Látod Elzi, megint idecsábított bennünket egy madártartó akinek segíteni próbáltunk, azóta meg be sem kukkant, legalábbis nem reagált a válaszunkra!:( Erről ennyit!:(
Kanári és zebrák:nálam voltak együtt,De nem egy ketrecben,csak kiengedve együtt röpködni,semmi baj nem volt belőle,be is jártak egymás kalitkájába,de aztán mindenki elvonult a sajátjába,nem laktak együtt.Nem volt verekedős a kanárim,nagyon méltóságteljes úriemberként veselkedett és tűrte az apró népet: sirálykák,zebra pintyek maga körül:)
Szia, üdvözöllek Kunpusztai!....véletlenül néztem be most ide, mivel jan. óta senki nem járt itt, ugyanis mi, páran a régiek is bezártuk a boltot érdeklődés hiányában:(
Nos, én úgy tudom, hogy a hím kanárik nem nagyon jönnek ki egymással sem (nálam kívételek voltak, mert én tartottam régebben együtt 3-at is, de mindig kaptam is miatta a szakértőktől, hogy nem szabadna, mert elég agresszívak tudnak lenni!), más madárral meg pláne nem!...szóval inkább ne rakd be a többiekhez, maradjon ő egyedül a kalitkájában!...persze jobb lenne, ha őt is ki tudnád engedni röpködni, nálam napközben a mostani egy szem madárkám kijárhat kedvére, amikor nem kell attól félnem, hogy meggyullad a gáztól, tehát amikor főzök, akkor bezárom és még van olyan helyzet máskor is....ő már nagyon megszokott bennünket és olyan, mint egy kiskutya, jön utánam a lakásban, főleg, ha valami finomat szeretne kapni:)....de pld. itt az Ildikónál sosem jöhet ki a madárkája és mégis jól érzi magát, vígan énekel, ahogy hallom tőle, tehát bezárva is jól érezheti magát, ha van elég tágas helye és megkapja a fürdetőt, szükséges kajákat, zöldet, gyümölcsöt, melyik mit szeret, ez az én mostani Tücsim sajnos nagyon válogatós, nem akar semmit megenni, amit a régiek imádtak, pld. fürtös köles, tyúkhúr stb.
További jó madarászást, néha majd benézek, ha látom, hogy van itt még valaki:)
Van egy egyedül élő, kb 7 éves, hím kanárim, illetve egy röpdében -egyéb madarak mellett- 4db zebrapinty.
Az a gondom, hogy ha a kanárit beteszem a röpdébe nagyon agresszív lesz a két kisebbik zebrapinttyel. Szinte "vadászik rájuk", állandóan zavarja, megcsípi őket. /többi madárral nincs gond/
Van e valamilyen szoktatási mód, hogy megbékéljen velük? Pl. a röpde mellé teszem a kanári kalitkáját, vagy időnként 1-1 napra beteszem a röpdébe a kanárit stb...
Jó egészséget a párodnak ,lányodnak ,állataid vidámítsák minden napjaitokat!
Nem fogok eltűnni, a kaktuszosban még úgy tűnik van élet,de bejelentkeztem én hozzátok a Régimódiba is,csak nem írtam,mert tudtuk tartani itt a kapcsolatot,olvasgattam a hozzászólásokat ott is,nagyon tetszik az a sok szép kép,a gyerekkoromat juttatja eszembe és az jól esik.Talán néha írok is majd,de e-mailben is fogok küldeni ezt-azt,ami igazán tetszik:)Fenn vagyok a Face bookon ,de nem tevékenykedem...
Gyönyörű belülről az év vége,olyan csicsergés van,percnyi szünetet sem tartanak:)lehet már cserélhetném a vizüket megint,kb 1 méterre száll a fröcskölés úgy fürödnek.
Lassan ismét vége az évnek és most már én is kezdem belátni, hogy kár itt erőlködnünk tovább a topik életben tartásával....Elzikém amit akarunk e-mailben megoszthatjuk mi is egymással, Ildikóval is találkozom a másik fórumon, vagy a Face-n, így egy Nagyon boldog új évet! kívánásával elköszönök innen. További jó egészséget mindőtöknek, állatkákkal együtt, ha van valami megtaláljuk egymást!
Ma legalább szép világos volt,ha nem is tökéletes napsütés.Most nem tudom mi lesz,mert nem tudtam,hogy Luca napján nem lehet dolgozni,s nekiálltam takarítani,mert végre jól lehetett látni mindent..Tegnap is jót sétáltunk,szerdán pedig még kicsit napoztunk is a parkban:)
Nincs jobb ötletem,eszem bőségesen a grapefruit-t,savanyú káposztát,soha nem oltatom be magam,(tudom nem ember,de az első német juhász kutyánk a védőoltásba pusztult el,a budai kerületek főállatorvosa állapította meg),aztán még a munkahelyi doktornénivel megbeszéltük és azt mondta ő sem látja semmi értelmét,de hivatalból ezt nem mondhatja....A szüleim otthon a faluban mindig megkapták a védőoltást és nem lett semmi bajuk:) ki-ki belátása szerint cselekedjen ez ügyben!
Madaraimat csodálom,én is világítok nekik majd egész nap,de a sötét,homályban is énekelnek,ficánkolnak:)Irigylésre méltó kis élőlények,éppen hozta a Tescos fiú a megrendelt árut és ezek itt zengedeztek tele torokból,rá is kérdezett: mi van itt állatkert???
Szia Elzi..hát sajnos tényleg nem sok kedvem volt/van irogatni, mert nagyon lassan alakul ez a helyzet, mindkettőnk elég nyamvadtul van:(...jó lenne már egy kis napsütés, hátha már az is segítene valamit, legalább a hangulatunknak. Remélem lassan csak alakul már valami, hisz rohamosan közelegnek az ünnepek is!...minden esetre a férjem megbánta az influs oltást, aztán ki tudja, hisz én nem oltattam és szinte tök egyformák a tüneteink, hol jobb, hol rosszabb
Mintha a Tücsi is tudná, hogy valami nincs rendben, ő is leginkább csak bóbitál, most kezdett éppen kicsit repkedni, ahogy ég a villany....lassan egész nap is éghetne akár:(
Szerencsére sikerült megúszni a teljes ledermedtséget,már el is múlt,bár a lábamból is kimenne a rosszaság,de sajnos arra nincs remény.
Már megint nagyon sötét lett,ezeknek a büdös kis szárnyasoknak olyan irígylésre méltó jó kedvük van,én már a villany felkapcsoláson gondolkodom,ezek pedig virgoncan röpködnek és pancsolnak,az uborka szeletet is befalták szinte az utolsó milliméterig:)
itt sem jó a helyzet,kissé meg is ijedtem,mert tegnap este majdhogynem beállt a derekam és kérdéses volt mennyire birok mozogni...,valamivel jobb,de nagyon óvatos vagyok,lehet kissé megfáztam tegnap,teljesen rendbe tettem az erkélyt,oda sütött a nap és talán becsapott a jó idő...Kár hogy az ember ilyen könnyen megnyomorodik:(
Csak egy beköszönés, sajnos kicsit megint gyengélkedünk:(..férjem összeszedett valami vírust, ágynak esett, nagyon szédül, rossz a közérzete...így rám hárul az ápoláson kívül más minden teendő, én is eléggé ramaty állapotban vagyok, de muszáj valakinek talpon lenni és az persze hogy általában az asszony!...de addig még jó, amíg egyőnk legalább fel tud kelni, ha nehezen is!
Legyen kellemes, szép napotok, jó hétvégétek!...Elzi sajnálom , hogy meg kellett válnod a kedvenc kaktuszaidtól, de sajnos már így vagyunk/leszünk, hogy hiába akar nagyot a szarka, ha egyszer nem bírja a farka!:)...a hét végén már nekem is be kell telepíteni a muskikat, még eddig bírták:)
Tücsi is tegnap a napos időben végre egy hatalmasat pancsizott, de ma megint elég sötét időnk van:(