Keresés

Részletes keresés

rollller Creative Commons License 2007.07.13 0 0 304

egy eve a 3as kategoriabol meg egyaltalan nem letezett isofixes,

valtoznak az idok

amugy egyszeruen van egy atmeneti meret, amit eleg rosszul fednek le az ulesek, de erre irtam, ha nem ragaszkodsz az isofixhez, akkor van hosszu ideig jo 5 pontos

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 303
nem értem miért nem gyártanak olyat amilyet keresek? szerintem a gyermekülés 5 pontos saját öve biztonságosabb is mint az autóé!
Előzmény: szlivka (302)
szlivka Creative Commons License 2007.07.13 0 0 302

Igen, valóban nem létezik, én most cseréltem le a majdnem négyévesem ülését, előtte és azóta is mást sem csinálok mint érdeklődöm, utánaolvasok, keresgélek, de  nincs ilyen (bár nekem ezek közül az isofix nem volt szempont). Amúgy az övvezetőt nem kell  mindig befűzögetni, viszont az átnyúlásos bekapcsolás tényleg adott, és a legrosszabb számomra, hogy nem dönthetőek (vagy csak minimálisan), így a benne alvás horror a gyereknek:(.

Előzmény: Törölt nick (299)
rollller Creative Commons License 2007.07.13 0 0 301

ilyen ules nem letezik, hidd el nekem, ha elolvasod, amit irtam, akkor latni fogod, h mindig vannak atfedo megoldasok

Lucilla Creative Commons License 2007.07.13 0 0 300
Makkhatos,
szerintem ilyen ülés nem létezik...

roll,
az e-bayes dolgot részleteznéd nekem? (Én még sosenem rendeltem onnan...) Akár e-mailben, publikus vagyok.
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 299
Egy olyan gyermekülést szeretnék , amit most már nem kell lecserélnem addíg , amíg már anélkül nem ülhet a kislány az autóban. Isofix-est szeretnék , és nem az autó övével szeretném bele csatolni a kislányunkat , mert szerintem egy 5 pontos öv (ami a gyermekülésekben szokott lenni) biztonságosabban tartja , mint az autó öve ami ugye csak 3 pontos. Azonkívül kényelmesebb és gyorsabb a gyermekülés övét becsatolni , mint az autó övét befűzögetni az övvezetökbe , majd átnyúlva a gyermekülésen azt becsatolni. A kislány pedig most 3 és fél éves kb 16 kiló és 110 cm magas. Szóval ilyet szeretnék :-)
Előzmény: rollller (296)
rollller Creative Commons License 2007.07.12 0 0 298
gyakorlatilag semennyire:) vagyis auto hatso ules ferdesegenek fuggvenye csak, mi a dontott pozicioban hasznaljuk, de csak mi tudjuk, h dontve van:), de remekul alszik benne a gyerek, mert szeles a fejvedelem, amugy a www.roemer.hu nagykerben vettuk az egyiket, a masikat meg ebayen rendeltem (vagyis az erre szakosodott ugyintezom:) es ott a www.kids-komfort.de volt a szallito, 14 ezerrel olcsobb volt ugy, ami azert erdemi kulonbseg
Előzmény: Lucilla (297)
Lucilla Creative Commons License 2007.07.12 0 0 297
roll,
mennyire és hogyan dönthető a römer kidfix (a képen nem láccik)? Most, azt hiszem, én is isofixeset vennék 15-36 kg méretben, ez az ülés elég szimpi, bár nem olcsó. Tényleg, van valami tipped, hogy hol érdemes megvenni?
Előzmény: rollller (296)
rollller Creative Commons License 2007.07.11 0 0 296

romerunk van a 3as kategoriaban (is:) isofixesbol nekunk romer volt, es nagyon bevalt,

igen a concord fixmax eleg jo, a nagyszulok kocsijaban az volt, es kb 2 honapja kellett lecserelni azt, de az hosszu utakra nem volt egy hiperules, hosszu utakra mindig vittek a romereket, de 2. ulesnek jo szivvel ajanlom, es jo sokaig 5 pontoskent funkcional

(en nem ertem, h makkhatos vegul is mit szeretne, szoval lehet, ez lenne nekik a megoldas)

Előzmény: Lucilla (295)
Lucilla Creative Commons License 2007.07.11 0 0 295
roll,
ez az ülés, amit most használtok römer vagy recaro? (Van még más márkának isofixese ebben a méretben?)

(Amúgy nekünk történelmi okokból van concord fixmax, ami saját öves és nem isofixes, elvileg 9-36 kg, de ugye 18 felett elvileg inkább ülésemelőként, na ez még jó Ákosnak (aki úgy 115 cm körül lehet és 20 kg, 5 éves múlt 3 hónapja), a feje még csak 2-3 cm-re lóg ki, nyár végéig még ez lesz, utána jönne akkor a következő. Csak azért mondom, hogy ha nagyon fontos, hogy saját öves legyen nagyobb gyereknek, ez az ülésfajta még lehet egy kompromisszum, noha nem isofixes.)
Előzmény: rollller (294)
rollller Creative Commons License 2007.07.11 0 0 294

ez most 2 kulon dolog, olyat keresel, ami isofix, vagy olyat, ami sajat oves 18 kilo folott, ez utobbi nem letezik,

vagyis magyarorszagon nincsen, a 2-es kategoriasok, amik elvben 18 kiloig jok (de altalaban magassagban kinovik a gyerekek ugy 4 eves koruk korul, eletkorban 4 eves korig is szoktak megadni, a magas gyerekek meg megelobb), azok sajat ovesek, a romernek letezik egy olyan, de csak anglia meg a skandinav orszagokban, ami 24 kiloig hasznalhato (ez sem igaz, nekunk ilyen volt, de teny, h a gyerekem 5 ev 3 honapos koraig hasznalta, es csak most ult at olyanba, amiben mar az auto ovevel van bekotve (az ules meg isofixszel rogzitve)

szoval nem tudom ertheto-e

szoval konkretan mit is szeretnel?

Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 293
18-36-os kategóriában sem találok olyat aminek van saját öve :-(
Előzmény: rollller (292)
rollller Creative Commons License 2007.07.07 0 0 292

ilyen nincs, de a romernek van a 9-18 kategoriara es a 18-36-os kategoriara is isofix (vagyis nekik mar minden sulykategoriara van isofixes)

az 2 ules tudom, de mindig biztonsagosabb a szukebb sulykategorias, mint a szelesebb, ami 2 korosztalyt egyben szolgal ki (es bar igen draga a 9-18as isofixes, de igen jo aron el is tudod adni)

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.07 0 0 291
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.07 0 0 290
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.07 0 0 289
ha esetleg érdekel valakit
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/gtab.asp?ComponentID=148471&SourcePageID=147767

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/tab.asp?ComponentID=183194&SourcePageID=147654
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.07 0 0 288
Olyan isofix gyermekülést (9-36kg) látott már valaki aminek saját biztonsági öve van? nézelődök az e-bay-en , de ebben a súly/méret kategóriában egyiknek sincs saját öve.
monkat Creative Commons License 2007.05.10 0 0 287

Köszi, most a legaktuálisabb.Kislányom 1 éves, de még mindig elfér a hordozóba.Max nyárig tudjuk még azt használni, utánna be kell szerezni egy ülést,

Személy szerint a Maxi Cosi felé hajlanék, főleg így tudva, h a Römer Kinget már nem gyártják.

Az a gáz, hogy egyszer egy bababörzén már láttam ezeket az üléseket, tényleg kifogástalanok, viszont most csak csomagküldőn tudnák elküldeni, ergo nem tudjuk megnézni előtte.Kivcsit rizikós, de a MC anyira jó márka, hogy lehet megrendeljük.

Előzmény: Catella (285)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 286

tudom már régi téma, de Boldi is ezt csinálja, pedig jól volt beállítva az öv, majdnem szívinfarktust kaptam, amikor megláttam, hogy a gyerek ugrál a hátsó ülésen :(

egyből eladtam az ülést, gondolván azzal a baj (egy Concord Ultimax) meg Jozsó amúgy is kinőtte az ülését és kellett neki egy új, és megkapta Jozsó BBC Iseos-át, ebből is kimászott ma :(

megolásként azt találtam ki, hogy Boldi előre ül, ahol kontollálni tudom, még mindig kevésbé veszélyes, mint az, amit művel útközben, én meg folyamatosan hátra sasolok, hogy mit csinál......

de Boldi mindenhonnan ki tud mászni és mindenhová fel tud mászni, a nagyméretű (70*140) kiságyból is kimászott 15 hónaposan, így nem lepődöm meg semmin már :))))

Előzmény: rollller (279)
Catella Creative Commons License 2007.05.05 0 0 285
Ha még aktuális: mind a kettő nagyon jó minőség. A Römer King legalább 6 éve kifutott már (más néven továbbfejlesztették), úgyhogy számítsd bele, hogy a műanyag is elérhet, és érdemes megnézni az övet, meg a csatot, hogy megbízhatóan záródik-e. Ha igen, akkor ennyit bőven megér.
Előzmény: monkat (284)
monkat Creative Commons License 2007.02.28 0 0 284

Sziasztok.

érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata olyan gyerekülésekkel, ami Römer King vagy Maxi Cosi Priori, és használt a váz, viszont a huzata vadiúj.Kb.12-14 efT az áruk.

Ezek az ülések garantáltan nem voltak törve, a váz sem néz ki  használtnak.

Mennyire megbízhatóak?

Köszi. 

Szkapi Creative Commons License 2007.02.11 0 0 283

Sziasztok!

Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget: a családból kaptuk a képen látható használt Römer King K03 gyermekülést, de sajnos nincs hozzá használati utasítás.

Az alapfunkciók persze érthetőek, de szeretném alaopsan végigböngészni.

Ha esetleg valakinek meglenne bármilyen formában (szkennelve, pdf-ben, fénymásolva - postaköltséget természetesen kifizetem), nagyon megköszönném ha segítenétek hozzájutni (magyar vagy angol lenne a legjobb).

Kérlek, jelezzetek itt, vagy a kolcsarzoltankukacfreemail.hu címen.

Köszi előre is!

Szkapi

Coge Creative Commons License 2006.05.21 0 0 282

egyszer Csibe kikapcsolta (elvileg menet közben, gyakorlatilag álltunk egy piros lámpánál) a biztonségi övet, na, khm...nem voltam úrinő, szépen beígértem neki, hogy ezután mindenhova csak sétálunk, vége az autózásnak...azóta a garázsban, álló kocsinál félénken megkérdezi, hogy "Anyaaa, most már kikapcsolhatom?" :-)

(biztosan jól ráijesztettem szegényre, de ha ez az ára, akkor nekem megérte)

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 281

sajna, ő egy makacs gyerek. de ez még a kisebbik baj, mert kimászni nem tud,  a másik autóban lévő magasítós-rendes öves kikapcsolós ügy sokkal aggasztóbb. biztos vagyok benne, hogy amerikában vagy valahol kitaláltak már erre is valamit...

Előzmény: rollller (279)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 280
Lehet, hogy ez övtípustól is függ, nem? Nálunk a Maxi Cosi Priorinak úgy fut az öve, hogy teljes képtelenség lenne kibújni belőle. Valahogy elég magasan fogja össze a mellkason a középcsat. - De gondolom ez nem vigasztal:))
rollller Creative Commons License 2006.05.21 0 0 279

es vall felett is tuti jo helyen fut? vagy epp most olyan magas, h nem fut jo helyen akarhova is allitod (mert ez is benne van a pakliban)

amugy meg nalunk mikor ez a kibujasprobalkozas volt vagy elofordul, akkor en minden egyes kibujasnal leallok az autoval, eleg idegesito volt, de a gyerek unta meg elobb, persze lehet millanak ez csak olaj lenne a tuzre, de en vmi ilyen nagyon kozvetlen szankciot talalnek ki ezugyben (de en kozismerten durvan kozlekedesparas vagyok, ha gyerekrol van szo)

Előzmény: Törölt nick (277)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 278
együttérzek. Máté is kibújik az öv alól, totál mind1, mennyire húzom meg.
Gondoltam rá, hogy veszek egy hordozóhoz való mellkasnál meghúzandó szűkítőt, de az meg a vállpárna miatt nem jó ötlet.
Próbálom nevelni, hogy ne húzza ki a kezét.... a legszebb, hogy ha szólok, vissza is dugja.
Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 277
sajna nem, millácskának a fojtogató szorosságú öv csak kihívás. :-( de köszi.
Előzmény: rollller (276)
rollller Creative Commons License 2006.05.21 0 0 276

az elso kerdesedre az a valasz, hogy rosszul van beallitva, ez akkor tortenhet meg, ha tul lazara van hagyva vagy ha a valla folotti beallitasnal az ov nem a vall felettrol indul, hanem vall mogottrol (remelem ertheto)

a masodikra meg sajnos az a valasz, hogy nem:( vagyis van olyan ules, ahol egy keresztbe elem miatt a gyerek olyan tavolsagban van a kikapcsolotol, h nem tudja kikapcsolni, ha az ov kilazitasa a kerdes, akkor vannak olyan ulesek, ahol az ulesben van egy ovfek, tehat nem tud az ovbol kikapcsolas nelkul kibujni

(mellekszal: es ezert szereztem anno olyan ulest, ami 5 pontos... de meg szazvalahanycentiskent is 5 pontosban ul, es igy is fog remelhetoleg ev vegeig)

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 275

sziasztok, kérdés: van olyan megoldás, ami megakadályozza, hogy a gyerek kibújjon az 5 pontos övéből? tehát ami a mellén, középen összekapcsolja a két vállnál lévő övrészt?

ill. ennél is fontosabb kérdés: az ülésmagasítónál, amikor már az autó saját övét használjuk, van olyan szerkezet, ami megakadályozza, hogy azt kikapcsolja?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!