Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2015.02.24 0 1 109405

Így nem, de ha összedugod...:-)

Előzmény: kornel8 (109403)
Tucso69 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 109404

Miért nem jó így? A gőz hőmérsékletét akarod mérni nem?

Előzmény: kornel8 (109403)
kornel8 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 109403

Sziasztok. Látom most egy kis pangás van, ezért bedobok egy képet. :) A képen az üstfedőből kijövő páracső és azért raktam mellé a hőmérőt, mert így ebben a formában nem sok értelme van a hőmérőnek. Jól gondolom? Mármint vágjak ki a csőből kb. 10 cm-t és forrasszam újra össze?

Előre is köszi.

üdv

 

Tan-csi Creative Commons License 2015.02.24 0 0 109402

Benne vagyok! :))

 

Előzmény: Babar66 (109399)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 109401

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (109395)
Babar66 Creative Commons License 2015.02.23 0 1 109400

Bár Sörös receptjét nem ismerem, de szerintem a miénktől sem csak a fantáziánk fog " szárnyalni"...    :))))

Előzmény: Babar66 (109399)
Babar66 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 109399

No, várj csak (...nu pagagyí...) míg haza jutok!  Majd főzünk neked Tancsiéknál valamit!  (Csak rá ne szokj!)    :))))   

Előzmény: szilvakukc (109398)
szilvakukc Creative Commons License 2015.02.23 0 1 109398

Kábé egy hete van így, má el is felejtetted? Nagyon ott lehet az a sör, küldhetné belőle nekem is.:DDDD

Előzmény: sörös100 (109396)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.23 0 0 109397

Nem tudom, de  ha akarod töröllek és kezd előről. Kell a bejelentkezési neved.

Előzmény: sörös100 (109396)
sörös100 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 109396

Tiszteletem  Mester .

 

 

A régi jelszavamat elfelejtettem nem tudok másikat kérni mi lehet az oka ?

Előzmény: snapszmester (109390)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.23 -1 0 109395

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (109344)
stapika Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109394

+2 óra villanykapcsolásig.:-D

Előzmény: TINTUS (109393)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109393

Úgy naggyából a regisztráció ideje....mennyi is ..... ja 30 másodperc. Ügyi voltam. 

Előzmény: TINTUS (109392)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109392

Na most már nem bujkálhatsz , mindent látok :)))))

Előzmény: snapszmester (109390)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109391

Ezért nem értettem de akkor megnézem regivel.

Előzmény: snapszmester (109390)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109390

De most komolyan, ha csak ennyi lenne minek kellene regisztrálni?

Előzmény: TINTUS (109389)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109389

De most tényleg van még valami más is Mester ??

Előzmény: snapszmester (109388)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109388

Ezt vegyem sértésnek? :-)

Előzmény: TINTUS (109387)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109387

Hát nem tudom mit lehetne még látni.

Olvasom a "Gyakorlati pálinkafőzést",  a "félelmeinket " a "vendégkönyvet"  van még valami más is??

Előzmény: snapszmester (109386)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109386

Husom, akkor te még nem láttál semmit. Regisztálj ha látni akarsz.

Előzmény: TINTUS (109385)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109385

Én nem tudom mi a problémátok én a reggeli linkes snapszira rákattintok és beléphetek se bejelentkezni se regizni nem kell.

foxrudi Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109384

Igen,csak én a Borzagról (gyalogbodza)írtam.:-)

 Nem ugyan az.

Előzmény: janika.p (109383)
janika.p Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109383

A fekete bodza számomra is értékes mivel az egyik alapanyaga a sambuca-nak tudom hogy pálinka fórum de akinek van kedve kísérletezni próbálja ki nagyon finom magában és koktélokhoz is kiváló.Én Törköly pálinkából készítettem mégpedig ugy hogy a lefinomított törköly párlathoz ami 1L 70%-hoz raktam 50g csillagánizs 50g ánizst 50g feketebodzát (a virága megszáritva nem a fekete bogyója) és egy citrom héjat 4 napig ázott a szeszbe utána lepároltam 750 ml-ig gyüjtöttem nagyon finom :)

Előzmény: foxrudi (109379)
foxrudi Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109382

Tulajdonképpen a szőlő cefrézési modulját kövesd.

  A leszedett növényt vízbe  tesszük(mossuk),majd megszabadulunk szártól,kocsánytól,és csak a bogyót használjuk fel.

víz mindenképpen kell hozzá,mert elég maszlagos zúzáskor.Pektin bontás, élesztő,és savszint beállítás.

  Érdemes legalább egy 100-as hordóval gyűjteni,mivel nem a nagy hozamáról híres.Ha mégis úgy gondolod adsz hozzá "serkentőt",3kg a 100l-hez meg sem kottyan,annyira aromás.

Az esetlegesen benne maradt szárdarabokat a fúrószáras megoldás igen jól összeszedi.

Előzmény: berczes (109381)
berczes Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109381

Szia! Kérlek írd le röviden, hogy a cefrét hogyan készítetted belőle! Előre is kösz! Ja és egészségedre!

Előzmény: foxrudi (109379)
Bucynus Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109380

Jó kis progi, ezzel kóstolgatás közben is lehet számolni. :)

Előzmény: barkócza (109377)
foxrudi Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109379

       Ahogy Nógrádban nevezik a gyalogbodzát!S hogy itt mennyire elterjedt?Szinte nincsen hely a hegyek völgyek lankáin,útjai mellett hogy ne akadnánk bele,ebbe az aromabombás 

  Különlegességbe.

   " A borzag: Sambucus Ebulum L., vagyis a földi bodza népies és önálló neve Nógrád megye magyarjai között ( Pallas Nagylexikon). Más forrás szerint: a földi Bodza, borzag vagy gyalog-bodza (S. Ebulum L.; Ebulum humite (Garcke) kb. méteres karó 5-9 levélkés levelekkel, hármas elágazása sátorral és piros virággal, mely júniustól augusztusig nyílik. Fekete bogyóját vörös levéért szedik.(Kertészeti Lexikon). 

   Estére iszom egy stameszt mindenki egészségére!!:-)

rézműves1 Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109378

...ezek, amiket itt lehet olvasni, nyugodtan mondhatjuk, hogy alapvetések...ha ezeket betartja mindenki, akkor a pálinka, mint nemzeti italunk, tényleg méltó helyre kerülhet...

Előzmény: snapszmester (109374)
barkócza Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109377

Föltettem a data-ra:

 

http://data.hu/get/8528313/szeszhigitas.zip

 

Szóval újra: ez egy jelszóval védett zip,a jelszó zugfozo. Egy eygszerű.közvetlenül futtatható programot tartalmaz, benne van a fokoló hőmérséklet-korrekciója, meg higítás, különböző esetekre.

barkócza Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109376

Megpróbálom a data-t, a dropboxot nem nagyon szeretem.

Előzmény: Bucynus (109375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!