Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Akit érdekel a téma, az írjon. Technikai és stratégiai kérdésekről egyaránt beszélhetünk. De ha sok rajongó van, megalakíthatjuk pl. a Magyar Kirov Csatacirkáló Rajongói Klubbot
Meg az is elgondolkodtató, hogy ha 2 nem túl modern cirkálórakéta ezt megcsinálja egy nagy cirkálóval, akkor egy Tu22M ezred egy rakás jóval fejlettebb rakétával tényleg lehet, hogy simán elintéz egy repülőhordozót, lehet, tényleg itt az óriások alkonya...
Persze, van az S-300F, meg az OSA, mind a kettő az egyik 40, a másik 50 éves rendszer, és a H-35 mind a kettő minimális magassága alatt közlekedik elvileg (pláne a végstádiumban), meg nem is erre vannak, de a 6 db AK-130-nak kutya kötelessége lett volna 2 H-35-öst elkapnia, nem?
They wrote that the Neptunes struck "Moscow". Neptune is the brother of our Kh -35U. You can easily destroy the frigate. But the 11000-ton cruiser ... Even considering that the missile defense / air defense system on Moskva is the weakest point. The Fort is useless against cruise missiles flying over the surface of the water. Gecko from the Mesazoic. And there is nothing more to shoot down. Missile safety should be provided by other ships of the group. But the flash was gone. Arrived on the largest, noticeable. I hope that the entire crew, or most of it, has been evacuated. There was no detonation and destruction of the ship in an instant. There were also Vulkans with nuclear warheads most likely ..
Sajnos vesztettem. Nem tudom, hogy végül az ukrán propaganda, az őrjöngő két méteres hullámok vagy a felrobbant szamovár süllyesztette el ezt a daliás tekenőt, de hogy a szovjetek most sem hazudtak, az kétségtelen.
Fura, hogy az Ukranok a hét elején vesztettek két Bayraktárt a tenger felett, azzal nagyon büszkélkedtek az oroszok, csak épp azt nem lehetett tudni, a drónok miért nem tankokra vadásztak?
Nagy fejlesztés nem volt ott, ez csak egy helyi alkatrészekből összerakott KH-35. Ismerve a korrupció sújtotta Ukrán hadiipar állapotát az is csoda ha nem öli meg a kezelőit.
Valóban nem tudjuk egyelőre, hogy pontosan mi történt, de a biztonság kedvéért a Revell már kiadta a Moszkva új makettjét...
Amúgy meg, a viccet félretéve, ha a Moszkva esetleg saját valamelyik meghibásodott fegyverrendszere miatt ég ki, süllyed akár végül el - az talán még annál is kínosabb lenne (főleg, hogy általában nem szerepelnek most jól az orosz fegyverek a háborúban), mint ha az ukránok Neptunjai lennének a hunyók...
Tudsz olvasni? Azt írtam, hogy "szerintem sokkal valószínűbb".
Ezt tartom is. Te meg gondolkozz el, hogy amióta megvan a hajó, hányszor volt rajta robbanás és tűz? Érdekes, hogy pont most háború idején... Mellesleg a mariupoli támadást is kimagyarázták azzal, hogy ők igazából lelőtték a támadó Tocskát, csak a lehulló darabjai tüzet okoztak.
Az ukránok 2014-től fejlesztik ezt a rakétát, régóta készülnek, hogy kipróbálják.
Az összes tény nem ismerete nem jelenti azt, hogy nem beszélhetünk valószínűségről a körülmények ismeretében.
Nem kell ám mindjárt ugrani a háborús propagandára.
Pentagon Press Secretary John Kirby told CNN's Brianna Keilar that "there was an explosion" on the Moskva, but said the United States cannot say at this point if the ship was hit by a missile.
"A Moszkvával korábban összeakadó Kígyó-sziget védőinek története olyan jól hatott Ukrajna moráljára, hogy az ukrán posta egy különleges bélyeggel emlékezett meg róluk. Az meg aligha véletlen, hogy Zelenszkij ukrán elnök pont a Moszkva kilövéséről szóló hírek megjelenésének napján posztolt képeket erről a bélyegsorozatról." (HVG)
No nem féltem én a Zelenszkijt, ha esetleg egyszer már nem lesz elnök, faszán megélhet jóslásból is, hogy kitalálta, mikor fog felrobbanni a Moszkva fegyverraktára....