Keresés

Részletes keresés

gyurmy40 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 4655

En is probaltam hangulatjavtoval lejonni az elso ejszakai szivdobogast okozott es nem tudtam napokig aludni.

Előzmény: Shatzi (4652)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4654

Pattanni:)

Előzmény: gyurmy40 (4653)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4653

Koszi a valaszt. De akkor te is masik gyogyszerre valtottal! Csak mellette meg szeded a frontint is elhagyva. A szedules zavartsag a legrosszabb. A B' komplex vitamin segithet? Amugy eszembe jutott par hete elkezdtem hosszu szunet utan napi 1 kavet inni kis adagban lehet ez is a bak? En tobb mint 10eve szedem es sosem voltam zavart tole. A halantekomat is nyomja mintha el akarna pazzanni az er. A vernyomasos rendben. 10 ev ebbol 2 ev 3x 0.25..ez kemeny lesz lejonni.

Előzmény: Törölt nick (4651)
Shatzi Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4652

Köszönöm a válaszod,jó,hogy leírtad igy részletesen.Az adagot 2-3 hetente csökkentettem februártól a 0.5x2db napit.Én a tuti alvás miatt kezdtem el szedni,de utána jó volt mindenre:) Voltak elötte csak fázisok amikor napokra szedtem este,a gyógyulás ott hamar jött,felismertem.Ez már nehezebb dió,mivel összevissza szedtem,ha ideges voltam,ha ez,ha az....Amint leírtam egy nap 6-8szemet is beszedtem.A leszokási dózist kezdtem 0.5x2-ről,a 8-ról mégsem kezdhettem.Büszke vagyok eddig magamra,hogy nehéz volt az út idáig is,kitartottam,nem vettem be soha emelt adagot.Az eleje volt nagyon kemény.Mostanra jobban viselem a pánikot,azt megfigyeltem.A pszichológusba nem hiszek,nekem 1x írtak fel valami kedélyjavító vagy nem tudom mi lehetett,mert beszedtem és majdnem megállt a szívem az éjszaka  közepén.A háziorvoshoz vittek el,ő persze tudhatta hogy mi ez és ordított velem,hogy márpedig szedjem!Ezt így visszagondolva konkrétan soha többet olyan,se egyéb antidepi,nem vagyok depis csak frontin elvonáson vagyok.Akkor ezt még nem tudtam.De remélem tényleg, hogy elmúlik minden tünet mielőbb,legyen igazad Réka.Várom nagyon azt az időt..Erős vagyok és leküzdöm akkor is!!!

 

Előzmény: Törölt nick (4651)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4651

Nem akarlak elkeseríteni, de van akinek évekig tart a felépülés. Megismerkedtem olyan fiatalemberrel, aki 1 mg xanaxot hagyott el nagyon lassan, 3 év alatt, és miután elhagyta az utolsó darab gyógyszert, semmilyen elvonási tünete nem volt, teljesen meggyógyult. Van egy másik férfi, aki szintén ugyanekkora adag gyógyszert rakott le szintén több év alatt, de számára mégis évekig tartott ennek ellenére a felépülése. A gyógyszerelhagyást követően is komoly tünetei voltak még kb 2 évig. A két személy tapasztalata közötti különbség visszavezethető genetikára, valamint arra, hogy valaki össze-vissza szedte-e a gyógyszerét, hol többet vagy kevesebbet vett be, szedett-e másik gyógyszert, alkoholt szokott-e inni, milyen esetlegesen idegrendszert irritáló táplálékkiegészítőket szed ...stb...Nem jó az idegrendszernek a benzó össze-vissza adagolása, a gyógyulást is megnehezítheti - de nem biztos hogy meg fogja! Ha csökkentésben van valaki, nagyon fontos, hogy ha törik, ha szakad, csak lefelé haladjon az adaggal, mert ha visszaemelgeti, azzal sokat árthat magának. Ezért jobb a lassú, fokozatos csökkentés. A második tolerancia nálam a frontinnal szemben azután alakult ki, hogy megemeltem a dózisomat egy  gyógyszeráthelyezés miatt, ami után nagyon rosszul lettem. Ha 0,5-ös frontint szedtél 2 db-ot, és februárt óta minimális adagon vagy, akkor nagyon gyorsan csökkentettél, mert a frontin egy erős nyugtató! Ha pedig hozzáadjuk, hogy előtte az adagodat emelgetted, az még inkább érhetővé teszi a helyzeted, mert az érzékennyé teszi az idegrendszert. Tehát nem csoda, hogy nem vagy jól! Én egy 0,25 mg-os fontin negyedével csökkentek 2-3 hetente. Próbáld meg tartani az adagod, hátha stabilizálódsz. Ha azonban 6 hétnél tovább tartod az adagod, könnyen megeshet, hogy toleranciába kerülsz, és akkor nem biztos, hogy valaha teljesen stabilizálódni fogsz a jelenlegi gyógyszereden. De ez ne keserítsen el, mert jó úton haladsz! Ebben az esetben pár hónap múlva - ha egy kicsit sem javulna a helyzet - én átmennék ezzel azzal a kis adaggal diazepamra, és azt csökkenteném tovább. Ha elmész orvoshoz, és elmondod a panaszaidat, nagy valószínűséggel nem fognak hinni neked, és az elvonási tüneteidet pszichés panaszként értelmezik, ezért megpróbálnak majd antidepresszánst, vagy valamilyen másik gyógyszert felírni. Nekem több orvos is antidepresszánst akart felírni, de elutasítottam. Nagyon nehéz volt olyan orvost találni, aki a már meglévő gyógyszerem egy részét hajlandó volt lecserélni diazepámra! De szerencsére sikerült! Tehát ha jót akarsz magadnak, inkább cseréld le a gyógyszered, mert azzal nem nő az adagod, de egy újat ne kezdj el szedni! Azzal semmit nem oldasz meg, csak újabb problémát gyártasz magadnak, és keserves lesz azt is lerakni. Az idő azonban gyógyít! Teljesen rendbe fogsz jönni! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

Előzmény: Shatzi (4650)
Shatzi Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4650

Megkérdezhetem,hogy tényleg 1évbe telt a teljes felépülés?:(Éveket szedted vagy bizonyos ideig?Ahogy értelmezem,tőled elvonták egyszerre az összeset? Azért kérdezem,mert én a folyamatos csökkentő vagyok.Februárban kezdtem,0.5x2 volt amiről indultam.Persze napi 6-8db-ot is beszedtem elötte.Szinte minimális adagon vagyok,de a szívszorítás,fulladás,hangyamászás,stroke érzés vagy infarktus gyanú(ami persze pánik ilyenkor)most elég csúnyán kijött az utolsó 1hónapom van,tördelve,gyomorideggel.Valamelyik nap szinte semmi bajom,másik nap halálozok.Minden..Az elején rosszabbul viseltem ezeket,most is olyan mintha sehol nem tartanék.Azok a bosszantó tünetek.Ezek valóban megszűnnek egyszer?Azért írtam ilyen kimerítő levelet,ha más is olvassa ezt akkor segítség lehet,hogy ez a gyógyszertünet.Ebben a dologban csak az érti meg az embert aki átélte.Köszönöm a lehetőséget!Mindenkinek sok erőt,ne adjátok fel!!!Csak remélem én is írhatom 1hónap múlva,hogy gyógyszermentes vagyok és lassan megszűnnek ezek a tünetek.

Előzmény: running wild 42 (4648)
sneeblejack Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4649

Igazán köszönöm szépen a hasznos információidat !!  -:))  ilyen szintű és hangvételű és támogató jellegű instrukciókat ritkán kap az ember.. Egy addiktológus szintén azt fogalmazta meg,hogy ez a gyógyszer dózis nem olyan nagy mennyiség,amivel a szervezet ne tudna könnyedén megbirkózni .. Bár a próféta szólt volna belőle is !! Remélem hogy a Melatonin támogatásával könnyen fog menni a megvonás.. Azt is tudom hogy ez egyénfüggő.. Sok tényező bebolyásolhatja az elvonást negatív illetve pozitív irányba.. Bizom abban minimális mellékhatásokkal,sikeresen sikerül letennem ezeket a szereket !  

Előzmény: running wild 42 (4642)
running wild 42 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 4648

Amiket leírtál, az mind a nyugtatók pusztító hatása, amit végeztek az agyadban. Szerencsére ezek, a nyugtatók elhagyása után maguktól felépülnek, meggyógyulnak, bár időbe telik. Amikor tőlem hirtelen megvonták a benzót, egyáltalán nem tudtam beszélni, és menni se nagyon, 5 percig tartott, mire leírtam a nevemet, mert elfelejtettem a betűket. Egy év múlva pedig írtam egy 400 oldalas regényt.

Előzmény: gyurmy40 (4645)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.01 0 1 4647

Amiket leírsz - fülzúgás, szédelgés, belső feszültség, demencia, zavartság - , azok tipikus toleranciából fakadó elvonási tünetek. Láttam olyan videót, ahol egy hölgy azt mutata be, hogy benzo elhagyás miatt nem tud beszélni, teljesen artikulálatlanul formálta a szavakat. Szegény nagyon szenvedett. A Facebookos benzo csoportokban nagyon sokan számolnak be ugyanilyen tünetekről. Nem egy személytől olvastam, hogy idős hozzátartozója, akik évtizedekig benzót szedett alzheimeres lett...Mivel keményen érint a téma rendszeresen olvasok róla hónapok óta. De ha Te ragaszkodsz a gyógyszerhez, akkor hiába írok bármit is. Sokan évtizedek szenvedései után jöttek rá, hogy az összes ilyen olyan "betegségük", amiket aztán ilyen olyan egyéb gyógyszerekkel kezeltek, xanax toleranciából fakadt. Aztán lerakták a gyógyszert - gyógyszereket -, és a legtöbb panaszuk elmúlt. Lerakni a frontint nem könnyű! Sőt pokolian nehéz lehet, van aki azonban nagyon könnyen megbírózik vele, ez egyénenként teljesen változó. De egy biztos, általában ára van, ez pedig szenvedést jelent, kellemetlen tüneteket, amiket el kell tudni viselni. Remélem, hogy képes leszek rá! De ezek elmúlnak idővel, a szervezet regenerálja magát. Rengeteg ilyen beszámolót találsz a youtubon is, ha rákeresel a benzodiezepin, alprazolam, xanax stb... szavakra...Ha viszont nem hagyod abba, és már most ilyen sok gondot okoz, egyre lejjebb fog süllyeszteni...

Előzmény: gyurmy40 (4646)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4646

A zavartság a" szédelgés" és a fülzúgás miatt amúgy elküldtek MRI -re, meg nyaki UH -ra , meg valami agyi idegeke mérésére ,vizsgálatára (annak a nevét nem tudom). Júniusban megyek mindháromra. Remélem valami kiderül.

Előzmény: gyurmy40 (4645)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4645

Hát nem tudom. Néha úgy érzem mostanában valamiféle demencia alakult ki nálam. A zavartságom néha nagyon rossz . Például megfigyeltem nem tudok nyugodtan ülni ha valamit csinálnom kell legyen az egy irás vagy valamiféle olyan cselekvés amit muszájból kell csinálnom. Elég zavaros néha azt érzem nem tudok koncentrálni ..mert....tompa vagyok de olyan idegességgel teli néha meg úgy érzem nincs erőm" agyam" gondolkozni. Nehezen beszélek(tudok beszélni, de úgy érzem fáraszt és idegesit a beszéd. Például amit régen szerettem számitógépes dolgokat vagy X- Box most nem használom mert ha odaülök olyan kóválygós leszek s úgy érzem nem tudok koncentrálni rá. Mintha ne nevessetek ki valamiféle agyi kifáradás vagy idegi probléma lenne. Azért érzem magam idegesnek mert zavart vagyok és fáradnak érzem a gondolkodást is. Például elmentem emiatt 3 hete a budapesti neurológiára . ma kellett visszamennem de nem ismertem meg a dokrornőt kérdeztem nem Nagy Éva fogad ma? Erre azt mondta Ő Nagy Éva. Egyszerűen nem ismertem meg egy 3 héttel ezelőtt látott dokinőt.  Kezdek aggódni. Lehet valami kimerülés de a zavartságom a szédelgés(főleg ha koncentrálni kell) a gyengeségem ezeka  tünetek nagyon zavarnak most már. Nem hiszem hogy a Frontin elvonási tünete lenne. Volt hogy próbáltam elhagyni akkor magasabb volt a pulzus , izzadtam meg járkáltam le fel. Most meg 60 as a pulzusom , s inkább leépültnek érzem magam agyilag testileg is.

Előzmény: Törölt nick (4639)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4644

Még csak annyi, hogy reszelés helyett én is a tördelést, vagy késsel való levágást ajánlom. Én jelenleg 0,0625 mg frontinnal csökkentek, ami a 0,25 mg-os tablettának pontosan a negyede. Tehát negyedelek, aminél a frontin "deformált" alakjából fakadóan vonalzót, és reszelőt és kést is be szoktam vetni az adag pontos méretre alakítása céljából...  de alapvetően nem az a cél, hogy valamennyit reszeljek, hogy pontos százalékot távolítsak el a napi adagból. Ha kör alakú a gyógyszered, akkor egy gyógyszertárban kapható gyógyszervágó nagy segítséget jelenthet. Sajnos a frontin nem kör alakú, így többet kell vele küszködni...

Előzmény: sneeblejack (4641)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4643

Nagyon szívesen! Örülök, ha segíteni tudtam. Én lassan közeledek ahhoz a ponthoz, hogy "lecsökken az adagom az eredeti napi dózisom felére. Eddig még nem volt szükségem arra, hogy egyéb alvást elősegítő szereket szedjek, habár volt jó pár éjszaka, amikor nagyon keveset aludtam, vagy szinte alig aludtam, de ezek az időszakok a csökkentés után kb. 1 héttel elmúlnak, rendeződnek. Én arra bátorítalak, hogy ha lehet, ne szedj semmit, ne terheld a szervezetedet! Jobb szabadulni ezektől, ha lehet. Persze nagyon indokolt esetben én is próbálkoznék mással is, kivéve  antidepresszánssal, vagy benzóval... Sok sikert kívánok a csökkentéshez!

Előzmény: sneeblejack (4641)
running wild 42 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4642

Nem engem kérdeztél, de biztos nem haragszol meg ha válaszolok. Ha régóta szeded a Zoloftot + a Rivotrilt, akkor valószínűleg már hozzászokott a szervezeted. Ez a tolerancia. Valamilyen szinten hatnak a szervezetedre, csak már az előnyös hatásukat nem fejtik ki. Lehet reszelgetni is körömreszelővel a sarkát, de egyszerűbb eltördelni és 2-3 hetente elhagyni 5-10%-ot a teljes napi adagból. Ennyi elvonással meg tud bírkózni a szervezet és az agy. Végső esetben be lehet vetni alvást segítő szereket, de vigyázat! sok ugyanolyan függőséget okoz, mint a nyugtatók. Legjobb ha a sport, relaxálás, meditálás témakörben gondolkodol inkább. Amúgy se szerencsés egy pirulát egy másikra váltani.

Előzmény: sneeblejack (4641)
sneeblejack Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4641

Szia !  Nagyon szépen köszönöm az abszolút kimerítő válaszodat !! -:))  Még a háziorvosom sem rendelkezik ilyen benzodiazepin ismeretekkel.. A napokban beszéltem egy terapeutával.  Javasolta a Rivotril 2mg elhagyásánál,hogy minden este bevétel előtt reszeljek belőle egy keveset. Ez mellé vessem be ‘SLEEP PRE MELATONIN’ BIOTECH VITAMIN KÉSZÍTMÉNYT !! Ebből esténként elalvás előtt 1 órával vegyek be 2 kapszulát.. Azt mondta hogy amit még régről szedek Zoloft 50mg és Rivotril 2mg,ezek már nem hatnak a szervezetekre !!!  Elhihető ez,én nagyon szkeptikus vagyok 😮  A szíves véleményedre volnék kiváncsi..     Előre is köszönöm ! -:))

Előzmény: Törölt nick (4638)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4640

A diazepam - seduxen - egyébként jóval gyengébb gyógyszer, mint a frontin...

Előzmény: Törölt nick (4639)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.31 0 0 4639

Szerintem ellened fordult a frontin, amit tolerancia elvonásnak - tolerancia withdrawalnak - neveznek angolul. Azért így írom, mert nekem igen csekély ismeretem volt ezen a területen, de mivel frontin lerakásban vagyok benne, sokat olvasok róla angolul, így magyarul fogalmam sincs, hogyan neveznek pontosan egyes dolgokat ezen a területen. Elég kevés magyar anyagot lehet találni a benzókról a neten. Tehát szerintem elvonási tüneteid vannak anélkül, hogy egy kis darabot is csökkentettél volna a gyógyszeredből. Célszerű lenne megszabadulni tőle lassan, fokozatosan. Én 1,75 mg frontinon voltam. Eredendően 3X 0,25 mg-ot szedtem, de 2 hét használat után toleranciába kerültem vele. Akkor még fogalmam sem volt, hogy az mi, és azzal sem, hogy mi játszódik le bennem, az orvos meg azt mondta, hogy az a baj, hogy kevés gyógyszert szedek, emeljünk az adagon. Így lett belőle ilyen magas adag. Miután ezzel a magasabb adaggal is toleranciába kerültem januárban, nagyon rosszul voltam folyamatosan, és képtelen lettem a csökkentésre. Kerestem, nagy nehezen találtam egy addiktológust, aki 0,5 mg alprazolamot lecserélt diazepamra. Azóta megint képes vagyok csökkenteni, mert lecsökkentek a toleranciából fakadó tüneteim. Jelenleg 5 mg diazepamon és 0,625 mg frontinon vagyok. 2 hetente csökkentettem eddig az adagomon. Félek tőle, hogy gyorsan haladok a csökkentéssel, mások sokkal lassabban csökkentenek, de az orvosom szerint lassú vagyok...így magam sem tudom, hogy jól csinálom-e...De mindenestre folyamatosan csökkentgetek...

Előzmény: gyurmy40 (4636)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.31 -1 0 4638

Ha tudsz angolul, célszerű ezt elolvasni: https://www.benzo.org.uk/manual/ vagy ezt a magyar oldalt átolvasni. http://nyugtato.gportal.hu/  A lényeg, hogy 5, max 10%-ot csökkents 2-4 hetente az adagodból, ne többet. Ha régóta szeded, lehet hogy az 5%-os csökkentés havonta kényelmesebb lesz, kevesebb elvonási tüneteid lesznek, jobban meg tudsz birkózni a feladattal. Az első csökkentés után legalább 3 hetet várj. Tapasztald ki, hogyan reagál a szervezeted. Ha 2 hét után stabilnak érzed magad, lecsendesedtek az elvonási tünetek, akkor lehet, hogy a következő csökkentést követően már 2 héttel újra végezhetsz csökkentést. A Facebookon vannak benzo csoportok, amelyekben leszokásról egymást támogatók vannak jelen, az is nagy segítség lehet, hogy megbirkózz a feladattal. Ha el kezdesz csökkenteni, fontos, hogy az 5-10%-ot mindig abból az adagból számítsd, amit éppen beveszel, tehát ne az eredeti - legmagasabb dózisból. Egy csökkentés után nem érdemed 4, max 6 hétnél többet várni az újabb csökkentéssel, mert könnyen tolerancia elvonásba - tolerancia withdrawal - kerülhetsz, ami nagyon megnehezítheti a gyógyszerlerakást. De ez csökkentés nélkül is bekövetkezhet, így jobb minél előbb szabadulni a benzóktól, míg ellened nem fordulnak...

Előzmény: sneeblejack (4635)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 4637

Még annyit elmentem a kardiológushoz, Ekg, és terheléses Ekg is rendben volt, hasi UH is rendben. Ha valakinek volt hasonló érzése, panasza vagy ötlete szívesen veszem. Fogalmam sincs hova forduljak vele. Egy Alzheimer kórhoz azért fiatal vagyok 46 éves:)

Előzmény: gyurmy40 (4636)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 4636

szervusztok. Mostanában én sem vagyok jól. Több mint 10 éve szedek xanaxot. Először csak alváshoz napi 1 szem aztán 2-3 éve jöttek  ahasi panaszaim és fogyás nem találtak semmit nosza azt mondták pszhiésen van felemelték napi 3x 0.25 frontinra.  Abban az időben sokat rágódtam meg rohangáltam orvoshoz ,azt hittem rákos vagyok ,ideges is lettem így jól jött a frontin. A fogyásom nem állt meg kb 2 éve volt egy fej CT hasi CT meg MRI vérvétel hegyek de semmit nem találtak. Idén elmúlt majd a hasfájás megint előjött de nem tőrődtem vele. Viszont kb. 2 hónapja elkezdtem szédülni? Inkább azt mondom bizonytalanul állni és mindig úgy érzem elborulok le kell üllnöm. Otthon sem múlik el nehezemre esik néha egy vacsora elkészitése is a bizonytalanság miatt. Ülve fekve is érzem igaz nem annyira. Néha a tarkómnál érzek fájdalmat , húzást ahogy a bal lábam is sokszor fáj főleg vezetés közben olyan mintha nem lenne erőm a pedált taposni és a belső combizom fáj. A fejem nem fáj viszont. Viszont sokszor nyugalmi helyzetben begörcsölnek a lábujjaim , s néha az egyik kezem. nagyon zavar ez a bizonytalanság. 1 hónapja csak pár óráig tartott aztán elmúlt 2 hete már 1-2 napot és elmúlt most tegnap óta egyfolytában van. Azt gondoltam talán a frontin hozzászókása ,de nem ha beveszek egy szemet időn kivül pluszban sem múlik el. Ha lefekszem néha érzem remeg a fejem belül és mostanában a nyelvem is "bizsereg sokat". A szám körül is remegést érzek főleg ha kicsit többet dolgozom. Pedig nem sokat dolgozom ,fizikai munkát se nagyon végzek. Mi lehet ez? meg vagyok most ijedve,,

sneeblejack Creative Commons License 2018.05.29 0 0 4635

sziasztok!  Én új beteg vagyok itt közöttetek,ellenben nagyon örülök hogy itt lehetek -:))  Segítségeteket szeretném kérni,gyógyszerelhagyással kapcsolatban.  Hosszú évek óta szedek Zoloft 50mg/reggel és Rivotril 2 mg/este.                  Azt gondolom most már ennyi év után hogy ezek a szerek már nem is hatnak !!    Ezt még anno pánikbetegségte kaptam,és valahogy ragaszkodnak hozzám ..  Abban kérném a segítségeteket,hogy az esetleges gyógyszerelhagyást milyen szisztémával kezdjem el ?  Gondozóba nem járok,így saját akaratomból nem

merem abba hagyni,nehogy bajt csináljak magamnak ! Minden támogatást szívesen fogadok -:))

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.05.28 -3 0 4634

Jesszus be ne szedd.......Hacsak nem akarsz úgy járni mint orbánviktor, az is épül le tőle szépen

Előzmény: Törölt nick (4633)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.27 0 0 4633

Sziasztok!

Valaki kapott már lamotrigin hatóanyagú gyógyszert a terápia részeként? Mik a tapasztalatok?

Mivel nálam úgy tűnik egyik SSRI sem hat kellően önmagában, ezért most lamotriginnel (pl. lamolep) próbálnánk kiegészíteni a kezelést. Kicsit tartok tőle, mert olvastam rosszakat is a szedéséről.

zorka22 Creative Commons License 2018.05.26 0 0 4632

Szia! Anyunak váltottam ki márciusban, de sajnos elhúnyt. :( Majdnem egy teljes doboz megmaradt. 2 szem hiányzik belőle. Ha nagy fájdalmad van, ezt oda tudom adni.

Előzmény: kriszti760400 (4630)
gombóc63 Creative Commons License 2018.05.26 -1 0 4631

Contramal? Tramadol függő vagy? Opioid készítmény...

Előzmény: kriszti760400 (4630)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.24 0 0 4629

Beszéltme a pszichiáteremmel ma is azt mondta kezdjem el szedni nem okoz függőséget , depresszó miatt vagyok rosszul. Tényleg olyan tüneteim vannak már hogy borzasztó.. Gyengeség fáradtság mintha beteg lennék hullámzó pánik szerű kimerültség.. Ugyhogy elkezdtem elvileg 10-14 nap után hat. Hát ezvan.

Előzmény: running wild 42 (4628)
running wild 42 Creative Commons License 2018.05.24 0 1 4628

A választ szívesen. Minden pszichés gyógyszer tud függőséget okozni, de azt már embere válogatja, hogy milyen mértékben és milyen gyorsan. A benzodiazepinek (xanax, frontin, rivotril)a legkutyábbak. Az antidepresszánsok általában több idő után okoznak függőséget, és könnyebb letenni őket, mint a nyugtatókat. Azt kell mérlegelned, hogy inkább elviseled a szorongást/depressziót gyógyszer nélkül, vagy szedsz valamit, amitől jobban vagy, de esetleg hozzászoksz. Amúgy a gyógyszerfüggőség sem 2 nap alatt alakul ki, általában kell neki pár hónap.

Előzmény: Törölt nick (4627)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.23 0 0 4627

Köszönöm a választ. Ma voltam pszichiáternél aneptinex 12,5 mg -ot irt ki 1 hónapra antidepresszáns. Én félek tőle , függőség csöbörből vödörbe , de azt mondta ez nem okoz függőséget. Valaki tud tapasztalatot megosztani róla?

running wild 42 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 4626

3-4 hét után már nem lehet kimutatni a vérből. A nagyobb probléma, hogy  (ugyanúgy, mint az alkohol) a nyugtatók is megváltoztatják az agyi receptorok működését. Ezek maguktól visszaállnak az eredeti, normál helyzetbe, de ehhez hónapok, nem ritkán évek is kellenek.

Előzmény: Törölt nick (4623)
Mankaandi Creative Commons License 2018.05.21 0 0 4625

Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy a kedélyjavítoról is csökkentéssel lehet leállni vagy le lehet tenni egyből?Mirtazapin orion 15mg-ről lenne szó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!