Keresés

Részletes keresés

Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 299

Ha lenne amit hozzám vágnának, akkor az azt jelentené, hogy van mit hozzám vágni. Annak már örülnék, ha lenne. De nincs.

Az a helyzet, hogy nem állnak halomban a használt objektívek. Márpedig nehéz lesz megfelelő kínálat nélkül elcsábítani bárkit is a másik oldalról. Szép dolog az, hogy van M-es, meg K-s, meg M42-es kínálat, de egy USM-hez vagy SWM-hez szokott fotós nem fogja lecserélni a méregdrága felszerelését, hogy méregdrágán manuális obikat vegyen. Házon belül sincs meg az APSC-n használt obik alternatívája. Aki szereti az 50-55 látószögét a mostani gépén az választhat a 77-es Limited meg az FA* 85/1.4 között, meg a bal vagy a jobb veséje között, ha kell az AF. Alternatívaként 85/2.8 soft akadhat még. Vagy manuál, a maga hiányosságaival.

Előzmény: monyesz (296)
efPen Creative Commons License 2016.02.22 0 0 298

http://www.dpreview.com/sample-galleries/9969263190/pentax-k-1-pre-production-sample-gallery/

vannak itt kepek DA70-nel is, a raw-ok letolthetok, ki lehet probalni ...

Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 297

A Panasonic szerint itt a bibi, és az ő megoldásuk rá.

És ez a BSI,ami elvileg jobban hasznosítja az objektívből érkező fényt. Ami meg az új megoldáson 60% az filmen közel 100%. Itt a nagy különbség.

Előzmény: Tab (295)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 296

Serintem Peti azt szeretné, ha a Pentax a meggyőzés okán megdobná egy K-1-gyel és egy sor hozzávaló legalább f2.8-as sorral. :) Mondjuk ezt én is elviselném! :)

Előzmény: BUSZNYI (282)
Tab Creative Commons License 2016.02.22 0 0 295

Ha jól tudom, a Te vázadban lévő érzékelő előtt van AA szűrő. Ha ez így van, akkor vajon lehet-e hatással a ferdén érkező fénysugarak leképezésére, szóródására a képszéleken?

Előzmény: Peti--- (287)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 294

Érdekes módon filmen jó, nem kell f8-ra rekeszelni. Nem egy Zeis, de nem is szar objektív. Nem véletlen, hogy ezt az obit 1992-ig gyártotta a Tamron.

Előzmény: Tab (289)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 293

Tegyél fel egy Vivitar/Kiron/Komine 28/2-t és boldog leszel!

monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 292

Minek, már jópáran kipróbálták. Készültek velük KÉPEK, nem tesztek, KÉPEK!

Előzmény: Peti--- (288)
Tab Creative Commons License 2016.02.22 0 0 291

Kipróbálás után mindet lett volna lehetőségem visszaadni, de nem volt rá okom.

Előzmény: Peti--- (288)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 290

Pentax 28/3.5,28/2, 28/2.8 volt manuális és af-es, mi az amit nem lehet ezzel megoldani? Egy családi összejövetelnél igazán nem kell f1.4-gyel fotózgatni.

Van sigma 28/1.8, 30/1.4. Nem szar egyik sem.

Előzmény: Peti--- (277)
Tab Creative Commons License 2016.02.22 0 0 289

Ha betekered f8-ra, akkor megnő a hátsó lencsetag átmérője, vagy egyszerűen csak akkor megfelelő a rajza a képszéleken?

Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 288

Szép sor. Lehet ilyet kapni úgy, hogy vásárlás előtt kipróbálható?

Előzmény: Tab (284)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 287

Nem parttalan, nem vagyok elfogult. Nincs a szemem előtt a rózsaszín köd, hogy fú fullframe. A gép magában jó, soha nem írtam az ellenkezőjét. Csak egy cserélhető objektíves rendszer nem egyedül vázból áll. A régi optikák meg nem feltétlenül alkalmasak alap szituációk megoldására sem.

Ez egy Tamron 28/2.5-ös (BBAR 02B) objektív f4-es képe. Középen szuper, szélén részlet szinte semmi. http://indafoto.hu/peti-/image/23812416-775bbd61/130515

A hátsó lencsetag átmérője 19 mm, az ezen bejövő fényt kell szétszórnia 36 mm széles területre. A fény nem merőlegesen éri az érzékelőt, nagyon nem,a pixelek kialakítása meg olyan, hogy a nagy szögben eső fény nem jut el a ténylegesen érzékelő felületre mikrolencse ide vagy oda. Ebből csodát kihozni nem lehet. A filmes obik nagy többségének meg szintén hasonló a hátsó lencsetag átmérője, szintén hasonló módon szórják a fényt, amit ugyan úgy nem fog tudni teljes mértékben feldolgozni egy szenzor. Ezzel is lehet képet készíteni, lehet vele jó képet készíteni, lehet vele művészi képet készíteni, de egy családi fotón a nagymama szeme nem szem lesz, csak egy fekete folt. Ha betekerem f8-ra akkor már jó a képe, csak a fény kevés hozzá.

BUSZNYI Creative Commons License 2016.02.22 0 0 286

Az a 2,8/20mm obi nem is lehetne ott !! Ps? ;-)

mckmester Creative Commons License 2016.02.22 0 0 285

Az a huszas.... 

Irigyellek

Tab Creative Commons License 2016.02.22 0 0 284

Aki keres, az talál. A baloldali a fiókból, a másik kettő a táskából.

Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 283

A helyzet ennél is rosszabb. Nikonban sem mindegy mihez nyúlsz, azok az optikák, amiket én használok, csak abban a szubkultúrában akceptálhatók, ahol én mozgok. 

BUSZNYI Creative Commons License 2016.02.22 0 0 282

Sándor!

sajnos a vita teljesen parttalan Petive. Fejébe vette, hogy Pentaxal FF- nem lehet majd fotózni. És erről a véleményéről nem fog elmozdulni, mert a végén még kiderülne, hogy nem is volt olyan rossz döntés Nikonra váltani. :-)

Éntőlem mindenki fényképez amivel szeretne de, hogy Pentaxal ne lehessen megoldani amit Nikonnal az egy kicsit sarkos.

Előzmény: Rőth Sándor (279)
seeman Creative Commons License 2016.02.22 0 0 281

Ez bizony igaz! Csak nem mindenki képes lenyelni. :)

Előzmény: Szabolcsi Mihály (235)
Rollei Creative Commons License 2016.02.22 0 0 280
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 279

"Csak egy kurvaegyszerű példa: kicsi a lakás, nagy a család, kellene a 28-as obi, hogy kényelmesen, szellősen lehessen fényképezni egy családi összejövetelt, de a közepétől eltekintve a minősége botrány, f8-f11-ig kellene rekeszelni."

Kedves Peti!

Nagyon kevés családban tartanak fullfrémes gépet minőségi nagylátószöggel. Ahol igen, ott sem azért, hogy a garzonban összezsúfolt famíliát fotózzák. Ennek ellenére megtartják a születésnapokat, karácsonyt, vagy a hanukát. Ha kedvük szottyan rá, még fényképeznek is, azzal, ami éppen a kezükbe akad, kompakt géppel, telefonnal. Nem az érdekli az embereket, hogy a képszélen a szövésminta pont olyan éles-e, mint középen.

A Pentaxra rengeteg nagylátószög készült, azok mind használhatók lesznek a K-1 gépen.

seeman Creative Commons License 2016.02.22 0 0 278

Beleolvastam az elmúlt egy-két nap postjaiba. "Nemsemmi" csapat jött itt össze. Rágjátok a gittet rendesen. :)

Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 277

Én is azt írtam mindig is, és merészeltem olyat is írni, hogy a Pentax jelenlegi objektívkínálata FF fronton nagyon is hiányos, és nem is látszik a hiány pótlása még ígéretek szintjén sem. Erre lett az mondva, hogy ott vannak a régi obik. Amik meg nem felelnek meg minden feladatnak.

Csak egy kurvaegyszerű példa: kicsi a lakás, nagy a család, kellene a 28-as obi, hogy kényelmesen, szellősen lehessen fényképezni egy családi összejövetelt, de a közepétől eltekintve a minősége botrány, f8-f11-ig kellene rekeszelni. Próbálkozhatok kis csoportokkal 35-ös obival, vagy ha kiverem a falat akkor 50-essel is. És erre nincs alternatívája a Pentaxnak, ha nem akarok nagy, batár, drága obikat venni.

Előzmény: monyesz (275)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 276

Egyébként ha nem sarkítjuk a kérdést, akkor is igaz, hogy nem szar ami régi. Az, hogy az esetek 1ezrelékében egy mostani tervezésű optika jobban teljesít azonos körülmények közt, nem jelenti, hogy a többi esetben ne lenne pariban a régi vele. Akkor meg minek kellene 100szoros árat fizetni a mai tervezésűért?

Előzmény: Peti--- (274)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 275

Nem, ugyanúgy ahogy nem kell mindenhova a 2.8-as fényerős obi sem metsző élesség mellett.

Sanyi mindig is azt írta, hogy a feladathoz kell eszközt rendelni.

Előzmény: Peti--- (274)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 274

És mindenhez kell a finom elkenés a szélén vagy a közepén?

Előzmény: monyesz (273)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 273

Ha nálad a taknyolás és a finom elkenés uaz, akkor kár bármiről tovább szót ejteni.

És igen, van amihez kell a finom elkenés, akár a kép közepén is, ha a feladat azt megkívánja. Sőt a kép is "művészibb" lesz tőle. Nyilván makrózni egy másik obi kell majd, azzal pedig nem biztos hogy portrézni érdemes. De ez igaz filmes-apsc-FF digi vázra is.

Előzmény: Peti--- (271)
BUSZNYI Creative Commons License 2016.02.22 0 0 272

Meglehet kérni. De úgy gondolod a világ Pentax felhasználói nem fognak ráugrani a K-1-re amint a kezükben lesz? Rengetegen ülnek jobbnál jobb filmes obikon akik epedve várták a FF vázat. Amúgy szerintem a mérnökök is tesztelték hihetelen könnyelműség lenne ha a régi obik bázisát veszni hagynák.

Előzmény: Peti--- (258)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 271

Te írtad:

"Szerintem lehet ezekkel az objektivekkel is fenykepezni, vallalhato a kepminoseguk, meg akkor is, ha a modrnebb objektivek jobbak."

Meg ezt is:

"nyitott rekesszel a szeleit elkeni egy kicsit, pont annyira, amennyire egy portrenal szerencses"

Na most, ha valami a szélén taknyol, meg jobb az ami digire van tervezve, akkor mi a kérdésed?

Használod őket, kihasználod a tulajdonságaikat, a hibáik felett szemet hunysz, vagy direkt rájátszol és így készíted a képeid. De ez csak abban a közegben, azzal a képi világgal működik jól, ami rád jellemző. Talán ennél a fotográfia szélesebb körű. Van amire a cipősdoboz lyukkamera is jó, sőt, csak az a jó, mégsem alkalmas számos fotográfiai feladat elvégzésére. Ennek ellenére azzal az eszkábált lyukkamerával is lehet nagyszerű, értékes képeket készíteni.

Előzmény: Rőth Sándor (270)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 270

Szerinted azok az objektivek annyira rosszak, hogy kulon ideologiat kell gyartani a hasznalatukra?

Előzmény: Peti--- (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!