Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nekem 30 literes keverős DES van, masszív darabnak tűnik, eddig jól szuperál. Ajánlani merném. Mivel itthon vettem, a behozatalról nem tudok nyilatkozni.
Én is aláírom. Saját téli almáim cukormentesen évjárattól függően eddig 7,5 - 9,0 liter/ 100 liter 50% v/v-t adtak. Természetesen a cukron kívül mindent megadtam neki. Szerintem sem érdemes ennyire felcukrozni az amúgy sem aromabomba téli almákat. Inkább legyen kevesebb, de jobb. Ízre nekem a nyári alma jobban pálinkája bejött. (Eddig összesen egy alkalommal.)
17,5 kiló cukorból lesz kb ennyi liter 50%-os alkohol. Elég sokat raktál bele, ezért ne is várj karakteres pálinkát. Tulajdonképpen felhígítottad vodkával.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szerintem nem teljesen "off" a téma, mert kevés embernek adatik meg, hogy néhány kilométeren belül elfogadható minőséget produkáló főzdét találjon, ahol csak hetekben és nem hónapokban számolják az előjegyzést. Mivel én sem tartoztam azon kevesek közé, ezért ez is erősen motivált annak idején, hogy otthon próbálkozzunk valami iható lét nyerni a gyümölcsből.