Mikor megy a pirosig ? (fokozat???, fordulatszám ???)
Amikor megvettem a GT-t olyan volt a szelep beállítása, hogy padlógáznál a piros fölé ugrott a mutató (most a nyomást nem irom ide, mert mások megköveznének!!!) és ki akart ugrani alólam a kocsi. Azóta visszavettem a nyomásból egy kicsikét úgy 80%-ra, de azt tartósan képes produkálni (nem csak 10sec-re)
Nekem már vagy 2500-nál van overboost, egészen addig, amíg nyomom a gázt :)))) (tudod - nálam nem az overboost szelep vezérli a turbónyomást, hanem az a guszta manuális-réz-kütyü:)))))
Ez az oldalirányjelző kéremszépen egyenesen németországból a B&W-től jött és kb 6-7000 kemény forintomba került ! Elég drága volt úgyhogy, ha egyszer eladom a gépet, biztos, hogy ezt kiveszem belőle :)
Moricz !
Tévedsz ! Nagyon-nagyon ritkán szoktam padlózni a gépet ! Általában megeléxem a 3/4-es pedállenyomással - az is eléggé büntet :))) Most sem tettem másképp :))) Inkább a fékbe kellett néha igen-igen erőteljesen belelépnem, amikor a városban valami hülye kikanyarodott elém a főútra mert nem vette észre, hogy 150km/h-val jövök =:D
Ma egy Mitsubishi-nek tartottam bemutatót arról, hogy mire képes a jó öreg PGT :)
Munkába jövet nyomtam neki rendesen (szokás szerint késésben voltam) és ez a Micu meg jött utánam mint a barom (valami nagyobb kombi volt).
De minden igyekezete hiábavaló volt nemhogy megelőzni nem tudott, de az egyenesekben rendesen elmentem előle :))) (ez nekem nem kunszt)
Persze a GT felirat nincs fönn hátul és még mindig a 165-ös téligumival + fekete fémfelnivel járok (optikailag nem épp egy orgazmus :)
A sofőr szerintem még mindig azon gondolkodik, hogy egy ilyen kis görcs puntó, hogy a francba tudta ennyire otthagyni .... hacsak nem hallott a Punto GT varázslatos világáról :))))))
Ja... leült... Attiska már nem Punto tulaj... én meg mostanában mérhetetlenül lusta vagyok... (tél végi punnyadtság)
De azért történik ám valami... Elkészült a középkonzolom és az oldalsó légbeömlőim színre-fényezése... amint kész a fénykép, fölrakom ! (ezüst- metál:)
Tegnap elvittem, megneztek, azt mondtak, hogy a hatso dob total le volt gyilkolva, a fekpofa is gallyra ment. (Azt mar csak egy kollegam mondta, hogy valszeg behuzott kezifekkel jart egy kicsit az elozo tulaj). Kicsereltek, ratettek fekpadra, ott jo volt. Hetfon viszem vizsgara, akkor kiderul, hogy a Mozaik u.nak is jo-e.
Létezhet ilyen, mégpedig akkor, ha pl. szorul a munkahenger! Biztos, hogy hidraulikus gondja van, mert a kéziféked jó.
Ilyenkor egyébként előfordulhat, hogy eső után, vagy párás időben a dobfék egy kicsit "benedvesedik" és akkor tud produkálni akár 47 % eltérést is. Ezt úgy lehet megnézni, hogy 2x, 3x vagy 4x megfékezi és folyamatosan javuló tendenciát mutat a fék. Nem tudom a tiédet hányszor fékezték meg.
SPL!
Az enyém 1.2 16V, de tök így működik a vízhőmérőm!
Szvsz az óra felső része azért van, hogy még feltűnöbb legyen, ha valami oknál fogva melegszik a vized.
A GT-knél ugyanez a helyzet ! Normális hőfoknak kb az 1/3 műszerállás felel meg. A ventillátor kb 2/3-nál indul. Az 1/2-et pedig (pláne ilyen időben) csak akkor éri el, ha jól megpörgetem és utána beállok vele egy sorompóhoz alapjáratra :)
Az érdekelne, hogy a vízhőmérsékletmérő hogyan jelez, ha pl üzemmeleg, vagy amikor beindul a venti. Nekem a normál üzem a negyed osztásnál van, a venti pedig a felénél indul el. Ez szerintem nem normális dolog, akkor minek a felső fél rész??? Addig soha nem ment fel.... Mi lehet a gond? Rossz a gombó??
Tegnap vittem vizsgaztatni a kocsit (55s, 99 januari) es megbukott! :-(( A jobb hatso fek nem tul jo, a jobb es baj kozotti kulonbseg 47%. A dolog erdekessege, hogy a kezifek hiperjo volt. Letezik ilyen? A faszi a munkahengert emlegette, de szerintem az nem tud ilyet csinalni. Mit tudtok errol? Gyanus, hogy epp rossz kedvuk volt (Mozaik u.).
Holnap reggel viszem az obudai FIAThoz megnezetni, nagyon kivancsi vagyok.