Keresés

Részletes keresés

kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24763

Az igazság azonban az,

 

hogy kettőtökre, így estefelé már nem vagyok lelkileg felkészülve, megyek innen, mielőtt "idegállapotba" kerülnék ...

:-))))

kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24762

Tehát akkor az a purhab olyan mintha ott se lenne.

Ezt miből gondolod? Én ilyet bizonyosan nem írtam, és ha te ezt magadtól gondolod, akkor nem jól gondolod...

 

Nincs mizéria, max. a fejedben ...:-)))) ha nem lesz szigetelve az épület, akkor mi van ???

:-))))

Előzmény: Kisfiatal (24760)
szabolacko Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24761

A hsz. nem neked szólt. Nem élek a bűvöletében semminek, de akkor minek körülötte a felhajtás, ha nincs értékelhető haszna? És, ha nics is, nem elég haszon, ha én (vevő) elégedett vagyok, mert kaptam egy érzést, hogy hasznos dolgokra költöm a pénzem? A veréb-lószar hasonlat nem esik jól egy eladó szájából.

Előzmény: ganser (24756)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24760

Tehát akkor az a purhab olyan mintha ott se lenne.. De egyébként nem értem ezt az egész mizériát: ha be lesz szigetelve az épület, és a szigetelés rátakar a purhabra, akkor nem tökmind1, milyen ott a purhab? Gondolom nem az a vékony réteg purhab ott a fő szigetelő, hanem a téglán levő többcentis szigetelés, nem?

Előzmény: kiss_atti (24757)
szabolacko Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24759

Csakhogy az írásodból nem ez jött le. Örülök, ha tévedtem, de a "baromságos" hozzászólásod nem ezt mutatta. És nem akartam senkit levizelni, csak fura lebaromságozni érvek nélkül egy írást. De mondom örülök, ha tévedtem és nem szaporítod a szerintem rossz, elavult szakik sorát, akik minden új ötletet csak fintorogva díjaznak. Belőlük már igencsak elegem van.

Előzmény: kiss_atti (24755)
kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24758

A " szégyen és gyalázat"- ot idézőjelbe szerettem volna tenni.

Most pótolom..

:-)))

Előzmény: kiss_atti (24757)
kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24757

Hivatalosan igaz.

A gyakorlatban megfizeted azt az embert, aki így tudja kifújni ?

Szégyen és gyalázat, de simán levágjuk, és takaróléccel/gipszkartonnal/vakolattal eltakarjuk.

 

Olyan helyen figyelünk rá nagyon - de annak meg is kérjük az árát -, hogy ne vágjuk le, ahol - bármilyen okból - vízzáró habot használunk. Azt viszont tényleg tilos, mert ha megvágod, azonnal elveszti a vízzáró voltát. 

 

A normál hab megvágva is ellátja mind a hőszigetelő, mind pedig a szerkezet-stabilizáló feladatát.

 

Előzmény: Kisfiatal (24752)
ganser Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24756

"Tisztelt" szabolacko!

csak mert felcseszik a laikusok az agyamat néha....

Én a héten felraktam eddig 500 méter szalagot,az elmúlt tíz évben vagy 50 kilométernyit,-ezért megkérlek tisztelettel ne oszd azt észt és ne próbálj meg kiokosítani!

Én nagyon szeretem  a RAL szalagot!

A piacon sok vásárló -hozzád hasonlók-ennek a bűvöletében élnek,ezért pofátlanul sokra le lehet vágni vele a tisztelt vevőt,közben az értékelhető haszna töredéke sincs a bekerülési árnak.

Megint idézve a nagyfatert: amíg  veréb van aki megeszi,addig lószar is lesz!

Nem a RAL szalagon múlik,sőt egyáltalán nem azon!

Bontottam múlt héten olyan faablakot,ami a XIX. századból származik és ennek ellenére a borovi még most príma állapotban volt.

 

 

Előzmény: szabolacko (24753)
kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24755

Kedves szabólackó,

 

az a cikk, úgy, ahogy van, baromság. Ha hiszed, ha nem.

:-))

 

Azt persze némi elnéző somolygással olvasom, hogy mit gondolsz, tartasz rólam tök ismeretlenül, hiszen a véleményalkotásod nem engem, hanem téged minősít. Mindazonáltal azt gondolom, hogy nagyon sok ablakos örülne Magyarországon, ha annyi RAL-szerinti beépítést végzett volna, mint én az elmúlt pár évben. Max. ha 15.000 m2 lehetett, de ezek csak azok a projektek, amire most hirtelen visszaemléxem, a kisebb, 5-800 m2-eseket össze kéne írnom ... Ja, ebben nincsenek benne a Magyarországon végzett RAL-os családi házak, de azt tényleg nem tudom, mennyi volt.  

 

Mielőtt elmésen megjegyzed, természetesen minderről a NAV is tud, mindegyikről adtam számlát, a Németországban kapható legjobb anyagokkal dolgoztam, és befizettem az adót... ja, és természetesen mindet dokumentáltam fényképekkel, még a legkisebb, müncheni MAN-Parkhaus-t is, ami ugyan csak 220 m2 volt, de egy gramm habot nem használtunk, a sorolásoknál komprimált szalagoztunk, kikonzolozva építettük falsíkon kívülre, leszigetelve kőzetgyapottal, majd kívül-belül fóliáztunk. Egyszerű meló volt, másfél hét alatt megcsinálta 4 ember.

 

És még egyszer leírom, lassan, hogy te is értsed: az a cikk baromság. Nem azért az, mert előremutató, korszerű technológiát preferál, hanem azért, mert csak azt látja az egyedüli üdvözítő módszernek mindenhová, és a normál - hagyományos - beépítésről konkrétan valótlanságokat, szakmai butaságokat terjeszt.

 

Úgyhogy igen rossz fát próbáltál levizelni ....

:-))))

Előzmény: szabolacko (24753)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24754

Szerintem nem a RAL beépítést ostorozta, hanem azt, amit a PUR habról állít! Ne ítélkezz, csak miután értelmezted az írását!

Előzmény: szabolacko (24753)
szabolacko Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24753

Az, hogy Te nem hiszel a RAL szerinti beépítésben, valószínűleg, mert nem is alkalmazod ez rendben van. Hogy nem akarsz haladni az is rendben, de baromságnak nevezni egy viszonylag új technikát, vagy bármilyen más újítást az nekem kicsit visszatetsző. Sajnos sok ilyen véleménnyel találkozom az építkezés közben, bizonyítottan jó, új módszerekre mindenki (kivitelező,tervező) csak fintorog,látom rajtuk, hogy magukban lehülyéznek, pedig az épülő házamba rengeteg munkaórát, illetve tudásfelhalmozó órát belefektettem már eddig is. Mégis sokszor találkozom vele, hogy "baromság" csak azért , mert "nem így szoktuk". Engem ez eléggé elkeserített eddig is és most sem tudtam szó nélkül hagyni.

Előzmény: kiss_atti (24737)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24752

És az mennyire igaz, hogy levágni sem szabad a megszáradt purhabot? Akkor azt úgy kell nyomni h ne nagyon nyomódjon ki, vagy még megszáradás előtt el kell egyengetni? 

Ha látom h szárazon vágná le, rászóljak? :)

Előzmény: kiss_atti (24737)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24751

"Értem",...köszönöm.

Pedig nagynevű cég,logója egy pajzs alak,benne az abc 17. betűjével...

Előzmény: kiss_atti (24750)
kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 1 24750

Egyik csapat kivülre 200mm-s légkamrás pvc párkányt ajánlott,

 

No, ezt a csapatot kell azonnal elhajtani.

De előtte kérdezd már meg tőlük, hogy maguknak feltennék??

Előzmény: Törölt nick (24745)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24749

Értem,köszi!

A rajzot nézve a méreten belül van.

Nem,nem vakolható.

 

Még ha a külső párkányokról írnál tanácsot....

Előzmény: -!Gabesz!- (24747)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24748

Kedves szajlailaszlo!

 

Én Magyar gyártó párti vagyok, de azért van 1-2 észrevételem,gondolatom.

 

Lengyel ablak dilemma....

Szerintem sokáig vita téma lesz ez még, és nem is tudom, hogy lesz e valaha is egyetértés. Én csak azt írom le, amit tudok és gondolok a kérdésről, de persze, ezt sem lehet készpénznek venni, ez egy szubjektív dolog.

 

Idézek:

"A lengyel ablakgyártás nagyon hosszú múltra tekint vissza. A rendszerváltozás előtt is kimagaslóan sok ablakgyártó vállalat létezett Lengyelországban. A ’90-es évektől a privatizáció után elindult a technológiai fejlesztés. Kíméletlen harc kezdődött a gyártók között a piaci részesedésért. Amíg Magyarországon 10-15 nagy gyártó osztozott a piac javarészén, addig Lengyelországban több száz hasonló, vagy inkább még nagyobb cég és számtalan kicsi küzdött és küzd a vásárlókért.
A piac telítődött és annak érdekében, hogy ne menjenek tönkre tömegesen a gyárak, a lengyel kormány adótámogatással ösztönözte őket az exportra. Természetesen azok a gyárak indultak el először a fejletlenebb piacok irányába, amelyek kevésbé voltak sikeresek otthon, míg a jobbak eleinte a nyugati piacokat célozták, ahol jobb árakon tudtak értékesíteni.
Ezért - lévén hazánk az előbbi kategóriába tartozik - hozzánk a gyengébb minőség érkezett meg először. Ez a tény meglehetősen rombolta a lengyel ablakok megítélését, ráadásul a magyar gyárak a piacuk védelmében – érthető okokból – rá is játszottak erre, hiszen az óriási gyártási mennyiségből adódóan igen csak leverték a lengyel termékek az árakat."

 

Szóval, ahogyan kis hazánkban is, úgy a Lengyeleknél is megvannak azok a gyártók, akik tudnak, és gyártanak is, jó minőségű profilokból, jó minőségű vasalatokból, profi, minőségi ablakot! Természetesen, ezek árban sem kedvezőbbek általában az itthon gyártott társaitól.

 

Sajnos azért még mindig többen vannak azok a termékek az hazai piacon, amiket messze kerülni kell! Még mindig több olyan Lengyel gyártó és terméke van, ami kritikán aluli minőségben van jelen. Ezeket azért az áraik is jelzik általában. De ha kicsit utánajár  az ember, és utánaolvas, akkor nagyjából képbe kerül az ajánlott profilokkal és vasalatokkal! Már ha csak itt elolvassa a nyílászárók 1*1-ét, ott leírják, hogy mely profilok és vasalatok a megbízhatóak jelenleg.

 

Ha a választott Lengyel gyártó ezek közül forgalmazza a termékeit, akkor nagy baj nem lehet! Csak azután kell utánajárni, hogy mennyire megbízható a garanciájuk, és milyen a gyártás minősége! Van-e Magyarország-i hivatalos képviseletük. Ahol vásárolni fogja az ablakait, nézzen meg egy bemutató vagy mintadarabot, ellenőrizze az illesztéseket, esetleg nézzen képeket interneten a gyárról, és a technológiájukról, gépeikről, mert sokat elárul az is. Kérhet referencia munkákat is a választott cégtől, és megtekintheti beépítés után a termékeket.

 

Én kulcskérdésnek a Garanciát látom jelen esetben. Egy itthoni gyártónál, bármi probléma merülne fel, sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet megoldani. Persze, lehet már ezzel sincs gond.

Ha Lengyel ablakban gondolkodnék, mindenképpen próbálnék nagy múltú gyártót keresni.

 

Akiket én ismerek:

Oknoplast  - Róla hallani jót is, rosszat is. Jó profilokkal és vasalattal dolgoznak, de árban egy forinttal sem olcsóbb, mint bármelyik Magyar gyártó ablaka

Drutex - Csak azt tudom, hogy nagyon nagy cég, sok profillal, sok szegmenst lefednek, de minőségről nem tudok állást foglalni

Petecki - Róluk most hallottam először. Utánaolvasva és megnézve, széles a palettájuk, jó anyagokból dolgoznak, de árakról és minőségről nem tudok írni

 

Hátha lesz itt pár kereskedő, aki ezekről a cégekről bővebben tud tájékoztatni.

 

Előzmény: szajlailaszlo (24721)
-!Gabesz!- (X) 2016.05.25 0 0 24747

Igen, ízlésről nem vitatkozunk... A T20 redőnyelőkészítés miatt műszakilag szükséges az átvezetés, illetve a redőnyautomata miatt. A szerkezet tetején a T45, ha azért rakta fel a kollega, hogy a redőnydoboz belseje belűlről ne látszódjon, ahhoz kevés a 45 mm, arra T100-at szoktunk alkalmazni, de ennek inkább csak esztétikai szerepe van, műszaki kevésbbé, bár... Ha esetleg vakolható redőny a terv, de ahhoz meg nem 45-öt rakott volna a tetejére... kérdés, hogy az a 45 mm méreten beűl van-e, vagy kívűl... Így nehéz korrekt választ adni, több féle lehetőség, és verzió is fent állhat..

Előzmény: Törölt nick (24743)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24746

Szinte ugyanezt az árat kaptam most, de 5kamrás,Kömmerling futur70-re+ GU vasalatra...amit picit sokallok,az a bontás + beépítés ára(külső~belső párkány+redőny+ szúnyoháló is lenne).

Erre 34,7+ 'fa árat kaptam...

Előzmény: -!Gabesz!- (24735)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24745

Következő kérdésem:

 

Egyik csapat kivülre 200mm-s légkamrás pvc párkányt ajánlott,a másik pedig "extrudált alumíniumpárkány 260mm RAL 9016"-t.

Az utóbbi pont háromszoros árú.

 

Mit kellene ezekől tudnom...?

slozoka Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24744

Kedves Fórumozók! kiss_atti, ganser, ax15!

 

Köszönöm a válaszokat! Reméltem, hogy ez így van!

Előzmény: ax15 (24742)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24743

Köszi!

 

A Te véleményed szerint nem nézne ki amúgy csúnyán,ha felül is van 45mm-s toktoldó?

A kerettel együtt szerintem idétlenül szélesnek tűnne, -bár ízlések,és pofonok..

Nem néz ki jobban,ha inkább az ablakból "vesz el" a redőny?

Előzmény: -!Gabesz!- (24735)
ax15 Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24742

Azon gondolkozz el, hogy a második képen (a rossz beépítés) miért nincs még leszedve az ablakról a fólia.

Az egyik Bp-i cég irodájában úgy vannak beépítve az ablakok ahogy a második képen (direkt, hogy lássa az ügyfél a szerkezetet) és nem penészes.

Ettől még lehet helyes és hasznos a párazáró fólia, de érdemes figyelembe venni a környezetet. A jellemző külső belső páratartalmat. Ha ott ahol te laksz jellemzően alacsonyabb, mint ahol ezt a szabványt kitalálták, akkor nem sokat ad hozzá a fólia.

 

A fólia nem csak befelé nem engedi a párát, hanem kifelé sem. Tehát ami bejutott, az a fólián át kifelé is nehezebben távozhat.

 

Mi pl nem csináltunk a pincéhez szigetelést, mert olyan helyen lakunk, hogy nem kell. A vizet nem eresztjük a ház tövébe és száraz a pince.

Előzmény: slozoka (24726)
Hallgatlak! Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24741

Hat nekem az"A"  ablakos nem sokat mondott ezen kivul, h 2 kamras (?). vagyis tuti elhadarta a hoszigetelesi dolgait, de jo, hat ha en elemzem neked hirtelen a munkamat, te sem ertesz belole sokat. 

 

Ez az ablakos is leszavazta a Rehaumat, mert szerinte csak extra felar, es semmi masban nem masabb mint a gealan.

 

a B ablakosnak tobb hely kene a beepitesre, ok ki fognak logni kivulre.

 

 Most a fal vastagsagat meg nem mondom, jelenleg a munkahelyemen vagyok.

 

 

Előzmény: -!Gabesz!- (24723)
Hallgatlak! Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24740

uuu, ezt nem is lattam, koszi. 

Előzmény: asdf_ (24724)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24739

Köszönöm.

Előzmény: kiss_atti (24738)
kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24738

Mondom a szokásos

 

vesszőparipámat: Winkhaus vasalattal nem vennék ( és el sem adnék ) ablakot ...

:-)

Előzmény: Törölt nick (24729)
kiss_atti Creative Commons License 2016.05.25 0 0 24737

Nettó baromság,

 

nagyjából az írás minden sorát meg lehetne cáfolni, ha venné magának valaki a fáradtságot.

 

Innen üzenném a cikk írójának, hogy lehet hozzám eljönni, megbontani az 1997-ben épült házam nyílászáróit, de ha rendben van a hab, akkor az ő költségén állítunk helyre mindent.

Előzmény: slozoka (24726)
-!Gabesz!- (X) 2016.05.25 0 1 24736

+ Toktoldó, mert az lemaradt! De az nem teszi ki a különbözetet, és még marad is :)

Előzmény: Törölt nick (24733)
-!Gabesz!- (X) 2016.05.25 0 1 24735

Ez pedig B. 63.399.- ... A kategóriás Veka 70 AD, vasalati résszellőző, Ug=1,0W/m2K, Roto NT vasalat, stb...

Előzmény: Törölt nick (24733)
-!Gabesz!- (X) 2016.05.25 0 1 24734

Nálam ez Vekából B. 30.285.- (Softfline 70) ... Továbbra is azt mondom, hogy nem kell ez Neked..

Előzmény: Törölt nick (24731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!