Keresés

Részletes keresés

Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.27 0 0 363

A Cseppke-koppintás egy olyan abszurd kifejezés, mintha azon lennél kiakadva, hogy a Pick-en kívül más is csinál téliszalámit, csak jóval olcsóbban... :)

Előzmény: Ilhilla (361)
Betty.Ford Creative Commons License 2021.03.27 -2 0 362

Amerikaban (Los Angeles) vannak olyan aruhazak, ahonnan automatabol tobbfele kutyatorta kozul is valaszthatsz😌

Előzmény: Alpári Gnác (356)
Ilhilla Creative Commons License 2021.03.27 -5 0 361

Nagyon köszönöm, hogy leírtad és -mivel adok a véleményedre- úgy döntöttem: nem is fogom megnézni az ismétlést, ugyanis az adást elmulasztottam!

 

- Kutyatorta? Annyit még láttam, hogy a kutyák -mint valami gyerekzsúron- körbeültek egy asztalt és fel volt tálalva a torta. Jópofa, de a mai, pandémiás időszakban nem hiszem, hogy a kutyások rohannának a boltba, hogy ilyesmivel kápráztassák el a kutyáikat. Jó, a tehetősebb és sznob celebek -akik a kutyáért is adnak százezreket, esetleg ilyenre is áldoznának, de én sem adtam volna egy vasat sem nekik.

 

- Szabina nem a "Cseppke koppintás" okán rágott be?

 

- A "minden mentes" dolgokkal kapcsolatban nekem fenntartásaim vannak, mert ilyesmi nem létezik, még akkor sem, ha pl. egy deci levegőt tesznek egy üvegcsébe. A naspolyát én sem enném meg, még azt a valamit sem, amit ilyen "cégnév" alatt hirdetnek. Egyébként a naspolya sem mentes a gyümölcscukortól, bármennyire fanyar is az íze! Mivel a Férjem azt mondta, ez elég jó volt és mert a Cápák is áldoztak rá, ezt az egyet lehet, hogy kíváncsiságból megnézem!

 

- Rúzst és alapozót árulni, amikor beláthatatlan ideig még maszkot kell hordani? Vicces! Én egy éve nem sminkeltem, rúzst pláne nem használtam, megjegyzem a bőröm hálás érte! :-)

Előzmény: Alpári Gnác (356)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.27 0 0 360

Sőt, 40 millióra "értékelte", hiszen először 30 százalékot kért. Pfffffff...

Előzmény: Gabknowsworst (359)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.27 0 0 359

Az első történetben teljesen egyetértünk. Csodálni való, milyen naivak tudnak lenni az emberek. Még csak az se kellett volna, hogy mindent pontosan kiszámoljanak. Ha van egy szándéknyilatkozatuk a Fressnapftól, hogy ennyi üzletben tárt karokkal várják őket, ehhez ennyi pénz kell, teljesen más lett volna a helyzet.

 

Szabina hisztijében viszont nagyon nem értünk egyet. Milyen ötletről beszélünk? Ugyanebben a műsorban betársult korábban egy olyan vállalkozásba, akiknél volt átfedés a mostani jelentkezővel a termékpalettát illetően. De amit a Cseppke csinál, azt is csinálták már előttük is tucatnyian. Csak nem mind ilyen baszott drágán. Ahogy valaki a műsor oldalán megfogalmazta: "Holnap a Spar is kiakad, hogy a Tesco is árul virslit." Szerintem ez kábé ez a szitu.  

 

25%-ot kért Szabina 12 millióért, ha jól emlékszem, azaz 48 millióra értékelt egy 6 éve meglévő céget, amelyik covid előtt jóval komolyabb bevételt is tudott ennél produkálni, sorry de ez nálam nem cápaság, hanem hiénaság. 

 

A csupán álmokkal rendelkező csaj nem érdemel túl sok szót, ilyesmire tényleg bolond lenne egy komoly üzletember pénzt adni.

 

Amúgy a telesalesnek én sem vagyok nagy barátja, nem is szoktam barátságos lenni az engem hívogatókkal, kivéve, ha érdekesnek ítélem, amit mondani akar.

A legabszurdabb beszélgetésem egyébként pár éve volt, amikor egy bankból felhívtak valami ajánlattal, de közölte a csaj, hogy ahhoz h ezt el tudja mondani, először azonosítsam magam, és elkezdte kérdezgetni az adataimat. 

Kérdeztem tőle, hogy magánál van-e, mi köze az adataimhoz, azt se tudom, kicsoda, ő akar tőlem valamit, nem fordítva, de mivel csak ragaszkodott volna az adataimhoz, el kellett búcsúznunk igen gyorsan egymástól. :)

Előzmény: Alpári Gnác (358)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.27 0 0 358

Persze, tök aranyos, de sokadszorra már kissé fárasztó az a naivitás, ahogy sokan elképzelik, hogy ők majd bekerülnek egy multiba, mert annyira jó a termékük.

Egy multinál sokadlagos szempont egy amúgy ismeretlen termék minősége.

Ez úgy lenne üzlet, ha legalább egy szándéknyilatkozatuk lenne, de ezek képesek megvenni 50 hűtőt és azzal házalni, de legalább a következő 10 évben minden rokon vitrines hűtőt kapna tőlük kariajiba.

 

Azt sem értettem, minek kellett az elején kamuzni, hogy miből van a torta?

Kutyakajából, na és, ez attól még tartalmaz hozzáadott értéket.

Viszont ha elkezdünk hazudozni és a végén mégis be kell vallani, az kínos.

 

Szabina szerintem érthetően akadt ki, hiába legális, de azért mégis milyen már ellopni az ötletét, aztán még oda is állni vele elé?

Magára a bevásárló-kocsi takaróra se kaptak volna pénzt, mert az önmagában egy jópofa ötlet, nem több, szóval szinte mindegy is volt Szabina hisztije.

 

A harmadik eset szerintem is a határon volt, de talán még vállalható.

Szabina is be tudja vinni őket a megfelelő helyekre és ha hatékonyságban, termelékenységben és költségekben szintet lépnek, sokkal jobban járhatnak így is.

 

És hát a csaj.

Hideghívásokat bonyolítani a létező legszarabb munka, a legnagyobb lemorzsolódás a call centerekben van, ez a lány meg ezt csinálta egész életében, hát csoda, hogy belezakkant?

Én azért a 8 db call centerbe csak belekérdeztem volna, hogy akkor ezt úgy kell érteni, hogy a családi vállalkozás bizbaszait 8 helyen 8-szor 20-30 ember adta el telefonálgatással?

De hogy az az üzlet, hogy ő majd egyszer fog csinálni rúzst és az jó lesz? Hát ez mi a tököm?

Ez még csak nem is ötlet, hanem egy vágy.

És amúgy mibe kerülhet engedélyeztetni egy olyan terméket, amit az emberek a szájukra, meg a bőrükre kennek?

Jöttek ide emberek kész termékkel és azokat is elhajtották, hát hogy majd valamikor csinálok valamit, az tényleg komolytalan teljesen.

 

Én egyébként kimondottan viszolygok a telemarketingtől.

Már eleve etikátlannak tartom az egészet, mert az a pszichológiája, hogy ő pontosan tudja, mit akar mondani, engem meg szándékosan hoz egy váratlan és kellemetlen helyzetbe és úgy vezet, hogy a végén kénytelen legyek megvenni a szarát, ha nem akarok segget csinálni a számból. A szélhámosság határán egyensúlyoz, szerintem.

Meg aztán felhív engem egy vadidegen és elvárja, de legalábbis azzal nyomaszt, hogy áldozzam rá az időmet. Miért????? Talán fizet az időmért? Ha ráteszem a telefont, bunkó vagyok, hiszen ő csak egy kedvező ajánlatot akart tenni, hogy nekem jó legyen.

A másik meg a rengeteg felmérés.

Heti 2-3 hívást kapok, hogy szánnék-e rá időt, mert ő felmér?

Nem szánnék.

Ha kérdezi, elmondom: mérhetetlenül irritál, hogy teljesen úgy látszik, hogy ezt a sikeresen szájbakúrt magyar gazdaságot nem az autógyártás, de nem is az építkezések fűtik, hanem a felmérések.

Előzmény: Gabknowsworst (357)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.27 0 0 357

Nnnna, most nem szimplán jól szórakoztam a leírásodon, hanem röhögtem teli pofával :D

Mondhatni tartalmasabb volt, mint a teljes mai adás.

 

Amúgy meg kezdek ezekre a cápafélékre morcos lenni, mert annyira kiszámítható a műsor. Csak annak adnak pénzt, ami tuti biznisznek tűnik, de azt is csúnyán levágják.

 

Amúgy nem szívesen írok ilyeneket, mert egyrészt én se vagyok egy matyóhímzés, másrészt az, hogy ki hogy néz ki genetika alapvetően, de azért az első három páros olyan volt, mint ha egy stan és pan burleszk castingjáról kukázták volna ki őket, aztán átirányították ide.

 

Ezt leszámítva néhány megjegyzés.

 

A kutyatortásék picit naivak ha azt gondolták, hogy a hűtők kihelyezése annyiból áll h megveszik a hűtőket, aztán odaviszik az üzletbe. Nem derült ki h a vezető márkával felvették-e egyáltalán a kapcsolatot h a másik oldalról van-e fogadókészség rájuk. Ha ehhez hozzávesszük a kért összeget, és azt h az üzlet ezen részében mennyire felkészületlenek voltak, akkor valahol érthető, hogy nem fektetett be senki. 

De amúgy, ahogy írod is, ez simán lehet életképes biznisz, még a jelenleginél nagyobban is.

 

A második párosnál tényleg karcsú a biznisz, de ahhoz képest reális volt a kért összeg legalább. Én azért megkérdeztem volna tőlük h mi a vízió, mert ha tényleg csak annyi, hogy meg legyen a belvárosban a kiszemelt üzlet, akkor abban egy ilyen befektetőnek tényleg nincs helye.

De lehet, hogy adott volna valaki pénzt, ha nincs az a tipegős közjáték. Most egyébként mi az üzletileg inkorrekt ebben de komolyan? Ez a Szabina is egy fura szerzet - már a második eset, amikor nem Moldován nyír ki egyszemélyben egy jelentkezőt, hanem a cápahölgy. De azért még mindig Moldován vezet.

 

És ha már nála járunk, nekem kicsit sok, néha bunkó, de most legalább korrekt módon volt bunkó, ha lehet ezzel a képzavarral élni. Ez már a harmadik párosra vonatkozik, amikor az üzlet megszületése után Balogh Petya mondja, hogy "nem akartam kifosztani őket", mire Moldován "Szabina megtette helyetted". És rohadtul így is van. Persze mindenki úgy hülye, ahogy jónak látja, de odaadták a felépített és valamennyire már be is vezetett cégük negyedét aprópénzért. Ha még esetleg Leventének teszik ezt, akkor azt mondom, van benne ráció, mert ahhoz amit ők szerettek volna következő lépésként, ahhoz neki van elég komoly kapcsolatrendszere és tapasztalata, Szabinának viszont nem igazán. De ők tudják, csak szerintem ezt még bánni fogják.

 

Itt tervekre akkor se adnak pénzt, ha sokkal komolyabb dologról, sokkal nagyobb üzleti potenciálról van szó, úgyhogy a nagydumás csajnak sansza nem volt. Nem tülekedhetnek a műsorba, ha ilyeneket beválogatnak. De ha a csaj látott 4-5 részt, akkor magától tudnia kellett volna, hogy sansztalan.

 

Előzmény: Alpári Gnác (356)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.26 0 0 356

Feltalálós jóestét kívánok, érkeznek a mai versenyzők.

 

Kinga és Róbert, születésnap-szakértők

Tortákat készítenek, pedig az anyósnyelv is remek ötlet lenne.

Na, milyen torta lesz ez? Remélem, interaktív, közösségi oldallal.

Kutyatorta.

Tiszta röhej, de szerintem ezt simán el lehet adni, csodálkoznék, ha nem lenne még ilyen.

6 millió árbevétel, és most vannak nullán.

Mennyi a cégérték vajon?

120 millió.

A Fresnapf-hoz mennének be, csak ahhoz szerintem nem lesz elég egy hűtő.

Én ezt nem értem, kitalálnak valamit és fogalmuk sincs, hogyan lehet bekerülni egy multihoz?

Kár pedig, mert ez amúgy egész jó ötlet lenne.

 

Ádám a nepper és Zsófi, a felesége

Loptak egy Skála-kocsit, pedig azt nem szabad.

Eddig néztem értetlenül, hogy ez mégis mi, de most már rájöttem.

De mi a fenét adnak 120 ezerért?

Viszont ez csak 30 milliós cég.

Lekoppintották a Cseppkét? Ejnye, ebből baj lesz...

Na jó, hát mindentől függetlenül ez egy elég karcsú biznisz.

 

Remélem, a második részben lesz valami érdekes, mert így írás közben fogok elaludni...

 

Réka és Ádám, a kreatív és a számolós

Ma csak párok lesznek?

Erre a gyerekre én máris ráhelyeznék egy pofont.

Mi a termék, 6 éve a piacon?

Naspolya nassolda, egészségtudatos, mindenmentes természetesen.

Van benne egyáltalán valami?

56 milliós bevétel, 6,5 millió haszon.

Ez biztos vagy 300 milliós cég lesz.

És nem, csak 120 millió, nagyon visszafogottak.

Amúgy jól néz ki a cucc.

Ebbe fognak befektetni, szerintem.

Nnna!

Én amúgy a naspolya szó hallatán világgá szaladtam volna, egyszer ettem életemben, azóta sem vágyom rá:)

 

Renáta egyedül jött, önállósulna a családtól

Saját márkát akar, az mi a fene?

Call centeres szegény.

8 darab call center? Azt hogy?

1 milliós havi forgalom, az meg megint mi?

Saját bjúti márka kellene.

7 millió, 70 milliós cégérték a mire is? A semmire? Mert jól tud telefonálni és darabra számolja a call centert?

Szeretne csinálni rúzst, meg alapozót, az tök jó és mitől higyjük el, hogy sikerül is majd neki?

Hű bazmeg, nekem próbálna eladni valamit...

Kész, már meg is őrültem ettől a csajtól, az ilyeneket simán félre szoktam rakni, aztán néha bele hallgatok, hogy darálja-e még a faszságát.

Na jó, rúgják már ki, mert már zsong tőle a fejem!

Szabina nem venne rúzst telefonon, ami rendben is van, de hol a faszba van a rúzs???

 

Hát ennyike, nem mondanám, hogy elégedett vagyok a mai műsorral...

 

 

 

Ilhilla Creative Commons License 2021.03.20 -3 1 355

Nézelődtem a facebook-on, a marketplace hirdetései között és ott ajánlották!

Előzmény: Gabknowsworst (350)
toto92 Creative Commons License 2021.03.20 0 0 354

Szerintem a póló esetén az a helyzet, hogy ez egy -az elmondások szerint- jelenleg is egészségesen működő, kellemes kis profitot hozó családi vállalkozás. Viszont (szvsz és szerintem a cápák szerint is) nincs ebben akkora biznisz amiért értelme lenne beszállni és esetlegesen konfliktust felvállalni az alapítókkal. Lehet hogy több pólót fognak eladni, esetleg bérnyomtatni is tudnak másoknak és így valamivel több pénz lesz mint most és hamarabb mintha összekuporgatnának erre két év alatt, de ebből sose lesz akkora biznisz hogy a plázákban a valami&valamik helyett az ő pólóikat áruló boltok nyíljanak. Ez egy tök jó üzlet, ők ketten szépen elmenedzselik, építgetik, fejlesztgetik de nekik inkább egy egyszerű hitel kell, nem egy befektető.

Előzmény: GPS (346)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.20 0 0 353

Nem hinném, hogy a jégkrémes srác ilyen póker játékot játszik.

Szerintem szimplán szalad az álma - és most már a pénze után is.

Inkább egy olyan kézicsapathoz hasonlítanám, amelyik a meccs elején beragad, aztán egész meccsen szalad az eredmény után.

Az persze tényleg elgondolkodtató, hogy olyan értékesítési számokkal mint a Magnum, nincs nyereség. Persze lehet, hogy erre is van magyarázat, illetve lehet, hogy volt valamennyi nyereség, csak ment az is a hitelekre - a műsorból nem volt egyértelmű a dolog.

Előzmény: Alpári Gnác (352)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.20 0 0 352

Jégkrémes dologról még egy gondolat:

A fiú nagyon jól mondta, a póker nem szerencsejáték, lehet persze úgy is játszani, de hosszú távon nem lesz eredményes és valóban, ha sakkjátékos lenne, senki nem nézne rá furcsán.

Van azonban egy olyan agresszív pókerstílus, ami állandó emelést jelent, lényegében kiblöfföli a többi játékost és ezt nagyon jól látta meg talán a sertés-mogul, hogy a fiú ezt csinálja a vállalkozásában is.

Ez a stílus egyébként sem eredményes hosszú távon, mert könnyen kiismerhető, vállalkozást építeni rá pedig nagy balgaság.

Egy termék előállítása nem zéró összegű játszma, ha a Magnum forgalmával nem jövünk ki nullára, akkor rosszul áraztunk, vagy magasak a költségeink, de az végül is ugyanaz.

Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.20 0 0 351

Nyilván egy szerződésben bármit le lehet írni és nem is feltételezem a Bravo Group-os emberről, hogy az lenne az életcélja, hogy a kisebbségi tulajdonost kiszorítsa a cégből.

 

De megteheti, mert százszor erősebb mind jogilag, mind gazdaságilag és ez akkor is valós veszély szerintem, ha amúgy jóindulatúak vagyunk és csak a jót feltételezzük egymásról.

Ezért ha én kitaláltam valamit, akkor nem fogom az első befektetőnek odaadni a saját cégem többségét, pláne nem 5 millióért.

Az utolsó fiú cégtársa például azért került ki a cégből, mert nem bírta a tőkeemelést, nem tudjuk, mennyit bukott el így.

Egy cégbe mindig kell plusz pénz és hogy mennyi, azt a többségi tulajdonos fogja megmondani, az ügyvezetés valóban fontos kérdés, de ez akkor is veszélyes ügy.

 

Aztán persze vannak más esetek is, tőzsdei cégek például, de azok nem egy cég olyan fejlettségi fokán jelentkeznek, ahol ez tart.

 

A verses pólónál nem azt tartom az erősségnek, hogy Kínából nem lehet megrendelni, mert meg lehet, azt nyomnak neked a pólódra, amit csak akarsz.

Nekem például van olyan futó cipőm, aminek a színezését én állítottam össze és a nyelvén a nevem van, ezt Amerikából rendeltem vagy 10 éve, Nike amúgy.

Hanem az, hogy a kreativitást adják hozzá, nem nekem kell kitalálni az idézetet, a betűtípust, meg mindent, hanem készen kapom.

Ez pont a fast fashionben tudna működni, biztos vagyok benne, hogy vennék is, ahogy a netről is veszik a "resistance is futile" típusú pólókat, nekem is van, de van a CERN-ből származó, a kvantummechanika alapegyenleteit tartalmazó is, de éppen Neil deGrasse Tyson reklámoz egy 42-es pólót a Galaxis útikalauz nyomán.

Szóval ez egy olyan vonat, amire kurvára érdemes lett volna felszállni, szerintem.

Előzmény: GPS (345)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.20 0 0 350

Azta, ezt meg hogy találtad? :)

Hát igen, árban a műsorban bemutatottnak az egy tizede, egy huszada, dizájnban pedig messze felettük van. Viszont ez tényleg babzsák. 

Azt nem tudom megítélni, hogy a műsorban bemutatott termék mennyiben készül spécibb anyagból.

Előzmény: Ilhilla (347)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.20 0 0 349

Igazad van, de valami indokásféle mindig kell, hogy az adott üzlet miért nem kell, még ha az esetenként nem más, mint egyszerű kifogás.

Szerintem annyi a valós indok, hogy nincs benne annyi pénz (haszon), amennyi az ő fantáziájukat megmozgatta volna. Ez soha nem lesz plazában árult brand. Valamennyire  limitált, hogy mennyi adható el belőle.  

Ezzel együtt elég kerek és jópofa történetnek tűnt, ennél sokkal furább dolgokra adtak már pénzt.

Előzmény: GPS (346)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.20 0 0 348

Igen, ilyesmire utaltam én is.

Ugyanakkor egy zöldfülű, ötletelgető, kreatív srác áll szemben egy minden hájjal megkent üzletemberrel. Ha tényleg aláírják a szerződést, szerinted kit fog védeni?

Előzmény: GPS (345)
Ilhilla Creative Commons License 2021.03.20 -1 0 347
GPS Creative Commons License 2021.03.20 0 0 346

 

Utóhang:

 

https://index.hu/belfold/2021/03/20/szabo_erika_capak_kozott_vallalkozas_kolteszet/

 

Idézet a cikkből:

 

"A befektetőknek tetszett az ötlet és az üzenet is, mégis kiszálltak az üzletből, ugyanis egyikük sem szeretett volna a fast fashionnal versenyezni,..."

 

Hát ez egy jó nagy baromság volt.

Ilyen alapon zárjanak be a kézműves sajtosok is? - mert hát hogy is versenyeznének ők a tej (nagy)iparral?

 

Nekem egy ismerősöm ezzel foglalkozik - és érdekes módon csak 2-3 hétre tud csak rendelést felvenni - mert nem bír annyit gyártani, amennyit elvinnének.

Egyébként hivatásos tűzoltóként kifejezetten jómódú, vagyonos ember lett ebből a maszek sajtozásból

(igaz, aki erre adja a fejét, onnantól annak a családnak se éjjele-se nappala... de vannak hónapok, amikor a teljes éves fizetését megkeresi, annyira megy).

 

Vagy zárjanak be a mérték-utáni szabóságok? Vagy a márkafüggetlen autószerelők? A méret utáni cipészek, vagy a divatkreációs műhelyek - mert mindnek ott van a nagyipari konkurencia a nyakában?

 

Ugyan már. Kinek fog a kínai gyártó személyre-szabott feliratot rányomtatni a pólójára?

Mert bizony erre is van igény - csak úgy, mint a csináltatott öltönyre is.

 

Ráadásul az ár amit megszabtak egyenesen nevetséges. Ma már 5-6 ezer Ft egy bármilyen, picit jobb minőségű tucat-póló is.
Ha 10-et kérnének egy egyedileg rendeltre - pláne szublimációs nyomtatással - az se lenne sok.

.

GPS Creative Commons License 2021.03.20 0 0 345

 

Az 51%-ot egyszerűen nem értem, a gyerek lényegében odaadta a cégét egy vadidegennek, ha ez megindul, egy perc alatt ki tudja őt penderíteni a befektető és még kettőt pislogni sem lesz ideje.

Furcsa...

 

Ez azért nem pont így van. Több okból is.

 

Először is mert az 51% csak a tulajdonról szólt - vagyis (még a kisebbségi) tulajdonost sem lehet SOHA "kipenderíteni" egy cégből.

Legfeljebb csak ha valamilyen Btk.-ba, ütköző (bizonyított) dolgot követ el a cég érdekei ellen - eladja zsebre (!) a cég termékének titkos receptjét, vagy forráskódját a konkurenciának.

 

De  egy szó sem esett az ügyvezetésről. Pedig az a lényeg és azt is a társasági szerződés, amibe (szinte) akármit be lehet foglalni:

 

Pl. azt, hogy mondjuk 3 évig az ügyvezető nem elmozdítható - és akkor is csak abban az esetben ha a cég nem hoz bizonyos számokat.

 

Több tulajdonosos cégnél, az ügyvezető elmozdításához (általában) kerekített 2/3 -os szavazat-szám többsége szükséges.

Vagyis ott nem játszik hogy kinek mekkora az üzletrésze - mert minden tag szavazata 1-et ér.

Vagyis ha 5 tag van - akkor minimum 3 tag kell az ügyvezető menesztéséhez.

 

Ezzel azt akarják elkerülni, hogy a többségi tulaj személyes bosszúja ne érvényesülhessen (mondjuk ha kiderül, hogy az ügyvezető (is) döngöli egy jó ideje a gazdag-csávó szeretőjét).

Pl. miatt ne rúghassa ki, bosszúból - attól függetlenül, hogy hány százaléka van a cégben.

.

Előzmény: Alpári Gnác (343)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.20 0 0 344

Ja, nem is igazán kritikaként írtam az "egyenes fogalmazást", összességében nagyon jól szórakozom az írásaidon, jellemzéseiden. És újraolvasva az előző hozzászólásod, nem is volt igazán erős. Valószínűleg inkább még az volt a fejemben, amit a tévében láttam. Mert ahogy ezzel az első nővel beszéltek, azon viszont egyáltalán nem szórakoztam jól, az már nekem volt kínos. Főleg, hogy volt itt már egy-két, a valóságtól tényleg teljesen elrugaszkodott jelentkező, és azokkal nem beszéltek ilyen hangon. Ilyenkor teljesen érthető, hogy az ember teljesen befeszül, ő is úgy reagál, ahogy nem kéne vagy ami fura (ő például járkált fel-alá), amitől aztán a végén még ő néz ki hülyének.

 

Értem én, hogy ez egy show műsor, és ilyen szempontból Moldován személyisége, stílusa sokat hozzátesz, de ha komolyan akarnánk venni az egészet, akkor abból meg sokat elvesz. Azt a Munch nevű appot is kinyírta azzal a nagyszerű ötlettel, hogy aprópénzért belerángatta az összes cápát, ez így elsőre fantasztikus siker, a gyakorlatban ez a vállalkozás halála nagyjából. Az más kérdés, hogy azért a túlhájpolt izéért szerintem nem akkora kár.

 

Gergő, az ötletember: nyilván lehet egy szerződésben olyan jogokat kikötni, amivel a kisebbségi tulajdonrész ellenére sem tudnak egykönnyen kipenderíteni a cégből, de vannak kétségeim, hogy a srác egyfelől ilyen profi lenne, másfelől ilyesmit keresztül tudna vinni egy profi üzletemberrel szemben. És igen, pont azok miatt, amiket írsz, az 5 millió nagyon kevés, és ha még pénzt kell bevonni, akkor a srác tulajdonrésze olyan alacsonyra csökkenhet, amiért nem is éri meg foglalkozni az egésszel. Csak az a gond, hogy mire esetleg erre rájön, addigra már valószínűleg jó sok munkát bele fog tenni a dologba, nagyjából a semmiért.

 

Verses póló és jégkrémes srác ügyben teljes az egyetértés. Arra én is kíváncsi lennék, hogy ilyen eredmények mellett hol és hogyan mennek ennyire félre a számok jégkrém ügyben. Nekem is van egy ismerősöm, aki egy teljesen más szektorban nyomult, jobb időkben évi 1 milliárd feletti forgalmat csinált, ennek ellenére néha hó végén alig volt pénze, hogy kifizesse az alkalmazottakat.

 

Ami a pókert illeti, az élő és az online tényleg nagyon más (én előbbit favorizáltam :)). Utóbbinál tényleg úgy van, ahogy írod, viszont aki az online-t választja, és ebből akar megélni, az szinte tuti, hogy használ valamilyen segédprogramot (azaz a döntést igazából nem is te hozod). Persze még így is gyorsnak kell lenni, én magam el sem tudtam soha képzelni, hogy lehet egyszerre mondjuk 12 asztalon nyomni, de talán mindezek miatt még hamarabb ki lehet égni, mint élőben.

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (343)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.20 0 0 343

Nos igen, lehet mondani, hogy egyenesen fogalmazok, de ennek két oka van.

 

Az egyik az, hogy a fórumos hozzászólások sajnos teljesen nélkülözik a metakommunikáció minden formáját, jó hát vannak a smileyk, de azért az nem ugyanaz.

Szóval a trágárság nálam a metakommunikációt helyettesíti, tudok anélkül is írni, de van, ahol helyét érzem.

A másik fele, hogy ha valamit le akarok írni, akkor azt le is írom. Egyszer azt mondtam, hogy én nem pontozok, mert nem vagyok népitáncos.

Ha valakiről az a véleményem, hogy egy fasz, akkor azt így fogom leírni, nem pedig úgy, hogy f.sz, mert a második verzió is ugyanazt jelenti és ezt mindenki tudja is, tehát valójában semmit sem finomítottam az álláspontomon, csak olyan leszek tőle, mint Cicciolina, aki felveszi ugyan a csipke kesztyűt, de a jelenet másik résztvevője ettől még egy kanos ló lesz.

 

Abban teljesen igazad van, hogy egy ítész ellenségessége valóban tudja befolyásolni a többit is.

A babzsákkal az a gondom, ami az ölelőpárnával is volt, hogy úgy teljesen felesleges dolog, hogy mellé még irreálisan drága is.

Ez azért baromi sok helyet foglal, kábé mint egy kanapé, már eleve az erőteljesen redukálja a célcsoportot, hogy kinek van egyáltalán ekkora lakása.

A 160 ezres árat fejben számoltam ki, de a hölgy aztán 200 ezer fölötti árat is mondott és hát van ugyan ennyi pénz a világon, de azért kapjak már valami kinézőt is, amiről a vendégeim nem azt gondolják majd, hogy a nagyi szemetét tömtem bele egy lisztes zsákba.

Igazad van, a megjelenésen lehet javítani, de az attól még egy babzsák marad. Ha valami luxustermék, akkor az látsszon is rajta, szerintem.

Cégek szoktak ilyesmit venni, de hát ez a piac szerintem egyszerűen nem létezik.

Az pedig, hogy mennyit adott el mindig csalóka, mert ezt a 33 darabot valószínűleg a barátai vették meg, ahogy az ölelőpárnát is, egyszerűen csak azért, hogy támogassák a hölgyet. Ez pedig nem üzlet.

Azt sem mondom, hogy végképp lehetetlen ezeket eladni, lakberendezőket kellene megkörnyékezni vele, de azoknál már így is van egy köbméter prospektus tele ennél sokkal jobban kinéző holmival.

 

Gergő nekem is szimpatikus lett a végére, csak a két számmal kisebb zakó, meg a felütés, hogy ő haverkodós a minuszról indították és mint mondtam, élőben írom a szövegeimet.

Itt az a jó, hogy értelmes ára van, 1000 Ft alatti appot sokan letölthetnek, nem úgy, mint a múltkori két hülyegyerek havi 100 ezres appját.

A jogi problémát nem teljesen értem, mert hogy a vizsgakérdéseket nem használhatják fel?

De hát azok nem nyilvánosak?

Amúgy ez a bolt szerintem még működhet is, csak ott jön a baj, ha az egész céges keretek közé kerül.

Amikor nem a haver üti össze az appot 60 ezerért, hanem fejlesztőket kell hozzá alkalmazni, megcsinálni minden platformra, ezeket fizetni, telefont, netet, kocsit, villanyt, mindent.

Nagyon hamar el tudnak szaladni a költségek.

Az 51%-ot egyszerűen nem értem, a gyerek lényegében odaadta a cégét egy vadidegennek, ha ez megindul, egy perc alatt ki tudja őt penderíteni a befektető és még kettőt pislogni sem lesz ideje.

Furcsa...

 

A verses póló mint mondtam, a legjobban tetszett az egész évadban, egy veszélye van, ahogy Szabina mondta is, hogy rengetegen vannak a piacon ehhez nagyon hasonló termékkel és ha nem tudsz bejutni egy divatláncba vele, akkor egy küszködés marad az egész.

Na de ebben ő, mint volt modell, talán tudott volna segíteni, a termék jól néz ki, ésszerű ára van, a neten ezek 50 Euro környékén mennek, nekik meg van 6 Euro önköltségük.

 

Igen, a jégkrém tök jól indult, aztán egyre zavarosabbá vált.

Kicsit sajnáltam a srácot, mert láthatóan majdnem elsírta magát a végén, tényleg nagy bajban lehet a cége, ami ekkora forgalom mellett csakis azt jelentheti, hogy valamit kurva rosszul csinál, már csak ezért se fektetnék bele.

És hogy ha lenne még egy lakása, azt is beletenné, ez ijesztő.

 

A pókerről annyit, hogy lehet, hogy igazad van, nyilván én is foglalkoztam vele régebben, azt láttam, hogy hogyan játszanak az online játékosok, mert az élő játék nagyon más.

3 képernyőn, 12 asztalon (vagy még többön) vannak benn egyszerre és baromi gyorsnak kell lenni, úgy hogy számolgatni sincs idő, lényegében készségszinten kell köpni a valószínűségeket.

Szóval ezért gondolom azt, hogy inkább a gyorsaság megkopása miatt száll ki valaki, ez statisztikai dolog és elég vékony a marzs, ha kicsit lelassul az ember és nem tudja hozni a kellő átlagot, rögtön bukóban lesz.

Előzmény: Gabknowsworst (341)
Ilhilla Creative Commons License 2021.03.20 -3 0 342

A műsor végén az volt a véleményem: na, ezért most kár volt fennmaradni (az én biológiai órám már pár hete előbbre van tekeredve!)

 

Babzsák, ami nem is babzsák, csodálkozom, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy ez egy HABzsák! Elhiszem, hogy a celebek voltak a törzsvevői eddig, én pl. nem csúfítanám el a lakást egy ilyen "szőrözős Barba papával", amiből a kétszemélyes ráadásul 270 ezerbe (!) kerül! A facebook mostanában feldob egy ilyen szőrös gömböcöt, ami kisállatoknak való. Olvastam a kommenteket, sokan megrendelték drága pénzért és sem a macskájuk, sem a kutyájuk nem hajlandó bele feküdni! Ezek szerint a Cápák sem, mert alig lehet belőle kitalálni!

 

KRESZ-app: az új Cápa eddig szinte mindenre fintorgott, most úgy gondolta, ad egy kis zsebpénzt a srácnak, de legalább volt annyi esze, hogy többségi tulajdonossá lett!

 

"Tilda"-pólók: ötletes, ráadásul végre olyan póló, amire magyar nyelven írták a feliratot, ráadásul nem is sületlenségeket, hanem versidézeteket. Kár, hogy a fotós termékre nem tértek rá, mert ahogy láttam, azok pedig festmények és más műtárgyak másolatait tartalmazták. Nem eredeti az ötlet, de az adás végén örömmel láttam, hogy a stábnak is ők érték a legtöbbet!

 

Pálcikás jégkrém: én úgy értettem, nem csak a pálcika növényi, hanem a termék is. Finom lehetett, de sokat kellett vele pluszban "vacakolni", rákenni, rászórni, rácsurgatni... A nyalókás biznisz anno jobban bejött a Cápáknak, még Szabina sem harapott rá a "mindenmentesre"! Egyébként egyetértek, amit ezzel kapcsolatban leírtatok!

Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.20 0 0 341

Na akkor inkább rád reagálva, mint csak úgy magamtól, úgyis van pár közös pont.

 

Kicsit - hmmm, hogy is mondjam, egyenesen fogalmazol -, de elég sok mindenben egyetértek.

 

Ha nem tetszik a kezdés, tessék visszanézni neten, egész pontosan az RTL Moston. Azok a 30 másodperces reklámok, amit ott beletuszkolnak, istenes ahhoz képest, amennyit a tévéadás alatt lenyomnak a gyanútlan delikvens torkán. Én egyedül az előző részt néztem tévén, és megfogadtam, hogy soha többet.

 

Na de lássuk akkor!

 

1. A babzsák, ami nem babzsák

Azt mondta a csaj, hogy 10 évet töltött nemzetközi marketingben, ehhez képest nekem a marketing nem volt meggyőző. Mármint hablaty volt sok, konkrétum kevesebb. De ha azt nézzük, hogy két hónap alatt adta el azt a 33 darab izét, és átlagban, ahogy a műsorban számolták 25.000 a marketing darabonként rajta, az átlagár meg ugye 160e, akkor ez egyáltalán nem reménytelen. Lehet, hogy kéne még a termék fejlesztésére költeni egy kicsit, főleg a külcsínre, de nem láttam annyira reménytelennek a dolgot, mint te írod.

De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy valaki meg tudja mondani, mért voltak - Balogh Petya - kivételével ennyire ellenségesek ezzel a nővel? Moldovánt ebben a harmadik évadban már épp kezdtem volna megkedvelni, aztán megint előjött a tajparaszt énje, már bocsánat. Az a baj ezzel, hogy ez a durván ellenséges hozzáállás átragad(hat) a többiekre is, ezért egymaga ki tud nyírni egy-egy jelentkezőt (az első és második évadban is volt erre példa).

 

2. Az ötletmágus

Szerintem kifejezetten szórakoztató volt a srác. Nekem abszolút szimpatikus volt. Az persze tényleg kérdés, hogy ha elmegy a dolog komolyabb irányba, akkor tényleg hajlandó lenne-e odatenni magát. Ezzel együtt az új cápa reakciója kifejezetten szimpatikus volt most az egyszer, legalábbis abból a szempontból, hogy komolyan vette a dolgot. Az megint más, hogy így nekifutásból nem adunk 51 százalékot senkinek. Már most ketten vannak benne egy haverjával, ha jól értettem, mire pénzt lehetne kivenni belőle - feltételezve, hogy működőképes a dolog, de ezt simán el tudom képzelni - olyan kicsi lesz a tulajdonrésze, hogy nem a traktorozás miatt nem fog törődni a dologgal, hanem azért, mert mindenfelé megy a profit, csak hozzá nem. Ezért aztán korrekt befektető nem is kér ekkora tulajdonrészt, ilyen kis befektetéshez. Mert kontraproduktív, így végezetül neki se lesz belőle haszna.

 

3. Verses pólok

Nem is nagyon tudok mit hozzátenni ahhoz, amit leírtál, annyira egyetértek. Nekem nem is az orrpiercinges srác ugrik amúgy be, hanem ez a túlhájpolt Munch. Olyan hozzáállással, amit a nembabzsákos nőnél tanusítottak, azt a fost is darabokra lehetett volna szedni. Kezdve onnan, hogy egy rakás szar az app, de legalábbis az, ami asztali gépen látszik belőle. 

Ha ebbe nem fektetnek akkor mibe?

Nekem amúgy nagyon tetszik a dolog, tuti fogok tőlük rendelni magamnak és valószínűleg ajándékba is.

 

4. Növényi pálcikás jégkrém

Elsőre jónak tűnt a dolog, de aztán kezdett zavarossá válni. Most akkor az induló partnert kivásárló "hitelező" hogyan, mennyiért van benne a cégben? Mennyi egyáltalán a srácé? Az adósság pedig elég nagy sajnos.

Az intézményi adósság amúgy azért nem csak NAV lehet. Lehet pl bankhitel.

Pókerezel amúgy vagy pókereztél? Én ugyanis igen, igaz életem egy korábbi szakaszában, de elég rendszeresen. És abszolút elhiszem neki, hogy meg lehet csömörleni, még akkor is, ha szépen nyert, ezzel szerintem semmi baj nincs.

 

 

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (340)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.19 0 0 340

Nem tetszik nekem ez a péntek 9 órás kezdés, mert pont ekkor van az HBO-n a John Oliver Show, de hát végül is sebaj, azt ismétlik többször és hát már csak nem fontosabb egy angol komikus, aki éppen amerikait játszik mint a mi ifjú vállalkozóink és persze "cápáink", remélem, ma is lesz sok franchise, mert azt szeretem!

 

No, lássuk, miből élünk!

 

Első versenyzőnk Gizella, aki valami nagyon kényelmeset hozott, de még nem tudjuk, mi az.

Szerelemtermék.

Kibaszott nagy babzsák a termék.

Horribilis ára lehet ennek, mindjárt kiderül.

33 db-ot el is adott ebből, 5 millióért, 160 ezer forint darabja, mondom, hogy horribilis.

300 millió körül van a cégérték, mert volt 5 millió forgalma, az én cégem mennyit érhet akkor? Milliárdos vagyok, csak nem értesültem róla?

3 ezer darabot tervez eladni évente, ami meglehetősen nagystílű vállalás.

Ez olyan, mit az ölelőpárna pár műsorral ezelőttről, memóriahabos, tehát emlékszik rám, ennyiért emlékezzen is!

Ilyenek filmekben vannak, mint a Magas szőke férfi, vagy a Languszta reggelire, ezt nem veszik meg tömegek, csak rácsodálkoznak, ha látják a TV-ben.

Na, most tolja a marketing dumát a csaj, közben meg járkál fel-alá, ezt ki fogják rúgni.

Ja, hogy ráadásul el is lopta ezt az amúgy szar ötletet, ez egyre jobban néz ki, minden befektető imádja az ilyet.

Lapozzunk is tovább!

 

Gergely, akinek nem telt normális méretű zakóra és igazi start-up-mágus.

Gergő haverkodós típus, nekem meg kinyílik a bicska a zsebemben tőle.

Kresz-app.

Nem túl jók a számok, viszont nem is teljesen elrugaszkodottak, 2 millió évente az kábé a kutyának a fasza és bár működhet ez, de kicsi üzletnek látszik ahhoz, hogy a mi cápáink bele fektessenek.

Vicces fiú ez, konyhakést is akart gyártani, mert az jó pénz.

De végre egy olyan árú termék, amit még akár meg is lehet venni.

60 rugóért valaki leprogramozott neki egy Androidos appot, ez a csávó azért tud valamit, merthogy egy app alsó hangon milliós tétel!

De amúgy jó ez, szerintem mégis kap pénzt.

És akkor most tényleg jön egy cliffhanger, hát meg is áll az eszem a kereskedelmi televíziózáson...:)

Izgatott vagyok már nagyon, hogy Gergő elfogadja-e az 5 milliót, de még meg kell néznem Stohl Bucit, aki mindig Storyban van, meg Korda Gyuri bácsit, aki még annál is többet árult el a lapban, mint amire Klárikája legvadabb álmaiban is számított.

És elfogadta, bár 51%-ot semmiből nem adunk, de ő tudja...

 

Szabó Erika a BK-ból.

És a testvére.

Erika az ötletgazda, a testvére a megvalósító és a kultúrát fogjuk élvezni, ha addig élünk is.

Verses póló, ez tetszik nekem.

30 milliós forgalom, 40% profit, mennyi lesz a cégérték?

150 millió.

Ez egy értelmes dolog, bár tele van a net ilyen pólókkal, de ez azt is jelenti, hogy van piaca.

Erika profi kommunikátor, nem tartom egy Fullajtár Andreának, de azért nem semmi, hogy mi jön ki egy alapfokú színészből is, nem is gondoltam volna.

Ez a legjobb story nem csak a héten, hanem talán az egész évadban is és ebbe tényleg nem tesz senki pénzt?

De most komolyan: zokniba begyűrt melegítős, orrkarikás, mesterségesen összekócolt kis faszkalapnak kell lenni, hogy a befektetők potenciált lássanak valakiben???

Hívjanak fel, én adok ebbe a cégbe pénzt!

 

József, aki szeret nagyot álmodni...

Dehogy egyenesen Dzsó.

Növényi pálcikás jégkrém, mert van másmilyen pálcikás is?

Franchise és retail, végre!

Milliárdos cégérték, ami nem is biztos, hogy hülyeség, de hogy 40 boltot akar nyitni, az kissé ijesztő.

Annyit adtak el, mint a Magnum, ez azért derék.

Kirúgta a társát, de van egy többségi befektető, viszont akkor mit keres itt ő?

Ez így már nem néz ki jól.

60 milliós adósság, ennek a fele NAV.

Sajnos...

Ez a cég csődben van és hiába van benn 300 boltban, ha egyszer már évek óta működve sem termeli ki a költségeit.

Az online pókerről pedig konkrétan hazudott a fiú, azt senki sem azért hagyja abba, mert "nem teremt értéket", hanem mert lelassul és már nem nyer.

 

Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.16 0 0 339

Nekem is ezek voltak a problémáim, amiket írsz - azzal kiegészítve, hogy az informatikai része sem jó, nem felhasználóbarát. És ezért is írtam, hogy ha a bébipelusos csákó jön ezzel az ötlettel, úgy hajítják ki, hogy a lába nem éri a földet. És ez valahol egyszerre elgondolkodtató és szomorú is.

Előzmény: Mazsola0070 (336)
Ilhilla Creative Commons License 2021.03.16 -4 1 338

Csütörtöktől akciós az Interspar üzletekben a BORO kávékapszula (12 db. Nespresso géppel kompatibilis, az ára ezer alatt) és 2 féle szemes kávé (200 gr. ezerötszáz alatt).

A kapszula csomagolása tetszetős, a szemes kávéké nem, értem, hogy környezetbarát, de utálom, hogy több élelmiszert is ebbe a ronda barna zacskóba csomagolnak mostanában.

 

Levente tisztában volt vele, milyen üzletbe száll be!

GPS Creative Commons License 2021.03.16 -1 0 337

 

(Bár már pékségben is láttam olyat, hogy csökkentett áron előző napi pákárut árultak, és akkor már majdnem el is jutottunk a munch-hoz.)

 

Régebben a Lipótiban volt olyan, hogy zárás előtt egy órával MINDEN aznapi friss-árut FÉLÁRON adtak el.

Volt is sor rendesen zárás előtt - hisz aznapi terméket kaptak, olcsón - és a bolt nyakán sem maradt egy morzsányi áru sem.

 

ÉRDEKESSÉG: Másik hasonló szokás Németországban volt - ahol a felvágottaknál szabály volt, hogy a kimért szeletelés előtt, az első (levegővel érintkező) szeletet el kellett távolítani, nem volt szabad belemérni.

Ez annyira szabály volt hogy a korszerű szeletelőgépek már eleve úgy voltak beállítva, hogy a szeletelés kezdetén, a rendező-kar automatikusa félretolta az első szeletet és csak utána kezdődhetett a szeletelés. Tehát nem az eladó jóindulatán múlt.

 

Ennek folytán naponta kilós nagyságrendű "vegyes-felvágott" képződött minden hentesboltban és csemegében - amire viszont hamar akadt jelentkező.

Eladni ugyanis tilos volt - de akadt más szisztéma erre:

 

Ugyanis az akkor ott gyakori jugoszláv, spanyol, portugál stb. vendégmunkások esténként nagyon szívesen rendezték a bolt kukáit, feltakarították a helyet, cipeltek ki-be ezt-azt - ezért a csemegéért cserébe.

Ugyanis ez nem csak "kaja" volt - hanem olyan csemegék is voltak az "első-szeletes" csomagokban, mint a legfinomabb és méregdrága sonkák, szalámik, luxus-felvágottak - amiket a büdös életben nem is kóstolhattak volna, nem hogy megvegyék.

 

"Természetesem" ezt a szimbiózist később (az EU-s időkben) szigorúan betiltották - egyrészt mert állítólag egészségügyileg nem volt megfelelő (vajon miért?) - másrészt az adóhatóság szerint a dolgozó nem adózott a természetbeni juttatás után - illetve a boltos így "feketén foglalkoztatott" embereket (még ha egy fél órára is).

 

Tehát a drága felvágottakat inkább meg kellett semmisíteni - mintsem bárki elfogyassza.

 

Már várom, hogy a magyar hatóságok mikor találnak ki kivetnivalót - az áron alul értékesített termékek miatt (pl. adóalap-csökkentés miatt).

.

Előzmény: Mazsola0070 (336)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.03.16 0 0 336

Nézegettem én is a honlapjukat, a partnereik közel fele pékség/cukrászda (a pékségek között jelentős részben különböző Lipóti boltok), ami érthető is, mert egy étteremben/kifőzdében azért túlnyomó részben másnap is fel tudják használni az előző napi maradékot (pl. fasírtban, egyéb darálthúsos ételekben, különböző tokányokban), ez bevett gyakorlat, egy pékségnek meg valóban ki kell dobnia, amit adott időn belül nem adnak el. (Bár már pékségben is láttam olyat, hogy csökkentett áron előző napi pákárut árultak, és akkor már majdnem el is jutottunk a munch-hoz.)

 

Ugyanakkor őszintén szólva nekem nem túl vonzó, hogy pl. egy Lipóti boltból rendelhetek 800-1000 Ft-ért egy zsákbamacska csomagot, amelyben nagy valószínűséggel szikkadt, csökkent élvezeti értékű kifli, pogácsa, túróstáska és hasonlók lesznek (lehet, hogy olyan is, amit nem szeretek) és még érte is mehetek.

 

Viszont ennek ellenére fenntartom, amit korábban írtam: amikor megjelent a két nagydumás trendicsávó üzletember palánta (akik közül az egyikkel Péter cápa korábban már üzletelt is), náluk az volt az érzésem, hogy bármit árulnak, akkor is bejöttek volna a cápáknak.

 

  

Előzmény: Gabknowsworst (334)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.03.16 0 0 335

Na hát ilyen számokra valóban nem álltam készen, végül is valahol szerencse, hogy nem láttam a végkifejletet, mert ez tényleg a gombvarrás minősített esete...

Előzmény: Gabknowsworst (334)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.03.16 0 0 334

Valamit nem jól néztél. Van rajta pékség, cukrászda, vegyesbolt és étterem is - többek között. Bár igazából mindegyikből csak egy pár. Olyan alapvető infókat nem találtam meg, hogy hogy megy a rendelés, fizetés stb.

 

Azt miből gondolod, hogy az alapítók ki akarnak szállni? Hiszen még csak most jön a világraszóló biznisz, hogy mindenfelé a bolygón ilyen munch-ot (v)esznek majd az emberek.

 

A műsorban egyébként azt mondták a fiatalok, hogy 4-en vannak, ehhez szállt be mind az 5 cápa, fejenként 3 milliót adva 1 százalékért. Úgyhogy most már 9-en vannak ebben az izében, ami finoman szólva sem ideális struktúra - mondjuk, ha még pénz kellene majd bele. Ráadásul, amit te most látsz, az 300 millióra van értékelve. Na erre varrjál gombot!

Előzmény: Alpári Gnác (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!