Keresés

Részletes keresés

balas Creative Commons License 2001.06.26 0 0 2
Mindenkinek:
Filmscannerek tesztje:Tony Sleep Photography, majd filmscanners a baloldali menuben.

Tukorvarro:
Ez szep. Na igen, azt hiszem, en az 5000 Ft/kep alatti kategoriat celoztam meg.
Pl. amiert ma a topicot nyitottam:
HP ScanJet7400
~171000 Ft-os lapscanner, de ez ne riasszon el senkit:
2400 dpi, 48 bit valodi hw/software szinfelbontas (ez akar 3.6-os denzitast is jelenthetne)
Ezt a 2400dpi-t 12x12cm-en tudja, van benne egy masik 600dpi-s fej, amivel viszont nagyon gyorsan olvas A4-es nematlatszot (mintegy bonuszkent ;-). Alaptartozek az atvilagito+diakeret.
Ez eleg jo ar/teljesitmeny viszonyt jelentene jo minoseg eseten. Latta mar valaki eloben?
udv, balas

Előzmény: tükörvarrógépkezel (1)
tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1
a cégemnél a legnagyobb szkander egy Optronix Falcon dobszkenner 4.0 denz 4000 dpi, az árlistánk nyomdai elôkészítésre vonatkozik, de nem véletlenül már több ször is a mi elôkészítésünkkel készült az év legszebb könyve. Igaz ezért fizetni is szoktak.
Nálunk a 24 x 36 -os filmrôl 1200 %-ig készülnek szkennek amiket retusálva színkorrigálva dunk ki, a legdrágább kategóri a 5000 Ft /db +áfa (jelenleg) ezt ha egy fotóprinteren kinyomja valaki akkor az galéria minôség, tehát analóg eljárással sem kap jobbat. Ezt vállalom.
T.eke
Előzmény: balas (-)
blaumann Creative Commons License 2001.06.26 0 0 0
Tapasztalatom 0, de érdeklődésem hatalmas.
Használt már valaki ScanAce Primefilm 1800-ast?
Akarok egyet venni, csak látatlanban-hallatlanban elég bátortalan vagyok.

balas Creative Commons License 2001.06.26 0 0 topiknyitó
Sziasztok,
Sokat beszelgettunk mar scannerekrol, kepscannelesrol (bocsanat a szep magyar szoert, de magyar helyesirassal se mutatna jobban). Itt egyutt meg lehetne vitatni, ki milyen scannert hasznalt, milyen tapasztalatokkal.
Mar regota kacerkodom diascanner vasarlasaval, de a megfelelo minoseg (nagyobb meretu nagyitasokhoz, archivalashoz) eleresehez eleg melyen kene a penztarcaba nyulnom, es nem biztos, hogy egy ilyen befektetes megterulne. De az elerheto scannelesi szolgaltatasok sem kielegitoek, ugy erzem, magam jobb eredmenyt ertem volna el (pl. szinkorrekciok, koszok miatt).
Varom a tapasztalatokat, otleteket, ajanlasokat!
Udv: balas

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!