Keresés

Részletes keresés

dgerg Creative Commons License 2008.02.16 0 0 567
Új rendelet született

 

A képviselő-testület 2008. február 14-i ülésén új rendelet született a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek juttatásairól, támogatásairól az alábbiak szerint:

 

A köztisztviselő illetménykiegészítésre jogosult, amelynek mértéke középiskolai végzettség esetén alapilletményének 5%-a, egyetemi végzettség esetén pedig ennek 10%-a. A vezetői illetménypótlék mértéke az osztályvezetői szintnek megfelelő vezetőnél az alapilletmény 10%-a. A köztisztviselő részére az önkormányzat a következő szociális juttatásokat biztosítja, amelyeket a polgármester esetében is alkalmazni kell:
    -         helyi közlekedés igénybevételéhez szükséges havi bérlet,

    -         lakásbérleti díjhoz történő pénzbeli hozzájárulás,

    -         lakásépítési, lakásvásárlási támogatás,

    -         fiatal házasok támogatása,

    -         gyermekszülés esetén természetbeni támogatás,

    -         üdülési hozzájárulás – naptári évenként az illetményalap 100%-a, 

    -         rendkívüli (eseti) pénzbeli szociális segély,

    -         beiskolázási támogatás,

    -         illetményelőleg,

    -         sport és szabadidős tevékenységek támogatása,

    -         önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj- és kiegészítő biztosítási támogatás,

    -         egészségügyi szűrővizsgálatok támogatása,

    -         szemüveg (kontaktlencse) készítésének díjához történő hozzájárulás,

    -         tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás,

    -         a vele közös háztartásban élt közeli hozzátartozójának halála esetén, kérelmére temetési segély.

     

    Záró rendelkezés:

    A rendeletben foglalt juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét a képviselő-testület az éves költségvetésében biztosítja.

     

    Úgy tudom a köztisztviselők alapilletménye központi forrásból már mintegy 5%-al emelkedett. Akkor most erre jönnek rá az illetménykiegészítések az 5%, 10% és a 10+10%?

     

    Akkor végeredményben a polgármesteri hivatal dolgozói 10%, 15% illetve 25% fizetésemelést kapnak?

     

    Vajon mennyi fizetésemelést kapnak az önkormányzat többi dolgozói, a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, stb.?

     

    Lehetséges, hogy bennem van a hiba, de nem látom a 2008-as tervezett költségvetésben a fenti juttatások, és a jelentős béremelések pénzügyi fedezetét, de sok mást sem, amit kerestem.

     

    Lehet, hogy mégsem vagyunk szegény önkormányzat?

     

      

     Gergely István

     

               

    Jegkoko Creative Commons License 2008.02.13 0 0 566
    Hát igen elég vicces ahogy beállítják ezt a bérlakásos témát is, azért 100 ezret csak egy albérletre egy átlagos fizetésű ember nem fog tudni kiadni, amikor tegnap a battai tv be volt erről szó, akkor nekem is ez volt az első gondolatom. A másik meg az okmány iroda, én azt a tákolt épületet nem nevezném olyan hű de nagy számnak, mivel az egész bűn rondán van megcsinálva, nem hiszem, hogy erre nem lett volna egy külön telek valahol.
    P.R.Sandman Creative Commons License 2008.02.12 0 0 565

    Sziasztok! Én arról szeretnék kérdezni, hoyg igaz- e, hogy az Öreghegyen vmiféle változtatási tilalom van, és hogy ez pontosan mit jelent. Ha valaki tudja, léágyszi írjon, mert mi most szerettünk volna egy kis illegális építkezést... (egy szobát a kisbabánk miatt a komoly 30 nm- es házikóhoz... ami amúgy szintén nem léátezik papíron, vagyis megépítettük volna a szobát és utólag kérünk fennmaradásit...) Viszont newm tudom, mi a bűntetés, menniyre nézik műholdon... légyszi segítsetek!!!

    Köszi:)

    dgerg Creative Commons License 2008.02.12 0 0 564
     

    Bérlakások épülnek Tárnokon  

    A Tárnokhírben olvastam először, hogy 10 bérlakás épül a Hazatérők útja és az Ilona utca kereszteződésében, az önkormányzat tulajdonában lévő három telken, 80 millió Ft-ból. A beruházás valójában ennél jóval többe kerül, hiszen elfelejtették közölni, hogy ehhez még hozzájárul a község vagyona, a kb. 30 millió Ft-ot érő három telek ára is.  A 80 millió Ft-ból 30 millió Ft lesz a pályázat útján elnyert támogatás, a maradék 50 millió Ft-ot pedig az önkormányzat banki hitelből kívánja fedezni. A lakások mérete 38 és 67 m2 között lesz.

     A Tárnokhír 2007. októberi számának 24. oldalán olvasható: „A hitelhez kapcsolódó pénzügyi tervezésnél arra törekedtek, hogy a lakások bérleti díja fedezze a felmerülő törlesztő részleteket és bankköltségeket.”

    Úgy hallottam, 50-60 ezer Ft lesz a havi bérleti díj. Nem tudom, ebben benne van-e az áfa, továbbá a közös költségek és szolgáltatások. Amennyiben nincs, a költségek elérhetik, vagy megközelíthetik a havi 100 ezer Ft-ot is. Ez az összeg nem a szociálisan rászorult emberek pénztárcájához van/lesz igazítva, de mint olvasom, a településünkön munkára talált lakókra is számítanak, mint bérlőkre. 

    Mivel az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakásokról van szó, a karbantartást és az állagmegóvást is az önkormányzatnak kell majd fedeznie.

    Az önkormányzat úgy tervezi, hogy ebből a beruházásból évi 600 ezer Ft jövedelemhez fog jutni. A költségek és a bevételek kalkulációjához nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a kiinduló számokat, de én az ebből származó jövedelemben nem hiszek.

     

    Olvasom az Érdi Plusz Újságban (2008. február 7, 5. oldal):

    „..a bérlakásépítés az önkormányzat költségvetését egyetlen forinttal sem terheli, ám a későbbiekben növeli a rendszeres bevételeit…”

     

    Elnézést kérek, már a kiindulásnál terheli, hiszen az önkormányzat térítésmentesen adja át a telkeket, amelyek piaci összértéke legalább 30 millió Ft körül van. Ezen az áron bármikor eladhatók, hiszen kitűnő helyen vannak!

    Rendszeres bevételről pedig hamis illúzió beszélni, hiszen a bérleti díjak a törlesztést és a banköltségeket hivatottak fedezni, nem beszélve az állagmegóvásra fordítandó költségekről.

     

    Kérdéseim azért még vannak:

     

    Mi lesz akkor, ha a szociálisan rászorult lakók, nem tudnak, vagy nem akarnak fizetni? Mi lesz, ha valaki(k) nem fizetik a közös költségeket vagy közüzemi díjakat? Úgy tudom, ha teher lesz az önkormányzatnak a lakások fenntartása, és meg szeretne szabadulni tőlük, öt év múlva piaci áron értékesítheti őket, úgy, hogy a bérlők elővásárlási joggal rendelkeznek. Talán majd ki fogják fizetni az ingyen kapott telkek árát is? Így lenne korrekt! Ne beszéljünk mellé, mindenért az önkormányzatnak kell majd tartani a hátát!

    (Tudomásom szerint az önkormányzat éppen most adta el talán utolsó bérlakását a Templom utcában. Bizonyára örült, hogy megszabadult tőle.)

    Nem találom azt a képviselő-testületi határozatot, amelyben erről a beruházásról döntöttek, pedig érdekelnének a tervek (nemcsak a látványtervek) a használattal kapcsolatos önkormányzati vállalások, a gazdaságossági számítások, stb.

     

    Tudom, sok olyan ember van, aki rászorul bérlakásra, de szerintem nálunk, Tárnokon most nem ez az elsődleges! Gondoljanak a képviselők arra, hogy mintegy 30-40 picinek nem lesz ősszel óvodai férőhelye! Csupán a három telek eladásából származó jövedelem fedezné  3 vagy 4 óvodai foglalkoztató terem kialakítását, amelyre a létszám várható emelkedésére tekintettel  a lehetőséget már megteremtettük a ligeti két óvoda felújítása során.  

     

    Gergely István   

     

    szódásalovát Creative Commons License 2008.01.26 0 0 563
    Kedves Rózsi! Azt írod gabóca4-nek, hogy vezetget, de te nem vagy világtalan, hát szerintem inkább te vezetgetsz, illetve próbálkozol. Aki regisztrál az indexre és rögtön a bemutatkozásban egy országos fórumon azt írja magáról, hogy a Rózsi munkanélküli, arról néhány dolog azonnal tudható: nem Rózsi, semmi köze 56-hoz, és nem munkanélküli. Voltunk már tanúi ilyen vezetgetésnek a dicstelenül kimúlt Jobbítani fórumán, de nem volt igazán „hiteleske”.
    Radics Ernővel kapcsolatban annyit: volt ő már egyszer alpolgármester, de nem emlékszem, hogy olvastam volna – mondjuk az akkori Tárnokhír hasábjain – a SASAD elleni kifakadásait. Sokkal inkább lefoglalta az a tevékenység, hogy magának és néhány (független kisgazda, miépes, fideszes) elvbarátjának a kárpótlás során kihasítson egy-két jó helyen levő, jól eladható területet. Ennek a folyamatnak vagyunk tanúi most, a Halász utcával szembeni és a lehajtó melletti területek értékesítésekor; s számomra kicsit furcsa, hogy az alpolgármester úr eddig két alkalommal ambicionálta igazán ezeknek a területeknek az értékesítését: R.A. második ciklusának idején és most. Mindkét esetben alpolgármester volt.
    Ha átnézel a nem túl pörgős másik tárnoki fórumba (http://tarnok.forumotion.com), ott az állattartásról szóló topikban az egyik állattartó (Zoé) írja is, hogy az igazi baj az, hogy nem jelöltek ki a községtől megfelelő távolságban olyan helyet, ahol az állattartók nyugodtan tarthatják nagyszámú állataikat. Jó kisgazdaként ugyanis ezzel kellett volna törődni, az a párt ugyanis „Isten, haza, család” mellett a mezőgazdaság soha nem látott felvirágzását, kelet Svájcát igérte sokszor átvert választóinak.
    Azt írod, Radics előre megmondta, hogy hátrányt fog szenvedni a település. Bizonyos értelemben igaza van, de véleményem szerint ezt a hátrányos helyzetet az okozza elsősorban, hogy a kárpótlási-földrendezési folyamat során az önkormányzat tulajdonába nem került komoly pénzért értékesíthető terület, a közvetítői szerep pedig nem igazán jövedelmező. A községben eddig 90 óta kétszer fordult elő komoly földfelvásárlás, egyszer 95-ben a lehajtó építésekor, egyszer pedig most, az „ipari park”-nak szánt területek kapcsán. Nézem-nézem az akkori és a mai értékesítők névsorát, hát mit ad Isten, nem ugyanazokat a neveket olvasom! Még emlékszem, mikor ezek az emberek 96-ban együtt üvöltötték Torgyánnal a féregirtós nagygyűlésen, hogy a magyar föld nem eladó (külföldieknek meg aztán pláne nem).
    Kivéve, ha jól megfizetik az árát. De csak akkor…
    :o)))
    Előzmény: Rózsi56 (555)
    gabóca4 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 562

    Rózsi56!

    Úgy tűnik, a "...." írásmóddal már találkoztam valahol.

    Mindíg is megértő voltam a munkanélküliekkel szemben, most is az vagyok.

     

    Két dolgot viselek el nehezen: a hazugságot, meg ha hülyének néznek.

     

    Nem is tudom egyes események melyik kategóriába tartoznak. Talán mindkettőbe. Például:

     

    Fórumok sorozatát szervezi az önkormányzat-milliókért- a település jövőjéről, közben pedig 20 évre eladósítja a költségvetését. Aki nem vak, annak ezt is látni kell! Vagy csak néz és nem lát?

    sz.i.

    Rózsi56 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 561

    gabóca4

     

    Többre tartottalak.

    Vezetgetsz nem vagyok világtalan!

    gabóca4 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 560

    Rózsi56!

    Furcsa dolgokat írsz. Azt írod, jelenleg munkanélküli vagy, de azért valamiből el is tartod el a családod! Csak nem feketén dolgoztat valaki? Vagy miből élsz, ha nincs főnököd, aki rendszeresen a zsebedbe teszi a "zsozsót"? Tudom, sokféle adó és járulékmentes tevékenység van, de akkor mit csinálsz, ha családod tagjai orvoshoz kell, hogy menjenek. Biztosan tiltakozni fogsz az egészségügy rendbetétele ellen ( például, ellenőrízni kell, hogy ki fizet és ki nem...)

    sz.i.

    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 559
    Kedves Rózsi56!

    Érdeklődéssel fogom olvasni tényfeltáró írásodat a Sasad múltjáról. Remélem nem egy újabb csontváz bújik majd elő a szekrényből.

    Felhívnám a figyelmedet egy „apróságra”: a jelenlegi önkormányzat is néhány nagybirtokos képviselő területeinek értékesítésével próbálja az általuk ipari parknak kinevezett beruházást megvalósítani. Itt sem volt szempont, hogy külföldi a befektető.

    Szerinted ők is ártanak a falunak?

    Persze jól megkérik az árát, ahogy olvastam 30 millió körül hektáronként. Így az ipari park léte az ő eladási szándékuktól függ, településünk ezirányú fejlődését az ő döntésük határozza meg. Persze 80 hektár x 30 millió = kétmilliárd négyszázmillió, ezért már megéri.

     

    Egy Halász utcai lakos mondta, hogy nem szeretné, ha a hátsó szomszédja egy 80 hektáros ipari park lenne. Ö nem ezért költözött Tárnokra, hanem ez elől.

     

    Te, mint munkanélküli talán örülni fogsz egy takarítói vagy raktárosi állásnak, de az igazgatót nem Tárnokon fogják megtalálni. Te mit gondolsz erről?

    Szemet hunysz-e majd a megnövekvő átmenő és kamionforgalomra?

    Nem fogod bánni az ezzel járó egyéb problémákat (zaj, kamionparkoló, prostitúció, stb.)?

     

    Várhatóan a Sasad általad ötszázra becsült megszűnt munkahelyét ez sem fogja pótolni, de érdemes figyelembe venni a gazdaságosságot, és az ok-okozati összefüggéseket is. Ha jól ment volna az üzlet, a Sasad nem adja el! Ha ezt a termelést egy megfelelően gépesített amerikai farmon 20 ember tudja produkálni, ugyanez 500 dolgozóval nem kifizetődő.

    Ha nem ment jól, nincs, aki megtilthatná az értékesítést.

     

    Hogy az általad és Gabóca 4 által említett „fehérgalléros bűnözés”-nek településünkön napjainkban is tanúi lehetünk-e? Jó kérdés! Utána kéne talán nézni, hogy a jelenlegi fejlesztési tervekben szereplő területek kinek a tulajdonában vannak, és az illetőknek van-e beleszólása az ezzel kapcsolatos elképzelésekbe.

    gabóca4 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 558

    Rózsi56!

    Alig egy nap alatt rengeteget fejlődtél, azért ne bízd el magad, mert tucatnyi helyesírási hibád most is benne maradt a szövegben. Látom, jól kezeled az internetet. Azt ajánlom, használj szövegszerkesztőt és utánna illeszd fel a szöveged a fórumra. Ha majd munkát találsz, javadra válik, ha most megtanulsz helyesen írni. Nagyon kapkodva írsz. Mintha üldözési mániád lenne (elnézést kérek, ha nem így van). El kellene menned pszichológushoz.

    Látom, figyeled a mezőgazdaságot. Talán a végzettséged is kötődik az agráriumhoz. Amennyiben van ambíciód a tanuláshoz, azt ajánlom, válts szakmát.

    A Sasadra visszatérve, Tárnokon 100 alatt volt a mezőgazdaságban dolgozó alkalmazottak száma. Ma cca. 30 dolgozót foglalkoztatnak, lényegesen jobb körülmények között. A dolgozók szeretik is a munkahelyüket.

    Visszatérve a "Nagy privatizációra" az Élet és Irodalomban részletesen megtalálod a Sasad privatizációjának oknyomozó riportsorozatát, de az Tokjhegyaljai eseményekét is. Ez utóbbi talán érdekesebb, hiszen a közelmúltban történt "simlisségek" szereplői itt élnek közöttünk. Úgy néz ki, ők is megússzák.

    sz.i.

    Rózsi56 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 557

    Gabóca4!

     

    Köszönöm,hogy hozzászóltál igazán tájékozott vagy ,mindenféle tekintetben ,elnézést az előző beírás minőségéért  jogos.

    Munkanélküléségem rövid ideig átmeneti ,addig sem töltöm haszontalanul a napokat van azért munkám.

    Családban élek igy számithatok rájuk ,ha szükséges.

    Csak még annyit,hogy rendszerváltás után a Sasad megszünését követően ,mintegy tárnoki viszonylatban ötszáz munkahely szünhetett meg és ez azóta sem lett pótolva nyilván ehez is hozzátudod tenni a véleményedet,amire őszintén kiváncsi lennék.

    gabóca4 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 556

    Kedves Rózsi56!

    Igazad van, ami a Sasad vagyonának a széthordásával történt, az hasonlítható a Princ G., Slecht Cs., Kaya Ibrahim, stb... vagy az olajügyek jelentős szereplőihez. Egy közös bennük, akkor mindannyian közel voltak a "tűzhöz" és mind megúszták a jogos büntetést. Ők az u.n. "fehérgalléros bűnözők"

    Abban is igazad van, hogy azok a kisemberek, akiknek az MDF-es kormány a kárpótlást szánta, illetve azok, akik kétkezi vagy szellemi munkájukkal megteremtették Sasad mintagazdaságát, a kárpótlásból alig profitáltak.

    Beírásodban két személyt említettél, Bogárdi zoltánt, az MDF Elnökségének tagját, és Radics Ernő, akkori alpolgármestert. Tudomásom szerint mindkettőnek, de még az unokáiknak is "lesz mit a tejbe aprítani".

    Kedeves Rózsi56 az előző beírásodhoz képest nagyon elromlott a helyesírásod, de a szövegszerkesztésed is tragikus lett. Bizonyára ideges vagy. Sokat nem dolgozhatsz, mert azt írod, munkanélküli vagy. No és akkor miből élsz?

    sz.i. 

     

    Rózsi56 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 555
    Tisztelt gaboca4.Azér az is megérne egy misét a hogy a tárnoki SASAD FÖLDEKET ÁTJÁTSZOTÁK A KÜLFÖLDIEKNEK kIFOSZVA EVVEL A TAGSÁGOT ÉS A TELEPÜLÉST.Bogárdi Zoltán MDF-kéviselő figyelmeztetett a nagy lopatyura nem hitneki senki.Tárnokon Radics Ernő Kisgazda látta előre és hivta fel a figyelmet hogy hátrányt fog szemvedni a település ,és az itélö emberek, jeleleg a település alpolgárM Válalkozok P  Pesmegyei elnöke.Többet volt egyszer egy SASAD majdan megjelenö irásból rövidessen  tárnoki vonakozásu tényeket a földekkel kapcsolatba reméljük megtud hatnak a település lakoi
    Rózsi56 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 554
    b
    gabóca4 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 553

    Tárnok és a Pest környéki települések különleges helyzetben vannak. Itt alig várják a földek tulajdonosai, hogy eladhassák jó pénzért a földjeiket. Ma már az M7 lehajtó mellett 30 millió körül kérnek egy hektárért. Mikor tudnak ennyi tiszta jövedelmet kivenni abból a földből?

    Én a nagy gondot abban látom, ha eladunk mindent, és pár év múlva gyerekeinknek, unokáinknak kellene egy telek, vagy netán valamelyik utódod kertészkedni szeretne, a mai áraknak többszöröséért vehetne egy darab földet, vagy elmegy rabszolgának az akkori tulajhoz.  

    bujdos Creative Commons License 2008.01.24 0 0 552
    Mostanában nem volt porondon a "földeladás -vevés " téma a faluban.Utoljára a tárnoki Tesco esetleges megépítése kapcsán volt szó ilyesmiről.
    Előzmény: gabóca4 (551)
    gabóca4 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 551

    Kedves Bujdos!

     

    A jelenlegi földtörvény kijátszása ma is folyamatban van és működnek a jogi technikák. Az olaszok ilyenkor azt mondják: "Minden nagykapu mellett van egy kiskapu" Ma már senki nem tudja, hogy Dunántúl legjobb földjeinek hány%-a van külföldi kézben.

     

    Egyetértek veled, a még nemzeti tulajdonban lévő földeket nem lenne szabad eladni, hiszen csak egyszer lehet azt megtenni....

     

    A magántulajdonban lévő földekrő pedig annyit, ne adják el!!! erről kellene meggyőzni őket, a tulajdonosokat!

     

    üdv. sz.i. 

    bujdos Creative Commons License 2008.01.21 0 0 550
    FÖLDTULAJDONRÓL OLVASTAM:

    Kié lehet 240 ezer hektár föld?
    TULAJDONJOG - Eldugva került a törvénybe a változás

    B. F. I. 2008. január. 20., 19:32


    Alkotmányellenesnek véli, ezért megtámadta a termőföldről szóló törvény tavaly őszi módosítását Karsai Péter, az MDF országgyűlési képviselője. Beadványát múlt pénteken postázta az Alkotmánybírósághoz.

    A képviselő szerint a tulajdonviszonyokat is alapvetően érintő módosítást „lopott be” a törvénybe a parlamenti többség a mezőgazdasági bizottság ülésén, de már a részletes vita lezárása után. Tehát a házszabállyal ellentétes módon, ami az úgynevezett közjogi érvénytelenséget vonja maga után. A miniszter által benyújtott eredeti javaslat ugyanis nem nyitotta meg a tulajdonszerzésre vonatkozó szabályok módosítását, amit az indoklásában külön is leszögezett a tárca: „A törvényjavaslat nem változtatja meg a tulajdonszerzésre és haszonbérletre vonatkozó szabályokat.”

    A bizottsági módosítással végül elfogadott törvény végleges szövege viszont úgy szól: „A szervezeti változással… létrejött belföldi jogi személy… és más szervezet a jogelődje – 1994. július 27-ét megelőzően megszerzett – tulajdonát képező termőföld tulajdonjogát megszerezheti.” Tehát a tulajdonszerzésre vonatkozik a módosítás, ami szöges ellentétben áll a törvény más pontján még jelenleg is hatályos szabályozással, miszerint a termőföld tulajdonjogát elsődlegesen kizárólag belföldi magánszemély szerezheti meg. Frisch Oszkár, az MDF agrárkollégiumának vezetője szerint mintegy 240 ezer hektár olyan termőföld tulajdonjoga forog kockán, amelynek a nemzeti földalapban a helye.
    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.18 0 0 549
    Hogy ne csak mindig zsörtölődjünk (hátha valaki nem ismeri):

     

    Kis humorka


    Akarsz sokat keresni? - Igen. - Akkor jól elbújok.

    Hogy lehet 30 birkát hatvan felé zavarni? - Az M3-ason

    Hogy hívják a lány csigát? - Csigabige!

    Mi van, ha a sündisznó nem megy iskolába? - Sünnap.

    Mi van a tömegsír felett? - ??? - Csapatszellem!

    Hogy hívják a cigány légitársaságot? KOLOMP-AIR.

    Mi Az? Bükkfán ül és fütyül? - Eltévedt fűzfánfütyülő.

    Hogy lehet megduplázni egy Trabant árát? - Teletankoljuk

    Engem a múltam kötelez. - Mire? - Arra, hogy letagadjam.

    Mi lesz a kecske és a kacsa keresztezéséből? - ??? - McDonalds!

    Mi a biofajgyűlölet? - ??? - Két kopaszbarack üt egy cigánymeggyet.

    Hogy állítja meg a nindzsa a teherautót? - Rálép a fékre.

    Hogy mondanád azt a lovat, amelyiknek levágták a lábait? - Hasonló.

    Mi van az idegbeteg ló lábán? - Pszichopata.

    Mi lesz a kígyó és a kenguru keresztezéséből? - Ugrókötél.

    Hova megy nyaralni a rendőr a családjával? A Járdaszigetekre.

    Hogy lehet a kákán csomót keresni? Megveszed olcsón, és eladod jó drágán.

    Miért van a méheknek királynőjük? Mert ha kormányuk volna, nem lenne méz.

    Mennyi Az ember átlagos alvásigénye? Csak még öt perc...

    Mi kell a sörösládák cipeléséhez? Rekeszizom.

    Miért nem eszik a rendőr reggel banánt? - Mert az déligyümölcs.

    Rendőr bácsi, jöjjön gyorsan, Az apám főbe lőtte magát! - Engem?!

    Legyen Jehova tanúja! - Bocs, de nem láttam a balesetet.

    Mit kell adni a hasmenéses elefántnak? . .. - UTAT!

    Milyen az Arab lopakodó? - Teve mamuszban.

    Milyen mértékegységgel mérik a malac hosszát? - Röfben.

    Hogy öltöznek Az eszkimók? - ??? - Qrva gyorsan!

    Miért nem játszik a tűzoltózenekar betonon? - Mert olyan hangszer nincs ...

    Miért járőröznek a rendőrök kutyával? Hogy szolgálat végén hazataláljanak.

    Mi lesz abból, ha 2 busz összeütközik? - 2 rombusz.

    Mit vesz a halott a boltban? - Élesztőt.

    Mi a rovarok edzőterme? - Légykondícionáló.

    Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája...

    Olvasta Shakespeare-t? - Nem, ki írta?

    Miért sírsz kisfiú? - Mert megettem egy rajzszöget! - Nesze ITT egy másik.

    Barlangász vicc: két barlangász elmegy a kocsma mellett ..

    Mi a különbség a Beatles és Jackson között? A Beatles már szétesett.

    Arab tehénistálló: Mubarak

    Bőrelváltozás Arab imakönyvön: Koránkelés

    Hogy száll fel Rózsa Gyuri a buszra? - Egyes ajtó nyílj meg!

    Mit kiabál a fuldokló programozó? - F1, F1, F1, F1, F1, F1, F1.

    Milyen buli van az intenzív osztályon? - Eszméletlen!

    Milyen ez ideális anyós testsúly? - 3.5 kg urnával
    Mit csinál a cigány, ha befejezi Az egyetemet? - Átmegy egy másik építkezésre.

    Hogyan lehet feleségül venni szép, fiatal, intelligens és gazdag nőket? Négyszer kell nősülni.

    Mi az abszolút rossz kijelentés a Microsoftnál? - Majd ha fagy!

    Miért nehéz a nőknek érző, törődő, és jóképű férfit találniuk? - Mert azoknak a férfiaknak már van pasijuk.

    Mi a születésszabályozás legegyszerűbb módja? - A reggeli smink mellőzése.

    Mi a különbség a vöröshagyma és az anyós között? - Ha az anyóst szeleteled, nem sírsz !!

    Mi az a három kérdés, amit egy kocsmai verekedés előtt kérdeznek? - MIVAN?  MIVAN? MIVAN?!

    Mit kell csinálni az epilepsziással, ha rohama van? - Bevágni egy kád vízbe, mosószert, szennyest mellé, azt' hadd menjen

    Mi a cigány rémálma? - Munka közben üzemi balesetet szenvedni!

    Kurvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más-más hangsúllyal ...

    Nincs szükségem életbiztosításra. Azt akarom, hogy mindenki valóban szomorú legyen, ha meghalok.

     

    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.17 0 0 548
    A mezőőri járulékról

     

    A zártkert, mint terület felhasználási kategória az 1994. évi LV. Termőföldről szóló törvény értelmében megszűnt. Azóta az említett törvény csupán mezőgazdasági külterületeket tart nyilván.

     

    A zártkert elnevezés a 60-as években született és nyert politikai tartalmat is azzal, hogy el kívánták különíteni a termelőszövetkezetek, állami gazdaságok tulajdonát képező, nagyüzemi gazdálkodásra alkalmas földeket az arra kevéssé alkalmas területektől, amelyek esetében megengedett volt a magántulajdon is. A korábbi zártkerti besorolást a földhivataloknak már át kellett volna vezetniük, de erre adminisztratív kapacitásuk eddig nem volt. Ezért van az, hogy a tulajdoni lapokon e területeket  – azok nagyságától függetlenül – a korábbi zártkerti és a mai külterületi besorolású földhasználati névvel is nyilvántarthatják.

     

    Az önkormányzat mezőőri járulékról alkotott határozata nincs összhangban a fent említett termőföldről szóló törvénnyel. E törvény értelmében, terület felhasználási besorolásukat tekintve nincs különbség a szőlőhegyi és Tárnok más külterületi részein fekvő ingatlanok között, mert mindegyik mezőgazdasági külterület. Miért fizet egy pincetulajdonos 1500 Ft-ot évente, amikor a legtöbb esetben kevesebb, mint 100 négyzetméteres területen mezőgazdasági tevékenységet nem is folytat. Talán megvédi a mezőőr a pincéket az éjszakai betörésektől? Aligha. Ezzel szemben a nagyobb területen gazdálkodók, csupán 500 Ft-ot fizetnek hektáronként, amely az előbb említett 100 négyzetméter körüli pinceterület mintegy százszorosa, pedig ott igazán van mit megvédeni! (Kérdezzék meg erről Deli bácsit!)

     

    Figyelve a törvényességre és igazságosságra, célszerűbb lett volna külön járulékot kiszabni a pincékre, a szőlőskertek adóját pedig a méreteikkel arányosan megállapítani.

    Azt hiszem, legtöbben hasznosnak tartjuk a mezőőri szolgálatot, ha van értelme. Sajnos a külterületeinken szaporodó szeméthegyek nem erről tanúskodnak. De majd meglátjuk!

    Az utóbbi évben sorra születnek a lakossági fórumok, talán ez a téma is megérdemelt volna egyet a szőlőhegyi tulajdonosok részvételével.

     

    Gergely István
    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 547
    „Felhívás!

    Hamarosan megújul Tárnok honlapja

    Településünk honlapjának fejlesztésére igen nagy szükség van, ezért Polgármester úr kezdeményezésére tervbe vettük annak megújítását és átszerkesztését. Szeretnénk, ha sokkal több információ, még több hír és színesebb képanyag lenne

    látható közösségünkről. Az új oldal a lakosság részére készül majd, terveink szerint könnyen érthető és kezelhető formában és stílusban. A fejlesztés érdekében szakmai fórumot tartunk 2008. január 28-án (hétfőn) 17 órakor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

    A fórum célja a honlappal kapcsolatos eddigi tapasztalatok összegyűjtése és megvitatása. A konzultációra várunk minden érdeklődőt, aki javaslataival vagy egyéni ötleteivel, esetleg munkájával segíteni kívánja Tárnok honlapjának megújulását.

    Kész szakmai terveket is várunk, amennyiben egy konkrét javaslatot bármely formában terve lehet foglalni.

    Kérjük, az esetleges írott vagy elektronikus szakmai anyagokat, javaslatokat előre eljuttatni a Polgármesteri Hivatal titkárságára Cseresnyés Attila felelős szerkesztő nevére, hogy azt a fórum előtt áttanulmányozhassuk. Cseresnyés Attila”

     

    Tisztelt Cseresnyés úr, Kedves Attila!

    A jelenlegi tárnoki honlappal kapcsolatban szerkezetileg semmi probléma sincs. Mindössze egy fórumot kéne tudni működtetni rajta, amelyen keresztül a hivatal illetékesei is válaszolhatnának a feltett kérdésekre.

    A jelenlegi formátum tökéletesen megfelel.

    Az értéke, hasznossága nem ezen múlik, hanem a feltöltött információkon.

    Az viszont nagyon kevés.

    Lehet, hogy újat mondok?

    DOLGOZNI kéne vele, frissíteni, naprakészen tartani!

    A faliújságon jelenleg 70 db hír van, a legrégebbi 2005 májusi. Az anyakönyvi hírek 2006 első féléviek, de az „ülésnaptár” is tavalyi.

    Meghívók? Jegyzőkönyvek? Ne is beszéljünk róla…

    Beruházások, fejlesztések? Persze erről nem lehet sokat írni.

    Események? Közpénzek felhasználásával kötött szerződések? …

    Sorolhatnám tovább is azokat a menüpontokat, amelyeken a jelenlegi önkormányzat megalakulása óta nem történt változás.

    Pedig milyen fontos volt nekik a nyilvánosság, amikor ígérni kellett.

     

    Nem tetszik a „régi” címer? Nosza, készíttessünk újat. Nem lobog a „régi” zászló? Hamar egy másikat. A „régiek” is ezt használták? Új bútort a hivatalba.

    Attól, hogy zöld-e vagy narancssárga a háttér, nem újul meg a honlap sem.

    Ha valaki végre úgy dönt, hogy erre „igen nagy szükség van”, annak tisztában kéne lennie a fentiekkel is.

    Talán van még rá keret? Nem hiszem.

    Telik még a hitelből pár százezer forint erre is? Ezt nem szeretném.

    Összegezve: jelenleg is minden lehetőség adott (a fórumon kívül) arra, hogy a honlap a jelenlegi formájában minden igényt kielégítsen. Újabb felesleges pénzkidobásnak tartom a több százezer forintos költséget egy újabb készítésére.

    Utóirat: Az erre vonatkozó igény már több fórumot is létrehozott, de „vezetőinket” hiába hívtuk meg ezekre.

    Üdvözlettel: Szoloszka István

    Gandolfi Kajetán Creative Commons License 2008.01.09 0 0 546
    Attila43!

    Szép és nemes dolog, hogy megcsináltál egy új fórumot, legalább lesz még egy regisztrációm és már három helyen kell figyelnem a a fórumozók véleményét. De ez legalább segít a memóriám karbantartásának.
    Viszont nagyon nem segít azoknak akik eddig is hadilábon álltak szép magyar nyelvünk helyesírásával. Sajnos Te is ezek közé tartozhatsz, hiszen a fórumon olyan alapvető helyesírási hibák vannak ami egy közösségi párbeszédnek helyt adó "agora " szellemének sárba tiprásával egyenlő.
    Tiszteld meg e nemes szándékot, szép magyar helyesírással is!
    Előzmény: Attila43 (541)
    peetr04 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 545
    Szia Szolosz!

    Én is vista alól nézem. Megnéztem és 64 ill 32bites változattal is megy.
    Mit ír ki hibának pontosan? Böngésző is mindegy, mert megy mindegyikkel.
    Nézd meg esetleg pingre feloldja e a nevet vagy ilyesmi.

    Üdv
    Előzmény: Törölt nick (544)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 544

    Kedves Nikos!

     

    Valóban jó a fórum, regisztráltam is, gondolom majd meglátod.

    De: mi lehet az a beállítási vagy egyéb probléma, ami miatt a saját (vista alapú) gépemről nem, a család bármely más (XP) gépéről viszont gond nélkül tudom megnyitni az oldalt?

     

    Szolosz

    Előzmény: Attila43 (541)
    peetr04 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 543
    Sziasztok!

    Nekem működik a link. Nikos, szép a fórumod, a phpbb is sokak által ismert és tényleg könnyen használható. Azt a baj, hogy tényleg sok értelme nincs egy 33. Tárnok fórumnak. Valahogy az aktív embereket kellene összehozni 1 kupacba és tényleg kellene, olyan fórumozó is aki az önkormányzatot tudja képviselni. Amúgy a témák is jók amiket indítottál. Sok sikert hozzá!
    Előzmény: Törölt nick (542)
    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.07 0 0 542

    Kedves Nikos!

    Ez tök jó, de olyan fórumot keresek, ahol a képviselők vagy a pm is válaszol a kérdéseinkre.

    Egyébként a link nem működik.

    Üdv:

    Szolosz

    Előzmény: Attila43 (541)
    Attila43 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 541
     

    Sziasztok!

     

    Elkészült Tárnok közéleti fóruma a lent jelzett elérhetőséggel. Akinek kedve van jöjjön át és használja. Fórumozás közben akár chatelni is lehet. Ezúton keresnénk moderátorokat és témafelelősöket az oldalra. A fórum használata regisztráció után nagyon egyszerű és felhasználóbarát.

     

    http://tarnok.forumotion.com

     

    Üdv: Nikos

    Törölt nick Creative Commons License 2008.01.03 0 0 540
    A Tárnokhírből másoltam:

     

    Meghívó!

    Mottó: Együtt Tárnokért!

    Tárnok Nagyközség Polgármesteri Hivatala értesíti lakosait, hogy 2008.01.07-én hétfőn 18 órától Lakossági Fórumot szervez, melyre ezúton hív meg minden érdeklődőt.

    Helyszín: Polgármesteri Hivatal

    A fórum témája:

    A Településfejlesztési Koncepció összegzésének megvitatása.

    Településünk fejlesztése (lakossági szolgáltatások bővülésének lehetőségei, munkahelyteremtés) a közösségi céloknak megfelelően.

    A fórum célja: bemutatni az eddig végzett munkát, összegyűjteni a község fejlesztéséhez az Önök további ötleteit, javaslatait, az építő kritikát, s azokat felhasználva, figyelembe véve együtt alakítani a község, a közösség jövőjét.

    Házigazda: Szolnoki Gábor polgármester

    Az est levezetője: Bagos István építész

    Ne feledje: Ha kimarad, lemarad!

    peetr04 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 539
    Szia Zsuzsinyo!

    Nagyon örülök! Megmondom őszintén már féltem, hogy nem lesz meg. Ez nagyon jó karácsonyi ajándék! :)

    Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
    Előzmény: zsuzsinnyo (538)
    zsuzsinnyo Creative Commons License 2007.12.23 0 0 538
    Sziasztok!
    Jó hírem van: előkerült Balambér. Érd-Ófalu sötét zugából telefonáltak, 3 napig volt náluk, előtte meg 2 hétig ki tudja hol... le van soványodva és búskomor, de itt van és még annak is örülünk, ha bebüdösít a szobába.
    Ez a karácsonyi ajándékunk a Jézuskától.
    Nektek is békés, szép Karácsonyt!
    Üdv: Zsuzsi

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!