Azért mielőtt belemerülnénk a dolgokba, elektromosan rendben van minden, megkapja az akkufeszt az izzó? Mert ha nem, akkor azzal kell kezdeni. Utána nyomass bele ami Neked jólesik. Nagy izzóguru vagy Te is, én már 2 éve nem annyira követem a trendet, mióta xenonom van :)
Nem kevés izzót próbáltam ki az elmúlt évek alatt. GE, Philips, Osram, White Hammer, ezeknek egy csomó variánsát. H4 és H1 járt nálam. H4 egy Yarisban, H1 egy projektoros Civic lámpában. Azt ugye mindenki tudja, h a H4 esetében a vetítési képet erősen befolyásolja a takarólemez pozíciója az izzószálhoz képest. Projektoros lámpában a takarólemezke adja mindezt. Megugye a H1-es izzó egyszerű mint a faék, középen a izzószál, oszt csá. Az uccsó Philipsek, amiket próbáltam, azok az EcoVisionok voltak és bizogy messze a legszebb vetítési képet produkálták. Maguk az izzók összeszerelése, kinézete nagyon szép. Persze a négy gyártó mind precíz és szép izzókat dob piacra, meg kőkemény szabványok vannak, de a Philips valahogy jobb volt.
Anno 3e HUF-ért árultam párját a H7-nek, pillanatok alatt elviszegették. Volt aki ígí fogalmazott (nem projektorba rakta) "Süti az aszfaltot!". Nekem eddig ez jött be a legjobban projektorban, a sima NB-hez képes nem olyan "foltos" a képe, hanem egyenletes. Értem ezt úgy, hogy a vetítési kép falon hibátlan, viszont éjszaka országúton a szembesávban világít vagy 60 métert, jobb oldalt az út mellett is leg alább annyit, csak előttem ezeknél kevesebbet, azaz mintha egy V alakú lenne kissé a megvilágításból kihagyott terület az NB-rel.
Megane II ph2 (ez már projektoros fényszórós) autóm van, és olyan H7 / 55W izzót keresek, amivel esőben este is jól látni.
Most egy hagyományos H7-es van benne, de ezzel szimplán sötétben is alig látok, esőben meg mégkevesebbet.
A reflektor viszont meggyőző, azzal szuperül látok távolra, de azt nem használhatom tompított helyett :)
Philips Nightguide tetszik vetítési kép alapján. Láttam egy olyan hozzászólást, ahol különböző izzók voltak ugyanabba a lámpába beszerelve, és jól lehetett látni a különbséget.
Azok alapján a Philips tetszett, de eléggé horror ára van és sokan panaszkodnak rá hogy 1 évet is alig-alig bír ki.
Tudnátok egy hasonlóan jó izzót ajánlani, ami tovább bírja, mint a Philips?
Mindegyikről. A CBI maradványai még mindig ott vannak a fényszórómban valahol (egy hónapot ha benn volt, sokat mondok). Ilyen a Tungsragold, nagyjából ilyen kell legyen az Aquavision is. (Nem a búrájuk festett).
Szerintem 55wattos sárgát ne vegyél, a bevonat annyit levesz a fényerőből, hogy esőben még annyit se látsz, mint egy sima izzóval. Vegyél NBL-t vagy várd meg az NBU-t, ha erős és szabályos izzót akarsz. Esőben csak a szabálytalan (80-100w) izzók jók elvileg.
Kerdeses, h hany Kelvines. Nem akarok megint ezreseket az ablakon kihajiglani, h vagy jo vagy nem. Osram ota tudom, h a 3200K ugyancsak szep feher pl (bar elegedett is vagyok vele)
Az Osramról is pereg, emiatt ne fájjon a fejed. Amúgy a Valeo Aquavision, ha jól tudom most akciós a Bárdinál. Biztosan nem annyira sárga, mint ezek a festett szarok, de legalább jóminőségű, nem teszi tönkre a foncsort, és legális.
Lehet , de én 1 éve használom hiba nélkül , és jobban , messzebbre világit. Jó szine van , H4-et is használok ebből , azt másfél éve. Ha van esetleg jobb sárga , az engem is érdekelne !
Durvan 20 perc osszhasznalat utan az egyik sarga izzorol pereg a "bevonat". Respect China.
Tudtok mondani olyan "markas" tenylegesen 55W-os izzot, amibol van H7-ben is sarga? Nem foglalkozom tobbet kinaival...