Keresés

Részletes keresés

Alonso8y Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4713

Néztem a frankfurti tőzsdén az OVB árfolyamának alakulását, alig van kötés a papírra, bár mindenképp jobb befektetés mint bármelyik ul biztosítás.

Alonso8y Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4712

Neked is Boldog Karácsonyt, egyébként a kiszamolo.hu egy olyan blog amely tele van olyan cikkekkel amely a racionalitást, realitást tükrözi, nagyon jó szakemberek írják.

Előzmény: LTamas89 (4709)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4711

Továbbá áruld már el, hogy a biztosítóknál számos vezető értékesítő mért veszi észre előbb-utóbb, hogy nem éri meg a ul és a saját pénzét nem fekteti ilyen értelmetlen biztosításba? Mért van az hogy a saját pénzüket brókerrel fektetik be stabil osztalékrészvényekbe? Gondolom 10milliót te sem unit-linked biztosításba fektetnél! Milyen tanácsot tudnál adni olyan ügyfélnek, aki több 10millió likvid pénzzel rendelkezik, nyilván te sem biztosításba fektetnél ennyi pénzt, hisz az nem a hozamról szól! Senkinek sem hozott még komoly profitot egy biztosítás sem!

Aki pedig szakértőnek hiszi magát, mutasson számlatörténetet, a devizakereskedő tradereket is ez alapján lehet értékelni, nyilván hallottál már forexbrókerekről, tudod FxPro, IronFX, stb.

Előzmény: LTamas89 (4708)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4710

Igen, gyakran megteszem azt hogy leírom az észrevételemet az egyes topicokban, te egy felszines fazon vagy az írásaid alapján, a szájbarágós duma lehet hogy eredményes azoknál akiknek fogalma sincs a pénzügyi szektorról, azonban akik utána néznek a dolgoknak azok nem vesznek be ígéreteket, mivel itt nem ígéret kell, hanem tényszerűen realizált hozam, bizonyíték, számlatörténet, a tudatos befektető a hozam alapján ítél meg mindent, az egy dolog hogy a hazai oktatásban sajnos nincs szerepe a pénzügynek és az optimális döntések meghozatalának. Sajnos sokan nem azonosítják a piacon a kockázatot, nem arra törekednek h ha adott hozam elérése érdekében az ehhez tartozó lehető legalacsonyabb kockázati szintet kell párosítani. Ha befektetni akarunk és megtérülést várunk el, mért kéne ul-t kötni, amely tele van költséggel. Mennyivel több értelme van alacsony árazási szintű versenyképes vállalatok részvényeit venni, amit már 0,1%-nél olcsóbban is megtehetünk.

Előzmény: LTamas89 (4708)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4709

Egyébként pedig boldog Karácsonyt! :)

Előzmény: Alonso8y (4707)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4708

jaaaaaaaj, kiszámolóponthu!!! Most már beugrott! :) Te vagy az, aki nyáron is írta a szépen becsomagolt, áltudományos sületlenségeket, csak másik néven. Emlékszem, hogy annak a nickednek is volt valami hozzászólás a Hitgyüli vagy valami hasonlo szekta topicjaba. :3 Meg persze ment a kiszámoló reklámja 0-24ig. Két ilyen nem lehet! :)))

 

Na de, akkor is összevesztünk, leszívtad az agyam, most nincs kedvem, Kari van. Ha valaki akarja, olvassa vissza, mindent leírtam. :)

 

Előzmény: Alonso8y (4707)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4707

Tények alapján kell dönteni, a ul alkalmatlan arra, hogy hozamot lehessen elérni vele, lehetetlen átlátni, hogy az eszközalapok, amelyekbe fektetik az ügyfél befizetését, milyen értékeltségű értékpapírokat tartalmaznak. A kiszamolo.hu is elég negatív véleménnyel van a unit-linkedről, az egy kiváló szakember gárda, ott vannak független szakértők, akik nem eladni akarnak, hanem jó döntéshez segítenek hozzá. Különböztessük meg egymástól azt aki eladni akarja a pénzügyi terméket attól, aki szakértelemmel rendelkezik a piac működéséről, hiszen akkor lesz hozam, ha a tőkepiaci eszközök mögött álló vállalatoknak a szolgáltatásai versenyképesek, piacképesek, sikert fognak elérni a jövőben. Az ovb-nél csak értékesítők vannak, akik azért kapnak jutalékot ha eladják a biztosítást, azért már nem kapnak fizetést, ha hozamot is termel az ügyfélnek.

A ul-t könnyű eladni pénzügyileg laikus személyek, tudatlan emberek számára, az igényesebbeknek ott vannak a brókerek, akik tanácsot adnak hogy időzítsen az ember nemzetközi részvények vételével, eladásával kapcsolatban. Különben is, nem egy kiváló felsővezető bankár, akik tőzsdézéssel is foglalkoznak említette már nem nyilvánosan, hogy a unit-linked a kisember átveréséről szól, mondván ez a termék nem éri meg az ügyfélnek. Egy tudatos szakember sem vesz ul-t, mivel egy értelmetlen konstrukció, mi értelme van annak ha vmi egyben befektetés a gazdaság jövőjébe, és egyben váratlan események magas díjai is benne vannak? Egy olyan termék a ul amely senki számára nem éri meg, több év befizetése csak költség, aki ilyet köt milliókat fizet csak azért mert megkötötte a szerződést és a saját megtakarítása még nem is gyarapodott.

Előzmény: LTamas89 (4705)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4706

Ha az árfolyamfigyelőt részletesen elemezzük, rá lehet jönni hogy a gyakorlatban nagyon kevés haszna van, semmi előnyhöz nem jut vele az ügyfél. Alapvetően ez a véleményem,bár ezt egy másik topicba írtam, de összefügg ezzel: A dolgok mögé kell látni, ahogy anno a unit-linked életbiztosítások esetén, melyről már minden tudatos polgár tudja hogy óriási lehúzás és ha alaposan megvizsgáljuk érdekellentét jellemzi a biztosító-ügyfél üzleti kapcsolatot, úgy az alapkezelőnek sem érdeke nagyon jó hozamot produkálni, mivel akkor az ügyfél megelégszik a nyereséggel és kiveszi a pénz jelentős részét. Ahogy a biztosítók célja az, hogy minél továbbá kezelhessék az ügyfél pénzét, úgy az alapkezelőké is az. Egy példát engedj meg, a Supra mért erőlteti a jelenlegi stratégiáját, ha nem vezet eredményre, ami egy jó ideje nem működik, nem kell azt újra és újra megpróbálni, ilyenkor stratégiát kell váltani, más eszközosztályba kell invesztálni.

 

Előzmény: LTamas89 (4705)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 4705

Wow, a pénzügyi-tudakozo.hu-nál láthatóan feléledt a vírusmarketing-gépezet. Rögtön 5, igen öt (!) hivatkozás 3 hozzászólás alatt. De ne legyünk rosszindulatúak, elvégre Karácsony van, szerintem puszta jószándék az egész. :3

 

Azért érdekes skizofrénia az, hogy az egyik cikkben szar az UL, stb. stb. de "nyugdíjkalkulátor" - ami igazából egy jó kis trükk a személyes kapcsolatfelvételre - kifjezetten UL nyugdijbiztosításokra hajaz. :) Továbbá, az is elég ciki, hogy a "többlethozam" mint kifejezés előkerül egy UL ócsárlásával foglalkozó oldalon, mikor az kifejezetten a kalsszikus vegyes (értsd: nem UL) biztik sajátja. :) Ha valaki ferdít, legalább tenné észrevétlenül...

 

UL magasztalásból, UL fikázásból már sokszor kifjetettem a véleményemet, dehát ismét eljött az idő. Csak nem megint elő kell vennünk a jó öreg szájbarágót?

 

1. Olyan nincs, hogy az UL "rossz" vagy "jó". Vannak piszkosul drága, sz*r alapokkal rendelkező módozatok, és vannak korrekt költségszerkezetű, jó alapkínálattal rendelkezők is. Elhiszem, hogy ebből kevesebb van, de van. És köthető. És köti az OVB is. És az MPK is. És köti sokmindenki más is. Pont.

 

2. A jó módzatok is akkor jók, ha megfelelő időtávú cél társul hozzá. Ez 15, de inkább 20 év a legtöbb esetben. Egy jól megválasztott UL, jó költségszerkezettel, bónuszokkal, és jól menedzselt portfólióval a legjobb döntés lehet. De nem minden célra, és nem mindenkinek, vili?

 

3. Olyan, hogy az "OVB (vagy helyettesítsd be bármelyik nagy közvetítőcéget...) szar szemét átverés", olyan sincs, kedves gyerekek. Minden tanácsadócégnél (OVB, MPK, Bnet, illetve Quantis és Consequit) vannak gerinctelen férgek, akik átverik az ügyfelet, és vannak megbízható, tanult, korrekt TANÁCSADÓK.

 

 

üdv,

Lantos Tamás

közgazdász

7 éve OVB-s, területi vezető

Előzmény: Alonso8y (4702)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.22 0 0 4704

Kelmith! Egy ovb-s ügynök nem tudja hogy működik a piac, nincs rálátása arra hogy a befektetési alap, amelybe a biztosító betette egész pontosan milyen árazású részvényeket tartalmaz, továbbá az ezek mögött lévő vállalatok mennyire piacképes termékeket forgalmaznak, milyen tényezők befolyásolják a nyereségességüket. Szóval érdemes ezeket a magukat független közvetítőnek beállító cégeket elkerülni, sosem szabad aláírni nekik bármilyen papírt, szóval óvakodj attól ha bármit eléd tesznek hogy írd alá, szerződést pedig semmi esetre se kössön velük az ember, mivel lehúzás, a unit-linked biztosításokkal eddig szinte mindenki rosszul járt, a független közvetítők eleve a legdrágább terméket adják el, mivel ezek után kapnak magas jutalékokat. Kockázatos munka, hisz akikkel kötnek és azok rájönnek h kevesebbet ér a pénzük mint amennyit befizettek, azok megharagszanak rájuk, barátságok, kapcsolatok mehetnek tönkre emiatt, szóval az ilyen munkát kerülni kell. A saját véleményem pedig az, hogy be kéne tiltani azt, h mlm rendszerben lehessen pénzügyi szolgáltatásokat értékesíteni.

Előzmény: LTamas89 (4695)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.22 0 0 4703

Érdemes ebbe is beleolvasni: http://penzugyi-tudakozo.hu/2013/03/29/unit-linked-es-a-csoda-arfolyamfigyelo-rendszerek/

Egyébként ugyanolyan ügyféllehúzós biztosításokat értékesít az OVB is mint amilyeneket anno a brokernet, mlm piramisrendszer van az ovb-nál, az ügyfél csak rosszul járhat ha szerződést köt.

Alonso8y Creative Commons License 2014.12.22 0 0 4702
Előzmény: LTamas89 (4695)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.22 0 0 4701

A unit-linked életbiztosítás egy hatalmas átverés: http://penzugyi-tudakozo.hu/2013/06/04/itt-az-uj-csodatermek-ovb73-eletut-sherpa-megtakaritas-trendfigyelovel/

http://penzugyi-tudakozo.hu/2014/11/21/szegeny-kisember-abba-fektet-amibe-mondjak/

http://penzugyi-tudakozo.hu/2013/09/03/az-5-vegzetes-penzugyi-hiba-amivel-milliokat-bukhat/

 

Nagyon komolyak a problémák a befektetési egységhez kötött életbiztosítások, vagyis a unit-linked termékek értékesítésénél – állítja a pénzügyi felügyelet (PSZÁF). Nyolcvan év felettiekre sóznak 20 éves futamidejű biztosítást, az pedig, hogy ezek a szerződések a bank logójával ellátott irattartóból kerülnek elő, erősen megtévesztő lehet.

Sajnos nem csak bankban, de a postán is ezeket akarják lépten nyomon rásózni mindenkire, az eredmény pedig óriási csalódás, elveszített vagyonok, tönkretett életek. De ez a mai pénzpiacon mit sem számít, a lényeg, hogy valamilyen módon eladjuk a méregdrága UL termékeket. Pénzügyi tanácsadók, banki ügyintézők, postás nénik… Ha valaki befektetést ajánl, inkább meneküljünk.

Prof Creative Commons License 2014.12.19 0 0 4700

Azonos célra minek másik?

Egy embernek, esetleg egy családnak egy, maximum két UL típusú megtakarítás bőven elég, feltéve, ha az jó, kellően rugalmas és alkalmas a cél(ok) megvalósítására. Több minek? Csak többletköltség. Adott esetben több százezer forint.

Előzmény: Kelmith (4697)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.19 0 0 4699

Allianz kimaradt. Az is eleg gyakori!

Előzmény: Kelmith (4697)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.19 0 0 4698

Szia!

 

Én a legtöbb ügyfelemnek a Generali, a Uniqa, a Signal, ritkabban talan Union vagy a MetLife egyes módozatait szoktam kötni. az, hogy melyik módozat megfelelő az alábbiaktól függ:

- időtáv (csak 10 vagy belefér-e 12 év is vagy esetleg ennél több)

- hozamelvárás és kockázattűrő-képesség (olyan biztositókat válasszunk, ahol azok a típusú alapok teljesítenek jól, ami a te kockázati szintedhez közel áll!)

- havonta félreteendő összeg

- eseti befizetések (lesznek-e, illetve milyen összegben és milyen gyakorisággal)

- alacsony költségű módozatokra szűkítés (kis TKM az adott időtávra)

- életbiztosítási védelem (kell vagy nem kell, illetve, ha igen, akkor mekkora)

- minden egyéb szempont

 

 

Nálam/nálunk ez az alap megközelítés kb. 7 éve. Ha nem győzött meg a kolléga és nincs meg a kellő bizalom, inkább hagyd őt. Érdemes olyan emberrel tárgyalni / szerződni, akivel megvan az összhang, és hosszú távon is el tudod képzelni tanácsadódnak.

 

Nekem így látatlanban is van két másik elképelésem az UNIQA mellett. Ha gondolod, vegyük fel a kapcsolatot, és beszéljük át privátban a részleteket. A névjegyemben ott a privát címem.

Előzmény: Kelmith (4697)
Kelmith Creative Commons License 2014.12.19 0 0 4697

Köszönöm a válaszodat így már érthető egy kicsit, az igényem az mint mindenkinek általában egy saját lakás vétele.

Az igazat megvalva van már egy hosszútávú megtakaritásom az ING-nél ezt kb. 4 éve kötöttem és felmondani nem akarom. Viszont most gondolkodok egy újabb megtakarítási programban amit most kezdenék el persze ezt is hosszú távra kb 10 évre de ez lehet több is.

 

Tudsz valamit ajánlani vagy milyen lehetőségek lennének még: pl az UNIQA-n kivűl mert az OVB munkatárs aki persze nagyon az mondogatta hogy, "az OVB ilyen meg olyan független a bankoktól meg a biztosítoktól " Egyedül csak az UNIQA-t hajtota nem volt más választási opció nála ami zavart engem.

 

 

 

Válaszodat előre is köszönöm !

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.18 0 0 4696

Utoirat: erdekes elemzes lehetett, ha csak arrol vot szo, hogy "mennyit keresel meg ilyesmi", es nem arrol ami a lenyeg. A telefonon torteno "tanacsadas" pedig szintén nonszensz... Szerintem egy nagyon-nagyon kezdo, tapasztalatlan es/vagy hanyag munkatarssal hozott ossze a sors. Egy normalis OVB-s eseten az elemzes-tanacsadas-szerzodeskotes folyamat hal Istennek nem igy nez ki. (Ahogy tudomasom szerint mas alkuszcegnel sem.)

Előzmény: Kelmith (4694)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.18 0 0 4695

Szia!

 

Attol fugg mi az igenyed. Az UNIQA Premium 100 egy HOSSZÚ TÁVÚ megtakarítási program, vagyis legalább 10 évre, de inkább 15 év fölötti időtávra optimális. Magyarul: ha hosszú távú, 10-20 éves rendszeres megtakarítást keresel, akár jó is lehet, az UNIQA alapjai nem rosszak. De a buktató pont ez: ha rövid táva tervezel és 10 év előtt hozzá akarsz férni a pénzedhez, akkor semmiképp sem szabad megkötnöd, mert 10 év előtt csak "büntivel" vagyis levonásokkal juthatsz hozzá a teljes összeghez. Mi volt az igény? Úgy kicsit egyszerűbben tudnék segíteni.

 

üdv,

Lantos Tamás

Területi Vezető

OVB

 

Előzmény: Kelmith (4694)
Kelmith Creative Commons License 2014.12.18 0 0 4694

Sziasztok !

 

 

Nemrég egy ismerősöm által felkerestek az OVB-től. Az első körben egy pénzügyi elemzésnél még részt vettem hogy, mennyit keresek meg ilyesmi aztán azt mondták hogy kielemzik és rá 2 napra azzal hívtak hogy,  van egy nagyon jó ajánlatuk számomra az Uniqa prenium 100. 

 

 A mézes-mázos és a rózsaszín köd amivel ecsetelte hogy milyen jó volna nekem. Amit elégé furcsáltam az volt mikor rá kérdeztem hogy mi ebben a buktató ha én belemenék vagy aláírnák hozzájuk a válasz annyi volt: "SEMMI nincs buktató" 

 

Ezért is írok ide hogy tudtok e valamit erről mert beleugrani illetve aláírni tutti nem fogok semmit amíg át nem láttom tisztán a helyzetett.

 

 

 

Hozzá teszem az ovb-rőll elég sokat hallotam és sajnos több a negatív vélemény mint a pozítiv.

 

Válaszotokat előre is köszönöm !

 

Kellemes Karácsonyt mindenkinek ! 

stinky14 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 4693
A villanyszerelő tanulta a szakmáját 1 évig. Azóta hány továbbképzésen vett részt? Mi heti 3 alkalommal járunk oktatásokra, emelett elvárt, hogy otthon is képezzük magunkat. Villanyszerelő nemhiszem hogy otthon is kapcsolási rajzolat nézeget. Letelt a 8 óra és ül a tv elé.
Előzmény: intregmai (4681)
ntaicn Creative Commons License 2014.10.10 0 0 4692

Zsiday abszolút hozamú befektetési alapja, a Plotinus a legjobb megoldás, amely egy részvény elvileg, a kereslet-kínálat határozza meg az árat, a 10-es ársávnál tehát lehet alkudni, főleg túlkínálat esetén, hisz a befektetők akiket érdekel látják a betett limites ajánlatunkat.

Előzmény: Andrav33 (4691)
Andrav33 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 4691

Igen, 3 a minimum azt mondtak.

Előzmény: Prof (4686)
intregmai Creative Commons License 2014.10.05 0 0 4690

Egy kis 'érdekesség' a biztosítással kombinált befektetési termékekhez: 

 

"Panaszkönyv – Egy „jó üzlet”, ahol elpárolog az ember pénze?

 

http://video.mno.hu/data/videos/final/10/92382/92382_wvga.mp4

 

(Hír Tv, Panaszkönyv, 2014.02.12. )

nfoblu Creative Commons License 2014.10.05 0 0 4689

Kis túlzással, de lehet mondani hogy ők a legjobbak. 

Közvetlenül fordulhatsz hozzájuk is, van országos fiókhálózatuk

Előzmény: Andrav33 (4685)
Prof Creative Commons License 2014.10.05 0 0 4688

Nincs. Kötési díj van. És köttetnek, ha kell, ha nem.

Előzmény: ntaicn (4687)
ntaicn Creative Commons License 2014.10.05 0 0 4687

Szerintem inkább egy diszkontbrókerhez utald a pénzed, ahol nincs számlavezetési díj, számos lehetőség, számlakezelés szintén elérhető: www.randomcapital.hu  www.randomeyes.hu 

Érdemes szétnézni a Random Capital honlapján.

Előzmény: Andrav33 (4685)
Prof Creative Commons License 2014.10.05 0 0 4686

Mennyi időre 15%? 2-3 év?

Előzmény: Andrav33 (4685)
Andrav33 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 4685

sziasztok! Kerdesem: buda-cashnel TBSZ-re atlagosan 15% hozamot mondtak..szerintetek van ertelme oda tenni penzt befektetesre?

nfoblu Creative Commons License 2014.08.28 0 0 4684

A MABISZ oldalán is lehet hivatalosabb formában tájékozódni:

 

http://www.mabisz.hu/images/stories/docs/unit-linked/unit-linked-1x1.pdf

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!