Keresés

Részletes keresés

Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.07.04 0 0 704

Talán van benne valami, hogy az általad idézett mondat hangulati elemeket is tartalmaz. De sajnos ezt nem lehet ketté választani, mivel a polgármesterünk folyamatosan azzal riogatja a közvéleményt, hogy a szemétszállítási díj többszöröse lesz a jelenleginek, ha el kell vinni a szemetet a városból, mert szegény az önkormi és nem tudja átvállalni a lakosságtól ezt. Persze konkrét összeget soha nem mondott.

 

"A fedezet más kérdés- egyébként az a gyanúm, más nagyságrendröl van szó."

 

Na akkor számoljunk!

 

Dunakeszin van cca. 10 000 háztartás. A szemétdíj jelenleg 630.- Ft/hó+15% ÁFA =  725.- Ft/hó.

Gödön ez 1255 Ft/hó, szentendrén 1145 Ft/hó. Mindkét településen fizetnek a városból történő elszállításért és a lerakásért is. Egyébként minél nagyobb a település relatíve annál kisebb a díjtétel. én ezért a szentendrei 1 145.- Ft/hó díjjal számolok. A különbség 10 000 háztartás * 12 hó * 420 Ft/hó különbözet = 50 400 eFt. Ez a többletköltség. De semmi képpen nem többszörös díjtétel.

 

Egy alpolgármester évente cca 15-20 MFt-ba kerül. Pontos adatok nincsenek, mert ha megnézed a honlapot (dunakeszi.hu) a testületi határozatok is feltöltés alatt vannak. ugyan úgy mint a Vendégkönyv évek óta "átalakítás alatt". Onnan lehetne megtudni a pontos díjazásokat és költségtérítéseket. Az tuti, hogy csak a szolgálati autók százezres költséggel bírnak havonta darabonként. (amortizáció, biztosítás, ápolás, üzemanyag, szervíz, stb) a mobil telefon költsége uis nagy főleg ha nem neki kell fizetnie akkor nem számít. Na és még sorolhatnám a milliós jutalmakat, irodafenntartás költségei, stb. TiÉD

Előzmény: Luckuty (702)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 703

Sziasztok,

 

Luckutynak igaza van. Sőt, ha a 'jó' ügyet szolgálják, akkor nem szabad főleg visszaélni a retorikával!

szvsz persze a szelektív gyűjtés.

off: kíváncsi vagyok, mi a sorsa a színes műanyag szelektív gyűjtőkbe dobált hulladéknak. Pl Kápmegyeren láttam ilyet. Mert az ok, hogy a lakosság már néhol szelektálva tud 'szemetelni', no de hova viszik onnan és mi a sorsa a szemétnek? Remélem, nemcsak demonstratív jellegű történet.

lemy

 

Hogy?

ui.: OK, meglinkelem az oldalt, amit a Keszikörny. megadott. De hogyan lépek oda be??

 

Előzmény: Luckuty (702)
Luckuty Creative Commons License 2005.07.04 0 0 702

A hulladékkezelés többlet költségeinek fedezetét 2 alpolgármesteri pozíció megszüntetéséből előálló megtakarítás és a polgármester, alpolgármester milliós jutalmának az elvonása biztosítsa.

 

Szerintem nem korrektek a kérdések - épp a fent idézett rész miatt. Ugyan mélységesen egyetértek azzal, hogy olcsóbb önkormányzat kéne, de a kiemelt mondat hangulati elemeket csempész bele a szakmai kérdések közé. Mindettöl függetlenül - teljesen laikusként - az a véleményem, hogy szelektív hulladékgyüjtés kéne. (A fedezet más kérdés- egyébként az a gyanúm, más nagyságrendröl van szó.)   

Előzmény: Keszikörnyezet (701)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.07.04 0 0 701

Sziasztok Dunakesziek!

 

Bocs, hogy egy furcsa kérésem van, de kiváncsi vagyok a véleményetekre, akár névvel akár statisztikai adatként:)

 

A keszi levlistán feltettem szavazásra egy eldöntendő kérdést, íme:

 

Melyik hosszú távú hulladékkezelési (gyűjtés, szállítás,
ártalmatlanítás) mód megvalósításával ért egyet Dunakeszi
Városában.

És a választási lehetőségek:


  o A jelenlegi alagon lévő hulladéklerakó bővítésével, a Főváros hulladékának a lerakóba történő további beszállításának biztosítása mellett  (Javaslattevő: Kecskeméthy Géza polgármester)
  o A városban egy hulladékégetőmű és a hozzá tartozó veszélyes-hulladék lerakó, valamint pernye és salakanyag lerakó megvalósításával, évente kb. 80 000 tonna hulladék beszállításával a városba. (Javaslattevő: Kovács László Lokálpatrióta frakcióvezető)  
  o A városban a szelektív hulladékgyűjtés teljeskörű bevezetésével. A hasznosítható hulladék összetevők értékesítésével. Az inert (újra nem hasznosítható) hulladék megfelelő védelammel ellátott városon kívüli lerakóba történő elszállításával. A hulladékkezelés többlet költségeinek fedezetét 2 alpolgármesteri pozíció megszüntetéséből előálló megtakarítás és a polgármester, alpolgármester milliós jutalmának az elvonása biztosítsa. (Javaslattevő: TiÉD Egyesület)


Aki teheti szavazzon az alábbi helyen: http://groups.yahoo.com/group/kesziek/surveys?id=12072360

 

A szavazáshoz be kell jelentkezni a listára, bocsi az esetleges kellemetlenségekért.

Előre is köszönöm:

 

TiÉD

mallanquioo Creative Commons License 2005.07.04 0 0 700

 

Kedves Facsigafa! 

 

Szombaton délelőtt kocsival jöttünk haza Pestről, az állomásnál, a fatelepnél hatalmas sűrű fekete füst gomolygott, lassítani kellett a kocsival, mert nem lehetett látni. A kocsit elöntötte valami szúrós szagú füst, mert nyitva volt az ablak, majd meg fulladtunk. Azt hittem leégett a telep. Ma reggel aztán láttam, hogy nem, teljes gőzzel üzemel.

 

Kéredezed: Mégis mit lehetne tenni ? 

 

Ahogy már korábban írtam:

„Az a település/város, amelyik rendelkezik elfogadott településfejlesztési tervvel, pályázhat különböző EU-s pénzekre is. Jó néhány önkormányzat feladatkörébe tartozó témában írtak ki pályázatot, pl. a lerobbant településrészek felzárkóztatására, játszóterek EU szabványnak megfelelővé tételére is van pályázat, stb…”

 

Lenne terv - lenne pénz. Csak az a baj, hogy ezek a pénzek nem szabad prédák ezekkel el kellene számolni…

 

Előzmény: facsigafa (689)
facsigafa Creative Commons License 2005.07.02 0 0 699
Köszi, majd visszatérünk rá.
Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 698

Azt csiripelik a verebek, hogy a Széchenyi iskola felújítása kapcsán képződik az említett környéken valamilyen olyan felépítmény, ami feltehetőleg nem oktatási célokat fog szolgálni, így elöbb-útóbb meg lesz az új tulaj is.

Ez még nem tuti, majd még szaglászok, de szaglászhat más is.

Előzmény: facsigafa (697)
facsigafa Creative Commons License 2005.07.02 0 0 697
Valami szaftos kis büdi ingatlan ügy ? Lehetne egy kicsit bővebben. 
Előzmény: Törölt nick (695)
magyar_ugar Creative Commons License 2005.07.01 0 0 696
Hát arról nem szóltak. Nekem sincs infóm.
Előzmény: Törölt nick (695)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 695
És mi van az állítólag most formálódó ingatlan kavarással a Posta utcában?
Előzmény: magyar_ugar (694)
magyar_ugar Creative Commons License 2005.07.01 0 0 694
Hát ez az! Remek tudósítás hangzott el a Városi tévében fórumról: Megmelítették, hogy volt, néhány vágókép a résztvevő "sokaságról" és a főépítész nyilatkozata - konkrétumok említése nélkül - és végül a hozzászólók általános bíztatása, hogy természetesen "amelyik észrevétel olyan, azt figyelembe veszijk". Szóval elég nagy ködösítés volt. Annnyi sejlett csak, (sajnos a pontos helyet nem ismerem, de a Polgármesteri Hivatal környéke az ominózus "Városközpont" és ott két tömbről volt szó) hogy egy ott levő, állítólag rossz állagú épület átalakítsához kellett a módosítás. Több szntes épület készül, földszintjén üzletekkel, felette lakások. A parkoláshoz előírták a mélygarázst is. Ennyi. Ja és hogy az építettő rettenetesen meg volt elégedve a döntéssel, és minden önkormányzati igényt boldogan teljesített. Ennyi.
Egyébként volt a távozó rendőrkapitány, de konkrétumot ő sem mondott a távozásáról.
Előzmény: Luckuty (692)
szálkás Creative Commons License 2005.07.01 0 0 693

Micsoda örömhír!

szépségversenyt rendeznek Dunakeszin!!! Lehet riszálni lányok! Ez most a trendi!Tisztára Győzike show!Na és kinek az agyhelyéről pattant ki az ötlet? Na? Hát a szociális nyúltelep lejárt szavatosságú vezetőjééből. Már csak azt kéne tudni hogy a zsűribe kik lesznek a szaktekintélyek? Az összes ,magát vezércsődörnek tartó jelenlegi és korábbi képviselő?

Luckuty Creative Commons License 2005.07.01 0 0 692

Mivel a felvetés jogos, a kérdést feltettem a Polgármesternek, a havi beszélgető műsorba a Városi tévében. (minden hónap első keddjén, 19 órától)

 

Köszi. Mivel valószínüleg el fogom felejteni megnézni, megkérhetlek, hogy beszámolj majd a válaszról?  (Tényleg meghallgatta valaki, hogy hogyan alakítják majd a városközpontot?)

Előzmény: magyar_ugar (684)
Luckuty Creative Commons License 2005.07.01 0 0 691

bejövő ablakba írtad meg az üzeneted?

 

Nem, abban a lev. rendszerben, amit különben is használok. Elküldtem mindkét címre, - biztos, ami biztos. (Copy -Paste -tel másolva, tehát biztos, hogy nem írtam el semmit.) Jó lenne tudni, hogy legalább az egyik megérkezett-e. 

Most újra átnézve nekem úgy tünik, hogy a dunakeszi@dunakeszi.hu címet nem említi a jelentés, tehát lehet, hogy azt valóban megkapták. (Hogy elolvassák-e az más kérdés.)

Előzmény: mallanquioo (683)
facsigafa Creative Commons License 2005.07.01 0 0 690

Ez a Kovács nem annak a klónja, egyedi.

A régi meg gondolom nem nézett a keze elé és beletenyerelt valamibe ezért mennie kellett. A frissen kapott kéróval mi lesz ?

Előzmény: Facipő (688)
facsigafa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 689

Kedves Mallanquioo !

 

Valaki azt mondta egyszer, hogy az önkormi nem akar lakott területen " ipari zárványokat", de mint írtam minden szál hozzájuk fut. Nézem a városi tévét és azon csodálkozom, hogy minden atyus a városért van, de kinek meddig tart a "városa" ?

Mondjuk kocsival  ráálsz valahol a fűre akkor a zöld autós, kékruhás megbűntet, az biztos pénz. Az ilyen környezetrombolás kicsit macerás - gondolom én - mert az önkorminak be kéne indítani az agyát ahhoz, hogy elkapja a tettest. Hát ez nem olyan egyszerű már csak azért sem mert vajon ki van mögötte, nehogy érdek keresztbeverés legyen így hát marad minden ahogy van.

Csak tudnám miért van mindig szakadékban az önkormi ? Nem jól "osztja" be vagy el a pénzt ? Lehet, hogy ezért kell neki mindent eladni ? Amikor minden törzsvagyon elfogy akkor a magántulajdon következik ?

Puha az önkormi azért néz ki minden úgy ahogy leírtad, de a vonatok ablakából nem csak itteniek néznek ki akik már a látványt megszokták, hanem külföldiek is látják a romhalmazra kiírva D U N A K E S Z I . Viszik a hírünket,facsiga a Mesterünket ez nem zavarja.

Mégis mit lehetne tenni ?

Előzmény: mallanquioo (681)
Facipő Creative Commons License 2005.06.30 0 0 688

Tudjátok hogy hívják a most kinevezett rendőrkapitányt? Kovács László. Jó mi?

 

Az elődje nem sokáig húzta. Tudja valaki miért?

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 687
Az alpolgi, aki a múltkor eltörte mindkét lábát motorozás közben? Akinek a pártja kiváncsi "az emberek" véleményére? Vagy valamelyik strohmann-cége?
Előzmény: barnacica (677)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 686
Szerintem azt jelenti, hogy az adott e-mail fiók betelt. Gondolom, sokat ürítgetik a "nyüves" városlakók panaszos leveleit. Egyszerübb le sem hívni. Beleillik.
Előzmény: Luckuty (682)
magyar_ugar Creative Commons License 2005.06.30 0 0 685
Bocs, de én úgy gondoltam, hogy aki ezt a rendszert kigondolta - patika hétvégén a városon túl, ünnepnap pedig a jó Isten tudja hol - az gondolkodik így. Mert bizony érdekes lehet, ünnepnap milyen sűrűn közlekedik és mennyi időbe telik ki- és visszajutni. 
Előzmény: kékcinke (673)
magyar_ugar Creative Commons License 2005.06.30 0 0 684

Mivel a felvetés jogos, a kérdést feltettem a Polgármesternek, a havi beszélgető műsorba a Városi tévében. (minden hónap első keddjén, 19 órától)

Igen tanulságos, ahogy hímáz-hámoz, mellébeszél a mégoly fontos ügyben feltett kérdések megválaszolásában.

Mert úgy tűnik, minden kérdést feltesznek neki, de hát választ, különösen érdemit még nem igen hallottam.

Előzmény: Luckuty (675)
mallanquioo Creative Commons License 2005.06.30 0 0 683

 

Dk honlapján

 

  • Városháza oldalon található

 

      két e-mail cím valamelyikére kattintva 

 

polghiv@dunakeszi.hu

dunakeszi@dunakeszi.hu

   

    bejövő ablakba írtad meg az üzeneted?

Előzmény: Luckuty (682)
Luckuty Creative Commons License 2005.06.30 0 0 682

Visszapattant az önkormányzatnak írt levelem.

A visszajövQ szöveg vége ez:

 

 

Your message cannot be delivered to the following recipients:

Recipient address: pmhpolgh%dunakeszi.hu@ims-ms-daemon

Original address: polghiv@dunakeszi.hu

Reason: Over quota

Reporting-MTA: dns;vadangyal.vnet.hu (ims-ms-daemon)

Original-recipient: rfc822;polghiv@dunakeszi.hu

Final-recipient: rfc822;pmhpolgh%dunakeszi.hu@ims-ms-daemon

Action: failed

Status: 5.2.2 (Over quota)

 

Ért hozzá valaki, mi a baja?

mallanquioo Creative Commons License 2005.06.30 0 0 681

 

Kedves Facsigafa, látom tájékozott vagy.

 

Feltehetően a M.Kir. típusterv nem tartalmazott olyan elképzeléseket, hogy itt valaha ipartelepek működjenek, védősáv, fásítás-parkosítás helyett, annál is inkább, mert akkor nem építették volna oda a szállodát, azaz a Pavilont a lósport kedvelő urak részére.

A vastelep Inkább tovább terjeszkedik, elrondított még egy területet a lósport felé.  De, ha mégis megszűnt, nem lehetne kötelezni a volt bérlőt, hogy állítsa helyre a szétbombázott épületet és a szennyezett talajt? Egyébként az önkormi mindent elad, még az önkormi törzsvagyont is. Azzal a jelszóval, hogy ne neki legyen vele gondja, hanem az új tulajnak. Az új tulajok, pedig keresztbe szalmát nem tesznek azért, hogy Dk jobban nézzen ki, jó példa a Pavilon és a mellette lévő két „üzlethelység”. Zöldséges, illetve Közért. Ebben az esetben a járdát adta el az önkormi teleknek.

 

Előzmény: facsigafa (680)
facsigafa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 680

Hali !

 

Dk. MÁV nagy állomás 1910-ben épült amikor a Városháza, csak mindkettőnek más a tulaja, ill. kezelője. Mo első vasútvonalát Pest és Vác között 1846. június 16-án helyezték üzembe, ennek eemlékére az új épület falán a pálya felől van egy kis márványtábla.(hát ez komoly, a szemben levő tér már foglalt)  Ezt a vonalat 1971-ben villamosították, attól kezdve csak a cserepeket cserélték ki a tetőn, gázt vezettek be és építettek egy WC-ét.(ez még megér egy "misét") Az épület nem áll védelem alatt pedig M.Kir. típusterv alapján építették szerte a hazában. Most hagyják lerobbanni , mivel a MÁV mindent elad ami nem kötődik szorosan a sínekhez és kiszolgáló ép-hez. Önkormi ravasz, mert a sumákban benne van.

Azt hallottam, hogy a pécsi főbérlő haverja a játszótér túlvégén lakónak, innen egyenes az út a kisded huncutságokhoz.

Az ócskavastelep, ha igaz ebbe az érdekkörbe tartozik , úgy tűnik megszűnt,

hajléktalanok dekkolnak benne.

A Pavilon egy jobb sorsra érdemes épület, állítólag védelem alatt áll nehogy a közelébe menjen valaki mert ráomlik. Állítólag 10 éve adta el - na ki ? - az Önkormi.

Még ennyi lólábat, meg hogy mind kilóg ! Dk. azért a miénk, csak ez a csodás Önkormi kié ? Tudod, ki tudja ?

 

mallanquioo:676

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mallanquioo Creative Commons License 2005.06.30 0 0 679

 

Üdv. Barnacica!

 

Akkor van remény, hogy legalább a fémtelepes elmenjen onnan.

Egyébként ezt a nem rossz adottságokkal rendelkező környéket művészet volt ennyire hagyni, tönkremenni.

 

Előzmény: barnacica (677)
barnacica Creative Commons License 2005.06.30 0 0 677
Állítólag az egyik alpolgink fog a sportpálya helyére társasházat építeni a dinnyés barátjával.Nem ez lesz az első üzletük,ahol önkormányzattol megcsípett területre építenek,persze ügyesen nehogy követhető legyen ki mikor hol és kinek adta el vette meg a céget.
Előzmény: mallanquioo (676)
mallanquioo Creative Commons License 2005.06.30 0 0 676

 

Üdvözöllek a topikban, még én is újnak számítok.

 

Vasúttal közlekedem, ezért mindennap szembesülök Dk városi nagyállomás elképesztő látványával, az ott folyó tevékenységekkel, az állomás épületével, amely napról-napra siralmasabb állapotban van, az aluljáróval. Nem is értem miért nem hozzák rendbe, hiszen az egyik legrégebbi állomás. Láttam régi képeslapot az állomásról és a Pavilonról, egymásmellé lehetne tenni őket, ilyen volt és ilyenné tették.

 

Hasznosítani lehetne az épületet, miért nincs benne újságos, bankautomata, néhány kisebb üzlet, ami most a környéken szerte-szét nem éppen városképet javító módon bódékban üzemel, némelyik sem az EU-s előírásoknak, sem a legelemibb higéniai elvárásoknak sem felel meg.

I

Az állomáson várakozva igen sok érdekeset hall az ember. Például, hogy egy pécsi illetőségű személy bérli az itteni területet. Neki aztán édes mindegy, hogy kinek adja bérbe, Pécs igen messze van. A favágók a pletyka szerint évekig engedély nélkül működtek, úgy, hogy közben az önkorminak végeztek szállításokat. Csak a lakossági bejelentés után csűrte-csavarta az önkormi illetékese addig a dolgot, míg a tiltakozás ellenére ki lett adva nekik az engedély. Adót addig biztos nem fizetett.

 

Hogy vasúton szállít? Nagyon kevésszer láttam vasúti szállítást. Talán még nagyobb és hosszabban tartó porral jár, míg gépével kimarkolássza a szenet a vagonból. A fa kizárólag kamionon érkezik.

Nem is értem a környéken lakók hogyan tűrhetik e telepeket. De, ha már az önkormi a felnőtt lakossággal nem törődik, legalább a gyerekekre lenne tekintettel. A Vasút utcában, pl. magánóvoda van, a másik oldalon egy viszonylag rendezett játszótér. A vastelep felet sportpálya.

Egyáltalán komolyan gondolja az önkormi, hogy valaki megveszi a volt rendőrség épületét, vagy a sportpálya területét ilyen panorámával.

 

Előzmény: facsigafa (674)
Luckuty Creative Commons License 2005.06.30 0 0 675

Az alábbi e-mailt küldtem ma az önkormányzatnak:

Kíváncsi vagyok, történik-e valami.

 

 

Tisztelt Önkormányzat!

A napokban a körzeti orvosi rendelőben döbbenettel olvastam, hogy májustól minden szombaton és vasárnap az Auchan területén üzemelő Szent Jobb gyógyszertár az ügyeletes. Önök is tudják, hogy ez a patika a város határán kívűl, minden lakott területtől messze fekszik, ahová rendes tömegközlekedés sincs az említett időpontokban, éjjel különösen nem. A gyógyszertár sem gyalogosan, sem kerékpárral nem megközelíthető észszerű körülmények között és időkorláton belűl, így a lakosság gépkocsival nem rendelkező - valószínűleg legelesettebb - rétege a hétvégeken ellátatlan marad.

Lehet, hogy az ügyeleti beosztás a város patikatulajdonosai és gyógyszerészei számára így a legmegfelelőbb, de Önöknek Dunakeszi egészének, tehát a lakosságnak az érdekeit kell szolgálniuk. Kérem ezért, hogy a mielőbb intézkedjenek egy elfogadható ügyeleti rend kialakításáért.

Tisztelettel várom intézkedésüket és válaszukat:

 

(Nevem, címem)

 

Ui: A levelet a Dunakeszi - Fórumra is feltettem

Előzmény: kékcinke (673)
facsigafa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 674

Üdv.  Mindenkinek !

 

Én is beköltöztem a topikba, talán tudok mondani egy, két okosságot.

A tüzelőanyagos állítólag azért nem ment el mert többlépcsős bérleményben van és az üzlethez kell a vasúti szállítás. Amit írsz az igaz (szénpor)  a környék nem csípi a fürészgépét a hasogatógéppel együtt + zaj + fürészpor. Önkormi nem itt lakik tehát nem érdekli. Vajon kinek mennyi iparűzési adót fizet ? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!