Keresés

Részletes keresés

bonsay Creative Commons License 1999.05.10 0 0 11
Kedves Dorka!

Bár lányismerőseimnek/barátnőimnek legtöbbször nem tetszettek az Alien-filmek, úgy tudom, hogy pl. az USA-ban nagy kedvence a hölgyeknek a sorozat. Talán SW miatt, aki nem sikoltozik, nem esik pánikba, nem csinál egetverő baromságokat, és főleg nem hal meg -kivéve a 3. rész!!- ezekben a horror(szerű!) filmekben. Jó példakép a gyengébb nemnek! (gyengébb???? :-)) )
Szóval örülök, hogy te is rajongó vagy!!
Amikor a negyedik részben Winonát lelőtték, kezdtem magam jól érezni - :-)) -, de sajnos a forgatókönyvíró "visszahozta" a vászonra.

bonsay

Előzmény: dorka70 (8)
bonsay Creative Commons License 1999.05.10 0 0 10
Tripletheader:

Hát az Aliens vs. Predator-ra én is nagyon kíváncsi lennék!!!

bonsay

Előzmény: Tripletheader (7)
bonsay Creative Commons License 1999.05.10 0 0 9
The Dark One:

SW nélkül a negyedik rész nagyon-nagyon nem tetszett volna! ilyen az a jelenet, amikor megtalálják az egyetlen (még) élő donort, akinek fogalma sincs a történésekről, és párbeszéde Ripleyvel így fejeződik be:
"-...és maga meg ki?
-Én a szörny anyja vagyok!"
Ez nagyon rulez volt számomra. Na meg az is, amikor lecsöppent egy csepp vére, és kifúrta a padlót! Végig nem tudja az ember, hogy kivel is van a nő; az Alienekkel, vagy az emberekkel. Szerintem bármilyen mozi-filmsorozatot is nézünk, mint negyedik rész veri az összes többi 4. folytatást!

bonsay

Előzmény: The Dark One (6)
dorka70 Creative Commons License 1999.05.10 0 0 8
Kedves bonsay !

Örömmel tapasztaltam, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit érdekelnek az ilyen filmek, kiváltképpen az ALIEN mint olyan. Sigourney szerintem az utóbbi évek egyik legtehetségesebb színésznője, aki 1.osztályú alakítást nyújtott valamennyi részben. Az 1. rész már 20 éves is elmúlt, mégis megirigyelhetné 1-2 mai "szuperfilm-készítő" eme antik műremeket. Szerintem az 1. és a 2. rész 10-10 pontos, a 3. kb. 6 pontot éredemel, a 4. meg egyszerűen nevetséges. Szegény Winona valóban annyira illik a filmbe, mint sumoharcos a Savaria táncversenyre.

Egyelőre ennyi.

Tripletheader Creative Commons License 1999.05.10 0 0 7
A kedvenceim egyike. A Scott-alap zsenialis, a film ezt nem eri el, de alapmunek tekintheto. A 2 inkabb akciofilm es horror, a 3-nal pedig egyszeruen szar a konyv. :(
Szerintem nagyon jot tett, hogy mind a 4 reszt mas rendezte (meg asszem mas is irta), minden rendezo tudott ujat vinni a dologba. A 4 nekem nagyon bejott, egyszeruen volt hangulata. A sci-fi tortenetekrol meg nem szeretek vitatkozni, mivel teljesen felmerhetetlen, hogy 500 ev mulva mibol klonozzak majd az embert.
Ha lesz 5, megint uj rendezovel, akkor azt is erdemes megnezni.
Szulettek roppantul kellemes adaptaciok, amik kimondottan megfilmesitesre varnak es tuti nyerok (pl.ALIEN vs. PREDATOR sorozat, IQ semmi, de akcio az van boven, nagyon rulz! )
The Dark One Creative Commons License 1999.05.10 0 0 6

Milyen volt mar a kosarlabdas jelenet. Mekkora vadallat mar ez a csaj!?!?!
Vagy a legvegen, amikor vmi ilyesmit mond a foldet latvan, hogy "I'm an Alien here, too..."
De nem kicsit rohogtem szagminta-tolvajkulcskeszletet latvan se...ezek az apro poenok ugy beleepulnek a filmbe, hogy nem teszik tonkre.
Mondjuk az Alien-anya kivitelezeset elegge gyatranak tartom, annak ellenere imho fantasztikus otlet.
Előzmény: bonsay (5)
bonsay Creative Commons License 1999.05.09 0 0 5
Köszönöm a hozzászólásokat!

Az én véleményem leginkább The Dark One-éval egyezik, de szerintem nem lehet összehasonlítani az első és második részt, mert két teljesen más stílust képviselnek. Az 1 az egy műfajt teremtő sci-fi-horror-thriller keverék (a nyolcvanas-kilencvenes évek fantasztikus filmjeinek nagyon-nagy százaléka lopott és még mindíg is lop tőle), a 2 viszont egy sci-fi-akció-horror (szintén egy teljesen új műfaj). A 3, ha csak ez a rész készült volna el, jó film lett volna, de összehasonlítva a többivel szerintem nem állja a versenyt.
Sigourney Weaver viszont véleményem szerint szinte Oscar-díjas alakítást nyújt a 4-ben, de mindenesetre lejátssza a színről a többi színészt, az alienekről nem is beszélve!!! :-)))))

bonsay

kiscsillag Creative Commons License 1999.05.09 0 0 4
Légy üdvözölve, topicgazda! :)

Hát sszóval, szerintem a Ridley Scott-féle epizód kifejezetten gyermeteg volt. Cameron izgalmas, akciódús folytatást gyártott, de hiányzott belőle a lélek. Fincher harmadikja ellenben maga a kifinomult tökély, lélektani, emberi dráma, nem csak "szörnyhasé" (+ Elliot Goldenthal-zene rulz!!!). A negyedikről meg nem tudom eldönteni, hogy mennyire tetszett. Kicsit túl sok szörny és túl sok kalóz volt benne, Winona Ryder meg egyszerűen nem odavaló.

Kedvenc jelenet: a 3. részben a két halott elégetése, miközben a kutyából előbukkan az újszülött Alien. Csúcs!

Előzmény: bonsay (-)
The Dark One Creative Commons License 1999.05.08 0 0 3
Hat ez furcsa.
Nekem a 2 a kedvencem, de nagyon szeretem az 1-et meg a 4-et is. A 3-as van imho a legjobban elbaszva.
A 4-be mi nem tetszik, marha ezt a kolonozasos bulit "elfelejtjuk"?
Gonoszpók Creative Commons License 1999.05.08 0 0 2
Hi !

Nekem pedig azért csak az elsö része tetszett mert a folytatásban
voltak kamu dolgok.....pl : sarkig kitárt zsilipkapu amin csak úgy sivitottki a
levegö...és a föhösnö pedig egy trikóban flangált....
Kicsit hülyének nézték a nézöket..... de azért jó volt... :-))

KillerJack Creative Commons License 1999.05.08 0 0 1
hali,

szerintem sokak meglincselnek a véleményemért, de nekem az első rész nem teccett. Túl olyan psicho vagy mi volt. A 2. és a 3. már annál inkább. A 4. meg csak gyatra folytatás, de azért voltak benne jó ötletek (pl. a klónozás)

Hellhammer Creative Commons License 1999.05.08 0 0 0
Nekem az Alien 2 tetszett a legjobban, ott megfelelő mennyiségű akció, alien, katona, stb. volt. :-) Az Alien 3-4-ről szeritnem beszélni sem érdemes. Az 1. rész viszont talán a leghátborzongatóbb mind közül.
4. rész szerintem egy borzadály. Ripley hadnagyot újraklónozzák x év után 3 csepp vérből, és kis baleset miatt félig alien lesz... suxx
bonsay Creative Commons License 1999.05.08 0 0 topiknyitó
Helló mindenki!

A kedvenc science-fiction sorozatomról szeretnék véleményeket tőletek, ki miért szereti (ha szereti), melyik a kedvence a három film közül, mik a kedvenc jelenetei, melyiknek tetszik a legjobban a zenéje, a szereplők játéka az egyes filmekben, a forgatókönyvek (és esetleges hiányosságaik) és végül, de nem utolsó sorban hogyan hatott rá ez az egész jelenség.
Véleményeiteket várom!! :-)

bonsay
U.i.: üdvözlet kiscsillagnak! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!