A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Sziasztok.Megoldódott a csapágy problémám 18ezerért.Igaz nem gyári hanem japán NTN márkáju csapágyat kaptam ennyiért.De ma megvolt a próba út a haverral mentünk 350km-t minden gond nélkül.Mielőtt beszereltük felhívtunk egypár bmw szervízt és egymástól függetlenül azt mondták egyhangulag hogy nyugodtan beszerelhetjük a csapágyat.Úgy hogy minden OK örülök neki mivel még nincs vége a szezonnak tehát lehet még gurulni.Egyébként köszi mindenkinek aki segíteni próbált.
Sziasztok! Írtam már párat ide, egy F650GS(twin)-em van. Két kérdésem lenne. Az egyiket egyszer már feltettem és látom téma is volt itt nemrég. Szerdán egyszer csak mintha elfogyott volna a benya, nem reagált a gázra a moci. Félre gurultam az út szélére, gyújtás le vissza, indítózás (tekert), de nem indul. Újra indítózás, de csak nem indul. Nem is köhögött, mintha semmi benyát nem kapna. Aztán észre vettem, hogy amikor ráadom a gyújtást, akkor nem "zizzen" egyet az AC pumpa, ahogy szokott. Ezután már nem indítgattam, csak a gyújtást adtam rá meg kapcsoltam le és kb. 5.-re "felzizzent" az pumpa. 99%-ig biztos voltam benne, hogy most már indulni fog és indult is. Utána még 100+ km-t mentem és a hiba nem ismétlődött meg. Ma 300+ km-t mentem és ma sem volt semmi probléma a pumpával. 5letek? ;) 2 hét múlva megyünk a haverokkal egy 4 napos 2000km+ -os túrára. Behalhat úgy a pumpa vagy a vezérlője, hogy nem indul többet? El merjek így menni vele? A másik kérdés: Ma viszont az történt valószínűleg az én "hibámból", hogy középsztenderen indítottam be és indulás után folyamatosan égve maradt a piros fék visszajelző. Normális esetben ugye gyújtás ráadás és indítás után villogni kezd és elindulás után X km/h-s sebességet elérve elalszik. Gondolom indulás után "leteszteli" a szenzorokat és utána alszik el a lámpa. Most viszont a középsztenderről lelökve először csak az első kerék kezdett el forogni és gondolom ez nem tetszhetett neki. Félre álltam, leállítottam, újra indítottam és elindulás után szépen elaludt a piros lámpa. Veletek történt már ilyen és az lehetett amit írtam, vagy érdemes lenne az ABS-t megnézetni? 6000km körül jár a gép és még garanciális.
Témába vágó... Tudom, hogy a döglött benzinpumpára ez nem orvosság, de azért az érdekesség kedvéért: http://www.youtube.com/watch?v=7c_30Nn0BWE&feature=player_embedded#at=13
"De akkor minek szedted szét??...)))))))))))))))))"
Más okból. Egybe van építve a venturi tartállyal és azzal volt egy kis probléma. Mivel szét kellett szedni a kitakarításhoz ezért egyúttal le is ellenőriztem mindent.. De ezt egy legósnak hiába is mondom.. :-))
"majd 50000 óta nem is megy...lehet azért fogyaszt keveset...))))))"
Olyan keveset eszik 200Km. alatt, mint nekem 300 alatt?? :-DD
Az autómban amikor szétszedtem a pumpát 160 000Km körül volt, és a gyári 18mm-es kefehossz 15-nél tartott..
De akkor minek szedted szét??...)))))))))))))))))
Ha 40e körül már lehet gond, akkor én szarban vagyok, mert már majd 50000 óta nem is megy...lehet azért fogyaszt keveset...)))))) Mondjuk most nézem...nekem nincs is BMW-m..)))))))))))))))))))
A kihagyás egyre gyakrabban jelentkezik, amely eleinte megszűnik ha a tankot jobb oldalán paskolgatod, de a vége úgy is a teljes némaság.. Oka a kefék extrém gyors kopása. 11mm az új kefe hossza, és találkoztam olyannal, ami 40 000 alatt elkopott. (Bár akkor még nem tudtam, hogy ez az oka.) Összehasonlításképp: Az autómban amikor szétszedtem a pumpát 160 000Km körül volt, és a gyári 18mm-es kefehossz 15-nél tartott..
A pumpa szempontjából teljesen mindegy a szűrő állapota, mert az már utána van. Én ma cseréltem egy pumpát a gyári helyére. Minden mérete kisebb, mint az eredeti, de egy hosszabb benzincső darabot kivéve nem jelent gondot. Az ára: 16K a pumpa és 1,5K az aljára a szűrőzsák. (kép) Valami tajvani vacak, de annyira nem sz@r, mint a gyári. :-))
Az elektromos csatlakozásokat és a relét már ellenőriztem. A benzinszűrő nem tudom mikor volt cserélve. A 40 000-es szerviznél biztosan nem mert azt végignéztem. (Tehát akkor még a gyári van benne. ) A kihagyás 1x volt eddig kb 2000 km -el ezelőtt.
Jogos. Ami nem ment tönkre, azt ne cseréljük ki. Amikor kevés benya van a tankban, jellegzetes, gyereksírásra emlékeztető hangot hallat a pumpa. Ha kihagy, nem indul akkor vagy kontakthiba van, vagy közel a vég.
Benzinszűrőt rendszeresen cserélsz? Elvileg nem kell túl gyakran, asszem 40ezrenként, de nem pazarlás 20-ra levinni az intervallumot és felnyitni a kiszerelt szűrőt, hogy kiderüljön mennyi koszt gyűjtöttél össze.
Olvastam a hozzászólásodat és meg is néztem a belinkelt oldalt. Valóban nem tűnt bonyolultnak a dolog. A csere előtt szeretnék megbizonyosodni arról, hogy egyáltalán aktuális - e. (remélem nem:)) Üdv.
Ismétlem korábbi önmagam. Több, teljesen megfelelő benzinpumpa is kereskedelmi forgalomban van, általában a Wallisos 60k töredékéért. Számít a szállított mennyiség, az üzemi nyomás, a méret és persze a 12V. Olvassatok ukgser.com-ot és advrider.com-ot. Ott kb. kéthavonta kitárgyalják a témát. Van aki sokezer kilométert megtett már valamilyen amcsi Fordból származó, de az eredeti helyére beépített pumpával mindeféle gond nélkül. Azt írta a fickó, hogy még halkabb is mint a gyári BMW cucc.
Remélem nem lesz aktuális, de azért egy kicsit aggaszt pár dolog. Az utóbbi 5- 6000 km. során néhányszor előfordult, hogy a gyújtás ráadásakor kissé "rekedtebb" hangot adott mint szokott. Egyszer volt olyan is, hogy meg se nyekkent csak miután egy kicsit megráztam a tankban a benzint. Ilyenkor kb. 4-5 liter benzin volt benne, bár azt hiszem pont ezen a fórumon beszéltük, hogy ez nem számít. Mostanában mintha egy kicsit jobban sírna menet közben de lehet, hogy ez már csak para. A közeljövőben 2 hosszabb túra van kilátásban. Nagyon nem aggódom, de jó lenne meghallgatni egy másik hasonló gépet összehasonlítás céljából. (R1150GS 2003) Székesfehérvár vagy Budapest környékén valaki?
Basszus ... megosztaná velem valaki milyen paraméterekkel rendelkezik a benzinpumpa? Annyit már tudunk, hogy 12V a névleges feszültsége ... :) Anno valamihez akartam venni pumpát és pld a Walbro cégnek ezer féle típusa van. Ami otthon pihen a szekrényen az hasonló, de hát mindegyik hasonló ... ha lennének paraméterek, akkor simán találunk és általában az angol eBay-en ezt a típust meg is lehet találni. Nem olcsó, nem olcsó - 30 ezer körül újonnan - de talán olcsóbb mint a gyári.
Amúgy végignézve ezt az árlistát, mást is érdemes ettől a cégtől rendelni. Kb. ők adják olyan áron a BMW-s cuccokat amennyit azok érnek. Ja, és persze a benzinpumpa náluk is méregdrága. Ha az letérdel, marad a megfelelő cseredarab keresése, vagy a javítás, bár az érdekelne, hogy az pontosan hogyan történik.
Itthon is lehet kapni, 16 ezer korul volt az enyem is, csak utana kell telefonalni. Szerintem az a 60 ezer valami tevedes, meg lehuzasnak is tul durva. Bar nem szeretnem, ha a kollega azt gondolna, hogy hulyenek nezzuk...
Általában az angoloktól érdemes rendelni. Jellemzően azt küldik amit kérsz és általában olcsóbbak mint a német cégek. A szállítás nem gond, egy hét alatt meg szoktak érkezni a dolgok. És ami fontos: ha valami hiba van, akkor általában gond nélkül térítik - cserélik, nem szaroznak.
Évek óta csinálom, 1-2 problémás eset volt, de végül azokat is tudtuk megnyugtatóan rendezni.
A fenti link egy angol BMW alkatrész kereskedő árlistájára mutat. Itt a Crown wheel output bearing vagyis (szerintem) a kérdéses nagy csapágy 40 Fontba kerül. Ez azért nem 60 ezer forint. Alatta ott van a hézagoló gyűrűk ára is, az pár font csak. Ha itthon tényleg csak ennyiért van, akkor rendelni kell.
Én megismertem egy fickót az Advrideren, aki Romániába rendel nem ettől a bolttól hanem egy másik brit cégtől és eddig minden rendben megjött neki. Szóval érdemes tájékozódni.
én ezt az oldalt szoktam mindig használni ha sógorékhoz megyek, eddig nekem bejött:www.wetter.de Itt ki kell választanod Ausztriát természetesen. Lienz időjárás pedig: Lienz időjárása
Tud valaki egy jó időjárás-előrejelző oldalt Ausztriába, pontosabban Lienz környékére a jövő hétre? Szeretném kedves páromnak megmutatni a Grossglocknert (így írják?), meg ott a környéket, no meg Bolzano felé is elnéznénk.
Hétfőtől péntekig. De megnézném, hogy egyáltalán érdemes-e menni, mert ha egész héten esik, akkor felejtő a dolog, esőben nem motorozunk egész héten.
Vazzz ... az a 62 ezer azért nagyon meredek ... viszont had idézzem gsrider hozzászólását (2010.04.19 21:07:13 Š (10705))
"A hátsó kerékcsapágy kb. 16ezer forintba kerül itthon, de meg kellene kérdezni a gyártót (FAG), hátha a csapágyboltban olcsóbb. A típusjelzés 61917.C3, de ezt kéretik ellenőrizni."
Egyébként vicces, tényleg ez a száma, méret alapján még az SKF katalógus is kidobja ... azt hiszem szar a keresőjük ... vagy én nem tudom használni :D
Gyerünk, menjetek motorozni, mert migyá' vége a nyárnak!!! A kép most szombaton készült Dobogókőn de. 11-kor. Nem az objektív párás, hanem igazi őszi ködszitálásba futottam bele. Nyitott sisakban az arcomra fagyott a mosoly...
Megnéztem a táblázatot.Köszi.Arra jutottam a táblázat alapján hogy a normál csapágy és a c3-as között 1mikrométer a különbség a hézagot nézve.Nem hinném hogy ez akkora érték hogy ez miatt rágódna be a csapágy.Egyébként magam javítom mert autószerelő vagyok meg már 8 éve mocikat is javítok.Tehát annyira nem vagyok amatőr csak ez az ár egy kicsit elgondolkodtatott mert eddig autóban a legdrágádd csapágy amit beszereltem 39500ba került de az duplasoros golyós volt.De legalább csapágyban is okosodtam mert az ára miatt én is utána néztem egy-két dolognak csapágy jelölés ügyileg.
62 ezer??? Milyen kiszerelés, tízdarabos? Próbáltál más FAG-kereskedőket is hívni?
Tessék, itt találod a csapágyhézag pontos jelentését és funkcióját. A német mérnök jól kitalálta, hogy milyen paraméterű csapágy kell oda. A legutóbbi okoskodási hullám végén is erre a következtetésre jutottunk. :-)
Hali. Okosodtam ma.A csapágy szám az teljesen szabványos.A FAG boltban 62000ft nettó árat mondtak rá.A C3-as jelölés azt jelenti hogy magas hőnek és magas fordulatszámnak van kitéve a csapágy és ezért nagyobb hőtágulási hézagot hagynak a futógyürük és a görgők között.Tehát már újkorában nagyobb lógása van a csapágynak.Erre én azt mondtam ha az a 70 max 80 fok meg az a max 2300-as fordulat sok egy csapágynak akkor az már régen rossz.Azért kérdeztem hogy feltétlenül kell-e a c3-as.Mert ezek szerint a sima csapágy az precizebb illesztésű mint a c3-as.Egyébként köszi hogy foglalkoztok az ügyemmel.
Vasárnap odaadtam a régit a nagybátyámnak (nem tehettem mást, elterelte a figyelmem néhány önbeálló harckocsi csapággyal :-D), úgyhogy hirtelen nem tudom megnézni, hogy mit írtak rá. Majd pénteken. Alig hiszem el, hogy le sem fotóztam... De határozottan úgy emlékszem, hogy ez a szám van rajta, amit a kolléga írt. El kell menni az FAG-hoz és eléjük rakni, hogy pont egy ilyen kell, az a legbiztosabb.
Ural: valami rémlik a projektből. Na, és pont olyan, mint a BMW? ;-)))
Igen, én is emiatt gondolkoztam rajta. Azt simán el tudom képzelni, hogy a csapágyra BMW számot ütöttek, ezért nem találjuk. Viszont méret alapján már lehet keresni, csapágyhézagot tudjuk, már csak azt kéne tudni tömített-e vagy sem? De gondolom mindkét oldalán tömített :) Vagy nem :D
Egyébként csak most jöttem rá, hogy te Körte lennél. Ismerős is a név a GAU-s levlistáról. Neked meg az lehet ismerős, hogy én voltam az egyik, aki új Ural-t vett első motornak :)
Netes katalógusban én sem találtam egyik gyártónál sem, de ha C3 van benne, akkor gondolom a csapágy oldaláról olvasta le, miután kiszerelték. A mérete elvileg 85X120X18 mm. Ezért is kérdeztem, hogy mi az a horror ár. :-)
Biztos vagy te ebben a számban? Kerestem neten, SKF katalógusban, de nem igazán találtam. Létezik egy 619/710 MA jelű SKF csapágy, de annak a belső átmérője 710 mm. 71 centi ... szerintem a motorodba nem ez a csapágy kell :) Ha igen, akkor viszont értem a horror árat ;) Valami azt súgja, hogy ez a BMW cikkszám, ami miatt viszont lehet drága. Ki kéne valahonna túrnod azt a számot ami a szabványban van. Az alapján 4-5 féle gyártó csapágyai között válogathatsz. Viszont a C3 az maradjon csak C3. Nem véletlen annyi az amennyi.
Sziasztok.Tegnapelőtt írtam a kerékcsapágy problémámról.Ha valaki megtudná mondani hogy reális áron hol tudnám beszerezni azt megköszönném.A száma 61971 c3.Meg egy kérdésem lenne.Hogy feltétlenül csak C3-as csapágy szerelhető-e be? Köszi.
Úgy érzem, egyetlen írásjel, egy vesszőcske hiánya miatt teljesen félreérted azt a mondatot.
Szóval nem Macskapecért fogja ütni a topiktárs, mert Macskapecér meglehetősen tisztában van a motoros témákkal. Inkább csak neki szánta az infót, miszerint a számunkra eddig ismeretlen haverját fogja ütlegelni tájékozatlansága miatt.
Persze lehet, hogy már én is félreértek valamit. :-)
Vissza térve az egy vagy két henger témához , abban biztos lehetsz Macskapecér haveromat addig ütöm amíg egy életre meg nem tanulja ,hogy BMW F650ST egy henger két gyertya :-))))) Ma már az első részletet meg is kapta amikor megnéztem neki a motort.
Óóóóóóóóóóóóóó ezer bocsánat de úgy látom kicsit elnéztem a dolgokat. Bocsánat de állt szándékomban senkit megsérteni legfőképpen Macskapecért . Még egyszer sorry
Szolgálati közlemény. Az R1150-es modelleknél előfordul, hogy az üzemanyag szivattyú nem szeretné tovább tenni a dolgát. A gyárit igen borsos áron mérik. De jelentem a nevezett alkatrész javítható! Aki szükségét érzi keressen nyugodtan.
Köszönöm Macskaegér! Igen ezt én is megtaláltam, de mivel állította,hogy kéthengeres ezért nem értettem a dolgot és ekkor fordultam hozzátok segítségért. De közben már megnéztem és láttam hogy nem két henger csak két gyertya-:))) Még egyszer közömön mindenkinek a segítséget !!!
A markolatcserétől nem kell tartani, tényleg csak arra figyeljetek, hogy óvatosan válasszatok le az elhasznált darabot. Egy sniccer simán megteszi. A fűtőszál elég feltűnő jelenség, nem fogtok belevágni.
Ha megengeditek, van itt két szemléltető videó az én cserémről, szintén markolatfűtéses modell.
Régebben egy Yamaha R6R volt a túragépünk és arra is ráfért 2 személy plusz 1-2 heti csomag. Most lett egy K1300S, amin vannak gyári dobozok, de az R6R-ről megmaradtak a vászon oldaltáskák. Úgy sejtem, te is hasonlóan fejlődhettél :)
Bp. nem tudok de Üllőn igen :) Forgó Gumis, Faiskola utca 19/a mob: 06209335232 .......... Laci a srác és a Wallisnál ajánlották mint BMW motor gumiszerelőt!!! Nekem is K1200R-m van :) és az Metzeler M5 rakattam rá szuper jobb mint az M3-m! Tessék alkudni!!!!!!!!!!! :)
Korrekt és rutinosan a srác bejelentkezel hamar túl vagy rajta :)))))))))))
Az a helyzet,hogy nem tudom pontosan mert egyik munkatársam vett a napokban ilyen BMW-t és ő kért meg, hogy kérdezzem meg. Igazándiból én nem láttam még a vasat, de ő állítja, hogy kéthengeres.Néztem már a RealOEM-is és alvázszám alapján nekem is egy hengereset hozott és ezért fordultam hozzátok mert ő állítja,hogy kéthengeres. De azért nagyon szépen köszönöm a segítséget !!
Sziasztok.Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra.Nekem is van egy K 1200 LT-m.Az a gondom vele hogy kiment a hátsó kerékcsapágyam.A csapágyboltban horror árat kérnek érte.Ha valaki tudja hol lehetne beszerezni olcsóbban az kérem írjon a mailomra vagy ide a fórumba.Előre is köszi.
most kiengedve fogom használni a dobozokat, eddig még nem volt annyi cucc, hogy kelljen. most viszont két hétre pakolunk, sátorral, mindennel. egyébként a zipzár úgy nyílik, hogy fel lehet hajtani a táska tetejénél, ezért leszerelés nélkül is ki-be pakolható.
A segítségeteket szeretném kérni ! Kéthengeres BMW F-650ST(1997/11 havi) típusú motorkerékpár feltöltési adataira lenne szükségem. Motorolaj ,hajtómű olaj, hűtővíz mennyiségére lenne szükségem, ill ki milyen márkát javasol. Szükségem lenne még a gyertya típusára és minden olyan adatra ami szükséges lehet .
Segítségeteket előre is köszönöm. Nagyon jó, és balesetmentes motorozást kívánok Mindenikek!!
a dobsinai belépö 7euro ha fényképezni is akartok akkor +10. van ingyen meglátogatható jégbarlang is a silicei fenssíkon -de ott gyalogolni is kell kb15percet a parkolótól. amugy az egész környék tiszta barlang, talán 1hét se lenne elég ha mindet megakarnátok nézni. még ajánlanám figyelmetekbe a betléri vadászkastélyt vagy krasznahorkát.magyarul is körbevezetnek ha sokan összegyülnek magyarok.ezeknél talán már a parkolásé is fizetni kell de nem biztos.
Én közben megjöttem Bécsből, a romantikus hétvégéről: csütörtökön kitaláltam, pénteken a Balatonon felszedtem az asszonyt ... vasárnap meg vissza. Letettem a Balcsin, én meg nyél Pestre. A város szép, a kaja jó, sajnos szombaton hideg volt és esett, de vasárnap igazi nyári idő volt. Az út szokás szerint eseménytelenül telt, a motor tengelyig pakolva is ugyan olyan virgonc mint üresen :) Jó hétvége volt ez is.
Örömmel olvasom, hogy lassan kapunk a túrára. Mivel negatív kritika nem érte az útvonalat, így a jövő héten kicsivel jobban utána nézek (kajálni hol tudnánk, mennyi a belépő a Dobsinai jégbarlangba, honnan indulnánk).
Nem vagyok benne biztos hogy ez javítható, kivéve talán abban az esetben ha maga a kábel van átvágva. Gondolom itt is fűtőszálak vannak a markolaton és ha ez sérült meg akkor nagy eséllyel újat kell venni helyette hogy működjön. :( De ez csak tipp persze
Thanks! Mondjuk ,hogy az előző tulaj rosszul szedte le, lehet ezt valahogy javítani? Sorry,ha hülyeséget kérdezek ,de nem tom pontosan ,hogy hogyan épül fel az egész.
Hát az angol tudásom nekem is korlátozott, de ha jól tudom, akkor a markolat végén jobban le van ragasztva a gumi, erősebben fog a ragasztó. Mindenhol azt írják egyébként hogy óvatosan kell levágni, lehúzni a gumimarkolatot, mert ha megsérül a fűtés rész akkor nagy eséllyel működés képtelen lesz. Ettől tartok én is egyébként :(
Köszi Fiúk a gyors választ! Igazából nem is tudom, hogy miért kérdeztem meg, mert így fogok cselekedni én is, ezen nem múlhat már semmi. Már kezdem megszokni, hogy mindig így kapom az évi hosszú túrát, jóval az adott szerviz előtt.
Szerintem teljesen mindegy,nem az 1500km múlik. én inkább előtte megcsinálnám. Szelephézag szinkron mindenképp. A másik meg jó érzés úgy ülni a paripán, hogy ő is mindent kapott a túra előtt, nekem olyan biztonság érzetet ad és jó érzéssel tölt el. üdv k
8 000 km óta volt szerviz a motoromon - 1150 GSA motor, váltó, hátsó hajtás olaj csere, szelepállítás stb. - most mennék egy 3 500 km túrára. Szerintetek megcsináljam most az olajcseréket, vagy 1 500 km-el túlléphetem a szervízintervallumot és ha hazajöttem akkor majd megcsinálom? Ezen agyalok, ezen a "szép" (ohne napsütés) vasárnapon.
Az angol sajnos még csak gyengén megy. Pontosan mi a gond ott a markolat végén? Gyárilag össze van ragasztva? Az én motoromnál lecserélték a baloldali markolatot és nem működik a markolatfűtésem.
Tegnap délután kinéztem a Citadellára és volt néhány BMW is.
Csak megerősíteni tudom ugyan ez a tartó van fent nekem és 8 órán át szakadó esőben is pörgött alatta gps hibátlanul ! pár ezer ft és kitűnően műkszik :))
Ez a csomag szisztéma nagyon állat! :) Le fogom koppintani, ha nem kopirájtos. Mondjuk az oldaltáskákból ilyenkor nyilván nem könnyű kiszedni bármit is. Az oldaldobozokat nem szoktad kiengedve használni?