Keresés

Részletes keresés

Nila 1 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 731
Helló mindenki!Vigyázzatok az utazásokkal,mert van egy utazási iroda Budapesten az Euro-Travel aki az Apehnak kiad benneteket,ha nála foglaltok és éppen megharagszik rátok.Saját személyes tapasztalat most van épp emiatt vagyonosodási vizsgálatunk.Tehát csak ovatosan.
Előzmény: COOP (730)
COOP Creative Commons License 2009.06.21 0 0 730
Szia Dom Guss!

Már régebben írtam neked itt a fórumon!
Úgy néz ki, hogy február közepén uticélunk ( 2 fő) lenne Dominika.
Most már el kell kezdeni szervezni az utat? Mi az amit tudnom kellene-már most?
Te mit tudsz meg ill leszervezni? Várom válaszod, akár privát mail-ben is.
Üdv Kriszta
Dom_Guss Creative Commons License 2009.06.18 0 0 729

Szia Zoli, örülök hogy hallok felöled... Hát remélem a mexicoiakkal nem lesz probléma és remélem nem röfögnek. Dominikán neked még rengeteg mindent meg kell hogy mutassak és amit idáig láttál azt felejtsd el ettöl csak szebbet és jobbat fogsz látni.

Ismeröseidnek gyugodtan megadhatod a címemet, ill. bárkinek nincs semmi probléma elöre is köszönöm a segítséget.

Remélem hogy nálad is találkozunk, söt meg is igérem, egyedül egy kis türelmet kérek töled, most a munka a legfontosabb, de te úgy is ismered a történetet hogy hogyan is volt itt nekem.....

Szerencsére nagyon sok a munka. Remélem neked is :-)

Üdvözlet.

Előzmény: lacoste28 (728)
lacoste28 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 728

De ha kohog a mexicoi,vagy pedig disznot huz maga utan,akkor ne engedd beszallni a hajoba! :)

Sokat nezegetem,nosztalgiazgatok a kepek kozott.Sokmindent lattunk,de meg van egy kis hianyerzetem Dominikaval kapcsolatban.Meg legalabb egy korutat eszak fele is be kell iktatnom,hogy elmondhassam,h nagyjabol az egesz szigetet bejartam.Fogunk mi meg ott talalkozni!!(Remelem itt is,tudod beszeltuk!?).Engedelmeddel megadnam a baratomnak az e-mail cimedet,hogy Teged keressen,mert a kozeljovoben menni szeretnenek a felesegevel.Mutattam neki a kepeket es sokat meselgettem Dominikarol.Bejartam mar a"fel vilagot",de nalatok meg nem volt.

Előzmény: Dom_Guss (727)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.06.17 0 0 727

Szia Zoltán, hogy megy sorod???

A BBQ-val semmi gond, szerintem elég ha szólok egy embernek.......

Ha a nyáron szeretnél jönni akkor már jobb most elkezded tervezni és szólj légyszives mert megmondom öszintén nagyon sokan keresnek és most már jönnek chileböl, argentinaból és mexiból is ráadásul az Isla Saona amit csinálok az nagyon bevált arra is egyre több az érdeklödö.

Előzmény: lacoste28 (726)
lacoste28 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 726

Remelem hamarosan(meg a nyaron)En is megyek ujra!!

Csinalnek majd egy BBQ party-t,nem hivnal meg par embert? :))))

Z

Előzmény: Dom_Guss (725)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.06.17 0 0 725
Már épp akartam szóvátenni, hogy Mo.ról nem jön senki, de szerencsére sok az érdeklödés remélem hallok magyar szót nemsokára. Igaz az esös évszakban vagyunk de ilyenkor sokkal olcsobbak a hotelek, egyébként nem is esik sokat mostanában.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.29 0 0 724

Sziasztok kedves Gyurik!

Szóval örülök hogy jól éreztétek magatokat, nem vagyok benne biztos hogy nem jöttök ti mégegyszer Dominikára. Majd leírom hogyan es mikor lehet naygon olcsón kijönni. A rendszámot elküldöm ha jön valaki magyarországról bár most jelenleg nincs kilátásban senki, de szerintem legkésöbb összel. Borli kolléga biztos meglepödött aztán hogy talalálkozott a "lófarkassal" szó szerint igy mondta és igy minden világos lett elötte. Azt mondta lehet hogy jön jövöre Punta Cana-ra mert itt lesz a légiirányítok konferenciája, azóta is csak úgy emleget bennetek mint a "magas-vékony" meg az "alacsony-széles", hahahaha.

Jó munkát fiúk, kerüljétek a veszélyes "megközelítéseket" (a vízesésekkel.....)

Üdvözlöm másik Gyurit is!!!!!

Előzmény: golfindia (723)
golfindia Creative Commons License 2009.05.28 0 0 723
Szia Guszti.Sokszor emlegetjük a még mindig friss élményeket.A Borli azóta csodálkozva kérdezte.hogy honnan a f.. ból tudják,hogy a metrón cigizett.A nősüléssel kapcsolatban,ha lehetne inkább ne a rózsaszín babát,hanem a másik képet tedd fel.A rendszámot nagyon várom.Addig is mindenkinek ajánlom Dom Gusst mint idegenvezetőt ,nagyon jó cimborát,és a női nem nagy tisztelőjét!!
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.26 0 0 722

Szia Zozo,

Végül is nem a hotellel volt a probléma, de küldtem egy e-mail neked.

Előzmény: lacoste28 (721)
lacoste28 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 721

Mi volt a hetelben???

S miert lesznek kovetkezmenyei?Vagy nem publikus??

Előzmény: Dom_Guss (720)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.26 0 0 720

Szia,

A dominikai köztársaságban a következö feltételek szerint dolgozatsz, elöször irom az írott szabályokat aztán az íratlan szabályokat.

1, Munkavállalási és letelepedés engedély, elöször 1 évre ami ideiglenes, aztán innentöl kezdve minden 2. évben.

Mindezt a bevándorlási hivatalban lehet intézni, kb 4-7 hónap, kb 400 USD.

Ai ideiglenes engedélyhez a következök szükségesek:

-Eredeti útlevél + 1 db teljes fénymásolat (min. 6 hónapi érvényesség

-Engedély az orvosi vizsgálat elvégzésére + illeték

-Orvosi vizsgálat

-Formanyomtatvány kitöltve+3 másolat

-Eredeti születési igazolvány+hivatalos forditás+hitelesítés (anyakönyvi kivonat)

-4 db foto (2 szemben, 2 perfilböl)

-Erkölcsi bizonyítvány+hivatalos forditás+hitelesítés

-Igazolás a dominikai közt. rendörségi hivatalátol, feddhetetlensegi igazolás

-Igazolás a dominikai közt. ügyészségi hivatalától, (nincs folyamatban lévö ügye)

-Bírósági igazolás, 2 tanu jelenlétében a helyi törvények ismeretéröl

-2 db garancia (dominikai állampolgár)

-A garanciát vállaló személyek eredeti okmányai+másolat

-Igazolás a garanciát vállaló személyektöl amiben kijelentik hogy honnan és hogyan ismernek és amiben felelösséget vállalnak érted

-Adók és illetékek befizetése.

Mindezek után személyes átvilágítás , INTERPOL,EUROPOL,CIA,DEA etc.

2, íratlan szabályok:

Felsöfoku spanyol és angol nyelvtudás

Legalább felsöfoku képzettség

Jó kapcsolatok

Sok pénz (hogy elintézz mindent, nagy a korrupcio)

Sok szerencsét

Előzmény: gyuki24 (719)
gyuki24 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 719

Sziasztok!

Dominikai munkavállalásnak milyen feltételei vannak?

Esetleg vmi tipp, hogy hol leeht hazson infokat találni

köszönöm

Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.24 0 0 718

Kedves Gyuri és Gyuri,

Remélem szerencsésen hazaértetek, a rendszámkérdés megoldódott a következö magyar csoporttal elküldöm. Arról viszont nem nagyon beszéltetek hogy meg is nösültél itt Dominikán, ha akarod az esküvöi képet felrakom, tudod melyik, a rózsaszínruhás, hahaha vagy inkább a másik képet???? Örülök hogy jól éreztétek magatok, a hotelt nagyon sajnálom, de arról még beszélünk mert annak lesznek követezményei. LBORLI-t nem nagyon látom a repülös forumon, ugy hogy nem tudtam  megkérdezni hogy dohányzik-e még a metrón, de javaslom szóljatok neki hogy lépjen be a "melyik repülötéren jártatok" fórumra ott már feltettem a kérdést neki, de még nem lépett be. Jó pihenést nektek, köszönök mégegyszer mindent. Mentömellényt küldjek ha mentek hajózni esetleg??????????

Előzmény: golfindia (717)
golfindia Creative Commons License 2009.05.23 0 0 717
Sziasztok.mindenki.2 napja jöttünk haza Dominikáról a haverommal.Thomas Cook-kal mentünk Londonországból.Az út elég hosszú 8óra 40p.A Grand Paradise Bavaró-ban laktunk.Viszonylag jó a szállás.Mi kikaptunk két ,egész éjjel ordítozó bandát.A szálloda két részes, nyitott több kocsiból álló "kis vonat" köti össze több megállóval.A kaja nagyon jó, több étterem bár van .a Sport bár egész éjjel nyitva. Mindenki nagyon udvarias,szolgálatkész.Nagyon jó a strandja is.Sok a műsor,szóval foglalkoznak veled.A kirándulásainkat Mi Guss al szerveztük.Nagyon rugalmas, felkészült korrekt,jó humorral rendelkező rendkívül segítőkész,aki szinte mindent elintéz és csoda helyekre visz el,nagy türelemmel tűri mikor a vízháztartást kell helyretenni,sőt már Ő jelezte,hogy nehogy kiszáradjunk.Mindenkinek javaslom a kapcsolatfelvételt Vele.Mi csak 3 ,1 napos kirándulást iktattunk be,de a fővárosra kell min 2 nap.Szállást intézi Guss.Szóval Nekünk nagy élmény volt.Ha jó fényképeket akarsz,add oda a gépedet Guss nak és hihetetlen érzékkel fotózza a tuttit.Mi is kb 1300 fotót csináltunk.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.23 0 0 716
Hello Lányok, remélem jól vagytok!!! Azért az 5-6 nap alatt elég sokat mentünk, voltunk a Haiti határnál, eljutottunk a Bahia de las Aguilas-ra ahova nem jut el a turisták 1%-a, kicsit megnéztük Santo Domingót, voltunk a hegyekben Jarabacoa-n, északon Puerto Plata, ott végigautóztunk északon, Sosua, Cabarete, Laguna GriGri, San Juan, Nagua, kicsit bejártuk a Samana-i félszigetet, Las Terrenas, Las Galeras, megnéztük az El Limon vízesést, és akkor utána Bavaró. Egy kicsit körbeautóztuk a szigetet. Szóval megnéztük Dominikát rendesen......
Előzmény: jusztesz (714)
nupusz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 715

Szia!

Mi Bayahibe-n voltunk decemberben két hetet, és az Isla Saona-ra is átmentünk. Klassz volt! :-)

Előzmény: Dom_Guss (712)
jusztesz Creative Commons License 2009.05.21 0 0 714

Sziasztok,

En nem rég jöttem haza Dominikáról. Szerencsére Dom Gussal jártuk be az országot, már amennyire 5-6 nap alatt lehetett. Ha ő nincs nem tudom hogy jutunk el a repterről sem, szóval ha vki nem Punta Canara megy vagy nem csak kifejezetten üdülőhelyre akkor nagyon ajánlom a Gustavot, tényleg olyan helyekre visz ami nem turistás.

Ha valakinek lenne kérdése szivesen válaszolok!

balatoni1 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 713
Köszönöm, akkor majd így nézem a dolgot.

üdv!
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.20 0 0 712
Esetleg még Punta Cana-hoz közel van egy hely úgy hívják Bayahibe ott elég kevés hotel van, a hajóról lehet látni amikor megyünk Isla Saonára.
Előzmény: Dom_Guss (711)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.20 0 0 711

Szia, üdvözöllek.

Ugyan olyan környezet mint Isla Saona sajnos nincs, hasonló igen. Pontosan ezért jön mindenki ide. Északon, a Samana Peninsula az hasonlo környezetü, nincs annyi hotel mint Punta Cana-n, az utóbbi idöben sok látogató érkezik. Az ország keleti részén közel a haiti határhoz létezik még egy hely a Bahia de las Aguilas ez egy nemzeti park, ott  abszolut nincs turista, de ez elég messze van mindentöl. Ha a partokat össze akarjuk hasonlítan akkor alapvetöen két részre lehet csoportosítani, az északi ami az óceánt, a déli pedig ami a karib tengert jelenti, ez már önmagában nagy különbséget jelent.

Előzmény: balatoni1 (710)
balatoni1 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 710
Szia Dom Guss!

Érdeklődöm, hogy a Saona szigethez hasonló üdülőhely van-e Dominikán. Természetesen nem nagy hotelekre, hanem valamilyen privát, de hasonló tropikus környezetre gondolok.
Köszönettel!
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.19 0 0 709

Szia Zozo,

Szóval ahol ez a fa van a katamaránok nem tudnak közlekedni, egyébként mi ilyen kis  hajóval közlekedünk amit képen látsz, ez egész nap velünk van és oda megyünk ahova akarunk, nekem az az érzésem hogy megyünk még Isla Saonára együtt, hahahah.

lacoste28 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 708
Azt a fat a viz kozepen en nem lattam.Hol van helyileg?A tobbi ismerosnek tunik.Azzal a hajoval mentetek ami a kepen is lathato????
Előzmény: Dom_Guss (707)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.19 0 0 707

ISLA SAONA

Ezeket a fotokat két nagyon rendes bp-i fiúval készítettük, azért a nevüket leírom had tudja meg mindenki, Kürti György és Gímesi György, légiforgalmi irányítók Ferihegyröl.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.19 0 0 706
Pontosan ezért iktattam be a programokba az Isla Saonat, most már nálam is lehet jelentkezni. Mi szép kényelmesen elindulunk hotelból reggel 7.45 kor, amikor már az összes busz elment a hotelekböl és 8.45 kor már a hajóban ülünk amikor még a buszok javában az ajándékboltokban vannak. Megérkezünk elsöként a szigetre, és amikor befut az elsö hajó már megyünk is tovább a következö parta a szigeten, aztán mikor ide is megérkeznek innen megyünk megint tovább. Mikor elindulunk vissza akkor a Parque Nacional Este fele vesszük az irányt ahol begyünk a mangrove parkba, megnézzük a madárvártákat, visszafele a piscina natural és kb 3.00-4.00 körül érkezünk Bayahibera abban az esetben ha megyünk tovább Altos de Chavon-ra, ha nem akkor 6.00-ig maradunk a szigeten.
lacoste28 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 705

Ez a Isla Saona nagyon szep hely.Talan a legszebb resze Dominikanak.Ebben Te tudsz megerositeni,vagy cafolni.Gyonyoru.Jo volt a csoportos ut,igaz engem kicsit zavartak a "skot"kanadaiak.Nagyon smucigok,nem jo fejek.Masodszor mar nem mennek csoportosan,mert igy tobb idom lenne a szigeten,amiert valojaban megy az ember.Egesz nap rament es nem voltunk ket oranal tobbet a szigeten.Tudom,hogy uzlet az egesz,de az is erdekes volt,ahogy megalltunk egy autout melletti boltban vasarolni.Erdekes arak voltak.Mindenkinek mas.:)A mogottem levo kanadai 6 dollart fizetett a chip-t,amiert jomagam negyet.Ket epulettel arrebb is egy hasonlo bolt volt-gondoltam benezek oda is.A neger idegenvezeto az utamat allta es tessekelt vissze,elterelve a figyelmemet,jopofizva.Mar csak azert is bementem.Ott egy dollar volt a szoda,ami a masikban 4!!!!Gondolom reszesedest kapnak.Nem is lenne gond vele,csak butan csinaljak.Megvettuk az utrol keszult dvd-t,ami 35 dollar volt.Meg egy otost is adtam a sracnak,mert MEGIGERTE,hogy nalunk a Paradisus Palma Real-ben adja le a Dvd-t a portan.Az utolso pillanatban vettuk fel a visszautazasunk elott egy masik szalloda ajandekboltjabban,hosszas telefonalgatas utan.Igazan megbizhatoak az ottaniak.:)Vagy csak En vagyok tulsagosan naiv...

Ezeket a kiragadott negativumokat nem azert irtam le,hogy lehuzzam Dominikat,MERT NAGYON JO HELY,S ALIG VAROM MAR,HOGY UJRA ,MENJEK!!!

Előzmény: Dom_Guss (704)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.18 0 0 704

Semmi gond, ez így korrekt. Én itt leszek...jajajaja. Bármi van csak szóljatok. Isla Saona-n voltam most 4 szer egymás után, ezek most már teljesen saját szervezésü utak, külön hajóval, elsöként érkezünk és utána a nemzeti parkokat is végigjárjuk nagyon jó, most volt velem két magyar fiatalember bp-röl nekik nagyon tetszett, és tényleg a szervezett utak a hotelekböl azért teljesen mások.

Üdv.

Előzmény: lacoste28 (703)
lacoste28 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 703

El kell vinnem valahova eloszor az asszonysagot,hogy utana durci nelkul visszaengedjen. :) En tartom a nadragot,de fair vagyok vele szemben.:)))

Az egyik baratom akar velem D-ra jonni,varom,hogy O mikor er ra.Mondtam neki,hogy legalabb 3 hettel elore szoljon,h En is tudjak elore tervezni.Ha hmarosan nem jelentkezik,akkor megyek nelkule is.

Ja!Es O is szereti a vizeseseket.....   :)

Előzmény: Dom_Guss (700)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.18 0 0 702
PUNTA CANA-ra is, ez valahogy kimaradt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!