Keresés

Részletes keresés

pocza_sz Creative Commons License 2007.05.19 0 0 681

Hello Latya!

Ez nem mánia. Tengerész leszek hamarosan és gondoltam összehozok egy oldalt az airliners.net mintájára. Hajókról még nem találtam egyetlen globális fényképes adatbázist. De a lényeg, ha van képed a 666 -os írásomnak megfelelően illl. mész Velencébe akkor 667-es írást ajánlom figyelmedbe.

Üdv

 

Cas/

Előzmény: Latya (K.L.) (680)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.05.18 0 0 680
Hahó! Ez a hajómánia olyasmi, mint a spotterkedés a repülőgép bámulóknak?  Te is vadászol ilyeneket?
Előzmény: pocza_sz (679)
pocza_sz Creative Commons License 2007.05.18 0 0 679

Hello!

Az infóid tök jók. Egyébként, véletlenül nem készítettek egy-két képet óceánjárókról?

 

Üdv

 

Cas/

Előzmény: Shopgirl23 (678)
Shopgirl23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 678

Na és akkor még a kaja: háromszor ettünk étteremben, illetve Velencében csak kétszer. Először a Fondamenta de la Misericordiát jártuk végig, Cannaregióban, és ott találtunk egy kedeves helyet (eleve olyan helyeket szeretünk, ahol helyiek esznek, vagy legalábbis olaszok). Sajnos elég kicsi adagokat kaptunk, halat nem szerető férfi utitársunk nagy bánatára nem volt már normális hús, nekem sem ízlett különösebben a kaja, de kedves volt a kiszolgálás, és nem fogadtak el borravalót (persze már felszámították fejenként a 2€-s copertát). És a garnélás tésztája a barátnőmnek nagyon finom volt. Csak olasz sörük volt (szerintünk erjesztett lábvíz felhigítva), de a borukkal nem volt baj. A nevét nem is láttam kiírva, de meg lehet ismerni a fa asztalkákról a csatorna partján, terítő nélkül, de nagy cserép fűszernővényekkel díszítve. Nem is emlékszem, mennyit fizettünk de szerintem 12-20 € között.

Másnap viszont nagyon jó helyen ettünk, a Calle dei Greciben, ott is az utcai asztalokon. Nagyon helyes, és készséges pincérlányok voltak, és mikor megérkeztünk, mondták, hogy az az asztal foglalt, de mikor láttánk, hogy dévánkozunk, mert be viszont nem akartunk ülni, mondták, hogy na jó, üljünk le. Ott pizzát ettem, talán 12 € volt, a pohár sör 3,80€ :(, bor negyed liter 3.

Hazafelé megálltunk Triesztben vacsizni, a kikötőnél lévő nápolyi étteremben voltunk, ott italokkal, előétellel együtt fizettünk hárman 80€-t. Valószínűleg egy kicsit átbasztak minket, de nem tudtuk magunkat izgatni rajta.

Na holnap folyt köv. shopgirl

Shopgirl23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 677
És a nagy kérdés: a gondola. 40€-t simán rászántunk volna hárman. Szombat este szólítottunk meg egy gondolást, aki már éppen hazafelé készülődött, hogy hol találunk még gondolást, aki még nem végzett. Mondta, hogy szívesen kibontja újra a csónakot, és elvisz minket. Kérdeztük, mennyi. Azt mondta, hogy egy 30-40 perces kis kör 100€, a nagy kör 150, mert még esti felár is van. Azt mondta, hogy nappal már 80-ért is elvisznek minket kis körre. Na köszi, mondtuk. Szóval nem gondoláztunk. Másnap még sétáltunk a Rialto környékén, akkor már ők vadásztak ránk, az már egészen más tárgyalási alap lett volna, de sajnos már nem kérdeztük meg mennyi. De nagyon sok gondolást láttunk, és semelyik sem énekelt. Viszont mobiloznak, meg bagóznak közben.
Shopgirl23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 676

Sziasztok? Na folytassam egyáltalán? Érdekel valakit?

Fagyi 1 gómbóc 1€, 2 gombóc 1,70 €.

Kv 1,90-től. 1,5 literes víz a Billában 0,39 centtől. Bor a Billában akciósan 3 €-tól/ üveg, borkimérésben 2€-tól 1 liter (Cannareggióban két borkimérést is találtunk, nagyon jó kis borokat vettünk ott. :), étteremben 3€ körül van egy negyed liter a ház borából. Azok sem voltak rosszak.

Képeslap 50 centesimo körül, bélyeg 65. (bélyeget csak a tabaccheriákban kapsz, ott nem, ahol a képeslapot :). cigi 3-4 € körül, szóval vigyél itthonról, ha bagózol.

 

Shopgirl23 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 675
Friss infók, árak Velencéből!

 

Szevasztok! Mivel sok hasznos infóhoz jutottunk végigolvasva a fórumot, gondoltam, hálából én is megosztom Veletek a tapasztalatokat. Használjátok egészséggel!

Május 10-13-ig voltunk Velencében. Kocsival mentünk végül, mert nem volt drágább, mint más, még parkolással sem (bár lehet, hogy fapadossal olcsóbb lett volna, csak egyrészt nem vagyunk elég előrelátóak, másrészt vesztettünk volna egy kevés időt, mert azt hiszem úgy voltak járatok, hogy csütörtök késő délután értünk volna, és vasárnap reggel indult volna vissza, és ez nekünk így kevés lett volna.) Bár sajnos csak késéssel tudtunk indulni, és csütörtök ön így is csak estefelé értünk oda, de a vasárnap még a miénk volt.

Szóval. Szállás: hostelworld-ön foglaltunk, Cannareggio hatodában, egy nagyon jutányos árú helyet, végül 3 éjszakára fejenként 100€-t fizettünk. Tök korrekt volt a csaj, mert annak ellenére, hogy különböző előzetes kavarások miatt már csak 4 ágyas szobát tudtunk foglalni, és a hostelworl is kiadta előre az árat, csak 3 főre szóló szállás díját kérte el. A szállás (http://www.hostelworld.com/availability.php/GuestHouseAlPortico-Venice-3168)nagyon jó helyen volt, a vasútállomás kb 10 perc lehetett gyalog, a Rialto mondjuk 20. Volt vaporettoállomás is a közelben, amit odafele jól megszívtunk, mert olyan gyorsjáratra száűlltunk, ami ott nem állt meg, visszafele meg a hazatartó turistákkal tömött járatra tudtunk felszállni, hát mennyei volt. :)Na mindegy, megérkeztünk, 4 órás késéssel ahhoz képest, amit megjelöltünk check-in időpontnak, de nem volt gáz.

Mi mindenképpen Velencében akartunk lakni, és minden előnyét ki is élveztük, mert még késő este is sokat mászkáltunk, meg napközben is haza tudtunk ugrani egy kis pihire. Semmiképpen ne lakjatok szigeten, vagy Mestrében! Szerintem. Az ingázás árával úgyis ugyanott vagy, mint egy olcsóbb szállással a városban.

A parkolás: eleinte úgy terveztük, hogy megállunk valahol Mestrében, aztán bemegyünk vonattal, de mire odaértünk, annyira tele volt a f.. ööö hócipőnk, hogy azzal is úgy voltunk, hogy mindegy. Tudtuk előre a Tronchetto árait, és úgy gondoltuk, hogy Mestréből is biztos lenne a vonatjegy 3-4€ fejenként, szóval ha ott is őrzött parkolóban hagytuk volna, valószínűleg nem nyerünk semmit. Szóval beálltunk a Tronchettóra, 72 óra lett volna 60 €, de mi külön őrzött, lezárt parkolórészbe tettük az autót, mert a sofőrünk féltette a járgányt, az még plusz 5 € volt naponta, szóval 75 €-t fizettünk. (Ha ilyen őrzött-zárt részbe akartok állni, el kell menni asszem az E szektorba, de mindenesetre a bejárattal szembeni átellenes végébe a földszinten, ott van.)

Röhögtünk később hazafelé, mert heteket gondolkoztunk a parkoláson, hogy hogy úszhatnánk meg a Tronchettónál olcsóbban, erre hazafelé Triesztben egy ültőhelyünkben elkajáltunk annyit, amennyiért 3 napig parkoltunk. Na mindegy.

Ja, az utat mi a Letenye-Zágráb-Ljubljana-Trieszt vonalon tettük meg 8 óra alatt Kökiről Tronchettóig. Valószínűleg jobb az a verzió, amiben több az autópálya, legközelebb nem arra mennék.

A közlekedés: srác1981-ékkal konzultálva (aki a való világban kedves barátom) mi is azt a verziót választottuk, hogy vettünk egy Venice Rolling Cardot 4 €-ért, és hozzá 18€-ért adták a 72 órás vaporettó-bérletet (29 éven aluliaknak.) Talán kétszer nézték meg, szóval valószínűleg simán lehet lógni, mert messziről látni, ha a beszállásnál ellenőrzés van. (A Venice rolling Card egyébként elvileg csomó kedvezményre jogosít, de mi sehol máshol nem tudtuk használni.) A vaporettoközlekedés egyébként nagyon jó, gyakran járnak, és jól átlátható a rendszer, ha egy kicsit figyel az ember. Mi sem szívtuk be többször, csak legelőször. A légyeg, hogy minden megállónál van több móló. A bejáratnál világosan ki van írva, hogy azon a mólón melyik járat áll meg, és milyen irányba megy. Minden járat megy egyébként mind a két irányba.

Mivel a Canal Grandén csak 3 híd van, közöttük is át lehet kelni, úgynevezett Traghettókkal. Nagyjából akkora csónak, mint egy gondola, csak ketten evezik, és viszik oda-vissza az embereket egész nap. 50 centesimóért!!! Mi sajnos nem próbáltuk ki végül, majd legközelebb. A traghetto-állomásokat is jelzi a térkép (mi 3 €-ért vettük az újságosnál), és jól ki is vannak táblázva. Nos elsőre ennyi, holnap folyt. köv. Kérdések is jöhetnek, megpróbálok válaszolni. Amiről mindenképpen mesélek még: vásárlás, árak (kaja, pia, kv, néhány múzeum, bélyeg, képeslap, szuvenír, cd), trükkök-tippek stb.

Üdv: shopgirl 

Baker400 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 674

Sziasztok!

 

Kb. 5-en csajok megyünk Bibione-ba, ahol 1 heti szállásunk van. De a repcsi Velencébe (Treviso) megy aug. 24-én pénteken, és szállás szombattól szombatig van (repcsi vissza csak utána hétfőn). odafelé az első estét szívesen töltenénk Velencében, hogy ott is szétnézzünk. Mit javasoltok, foglaljunk előre szállást, vagy ott is találunk?

Utólsó 2 estére sincs szállás, de azt úgy gondoltuk megkockáztatjuk, hogy ott keresünk vmit. Mi a véleményetek? Természetesen olcsó ktsgvetésű nyaralásról van szó, csak olcsó szállás jöhet szóba.

 

Várom a tanácsaitokat.

 

Üdv:)

facsiga2 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 673

Fúúúúú, köszönöm szépen!

Gyorsan átrágjuk magunkat rajta!

Kösziköszi mindenkinek! :)

santa scala Creative Commons License 2007.05.09 0 0 672

http://www.hostelworld.com/findabed.php/ChosenCity.Venice/ChosenCountry.Italy          

 

Mi 20 perc alatt a Roma téren voltunk

Előzmény: facsiga2 (668)
santa scala Creative Commons License 2007.05.09 0 0 671
Szia ! Ha igazán olcsón szeretnétek megszállni, akkor válasszátok az ALBA D' ORO kempinget.
Előzmény: facsiga2 (668)
Catella Creative Commons License 2007.05.09 0 0 670
Előzmény: facsiga2 (668)
Catella Creative Commons License 2007.05.09 0 0 669
Nem tudom, mikor mennétek. http://www.sleepingitaly.com/eng/town/venice/ Ezen a lapon írd be a dátumokat, hány fő és amit kiad, az az összeg a teljes időszakra szóló komplett ár lesz. Városrészenként is tudsz keresni. Én így találtam Rómában jó szállást.
Előzmény: facsiga2 (668)
facsiga2 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 668

Sziasztok!

 

Nagyon SOS!!!

Párommal megyünk VElencébe, már van repjegyünk, viszont a hadiszállással hadilábon állunk! Nyilván minél olcsóbban szeretnénk megúszni, viszont nem szeretnénk egy teremben 200 másik emberrel együtt lenni, saját szobát szeretnénk, már a saját fürdőhöz sem ragaszkodunk, viszont a 70+ eurós árak/éjszaka elég riasztóak (1 *-os szállókat néztünk). NAgyon sok honlapot megnéztünk, és már teljesen összeomlottunk.

Akinek van tippje, kérem segítsen.

e-mail: titko.daniel@gmail.com;  vagy ide is várom a megmentőimet.

NAgyon köszönöm!

pocza_sz Creative Commons License 2007.04.27 0 0 667

Itt tudjátok megnézni, h mikor jönnek hajók Velencébe.

http://www.vtp.it/Default.jsp?language=1

pocza_sz Creative Commons License 2007.04.26 0 0 666

Sziasztok!

Aki Velencében tesz látogatást, választja úti célul (voltam ott, megéri), ha teheti menjen el a cruise liner terminálhoz és készítsen fényképeket az ott lévő hajókról. Különös tekintettél a hajók orráról a névvel együtt, a hajó faráról névvel, zászlóval, és a kéményről ill. várok még panoráma képeket és egyéb szabdon megkomponált képet. A képek bemutatására egy internetoldalt hozok létre, a fotós neve a kép alján lesz látható, ha bele eggyezik.

A képeket a shipsovertheworld@gmail.com címre küldjétek ill. ha bármi kérdésetek van, itt vagy e-mailben válaszolok.

 

Üdv

 

Cas/

Bluehotel Creative Commons License 2007.04.21 0 0 665
Ja látom, Latya is belinkelte már....
Bluehotel Creative Commons License 2007.04.21 0 0 664

Kicsit keresgéltem, itt a busz menetrend Treviso Canova Reptér és Velence P.le Roma között, durván 1.10 a menetidő...

 http://www.trevisoairport.it/page/tsf/servizi/trasporti/mezzipubblici/bus?m=4140213&language=en

 

 

Bluehotel Creative Commons License 2007.04.21 0 0 663
Én is ugyanezt éreztem Torcellon..... vagyis azt, hogy még vissza kell mennem oda. Sajna csak kevés időt tölthettünk ott és csak a toronyba jutottunk fel, de a látvány....  az visszahív:-)
Előzmény: Ffi64 (653)
Bluehotel Creative Commons License 2007.04.21 0 0 662

Ciao Fenice,

Biztos, hogy van busz járat a Trevisoi Reptér és Velence között.

Ahogy megy busz a Marco Polora, ugyanúgy megy a Trevisoi reptérre is (láttam a táblát legutóbb).

Hamarosan többet fogok tudni, én május 02-án utazok.

Előzmény: Fenice (656)
srac1981 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 661

Megfogadtam hogy lesz még pár (egy biztos) utunk velencébe. Torcello, múzeumozás és fürdés a tengerben... (igérem akkor nem hozunk 4 kiló kagylót! :-))) )

 

Sr.

.-..-

Előzmény: Bluehotel (651)
Gy77 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 660

Internet.

SkyEurope, Elvira, Eurolines.

Majd Google-ben rakeresni szallasokra, utana meg el egy konyvarushoz, venni egy utikonyvet Velencerol, es azt megnezni amire az ember kivancsi..

Előzmény: spiros (659)
spiros Creative Commons License 2007.04.19 0 0 659

Én már többször jártam Velencében,  a fiam viszont még nem és nagyon szeretné látni, de mivel nincs autónk és egyedül nevelem,sajnos így elég behatárolt a lehetőségünk.Ezért gondoltam volna csak egy kis kirándulásra.

 

vélemény Creative Commons License 2007.04.17 0 0 658
Venice Card. Én nagy múzeumjáró vagyok, de így sem érte volna meg. Érdemesebb vaporetto bérletet venni, van 12-24-36-48 és 72 órás is. A 26 év alattiak számára a Rolling Venice Card megéri, de a teléjes árú nem.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.04.17 0 0 657

a 630-ban írt linket gondolom megnézted. Tapasztalatom nincs. Talán másnak?

Előzmény: Fenice (656)
Fenice Creative Commons License 2007.04.17 0 0 656

Ciao Mindenkinek!

Én is új vagyok itt, és érdeklődnék, hogy közületek volt e már valakinek szerncséje a Terviso reptérről Velencébe menni, ha igen hogy működött a dolog? Illetve próbáltatok már neten foglalni Venice Cardot? Működött korrektul? Vagy jobb kint megvenni személyesen?Egyébként én május 11-én megyek saját szervezésben, de már rájöttem, hogy rövid időre, mert annyi ötletet kaptam Tőletek...Köszi Neketek!!  

Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.04.17 0 0 655

Ha  az ár miatt gondolkozol az 1 napos útban: érdemes mérlegelni, hogy saját szervezésben, idényen kívül néhány napos tartózkodással többet és nyugisabban látsz, mint ha gyorsan végigvágtázol főidényben a főbb  helyeken  nagy tömegben. A divatos ár/érték arány kifejezéssel i mérve  sztem sokkal  jobban jársz a saját úttal.  Az egész fórum tulképpen egyéni úti tanácsok, tapasztalatok tömkelege, érdemes tájékozódni  köztük, aztán el tudod dönteni, hogy melyik megoldás  tetszik Neked.

Előzmény: spiros (652)
Ffi64 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 654
Szerintem ennyi időre kimenni felesleges. Odaérsz és már jöhetsz is vissza anélkül, hogy láttál volna valamit. Azt hogy igazán átérezd a 'Velence érzést', napokat kell eltölteni ott. Hidd el, megéri!
Előzmény: spiros (652)
Ffi64 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 653

Igen. Torcellot kihagyni vétek. Az a nyugalom ami ott van! A toronyba pedig mindenképp érdemes felmenni. Csodálatos kilátás nyílik a lagunákra. És az a csend.

Burano számomra felejthető élmény volt. Turista látványosság. Semmi több.

spiros Creative Commons License 2007.04.12 0 0 652

 

Sziasztok, tud valaki egy olyan irodát mondani aki szervez hétvégi városlátogatást

Velencébe? (péntek esti ind. - szombat est.visszaind)köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!