Mindenkinek:
Filmscannerek tesztje:Tony Sleep Photography, majd filmscanners a baloldali menuben.
Tukorvarro:
Ez szep. Na igen, azt hiszem, en az 5000 Ft/kep alatti kategoriat celoztam meg.
Pl. amiert ma a topicot nyitottam:
HP ScanJet7400
~171000 Ft-os lapscanner, de ez ne riasszon el senkit:
2400 dpi, 48 bit valodi hw/software szinfelbontas (ez akar 3.6-os denzitast is jelenthetne)
Ezt a 2400dpi-t 12x12cm-en tudja, van benne egy masik 600dpi-s fej, amivel viszont nagyon gyorsan olvas A4-es nematlatszot (mintegy bonuszkent ;-). Alaptartozek az atvilagito+diakeret.
Ez eleg jo ar/teljesitmeny viszonyt jelentene jo minoseg eseten. Latta mar valaki eloben?
udv, balas
a cégemnél a legnagyobb szkander egy Optronix Falcon dobszkenner 4.0 denz 4000 dpi, az árlistánk nyomdai elôkészítésre vonatkozik, de nem véletlenül már több ször is a mi elôkészítésünkkel készült az év legszebb könyve. Igaz ezért fizetni is szoktak.
Nálunk a 24 x 36 -os filmrôl 1200 %-ig készülnek szkennek amiket retusálva színkorrigálva dunk ki, a legdrágább kategóri a 5000 Ft /db +áfa (jelenleg) ezt ha egy fotóprinteren kinyomja valaki akkor az galéria minôség, tehát analóg eljárással sem kap jobbat. Ezt vállalom.
T.eke
Tapasztalatom 0, de érdeklődésem hatalmas.
Használt már valaki ScanAce Primefilm 1800-ast?
Akarok egyet venni, csak látatlanban-hallatlanban elég bátortalan vagyok.
Sziasztok,
Sokat beszelgettunk mar scannerekrol, kepscannelesrol (bocsanat a szep magyar szoert, de magyar helyesirassal se mutatna jobban). Itt egyutt meg lehetne vitatni, ki milyen scannert hasznalt, milyen tapasztalatokkal.
Mar regota kacerkodom diascanner vasarlasaval, de a megfelelo minoseg (nagyobb meretu nagyitasokhoz, archivalashoz) eleresehez eleg melyen kene a penztarcaba nyulnom, es nem biztos, hogy egy ilyen befektetes megterulne. De az elerheto scannelesi szolgaltatasok sem kielegitoek, ugy erzem, magam jobb eredmenyt ertem volna el (pl. szinkorrekciok, koszok miatt).
Varom a tapasztalatokat, otleteket, ajanlasokat!
Udv: balas