Mamuszt nem próbáltam, de nehezen kapni, gondolom, 48-ast :) Strandpapucsban vagyok itthon
Naponta egyszer kenegetem illetve fertőtlenitem amikor a zuhany után lábat ázatatok. Nyúgös, mert már nem hajlik a bal lábam rendesen, meszesedés és nem érem a sarkam lábujjaimat. Külön jógapóz kell hozzá :)
Megoldható lenne éppen, de vettem fertőtlenitő szprét, octenisept
Bonyolúlt ez az egész láb-ujjak-sarok
SBO-ra kerültem 15-én, egész nap jól birta cipőben a sarkam
Ágyban fekve már majdnem hülyét kaptam annyira fájt nyugalomban is. Dokinő ránézett, azt mondja be van repedve
Korábban mintha az AloeVera jót tett volna, most rendeltem illet átvettem
Megkenem megint a sarkam és bekötöm. A mai napon is nagyon jól bírja a cioőt
Volt egy angio vizsgálat
Hangvilla rezgését hol érzem, hol nem, odanyomta a bokámhoz, lábamhoz
Volt ahol egész jól, illetve egyáltalán nem éreztem
Azt persze tagadják hogy az operációnak bármi köze lenne hozzá. Akkormeg hogy egyböl a műtét másnapján kezdődött ez az egész?
Ugyanaz a leletező meszesedést ír le az rtg vizsgálatrol, majd egy hónap múlva semmi elváltozást diagnosztizál. AZ egyik sarkatyút mond, a másik mást és mindenféle gyógyszereket írnak fel
megoldható-e, hogy egy lavór kellemes melegvízbe hipermangánt szórsz..? (ettől erősen lila lesz a víz, de fertőtleníti a lábfejet)...szerintem hatásosabb külsőleg kezelni ott, ahol a probléma jelentkezett... ha lehet, papírtörlővel töröld a lábujjak közt.
ha nincs hipermangánod(régóta nem kapni) akkor a gyógyszerész biztosan tud valami okosságot...
Néha éjjel annyira rá jön a nagy lábujjamra a fájás hogy fel kell kelnem mászkálni tornáztatni, aztán elmúlik, ha minden jó el is alszom, főleg reggel/tehetem már :)/
Angiológusnál voltam és mondom neki a panaszaimat + a kisujjaim között büdös váladék van
Megnézte. Hogy felsértettem és az fertőzte meg a lábujjaimat, felirt Augmentint. Mi a fenével sértettem volna ott fel, max gombásodás. Tegyek oda gézlapot és fertőtlenitsem
Ő tudja, én teszem és szedem a gyógyszert
De senki nem akarja elfogadni , diagnosztizálni, hogy apró sérülés volt a nagy lábujjam felső részén ami begyógyult de alatta fáj. Szilveszteri marhaság, papucsban be akartam rúgni a motoromat, lábam lecsúszott és egy csavar megsértette kicsit
Másik doki is azt mondta, ugyanmár, az begyógyult
A másik panaszom hogy fájt a talpam oldala és a sarkam. Kaptam rá gyógyszert elmúlt
Aztán keményen visszajött
Reggelente alig tudok rálépni, de úgy egy cm-re a talpamtol feljebb, még finoman sem lehet hozzáérni a "bőrhöz", a húshoz, annyira érzékeny
Ortopédia "sarkanytyú". A francokat, gondoltam!
Ahogy utánaolvastam tényleg az lehet,de a műtéttel egyidőben jött ez ki, már az ágyban is érzékeny volt
Ez olyan fájdalom, ha közben az egész sarkamat masszirozom, akkor fáj ugyan, de szinte jólesik
Áh, ezek már igy fognak maradni, egy-egy alkatrész elromlik a szervezetben, tán még eldöcög a gépezet valahogy
jó kérdés...még nem barátkoztam meg a gondolattal.. ha a kerti munka elvonja a figyelmem, akkor nem veszek észre semmit. Ha leülök, és felteszem a lábam, akkor zsibbadozik(de csak a műtött bal)..éjjel nagyon zsibbad.
nos nálam is van ilyen jelenség, hogy a nagylábujjamhoz nem érhet semmi, mert akkor nagyon fáj...nem értem mitől, miért, volt időszak, amikor a zokni elejét levágtam, és papucsban jártam, illetve akármilyen hideg is volt, sportcipőben zokni nélkül...
Doktor szerint az csak savó volt. Jópárnapig a szigetkötést is átáztatta. A lábfejem kissé puffadt volt, arra adott valami gyógyszert nincs is ilyen gond
A gond most az hogy egyre jobban fáj a lábujjam. A fogfájás ezekhez a nyilalásokhoz képest semmi, főleg ha lefekszem. Ismétlem, minél több gyaloglást irtak elő. Amikor ennyire fáj a lábam akkor is gyaloglok, addig szünik a fájdalom. Úgy gondolom nincs vérkeringés az ujjamban
"Lábsebészeti műtétek következtében átmenetileg romolhat vagy végleg károsodhat a nyirokkeringés a lábon. Emiatt sokszor alakul ki akutan vagy krónikus jelleggel szöveti ödéma, nyiroködéma másnéven limfödéma, amely klinikai tünetei alapján könnyen felismerhető. Nyiroködémának több stádiuma fordulhat elő, kezdetben a duzzanat megtartja az ujjbenyomatot. Előrehaladott állapotban súlyos bőrtünetek jelennek meg az előzetes gyulladások, fertőzések következtében. A későn felismert, kezeletlen nyiroködémában komoly szövődmények alakulhatnak ki. A nyirokcsorgás a beteg életminőségét erősen leronthatja, mivel nem tud az utcán közlekedni a cipőjébe csorgó folyadék miatt."
Röntgen, csonthártya gyulladás Achillesz in letapadás. Örülök az ujabb gondnak
Jobb láb köröm annyira fáj hogy a takaró súlyát sem birja el
Elugrottam a sebészetre. Körömbenövés
Semmiség, jőjjön azonnal lekapjuk a körmét
Nem-e lehetne-e csak a szélét kivágni? Nem
Akkor ezt most halasszuk el, mondtam, mert Szilveszterkor táncolni szeretnék
Azért bekötötték amit azonnal le is vettem mert lépni sem tudtam annyira kitömte a cipőm/köröm viszonyát
Most Aloavera és rendesen javul, gondolom csak időlegesen. Az érsebész magán alapon 20ezerért javit a körömbenövésen. Annyi most nincs rá :(
Az éműtéti hegböl még mindig nyitott vagy 2cm, ezt is AloaVerával ápolom naponta, nem Curiosa kenőccsel ami több mint egy hónap alatt semmit nem használt
úgy érzem felesleges tanácsotnadni, pedig az elmondottak alapján vidáman meggyógyult volna már a sebed, (ami kiváló orvosok, és segítőik áldásos munkájának elkerülhetetlen maradványa) az orvos kiadta a zárójelentést(mint nekem) amely szerint neked már csak gyógyulni kell...szedni kell azokat a gyógyszereket, mely az elbocsájtó zárójelentésben fel van tüntetve...de a létező legfontosabb, hogy reggeltől estig fásliban kell lenni az egész lábnak, és felpolcolva...ja, meg nem szabad mászkálni, még a klotyóra is csak óvatosan...
Mint mindenkinek, az ilyen műtét után nekem is zsibbad a lábam, érzéketlen a bőr alatt, és furcsán fáj itt-ott...néha megmasszírozom, az jólesik, aztán minde marad tovább...
...soha nem szabad elfelejteni, hogy ezzel kell élni, csak a lábfej hőmérsékletére kell ügyelni..mindkét lábfej eyforma hőmérsékletű legyen...ha hideg(fázik) akkor mindkettő, ha meleg, akkor is mindkettő meleg.
Csak szólok, hogy előbb-utóbb megúnnak az egészségügyisek..
Nekem eszembe nem jutna bárkinek telefonálni a probléma miatt...a sebész ránéz és látja, hogy a seb gondozatlan...nincs mit tennie..
Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer
Miért válassza az octenisept® fertőtlenítőt? Nem tartalmaz jódot
A jód számos sebfertőtlenítőnek az egyik fő hatóanyaga, de az arra érzékenyek, koraszülöttek, újszülöttek, csecsemők kezelése, valamint alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt kerülendő. Az octenisept® hatóanyaga, az octenidine-dihidroklorid esetében minimális az allergiás reakció kialakulásának esélye, ezért használata lényegesen kevesebb veszéllyel jár.
Nem hagy nyomot
A jód alapú sebfertőtlenítő és köldökcsonkápoló szerek egyik hátránya, hogy óvatosan kell bánni velük, ha nem akarjuk, hogy nem kívánt helyeken is foltot hagyjanak. Mindez nem csak ruháink épsége szempontjából fontos: az ideális sebkezelő nem változtatja meg a sérülés kinézetét, így az esetleges gyulladást jelző bőrpír nem kerülheti el a figyelmünket. A színtelen octenisept® fertőtlenítő megfelel ezeknek az elvárásoknak.
Elősegíti a sebgyógyulást
Ha megsérülünk, a kórokozók könnyen bekerülhetnek a sebbe a külső környezetből és a saját seb körüli bőrfelületünkről egyaránt, ami gyulladáshoz és a sebgyógyulási folyamat elhúzódásához vezethet. Az octenisept® fertőtleníti mind a sebet, mind a sebkörnyéki bőrterületet, így segíthet abban, hogy a sérülés rövidebb időn belül meggyógyuljon.
Diabétesz, cukorbetegség esetén egy egyszerű otthoni baleset is súlyos következményekkel járhat, ezért fokozottan oda kell figyelni a sebfertőtlenítésre, és a megfelelő fertőtlenítőszer megválasztására.
Az octenisept® fertőtlenítő oldat ideális választás, hiszen:
az octenisept® oldat fertőtlenít, így megakadályozza a seb felülfertőződését, illetve segíti a kialakult fertőzés kezelését és így támogatja a sebgyógyulást;
gyorsan (már 2 percen belül) hat, támogatja az antiszeptikus sebkezelést kúraszerűen - legfeljebb 2 hétig - alkalmazva;
széleskörű baktérium-, gomba- és vírusölő hatással rendelkezik;
színtelen; jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják.
a fásli elengedhetetlen ebben az esetbe(is)...alá viszont sebkötözés kell, mert a fásli nem alkalmas a seb megnyugtatására...
Vásároln mentem...hát ezt nem szabad...egy hónap nyugi, felpolcolt lábbal...maximum klotyó, víz ne érje. A gyógyszertárban adnak fertőtlenítő szprét(is)
Azt vettem észre, hogy egymagad kell megoldanod a problémád...no ez ebben az esetben nem fog működni. (szakszerű, mindennapos segítség nélkűl sosem gyógyul be, bevásárolni se menj.)
Ha ez nem oldható meg, akkor nincs ötletem, de az orvosnak sem lesz.
Amúgy a gúgliban pontosan leírják a fáslizás szükségességét, annak módját. Felesleges bárkit is felhívni, a gúgli segít
Én se teljes meggyőződéssel hagytam ki a vérhigitót, de úgy gondolom talán segit
Aztán itt van a 2-es diabetesz. Erre is gondoltam
Az a rohadt 10x4mm körüli seb nem akar összenőni. A vágás többi részét rendesen összehúzta. Kár volt kiszedni onnan a varratot. Dehát az orvos látta
Nincs nekem kedvem már doktort hajkurászni, legalább is egyelőre. Körzeti mereven elzárkózott az egyszerű átkötéstöl amikor meghallotta hogy érműtét volt
Az ügyelet az még szerencsétlenebb itt
Ezt a hétvégét kibekkelem, aztán lehet felhajtom a doktort