Sziasztok, szervíz szerint kormányművem kopog, én is arra gyanakszom, mert minden más rendben. Gyakori hiba ez, meddig lehet vajon ezzel még járni biztonságosan? Nem kúszik, nincs holtjáték stb. csak enyhe kotyogás rossz úton, hirtelenebb útegyenetlenségeknél, kormánykeréken is érezni. Illetve szerintetek időben mennyi ezt kicseréni szakembernek?
Megkergült, de annyira nem is zavar, így is követhető a 10.000-es periódus.
Viszont:
Annyira mozgatott ez a turbós dolog, hogy ma én is ránéztem tüzetesebben az enyémre, gondolván, hogy a futásteljesítmény alapján lassan nálam is időszerű lehet a dolog az odafigyeléstől függetlenül, ahogy Te is írtad lentebb. (179000Km)
Sajnos nálam is haldokló félben a turbó, kezdi kiverni az olajat a motortérbe. Körülötte már egész jól összepiszkolt mindent. Olajat ellenőriztem de nívón nem látszik hiány, illetve az öndiag is Ok-ra titulálja mindíg a szintet. Az viszont már feltűnt a korábbi olajcserénél is (2 hónappal ezelőtt), hogy nem jött le 5 liternyi olaj. Akkor még eszembe sem jutott, hogy a turbó lehet a végstádiumos.
Ahogy informákódok, inkább BP-n lenne igazán jó szaki aki fel tudná nekem újítani, itt vidéken (Komárom) vagy a környéken lövésem sincs kire lehetne rábízni.
Na most felmerült az ötlet a turbok.hu oldalt nézegetve, hogy lehet eleve felújított turbót kellene vennem, ezzel is kikerülve az utazgatást, autó kiesést stb..
2007 Grand Renault Scenicünkön előző évben a kilométer óra paneljét egy elektromos hiba miatt kicserélték, amin az össz km óra állás azonban kevesebb volt mint az eredetin kb 30.000 km el.
Szeretném, az eredeti km óra állapotra úgymond előre tekerni az órát :-) az a most kb 120.e km mutat, de szeretném, hogy a valósat kb 150e mutasson. (megvan pontosan hogy mennyi volt a különbség).
Ki tud ilyenben segíteni Budapesten?
Most májusban még műszaki vizsgáztatnom kell a kocsit és ez előtt szeretném ezt megcsinálni.
Sziasztok! Szeretnék kérni egy pici segítséget. Tudja valaki hogy Scenic 2007 évj. 2.0DCI autómatában hogyan kell a service lámpát eltüntetni??? Előre is köszönöm a tippeket. Titi
Végig olvastam mindent, az elvet értem, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy esetleg mit von még maga után egy turbófelújítás mozzanatai.
Amúgy nézem az enyémet azóta, de nem találok jelet arra, hogy a turbó lenne a ludas. illetve még nincs meg honnan a teknő alján az "olajjégcsap kezdeméynek"
Nálam olaj 9000-nként, csak a sajátjával, pályáztam, ezután 20-30mp-et mindíg hül a motor, de ezt már annyira megszoktam, hogy ha nem pályázok is megszokásból hűttöm kicsit. Illetve indulás előtt én mindíg járatom 1-2 percet a nap első indulásával.
Ha a turbó csapágyát, szimeringet cserélném, mondjuk pusztán megelőzés céljából, elegendő ezeket cserélnem vagy nagyobb beavatkozást igényel a dolog?
szelepszáron nincs sok mindent magyarázni felül olaj van ha kemény kopott a gumi be jut melette az olaj a levegővel és elég ez a kék füst hátul
gyűrű ugyan ez hengerfalon ottmarad az olaj -kell maradnia normál esetben is- a kelleténél több és elég szintén kékes füst hátul
a turbónál a csapágy olajban fut ha a szimering már nem zár rendesen az olaj átjuthat a szívótérbe onnan a Intercoolerbe ott jó esetben kicsapódik, rossz esetben vagy ha már sok van az IC-be felkapja és mivel elég ezért hiába veszi el az ember a gázt a motor addig forog amíg van olaj az olajteknőbe,
Erre az is rá tud segíteni ha a levegőszűrő már eltömődött a turbina viszont mint a pórszívó valahonnan valamit szívni akar
megelőzni jó olaj, időben csere, turbó visszahűtése erőltetés vagy nagyobb tempó után.
Az utóbbi két lehetőség lehetséges okairól írnál esetleg bővebben, ha megkérlek?
Főleg a turbó felkaptós téma érdekel. Mitől lehet, miként orvosolható, előzhető meg?
Azért érdekes számomra mert a félsz mindíg bennem van sajnos.
A legutóbbi olajcserekor feltűnt, hogy miutáén a koptatót leszedtem, allul a teknőn elenyészve ugyan de olaj cseppek kezdtek el körvonalazódni, és nem tudtam hova tenni a dolgok. Csavar jól meg lett húzva előtte is, illetve fellülről nézve nem mondanám olajosnak a motorteret.
-a földre ezt látod már ha nem a deklin marad de azért 3 liter az nem marad ott
-a hengerbe és elég szelepszár vagy gyűrű ez meg füstöl azért 1000Km/l -nél
-a turbón keresztül az intercoolerbe na ez amíg elfér az alján ott marad de ha elindul akkor amíg nem fogy el az olaj vagy nem fullasztod le pörögni fog amennyivel csak bír
Némi tanácsra lenne szükségem.2016 novemberben került hozzánk a Scenic 1,5 dci 7 személyes drágaság.Ebben a hónapban rönó spec szerelő kicserélte a vezérlés ,meg a hajtókarcsapágyakat.Azóta nem volt semmi jele ,semmi hibaüzenete a kocsinak.Május 1 én elmentünk 1 kirándulásra és a Cseszneki szerpentinen bejelzett a drága,hogy olaj szint alacsony!!!! Zircen 3 liter igen 3 liter olajat döntöttem bele a kuton.Gondolom ez nem normális dolog kb 3000 km alatt ennyit kicsipkedjen úgy,hogy minden inditáskor OIL Level ok megjelenik!!!?Ma reggel ezzel örvendeztette meg a feleségemet : Check Injection + service lámpa.
A héten elvisszük a szakihoz aki előtte operálta,de nem szeretnénk kukán ott állni,mert nem értem miről beszél és felesleges dolgokat ne kelljen kicserélni.Mi lehet itt a hiba ?
Mint azt korábban írtam, hamarosan vezérlés és hb szíj csere lesz mert elvileg múlthéten megadta magát a vízpumpa és folydogált a vizem.
Megvettem mindent, várom a szerelőt, hogy ráérjen.
A vicc az, hogy akkor feltöltöttem az elfolyt mennyiséget, és azóta meg méf csak nem is csepeg. Nem fogy a víz. Amikor észre vettük szinte csorgott, azóta meg semmi. Nem értem én ezt..
Szerelő alánézett és látható volt, hogy a pumpa felől folyik. Na most akkor mi lehet, vagy mi nem lehet? :)
Más:
Ma megnéztem egy Megane CC-t, 2.0 T-s kivitelt... Hát, ha beférne hátra a gyerkőc nem gondolkodnék, hogy bevállaljam..:)
Tudnátok segíteni abban,hogy hol lehet kártyát másoltatni és hogy mennyibe kerül? 1 kártyám van az autómhoz és az is kedz meghülyülni. Bezárja és ki is nyitja a kocsit,de bezáraz utan folyamatosan ujra bejzárja magát...ilyenkor kivezsem az elemet(mert feleslegesen zarogatja magát...)
Kinéztem magamnak egy 2005 gyártású Scenicet, jó hír,hogy helyben van,nem kell utazgatni érte (aztán vagy tetszik vagy nem),viszont "csak" 86 lóerős a gép.
Tapasztalatok ?,nem lesz ez kicsit kevés a kaszni mozgatásához,nincs verseny hangulatom,csak szeretek dinamikusan vezetni.
Amúgy ár -érték arány szvsz megfelelő,tetszik is a gép.
Tök fura már több mint egy órája jöttem haza az autóval és most az autó hátuljától ketyegő hangot vagy ilyen pattogó hangot hallok, de a kerék felől. Mindkét kerék felől hallani. Ennek lehet köze a kézifék hibához?
Régen, klubalapítás környékén volt itt valaki, aki ilyet tulajdonolt, és alázta azokat, akik úgy gondolták, letolnak egy ilyen Űrtehenet :) Szóval szerintem érdemes a kezdetektől nézelődni picit - még képet is tett fel róla, ütős
Üdv. Korábban irtam hogy ha kézzel húztam be a kéziféket akkor rakoncátlankodott. Most kicsit még rosszabb lett. Állandóan világit a p a háromszögbe illettve inditáskor sipol és ég a stop felirat. Pár perc múlva elalszik. Amugy inditáskor, meg leállításkor búg úgy hogy jó.
Arra gondoltam szerintem egyeztetek időpontot és elviszem vargamunkához. Esetleg még megnézzek előtte valamit?
Ja van mikor menetközbe fékezéskor általában kigyullad a stop felirat és akkor is sípol.
Hahura került fel egy szimpatikusnak tűnő darab, bár kép nincs még hozzá, de leírás alapján jónak tűnik.
Volt ma itt egy rokon, nekik volt már Grand Scenic 1.6, szerinte is szó nélkül vállalható... (halkan megjegyzem hogy most 2.0t vel satis, meg 3.5v6 escapce van nekik)
Sajnos nekem sem fog menni elől a trükk, mert az egyben flexi akármik vannak fent.
Akárhol nézem, sehol nem találok ilyen kivitelű csatlakozóval ellátott, legalábbis a nagy bevásárló központokban. Marad az autósbolt mert még a Bárdi is 13-ra hozza ki a Valeo-t, a gyárit meg 17-re.
Nekem mákom volt mert nem kellett az összes alulméretezett alkatrészt kicserélni, így nekem 12-be megállt a dolog, és még egy bőrkormányt is kaptam ajándékba. :) természetesen nem hagytam köszönet nélkül.
Ezért jöttem ide, nyilván van sok tapasztalat. Elképzelhető hogy racionálisabb választás lenne az 1.6.
Tényleg csak szárazon súly/köbcenti/lóerő arányt figyelembe véve nem tudom elképzelni hogy tartósan működik (kb ahogy a zafira méretű autókban az 1.4turbó motor tartósságáról sem vagyok meggyőzve).
Információgyűjtés fázisából túllépve a következő fázis, hogy ki is próbálom őket, az nyilván jobb képet fest, mint a papírforma.
2005 scenic II. 1.6 Authentic 1 hete inditáskor a műszerfal kijelzései az első felvillanás után teljesen elment, majd rövid idő után mégis visszatért. Elindultunk majd kis idő múlva megint elment menet közben, majd ismét működött. Másnap reggel ez ismétlődött. Harmadnap tökéletesen működött. Az óra ilyenkor lenulláz (más nem). Mi lehet a hiba? Minden más működése tökéletes.
lehet előzés se megy majd szemvillanás alatt, de gondolom 1-3 gyerköccel az ember már nem is a leggrízesebb előzésekre vadászik, 130-140-t pályán simán tartja mi kel több?
Tescoban vettem egy leólcsított lapátot, a hátsón próbáltam ki először. Gumi ki, az új belefűz és tökéletes. :)
Holnapra betárazok az elsőkre is, csak azt még ellenőrzöm, ha elállt az eső, hogy annak ilyen a sin kiépítése vagy eltérő. Ez így egy 300Ft-os művelet volt.
Ezt a fotót egy autókiállításon lőttem. Egy ford mustang hátulján volt. A szomszéd standon meg a vadiúj ignis... Volt humorérzéke a rendezőnek, aki a két kocsit egymás mellé állította. :-)
Köszönöm, az automatához nem ragaszkodok, nem volt soha még. TAlán az elején kérdeztem is, hogy szabad-e venni vele, mert ugye a magyar piac fél tőle mint a tűztől...
Inkább az autó méreteihez-súlyához érzem alulmotorizáltnak a sima 1.6b motort. Tényleg nagyon keveset használjuk, de mindenképp szükséges a méret.
Amúgy szerintem nincs annyi 2,0 benzines Grand, amiből válogatni is lehet.
Ha nem ragaszkodsz az automatához, akkor keresgélj az 1,6-osok között is. Próbálj ki néhányat, hasonlítgass. Ha teheted, vizsgáltasd át szervizben. És azt vegyed, ami a legjobb állapotban van.
Átfutottam 14 oldalnyi hozzászólást, amiben egy értelmes eszmefuttatás volt a 2literes motorral kapcsolatban, a többi ismétlés.
Továbbra is várnám a tapasztalatokat. Köszi.
Oh, ami még fontos, hogy főképp ovijáratról van szó, viszont ez a közös családi autó is. 1.6os látom jóval sűrűbb, de talán annyival problémásabb is. Érdemes lehet gondolkodni az 1.6ban, vagy inkább felejtsem el vegyes használat mellett? (évi 5-8e km 30-40%autópálya, normáldinamikus vezetés)
Több mint 10év kommentáradata kicsit sok. Fontosabbnak tűnő dolgokra rákeresetem, de négy karakter alatt nem működik a kereső vagyis már a "2.0" szűkítésnél bukik a dolog.
>A topic végigolvasása igen sok időt emésztene fel
egy szarul megválasztott autó pedig nagyon sok pénzt (és időt) emésztene fel.
megéri az időbefektetést a visszaolvasás, mert sokkal több infó van leírva (már talán itt nem is járó emberektől is), mint amennyit 2-3 ember konzerv válaszából megtudhatsz.
előtte vettem 712 féle kompatibilitású, mindenrejó Champion-t, mert az majd jó lesz.
(lóf..zt lett jó, buktam rajta 8e-t.)
megjegyzés:
ha valamelyik lapát egy jókora tenyérnyi folton nem töröl, akkor az nem a lapát baja, hanem a karok csapágyazását kell cserélni. leírás, videó visszakeresve található
3. gyermek tervezése, és egyéb okok miatt autócserében vagyok. Kinézett típus a Grand Scenic II 2.0 literes benzinmotorral.
Igyekeztem sokat olvasni a modellről, de viszonylag vegyesfelvágott amit találni róla. A topic végigolvasása igen sok időt emésztene fel, így kérlek benneteket írjátok meg mi az amire oda kell figyelni, van-e jellemző típushiba, szabad-e automatával venni a járgányt?
Esetleg volna valaki Bp-n,aki megmutatná közelebbről az autóját és mondana pár szót róla?Délpest csak hab lenne a tortán.Nem szeretnék kereskedésben vevőt játszani.
Igen abszolút semmi hang nem jön ki a műszerfalból. Már többször rajta is felejtettem a világítást emiatt. Mi a megoldás? Szakszervíz vagy elég egy ügyes autóvillamossági?
Üdv mindenkinek! Néhány napja vagyok boldog tulajdonosa egy 2008-as 2.0dci Monaco automata váltós csodának. Eddig első látásra szerelem, de van néhány apróság ami zavar. Irányjelzésnél nem kattog semmi de minden más működik (villogás, műszerfalon visszajelzés). Normális ez vagy valami hibádzik? Továbbá a biztonsági öv sem pípog ha nem vagyok bekötve csak a műszerfalon mutatja pirosan. A hangkürt sem működik. A vezetőoldalnál lévő biztosítéktáblában minden bizti jó.
igaz enyém 1,5dci és 6kézis, de a felső motorkitámasztó szakadás okozott hátramenetbe remegést, mármint ha mentem is vele mert ezt nálad most csak sejtem hogy nem már akkor kezdet remegni mikor odaváltottál de még nem indultál el.
érdemes ránézni a bakra
a váltó javításhoz inkább a megfelelő szakember megtalálása a probléma, de olcsónak se biztos, hogy olcsó
Üdvözlök mindenkit! A napokban készülök vásárolni egy Renault scenic 2-es 2.dci 6 fokozatú automata váltós autót. Az autó tökéletesen vált fel le nem rángat tényleg jó, viszont fura volt mikor megálltam és R-menetbe kapcsoltam vibráció lépett fel ami aztán kicsi gáz adásra enyhült majd előre menetbe megszűnt. A kérdésem az lenne hogy csak hideg volt a váltó , mert csak próba út volt vagy ennél többről van szó , esetleg ha javításra szorul milyen költségekkel jár? Válaszukat előre is köszönöm!
1.9 dci motor. Az utóbbi egy hónapban azt vettem észre, hogy kb 1300 km-en majdnem egy liter olajat megevett. A turbo jó, azt már néztük. Ötlete valakinek?
A Bárdi közel van, webshop szerint van is 3-4e ft-tól több fajta (a legdrágább Bosch is 10e alatt van), de egyik sem az elektromos kézifékhez való. Csak kicsit soknak találom a 40e Ft-ot a pár bowdenért, ha a sima 4e alatt már kapható. Ezért is kérdeztem, hogy tud-e valaki valami olcsóbb forrást.
Azt tudom, hogy ha nem jár a motor, akkor a kártyaolvasóban kell lennie a kártyának és gyújtásnak kell rajta lennie (hosszan nyomva a start gombot), akkor lehet a kéziféket vezérelni.
Köszi,elméletileg 170ezer van benne,magyarországi,privilege kivitelben.
Inkább városi használat van(munkába járás,bevásárlás),pont ezért szeretnék inkább benzinest,sok a rövid út.
A fogyasztás ára sem nyom sokat a latban,mert havi szinten kb 5-6 száz kilométert megyek vele. Kényelmes és üzembiztos legyen,mindenképp Scenicet szeretnék a "nagyságom" és derekam miatt.
Igazán nem akarlak győzködni, de 2,0 benzines GS használóként azt mondom, adhatnál egy esélyt annak a kétliteresnek.
Az 1,6 benzines nekünk se jött be annak idején, de a nagyobb motort nem bántuk meg. Lassan 8 éve lesz, hogy komoly gond és probléma nélkül nálunk van, kb 100 ezret tettünk bele és az autó egyik legjobb része éppen ez a 135 lovas szívómotor. Persze rengeteg múlik azon, mire használnád (mi szinte csak országúton járunk vele, város minimális) és főleg, hogy a kiszemelt konkrét példány milyen állapotban van. Ha az előélet ismeretlen, inkább vennék szemre azonos állapotban lévő benzinest, mint dízelt, mert előbbi a ridegtartást, rendszeres karbantartás (olajcsere) elmaradozását jobban képes tolerálni.
Ezt pont jókor írtad,épp a jövő héten indultam volna egy 2.0 benzinesért,de ezek után át kell hangolnom a vételi szándékom,mondjuk ez papíron 135 lovas,de nem hiszem,hogy sokat változtat rajta.
Anno,pont ugyanez a szitu volt az I-es Lagunámmal is,pedig az 145 lovas volt.
Meg tudom erősíteni bnorci71 válaszát. Elég a 82Le.
Én évekig használtam egy 86LE-s 1.5dci Megan-t. Nem tartottam versenyautónak, de nagyon lendületesen lehetett vele haladni. Szépen nyomatékból elintézett mindent. Autópályán is gyönyörűen lehet 130-al több száz Km-t elautózni. Felette már kezd hangos lenni (nekem 5-ös váltó volt bent). Több száz Kg terhelés mellett is alig veszít a rugalmasságából.
Aztán nemrég vettem egy Scenic 1.6 16V 111LE-s Scenic-et. Ismerősök, autószerelőm, mindenki hajtogatta a dízelgyűlölködő dumát és hogy nekem is jobb lesz ha már végre benzinest veszek. Hát így lett.
Nem mondom, hogy megbántam, de...
1. Hiába a 111Le meg a +100ccm, rövidebb váltóáttétel, stb... érzetre jóval nyomorultabbul lehet vele közlekedni. Ha meg valóban szükség lenne egy kis fickósságra, akkor 4000-5000 felett kell üvöltetnem a motort. A kis dízel 1500 és 2500-es fordulat között elintézett minden feladatot, amit kellett.
2. Autópályán 100Km/h-nál egymásmellé álltunk egy haver segítségével a 2 autóval. 5. seb és padlógáz. A Megane úgy kilőtt a Scenic mellől, mint a huzat. Az igaz, hogy 140+150Km/h felett (német pálya) elkezdett éledezni a benzines és lassan beérte a dízelt... de akkor is
3. a benzines hívők azt állították eddig nekem, hogy sokkal csendesebb egy benzines... most már rájöttem, hogy csak alapjáraton :) mert ahhoz hogy egy benzines úgy menjen, mint egy dízel, üvöltetni kell a motort.
4. A Scenic autópályán, 130-nál 4000 körül forog, akarom mondani üvölt. Borzalom a dízel után...
5. A Megane dci 130Km/h-nál 5L-t evett. Vegyesben 4,6 L körül volt, de nehéz 5L fölé tornázni. Nyugodt országúti tempóban, 90-et betartva egy 110Km-es bakonyi túrán pl. 3,2-3,6L körül fogyasztott (csipegetett :) ). Egy tankkal 1280Km volt a rekordom.
A Scenic valahol 7,5-8,2 Liter körül kezd alakulni vegyesben. Majdnem dupla annyi...
6. Eddig volt 3 benzines és 3 dízel autóm. A benzineseknek kivétel nélkül hozzá kellett nyúlni a motorjához (volt gyűrűzés, miegymás régebben), a mostani Scenic kapásból hengerfejtömítéssel kezdett. Ette a vizet a kicsike.
A dízelek mindegyikének az olajcserén kívül máskor nem láttuk a motorjukat. Az egyiket(VW 1,9Pdtdi-130LE) 340eKm-el adtam el, a másik kettő(Peugeot 1,4Hdi és Megane 1,5dci) még a családban van 260eKm-nél jár (az óra szerint, de ki tudja...)
7. Egy átlagos futásteljesítményt alapul véve(150eKm/év) és csak 3Literes fogyasztáskülönbséget nézve ez évente 170.000Ft többlet üzemanyagköltség egy benzinesnél. Ha 5 évig megtartasz egy autót, akkor ez már 850.000Ft többlet költség az üzemanyagon. Hát ennyivel többet biztosan nem fogsz költeni a dízelre az tuti!
8. ....stb
Hú...kicsit eltértem a tárgytól. Bocsi. :) Szóval elég a 82Le az 1.5dci Megane-ba :)
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Digitális klímával szerelt Megane2 csak 27fokra állítva fúj meleget az összes többinél hideget fúj. Most lett cserélve előtét ellenállás bontottra. Van valami tippetek mi lehet a baj??
Te hagyod, hogy tippre cserélgessenek alkatrészeket? Gazdag ember vagy. Még a drágább helyeken se kérnek többet 5-6000 Ft-ot diagnosztikáért. Olyan helyre, ahol nincs megfelelő gép, amivel ki tudják vallatni a kocsit, nem szabad vinni. Ahol csak tippelgetnek, oda pláne nem.
A diagnosztika mit mutatott? Gázpedál hibát írt? Csere után, amikor előjött a hiba, milyen hibát ír a diag? Érdemes lenne megpucolni a gázpedálpotinál a csatlakozó érintkezőit, és a motorvezérlőn a gázpedálhoz tartozó érintkezőket. Ha ez se, akkor akár a vezetékek is törhettek valahol.
Tudtok e segíteni abban hogy menet közben folyamatos gázadásnál , vagy kis gyorsitásnál elmegy a gáz, mintha a korlátozó kapcsolna be. Reflexből felengedem a pedált és ha ujra nyomom akkor simán megy tovább. Van hogy előjön 10km-ként de van hogy 150km-ig se . Néha meg tudom tartani ugyanott a gázpedált, és ha nyomom padlóig akkor egy hajszálnyit gyorsul szinte semmit. De amikor felengedem és azonnal vissza mindig jó lesz. Nem tudom sehogy magamtól előidézni ezt a hibát. Kicserélték a gázpedált jeladóval egy vagyonért de semmi nem javult... :( :( valakinek van ötlete mi lehet a gond???
Akkor meg is válaszoltad a kérdést. Vegyél valami nevesebb, több év garanciával rendelkező akksit. Valahol 55-60Ah környékén. Benzinesbe még csak túl nagy indítóáram se kell, nem feltétlen kell megvenni a túlhegyezett, nagy indítóáramú akksikat. Valamelyik nagyobb márka középkategóriása tökéletes.
Igen, a teljes diagnozist nem irtam le. Szepen indul, szepen jar a motor alapjaraton es inditasnal sincs semmi fust. Gyorsitasnal van, mig be nem melegszik, utana nincs jele. Hidegen erezni enyhe olaj szagot. 208e van benne, 200nal volt cserelve vezerles, olaj, szurok, turbo, hajtokar csapagyak (azt mondtak erdemes 150e kmenkent cserelni csak nem irjak sehol). LiquiMoly 5w40 olajat kapott eddig.
Bármi is az oka, olajhiányos állapot után a hajtókarcsapágyakat szinte kötelező cserélni, és javítás után órával ellenőrizni kell az olajnyomást hidegen, és melegen is.
Nem sok lehetőség van. Vagy elfolyik valahol, vagy a turbónál megy el, vagy a hengerfalon, vagy a szelepszárszimeringeknél. Ekkora fogyasztásnál azért a kipufogónak illett volna füstölni egy kicsit, és szaga is szokott lenni. Turbót nézzétek meg minél előbb, aztán ha nem az, akkor kompresszió mérés, szelepszárak ellenőrzése, szépen sorban.
Olyan problemam van, 2003as scenic ii, 1.5 dci 82le, 900kmen megevett 4! liter olajat :/ Eddig talalgatas van csak, hogy mi okozhatta... valakinek hasonlo horror sztori ?
Én most vettem egy scenic 1.9dci t remélem szerencsém lessz vele nem tudom mennyire lehet komolyan venni a sok németautós dumáját hogy majd megbánom meg ijesmi. még nagyon tetszik. Nem vagyok autónepper az előző kocsim egy carisma volt mindenki óva intett hogy ne vegyem meg 13 év használat után (elütöttem egy őzet ezért adtam el) semmi baja nem volt 134000km tettem bele és nem volt vezérléscsere sőtt kb 60000km olajcsere sem. erre az autóra jobban oda fogog figyelni de nagyon félek tőle!
mert anno a dieselek szinte nem voltak drágábbak az értékesítők könnyen rábeszéltek bárkit, hogy a drágább dieselt vegye a részleten a különbséget észre se vette.
Uj auto szoba sem johet, sajnalnam ra a penzt - ha lenne ra annyim. :-)
Az esetleges javitasi koltsegek miatt dontottem el azt, hogy benzinest veszek. VISZONT a hahu-n ~3x annyi dizel van mint benzines, es mig dizelbol talalnek olyat ami megfelelne minden szempontbol, benzinesbol nem... :-/ Pedig mar 2-3 honapja keresek.
Miért küldenék nekem? El tudja mindenki dönteni, hogy javításra, vagy az új autó árára akarja költeni a pénzét. Ahogy te is írtad, ingyen nincs semmi. A végére ugyanoda jön ki. Én megvettem az új autót, és tökéletesen bejött a számítás. Szépen szolgál már 12 éve. Mostanában kezd érni, hogy kell majd egy új, ami leváltja, de még gyűjtök. Olyat akarok venni, ami tényleg tetszik, és kiszolgál megint 10-12 évet.
drága ha nem jön be, bár van ahol 2év garival hirdetik a felújítást
Pont ezek azok, amiket nem szívesen koltenek egy ~1m-s dizel autora... :-(
erre mondom egy ideje, nincs ingyen vacsora, se ebéd. Az első gazda otthagyott egy elég messziről látható összeget azért, hogy az első 150-200eKm-en csak tankolni keljen meg kötelező karbantartásra költenie. a második harmadik gazda az ár negyedéért nyilvánvalóan nem fog újabb 200ekm-t kapni. Csak ő apránként fogja rákölteni. Van aki 1-2évente lecseréli a 7-10 évest és ha szerencséje van nem költ rá, van aki belehajt 100-200eKm-t és közbe költ is rá. Ez nem befektetés.
Pont ezek azok, amiket nem szivesen koltenek egy ~1m-s dizel autora... :-(
Amit irtal az ~ 600e ft, plusz meg a turbo 120e korul. Persze ez a legpesszmistabb forgatkonyv, hogy nalam romlik el minden, de egy ~200e km futott autonal azert jo esely van a fentiek kozul egyparra...
2T felujitassal van esetleg valakinek tapasztalata?
Sok km-es dci-ben nálam is bevált. Van egy 100e km alatti döcös is a családban, gondolkodok rajta, hogy abba is ilyen olajat veszek az eddigi valvoline helyett. No, nem mintha valvoline-al bármi gond is lenne, csak ha van jobb, akkor miért ne alapon.
Nem tudja valamelyikőtök, hogy Megane 2 2.0 benzinbe ugyan az a 6os váltókulissza van mint az 1.9dci-ben? Utóbbit találtam jófogáson, de benzinesét sajnos nem. Illetve bontóst kit tudnátok ajánlani?
A kisdöcösnél párezer km után észrevehetően előbb pörög fel a turbó, mint a korábbi olajokkal. Mondjuk ez nem vg turbó, hanem sima. Nem placebo, mert asszony szólt, hogy más hangja van, és kisebb fordulatról húz.
Az eddigi dizel autok utan egy benzineset szerettem volna (elsosorban "modern" a dizelek horror javitasi arai miatt: turbo, kettostomegu, magasnyomasu, befecskendezok), de benzinesbol nagyon keves van, azzal a felszereltseggel amivel keresek sokkal tobb dizelt talaltam.
Vannak esetleg olyan dizel alkatreszek javitasaval foglalkozo cegek, akiket erdemes vasarlas elott megkerdezni a javitasai/felujitasi koltsegek miatt; ill. mar voltatok naluk, jo munkat vegeznek es ajanlanatok oket (google-ban mar kerestem/talaltam sok ilyet, de a szemelyes tapasztalat megis mas es tobbet er)?
fogalmam nincs, nem nézegetem mennyit forog, a nejem azt mondja mintha nem harapna annyira azóta én viszont nem vettem észre semmit ha van nyomás húz mint a gőzmozdony
semmi különös én nem hallok változást, de nekem ehhez valamiért nincs fülem, vagy jó olajakat használok :)
a telefonom is tudna véleményt mondani, kicsit kapott belőle illetve pofával beleesett az alsó deklin álló olajba állt benne vagy 5 percet. Féktisztítós ronggyal takarítottam , de sikerül az elegynek a képernyőbe is bejutni :(
szóval alkohollal oldva is jó a kúszókepéssége :))
de most, hogy belegondolok mintha olajcsere óta amikor jön haza a nejem mintha nem hallanám a lakásba annyira az autót
Ha tényleg ennyi km lenne benne, akkor nagyon keveset használhatták. Kell bele egy új légszűrő, új gázolajszűrő, friss motorolaj, tankold tele prémium gázolajjal, és irány a horvát tengerpart, vagy Erdély. Lényeg, hogy egy többszáz km-es autópályás út kéne neki.
Keresnék itt olyan scenic tulajt akinek benzin gázos autója van.
Probléma a következő a benzin szint jelzését hogyan oldotta meg. Ugyanis a computer az elfogyasztott benzin menyiségéből jelzi hogy mennyi benzin van a kocsiban, de mivel az csak a computer szerint fogyik el a valóságban ott van a tankban de mégis 0 a szint mutat mivel ő szerinte elfogyott. A trip nullázása néha valami gyógyír rá néha és vissza áll de ez függ az adott távolságtól is. Szóval valami ötlet a helyes üzemanyag szint mutatására. létezik vmi elektronika állítólag hozzá de semmi jó tapasztalat nincs vele állítólag. Gondoltam hogy betenni egy külön órát neki de erre is azt mondták mivel a szintet nem a jeladó szintje határozza meg így nincs érteme. valami ötletet javaslatot szivesen meghalgatnék ez ügyben.
Másik hogy kinek mennyi a fogyasztása gázból nekem 1,6 os motorral van az autó, és benzin computer szerinti átlag 8,7 L gázból viszont bőven felette van pedig a mai modern szetteknek max 5% plusz fogyasztást mondanak. Mikor még benzinnel jártam vele szinte decire ugy fogyasztott ahogy számolta a számítógép.
Másik kérdés a parkoló senzort hogy lehet rábeszélni hogy működjön hiába kapcsolom be kussban van pedig mikor megvettem még csipogott ha baja volt :)
A fogantyú és az ablakemelő kapcsooókon túl a külső kilincsek néztek ki elég szarul.
A Megane-t még nem láttam,mert tegnap egy temetés utáni fogadáson került szóba,hogy autót keresek, Ő pedig tervezi,hogy eladja őket.A Scenicet tudtuk megnézni,de azt is csak kutyafuttában.
Azok alapján amit írtál a Megane felé hajlok. A Scenicben 250e van és mivel nem tudta,hogy van benne kettőstömegű,így cserélve még nem lehetett. Mondjuk nem kizárt,hogy még az előző tulaj cserélte.
Az a 82 lovas motor elég egy ekkora autóba? Az előző kocsim (Mazda 323f) 88 lovas benzines volt és az nagyon siralmasan gyorsult.
Hétvégén mindkét autót megnézzük majd,aztán meglátjuk mi lesz.
bontóba sok minden van, de nem biztos, hogy szebb, de mire gondolsz, hogy málik?
Az ajtó foggantyún és az ablakemelőkön lévő bevonatot le lehet szedni és sima műanyag lesz. Azon kívül nem szokott málni semmi. Illetve a bézsek kormány elég hamar kopik Kadafalván megoldják.
a gyengébb kisebb kockázat az erősebb kel egy hajtókarcsapágy csere anyag olyan 30e+munkadíj és az is elmegy még 200e-t, illetve ott kalkulálni kel egy 2t lendkerék cserével is lassan 200e környékén
én Scenic párti vagyok mint itt mindenki szerintem nem nagyon adnánk azt a kényelmes be-ki szállást amit az emelt kasztni nyújt na meg a méret és variálhatóság
nekem a csúcs az 1db automata mosógép+120L fagyaszó és 3 fő és az ülések se voltak kiszedve :)
viszont a fogyija magasabb mint a megannak semmi nincs ingyen ~1L-el
2. Renault Scenic 2007, 1.5dci 106le, 6 sebesség, 250.000km, 1M Ft
Mindkét autó évek óta az övé, rendszeresen szervizelte őket.
A Scenic belseje nem valami szép, vaj színű és elég csúnyán málik itt-ott. Ettől eltekintve nagyon tetszik az autó. Jobban felszerelt mint a Megane. Lehet hozzá kapni ezeket az elmáló műanyag elemeket?
Melyik motor kevésbé kockázatos? Gondolok olyanokra, hogy melyikben nincs esteleg kettőstömegű lendkerék, DPF. (ezekkel kapcsolatban sok ellentmondásos infót találtam neten. Az imerösöm úgy tudja egyikben sincs egyik sem, de én úgy olvastam, hogy az erőssebben van mindkettő).
Nagyon köszi, így világos az egész. Tényleg csak az a megoldás, ha veszek egy bontott kulisszát. Sajnos eddig még nem találtam, de remélem tudok majd szerezni.... A bontók amiket megkerestem, nem voltak nagyon lelkesek eddig.
Van négem egy 2006-os grand scenicem!Elektromos kézifék megadta magát,a szerelő szerint végleg!Állítólag ledarállta a menetet abból a csődarabból amibe a bowden becsavarható!Esetleg nem tudtok erre valami megoldást(cserén kívül)?Esetleg valakit aki jobban ért hozzá?Előre is köszönöm a segítséget!!
- 3 db a beltérben (elöl, középen és hátul, a pontos helyüket nem tudom)
Szerintem a teljesen fapados verzió (amiben középső box sincs) nincs felkészítve ezek vezetékezésével. De még az is lehet, hogy az agya sem tudja kezelni.
hát ezt pótolni fogalmam nincs, hogy szerintem egyszerűbb ha veszel egy bontott komplett kuliszát
remélem látszik a képeken a vas másik oldalán egy nyelv van aminek az a szerepe hogy a váltókart az alul és felül lévő rugó az 1-2 és 5-6 síkjából a 3-4 síkba tudja tolni amikor oldalra húzza az ember a kart ennek a rugónak az ellenállását érzi
Ha hasonlóan van megcsinálva, mint a megane, akkor csak a hűtőtartó keretet kell levenni, és nem kell emelgetni a motort. Olajszint gombára figyelj, el ne törd. Én inkább kiveszem, mielőtt leveszem a kartert.
Egy gyors kérdés a hozzáértőknek gondolom nem okoz gondot.
Hol találom a helyzetjelző biztosítékját, a kézi fék kar alatt az ajtóka mögött vagy a motortérbrn lévő dobozban. A kézi fék kar alatti táblában a piktogramokon nem láttam a helyzetjelző ábráját vagy esetleg rosszul értelmeztem. A motottérben lévőkről még piktogram sincs hogy mi mihez való.
Üdvözlök mindenkit, szeretném megkérdezni, hogy senic 2, 1.5.dci- nél, letudom venni az olaj deklit,ha megemelem a motort, vagy le kel venni a bölcsőt? Válaszotokat előre is köszi, dokuci.
Mert a doboz reteszelését egy elektromágnessel oldották meg. A középbox egy siínen csúsztatható előre és hátra, amennyiben kireteszeled. A két ér ehhez kell.
A kilnincsben van 4 antenna az tuti. Szerintem a csomagtér ajtóban is kell egynek lenni. Plusz a belső térben is kell hogy legyen , hogy tudja, belül van a kulcs. Ezeket gondolom aki foglalkozott már vele, tudja pontosan hol vannak.
Aztán hogy ezek előre be vannak-e kábelezve minden darabban, az már más kérdés.
A kulcsokkal gondoltam hogy lesz munka. Ha fel leheet őket programozni egy adott autóhoz, akkor igazából megcserélhetőek.
Az aktiválást szükségességét a vezérlőben is feltételeztem, mert jó pár funkció így hozható elő utólagosan (tempomatról pl. sokat írtak már).
Foglalkozott már a témával valaki ennél mélyebbre hatóan?
Illeteve van még 1 témám. A középső tologatható, karfás dobozkát is szeretném átszerelni a sima padlón lévő "etetőtálca" :) helyett.
Még nem szedtem szét a dobozkát, de képeken már találtam, hogy egy 6 pólusú csati megy rá. Na ezt ugye a sima tálcás verziós autómaban nem találtam meg. Naívan azt feltételezem, hogy ennek a cuccnak elég kell lenni egy sima 2 eres +12V és GND kábel. Erről kapná a szivargyújtó a tápot, a kis reléje, ami gombnyomásra old és a kis lámpa, ami kpacsolóval ki-be kapcsolható. Miért kellett akkor 6 eres csati?
na a 2 kulcs az már maga pénz bár lehet Clippel a kártyákat is meg lehet cserélni
ahogy írod antennák itt-ott ki tudja hol a kilincs csere a legkevesebb szerintem, azt is tudja pl ha a csomagtartóban van a kulcs nem hagyja bezárni sőt indítani se lehet.
Ja és Clip a végén engedélyezni a funkciót az UCH-ba
2 hónappal ezelőtti hozzászólásban láttam, hogy említésre került a Keyless-go funkció.
Nem tud nekem valaki segíteni, hogy ez mennyire összetett rendszer?
Amiért konkrétan érdekel, hogy van 2db Senic-em. Az egyikben van ilyen funkció, a másikban nincs. Az előbbi autótol lassan megválnék. Ha van rá lehetőség jó lenne átszerelni a rendszert, mert nagyon szeretem.
Annyit tudok, hogy a kilincsben vannak az antennák, ill a záráshoz szükséges gombok. Ezeket sajnos jól ismerem, mert kontakt hiba miatt már javítottam mindet. :) Tudom, hogy a kulcs(kártya) is különbözik elvileg.
Az e funkció nélküli autót még nem szedtem szét, hogy egyáltalán a kábelezésben van-e üres stekker a kilincsben lévő cucchoz. Ill. gondolom nem ilyen egyszerű a dolog.
Mi kellhet a cseréhez, amit házilag nem tudok megoldani? Van valakinek ilyesmiben tapasztalata?
van egy kis gond, a váltokulisszánál le van törve egy kis műanyag. Ha hátramenetbe teszem, kiakad a váltókar oldalsó rúdja, és csak 3-as és 4- es van. Egyrészt van e képetek hogyan néz ki az a műanyag rész ha megvan, másrészt van e ötletetek a javításra, alkatrész beszerzésre?
igen, az évjáratban látod most nem vagyok biztos, de a motorkód egy az egyben ugyanaz volt K9K 722, ráadásul a ritkábbik mert álitólag csak k9k 725öst találni de ez pont k9k 722 volt mint ami nekünk benne volt előtte, a kábelköteget összenéztem a kiszedettel, és ugyanazok a stekkerek voltak ugyanoda mentek, darabszámra, alakra is stimmelt az összes, mindennek meglett a helye, egyedül az izzító relé nem egyezett de azt elhoztuk a bontott kocsiból, úgyhogy nem tudom mi lehet a baj, most külső biztosíték tábla bekötési rajzot keresek hogy melyik biztosíték mihez tartozik, mert a szervó kormány se "kapcsol be", nemtudom szerintem nem ez a hiba ami miatt nem indul az autó, én erősen gyanakszom arra a zöld jeladóra ami a váltón van, lehet hogy az játszadozik, délután kicseréljük egy másikra megpróbáljuk azzal, ha nem indul úgyse akkor nemtudom szét kell főzni az egész köteget valószinű. Megnéztük a 3 nagy stekkert ami a vezérlőre megy azok is szép állapotúak, ott sincs esetlegesen "elhajolva" egy érintkező sem
nincs eloxidálva a kábel/illetve nemtudom lehet hogy el van, de mentünk azzal az autóval amiből kivettük a motort kábelkötegestől, ami belement a mienkbe és most nem megy. Az lehet hogy a váltón lévő zöld stekker miatt nem indul? Ma egy bontós azt mondta hogy azt kéne kicserélni mert lehet az blokkolja. De viszont ha meg az érezné hogy sebességben van akkor úgy kéne indulnia ha kinyomjuk a kuplungot nem?
Sziasztok! Olyan jellegű kérdésem lenne hogy a családi Scenic II 1.5 dci-ben meghalt a motor, kapott egy "újat" egy olyan autóbol amit kipróbáltunk jött ment egyszóval beleraktunk egy olyan motort ami jó volt kábelköteggel együtt, a mienket kivettük, kábelköteggel együtt. saját motorról váltó le, új motorra váltó fel, alul kapott egy komplett csapágyazás cserét, összeraktuk beraktuk a motort az ő saját kábelkötegével, az izzítórelét ki kellett cserélni mert az nem egyezett azzal ami nekünk volt fent. Elértük az indításhoz akksi be a használathoz szükséges folyadékok betöltése után következett az indítás. Volna. nem történik semmi nem kattog a kormányzár/szervó akármi indításkor, és nem csinál semmit az autó meg se moccan. ha üresben fékkel próbálom indítani nyomom a gombot "Select neutralt" ír, és pedig üresben van. Ha kinyomott kuplunggal próbálok indítani akkor semmit nem csinál, konkrétan semmit. Stekkerek le megnéz, fel vezérő komputer 3 csatiját ellenőriztük semmi.néha azt is kiirja a fedélzeti computer a select neutral vagy press cloutch/brake+start mellett hogy electronic fault. de ezt ritkán. olyan mintha valami valahol letestelne vagy áthúzna. mert az elektromos hibát cska ritkán írja. Kérdésem. Bárki bármi tipp hogy merre indljunk el, esetleg valaki találkozott már valami hasonlóval illetve tud e tanácsot adni. Ui.: ha lenne valakinek kapásból egy biztosíték tábla bekötési rajta hogy melyik bizti tartozik az elektromos kormányszervóhoz azt megköszönném hogy ki tudjuk zárni a biztosíték meghibásodását! Előre is köszi szép estét :)
2,0 dCI Scenicem motorjában van már 300 ezer kilóméter. Gondolom hogy kopott lehet a motorja, mert a kartelgáza is elég nagy. ( De teszi a dolgát rendesen ) Milyen olajat javasoltok bele?
Olaszból lett behozva, ott már ráírták a motor burkolatra hogy 6,5 liter kell bele. 5000 Km-enként megeszik kb. 6 dl olajat.
Nincs ott olaj a környéken előtte mert a menetszél ugye hátrafelé visz mindent, az IC-be és a csőbe viszont van 0,5-1bar túlnyomás azt a finom olajpárát fújja ki valahol és az csapódik le
Ma levettem a lökhárítót. Tiszta oljaos volt minden, de rájönni nem tudtam hogy honnan csöpöghet. Autót elinditottam, megvártam mig felmelegszik de semmi. Letakaritottam azt visszaszereltem. Majd kiderül.
Az, hogy 1 éve szerelgetnek egy motort, és még mindig nem jó, nem a motor hibája, hanem a tulaj spórolásának és/vagy a nem megfelelő hozzáértésű/hozzáállású szerelőnek a rovására írható. Pöpec motorok az 1.5 dci-k, de csak megfelelő méretű autóban, és megfelelő szerelővel a háttérben. Kívánják a gyári, vagy gyáriközeli technológiát a javítások, karbantartások során.
A "szokásostól" nem kell megijedni, ha időben van kicserélve a hajtókarcsapágy, szerintem kimegy a világból, de ezt sajna nem tudtam, csak miután benyaltam. Egy kalappal az "új" autódhoz, légy körültekintő!
Én is leírok neked pár dolgot a Grand-omról, a tisztán látás végett.
Most már több mint 3 éve használom, 360eKm-el vettem diplomata autó volt.
Sok évig 4 személlyel naponta Bp-Bécs oda-vissza.
Benzines 2.0 16V 2007-es évj 136LE.
A 3 év alatt össz. egyszer hagyott cserben, mikor a AC pumpán kontakt hiba jelentkezett és nem kapott üzemanyagot a motor.
Kipugó hangtompítót most cseréltem, első hátső lengés csillapítók, toronycsapágyak, kipufogó gumibakok, 2 gyújtótrafó, évente gyertya, 10eKm-ként olaj és szürők.
Asszony már cserélné fiatalabbra, de dupla panoráma tető, tempomat stb extrák miatt én sem nagyon akarom eladni, amúgy meg ára sincs a típusnak.
Én napi 15-15km munka-haza-óvoda-bolt, járásba járok vele, fogyasztás 7.2-7.6l/100km.
Szomszédnak 1.5DCI van 1 liter fogyasztás külömbség, de arról a motorról jót nem tudok mondani, szerelgetik több mint 1 éve de még mindíg nem jó, összekeveri a vizet az olajjal stb...
Nekem 3 gyerek mellé kell az egyterű, nagyon jól el lehet férni benne.
Ha valamire esetleg kíváncsi vagy még írj nyugodtan.
Amit leirtál gondos gazdára utal. Ami engem illet fiatalabb autót szeretnék. Ráncfelvarrás utánit. Legalább 2007 vagy fiatalabbat. Lehet, hogy nem fogok ilyen gondos tulajut találni. Azért ijesztő amikor azt olvasom, hogy a szokásos Renault betegségek. Nekem is Renaultom van. Megan 1 1.6-os Break. 2000-es évjárat. De még soha nem volt semmi problémám, vagy szokásos Renault betegsége. Keresgélnek tovább.
Ami a lökhárítón van műanyag elem annak a tetején is már ki volt folyva egy kis olaj.
Elölről benéztem inditás után zseblámpával de nem láttam kimondottan olajfröcsögést. Lehet üzemmeleg motornál kéne megnézni. Vagy lekéne vennem a lököst de azt még soha nem vettem le.
Segítségre, tanácsra lenne szükségem. 1.5 dci, 2008.
Feleségem használja. Hibajelenség: rendszertelenül dübbenést, kattanást hall és érez valahonnan, aminek elég nagy a hangja, illetve visszaérzi a lábán is. A hiba független a sebességtől, az út minőségétől, a kormány állásától. CSak a kocsi mozgó állapotában jelentkezik. Van hogy napokig nem. Volt esetleg valakinél már hasonló?
Az enyém a használtautón, 11060542 hirdetési kóddal van fent. Ha gondolod pillants rá és csörgess meg. A hirdetésben mindent leírtam, de ha még esetleg lenne valami kérdés nyugodtan hívj (nemcsak vevőként :), hanem Renault tapasztalattal kapcsolatban is!
Pont ezt szeretném, mindenki az általa hajtott autóról tudja, hogy, milyen. Esetleg milyen tipus hibái vannak. Évjáratból a 2007 vagy az Utánira gondoltam. Még diselem sosem volt, tartottam a magas javítási költségektöl. Egy Senichez esetleg Grand Senichez melyik motor vált be leginkább?
Javasolni nem tudok,csak azt tudom leírni nekem milyen van.
2004.év 1.9Dci,három éve vettem 200e km volt benn,bő három év alatt bele hajtottam 43e km-t,eddig tette a dolgát.
Előző tulaj 30e cserélt olajat,én úgy döntöttem ez nálam 15e lesz.
Megvétel óta cserélve lett:Motortartó bak(mert rázta az arcom),önindító(mert csak tekert nem húzott be), hátsó fékbetét,240e nél kapott új vezérlést,ja és egy új akksit is kapott.
Fogyasztása 7-7,2l/100km,olajat nem fogyaszt.
Szerintem bevállalható egy ilyen autó,persze kell egy nagy adag szerencse is hozzá,de ha nem jön össze akkor marad a szar fransziazas:))
Par napja történt, hogy behúztam az elektromos kéziféket és hangos nyikorgása után a gép kezifek hibát irt ki. A bal oldalon hallani a "sikítást" . Grand Scenic 2004 1,9