Ez akkora baromság!!!! Kell mezőgazdasági gépkezelői vizsga adott gép típusra. Egy zöld könyv. Pl. mtz erőgép 80Le-ig. A traktorral meg olyan munkát csinálsz amit akarsz. De tudtommal ez csak azoknak kell aki vállalkozásban dolgozik vagyis szolgáltat. Vagy pedig alkalmazott.
üdv! a napokban szántogattam, frankón működik a hidraulika, nem is akadozik, a tömítés is a helyén van(még). Azt hallottam, hogy elvileg már csak szántás vizsgával lehetne szántani, meg minden munkagéphez kellene külön tipusvizsga, ez valóban így van? Ti mit tudtok erről?
Ez a kép már itt volt a fórumba és innen vettem ki a méréshez is.
Lényeg az, hogy a fordulatszámmérő hibával kapcsolatban megmértem a dugó bemeneteit és a 8.-asba semmi áram nem volt. A 3-asba és a 9-esbe volt. A többibe vagy nem volt vagy nagyon elenyésző. Éredekes, hogy a 9-esbe csak 7,5 volt. Ha ez lenne a hiba akkor miért ugrál még össze vissza a fordulatszámmérő, ha innen kap áramot akkor meg se kéne mozdulnia.
Tanácsot kérnék Tőletek olyan problémában, hogy a 80 - asom főleg talajmunka közben eléggé fújja az enyhén kékes színű kartergőzt és ilyenkor egy kis mértékben olajfogyasztás is van. A kipufogója tiszta, azaz ott látható mennyiségű olaj nem megy ki. Ti mire gyanakodtok? Egy hüvelyezés segíthetne a dolgon? Vagy a hengerfejben, a szelepvezetők környékén is lehetne a hibát keresni?
Az a jelzőlámpa az orbithoz való ahogy írtad, valszeg vagy kicsi a nyomás, vagy kevés olaj van tartályban ezért jelez be időnként. De ha ezt már ellenőrizted akkor nem lehet... Ha ráadod a gyújtást akkor világítania kell és ha beindítod a motort akkor muszáj elaludnia... Akkor ott valami gond van