Keresés

Részletes keresés

Bence100 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 3468
Szerintem a halszálkás keményfa parketta jól bírja, meg lehet most már trópusi fákból, bambuszból is szalagparkettát venni, állítólag azok is jó kemények, csak az áruk húzós. Meg aztán kérdés, a halszálka hogy megy a faházhoz.
Előzmény: katdo (3464)
WRC_555 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3467

Egyelőre abban maradtunk, hogy amikor már állnak a rönkfalak, akkor pontosan a helyére lehet lecsavarozni a betonba a konzolt, + még bealjzatbetonozzuk. Annak elégnek kell lennie. Szerelt falra tényleg soknak tűnik a 100kg. (és ha nekünk annak tűnik, akkor a gázos fix, hogy beleköt) Kriszbácsi variációja még jó lehet, de jóelőre le kell ezt dumálni az illetékessel. Én úgy jutottam el a helyi atyaéghez, hogy felhívtam a szolgáltatót, feltettem pár keresztkérdést, mire valami mérnökhöz kapcsoltak. Rajta is kifogtak a kérdések, megadta a helyi menő csávó számát, és Ő meg halál korrekt volt, mindent elmondott, minden kérdésre válaszolt is.

Még mielőtt elkészítjük, azért majd felhívom megint, mert 2006-ban állítólag 3x volt szabályváltozás, hátha addig megint kitalálnak valami újat... (pl. a gyerekbiztos öngyújtó után a gyerekbiztos gyufát :))

Előzmény: Bence100 (3466)
Bence100 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3466

WRC!

és azt a vas konzolt ledűbelezed az aljzathoz, vagy azt mihez rögzíted?

Előzmény: WRC_555 (3460)
katdo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3465
A gyátrók a lamináltpadlókat favorizálják vagy a parafát. A laminál nekem nem tetszik, parafa nem olcsó.
katdo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3464
Milyen padló éli túl a kiskölyköket? Még most tervezem a házunkat, jó lenne az infó. Én úgy emlékszem mindent sikerült tönkretennem az öcsémmel karöltve.
Bence100 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3463

Kriszbácsi!

ha jól értem, a rönkre van nálatok feltéve a kazán úgy, hogy közötte van gipszkarton? Gondolom az a tűzállósága miatt. A szerkezet a lábain áll és abban vannak a hornyok? Vagy teljesen félreértettelek?

Előzmény: kriszbacsi73 (3461)
Bence100 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3462

Köszi!

és ha szerelt fal, akkor az vajon elbír 100 kg-ot? mert én attól félek, nem. Talán ha a födémhez is lehetne a gipszkartont rögzíteni, akkor el tudom képzelni, de ez ugy rönk.

Előzmény: WRC_555 (3460)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3461
BUÉK mindenkinek!

Gondolom mindenhol lezajlottak az ünnepek, jómagam gazdagabb lettem 5kg túlsúllyal, egy kiadós influenzával vagy mi, meg egy vastagoló gyaluval édesapám jóvoltából, úgyhogy a faépítésben új horizontok nyíltak :-), el is kezdtem gyorsan egy műhelyasztallal, majd rakok képeket, kizárólag Garesz maradék anyagaiból készül.
Bence100
nekem egy ácsolt szerkezetre van felrögzítve (2db 5x10-es anyag+ keresztmerevítők), amit 4 db állványcsavar tart a falon,természetesen a megfelelő hornyokkal, hogy tudjon csúszni a szerkezet mellett a fal, alá pedig gipszkarton, mert valaminek kell lenni a fal és a kazán között. Ha túl magasan van a víztartály, akkor érdemes es hegesztett vázat rakni, hogy nehogy elhúzza a falat a nagy erőkar miatt. Az biztos, hogy itt nálunk a gázosok nem engedik közvetlenül a falra tenni, gondolom ez máshol is így van.
babydevil,
nálunk is borovi a hajópadló, 3,5cm vastag, de a kisfiam totál hazavágta, úgyhogy szerintem nem túl jó megoldás olyan helyre ahol kisgyerek van. Ha nincs és tudnak rá vigyázni, akkor gyönyörű maradhat évekig. A feleségemmel mindig megcsodáljuk, hogy azokon a helyeken, ahova nem jut el a kicsi, milyen szép. :-)
Előzmény: Bence100 (3459)
WRC_555 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3460

Szia!

Ugyan (még!!!) nem vagyok tulaj, de egészen pontos infóm van. Nem lehet fára semmilyen gázos cuccot tenni! Sem csövet, sem készüléket! Szerelt falra mehet csak, vagy valami fix vas konzolra. (nekem ezt javasolták, ez is lesz, a kazánházban nem érdekel, ha valami rondaság lesz benne)

2007-et írunk, lehet, hogy már nem érvényes a 2006 októberi álláspont, de a zilletékes elvtárs (gázos, bélyegzős ember) nekem egyértelműen ezt mondta DDgáz területen.

Előzmény: Bence100 (3459)
Bence100 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 3459

Sziasztok faház tulajok!

Az után érdeklődnék, ki hova szerelte a kazánját, a rönkfalra vagy valamilyen szerelt falra? Az én belső tárolós kazánom vízzel együtt kb. 100 kg, hova érdemes tenni? ha tud valaki okos tanáccsal, azt szívesen veszem.

babydevil Creative Commons License 2007.01.04 0 0 3458

Szia!

" ha nagyon nem bírja a lucfenyő hajópadló."

Nekünk ugyan nem lucunk van, hanem borovi hajópadlónk (picit keményebb és tömörebb). Én 3x csiszoltam és 3x lakkoztam, de nagyon jól birja.

Kivéve a nappalit, ahol a kutya garázdálkodik elég sokat, ott sajnos a körmével eléggé összekaristolta a hajópadlót.

De a többi szobában, ahova az ebnek nincs bejárása, ott gyönyörű a padló, még sehol nem sikerült összekaristolni. A bútorok-székek lábára tettünk filckorongokat, úgyhogy azok se tettek eddig kárt benne.

Előzmény: bmalag (3434)
Bence100 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 3457

Van valakinek ötlete, hogyan lehet rönkházban álló gipszkarton falba Geberit WC-t rögzíteni. Ugyanis én nem álló kagylót szeretnék, de így attól félek, hogy ha valaki ráül a csészére, az esetleg vele együtt kidől. A födémhez a roskadás miatt ugye nem lehet a gipszkartont csavarozni.

WRC_555 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 3456
Hasonló szépeket kívánok én is az egybegyűlteknek!
marecz Creative Commons License 2007.01.01 0 0 3455

Sziasztok!

Mindenkinek fenyőillatú, házikóbefejezős, "hű, de szép lett a lakás"-érzéssel teli, szerencsés és még boldogabb új évet kívánok!

(Ti.: BÚÉK = Beköltözünk Új Életművünkbe Közösen :o)

Bence100 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 3454

Garesz köszönöm az infót és az ötletet!

Egyébként az egyik nagy hálózatnál találtam megfelelő sarok elemet, ami alacsonyra jó lesz, mert ugyan hosszú a luk, de csak kb. 4-5 cm.

Előzmény: Garesz (3447)
lajosenator Creative Commons License 2006.12.29 0 0 3453
Hát ez az! Éppen EZ AZ!! A "párazáró" fólia.... Mire is jó az? Minek kell az??
Miért "jobb" az, mint a 200 mm vastag tömör gerenda???
Triumphator Creative Commons License 2006.12.29 0 0 3452

sziasztok. reggel észrevettem, hogy a menyezetből egy helyen csöpög a víz... először azt hittem, lyukas a tető, de felmentem a padlásra és észrevettem, hogy a mestergerenda (ha jól gondolom az) és a lambéria között légrés van, amit nem fedtek be párazáró fóliával. szóval ott fejut a meleg levegő és szépen ki is csapódik belőle a pára. elég konkrét vizek voltak fent. mi a teendő szerintetek? takarjam telibe a gerendát egy tekercs fóliával, vagy nyomjam ki a rést végig a gerenda mellett purhabbal? esetleg más?

boldog új évet mindenkinek!

vanda55 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 3451

Csingiling.....

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!

Vanda

WRC_555 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 3450

Ez esetben küldtem egy mailt...  :)

Kellemes Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

WRC

Előzmény: marecz (3444)
vanda55 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 3449

Sziasztok!

Először is köszi szépen a gratulációkat. Talán január végére eljutunk oda, hogy beköltözzünk és akkor majd én is elkezdem élvezni végre ezt a rönkházas projektet (mert az építés bonyodalmaival már igen-igen kezd feltelni a hócipőm :-)))

Enda,

A Rönkvillákkal egyrészt elégedett vagyok, mert tényleg nagyon szépen és jól dolgoztak, másrészt röpke 2 hónapos késéssel szállították a házat és ezért az utómunkálatokkal igencsak belecsúsztunk a télbe, ami eléggé megnehezíti néha a munkák haladását.

De mondjuk ez úgy látom nem egyedi eset - mármint a késés- úgyhogy aki jó minőségű rönkházat szeretne, annak tudom ajánlani, csak kössön velük kötbéres szerződést (amit mi nem tettünk :-((

A napelem egyenlőre a melegvíz előállítására szolgál, de rendeltünk még 4-et és azok már a fűtésre fognak rásegíteni. Főleg a tavaszi-őszi időszakban. Télen egyébként faelgázosító kazánnal fogunk fűteni, úgyhogy a gázkazán nálunk csak tartalékfűtésre szolgál.

Gábor,

Ne add fel, ahogy írták itt a fórumon, még nem igazán kérik számon az új hőtechnikai határértéket. Hátha nektek is szerencsétek lesz és még a ti tervetek is átcsúszik a rostán.

bmalag,

A következő honlapon a jogtárban keresd meg a 7/2006 TNM rendeletet. Ez a rendelet szól az új hőtechnikai előírásokról.

Egyébként az alábbi linken a jogtárban megtalálhatjátok a legfontosabb építési-tervezési előírásokat - amit nem árt ismerni a még építés előtt állóknak.

http://www.archiweb.hu

Vanda

Előzmény: Berger Enda (3430)
szegő Creative Commons License 2006.12.21 0 0 3448

holló!

Jövőre szeretnénk építeni ,de még csak a tervezésnél járunk sajna.Az orosz kapcsolatod engem érdekelne,ezügyben szeretném felvenni veled a kapcsolatot.

Üdv Szegő.

Előzmény: marecz (3444)
Garesz Creative Commons License 2006.12.21 0 0 3447

Helló!

Nem tudom a hír jó e vagy rossz, de én is az általad a barkács boltokban kapható "fakapcsoló lap-ból" (valami ilyesmi a neve) alakítattam át ezeket a vasakat. Egy lakatos ismerős egyszerűen "összenyitotta" az egyik oldalon a lyukakat és középpen hajlította 90 fokban. Mivel ezek a vasak alapból elég drágák lehet jobban megéri az egészet megcsináltatni. De én a nagy töprengésben anno bevásároltam belőle és ezek lettek átalakítva.

Azokon a helyeken ahová nem kell olyan magasra raknod ezt a pántot (vagyis kisebb a sülyedés) oda elég lehet egy nagyobb sarokvas amin ugyan így összenyitod a lyukakat az egyik oldalon. Mivel a lyukak egy vonalban vannak ezért tulajdonképpen egyszerű a dolog.

Vanda! Szép a ház nagyon és kriszbácsitól tudom, hogy élőben méginkább. Gratula a jó ízléshez!

A hőtechnika miatt szerintem nem kell agódni. ezek olyanok az engedélyezési tervben, hogy "copy and past" és letudva. Szerintem a kutya sem vizsgálja ezt meg a valóságban.

Előzmény: Bence100 (3445)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 3446
vagy valahol kint északon veszel, vagy legyártod vagy legyártatod. Legegyszerűbb sima L vasból, egy fúrógép és egy lyukfúrész segtségével pillanatok alatt meg lehet csinálni.
Előzmény: Bence100 (3445)
Bence100 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 3445

Szia Garesz!

Láttam a képeket a gipszkarton rögzítéséhez. Meg tudnád mondani, hol lehet olyan "L" alakú vasakat beszerezni, amivel a tartó fákat rögzítetted a rönkökhöz? Én már kerestem különböző barkácsboltokban, de ott csak kerek furatosak léteznek, ilyen hosszú résű nem. Előre is köszi. 

Előzmény: Garesz (3366)
marecz Creative Commons License 2006.12.21 0 0 3444

Persze, nem titok, ki építette. Mint ezt korábban említettem is, egy akkor 26 éves ismerős ács srác, becses nevén Harangozó Miklós húzta fel a házikó fa részét, ráadásul úgy, hogy ez a referenciamunkája, előtte nem foglalkozott ilyesmivel. Bátran ajánlom mindenkinek - ő az íves ablakot kivágó, láncfűrészt szikeként használó mester :o) A részmunkákat más-más végezte.

Ha esetleg valakinek szüksége van orosz származású rönkfára, akkor a megadott címre történő elszállításig tudunk segíteni.

Előzmény: WRC_555 (3437)
pstross Creative Commons License 2006.12.20 0 0 3443

Sziasztok !

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok a régen "fában" lakóknak,

a most beköltözötteknek és a magamhoz hasonló vágyakozóknak.

"Ekkora házikó még a karácsonyfa alá is befér."

pstross

Hevi57 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 3442
Sziasztok!

Kellemes ünnepeket mindenkinek és ilyen kellemes karácsonyi ajándékot mindenkinek mint a mienk lett!

Karácsony után találkozunk!

Hevi
Aga Creative Commons License 2006.12.20 0 0 3441
miert? '62 ota volt valami jegkorszak vagy hegyomlas, ami atrendezte volna a terepet? :)))) Amugy BP, ami ugye modern meg minden kb felig van digitalizalva. Ugye telek folytan en is jarkaltam oda es terkepen mutattak, hogy melyek azok a reszek, amik mar elerhetok digitalis formaban... siralmas a helyzet. De addig is marad a jo kis fenymaslolo :)
Előzmény: LauG (3440)
LauG Creative Commons License 2006.12.20 0 0 3440

Hát igen, tegnap este pont errol beszéltünk otthon, mi is erre építünk. Remélem a magyar hivatalokban ismert hatalmas pörgés és szinkron :) miatt még át tudunk "surranni" egy rönkös tervvel.

Egy kis adalék, mennyire up-to-date az egyszeri magyar hivatal: mikor kikértem a földhivataltól egy térképmásolatot, a láblécben ez állt:

"Utoljára frissítve: 1962." :)

Gábor

Előzmény: Aga (3439)
Aga Creative Commons License 2006.12.20 0 0 3439
egy kis remeny azoknak, akik meg nem adtak be a terveket:

Az en tervezom is emlitette, hogy valami uj hotechnikai szamitasokat vezettek be, de szerencsere a magyarorszagi burokracia most a mi malmunkra hajtja a vizet. Felhivta meg beadas elott a telepules onkormanyzatanal az illetekes elvtarst es megkerdezte, Ok kerik-e ezt az uj szamitasi modot. Szerencsere nem kertek, mivel meg nincsenek ra felkeszulve. Szoval ha meg mostanaban adjatok be a terveket akkor jo eselyetek van arra, hogy meg a regi elbiralas szerint fogjak engedelyezni.

Aga

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!