Keresés

Részletes keresés

Hiluxosattila Creative Commons License 2015.02.20 0 1 109315

Rettentő baráti.

Melyik megyében főzetted?

Előzmény: Laccci82 (109313)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.20 0 1 109314

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (109304)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 109313

Tényleg semmi + kiadás.

 

Azt mondod ez még baráti ár is volt???

 

Úgy hallottam januárban 30-an mondták vissza a főzést, mert mindenki azt gondolta csak március 1- től lép hatályba az adózás.

 

Én meg nem szeretek p....t csinálni a számból.:-)))

 

A cukorról csak annyit, hogy a cefre feles volt apósommal, aztán még így is alig tudtam meggyőzni, hogy ennyi is bőven elég bele.

 

"Fiam csak tegyed-tegyed jó lesz nekem így is" - apóspajtás szerint:-)))

 

Ave: L

 

 

 

 

 

Előzmény: snapszmester (109305)
schankox Creative Commons License 2015.02.19 0 1 109312

Nekem 30 literes keverős DES van, masszív darabnak tűnik, eddig jól szuperál. Ajánlani merném. Mivel itthon vettem, a behozatalról nem tudok nyilatkozni.

Előzmény: vogas (109307)
nebamun Creative Commons License 2015.02.19 0 1 109311

Nekem is DES van, a 30 literes, szeretem nagyon, de idehaza vettem, így sajnos a behozataláról nem tudok semmit.

Előzmény: vogas (109307)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 1 109310

30 éve Des  főzőt használok. Sosem akartam jobbat!A kérdésed további részéről tájékoztatlak, ha megadod a hozzáférhetőségedet!

Előzmény: vogas (109307)
crosspisti Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109309

Köszönöm az információt, sikerült a képet megfelelő nagyságúra beállítani.

Előzmény: comad2 (109279)
Szomjas cápa Creative Commons License 2015.02.19 0 1 109308

Én is aláírom. Saját téli almáim cukormentesen évjárattól függően eddig 7,5 - 9,0 liter/ 100 liter 50% v/v-t adtak. Természetesen a cukron kívül mindent megadtam neki. Szerintem sem érdemes ennyire felcukrozni az amúgy sem aromabomba téli almákat. Inkább legyen kevesebb, de jobb. Ízre nekem a nyári alma jobban pálinkája bejött. (Eddig összesen egy alkalommal.)

Előzmény: Tucso69 (109306)
vogas Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109307

Van aki tud valamit a DES pálinkafőzőkről, és a határon történő áthozatallal is tisztában van

 

Tucso69 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109306

17,5 kiló cukorból lesz kb ennyi liter 50%-os alkohol. Elég sokat raktál bele, ezért ne is várj karakteres pálinkát. Tulajdonképpen felhígítottad vodkával.

Előzmény: Laccci82 (109302)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.19 0 1 109305

Visszavonom a kajánkodást, részvétem a kollégának.

563 forintból még lejön 27%áfa és a tüzelő. 

"Add istenem hogy soha ne legyek ilyen éhes" Mondta a gazda miután enni adott a kakasnak.

Tényleg nem volt semmi + kiadásod?

Előzmény: Laccci82 (109300)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109304

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (109269)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109303

Megjöttem:-)))

 

A kihozatalra gondoltam, egy kicsit sok.

 

A főzési díjjal és adóval nem tudok mit tenni ennyi.

 

A végtermék elmegy (az alapanyaghoz képest).

 

Ajándék almának ne nézd a minőségét:-)))

(tényleg nagyon gyenge volt a cefre)

 

Ave: L

 

 

Előzmény: snapszmester (109298)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109302

Nincs semmi probléma csak "kicsit" sokallom!

 

Előzmény: Tucso69 (109297)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109301

Hát ez az , hogy inkább sokallom!!!

Előzmény: barkócza (109271)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 109300

Hali!

 

Természetesen bérfőzettem!

 

835ft az adó + 565ft főzési díj = 1400ft

 

Az alma gratis volt.

Előzmény: murasake (109268)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109299

eZ CSODA SZÉP

Előzmény: sutto (109290)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.18 0 1 109298

Hamar eltűntél, nem derült ki mi az ami nem teszik. Sok pálinkát kaptál vagy keveset?

Sokallod az árát vagy kevesled? Milyen lett, jó vagy rossz?

Az alszesz 34%-os volt.

 

Előzmény: Laccci82 (109267)
Tucso69 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109297

Nem értem mi a probléma?

Leveszed a cukrot, kijön 8,7L / mázsa.

Mondjuk nem értem minek raktál ennyi cukrot bele, illetve egy okból...

Előzmény: Laccci82 (109267)
Tucso69 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109296

Annyi üzlet van a belvárosban, nem hiszem, hogy nem találni egy jó főzdét! :-))))))

Előzmény: Babar66 (109295)
Babar66 Creative Commons License 2015.02.18 0 1 109295

Szerintem nem teljesen "off" a téma, mert kevés embernek adatik meg, hogy néhány kilométeren belül elfogadható minőséget produkáló főzdét találjon, ahol csak hetekben és nem hónapokban számolják az előjegyzést. Mivel én sem tartoztam azon kevesek közé, ezért ez is erősen motivált annak idején, hogy otthon próbálkozzunk valami iható lét nyerni a gyümölcsből.

Üdv.

Előzmény: Szomjas cápa (109261)
zsorsz Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109294

Gyönyörű,gyümölcsfákban otthon vagyok,minden elismerésem.

Előzmény: sutto (109290)
sutto Creative Commons License 2015.02.18 0 1 109293

Az volt igen, sajnos kiöregedett már, egy része kivágásra kerül már, betegség, stb miatt..

Előzmény: Tucso69 (109292)
Tucso69 Creative Commons License 2015.02.18 0 1 109292

Ez aztán intenzív!

Előzmény: sutto (109290)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109291

Büszke lehetsz rá! Csodaszép!!

Előzmény: sutto (109290)
sutto Creative Commons License 2015.02.18 0 3 109290

Előzmény: zsorsz (109289)
zsorsz Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109289

Irigyellek,szép lehet,főleg tavaszi virágzásban:)

Előzmény: sutto (109288)
sutto Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109288

Golden, Jonagold, Jonagored, Idared

Előzmény: zsorsz (109286)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109287

Szilva! Írtam neked magánban levelet!

zsorsz Creative Commons License 2015.02.18 0 0 109286

400 almafa,az már valami,és milyen fajták?..mert a 16 brix az azért nem rossz,mifelénk(Esztergom környéke)a jonagold 17 is volt.

Előzmény: sutto (109284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!