Keresés

Részletes keresés

FMolnárCsilla Creative Commons License 2016.06.08 0 0 29990

Sziasztok!

 

Lesz elég időnk, 4,5 óránk lesz :) 

Lufthansa és Condor . Már kezdünk izgulni :) 

Köszönöm, akkor Bécsben elképzelhető, hogy becsekkolhatunk a következő gépre? A csomagot persze már úgy adjuk fel. :)

Zoom Creative Commons License 2016.06.08 0 0 29989

Jól gondolom, hogy ott, ahol elkezd mélyülni, vagyis, ahol átvált a zátony az óceánra, ott változik meg a víz viselkedése? Onnan lehet áramlatokkal számolni, máshogy hullámzik? Hasonlóan a Tom Hanks-s Számkivetett filmben látottakhoz?

Előzmény: andi265 (29986)
Tojglius Creative Commons License 2016.06.08 0 0 29988

Átszállást elvileg nem engednek a rendszerek úgy foglalni, hogy ne legyen elég időd (min ~1óra), a csomagot persze már bécsben adjátok fel "végig" és ha lehet akkor csekkoljatok is be a másik gépre is (mert akkor elvileg várni fognak Titeket), hogy ezzel ne kelljen foglalkozni!

Ha rövidnek tűnik az idő, vagy neadjisten késik a gép (de nem annyit, hogy tuti lekéssétek a csatlakozást) akkor érdemes szólni a gépen a személyzetnek (vagy ahogy leszálltatok, a reptéren a személyzetnek) ők szoktak tudni segíteni...

 

úszkálás-kajakozás: ahogy írták, az áramlatok tényleg nagyon erősek tudnak lenni sokszor már közvetlenül a part mellett is, ergo akármilyen jó úszó vagy, simán el tud vinni nagyon messzire, szóval nem érdemes ezzel játszani...  talán annyit lehet tenni, hogy adott szigeten - úszás-kajakozás előtt -  megkérdezed a személyzetet, hogy hol és mire érdemes figyelni... (és igen, azt általában tiltják, hogy megpróbálj átúszni-átkajakozni egy másik szigetre)

Előzmény: FMolnárCsilla (29984)
andi265 Creative Commons License 2016.06.08 -3 0 29987

Szia Csilla,

 

Jó utat nektek, szuper lesz! Milyen légitársasággal mentek?

 

Az átszállások teljesen normálisak, viszont Frankfurt elég nagy reptér, mennyi időtök lesz??

Ott figyeljetek, mert sokat kellhet menni egyik kaputól a másikig.

 

Előzmény: FMolnárCsilla (29984)
andi265 Creative Commons License 2016.06.08 -3 0 29986

Szia Zoom,

 

Ismerned kell magad, hogy mit bírsz. Ez szabja a határokat szerintem.

Viszont az áramlatokat nem szabad könnyedén venni. Durvák. Fel is hívják rá a figyelmet. Nincs a parton szolgálatban életmentő. Mindenki saját felelősségre.

 

Más szigetre nem úszhatsz át, sem kajakkal sem mással nem lehet át menni.

Esetleg ha az adott hotelsziget tulajdona az is, akkor talán...ezt nem tudom.

Előzmény: Zoom (29985)
Zoom Creative Commons License 2016.06.08 0 0 29985

Eszembe jutott még egy építő-jellegű kérdés.

 

Meddig szabad beúszni, bekajakozni az óceánba? Milyen rejtett veszélyekkel jár, ha egy jó úszó messze be akar úszni? Ha van a közelben egy másik sziget, akkor szabad-e átúszni, átkajakozni?

FMolnárCsilla Creative Commons License 2016.06.07 0 1 29984

Sziasztok!

Mi 18-án utazunk/ Bécs-Frankfurt-Malé / Sun Islandra :) 

Valami jó tanács? 

Utazott már valaki ilyen átszállással? Esetleg valaki nem utazik 18-án? :) 

:)

Tojglius Creative Commons License 2016.06.06 0 2 29983

Szia!

 

Arra már nem emlékszem, hogy árban mennyi volt Meerun a TP vs AI árkülönbség, talán a régi hsz-eimben rendesen le is írtam!

Az biztos, hogy mi nem vagyunk se nagy evők, se nagy ivók... tény, hogy nem sajnáltunk magunktól semmit, soha, de esténként 2 pohár bor, két korsó sör, napközben inkább víz, jegeskávé, néha egy-egy koktél... és így emlékeim szerint annyit ittunk el, amibe maga az AI felár került... viszont a 3 kajából egy nekünk felesleges volt...

 

Megérni viszont akkoris megérte volna ha nem "isszuk le az árát", mert az AI-nek számomra nem az az előnye, hogy "annyit iszom amennyit akarok" hanem az, hogy ha előre kifizettem, akkor ott helyben még tudatalatt se kezdek el azon morfondírozni, hogy mi milyen drága, kell-e a korsó sör, vagy elég most egy pohár... ergo csak az a dolgom, hogy jólérezzem magam... :)

Viszont Meerun a koktélok nem voltak benne az árban és sztem tipikusan a koktél nagyon kevés helyen van benne az AI-ben...

(viszont volt benne pár extra program, naplementés hajókázás, zátonyos hajókázás, lakott szigetre hajókázás)

 

 

 

 

Előzmény: Smash71 (29974)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 29982

Sziasztok!

Nyami nyami,mennyi infó :D

köszi,tisztul a kép,jók vagytok !

Pranit Creative Commons License 2016.06.05 -1 1 29981

2 dolgot érdemes figyelembe venni az ellátás kiválasztásánál.

Az egyik természetesen az egyedi igény az étkezés gyakoriságára és alkoholos italok fogyasztására, másik pedig hogy az adott szigeten mennyi az AI felár.

 

Vannak szigetek, ahol olyan nagy a felár, hogy az olyan szinten megdobja az árat, amit azért 2x is meggondol az ember.

 

Mi Kuredun AI voltunk, mert nem volt túl magas a felár, de utólag még így sem érte meg nekünk. Alapvetöen kevés alkoholt iszunk, napközben meg végképp semennyit, és ez ott sem volt másképp. Én nem akartam egyszer sem kótyagos fejjel sznorkelezni menni, márpedig minden nap ez volt a napközbeni fö tevékenységünk.

Enni is jobban szeretek, mint alkoholt inni, és a böséges büfévacsora után már egy korty ital nem fér belém a legtöbb esetben. :-)

Talán ha 2x ittunk 1-1 pohár bort, és egyszer egy koktélt, különben az AI nekünk csak az alkoholmentes italok korlátlan fogyasztását jelentette, illetve ha pontosítom, akkor leginkább a vizet, mert a nagy melegben föként azt ittuk, esetleg a vacsorához egy kólát vagy fantát...

 

Angagán és Kuramathin a magas AI felár miatt csak TP-t választottunk, csak a férjem miatt mert ö igényli a 3x-i étkezést, de ha rajtam múlott olna, nekem elég lett volna a FP. Itt a plusz ráfizetésünk csak az alkoholmentes italok, plusz talán 2-2 koktél volt. Semennyire nem érte volna meg az AI.

 

Vannak kizárólagosan AI szigetek is, sajnos ilyen az én következö jelöltem is, Lily beach. Szívfájdalom, mert emiatt drága, és mivel nekünk az AI nem sok pluszt ad, így meggondolandó, hogy tényleg ide menjünk-e legközelebb, bármennyire is bele vagyok szerelmesedve a szigetbe...

 

 

 

 

martini07 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 29980

Azert egy karib tersegi AI, nem tevesztendo ossze egy maldiv AI csomaggal! Szigetenkent eltero hogy mit is tartalmaz valojaban, tehet a maldiv AI nem feltetlenul AI ...

 

Udv: M.

Előzmény: Smash71 (29977)
Maldív2016 Creative Commons License 2016.06.05 0 2 29979

Mi idén  all inc-el mentünk ugyanebből a megfontolásból. Elsőre szerintem hozzátartozik a Madív-érzéshez. Mivel rohadt drága minden, ne kelljen számolgatni. Ez fontos, persze csak annak - aki nem milliomos, de eljut ide.  De második alkalommal már nincs / nem lesz rá szükség. Most sem használtuk ki, kivéve a kirándulásokat. Ami az alkoholt illeti - oda meg úgysem azért mész elsősorban, hogy "részegre" idd magad. Elsőre megéri, mindenképp..... mert egy csomó mást is tartalmaz. De másodikra már nem fog kelleni :) a sznorkel miatt , és talán azért is, mert mi minden percet ki szerettünk volna élvezni ott, aludni ráérünk itthon is, így már reggel hét körül reggelizni voltunk, 8-tól pedig óceánpart   - bizony rendesen éhesek voltunk már ebédidőben....

 

Mi lesz a konkrét úticél egyébként is mikor? Az Emiratest tudom ajánlani és javasolni, hozzáad az élményhez picit.... :)

Előzmény: Smash71 (29977)
andromedae Creative Commons License 2016.06.05 0 1 29978

Meerun teljes panzióval voltunk, 10 nap AI upgrade +300 ezer Ft lett volna (napi + 30 ezer) kettőnkre. Az ebédekre nem is mentünk el a kiadós reggeli után, időhúzásnak tarottuk. Folyadékot bőven ittunk, 4,5$ volt egy flakon víz, és ha még vacsora előtt meg is éheztünk akkor is ettünk ezt azt, egy kicsit koktéloztunk, időnként egy kis bor vacsorához. Mivel egyáltalán itthon szinte egyáltalán nem iszunk alkoholt, ott sem volt rá igényünk. De még így is bőven a napi 30 ezer alatt voltunk, tehát nem érte meg nekünk az AI. Nyílván aki tudja hogy nagy evő-ivó az kiszámolhatja az adott szigeten mi éri meg neki jobban. Ezenkívül több AI lehetőség is van, AIplussz, AI gold stb...

 

Az árakat meg felesleges összehasonlítani mivel a Maldív egyedi azt kell megfizetni (ennek ellenére pl 1millióból szerintem nem érdemes menni a Maldívra, inkább akkor már Thaiföld vagy a Karib hisz ott valóban sokkal jobb lehetőségeket kapunk ugyanazért az összegért) nem beszélve arról hogy az óceán közepén egy apró szigeten megoldani a logisztikát azért nehezebb mint egy karibi ország, egy nagyobb terület esetén.

Előzmény: Smash71 (29977)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 29977

Sziasztok!

 

Értem,kis agyam kezdi befogadni hogy Maldivon az AI nem kiugróan jelent többet mint mondjuk Mexicoban vagy Dominikán ahol konkrétan éhen szomjan halnál egy FP-n vagy a gatyádat otthagynád a lobbyn kicsekkolásnál.Bár ott meg eltudsz menni a boltba bevásárolni ha kell, de én ezt még 10+ év alatt KÉNYSZERBÖL még sose tettem meg.

Amugy ellent mond a józan észnek hogy az ember egy ilyen utazáson garasoskodjon,de ha a 3,5k Eurora 1,5k-t kell fizetni az AI-ra, és azt mondjátok hogy annyit lehetetlen szinte el inni -enni normális szinten akkor azért a saját ellenségem én se vagyok a pénzemnek :D

 

Előzmény: lucita (29976)
lucita Creative Commons License 2016.06.05 0 1 29976

Szia,

 

Mi legutóbb félpanziós ellátással voltunk kint. Az első teljes nap estéjén elballagtunk a recire, megkérdeztük mennyi volt a fogyasztásunk, és mivel bőven az AI felár alatt maradtunk, így nem upgrade-eltünk. Ha elértük volna, upgrade-elünk.

Minden nap ebédeltünk, és egy pillanatig sem fogtuk vissza a fogyasztást, vagy agyaltunk azon, hogy jaj belefér-e még egy koktél. Ittuk, ettük, ami jól esett. A fiúk söröztek, koktéloztak, még a reggelihez is rendeltük az üdítőt (gyümölcslé ingyen jár), én kókuszdión éltem. Elmentünk 2 fakultatív programra, de csak azért 2-re, mert a többi nem volt számunkra érdekes. Így, 4 főre kb. 1000 $-ral költöttünk kevesebbet, mint az AI felár.

De nekünk még soha sehol nem érte meg az AI, ott is képtelenek voltunk kihasználni, ahol befizettük.

 

Azt meg tudod tenni, hogy előzetesen kérsz itallapot, étlapot, stb. és kiszámolod, hogy nagyjából mennyit fogtok költeni. AI-ban ált. van 1-2 fakultatív program is, azt is számold hozzá.

 

A másik témához. Tesómék most voltak először. Kicsit félt, hogy mi a fenét csinál majd ott, ma gondolkodás nélkül menne vissza - ahogy moonwalkr frappánsan megfogalmazta - szöszmötölni.

 

üdv, l

Előzmény: Smash71 (29974)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 29975

Valójában nem panaszkodom Május elején jöttem haza Punta Cana-rol,szóval a boldogság kapszulát már benyeltem idénre, de ez kb nálam Októberig fog kitartani,akkor a nyughatatlan láb szindromám elhatalmasodik és mennem kell.

Ugy ahogy mondod a Karibi emberek- hangulat a levegőben lévő boldogsághormon....

Annyira lazán veszik az életet "még ha csorok is"és annyit lehet ott nevetni mint a világon sehol!

Mi most itt 14en voltunk barátok, egy beach resortos AI-s szállodában,szoval volt hangulat gondolhatod  :D

De ide maldivra csak 2 en megyünk a kedvesemmel,mint irtam is,beigértem neki egy szép romantikus utat a 20.fordulonkra igy hát ki kell tennem magamért.

 

"De mégis az benne a titok, hogy ez az unalmas szöszmötölés csodává áll össze."

Ezt elkaptad,többet ért mint sok oldalnyi mellébeszélés.

Köszönöm.

 

 

 

Előzmény: moonwalkr (29969)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 29974

Hola!

 

"Lényegében matematikailkag is mindegy, hogy előre fizetsz 1,2M-t és kinn már semmit, vagy előre fizetsz 1M-t és kinn még hozzáfizetsz 0,2 M-t (mert nagyjából így működik még a matek is)"

 

Teljes mértékben egyet értek,a kérdés itt az hogy a végén fizetett számla egyen értékü-e az AI val?

Mert én nem akarok egy hangyányit sem aggodni azon hogy mennyit és mit ihatok és ehetek mert a végén több százezeres számla vár a lobbyban.

Szóval szerinted ha megiszom én is és a párom is a 'franc a pofánkat' napi 3-4 koktélt fejenként,iszom amikor csak kiszáradok,eszem amikor csak megéhezek,meghivom a babyt egy párszor az étterembe este.

A végén nem fizetek annyit a 80 kotélra,3-4 étteremre,a sok sok gyümölcslére-folyadékra,mintha egy ésszerü AI-t kértem volna?(10nap)

És akkor nem voltam "karibi" turista ha ezeket kértem ugye?  :D

Meg is ragadnám az alkalmat hogy akkor itt megkérdezzem Tojglius kollégát: hogy mit tapasztalt A TP-hez képest az AI ott ahol te voltál mennyiben volt több-jobb-más?

Neked megérte-e?

Olvastam hogy igen, de kicsit kifejtenéd bövebben?(még szép hogy két"kazis" meg EQ-s,olyan igazi vállra emelhetös-agyadat kiloccsantos :))

Meg a többiek hogy mik a tapasztalatok ebben a témában,kérlek irjátok le hogy kényeztettek titeket vagy hogy nem :D

Aztan én ezen az AI-s témán már nem is ruggozok tovább a részemröl.

Előzmény: moonwalkr (29969)
Smash71 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 29973

Sziasztok!

Sajnálom hogy nem olvastad végig,mert nyilvánvaló hogy nem ,ugyan is a végén az volt hogy elmegyek Maldivra.

 

"Az ilyen hozzászólásokat hívják trollkodásnak: beugrasz egy topic-ba, és ellene mész az árnak."

 

Nem,nem ezt hivják trollkodásnak.

Nem "beugrottam" hanem végig olvastam több évnyi hszt, pár száz óra videót,és teljes mértekben a topic témájához szóltam hozzá.

Ellenben Te?

 

Előzmény: Zoom (29970)
Casady Creative Commons License 2016.06.04 0 0 29972

Sziasztok! Találkoztatok már ezzel a cikkel? Egyre több portálon köszön vissza, ès a falra mászok tőle:

http://www.agraroldal.hu/lebego-hazak-magyarorszagon.html

 

en itt nőttem fel, igaz hogy 28-30 fokos a víz, de azt sehol sem említik, hogy büdös, koszos olajos. 10 centi látótávolság nincs, sorozatos halpusztulás van, habzik a víz a parton a szennytől. A cikk írója ezek után egy lapon meri említeni a Maldív-szigetekkel..

Pranit Creative Commons License 2016.06.03 -1 1 29971

Jajj, ne írj már ilyet, hogy nincs táj. :-) Nekem egyik meghatározó eleme az egész Maldív-érzésnek, amit ott a szememmel látok.

Nem lehet megfogalmazni és jól leírni, csak az fogja tudni, hogy mi az a Maldív-érzés, aki már járt ott és átélte. Aki még nem járt ott, annak biztos sokszor fellengzösen hangzik amikor az ember erröl az egyedülálló érzésröl próbál beszélni, pedig létezik a Maldív érzés, bizonyítják ezt az ott jártak.

 

 

Előzmény: moonwalkr (29969)
Zoom Creative Commons License 2016.06.03 -1 1 29970

Véleményedből én a következőt olvastam ki:
"Karib sokkal olcsóbb, sokkal több ételt, italt és élményt ad. Ezért én nem akarok Maldivra menni."
Az ilyen hozzászólásokat hívják trollkodásnak: beugrasz egy topic-ba, és ellene mész az árnak.
Értem én, hogy csak a jószándék vezérel, vagyis a most hezitálókat a jó útra terelgesd, csak ahhoz tényleg túl heves volt a hozzászólásod.

Előzmény: Smash71 (29962)
moonwalkr Creative Commons License 2016.06.03 0 5 29969

Szerintem nem sértődött meg senki, csak más a temperamentumunk, ennyi.

 

Annyit azért higgy el, hogy maldiv tényleg más. Nehéz ezt megfogalmazni (régebbi útjaim utáni útleírásaimban ezt hellyel közzel sikerült is megfognom sok oldalon keresztül, egy-két mondatban viszont nem megy). Nem titkos hely persze, de mégis úgy jönnek vissza onnan az emberek, mintha az lenne, mert kicserél.

 

Ami az AI vs. FP/reggeli kérdést illeti:

"Meséld már el nekem kedves utazó ha délután 6-7-8 kor megéhezel/szomjazol,mert ugye milyen gyarló az ember néha akkor éhes amikor nem is gondolja hogy az lesz  :D na szoval akkor mit csinal a reggelis- félpanzios kolléga?"

Hát elmegy egy bárba, vagy az étterembe és eszik-iszik. Nem kell hozzá pénzt hurcolnod magaddal, filléreskedni végig, hozzáírják a szobaszámládhoz, lényegében annyit és akkor eszel, amikor akarsz, a szabadság érzés teljesen biztosított (jó persze, a szobában azért nincs literszámra bekészítve rum, mint karibon: és persze a nyaralás végén egy összegben a szobaszámlát is ki kell fizetni). És általában tényleg nagyon hedonistának kell lenni, hogy a hivatalos AI felárat túledd/túlidd a bárban sörönként, koktélonként, szendvicsenként. A maldivok megcéloznak egy célközönséget, és valahol innentől az eleganciához hozzátartozik - és ezt se Te, se senki más ne vegye célzásnak, vagy bármi negatívnak -, hogy nem leinni, leenni akarsz egy előre befizetett keretet és nem az vezérli egy sör elfogyasztását, hogy a a nyaralás végén majd rendezni kell a szobaszámlát. Lényegében matematikailkag is mindegy, hogy előre fizetsz 1,2M-t és kinn már semmit, vagy előre fizetsz 1M-t és kinn még hozzáfizetsz 0,2 M-t (mert nagyjából így működik még a matek is)

 

Annyi off-fal zárnám, hogy a Karib-tengernek én is nagy híve vagyok, az is egyedi, bármikor szívesen indulok oda is, ahogy még számos más helyre (pl. Thaiföld). De pl. egy Dominikán, vagy Kubában inkább azok dominálnak, amiket Te alább emlegetsz (környezet, táj, étel, ital és esetleg igen, az AI), vagy a kultúra, az emberek, hangulatok. Maldiv ebben az értelemben rém unalmas hely. Itt nincs "táj" a szó általános értelmében, nincs helyi zene, hangulat, amit a helyiek árasztanak magukból, valóban "csak" a kedvesed kezét fogod a verandán, vagy "uszikálsz" a halak között. De mégis az benne a titok, hogy ez az unalmas szöszmötölés csodává áll össze.

Előzmény: Smash71 (29958)
andi265 Creative Commons License 2016.06.03 -2 0 29968

Mindenképpen, ott keresem majd.

Köszi!

Ez gyönyörű, mesés!

Előzmény: Casady (29965)
benji58 Creative Commons License 2016.06.03 -1 0 29967

Maldív érzés

 

Tojglius Creative Commons License 2016.06.03 0 0 29966

Sztem senki se sértődött meg, csak tényleg "heves" volt az érvelésed... :)

 

+ még talán annyi, hogy azért a videók a környezetet tényleg bemutatják, de - bármilyen sznobul (beavatottan :D) hangzik - a hangulatot/érzést amiről írtunk, nem tudja visszaadni... és ha valaki ezt az érzést keresi/szereti/igényli, akkor biztos, hogy itt tudja a leginkább megtalálni...

 

+ bevallom, hogy a kazettás magnós szövegen hangosan felröhögtem :D :D (remélem kétkazettás és "ekvalézeres" :D)

Előzmény: Smash71 (29962)
Casady Creative Commons License 2016.06.03 -1 4 29965

Szia! Itt egy rövid összefoglaló, a következő napokban még feltöltök kb. 15 videót mindenről ami Bora-n látható, de ezekért gyere majd át a Tahiti forumra kérlek, hogy ne itt offoljunk. Köszi!

Előzmény: andi265 (29964)
andi265 Creative Commons License 2016.06.03 -2 0 29964

Szia Casady,

 

Igen, kérlek oszd meg!! Nagyon érdekelne, milyen volt.

Hülye kérdés, gondolom álomszép!!!!

Üdv,

Andi

Előzmény: Casady (29963)
Casady Creative Commons License 2016.06.03 0 0 29963

Sziasztok! Olvasgatom itt a fórumot és látom szóba jönnek más trópusi üdülőhelyek. Így bátorkodom kicsit Off-olni. Én trópusi kalandozásaimat Maldív szigetekkel kezdtem, és az itteni fórumozóknak ezúton is köszönöm a sok segítséget amit anno kaptam. Hosszabb-rövidebb Filitheyo videók még mindig megtekinthetők a youtube csatornámon. Teljesen megfertőzött az érzés, és elhatároztam, hogy minél több trópusi szigetet szeretnék bejárni.

 

- jövőre Atlanti óceán, Karib térségben gondokodom, és szívesen olvasnám mások véleményét egy privát üzenetben, hogy ne zavarjuk ezt a topic-ot

 

- illetve 1 hete érkeztem Bora Bora-ról és Tahiti-ről, ahol szintén rengeteget videóztam, és szívesen megosztom a tapasztalataimat azokkal, akik hasonló terveket szövögetnek.

 

Üdvözlet!

Smash71 Creative Commons License 2016.06.03 0 1 29962

Hola!

 

"Viszont empírikus tény, hogy mindenki másképp hülye és így kerek a világ..."

 

+nagyon eltaláltad

 

BIG sorry ha valaki úgy érzi sértő lettem volna.

NEM ez volt a szándék !

Max,hevesen érveltem  :D

 

andi265 Creative Commons License 2016.06.03 -3 0 29961

Senki sem mondta, hogy Dominika-Cancun-Montego SZAR, csak annyit, hogy MÁS.

Teljesen más és ez igaz is.

 

Nem érzem sértőnek azt az ominózus hozzászólást, ne essünk már egymásnak légyszi.

Mindenkinek más az elvárása, ne méregessük össze, kinek mekkora van :)

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!