Keresés

Részletes keresés

BuBa* Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3482

Babakocsi ügyben tapasztalatom még ugyan nincs, de mi olyat vettünk amihez nincs mózeskosár, remélem nem fog hiányozni majd. Helyette van hordozó.

Én most amin dillemmázok az a hálózsák. Van valakinek tapasztalata? Jobb, ha abban alszik a babó vagy elég egy pléd neki?

Valami ilyesmit nézegettem.

kisedo Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3481

sztem bőven megéri ennyiért, később, ha eladnád, lehet, h még többért is menni fog.  :)

nekünk sincs mózes, nem is hiányzik.

N Nycky Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3480

Mondjuk én is azért vettem most új babakocsit, mert a nagyoké már elég tropa. Már eleve használtan vettem annakidején, nálunk is kiszolgállt 2 gyereket, de már zörög, nyikorog, időnként kiesik az egyik kereke, és se a tömegközlekedést nem bírja se a terepet igazán. Egy darabig gondolkodzunk rajta, hogy kell-e másik kocsi, aztán mégis beruháztunk, mert ki tudja meddig bírná még a régi, és mikor esne szét? Mondjuk még ma is használom a Mirának, ha éppen el kell szaladni valemerre messzebbre, mert rövid távon már gyalogol, de ő még nem sokat azaz ha messzebbre megyün kell  még a kocsi, mert cipelni már nem bírom. Vivit is elég sokáig abban hurcoltam, a tilitolit sosem szerettem, én annak is rugdosom a kerekeit, mert túl közel vannak a csámpás lábaimhoz, azaz azt csak akkor használom,ha muszály.

Aztán ha még jó állapotban lesz használat után, akor vagy odaadom hugoméknak vagy eladom, de nem mertem megkockáztatni a régi kocsi használatát a legkissebbnél. Amúgy is használtan vettem, 25 ezerért, szerintem jó áron, mert van hozzá sportrész meg mózeskosár is, és jól téliesíthető, ráadásul látszik rajta, hogy tényleg alig használták.

NIki

Niki

N Nycky Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3479

Igen, én is megnéztem most, és ez is jónak néz ki. Valamelyst hasonlít az enyémre, de az enyém 3 kerekű, de az is megvan 15-16 kiló, már nem emlékszem pontosan, és nem ez volt a szempont. Amikor nagy ritkán emelgetni kell, azt kibírom, nekem a terepet kell hogy bírja.  Amikor meg majd mégis tömegközlekednem kel a kicsivel, inkább hordozókendőbe teszem majd amíg kicsi, utána meg a tilitolit használom majd, a mi példányunk abból is fektethető, ha elalszik benne a gyerek, bár tény a mi tény, az nem az a kényelmes kocsi a gyereknek, de könnyű. Az itthoni meg a környékbeli sétákhoz nekem a terepkocsi kell, már tapasztaltam. A régi kocsink ugyan könnyebb, az csa 12 kilós, de pl ha leesik a nagyobb hó, abban már kimondottannehéz tolni. Nem egyszer előfordult már, hogy nem toltam, hanem vonszoltam magam után a kocsit, amikor hóban menni kellett vele, mert úgy legalább haladtunk, ha kacsázva is, de előrefele nem sikerült előrejutni. Hugom meg a 3 kerekűjével mindenen átment, a legnagyobb hó sem volt neki akadály. Mert ugye nem mindehol takarítják rendesen az utakat, és nincs mindenhol aszfalt. Nálunk az utak minósége miatt meg mert sokat járunk az erdőbe a természetbe azért kell a terepkocsi, akkor is ha nehéz, mert tolni viszont könnyű, csak akkor nehéz, ha emelgetni kell.  Azaz tényleg vannak ilyen 15-16 kilós kocsik, és jó is hogy vannak.

NIki

henn Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3478
Ez a Bugaboo koppintása. Nekem nagyon tetszik a Bugaboo, de lemondok róla, mert már nem lesz több gyerekem ennél az egynél. Ha az elsőnél jut eszembe, hogy az egy tök jó babakocsi, lehet, hogy érdemes lett volna megvenni.

Ez a babakocsi se lehet sokkal rosszabb, mint a mintaképe, csak sokkal olcsóbb. Tehát tényleg lehet, hogy jó választás. Én azt hiszem, megpróbálom megint a kengurut a babakocsi helyett. (Az elsőnél gyakorlatilag csak azt használtam. És utána is háti hordozót, míg terhes nem lettem ketteskével. Most hármaskát várom, a félreértések elkerülése érdekében.)
Előzmény: :sn4ke: (3462)
vojudit79 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3477
Az én babakocsimhoz nincs mózes, de sosem éreztem hiányát...
Előzmény: cincike2 (3476)
cincike2 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3476
Igen, Judit, ez az a babakocsi, amit láttam az újságban. Szerintem az ára nagyon jó, de nehéz, ha tényleg annyi. Mindenképpen meg kellene nézni személyesen. Igazából az tetszett benne, hogy mózeskosaras és sportkocsi is egyben.
vojudit79 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3475

Megtaláltam, a Hauck babakocsikról jókat hallok, de a súlya elég brutál, ha tényleg annyi. Azt ember meg nem emeli!

http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=225458

Előzmény: vojudit79 (3474)
vojudit79 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3474
Praktikerben babakocsi????Nézem a weboldalt, de nem találom...
Meg ez a 16,5 kg nagyon vadul hangzik. Én nem láttam még 12 kg-nál nehezebb kocsit...
Előzmény: cincike2 (3472)
kisedo Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3473

eolga, b.né erikához mentek szülésfelkészíteni? mi nála voltunk és nagyon bejött.

kocsi: mi használtan vettünk egy peg perego pliko pramette-et 22ért, semmi baja. és könnyű és kezdetektől használható.  :)

cincike2 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3472
Sziasztok Lányok!

Nagyon szép a babakocsi, amit kiválasztottál. Erről jut eszembe, remélem még nem késő, a praktiker akciós újságban láttam, egy a képen nagyon jól kinéző babakocsit, sajnos kidobtam az újságot, de a praktiker honlapján rajta van. 79900 ft helyett 29900 forintért árulják, elsőre nekem is gyanús volt, de utánanéztem neten és több boltban 79 ezerért árulják. Nem tűnik kínainak, mondjuk a súlya azt hiszem 16,5 kg. A képen nagyon jól néz ki, esetleg egy személyes megnézést megérne.
Mi kaptunk rokonoktól végül is egy bebe'go babakocsit, nagyon örültünk neki, bár nem mai darab, sőt nem is könnyű, de meg próbálok vele közlekedni, aztán úgy beszéltük meg, ha nem túl könnyű használni, akkor mi is veszünk egyet.
N Nycky Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3471

Ja igen , még a pólyáhz akartam hozzászólni.

Mindkét gyerekőc a kórházban az első néhány órában pólyába került, de a további napokban már a korházban is rugdalodzóban volt csak, mi itthon is csak rugdalódzóba tettük. Igaz, annakidején anyám még az első babánál előkereste a régi pólyát, még most is megvan valahol, akkor mi kimostuk, hátha kelleni fog, aztán végülis nem használtuk. Második babánál már elő sem szedtük, és hugom fiánál se került elő. Szerintem most sem fogjuk hazsnálni, énnem látom értelmét, de ha mégis kelleni fog, akkor csak kimosni kell. Annakidején még én voltam benne, anyu szerint mivel olyan kicsi voltam szinte el is vesztem benne, de ők hugommal is használták.

Niki

cincike2 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3470
Szia Cara!

Gyönyörű a babád! Sok boldogságot kívánok Nektek én is!

Évi
Előzmény: cara77 (3445)
vojudit79 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3469
Nagyon szépséges kocsi és az ára is tökjó ahhoz képest. Nekem azért nem lett volna jó, mert elég nehéz. A súly nálam az első szempont volt.
Nekünk Recaro kocsink van, 7 kg körüli a súlya.
N Nycky Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3468

Hali!

Akkor néhány tanács a babakocsi választáshoz.

Nem mondom, högy nem jó az a kocsi amit kinéztetek, nekem így képen meg leirtak alapján kimondotan tetszik is, de érdemes azért a megvétel előtt néhány dolgot átgondolni.

Én mindenképpen azt mondanám, hogy mielőtt megvesztek egy kocsit, ki kell próbálni, hogy mennyire kényelmes tolni, (tudom a mai kocsiknak már állítható a tolokar magassága, de nekem anno az első kocsinknak még nem volt az, és nem is tudtam rendesen tolni) Szóval ki kell próbálni hogy mennyire lehet sétállni vele. Természetesen annak aki leginkább tolni fogja. Én annakidején folyton a kerekeit rugdaltam az enyémnek, ami nekem is gond volt, meg szerintem a babának sem tetszett a dolog, azért lett lecserélve a kocsink. Mennyire kanyarodik, illetve mennyire kell hogy könnyen kanyarodjon. Mostanában többször kellett felmennem Pestre a kissebbik csajszival, és igencsak nehezen tudtam a kocsival bkv-zni a kocsijával, mert elég nagy, nehéz, és elég nagy ívben kanyarodik. Azaz a nehéz és nehezen kanyarodó kocsik nem az igaziak a tömegközlekedéshez. Ami még átgondolandó az az, hogy ha valamerre mennetek kell mivel mentek? Ha többnyire kocsival, akkor nincs gond, csak a kocsiba beférjen a babakocsi. (Hugomék pont ezzel jártak pórul, az ő kocsijuk szintén nagy nehéz, és nekik ha beteszik a babakocsit az autó csomagtartójába akkor már semmi sem fér el mellé. (Nekünk kombi autónk van, ez nálunk nem szempont, de pl a nagybabakocsival itt a fauból nem tudok busszal bemenni a városba, mert bizony az itteni buszok nagy részén nincs hely a babakocsinak. Csak a járóosztály van a buszon, ami kb a tilitoli kocsi mérete, de ha azt is felteszem, akkor már az mellett sem lehet elférni, azaz mi nem buszozunk babakocsival, se a naggyal se a tilitolival, én annakidején mikor buszoznom kellett kendőbe magamrakötöttem a kiscsajt, most meg már hogy megy magától is, most sétál és az ölemben ül a buszon, ha buszoznom kell.

Szóval ha sokat buszoztok, akkor az is meggondolandó szempont, hogy felfér-e a buszra, és mennyire lehet felemelni rá. (Gondolom azért az a ritkább ami nálunk van, hogy nem fér el a kocsi a buszon, itt a 4 menetrendszerinti járatból 2 ez a fajta, amin tényleg csak az a néhánby centis járóosztűly van meg. A másik kettő buszra felfér a babakocsi a második ajtónál.)

Mi viszont falun lakunk, sokszor kimondopttan rossz az út, ami meg nem kedvez a könnyű tömegközlekedős kocsiknak. Az utak tele vannak lyukakkal, sokhelyen nincs is leaszfaltozva, azaz csak kövel felszórt utaink vannak, és mi szeretünk a természetbe járni is, oda meg aztán tényleg nem jók a könnyű kis városi kocsik.

Nekünk a terepre való kocsik váltak be, az átmegy szinte mindenen, nem akadály neki a köves út, meg a sok bucka, gödör. Igaz a mostani kocsi, amit még Mira használ az amolyan csak félig terepre való, de egyátalán nem tömegközlekedésre. (a régi kék vonatoknál jártam vele úgy, hogy a vonatra még fel tudtam teni a kocsit, ha volt segítséég, de a fülkébe már nem tudtam bemenni vele, a hátsó kerekei nem fértek be rajta. Szerencsére a mostani piros újfajta vonatokra már felfér.) A legkissebbnek vett új (igza használtan vettük, de majdnem új) babakocsi egy igazi terepkocsi, háromkerekű, nagyon jól bírja a terepet, jól téliesíthető, de ez sem tömegközlekedésre való. Nálunk ez azért másodlagos szempont volt, ha egy mód van rá kocsival megyünk nem busszal vonattal, de az fontos volt, hogy a terepet jól bírja, azazl majdnem naponta küzdünk. Ha meg mégis nagy ritkán tömegközlekedni kell, azt kibírjuk. Azaz tökéletes kocsi nincs, azt kell átgondolni mire használjátok majd leginkább.

Mikor volt már szó itt a fórumon a babakocsikról, akkor az volt az álltalános vélekedés, hogy érdemes venni egy drágább de komolyabb kocsit arra, amire a leginkább kell, és venni egy másikat a másik lehetőségre is, ami kell de nem minden nap, és ugye ehhez nem kell a legjobb, legmodernebb és legdrágább kocsi.

Niki

henn Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3467
tényleg nem kötelező ágyon szülni? (a kitolás is lehet máshol, tényleg úgy érted?) ez tök jó! én szívesen szülnék ágyon kívül (eddig sajna nem adatott meg), de a helyzet az, hogy én még azt sem tudom, hol fogok szülni. mármint kórház szinten, nem ágy-kád szinten.

Én nem sokkal vagyok utánad kiírva, de nem hogy kórházi pakk nincs még, de még el se költöztünk. most fogunk szerda-csütörtök költözni.

Ma reggelre az én fiam is bepisilt. :-)
Előzmény: vera33 (3465)
vojudit79 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3466
A Mechwart ligettől a Mammut felé a bal oldalon, nagyjából félúton, talán kicsit a Mechwarthoz közelebb.
De ez nem fürdőköpeny, amit én vettem, hanem egy sima pamut köntös. De lehet, hogy van nekik frottír is.
Előzmény: Szonja0123 (3463)
vera33 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3465

Szép kocsi!! Nekünk 4 évvel ezelöttről Bergon van.

Ebi, a lányom 3700gr és 53 cm volt :-) ezek a mostani pólyák talán kicsit nagyobbak, ha akarod lemérem, mert már a szekrényben várja a mosást... Mostanában annyira nincs még kedvem készülődni, remélem ez azt jelenti, hogy még van hátra valamennyi :-)

Dula: hát itt vidéken nincs, de szerencsére már sok orvos benne van a gyengéd születésbe  és  nem kötelező ágyon szülni. Na ez már nagy előrelépés ám!!!!

K2k, én hajnalban ébredtem és rögtön az volt a megérzésem, hogy megszültél!!

Micko, épp ideje, hogy legyen egy kis szabadidőd!!! Kellemes babavárást és örömteli készülődést!!!

Nekem 3 adag vasalnivalóm van. A lányom hajnalban összepisilte az ágyunkat, szóval azt kéne rendezni és még sorolhatnám.. Legszívesebben aludnék..

Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3464

Sziasztok!

Nahát, Cara, hogy ez a kicsi lány milyen gyönyörű...

Ebi, most már igazán aktuális nektek is egy kibújás :-) szurkolok, ez az utolsó hetetek (izgi lehet).

Pólya: mi a két lánynál nem használtunk, anno (30-40 éve) mikor mi voltunk picik, szerintem minden baba be volt pólyázva. Mi azt a technikát alkalmaztuk, amit a kórházban is használtak: a babát magzatpózban jól körbebugyolálod egy takaróval és nagyon jól érzi magát benne. Tisztára olyan neki, mint a méhben volt és még megfogni is könnyű őkelmét.

Basszus, képzeljétek, írtam az unokatesómnak, aki a kútvölgyiben nővér a kardiológián. Azt írta, hogy már teljes zárlat van a kórházban, ott ápolnak az intenzíven két újinfluenzás kismamát meg több újinfluenzás (nem kismama) beteget, sőt, most alakítottak ki egy egész folyosót erre a célra. Ő nagyon nem ajánlja most ezt a klínikát. Délután négyre megyünk dokinénihez, szombat este óta egy frászban vagyok... Ráadásul elég csúnya dolgokat írt erről a betegségről :-(

De legrosszabb esetben is 19 nap múlva szülünk, úgyhogy nagyon izgulok is egyben, a hétvégén összeraktuk a kiságyat, ma vasalom az ágyneműt, a kórházi csomag már három hete itt figyel a szobában, egy egész komód bekészítve ruhákkal, már minden megvan.

Banya 36+6

Szonja0123 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3463

Eolga,

legyszíves számolj majd be róla, mert engem is érdekel a dúla, mint lehetőség. Én megyek egy dúlához az első konzultációra, de 7e Ft-ot kér, ami szerintem nagyon sok. Szóval kíváncsi vagyok :)

Köszi Csajok a pólyás véleményeket, veszek egyet :)

Judit, a margit krt-on nem találtam a neten hol van a Röltex, amit mondtál, fürdőköppenyt szeretnék, kb merre induljak?

Előzmény: eolga (3457)
:sn4ke: Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3462
a névválasztás után felteszek egy újabb körkérdést ha nem baj :)))

babakocsival, hogy álltok? kiválasztottátok már? vettetek már? nehéz ügy :(

nekünk ez jön be, a héten megrendelem: Titi Triton
micko2 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3461

Cara: gratulalok, nagyon szep baba!

Csuppancs: ne idegeskedjel a magas cukorszint miatt, csak rosszabb lesz. Biztos sikerul beallitani valahogy, biztos nem kerulsz korhazba vele.

En: matol nem dolgozom, es nagyon jo. Elvileg van 5 hetem semmitteni a baba erkezese elott, es nagyon ramfert, foleg hogy az utolso hetek a munkahelyemen a dilihaz jegyeben teltek. Holnap megyek ultrahangra, mert a doki szerint kicsi a hasam. Elegge ideges vagyok miatta, elvegre a 32 hetes ultrahangon azt mondtak hogy nagy a gyermek. De holnap kiderul.

Jarunk szuletesfelkeszito orakra, hetente ketszer, tetszik nekunk, nagyon jofej a szuleszno aki tartja. A pasim a mult heten megtanult textilpelenkat hajtogatni es kijelentette hogy o fogja a gyereket furdetni, mert az milyen jopofa volt a videon.  Osszesen ot alkalom van, ebbol az utolso a korhazlatogatas- na errol kb lemaradunk, mert az januar 6ara van idozitve, es szerintem addig nem var a gyermek. De igy is orulok hogy bekonyorogtem magamat- oktober-novemberben kellett volna menni, de elkallodott a jelentkezesunk, szinte utolso percben derult ki hogy nem vagyunk a listan.

vojudit79 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3460

Hát mi is hasonló méretekre pályázunk...Zorka 4080 gr volt, de ott jött ki, ahol kellett neki:))

Előzmény: EbiHall (3458)
EbiHall Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3459
Megadnád az dúla elérhetőségét?

Én nem voltam szülésfelkészítőm, párom sem, már le is mondtam róla, de hát még egyben vagyok. A mail címem a niknevem kukac gmail.com.

Köszönöm.
Előzmény: eolga (3457)
EbiHall Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3458
Anyukám mesélte, hogy mikor megszülettem 73-ban, akkor rendszeresen használták még a pólyát, csak én nem fértem el benne az 50-valahény centimmel, kilógott a lábam. Láttam képeken, elég vicces volt!

Amúgy most olyan babafotót láttam ismerőséknél, hogy ők a babát a szopipárnával és hengergetett takaróval vették körbe, hogy minden oldalról érje valami, gondolom, az is a méh-érzetet szolgálta. Nekem 2 éve eszembe sem jutott, de lehet, hogy most majd kipróbálom. Azért az én várhatóan 4 kg feletti babám szerintem nem fog nyekleni :-), első lányomról olyan fotó van, hogy a műtő elött tisztogatják, ő meg megemeli a fejét! (4230 gr-al született, persze, nem is a normál úton bújt ki.) :-)

Még egyben. Sehol semmi.
Előzmény: vera33 (3453)
eolga Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3457
Képzeljétek, holnap megyünk egy dúlához egyéni szülésfelkészítőre a párommal. Nagyon várom, jó négy órás foglalkozás lesz. A dúla azt vázolta nekünk, hogy nem is a szülést akarja részletezni, hanem egyénre szabottan lát el minket tanácsokkal, illetve a kispapa kap egy gyorstalpaló dúla képzést, hogy a legjobban tudjon segíteni. Én elég sokat foglalkozom már a szülés témájával, gondolom Ti is, de emberemen azt látom, hogy még nem tudatosult benne egyértelműen, hogy mit is jelent az, hogy szülés.
eolga Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3456
Cara: engem érdekelne a Tena betét, írtam emailt.
k2k Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3455
szia!
Én is iigy akarooook...:))))
Előzmény: cara77 (3445)
csuppancs Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3454
Cara, gyönyörű, formás kislányod van!
vera33 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3453

Cara: gratula a csodaszép kislányhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon édes!

Szonja: én nagyon szerettem a pólyát, és a lányom is! Nekem a hagyományos volt, mert anyós vett (egyébként azt sem tudtam mi az... ) és abban plusz mózeskosárban hoztuk haza a csajszit.

Ez van nekem (tesz veszről szedtem, de detto ugyanez) Azért volt nagyon jó, mert nem kellett overáll, hanem aláöltöztettem, plusz egy taki és bele a mózesbe, és még a bergonon is van zsák amit a babakocsira ráhúztam, szóval nem fázott a kicsim. Plusz még az elején, mikor olyan kis törékeny, azt sem tudja az ember hogy fogja meg,akkor én ebben szoptattam, 1-2 hétig (jó nem minden szopi volt ebben, de nagy része) . Azért is jó, mert körbefogja a babát, és olyan érzést ad neki mintha még mindig az anyaméhben lenne. Van amelyik baba szereti, valamelyik nem és ugyanígy az anyukák ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!