd: Na igen, a vén kecske is megnyalja a sót!
Noémi - Gonda Kata: Nem árt rajtatartani a szemünket barátnőnkön, sokszor jobban észrevesszük, milyen veszély fenyegetheti.
Emma - Marenec Fruzsina: Miért legyen az életkor akadály egy férfi és nő kölcsönös vonzalmánál?
András - R. Kárpáti Péter: Kutyából nem lesz szalonna, a gátlástalan emberektől minden kitelhet céljuk elérése érdekében.
Miklós - Szőke Zoltán: A cég sorsát nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha a vezetővel gondok vannak, lépni kell."
Nem tudom, vannak-e cross rajongók, de a Beugró múlt heti (talán okt. 31.?) adásában előadtak egy jelenetet Szomszédok stílusban. Na, jó fej leszek, ki is keresem mindjárt, és beszúrom a linkjét.
Csütörtökön volt a Friss rádióban a Fotelpatkányok (sorozatfüggők műsora). Ebben mindig a Szomszédok zenéje a zárószám. Ez alkalommal bejátszották a 301. fejezetet, pontosabban azt a részt amikor Feri gépe lefagy:)
Sziasztik Ha valakinek megvan a szomszédok összes része akkor legyen szives vegye fel velem a kapcsolatot mert nagyon szeretném megszerezni atilanta74@gmail.com köszönöm előre is Attila
Hát úgy, hogy a panel együtt nőt Julcsival... ;-) Amúgy, meg jujujujujjjjj. És mi volt ez a már látszatra is teljesen életveszélyes műsor, pláne a reteken, ahonnan kedvenc műsorvezetőnket -emlékeim szerint legalábbis- szépen kiszórták?
Csak azt tudnám, hogyan lett ilyen tágas a panel :-) Az alsó kép sarkában ott figyel a szövegszerkesztő, és valahol még biztos megvan a dokker fosbarna köpenye is...:-)
Köszönet a képileg remek és pompás, ám zeneileg rémes összeállításért. A Szomszán edzett vindózos szövegszerkesztő-szakértők a topik elhagyása nélkül is meg tudják nézni, amint azt a lenti fotográfia is tanúsítja. A módszert természetesen Vágási Feritől lestem el :-)
Pedig a megfejtés egyértelmű: bűnesetet csakis akkor követnek el, ha a főerdész is a közelben van. Mivel ahogy írod, nem volt, egyértelmű, hogy bűneset sem történhetett. A jó Mágenheim doktor meg már amúgy sem tudott volna kimenni megmenteni a megmentő főerdészt (ugye az is történet része, hogy ha főerdész bűnelhárít és megsérül, akkor a jó doktornak kell szolgálatban lennie), mert ő meg időközben átképezte magát főújságíróvá, és lecserélte Julit Évára, Julcsit meg Gáborra. Viszont, mintha valami csoda kulturlaptermék címlapján egy újságosnál a múlt héten úgy láttam volna, hogy a Nagy Fehér hamarosan nagypapa lesz, amennyiben Julcsink most nem a FAGYLALT-tól gömbölyödik...De lehet, hogy nem jól láttam? Pedig micsoda dramaturgiai lehetőség lenne ez, ha még menne a sorozat.
Csekkoltam az Erdészházat :] A pontos helye tehát valóban ez. 65-ös busz végállomásától kb. 10 perc lehet gyalog, balra kell menni, van az út mellett egy "Erdészházhoz" feliratú tábla is, nem nagyon lehet eltéveszteni :) Sajnos nem láttam Trokán Pétert, se a Lada Niváját, Dénes bácsi meg biztos aludt, mert az egész ház körül nem volt mozgás. Ja meg fenyőfákat meg szarvasagancsokat se lopott senki.
Meg kell említenem, hogy ez a jelenet szinkron nélkül is annyira durva, hogy a DailyMotion eltávolította a szerveréről: Content rejected. This video has been removed due to a breach of the Terms of Use. A franciák gyomra a csigát meg a békát beveszi, de ez már nekik is sok volt... :-)
Kicsit nagyon off, de bármennyire is kedvelem egy színész hangját, elkeserítő tud lenni, hogy a szinkronrendezők mennyire fantázia nélkül és lustán válogatnak: ugyanaz a 10-20 ember szinkronizál MINDENT. És bármennyire jó, meg profi, egy idő után már borsódzik a hátam, mikor a hetvenkettedik különböző karakterként is ugyanazt a hangot hallom...
Egyrészt mindenkiről készülhet rossz kép, másrészt a másik, dedikálós képen valóban nem néz ki ennyire öregnek, harmadjára, az ősz, rendetlen frizkó-bajusz duó rendesen öregít rajta (ha olyan tüsi lenne a haja, mint Fordnak, máris pár évvel fiatalabbnak látszana, még a bajszával is)
Nekem meg épp az volt a csalódás, hogy Jézusnak is CSJ agyonhasznált hangját adták (akkoriban ő szinkronizált majd' minden fő- és albájgúnárt, főnyomozót, főpisztolypárbajhőst, főeceterát...:-) Megtisztelhették volna ezt a kivételes alkotást egy egyedi orgánummal (ha már a magyar nem bír meglenni szinkron nélkül), hogy Jézust hallva ne egy ezerszer hallott szinkronszínész jusson folyton az eszünkbe. Igaz, én előbb láttam szinkron nélkül, és Robert Powell szelíd beszéde után különösen bántó volt CSJ karcos hangja.
A hétvégén én is láttam valami igen érdekeset: "Vágásiné" és "Janka néni" az egekig magasztalta a birkagyapjúból készült ágyneműgarnitúrát... Elég viccesek voltak. Ahogyan Pásztor Erzsi áradozott, hogy mennyire imádja az ágyát, és a vidéki vendégszerepléseinek az a legnagyobb öröme, hogy mehet haza a birkaágyneműbe aludni... Hát igen. Mindent a pénzért.
Életének 83. évben elhunyt Raksányi Gellért Kossuth-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze - jelentette be a Magyar Színház. Forrás: MTI
Raksányi Gellért 1925. július 19-én született Szigetváron. Tanulmányai végeztével, 1947-től ötvenhárom éven keresztül megszakítás nélkül a Nemzeti Színház tagja volt, 1989 óta a társulat örökös tagjaként. 2000-től a Magyar Színházban játszott. A magyar színházművészet egyik legismertebb karakterszínészeként főként epizódszerepeket alakított. Jelentősebb szerepei között volt Biberach (Katona József: Bánk bán), Szmirnov (Csehov: A medve), a postás, Örkény István Tóték című darabjában és Vukovics Sebő Illyés Gyula Fáklyalángjában. Több mint ötven filmben szerepelt, köztük a Rákóczi hadnagya, a Körhinta, az Édes Anna és a Magyarok című alkotásban, továbbá a Tenkes kaptánya és a Rózsa Sándor című tv-sorozatban. Évekig a Szomszédok című teleregény egyik állandó szereplője volt. Az egész ország ismerte a becenevét: ő volt a Kutya, illetve a Kutyu. Hároméves volt, amikor egy vadászaton kutyák hívták fel a hajtók figyelmét az eltévedt kis Gellértre, innen származott a ragadványnév. Művészetét a legrangosabb kitüntetésekkel ismerték el. 1966-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1978-ban érdemes művész, 1989-ben kiváló művész lett. A Kossuth-díjat 1992-ben, a Nemzet Színésze kitüntető címet - az első tíz művész között - 2000-ben kapta meg.
Persze. A történet csak annyi, hogy hiába vagy tíz éve vége a Szomszédoknak, egyrészt még mindig ő a legismertebb erdész az országban, másrészt, a Szomszédok még mindig olyan erő(?), amire lehet kampányt építeni. Illetve, hogy lehet-e, kiderül majd a kimutatásnál, hogy hányan utalták ennek az OEE-nek az 1%-ot.
Tegnap egy fantáziadús hirdetést láttam a tévében. János 1%-ot gyűjt. Mivel a honlapjukon is fent van, ezért meg tudom osztani (bár, lehet, hogy csak holnapig, a bevallás feladás határidejéig lesz fent a banner?): Országos Erdészeti Egyesület 1%
Jópár évvel ezelőtt (még ment a Szomszédok) fellépett azt hiszem valami gyerekműsorban Jutka és Feri. Ott is házaspárt alakítottak, de valami fantasztikusan! Mondtam is, jé ezek igazi színészek, tudnak játszani is:-) Össze sem lehetett hasonlítani a szomszédokbeli szereplésükkel. Nagyon tetszett!
Én ott voltam nagyon tetszett!:) Nagyon jó és profi szinészek és ráadásul még közvetlenek is a közönséggel. Mindketten meséltek a Szomszédok beli szerepükről, sztorizgattak, nagyon aranyosak voltak!
"Nincs rosszabb ennél: ha már le kell vetkőzni egy filmben, akkor legalább legyen értelme, mert ilyen erővel a Szomszédokban is megmutathatták volna Lenke nénit meztelenül, vagy a Vágási Ferit. Hiszen tényleg az életünk része a szex és a meztelenség, de egy filmen kell, hogy legyen motivációja ennek."