Keresés

Részletes keresés

Daytona Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1015
Igazából előbb a hátraszaltót javasolnám, ha már az megy, nyugodtan spárgázz. :)
Ja, nekem a dokim a műtét után azt mondta, hogy utána akár egy órával hátraszaltózhatok is: a háló és a varrat bírja, csak én fogok beszarni. :)))
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1014
Srácok!

Új kérdés merült fel bennem.

Spárgát mikor tudok csinálni ezzel a hálóval a jobb lágyékomban? Engedni fogja?

Amúgy eddig sem tudtam spárgázni, de a jövő kifürkészhetetlen! :-)))
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1013
Szia!

Gyógyulgatok, amikor meg már rendesen fáj, bekapok egy fájdalomcsillapítót. Oszt jónapot! :)

Holnap megyek varratszedésre, majd a doki megmondja hogyan tovább.

Köszi az érdeklődést!

hali :-)
Előzmény: Daytona (1012)
Daytona Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1012
Tényleg, te hogy vagy? Gyógyulgatsz már rendesen?
Előzmény: tristen (1011)
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1011
Lassan nyithatunk egy új topikot, lágyéksérv után visszamaradó gyógyszerfüggőség (fájdalomcsillapító) címmel.

Ön segítő csoport! :)))))))))))
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1010
:-))))))))))))))))))
Előzmény: Daytona (1009)
Daytona Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1009
Agykontroll, hagyjatok már! Cataflam egy marékkal és szép a világ! :)))))
ladyrr Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1008
hidd el senki nem kivanja.egy fel evet halogattam,mire elszantam magam.aztan mikor ott voltam akkor tenyleng kivanjuk,hogy mar at essunk az egeszen.na de ezt dobta a gep nekunk:)
Előzmény: joevagyok68 (1005)
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1007
:-))))))))))))))
Előzmény: joevagyok68 (1005)
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1006
Sziasztok!

Azt azért el szeretném mondani a magánklinikák védelme érdekében, hogy a minihasplasztika egy nagyon jó dolog, rekordgyorsasággal lehet meggyógyulni, mert azért ez sem mindegy.

A hagyományos kórházi ellátásban hálóval ugyan, de nagy vágással végzik a műtétet. Nekem olyan 10 cm a vágás, ma néztem meg, mert egy kicsit bevérzett. Ebből adódóan a heg gyógyulási is lassabb, mivel erőteljesebben igénybe veszi a szervezetet. Ez teljesen logikus.

Kisebb seb, gyorsabb gyógyulás.

Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1005

Bocs

Félreértettél

Én komolyan kérdeztem !

Én tényleg "végeztem/voltam" agykontrollon.

DE

"Lusta" vagyok használni

Annyit értem el vele, hogy az alfába menetet használva ha akarom bárhol/bármikor elalszom. Tegnap a sebészetiambulancia váróban is aludtam vagy 2x15 percet a 20 ember között :-) míg vártam

Mégegyszer bocs

Nekem ez a "szinte már kívántam ezt a műtétet" tetszett, ezen röhögtem.

Előzmény: ladyrr (1004)
ladyrr Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1004
bocsi,en csak segiteni akartam,semmi agykontroll,tenyleng percol percre gyogyultam,majd meglatod,de elnezest,hogy irtam...kar volt rohognd,te meg ezeken nem mentel at
Előzmény: joevagyok68 (997)
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1003
Szia!

A most nem nyert boríték már csak azért sem jó, mert gondolj a jövődre is. Hátha a másik oldalon is kijön, és akkor lesz egy orvosod, akihez mehetsz szikézni.

Annyit adsz, amennyit jónak találsz, úgy látom, mi betegek a hálapénz mellett vagyunk, holott pont nekünk kellene már leszoktatni az orvosokat erről.

Ez egy hosszú történet. Természetesen aki magánklinikákon műtteti magát, ott a tea és Mozart kellemes zenéje mellett nem kell már a boríték. Habár ott is az OEP fizeti a beavatkozások valamennyi %- kát, szóval nem is értem, hogyan, milyen gazdaságpolitikával működnek ezek a magánklinikák.

Szikézésre FEL! :)))))))))
Előzmény: joevagyok68 (1001)
Daytona Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1002
NA még azért én is beleszólok, természetesen a műtét mellett állok. :)
Engem mindkét oldalon műtöttek, az első az még hagyományos, háló nélküli megoldás volt, ami egy kőkorszaki és meglehetősen nehezen gyógyuló beavatkozás (mert itt annyiból áll az egész, hogy összestoppolják a lukat), de miután összeszedtem magam, komolyan jártam konditerembe sőt küzdősportoltam is. Úgyhogy ne aggódj, a háló mindent ki fog bírni, ugyanolyan leszel terhelhetőség szempontjából, mint régen, sőt jobb. Amikor másodszor műtöttek (azt már hálóval) a doki annyit mondott a végén: na, most már golyóálló a hasfala. :)
Előzmény: joevagyok68 (1001)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1001

Ez jóóóó volt :-)))

plussz még megpróbálom blokkolni a fájdalmat, mint egy vígjátékban láttam :-)

Na majd műtét után visszajövök a fejleményekkel......

Amúgy hálóbeültetéses/epidurális műtét lesz.....aszonták

Ps:Halkanmegkérdezhetem, hogy

"olyat keresek ahol érvényes tajkártyával ingyenes a műtét és csak a dokinak kell egy kissebb összeget adni. "

Ilyen esetben mennyiazannyi?

Vagy jó a MOST NEM NYERT  boríték is :-)

Előzmény: tristen (999)
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 1000
Szia Zoli!

Mik a fejlemények az ügyedben?

hali
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 999
Ja igen, az agykontroll erre nem jó, majd amikor megműtenek, és a háló kiakar szakadni a lábad közt, akkor lesz jó az agykontroll. Majd akkor kell programozni az agyadat arra, hogy csöppnyi fájdalmat sem érzek, én vagyok az ura a testemnek, lebegek a boldogságtól, hogy megműtöttek, szinte már kívántam ezt a műtétet, :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: joevagyok68 (997)
tristen Creative Commons License 2010.06.24 0 0 998
Szia!

Most már ne tologasd az időpontodat. Örülj, hogy kaptál egyáltalán.

Amikor nekem felfedezték a sérvemet, az orvos azt mondta, hogy most adhat egy kedves, és helyes időpontot, de később maximum szeptemberre tud berakni, azonnal döntsem el, hogy mit akarok. Körülbelül volt 5 percem a döntésre.

Azonban az egy hetes lábadozást felejts el, mert hiába, hogy rutin műtétnek számít, akkor is van egy regenerálódási idő, a hat hét általában a fizikai munkával dolgozóknak van. De hidd el, két hét után is ügy fogsz ülni, mint aki beszart.

Én most úgy vagyok, hogy amikor bemelegszem, ott alul, akkor nem fáj, ezt sétálással tudom elérni. Este még eléggé fáj.

A nyár valóban nem a műtétek kora, mert igenis jó volna mást is csinálni, mint arra várni, mikor szedik már ki a varratokat és így tovább. De mit tudunk tenni, ez van, ezt nem muszáj szeretni, de a legszebb az egészben, hogy az a férfi a gáton, aki minden kellemetlenség ellenére túlteszi magát a dolgokon, és nevet az egészen. Megjegyzem, inkább ne nevess, mert kiszakad a herezacskód, :)))))))) vagy kiújul a be sem forrt sérved. :))))))

Legyen szép napod!

csáó :)
Előzmény: joevagyok68 (996)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 997

OFF

Csak nem agykontrollosok vagyunk :-)

" naprol napra sot percol percre gyogyultam"

Ha most rögtön nekifexem  akkor lehet nekem is bejöhet a max  1 hetes táppénz és lábadozás :-))))))

ON

Előzmény: ladyrr (995)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 996

Köszi Mindenkinek !

Főleg az időpont  tologatás miatt lett tele a bugyrom, plussz még 2 napja elkezdett fájni 1 olyan fogam, amit 2 hónapja tömtek be- mégpedig érzéstelenítés nélkül -

nem értem én ezt....

Tehát a fájdalomküszöbbel nem lesz probléma..... :-)

Korábban mondogatták, hogy "hosszú" a lábadozás , de míg nem olvastalak Titeket úgy voltam vele, hogy csütörtökön műtét, hétfőn megyek dolgozni  ... :-)

Na nem nehéz fizikai munkára, olyan félirodai ülök/állok.

Reggel befeléjövet gondolkoztam és rájöttem, hogy azt utálom az egészben, hogy - és ez most hülén hangzik- , hogy kiszolgáltatott vagyok a "testemnek" és nem én "uralom" a testem.

OK műtét, és gyors gyógyulás.

ps:Amúgy  gondolkodtam, hogy átrakatom szept-okt időpontra, de akkor meg jön az infulenza szezon oszt, mint valaki írta majd 1 kis köhögés miatt tologatjuk a műtétet 

ladyrr Creative Commons License 2010.06.24 0 0 995
szia joe.ne halogasd a mutetet,ez nem jatek,barmikor kizarulhat.en is szerettem volna halogatni.a mutet elott egy nappal,mikor a doki be szeretett volna fektetni a korhazban,nem akartam kivertem egy nagy hisztit,aztan kezenfogogtt es bevitt a surgossegre,ahova egy bacsit hoztak be akkor,lagyekserve volt,surgosseggel hoztak be,mert kizarult a serve.verzett mindenutt,iszonyatos fajdalmai voltak,azonnal muteni kellett,nyomban mosatttak ki,ott mindenki elott,ami onmagaban is kellemetlen,nemhogy ,asok elott.a doki elmagyarazta,hogy ha nekem is kizarul es nem erek be idobe,vagy barmi perceken is mulhat az eletem.igy adtam ra magam en is,mert az eletem is fughet a servecskemtol.hamar felepulsz,az elso ket nap a legnehezebb.en sem vagyok egy agyban fekvo tipus,de tuleltem es naprol napra sot percol percre gyogyultam.en meg azzal is megszenvedtem,hogy erzestelenitot kaptam gerincbe,de ahol vagni kellett volna nem zsibbadt el,aztan jott az altato,utanna meg egy hetig tarto fejfajass.sztem egy dozis elegendo lett volna,nemhogy 2.annyi volt a rossz aznap,hogy hanytam mint a muranyi kutya:))))))),meg a 6 ora mozdulatlansag.na de mind kibirtuk.ne halogasd.hamar tul leszel rajta
tristen Creative Commons License 2010.06.23 0 0 994
Amúgy visszaolvastam az utóbbi hozzászólásaimat, a műtét hatására elég pesszimista lettem :-))))))))

Fel a fejjel Mindenkinek! :)))))))))))))))))))))))
tristen Creative Commons License 2010.06.23 0 0 993
Szia!

Már a szexről egy kis időre le is mondhatsz! :) (műtét után...)

Egyébként csakis műtét, mert a heréidnél fognak lógni a beleid, de most komolyan...

Kitartás!
Előzmény: joevagyok68 (991)
Nezaklass_ Creative Commons License 2010.06.23 0 0 992
Műtét mielőbb! Ettől nem leszel fél rokkant,sőt negyed sem :D
A sérvháló többet kibír ám,mint 15-20 kg,Én ismerek kondibohóc fickót,akinek sérve volt és hálót tettek be neki.Ő nem 20kg-ot emel a gyurma-teremben :D

A nyár nem kimondottan műtétre és lábadozásra való,de ki hogy érzi,ez csak az Én véleményem.
Előzmény: joevagyok68 (991)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 991

Üdv

Új vagyok

"régebbi" sérvvel 

(jobb oldali lágyéksérv, méret "dió nagyságú" 1,5-2 cm-re dudorodik ki. ha teljesen kint van)

Előbb írtam/kérdeztem 1 csomót Index benyelte .

Monnyon le........

Még1x röviden

több mint 2 éve lágyéksérv

eleinte kellemetlen érzés foci/kerékpár közben , kézrátéttel/visszanyomva minden ok volt (lehet közben életveszélyben voltam :-) ??????????????

Idén januárba asszony baszogatására jelentkeztem orvosnál, júli 01-re -hipp-hopp -kaptam időpontot, ami mint ma kiderült csúszik 5-ére.

Mióta megvan időpont még csak kellemetlen érzést sem okoz.......

Olvasva a 4-6-8 hét rehabilitációt és a kimélő életmódot  beleestem a kétségbe.....

Ez brutális 2-3 napot nem bírok fekve, semmittéve.....

És ez a max 10-15-20 kg emelése..........

Ház körül "mindent " Én csinálok/tam (kivéve gáz)

1 hete még  a közel 45 fokos tetőre egyedül küzdöttem fel a 30 csöves vákuuumcsöves napkollektort.

Mindig csinálnom kell valamit .... :-)

Mivel az olvasottak alapján "nyitott" sérvkapum lehet, okozhat -e nagyobb(több problémát , ha nem műttetem meg magam?????

MŰTÉT VAGY NEM MŰTÉT  ez itt akérdés????????

De most komolyan......

Biztassatok, hogy műtét után nem leszek " félrokkant" aki csak 10-15 kg-ot emelhet max.

Hátravan még 1 sk  fürdőszoba/WC  felújítás és még pár dolog......  :-)

Előre is köszi

Előzmény: tristen (990)
tristen Creative Commons License 2010.06.23 0 0 990
Na kivel mi történt sérvvel kapcsolatosan? :)

Kezd leállni a fórum.
tristen Creative Commons License 2010.06.23 0 0 989
Szia Zolika!

Biztos van olyan kórház, ahol megműtenek OEP alapon.

Kitartás!
Előzmény: zolika1981 (986)
tristen Creative Commons License 2010.06.23 0 0 988
Szia!

Igen hálóval operáltak, és időnként annyira fáj, hogy majd bele őrülök! Egy hete műtöttek, és mégis amikor sokat fekszek és felkelek az egész jobb herém fáj.

Bízom benne, hogy napról napra jobb lesz.

A pedig a másik oldalt illeti, hát remélem hogy nem lesz sérvem ott, de szerintem ezek hiú álmok.

hali
Előzmény: Daytona (987)
Daytona Creative Commons License 2010.06.23 0 0 987
Ha hálóval operáltak, akkor a másik rész nem feszül gyakorlatilag egyáltalán, ha kiújul, vagy megjelenik a másik oldalon is, akkor nem ezért teszi. Hanem azért, mert szerencsétlen a genetikánk és valóban, akinél az egyik oldalon volt, annak jó esélye van a másikra is - de mindössze azért, mert mint a jelek mutatják, nekünk sajnos van rá hajlamunk.
Előzmény: tristen (985)
zolika1981 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 986
Köszi a tanácsot!
Sajna nincs 160.000-em rá mivel már 2 hónapja nem voltam melóba csak aprópénzt kapok olyat keresek ahol érvényes tajkártyával ingyenes a műtét és csak a dokinak kell egy kissebb összeget adni.
Előzmény: Daytona (983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!