Jó is az a vákuumos leszorítás, hadd csatolódjon a korong és a tányér, amennyire csak fizikailag lehetséges... aztán csodálkozunk, ha esetleg kevesebb marad a zenéből, mint egy központi leszorítóval.
Én most rendelek be cuccokat a német partnerünktől, és van egy hasonló eszközük, ami márkásabb is, Clearaudio Clever Clamp a neve. Magamnak rendelek belőle, kb 4-5 ezer forint, ennyit megér a próba. Ha nem válik be, jó lesz karácsonyfadísznek :-)
Ekkora ostobaságokat, mint a cikkben, hogyan lehet összehordani? Talán tollba mondják? Még hogy nem mozog... "mozog" az, helyesebben rezeg az továbbra is, csak immár szorosan a lemeztányérhoz csatolva, nagyjából azzal együtt (kisebb amplitúdó, hosszabb lecsengés).
Nálam hetekig vendégeskedett egy Townshend Avalon, és bizony nem egyértelmű az összhatás, holott Max "belekalkulálta" a hangjába... mondjuk az is igaz, hogy a nálam stabilan negatív mérleget produkáló olajos vályú is a konstrukció része.
kikerestem a cuccot a limlomból, ez még aszem a Szász Károly utcai homokozóból való, de akkor nem 25 rongyba került. Nem én vettem, wazze!:), ráadásként kaptam egy Townshend futóműhöz, ami éppen az agymenésig történő rezonanciacsökkentésről híres...
A sors iróniája, hogy ezzel az egyébként jó hangú futóművel folytatott kísérletek közben a legszárnyalóbb, legtisztább zene akkor szólt, mikor a lemezt mindenféle alátámasztás nélkül rögzítettem a forgó tengelyre, és ráraktam a tűt... Pedig ott aztán rezeghetett kedvére a vinyl a pukival a hátán :Đ
Az biztos, hogy hangolja a lejátszást, tehát valamit csinál! Aztán, hogy ez a "valami" épp szükséges és jó vagy káros és kerülendő, az sztem függ a rendszertől is és a hangzási igényektől is, de épp emiatt ezt mindenkinek magának kell megítélni! Én régebben használtam hasonlót, de manapság inkább kerülöm! persze elképzelhető, hogy más rendszernél meg bejönne!
Ha nem vagy elégedett és úgy gondolod, hogy ez segítene, akkor mindenképpen érdemes előzetesen meghallgatni és csak ezután dönteni a vásárlásáról!