A keresztény politikus dolga nem az, hogy a vallását, hanem hogy azokat az alapvető értékeket képviselje, amire a vallása épül. Kövesse Krisztust – például abban, hogy befogadó és irgalmas, nem pedig hideg és kirekesztő módon gondolkozik, beszél és cselekszik. Mutassa fel a közéleti munkájában azokat az erényeket, amiket a Biblia a Szentlélek gyümölcseként (Gal 5,22) említ: a szeretetet, az örömet, a békességet, a béketűrést, a szívességet, a jóságot, a hűséget, a szelídséget, a mértékletességet. Ezek Jézus jellemvonásai. Jézusra pedig még mindig kíváncsi a világ, ha a lejáratódott vallási tradíciókra nem is...
Sehol nem volt sorban állás, ahol valamit vásárolni lehetett. Max. harmadiknak álltál oda, és 5 percen belül végeztél.
Ahol valamit visszavetetni akartál, ott már igen! Ott álltál a sorban egy órát is!
Meg ahol ingyen osztottak bármit! Ott volt sor. Akár ilyen hosszú is. Karácsonyfa nem jutot volna mindnek, ha az egész teret telerakják vele, akkor sem.
Itt az indexen is. Amint megkezdődik az aggódás a demokráciáért, (szólásszabadság, antiszemitizmus, mozgalom az ájemef hitelért, stb) egyből lehet tudni, hogy jó irányba mennek a dógok.
Vagy inkább kellett volna, azonnal, amikor a kisded hatami játszadozásai kötötték le, ahelyett hogy haladéktalanul hozzáfogott volna az ország sürgős ügyeihez. Ilyen lett volna egyebek közt az elszámoltatás is.
Ja, hogy nem volt eszköz a kezünkben?
Ja, hogy hiába látod, hogy nem az történik, amit vártál, már mindegy!?
Ja, hogy a mi demokráciánk ilyen?
Ja, hogy ezt nevezzük mi jogállamnak!??
Ja, hogy akinek elhisszük (még mindig!) az ígéreteit és megválasztjuk, az 4 évig gyakorlatilag azt csinál, amit akar?
Ja, hogy mi, a választók, az adófizetők ennyire nem szólhatunk bele semmibe?
Ja, hogy még abba sem hogy a pénzünket mire költik?
én is sajnálom, hogy olyan birkák voltunk, hogy orbánra szavaztunk. (mondjuk én nem, de nem tudtam meggyőzni a környezetemben lévőket. ez kudarcom.) és valahol 2010-ben úgy éreztem, ha sikerül neki, kalapot emelek előtte. de nagyon elszúrta, talán helyrehozható.
Igazi jobboldali kormánya még nem volt ennek az országnak, illetve utoljára a Horty-éra alatt. Antallé egy post-kommunista populista volt; az első Orbán-kormány neoliberális volt. a mostani pedig olyan, amilyen.
És azt valaki összeszámolta, hogy hány üzemet, gyárat zártak be az Orbán kormány alatt Magyarországon 2010 óta? Mert a magyar húsipart sikerült tönkretenniük, az biztos. Vagyis hagyták, hogy tönkremenjen. Pár hónap múlva megtudjuk kinek adták el azt a piacot.
Azt hittem hamarabb rájön, hogy tenni kell. Meg, hogy mit. (Mondjuk, amit ígért! :-))
Reméltem, hogy felfogja, hogy ez most nem róla szól.
Az országról.
Nem a személyes hatalma, amit körbe kell bástyázni, nem elég azt fitogtatni, hanem élni kell vele az ország hasznára. (Erre kérte a 2/3-os felhatalmazást!)
Nem elég a pojácáskodás, hanem eredményt kell felmutatni (amit hangoztat is, csak az kevés).
Ígérni, mindig könnyebb volt. Be is éri vele. Ennyi.
szépek is azok a "kormányzat számára elérhető tartalékok" miközben karácsonykor tízezren (eddig soha nem látott tömegben!) állnak sorba ingyenlevesért....
Érdemes, mert a közalkalmazottak közé bújtatni őket, meg a jövedelmüket, megtévesztő.
Hadd lássa csak az adófizető, hogy miért nem jut (köz)oktatásra, (köz)egészségügyre, (közösségi=tömeg)közlekedésre ..., azaz semmire, amire neki, az adófizetőnek szüksége lenne.
Annak aki idejuttatta az országot, egy büdös szava nem lehet.( Ja, ez ugye nem kérdés, hogy kikről van szól...)Egy betűje sem. Egy lélegzetvételnyi megnyilvánulása, semmi. Mert már" bizonyított". Ehhez képest folyamatosan bírál, áskálódik, egy gennyes góc a magyar politikában, egy tisztátalan, önmagát lejárató politikai nonszensz. Sajnos csak itt, kis hazánkban van, lehet még egyáltalán létjogosultsága. ( kurvanagy dolog, ezt kellene értékelni a visszasíróknak )
Az utolsó eselye az országnak a II. Orbán kormány volt.
Nem jött be.
Na, ez meg egyenesen siralmasan vicces. Hány esélyt kaptal a mocsadékok, amit folyamatosan eljátszottak??? Áhh, nem idegesítem fel magam, ma punnyadós napom van, sajnállak, de tényleg..