Jogos a kerdes,elfelejtettem.A vagonokat h0 ban szeretnem megvalositani.
Ha rossz helyen kerdeztem elnezest erte,de itt igencsak hozzaerto topiktarsak irnak,beszelgetnek...ezert irtam ide a kerdesem es koszonom a lehetseges valaszokat.
Közlmúz, História bizottság nem tud ezekről a kocsikról (a szobrász nem nyilatkozik), vagy a parajból hámozták elő, vagy kendácsolták valahol – meg kellett volna nézni beépítés előtt például a főkeretet, de erről már lekéstünk.
"Az emlékműbe épített kocsik eredete kérdéses. Ránézésre olyan szabvány G kocsik, amelyekből több ezer közlekedett nemcsak a magyar, hanem a többi európai vasúthálózaton is. A művet készítő szobrász üzleti okokra hivatkozva nem kívánt portálunknak nyilatkozni a kocsik eredetéről, de szakértőnk szerint nem eredeti, történeti értékkel bíró, hanem – talán nem is Magyarországon – utángyártott torzókról lehet szó."
Ezt én nem hiszem. :)
Ha meg tényleg igaz, dobjunk már össze itt a topicban egy rövidebb vonatra valót, élményvonatozásra. :)
Már nem emlékszek pontosan (de nekem is a Nyugati rémlik), de én ilyen képeket anno Bedenek Józsi honlapjáról töltöttem le (talán ez is onnan van), szerintem ott megemlíti. Külön vannak gyűjtve a hídmérleg kocsik, ez is azokhoz tartozik.