Keresés

Részletes keresés

lborli Creative Commons License 2000.06.21 0 0 30
Ahogy mondod: Jacques Mayol és Enzo Majorca valós személyek a Nagy Kékségből.
Előzmény: Snorkelman (25)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.06.21 0 0 29
> meséljetek nekünk ezekről az
> egzotikus helyekről!

Bocs, én csak offtopic nagyképűsködésből említettem az óceánokat. Imádok utazni, amint összekaparok egy repülőjegynyit, (na meg amint megemésztette a cégem az előző fizetésnélküli szabimat), egyből indulok valahova, így voltam Ausztráliában és Ázsiában is, de egyik helyen sem volt nálam búvárszerkó. Dél-Spanyolországban viszont belekukkantottam az Atlanti-Óceánba, ami hideg és szürke volt - gondolom a Karib-szigeteknél más a helyzet. Barátnőm azonban volt a Nagy Korallzátonynál, egyhetes turnusra ment Sidneyből, és annyira tetszett neki, hogy még egy turnust befizetett, pedig semmilyen merülő-múlt nem állt mögötte.

gb

Előzmény: Snorkelman (25)
spájbl Creative Commons License 2000.06.21 0 0 28
Sziasztok!
Én személy szerint utálok minden sportot, és ha valami sporthoz hasonló tevékenységet végzek, azt kizárólag az élvezet miatt teszem (teljesítményt magasról). Nos, a Vörös-tenger a hozzám hasonlók számára maga a paradicsom (földi is, de most a vizi részről szólnék). Beleteszed a fejed a vízbe, és már megy is a Dunatv éjszakai műsora! Minden lámernek/dilettánsnak/amatőrnek melegen ajánlom.
Én az egyiptomi Dahabban voltam 2x, és asszem még visszatérek oda. Szállás+kaja olcsó, fürödni kb. februártól novemberig lehet, élővilág fantasztikus. A korallpad mellett lehet lakni. Ja, és Egyiptom valszeg a világ egyik legviccesebb országa.
Csá!
Vanek Creative Commons License 2000.06.21 0 0 27
Csikóhal???!!! Na mesélj csak. Hova érdemes menni??
Előzmény: EbiHall (26)
EbiHall Creative Commons License 2000.06.21 0 0 26
Hát igen.
Az Adrián azt kell megszokni, hogy a látnivalók nem úsznak szembe, sokszor keresni kell őket. De ez nem baj, mert egy idő után az ember megtanul bizonyos jelekre figyelni, megtalálja a polip üregét (polippal, ha szerencséje van).
Rengeteg pucér csigát (vizinyúl) láttam az Adrián, nekem ők a kedvenceim, mert olyan gyönyörű színük van!
És a csikóhalak, istenem! Csodálatos kis lények!
Snorkelman Creative Commons License 2000.06.20 0 0 25
A Nagy kékség c. film szereplői (persze nem mindegyik)valóságos személyek. Jacques Mayol döntötte meg 100m-es határt. Egyébként a fia is versenyez, érdemes ellátogatni a www.bigbluedivers.com-ra. Váltott súlynál a versenyző kifeszített kötélre erősített szánnal merül, ezen van a súly. Ez legfeljebb a testsúly harmada, max. 30kg lehet. A szán sebességét szabályozni tudja, ha leért lenn hagyja, visszafelé uszony, vagy kapaszkodás a kötélben.
Mivel én a sznorkizáshoz szeretném magam fejleszteni, ezért ABC+ruha+ólomövvel próbálgatom a dinamikust. Nálam sajnos probléma (nálatok nem így van?), hogy uszonnyal természetesen gyorsabb vagyok , de jóval többet "fogyasztok" (mármint levegőt). Úgyérzem nem tudom még igazán jól beosztani.
Csipkerozsa, Gedeon Bá, ha van időtök, kedvetek meséljetek nekünk ezekről az egzotikus helyekről!
Egyébként Csipkerozsa félek, csalódni fogsz az élővilágot illetően.
csipkerozsa Creative Commons License 2000.06.20 0 0 24
Sziasztok!
En egy eve kezdtem buvarkodni (palack, ruha stb.) es snorkelingolni. Az europai helyeket meg nem volt modom kiprobalni, de a Karib-tengerrol be tudok szamolni eleg reszletesen.
Az elovilag csodalatos es komolyan minden el!
Egyeduli rossz tapasztalat csak a turista helyeken volt (Barbados, Trinidad). Ha valaki esetleg Kubaban szeretne sajnos ott is igen sok a halott korall es a halak sem oly szinesek.
Előzmény: lborli (23)
lborli Creative Commons License 2000.06.20 0 0 23
Sajnos nem tudok Trogir környékéről beszámolni, mert nem merültem arra.
Krk-ön Glavotok, Stara Baska, Sveti Marak nevű helyeken jártam, arra lehet sznorklizni is.
Ha Hvarra vetődnél (érdemes) ott is van pár hely, ezekről a Búvárkodás topicban írtam valahol a 200. hozzászólás táján.
Előzmény: Snorkelman (11)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.06.20 0 0 22
> Csak nem tom, honnan jöttél rá

Töklámpa vagyok. Visszaolvastam, én írtam mindenféle tengeri vitorlásozásról. Oda persze ritkán jutok el, és nem a saját kishajómmal megyek, hanem nagyobbakkal, amiket bérelni kell. Az Adriánál szebb tengert mindenesetre sehol sem láttam, pedig már lecsekkoltam a három óceánt is :-))))) (Igaz, hogy kettőnél még csak maszk se volt nálam... Ja, és a Vörös-tengeren sem voltam, amit még nagyon dícsérnek.)

gb

Előzmény: Gedeon Bacsi (20)
Steewe Creative Commons License 2000.06.20 0 0 21
Gedeon Bacsi,

Váltott súly: lefelé ólomöv vagy súly, ott lecsatolja vagy elengedi, nem tudom a technikát, és felfelé súly nélkül jön emelőballon nélkül.

Az 50m es medence nekem megy uszony nélkül, uszonyba 73m a legtöbb amit sikerült.

Statikust elég régen próbáltam, 2 perc körül van de nem tudom pontosan.
De 1 üveg sört meg tudok inni víz alatt 1 levegővel!

Steewe

Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.06.20 0 0 20
> no limits: ehhez nem lehet mit hozzáfűzni,
> totál őrület (Umberto Pelizzari 150m!!!)

Micsoda??!! Sosem hittem volna, hogy a Nagy kékségben mutatott rekordmerüléseknek van valami köze a valósághoz... De mi az a váltott súly? Lefelé sok, felfelé kevés?

Egyébként van hajóm (és nem is gumiból, tomeeeeee ;-), bár a hivatalos terminiológia szerint csak vitorlás csónaknak minősül. Igazi rohanógép. Csak nem tom, honnan jöttél rá.

Asszem a statikus meg dinamikus rekordoknak közelében se lennék, az biztos, hogy régebbe át tudtam úszni vízalatt a 33-as medencét, az 50-est sosem sikerült. Egyébként mi a megfelelő úszásmód víz alatt? (Gondolom ez a dinamikus teszt uszony nélkül értendő.) Én mellúszásban úszom.

gb

Előzmény: Snorkelman (11)
Steewe Creative Commons License 2000.06.20 0 0 19
.Tomee

Az Amphora búvárklub létezik! www.amphora.hu oldalon találsz is róla infót, és szerintem tudnak valami papírt adni a vizsgádról is, lehet hogy fizetni kell érte valamit, de tanfolyam tipusától függ (PADI, NAUI, SSI)nem tudom 10 éve m volt a módi.
Mellesleg én is elhagytan a búvárkártyám (NAUI) de valószínű megcsinálok egy újabb tanfolyamot a következő fokozattal, nem fizetem ki a régi regisztrálását ujra. Én Kecskeméten élek itt csináltam a vizsgát is www.wds.hu/buvar a Kecskeméti búvár klub címe.
Egy kis kiegészítés: a mszk és a búvárszemüveg nem azonos! amiben merülsz benne kell hogy legyen az orrod, hogy levegőt tudj bele fújni, akár menyire kis mélységbe is mész ajánlott, sőtt kötelező a maszk a szem megóvása érdekében.

Steewe

.Tomee Creative Commons License 2000.06.20 0 0 18
Hi !

Traxy : ha esetleg nem tudnád (sorry ha igen) maszk = búvárszemüveg, uszony= békatalp, láb. Legalábbis mikor vizsgáztam kb 10 éve még ezek voltak a 'hivatalos' nevek.

Ha már itt vagyunk, én anno az Amphora búvárklubbnál vizsgáztam, létezik ez még ? Jár(t) oda valaki ? Akkor ez egy fél éves tanfolyam volt elméleti (fizika, mechanika, orvosi) és gyakorlati rész a M. szigeti műugró medencében. Szóval elég nívós vizsgának számított. A gond az, hogy pár éve elemelték az irattárcámat és benne a vizsgát igazoló papírt. Szerintetek van esélyem, ha létezik a klub, hogy megkapjam ismét ? (akkori viszonylatban nem is volt olcsó)

bye
Tomee

Snorkelman Creative Commons License 2000.06.20 0 0 17
Traxy, a pipa=snorkel. Szerintem búvárkörökben ezt azért nevezik így, mert szakszerűbb, jól is hangzik és nincs rá igazán jó magyar kifejezés. (telefonosok is kézibeszélőt mondanak kagyló helyett)
Az a kis palack a spareair (tartalék levegő) palack lehet. Ezt inkább rendes palackal merülők számára találták ki, gubancos helyzetekre. Egyébként valaki a "Búvárkodás" topicban már érdeklődött, de nem kapott választ, én sem tudom, hogy pl. vizsga nélkül töltik-e. (www.spareair.com)
Traxy Creative Commons License 2000.06.20 0 0 16
Huh.
Na akkor még egy alapvető kérdés, de szeretném magam tisztába tenni.
A snorkel az a pipa vagy az a minipalack forma? Bocs a hülye fogalmazásért, de még arról sem tudom, hogy mire jó, mit tud. Homályosítsatok fel kérlek. Nem akarok hülyén tetszelegni, ha elmegyek egy búvárboltba.
Traxy
Steewe Creative Commons License 2000.06.20 0 0 15
Szasztok!

Ócsán amit láttál tavat, még megvan, de nem érdemes benne merülni, teljesen iszapos látótáv 0 és csupa gaz.

Ahol érdemes ithon sznorizni említenék néhány tavat: Nyékládháza és Ecséd, itt a látás 3-8m ig változó, kb 5-10m mélyre lehet merülni (addig van látnivaló), a nyékládi tó szegényesebb, kevesebb benne a hal és a látnivaló. Gyékényesen viszont sok a hal, ponty, csuka, naphal, 3 éve még édesvizi medúzák is voltak a tóban (a mult évben nem láttam egyet sem) szerintem az egyik legtisztább tó magyarországon.

Ecséden is van egy tó, de ott még csak egyszer merültem igen esős időbe és a partról és a környező hegyekről sok trutyit belemostott az eső így nem igazán sokat lehet benne látni, de akik már többször voltak arra dícsérik, sok érdekes dolog van a víz alatt Elárasztott fák, üregek...

Szalkszentmárton: A látás 0,5 - 2m között változó, nem túl mély max 8-10m látnivaló, élőviloág szinte semmi. A víz opálos, nem áttetsző hanem tejfehér. Viszont gyorsan felmelegszik igy ruha nélkül is lehet úszkálni már elég korán.

Ezeket a tavakat tudom, de most nyáron szeretnék néhány helyre elmenni itt magyarországon felderítés céljából.

Akinek vannak más tavakban tapasztalatai jöhet

Steewe

.Tomee Creative Commons License 2000.06.20 0 0 14
Uszonnyal hajtott gumicsónak :o)

"Sajnos, én nem tudok itthon olyan helyet ahol lehetne sznorkizni. Ha lenne az nagyon klassz lenne. Ha valaki tud ilyet szóljon!"

Hát jó pár éve mikor még légzőkészülékkel is mentem néha kijárogattunk Ócsára egy bányatóra.
Egyébként soxor volt ott tájékozódási verseny lehet, hogy Steewe ismeri. A víz 1-10 méterig elég tiszta volt és lehetett a halakat is kukkolni (ponty, csuka). Mivel ez kb 6-7 éve volt lehet, hogy már nincs a tó.

Tomee

Előzmény: Snorkelman (13)
Snorkelman Creative Commons License 2000.06.20 0 0 13
Sziasztok!

Steewe, köszi a részletes leírást. Nagyon izgalmas, érdekes sportnak tűnik a tájékozódási búvárúszás. Az egyetlen baj, hogy légzőkészülékes verseny. (Érdekes lenne, ha mondjuk sznorkellel tárgyakat kéne egy adott területen belül megkeresni és azokat esetleg összegyűjteni, vagy valami ilyesmi!?)
Sajnos, én nem tudok itthon olyan helyet ahol lehetne sznorkizni. Ha lenne az nagyon klassz lenne. Ha valaki tud ilyet szóljon!
Gedeon bá, lehet, hogy Neked van egy hajód???
Kezdek sárgulni...
Egyébként használtok-e valamilyen vízi járművet?

Steewe Creative Commons License 2000.06.20 0 0 12
Sziasztok!

A búvárúszásnak mint versenysportnak igen háttérbe szorult a tájékozódási szakága.

A tájékozódási búvárúszás, mint ahogy az a nevéből is érződik “szabad vízi” sportág. A versenyektavakban, víztárolókban kerülnek megrendezésre. A versenyszámok során a cél a kijelölt pályán a leggyorsabb idő alatti végighaladás, amely teljes egészében a víz alatt történik. A versenyszámok között egyéni és csoportos versenyszámok is megtalálhatók. A versenyzők felszerelése az uszonyon és a sűrített levegős légző automatán kívül tájolóval és méterszámlálóval egészül ki. A biztonságos versenyzést a versenyző derekára kötött biztosító bója teszi teljessé, amellyel jól nyomon követhető a versenyző mozgása.

Egyéni versenyszámok:

5 bója. A versenyszám során a versenyzőnek a rajthelyről elindulva 5 bóját kell meghatározott sorrendben érintenie a pályán.

M gyakorlat (3 bója, szlalom) A pontszám számítása a szabályosan megkerült bóják alapján kapott pontszám, a pálya teljesítéséhez szükséges idő és a beérkezés pontossága alapján történik.
A beérkezés egy 32m hosszú célkötélre történik aminek a közepe a 0m ettől jobbra ill. balra nézik az eltérés nagyságát m-ben

Csillag gyakorlat. A csillag gyakorlat az utolsó egyéni versenyszám a tájékozódási búvárúszásban.Tulajdonképpen az 5 bójás gyakorlat és az M gyakorlat kombinációjának tekinthető. Minden egyes megtalálandó bója előtt egy kerülő bóját is szabályosan kerülni kell.

Csapatversenyszámok:

MONK gyakorlat. A MONK gyakorlat páros versenyszám, melynek során két versenyző együttesen teljesíti a versenypályát. A versenyszám nehézsége, hogy a versenyzők a rajt pillanatában kapják meg a térképet, és a víz alatt kell meghatározniuk az útirányt. A versenyszám értékelésekor a megtalált bóják száma és az utolsó bója elérésnek ideje számít.

Csoportos tevékenység. A csoportos tevékenység speciális versenyszám, ahol 4 versenyző 4 különböző helyről indul, előbb páronként majd mind a négyen találkoznak, és együttesen úsznak fel a célba, ahol az M gyakorlatnál már említett célkötélre. A csapat eredményét a beérkező versenyzok számán kívül a legrosszabb eredménye elérő csapattag eredménye adja meg.

Bocs ha kicsit hosszúra nyúlt, nemsokára elkészül egy honlap képekkel is illusztrálva úgy érthetőbb és látványosabb lesz.

Steewe
Ha még kérdés van jöhet

Snorkelman Creative Commons License 2000.06.20 0 0 11
Hello mindenki!

EbiHall kolléga igen jól összefoglalta a dolgokat. Mindösszesen annyival egészíteném ki, hogy a profi sznorkizók bizony vadászok. :( Iszonyatos szigonypuskával felszerelkezve igyekeznek becserkészni a zsákmányt. (pl.:kardhalat!!!) Na persze nem ettől profik. Szerintem egyébként ez igen veszélyes játék. Nem különben a freediving, ahol úgy gondolom nincs idő igazán nézelődésre. Ez kőkemény sport! A Steewe által ajánlott oldalon megtaláljátok a különböző versenyszámokat. Csak röviden: -statikus apnea: a víz felszínén lebegve, fej a vízben, meddig bírod (rekord:7’35”)-dinamikus apnea: vízalatt mekkora távot tudsz megtenni egy levegővétellel, -mélységi merülés állandó súllyal: (80m) –mélységi merülés váltott súllyal: (121m)
–no limits: ehhez nem lehet mit hozzáfűzni, totál őrület (Umberto Pelizzari 150m!!!) Ja, a freediverek nem használnak snorkelt, részben baleset megelőzési okból. Maszkból is különlegeset.
Steewe! Mesélj már nekünk erről a „tájékozódási” dologról! (Elnézést ha csak én vagyok tudatlan ezen a téren.) Tengerben én sem mértem meddig tudok lenn maradni, uszodában edzés nélkül a statikus 2’30”-40” a dinamikus 30m-50m ez utóbbira már nagyon rá kell készülnöm és nagyon ritkán sikerül, sajna.
Ezen nagyon szeretnék javítani, mert hasznát venném a sznorkizás közben.
Traxy! A vízalatti fotózás rovatban én voltam ta_ivanhoe, a videokamerás megoldással, ha érdekel, küldök néhány jpg-t.
Iborli! Te mint scubadiver biztosan merültél Krk szigeten, tudsz a közelben jó sznorkizó helyet? Illetve délebbre Trogir mellet, Marina nevű helység mond-e neked valamit, arrafelé tudsz-e jó helyeket?

lborli Creative Commons License 2000.06.19 0 0 10
SCUBA = Self Contained Underwater Breathing Apparatus

Az Adrián szoktak un. szemétgyűjtő merüléseket rendezni, legalábbis pár évvel ezelőtt hallottam róla. Mitagadás néha, néhol valóban elkelne egy-egy "nagytakarítás".

Előzmény: EbiHall (9)
EbiHall Creative Commons License 2000.06.19 0 0 9
Kedves Gedeon bácsi,
én csak egy kommersz búvár vagyok és csak úgy saját szavaimmal megpróbálom elmagyarázni az általad kérdezett/felvetett fogalmakat.
Snorcheling : mikor valaki maszkkal, sznorkellel és uszonnyal a felszínen lebeg, nézelődik és esetleg lebukik a víz alá, ha valami érdekeset lát.
Freediving : szabadtüdős merülés, sportcélú, a merült mélység illetve a víz alatt eltöltött idő nővelésére, edzéssel. Azért persze ő is nézelődik. Biztos van ruhája és ólomöve is. A szabadtüdős ruha kívül ált. gumiszerű, sima, a súrlódást csökkentendő.
Scuba diver : ez az, ami te is vagy, ha elvégeztél egy NAUI SCUBA Diver vagy ezzel egyenértékű, pl. PADI Open Water tanfolyamot. A SCUBA ugyanis egy angol mozaikszó, a légzőkészülékre. Te tehát egy légzőkészülékes búvár vagy.

Fontos tudnivalók még, hogy a gyöngyhalászok is "free diverek", meg a polipfogók és szigonyozók. Légzőkészülékes búvárnak szigonyoznia tilos (!), egyébként is csak külön engedéllyel lehet.

Általában igaz a búvárokra, hogy igyekeznek nem gyüjtögetni, a tengert nem kifosztani. Én az első merülésről hoztam magamnak emléket, meg még néhány alkalommal, de egyre ritkábban. Tavasszal voltunk a Vörös tengeren, onnan semmit sem hoztam.
Egyszer találkoztam csak szákos búvárral (kivéve a magyar "fosztogatókat", ez a búvárvezető azonban folyamatosan a szemetet gyüjtögette benne. Nagyon becsültem érte, de sajna za az érzésem, ha az Adrián jövő héten nekilátnák szemetet gyüjtögetni, mindenki hülyének nézne!

Upsz, ez kicsit hosszú lett.
Abba is fejezem! Blugy-blugy-blugy...

Előzmény: Gedeon Bacsi (6)
Steewe Creative Commons License 2000.06.19 0 0 8
Hi

Kiegészítő: ólomöv, de csak ha van ruha. Gyüjtögetni nem szeretek csak nézelődni,(egyszer piszkosul megszúrt valami) igy szák nincs. Az alap dolgot pedig adottak.
Magyarországon tudtok helyet ahol van értelme sznorizni?

Steewe

.Tomee Creative Commons License 2000.06.19 0 0 7
Hi !

"Szerintetek a nagyobb és hajlékonyabb, élénkvörös színűt is meg lehet fogni? Sosem mertem, nagyon gyanús színe van. "

Nyugodtan, viszont a barnás-tüskés (osztrigafarkas talán) csillaggal vigyázni kell mert néha beletörik a kézbe 1-1 tüskéje és baromira fáj.

"Ti használtok valami kiegészítő szerelést (ólomöv, gyüjtőzsák, mittomén)?"
Ólomöv csak ha ruha van rajtam. A gyüjtözsák pedig 1xerű szák :o)

Tomee

Előzmény: Gedeon Bacsi (6)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.06.19 0 0 6
Sziasztok!

Jó hogy lett ez a topic, imádok snorkelezni, pontosabban én sem tudom, mi a különbség a snorkel, a freediving és a scuba diving között, de ABC-felszereléssel merülni nagyon szeretek. Annyira tetszett a dolog, hogy letettem egy PADi vizsgát is palackos merüléshez, de valahogy sose jön össze elég pénz egy tengeri búvártúrára, na meg idő sincs rá a többi hobbi miatt. A snorkel viszont annyira egyszerű, olcsó, kis helyen elfér, hogy magammal tudom vinni, akár tengeri vitorlázásra, akár tengerpartot is érintő nyaralásra megyek.

> Menyi ideig birtok lent maradni sznorizás közben?

Én sose mértem, de tovább mint bárki, akivel együtt próbálkoztam eddig (persze csupa amatőr). Legközelebb lemérem!!

A legszebb vízalatti helyek, ahol voltam (csupa Adria, voltam a Földközi tengernk sok más helyén is, de sehol sem folt olyan szép):
- Láttam egyszer egy napsütötte meduzaerdőt egy külső horvátországi szirten. Vitorlással kötöttünk ki mellette, én körbeúsztam, és egyszer sak olyan helyre értem, ahol százával függtek a 20-30 cmes lampionok a vízben. Csodszép volt, bár alig tudtam felmenni levegőért, de megúsztam csípés nélkül.
- Az egyik legdélebbi horvát szigeten (Mljet) van két sósvizű tó, tele élővilággal, ahol rengeteg fésűskagyló él. A tó mélyebb részein (5-6 méter)pedig összegyűlik az elhalt kagylók héja, onnan gyűjtöttem 40-60 centis példányokat. Gyönyörűek.

Amit utálok: TENGERI SÜN!! Gyűlöletes jószág.

Az élővilágot én sem szoktam bántani, de azért egy-egy tengeri csillagot szivesen kézbeveszek. Szerintetek a nagyobb és hajlékonyabb, élénkvörös színűt is meg lehet fogni? Sosem mertem, nagyon gyanús színe van.

Ti használtok valami kiegészítő szerelést (ólomöv, gyüjtőzsák, mittomén)?

gb

Előzmény: Steewe (5)
Steewe Creative Commons License 2000.06.19 0 0 5
Snorkelman,
Ha így rákérdeztél,
Elég régóta búvárkodom, uszodában gyorsaságiként kezdtem, utánna tájékozódási szakosztályba mentem át. Most idő hiányában hanyagolom az edzéseket, azért a merüléseket most sem vetem meg :)
Kedvencem a szabadtüdős merülés, itt a legkötetlenebb az ember, nincs cucc ami miatt em tudsz kényelmesen mozogni, nincsenek mélységi korlátok, majdhogynem azt csinálsz amit akarsz. Hogy meddig vagy lent az is csak rajtad áll :)
Menyi ideig birtok lent maradni sznorizás közben? (nem nyugalmi állapotban hanem amikor nézelődtök úszkáltok)

Steewe

Traxy Creative Commons License 2000.06.18 0 0 4
Szia Snorkelman!
Én a víz alatti fotózásból ugrottam át, s rögtön lenne egy kérdésem.
Mi a különbség a snorkelling és a freediving között, mert foggalmam sincs.
Én csak úgy merülgetek, nézelődök, ha látok szép elhalt páncélokat, kagylókat, akkor azokat összeszedem, aztán a nap végén vagy elviszem, vagy visszahajigálom. Az élővilágot nem piszkálom, gondolom nem nagyon örülnek nekem. Néha halakat kergetek viccből, de inkább csak szép lassan úszva gyönyörködöm, már ha van miben.
Idén megpróbálok valahogyan víz alatti fotós cuccra szert tenni, mert állítólag élővilágban gazdag környékre megyünk.
Majd írok, hogy milyen volt.
Üdv, Traxy
Snorkelman Creative Commons License 2000.06.18 0 0 3
Hello Steewe!

Köszi az infót, én már láttam az általad említett oldalt. Ha jól emlékszem ott kimondottan csak a freediving-ról van szó és mint olyan, egy verseny sportról. Mindenestre drukkolok a magyar versenyzőknek! (Az ausztriai élménybeszámoló nagyon tetszett) Egyébként a snorkelinget is lehet "magas" szinten űzni, igaz azt hiszem, ilyen jellegű versenyeket nem rendeznek. Steewe, Te milyen formában vagy érdekelt?

lborli Creative Commons License 2000.06.18 0 0 2
Szia Snorkelman!

Olvastam ajánlatod a Búvárkodás topicban és bekukkantottam. '95 előtt (akkor kezdtem palackkal merülni) sokat sznorkliztam magam is. Persze, valami hatalmas mélységek elérésére ne gondolj, akkor is inkább a vízalatti világ érdekelt és inkább kellemes időtöltésnek mintsem sportnak tekintettem.

Előzmény: Snorkelman (-)
Steewe Creative Commons License 2000.06.18 0 0 1
Sziasztok!

Ezen a címen sok érdekes információt találtok a szabadtüdős búvárkodásal kapcsolatban, nem igazán hobbi szinten, de érdemes megnézni.
http://www.vein.hu/~gyuroka/menu.htm

Steewe

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!