Keresés

Részletes keresés

pária Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1438

"az önkormányzati nyílt ülésekre bár ki bemehet.Szerintem ki kell próbálni,  kérdezd meg a területi képviselődet, hogy miről lesz szó és ha érdekel ülj be hallgatni"

 

Normális önkormányzatok honlapján (pl.a dunaújvárosin láttam ilyet) előre közlik a testületi ülés pontos időpontját,hogy az érdeklődő lakos el tudjon menni és a testületi ülés jegyzőkönyve is rajta van a honlapon,ráadásul nem is kivonatos formában,hanem a teljes.Egyébként igaza van Csinykének,nem a lakosság dolga ilyene járni,hanem akit megválasztottak,de hát itt Keszin hasznos lenne ilyen kontroll

 

 

Előzmény: facsigafa (1433)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1436
ja, plusz egy valag szúnyog!
merthogy az irtással is elmaradoztunk idén valahogy..
Előzmény: Törölt nick (1435)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1435
Jó reg!

azért volt a nyálon egy szervezés, amit a kultúrfelelős kisasszonynak köszönhettünk - most nem ugrik be a neve, a város honlapján ott van - asszem a 750-el kapcsolatos neve volt. ELég sokan voltak akkor este az önkorm épület melletti parkolóban. Még színházi előadás is volt.
szép napt
lemy
Előzmény: facsigafa (1433)
Luckuty Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1434

Egyébként elmész bármelyik városi rendezvényre a maroknyi (kb 50-60 fő) törzsközönségen kivül (még egy kivétel a május 1-i majális a vasutas pályán) nem sok új arcot látsz.

Szerintem egy normálisan működő településen semmi szükség nem lenne arra, hogy a lakosság önkormányzati ülésekre járjon. Azért választotta a képviselőket, hogy azok fellépjenek az érdekeikben, elég lenne tehát, ha a közérdeklődésre számottartó ügyes-bajos dolgaikban a lakosok a saját képviselőjüket keresnék meg, vagy ott vannak még a havi egyszeri polgármesteri, jegyzői vagy orsz. képviselői fogadóórák.

A polgár pedig dolgozzon, nevelje gyermekeit, kapálgassa kertecskéjét és érezze jól magát a városban! Az önkormányzati ülésekre járás aféle kontroll, amire normális körülmények között nem lenne szükség, mert a képviselők kontrollálnák egymást - csak ez itt nem működik sajnos -, no meg ingyencirkusz - ez működik, azt hiszem.

Előzmény: facsigafa (1433)
facsigafa Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1433

Bocsika túlzásba vittem. Tisztelet a kivételnek !

Egyébként elmész bármelyik városi rendezvényre a maroknyi (kb 50-60 fő) törzsközönségen kivül (még egy kivétel a május 1-i majális a vasutas pályán) nem sok új arcot látsz. A szomorú az, hogy a városnak 35 ezer fős a lakossága. Lehet, hogy sok a rendezvény, vagy unalmasak ? Lehet hogy gyenge a szervezés ?

Ha jól tudom az önkormányzati nyílt ülésekre bár ki bemehet.Szerintem ki kell próbálni,  kérdezd meg a területi képviselődet, hogy miről lesz szó és ha érdekel ülj be hallgatni.

Előzmény: pária (1430)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1432

A "Keszi fejlesztése igen ötletszerű" megállapítás nem helyes.

Szerintem helyesen így hangzik: Keszi méreteinek, lakosságának növelése a jelenleg uralkodó politikai oldal néhány prominensének anyagi érdekrendszere szempontjából jövedelmező"

 

Ha ezt a megállapítást elfogadjuk igaznak, akkor az összes ovódára, gfyógyszertárra stb-re vonatkozó felvetés le van sz@rva.

 

Ezeket az nem érdekli, abból nem lesz ingatlanfejlesztői készpénzes visszaosztás

Előzmény: Törölt nick (1431)
pária Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1430
"Igények ? Itt vagyunk Bp s....ben, idejárnak aludni és kész."

Bocsánat,attól,hogy nem helyben dolgozik valaki,még ugyanúgy megvannak (lennének)
az igényei a lakóhelyével kapcsolatban,sőt,én pl.pont mert Pestre járok be dolgozni és ezért a borzalmas tömegközlekedést igénybeveszem,úgy érzem,nagyobb a strapám és ezért több kényelmet várok (várnék) el itthon,ahol elvben ki kellene pihennem magam.
Az viszont tény,hogy az utazással sok időm elmegy,és emiatt kevésbé tudok elmenni a lakossági gyűlésekre pl.,amit valahogy mindig olyan időpontra szervez az önkormi,hogy
a dolgozó nép kevéssé jusson el.Elvben a nem zárt önkormányzati ülésekre is szívesen elmennék időnként meghallgatni,de oda még az a lakos se igen megy el,aki ráér,pedig, ha többen elmennének hallgatóságnak a lakosság közül,kevésbé mernének szerintem, olyan pofátlan határozatokat hozni,ami a lakosság és a város érdekei ELLEN történik...
Előzmény: facsigafa (1429)
facsigafa Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1429

Annyira nem ismerem a körülményeket, de az ismerősöm szerint itt a vasút melletti versenypálya az megmarad.

Sok az idős ember, a fiatalok közül meg már nem mindenki dolgozik ott, csak mint mondta az ismerősöm ilyen árak mellett saját erőböl nem tudnak elmenni.

Szerintem, ha valamit belterületbe vonnak akkor az infrastruktúrát  az új tulajnak kell megteremteni, amikor meg eladja akkor az meg benne lesz az árba mivel értéknövelő hatású. Később ennek a működtetése már az önkormit terheli.

Ha azt nézzük amit a Dk.Régió újságban mond a polgármester, hogy már 35 ezren vagyunk akkor szerintem pár év alatt kb 2,5-3 ezer lakás épülhetett. A Barátság úton láttam ha veszel egy lakást akkor kapsz mellé egy kis Fityót is.

Nézem a Telekeszi média műremeket és látom, hogy a Kék iskola építésén vitatkoznak pedig az az Iskola utcában van a gyerek meg mondjuk az alagi temető mellett lakik. Az 1es iskola, illetve Széchenyi meg már nem fogja tudni az alsói + az alagi gyerekeket is elbírni. Bölcsi, ovi, gyermek-felnőtt orvos meg már most is kevés szerintem csak be kell menni az Sztk-ba.Biztos lesz majd önálló közlekedési cég is.

A reptér én szerintem egy jó biznisz lenne ha a város fejlesztené, volna beton kifutópálya akkor a városnak nem is akármilyen bevételi forrása lehetne.

Igények ? Itt vagyunk Bp s....ben, idejárnak aludni és kész.

Előzmény: Luckuty (1412)
facsigafa Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1428

A Nándori utca és Kápolna utca találkozásánál van egy lezárt nagykapu és egy nyitott kiskapu, ott bemész és (folytatása a Kápolna utcának) az első keresztútnál jobbra már látod is ezeket a lepusztult házakat.

A Kápolna utca folytatásában kiérsz a repülőtéri útra, ott megint kapu van meg őr. A Repülőtéri út és az Alagi major felé vezető út, valamint a repülőtér által határolt terület (kivéve a Mechanika előtti kis területet ahol vasanyagot tárolnak) az amit eladtak.

A Verseny utcai postán meg már hetek óta furnak-faragnak. A Posta utca felől új bejáratot, előtetőt,  lépcsőt meg feljárót csináltak a mozgáskorlátozottaknak. A Verseny utca felől meg szétverték a régi bejáratot, azt mondták a postások, hogy ott pénzjegykiadó automata lesz.Ideje volt mert legközelebb a Fő úton meg az Auchanban van bankjegykiadó automata.

Ja ! Szerintem kárpótlásért azért kapták a parasztok a földet, hogy műveljék.Valaki azt mondta azért kell belterületbe vonni mert a kárpótoltak már nem élnek, az utódok meg hagy járjanak már jól ! Ki érti ezt ?

Előzmény: Törölt nick (1423)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1427
ja hogy hogyan. :)



köszi, ha.
lemy
ITT
Előzmény: Törölt nick (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1426
Haindling, szia,

amennyiben van rá módod, kérlek, keress meg egy levélben.
köszönöm
lemy
Hadassa Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1424

Kedves Csinyke2, a téli pálya a repülőtér mellett van, egy út választja el a most felparcellázott és beépített területtől (temető melletti lakópark övezet).

Tényleg elég szörnyű bennt a telepen a helyzet. A házak, istállók, összeomlóban, senki nem törődik az épületek karbantartásával. A dédipapám zsoké, és a papám lovász volt a telepen; előszedtük a régi képeket, hát ég és föld az akkori és mostani állapot. Ha rendbehoznák, Dunakeszinek igen nagy idegenforgalmi központja lehetne. Csak sajnos az a HA, ott van a mondat elején.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1423)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1422
baromi ügyesek a helyi potentátok, ismereteim szerint a strand nincs eladva, hanem egy firnyákos bérleti szerződés lett kötve (aláíró a pék és a Windhager, tök szabálytalan), ami alapján a fejlesztő bérlő valamilyen rém egyoldalú szabályrendszer szerint tulajdont szerez a strandban. Csak kiborult idő előtt a bili, ezért most az önkormi látszatból perli a bérlőt, aki szintén perli az önkormányzatot.
Előzmény: Törölt nick (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1421
a DMRV egyik gépésze mesélte, hogy van előttük egy kút, a legrégebbi a településen. MÁr nem használják. le van fedve, ott áll a DMRV előtt a Duna-parton. A strandos új tulaj meg be akatrta őket mószerolni, hogy tüntessék el onnan. Pedig az is műemlék. Nem értem, erre miért volt ingerenciája, amikor nem is az ő általa birtokolt terület előtt van.
Előzmény: Törölt nick (1420)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1420

A kecskeméti maffiaper mintájára az önkormányzati választások után lesz dunakeszi maffiaper is. Lenne rá ok.

Előzmény: Törölt nick (1419)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1419
tudtátok, hogy a strandon állt egy szintén a Lovaregylet által épített kisebb épület "Műemlék" táblácskával ellátva?

na, az két nap alatt dózer lett, nehogy emlékezzünk rá. A most látható épület helyén állt.

lemy
Előzmény: Törölt nick (1418)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1418

egészen komoly.

 

ez az ügyvédi iroda képviseli az önkormányzatot a strandos látszatperben is?

Előzmény: Cuoresportivo (1414)
Luckuty Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1417

760 millió ft, lássuk be, nem összeg a költségvetésben

 

Csakugyan. Miért kellett akkor egyáltalán eladni?

Előzmény: Cuoresportivo (1414)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1416
ami a képen van, az nem a téli pálya. bocs, hogy kétszer kétszer..
de a Lovaregylet területének egy apró részlete a kép.

egyébiránt nemcsak a lovasok tehetik be a lábukat. a természetre vigyázó és azt szerető, környezetükért felelős civilek is látogathatják a pályát. Remek sétákat lehet tenni a történelmi tájban. Ez az egyik létesítmény, amire az egész város büszke lehetne. Nem a lakossággal van a baj itt sem :(
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1415
Sziasztok,
az a baj, hogy épp azzal tudnak 'védekezni', hogy ez az ingatlannak csak egy része..

csakhát ez egy speciális adottságú terület is volt, úgy tudom. Jelesül, télen nem fagy le, és nem sérti föl a lovak lábát.
Előzmény: Cuoresportivo (1414)
Cuoresportivo Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1414

Ez most komoly? Vagy csak én nem érzem az iróniát?

 

Az ügy érdekessége, hogy a nyertes pályázatot a Túzon és Tsa ügyvédi iroda írta. Ez az iroda dolgozik a polgármesteri hivatalnak és magánügyvédje a polgármesternek is.

 

A lóversenyzésről pár szó:

 

2003 végén megnyílt a felújított Kincsem Park a fővárosban, amiért cserébe a Kerepesi úti ügetőpályát kapta a kivitelező. Azóta az ügetősök lovaikkal átköltöztek a Kincsem Parkba és az ügető versenyeket is ott tartják. Az, hogy az ügetőversenyek élvezhetetlenek lettek ezáltal (amit a nézőszám drasztikus csökkenése bizonyít) most nem képezi a vita tárgyát.

 

A galoppversenyekben induló telivérek kb. 80%-a (kb. 300 ló)  Alagon készül a versenyekre. A Téli pálya eladásával a fejlődés lehetőségétől fosztották meg a galoppsportot, mivel a Nyári pályán (ez a lóversenypálya) a 300 ló is már igen nehezen tud (ha tud) tréningezni.

 

760 millió ft, lássuk be, nem összeg a költségvetésben. Megoldás lett volna, ha az ingatlannak csak egy része kerül eladásra...   

 

 

 

In Memoriam Téli pálya
Előzmény: Törölt nick (1410)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1413
ez úgy működik, hogy ha egy valaki felvásárolja a szántóföldeket és belterületbe vonást akar abból a célból, hogy pl. lakásokat építsen, akkor a "speciális önkormányzati döntéssorozatért" fizet az azt megszavazóknak, jelesül a péknek meg az Erdésznek, meg a Kecskének. Így aztán a város egyre növekszik, épülnek a társasházak és még mindig csak 3 posta van Dunakeszin, de ez nem számít, csak a belterületbe vonási kenőpénz, ami tízmilliós nagyságrendű is lehet.
Előzmény: Luckuty (1412)
Luckuty Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1412

Úgy mellesleg, a téli pálya eladásával mi lesz a pacikkal? És mi lesz azzal a teleppel? Téli pálya nélkül is van realitása a telep fenntartásának? (Teljesen tájékozatlan vagyok, így nézzétek el nekem, ha esetleg hülyeségeket kérdezek.) Mi lesz a telepen élőkkel, dolgozókkal?

Más, ami foglalkoztat egy darabja: Mi van akkor, ha egy területet belterületté minősítenek át? Nyilván akkor ott biztosítani kell a megfelelő infrastruktúrát. (Utak, víz, villany, csatorna - esetleg gáz.) Ezt ki biztosítja? Az, aki potom árért megvette, vagy a város?

Megint más: tud-e valaki arról, hogy az utóbbi 1-2 évben hány lakás épült Keszin, és ebből hány áll még üresen? Azt hallottam, hogy már nem is olyan könnyű a lakóparki lakásokra vevőt találni. Azt azért látom, hogy ott, az Alagi lakópark mellett újabb szántót parcelláznak.  Szerintem az új lakópark lakói előbb- utóbb ki fogják találni, hogy a repülőtér zavarja őket.   Nagyszerű, így a lakosság érdekeire haivatkozva a repteret  is el lehet adni majd, felparcellázni, beépíteni!    Vajon van a városnak becslése arról, hogy mit jelentenek az új beköltözők igényei, és hogy ezek kielégíthetők-e? Orvosi ellátás, közlekedés, iskolák, üzlethálózat...

Előzmény: facsigafa (1411)
facsigafa Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1411
Egyik ismerősömet látogattam meg akkor készültek a képek. Elképesztő állapotok uralkodnak ott, mint mondja 96 család él ebben a környezetben és ezért még nem kevés bérleti díjat is fizetnek. Ami bosszantó ők is Dunakeszi lakósok, a befizetett adójukból semmit nem kapnak a várostól. Mindenki azzal passzolja le őket, hogy a kerítésen belül a város nem tehet semmit. Azért a polgármester várja, hogy rászavazzanak. Elmenni nem tudnak a Dunakeszi ingatlanok oly drágák, hogy megfizetni nem tudják. Valaki a benfentesek közül azt mondta nekik kivárják amig kihalnak onnan. Szép perspektíva ! A rendszerváltás óta jobb oldali rémuralom van a városban, ezért mit várunk  az általad említett kétlábon járó humánumoktól ? Valami elképesztően mindent alulmúló torz értékrendjük van ! Ezeken az embereken egy folyamatos országos nyílvánosság segítene, talán ?
Előzmény: Törölt nick (1410)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1410

 

Ezeket a borzalmasan primitív állapotokat használja ki Dunakeszin a helyi jobboldal. Egy Kliment (a kedvencem), vagy egy Bauer, vagy a pék , de A végtelenül képzett Dodika is csak itt rúghat labdába, ahol ilyen viszonyok vannak. Persze ez igaz országosan is, nyugat Európában az Orbán, meg a pártja csupán megtűrt szélsőség lenne.

Előzmény: facsigafa (1409)
facsigafa Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1409
Ez is a Lósport területe, ott ilyen a XXI. század:
Előzmény: Törölt nick (1406)
Luckuty Creative Commons License 2005.12.12 0 0 1408
Nem lehet csinálni valamit? Tiltakozni, aláírásokat gyűjteni...? Kár azért a területért. Nem kell több lakópark. üzletközpont, ipartelep - főképp nem oda!
Előzmény: távfutó (1407)
távfutó Creative Commons License 2005.12.12 0 0 1407

Hali!

 

2006 októbere, önkormányzati választások! Vmi vagy vki belül azt súgja, hogy addigra az a terület valamilyen rejtélyes okból belterületbe lesz vonva és építési teleknek átnevezve! Remélem nem lesz igazam :)

 

más: néhány sötétzöld megint bíróságra ment az M0 északi Duna hídja miatt és az arra felmenő és levezető utak miatt (asszem ugyan azok akik a leendő 4es metrót is környezetszennyezőnek itéltek, lassan beérnek és a zöldből narancssárga lesz), nem lehetne beperelni a zöldeket, hogy mivel megakadályozzák a körgyűrű építését a mi és gyermekeink egészségét veszélyeztetik?

 

üdv

 

 

ma-kula Creative Commons License 2005.12.12 0 0 1405

Én még teljesen új vagyok, de véleményem nekem is van a Fideszes újságról.

Szerintem az alpolgármesternek nem most kéne felébrednie a választások előtt fél évvel, hogy csináljon is valamit a szavazóiért.

Nem beszélve arról, hogy annyira nevetséges, ahogy folyamatosan fényezi magát egy-két jócselekedetével kapcsolatban. A dunakanyar régióban csak azt olvasom, hogy nyugdíjas klub így, kerékpár út úgy. Na meg persze a lenyúlt panelprogram.

Majdnem elhánytam magam, mikor elkezdett nyálaskodni a panel plusz körül.

Bocs, ez egy kicsit erős volt! Mondjuk gyengébb, mint amilyen gerinctelen húzásokkal próbál meg érvényesülni.

Előzmény: Törölt nick (1394)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 1404

Folytatom, kiknek volt elővásárlási joga, ezekből kié törvényi, kié szerződéses? Az is egy kicsit zavaró, hogy azÁPV jelzálogtörlési engedélyről is beszél, tehát volt még valami hitel is a dologban.

 

Az egészben egyébként az zavar, hoyg benne volt a dunakeszi önkormányzat, ahol minden megtörtlénhet meg az, hogy erről az Index ír, ahol pedig lassan és szisztematikusan elkezdődött a tartalom fideszese tematizálása, finoman, ahogy kell. Ez persze várható volt, mikor a Nobilis megvette. Lassan új fórumhely kellene.

Előzmény: Qti (1402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!